Welkomsttekst

Leuk dat je ook mijn logje hebt weten te vinden. Ga lekker zitten, neem een kopje thee of koffie en lees lekker mee....

Gastenboek
 
WLvdM Februari 2012

Mijn filmpje!


Nataly en Marco 2011

Nataly en Marco 2010
Nataly en Marco 2009
Nataly en Marco 2008

Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Foto album
Bezoekers
Op dit moment zijn er 2 nieuwsgierige aagjes ;
en 2 gast nieuwsgierige aagjes .
Agenda

 

1 december 2013
TV opname Zo Raymann


19 januari 2014
Vrienden van Amstel30 mei 2014
Marco Borsato Ziggodome

Kaarsje


Deze is voor een ieder die een lichtpuntje kan gebruiken........
Profiel
Naam: Frederique
Leeftijd: 49 jaar
Uitgebreid profiel
E-mail alert
Afrikadag Almere 2009
Een tijdje terug vroeg Mirjam of we zin hadden om mee te gaan naar de Afrikadag in Almere. Waarheen??? Ja joh, je weet wel, de Afrikadag... Ohhhhh tuurlijk! Ahum, ik had er dus nog nooit van gehoord. Uiteraard ben ik gelijk gaan googlen en vond de informatie. Het leek mij gelijk helemaal  leuk, kreeg de jongens enthousiast en Taco informeerde ik zo laat mogelijk hihi...

Vanmorgen was het zover. Om half 9 waren we er met z'n allen uit, rustig gegeten en aangekleed en om 10 uur zaten we in de auto richting Almere. Nog voor Utrecht kwamen we Mirjam al tegen op de snelweg. Danny en Bianca zouden wat later zijn. Nog voor 11 uur stonden we geparkeerd bij "De Kemphaan". Alles moest nog op gang komen en zo konden we al rustig bij de kraampjes neuzen. Lucas stond natuurlijk bovenop de djembe's haha... Om half 12 werd de dag door de burgemeester geopend, met wie ik ineens oog in oog stond. Annemarie Jorritsma.... Best grappig. 

Om 11.45 uur was er een opvoering van Afrikaanse Acrobatiek. Wat er nu speciaal Afrikaans aan was, dat moet ik nog ontdekken, maar dat ze goed waren en lenig staat vast! Echt knap wat sommigen met hun lichaam kunnen! Het was leuk om naar te kijken en na een half uur was het afgelopen. Eerst een kop koffie met elkaar gedronken en toen ieder zijn/ haar eigen weg. Uiteraard weer kraampjes kijken en Lucas maar op djembe's slaan....  Hij heeft het virus goed te pakken! Bij een kraampje zei een meneer tegen Lucas "ik hoor niks". Dus ik porde Lucas, je moet even wat laten horen. De beste man vond het leuk om Lucas te horen haha... een applaus volgde...


Er was een veldje met speciaal doe-dingen voor de kinderen. Een djembe workshop, pindakaas maken, theepotjes versieren (maar om hier aan mee te mogen doen, moest je eerst een schoen poetsen hahaha), Afrikaans speelgoed maken met doppen echt heel leuk opgezet allemaal. 
Uiteraard gingen de jongens meedoen met de djembe workshop. Nataly had er wat moeite mee hihi, maar deed kranig haar best.


Nadat we hier het gezien hadden wil de inwendige mens ook nog wat. Heerlijke Afrikaanse hapjes werden er geserveerd. Die moesten geproefd worden natuurlijk! Ohhh wat waren die lekker!!! Hmmmmmmm....Ondertussen was het weer echt pietje pruimenweer geworden. We hadden het steeds nog getroffen, maar nu begon het echt te regenen. Juist op het moment dat we besloten hadden dat we een djembe voor Lucas mee wilden nemen. Tja in de regen uittesten werkt niet, dus daar moesten we even op wachten. Gelukkig dreef de bui over en kwam Anthony Ndong ons helpen. Hij liet ons diverse klanken horen en we kwamen tot een deal. Helemaal gelukkig ging Lucas mee naar huis. Deze dag is een absolute aanrader voor volgend jaar. Zeker als het dan ook nog eens lekker weer is en je lekker op het gras naar de muziek e.d. kan luisteren... 

Het was een heerlijke dag. En thuis moest Lucas gelijk even de buurt laten meegenieten van zijn nieuwe instrument: 

De laatste avond + filmpje
Gisteravond was de laatste avond van de Avondvierdaagse. Hoewel de hele week wat kwakkelend weer was, was het gisteravond prachtig. Een mooi zonnetje, allemaal blije koppies... Helemaal goed.

Ik twijfelde wat ik moest doen. Ik wist dat Lucas en Taco het heel gezellig zouden vinden als ik de 10 mee zou lopen, maar echt fit was/ben ik nog niet... Donderdag was het wel heel erg gezellig met Helga en Marijke, en dus vond ik de 5 helemaal goed. Nataly liep lekker met mij mee.
Het leuke was dat we op de laatste avond echt als school lopen. Iedereen in prachtige gele shirts en voor het grootste deel liepen we als 1 club. 

Tijdens het wandelen heb ik gefilmd, en op mijn cameraatje kon ik het ook gewoon zien, maar nu.... grrrr ik krijg ze op mijn computer niet draaiend... Waardeloos. Daar moet ik dus nog even op puzzelen...  *update* het is gelukt... zie onderaan..

Tegen 8 uur was iedereen bij het Veer gearriveerd en konden we een kwartier later met de intocht door het stadje beginnen. Dit was voor mij de eerste keer. Vorig jaar lag ik ziek op bed al die jaren ervoor was ik aan het rennen en vliegen om de medailles vast klaar te leggen bij het eindpunt. Wat een feest! Allemaal mensen en wat werden de kinderen verwend!!!!! 

Maar meer dan verdiend hoor. Lucas heeft 4 avonden 10 km gelopen. Een topper. Nataly en ik hebben 2x de 10km gelopen en 2x de 5km. Volgend jaar doen we gewoon 3x de 10 hihi. Of van te voren toch iets meer trainen.


Traditiegetrouw met de medialles in de hand snel patatjes gehaald en die heerlijk opgesmikkeld.
Tegen half 11 lagen ze moe op bed. 

En ik.. ik heb heerlijk liggen woelen, oorpijn... blegh... Maarrrrrrr ik kan ondertussen wel weer wassen! De wasmachine is vanmorgen al om 9 uur gebracht. Jippie!!!!!

Hier 1 filmpje... Let op dat je geen nekpijn krijgt... Ik weet niet hoe ik ze moet draaien hihi...
Fijn weekend allemaal!
Studio 21...
Een tijdje terug maakte Marijke ons attent op "Cleverland". Een evenement van Schooltv e.d. welke in deze vakantie werd gehouden. Het een en ander aan de kinderen laten zien en zij waren gelijk enthousiast. Je kon je inschrijven en de kaarten kostten...... niks! Kijk, dat zijn leuke uitjes!
Onderweg reden we al achter Monique en gezin aan. Ook zij gingen richting Hilversum. Toen we daar aankwamen schrok ik even. Wat een mensen... zou het nog wel leuk worden nu het zo druk is... (kijk ik had echt niet verwacht dat we de enige zouden zijn hoor haha), maar eenmaal binnen was het gezellig druk. In principe kon je alles doen wat je wilde... soms moest je even wachten maar het liep allemaal door. Wat moet je je er bij voorstellen....
Je hebt verschillende cities:

Science & Nature : hier kon je gewichtloos worden, het weer presenteren, proefjes doen, een klein kinderboerderijtje, spinnen...

Het weer presenteren met Gerrit Hiemstra!Beroepskeuze????


World City: een gezellig stukje fietsen met gezin en dan zo snel mogelijk.... (wij waren niet de snelste familie hihi), Bollywood dansen, kaarsen versieren

De snelste familie van Nederland?? Neuhhhhh....Opperste concentratie bij het versieren van de kaars

Fit City: ging over je gezondheid -> jumpstylen, rolstoeltennis, skippybalwedstrijd met je neus dicht en door een rietje ademen, hard rennen, springkussen, wonden laten "tekenen" door de EHBO

Ren je fit....

Smart City: doolhof, spelletjes, een quiz met de dame van Klokhuis

Terug in de schoolbank....

Capital City: daar trad VOF de Kunst op, Kids for Animals, Zandkasteel... maar dit hebben we eigenlijk allemaal gemist.

Verder had je ook nog de Digiles... mocht je in schoolbanken plaatsnemen en dan meedoen met vragen beantwoorden. Echt heel leuk.

Verder konden de kinderen ook nog een pizzaatje maken. Nu dat hoefde ik niet meer als 1x te zeggen hahaha.....

Bij de grote finale hebben we Bart Peters ook nog gezien. Het was een supergezellige middag, en de kids riepen na afloop in koor: "Volgend jaar weer Mam"... nou dan hoef ik jullie niet te vertellen dat ook zij het naar hun zin hebben gehad!.

Pizzaaaaa
"Luister naar je hart
Wanneer je mond de mijne kust"