Welkomsttekst

Leuk dat je ook mijn logje hebt weten te vinden. Ga lekker zitten, neem een kopje thee of koffie en lees lekker mee....

Gastenboek
 
WLvdM Februari 2012

Mijn filmpje!


Nataly en Marco 2011

Nataly en Marco 2010
Nataly en Marco 2009
Nataly en Marco 2008

Nieuws van Marco
Zie ik jou bij de Clubtour frederique? Groetjes, Marco
Foto album
Bezoekers
Op dit moment is er 1 nieuwsgierig ;
en 1 gast nieuwsgierig .
Agenda

 

1 december 2013
TV opname Zo Raymann


19 januari 2014
Vrienden van Amstel



30 mei 2014
Marco Borsato Ziggodome

Kaarsje


Deze is voor een ieder die een lichtpuntje kan gebruiken........
Profiel
Naam: Frederique
Leeftijd: 47 jaar
Uitgebreid profiel
E-mail alert
Doggybag
Wat een heerlijke dag vandaag... Eerst eens uitgeslapen tot 9.15 uur. Dat was weken geleden dus een cadeautje vanmorgen. Daarna thuis even wat gerommeld, de kinderen hun kamers laten fatsoeneren en toen lopend het stadje in. Daar wat winkeltjes bekeken, wat we nodig hadden meegenomen en tegen 2 uur waren we thuis. Een boterhammetje gegeten en wat boodschapjes gedaan.

Tegen drie uur vertrokken we naar Rotterdam voor de film van 15.50 uur. Normaal tijd genoeg zou je zeggen... Ja normaal ja.... staat een brug open, en niet zo'n beetje ook!!! Komen we gewoon vet te laat aan bij Pathe de Kuip. De film Ice Age was al begonnen! Ik had kaarten besteld voor de normale verse (2D) omdat 3D te duur was. Maar het leuke bij Pathe is dat er familytickets zijn.  Na een vluchtige blik op het informatiebord zag ik dat de 3D versie om half 6 zou draaien en dat daar het familytarief ook gold. Met een extra bedrag voor de bril. Nou die keus was snel gemaakt.. Kids helemaal door het dolle heen (eerst chaggie omdat we de film misten, maar toen ze dit resultaat zagen waren er alleen maar blije koppies). Kaartjes gekocht en toen nog even wat rondgelopen, bij de beertjes (Bennie Beer) wat gedronken en het was zo tijd. Op naar Ice Age 3, 3D.

Ik kan kort over de film zijn. Hij is leuk!!! Ook 3D is erg leuk, maar ik moet eerlijk zeggen dat als ik het normale tarief voor de 3D had moeten betalen ik het niet waard had gevonden, dan was 2D net zo leuk! Maar we hebben genoten. Heerlijke humor... Ruim anderhalf uur later stonden we weer buiten. Onze maagjes knorden ondertussen en er werd besloten terug naar Bennie Beer te gaan. Oef, het was daar druk, errug druk eigenlijk wel, maar toen ik vroeg of er een tafel voor 4 was, bleek dat dat met een half uurtje het geval zou zijn. Ach dan drinken we wat aan de bar!

Nog binnen het half uur zaten we aan tafel en de keuze was snel gemaakt. De spareribs zijn daar altijd zalig. Lucas wilde kipkluiven. Het vrouwtje keek me verbaasd aan en gaf aan dat dat wel heeeeel erg veel zou zijn. Tja... dan maar de spare ribs. Ach zei ze, dat maakt dan niks uit qua hoeveelheid en als we wilden konden we het restant van de kip mee naar huis nemen. Nou toen voelde ik me wel wat gegeneerd, en gaf aan dat we dat niet van plan waren. Ze liep weg met de houding van "dan moet je het zelf maar weten"  hihi.. Het was een hele leuke meid hoor. Net als de rest van de bediening trouwens.

De kinderen vermaakten zich prima met een pen en de achterkant van hun placemat. Lucas ging een nieuwe beer ontwerpen voor een nog te openen fililaal (dat maakten wij ervan hoor hihi) maar hij kreeg van al het bedienend personeel reactie die voorbij liep. Dus ja, zijn creatie ga ik hier wel even plaatsen! Boxer Beer...


Nadat we het allemaal hadden opgepeuzeld (nou ja bijna alles dan) bleek dat het vrouwtje over de kipkluiven niet overdreven had. Anderhalf stuk bleef over... En alsof het de normaalste zaak van de wereld was (en ik kon er niks tegenin brengen) werd de kip in een doggybag gedaan en kregen we het mee naar huis.... Ik moest zo vreselijk lachen, maar goed morgen tussen de middag hier dus een broodje kip hahaha.. Oja, thuis was Lucas ook nog into de beren en dus maakte hij nog 2 andere beren:


Meet Bengel Beer en Bollie Beer!!!

Het was een zalige dag. Wij genoten, de kinderen genoten en die liggen nu moe en voldaan op hun bedje.... 

Morgen lekker een rustige dag thuis.. Maar eens alle campingspullen van zolder verzamelen want over anderhalve week is het zover... zalig!!!!


Voor de lekkerbekjes onder ons
In mijn vorige log had ik het erover dat we zo lekker hadden gegeten en er waren meerdere die graag het recepti wilden hebben.... dus bij deze:


Pasta met kip en pesto

hoofdgerecht voor 4 personen

250 gr pasta (fusili, penne, tagliatelle net wat je lekker vindt)
1 kleine gegrilde kip (ik had gewone kipfilet wat ik heb gebakken)
125 gr walnoten
4 plakken spek
250 gr kerstomaatjes gehalveerd
60 gr zwarte olijven in plakjes (heb ik achterwege gelaten)
125 gr groene pesto
30 gr verse basilicum fijngescheurd
parmezaanse kaas (of Parano)



Kook de pasta in de grote pan kokend water met zout al dente. Giet hem af.

Haal ondertussen het vel van de kip en snijd het in stukjes. Leg deze stukjes in een grote schaal.

Rooster de walnoten 2 a 3 minuten onder een hete grill. Laat ze afkoelen en hak ze grof.

Verwijder het zwoerd van het spek en leg de plakken 3 a 4 minuten onder de hete grill. Laat ze afkoelen en snijd ze in kleine stukjes. Schep de noten, spek, kerstomaatjes en olijven door de kip.

Schep het kipmengsel samen met de pesto en verse basilicum door de pasta. Meng het goed. Serveer op kamertemperatuur en bestrooi met geraspte parmezaanse kaas.

Wij hadden er nog lekker sla bij.

Eet smakelijk!!!
Wat wij vandaag eten...
Soms vind ik het zo moeilijk om te bedenken wat we gaan eten... Kijk gekookte of gebakken aardappels dat kennen we hier wel... maar om wat nieuws uit te proberen... Pff dat is nog niet altijd makkelijk.... 

Maar ik ben er voor vandaag helemaal uit. Mijn lunch bestaat uit een overheerlijk broodje Carpaccio... een waldkornbroodje besmeert met groene pesto... carpaccio, peper, pijnboompitten, olijfolie, oude kaas en honing/mosterddressing.... 



Vanavond komt Mirjam gezellig eten en ook dan wil ik niet het makkelijke standaard etenop tafel zetten... Dus komt er Boeuf Bourguignon op tafel.... Ik heb het zojuist klaargemaakt, zodat het voorlopig lekker kan sudderen en we vanavond heerlijk kunnen smikkelen....

Hoe zijn jullie met eten?

Hieronder het recept van de Boeuf Bourguignon...

500 g rosbief (ik gebruik runderlappen, let wel op dit staat dus veel langer op!)
3 sjalotjes
200 g champignons
75 g boter
100 g magere gerookte spekblokjes
20 zilveruitjes
1 klein blikje tomatenpuree
1 eetl. bloem
2 dl rode wijn
2 dl vleesbouillon (van tablet of uit pot)
peper
zout
1 eetl. gehakte tijm (vers of uit de diepvriesof 1 theel. gedroogd)
1 laurierblad
1 eetl. maīzena of allesbinder

Voorbereiden:Snijd de rosbief in grote dobbelstenen. Pel en snipper de sjalotjes. Borstel de champignons en snijd ze in plakjes. Verhit de helft van de boter in een braadpan, bak hierin in ca. 2 minuten de spekblokjes en schep ze uit de pan.

Bak de rosbiefblokjes 3 minuten in het bakvet en schep ze ook uit de pan.Bereiden:Voeg de rest van de boter toe en bak de champignons, de sjalotjes en de zilveruitjes even mee.

Roer de tomatenpuree en daarna de bloem erdoor. Bak zachtjes 2 minuten. Giet de wijn en de bouillon erbij en voeg peper, zout, tijm en laurier toe. Stoof zachtjes 5 minuten. Schep de spekblokjes en vleesblokjes erdoor en verwarm nog 15 minuten.

Bind de saus met maīzena of allesbinder. Lekker met sperziebonen en rijst.

Eet smakelijk!
Kookworkshop
Gisteravond was het dan zover... ik had er toch al wel weer naar uitgekeken. Ik had een kookworkshop.

In Bodegraven is "Het Kookstation" gevestigd. Gevestigd in het oude station van het plaatsje. Zo gezellig en knus! Je wordt ontvangen in de voormalige wachtruimte.. het loketje van de kaartverkoop is er nog.. en.... de treinen rijden af en aan....
Vorig jaar ben ik hier ook al geweest met wat collega's en toen hadden we al heerlijk gekookt maar ik hoopte dat we nu wat andere gerechten gingen maken.
Toen ik de keuken in kwam zag ik al direct dat dat niet het geval zou zijn... Behalve de amuse, die was anders....
Aangezien ik de vorige keer had lopen vogelen met verse pasta liet ik die eer me dit keer aan me voorbij gaan hihi... en ging me op het dessert storten samen met nog 2 collega's.

Afijn, de heren deden goed hun best, en ze vonden het volgens mij ook best leuk haha... De een was druk in de weer met het roosteren van diverse groenten, de anderen stonden de pompoen driftig te zeven..... het pasta maken blijft leuk om naar te kijken.... En wij.... wij stonden te klooien met mixmachines die niet werkten... grrr.. (of je steekt de stekker in het stopcontact!).

Als amuse kregen we sushi (zeewier met plakrijst en zalm). Dat was aardig. Niet lekker en niet vies....
Toen een groene salade met honing-appeldressing en feta. Dat laatste had iets minder gemogen dan had ik het echt lekker gevonden, maar het was goed.
Dit werd gevolgd door een overheerlijke, maar machtige pompoensoep.
Als hoofdgerecht dus zelfgemaakte pasta, geroosterde groenten (met heeeeeeel veeeeeel knoflook) zalig stuk vlees en gorgonzolasaus... mjammieeee.
En toen mochten wij onze creatie serveren... owww dat was qua vulling de nekslag hihi.. Zelfgemaakte bakjes van filodeeg met zelfgemaake witte chocolademousse.... *kwijl* .....  met daarbij nog een heerlijk sinaasappelcakeje met een sausje van grand marnier, uitgeperste sinaasappels en sinaasappelmarmelade.....

Zo en toen dat op was.... kon je iedereen naar buiten rollen! Maar het was allemaal erg lekker. Voor dat we het wisten was het zo half 11. Iedereen kakte in... zat lekker na te genieten... en toen naar huis... Wat was ik blij toen ik in mijn bedje lag  hihi...

Vanmorgen was het ook erg zwaar om uit bed te komen. Maar ja de kids moesten toch naar school. Op school nog even gelezen met een kindje en daarna snel de boodschappen voor het weekend in huis gehaald. Tuurlijk hadden ze weer niet alles wat ik nodig had en dus kon ik vanmiddag nog even de stad in. Maar... ik heb alles in huis, het weekend kan en mag beginnen!

Morgen is het gewoon een lekkere tutdag in het teken van zwemmen en schaatsen en zondag gaan we aan het eind van de middag lekker koken:

allereerst carpaccio met honing - mosterddressing, gevolgd door lekkere aardappelkroketjes, gekruidde varkensfiletlapjes en peperroomsaus en natuurlijk lekkere sla. Met onze buikjes gevuld gaan we dan naar Ahoy naar Vrienden van Amstel. We begonnen ooit met ons tweetjes, Taco en ik, maar inmiddels is de groep uitgebreid tot 11 man. Helemaal gezellig. We hebben er zin in!

Fijn weekend allemaal.

Stil....
Vanaf het moment dat Nataly ging eten begon het wachten op haar..... Altijd en eeuwig is ze als laatste klaar... en dan niet met een paar minuutjes... Nee gewoon een kwartier later.... En dat is dus soms best wel eens strijd. Nu weet ik wel dat schrokken niet goed is, maar zoooooo langzaam..... pffff.... Ze zit maar te kletsen en te babbelen. En als we zeggen dat ze moet dooreten dan nog blijft ze praten...

Dinsdagavond had ik lekkere gebakken aardappeltjes, sla en een gehaktschnitzel. We gaan eten en Taco merkt op: "het is een wonder".... en ik "wat?" "nou dat Nataly langer dan 5 minuten haar mondje houdt"... Ze zat gewoon lekker door te eten! Nou nou dat is uniek dacht ik nog. Tot woensdagavond....
Op deze avond eet Nataly altijd alleen na het sporten en ik had dit keer lekkere boerenkool. Het was dit keer zo erg, dat ik vergat dat ze aan tafel zat te eten!!! Muisstil zat ze van haar hapje te genieten.... 

Zou het dan toch nog goedkomen??? hihi
"Vandaag is rood
gewoon weer liefde tussen jou en mij"