Welkomsttekst

Leuk dat je ook mijn logje hebt weten te vinden. Ga lekker zitten, neem een kopje thee of koffie en lees lekker mee....

Gastenboek
 
WLvdM Februari 2012

Mijn filmpje!


Nataly en Marco 2011

Nataly en Marco 2010
Nataly en Marco 2009
Nataly en Marco 2008

Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Foto album
Bezoekers
Op dit moment zijn er 2 nieuwsgierige aagjes ;
en 2 gast nieuwsgierige aagjes .
Agenda

 

1 december 2013
TV opname Zo Raymann


19 januari 2014
Vrienden van Amstel30 mei 2014
Marco Borsato Ziggodome

Kaarsje


Deze is voor een ieder die een lichtpuntje kan gebruiken........
Profiel
Naam: Frederique
Leeftijd: 49 jaar
Uitgebreid profiel
E-mail alert
Fris beginnen
Zo een echte zondag vandaag. Eerst eens even heerlijk uitgeslapen tot 9 uur en daarna heeeeel lang in pyama rondgelopen. Maar als ik zo eens om me heen keek, riep het huis: "OPRUIMEN!!!!"... Want kijk, vakantie is natuurlijk heel leuk, maar je doet geen fluit haha... En het opruimen en schoonmaken wordt hier nog steeds niet door de kabouters gedaan!

Dus in de loop van de ochtend iedereen hier in huis aan het werk gezet. Ik ben de badkamer eens grondig onder handen gaan nemen, de was voor mijn rekening genomen, boven stofzuigen... De kinderen moesten ieder hun eigen kamer goed opruimen en Taco heeft beneden de boel aan kant gemaakt. En nu zitten we weer in een schoon huisje...

De kinderen zitten boven tv te kijken, ik hier beneden naar het NK Allround schaatsen en Taco zit achter de computer.

Heerlijk zo'n daagje.

Morgen eerst even een paar boodschapjes halen en 's middags naar mijn schoonouders. Mijn schoonmoeder bakt ieder jaar de oliebollen, en vers uit de pan zijn ze op z'n allerlekkerst... 's Avonds zijn we lekker thuis. De sjoelbak komt naar beneden en waarschijnlijk ook nog wat andere spellen. Andre van Duin wordt gekeken, muziek wordt geluisterd... en dan is het snel 00.00 uur en dus 2008!!
De kinderen vinden dit het hoogtepunt van het jaar. Opblijven, oliebollen eten, spelletjes doen, en dan als klap op de vuurpijl.. (hihi)... het vuurwerk afsteken. Ik heb er niet zoveel mee, maar de rest van het gezin vindt het prachtig. En dan is het nieuwe jaar gestart.....Ik zie overal gezellige jaaroverzichtjes maar ik geloof dat ik zelf alweer de helft ben vergeten haha en sommige dingen zijn te persoonlijk om te vermelden.... Dus ik waag me er niet aan. Ik kijk met frisse blik vooruit, hoop dat voor velen 2008 een jaar wordt die 2007 op slag laat vergeten.

Ik wens jullie allemaal een hele fijne gezellige jaarwisseling en hoop dat 2008 een mooi jaar wordt in alle opzichten voor iedereen!


Studio 21...
Een tijdje terug maakte Marijke ons attent op "Cleverland". Een evenement van Schooltv e.d. welke in deze vakantie werd gehouden. Het een en ander aan de kinderen laten zien en zij waren gelijk enthousiast. Je kon je inschrijven en de kaarten kostten...... niks! Kijk, dat zijn leuke uitjes!
Onderweg reden we al achter Monique en gezin aan. Ook zij gingen richting Hilversum. Toen we daar aankwamen schrok ik even. Wat een mensen... zou het nog wel leuk worden nu het zo druk is... (kijk ik had echt niet verwacht dat we de enige zouden zijn hoor haha), maar eenmaal binnen was het gezellig druk. In principe kon je alles doen wat je wilde... soms moest je even wachten maar het liep allemaal door. Wat moet je je er bij voorstellen....
Je hebt verschillende cities:

Science & Nature : hier kon je gewichtloos worden, het weer presenteren, proefjes doen, een klein kinderboerderijtje, spinnen...

Het weer presenteren met Gerrit Hiemstra!Beroepskeuze????


World City: een gezellig stukje fietsen met gezin en dan zo snel mogelijk.... (wij waren niet de snelste familie hihi), Bollywood dansen, kaarsen versieren

De snelste familie van Nederland?? Neuhhhhh....Opperste concentratie bij het versieren van de kaars

Fit City: ging over je gezondheid -> jumpstylen, rolstoeltennis, skippybalwedstrijd met je neus dicht en door een rietje ademen, hard rennen, springkussen, wonden laten "tekenen" door de EHBO

Ren je fit....

Smart City: doolhof, spelletjes, een quiz met de dame van Klokhuis

Terug in de schoolbank....

Capital City: daar trad VOF de Kunst op, Kids for Animals, Zandkasteel... maar dit hebben we eigenlijk allemaal gemist.

Verder had je ook nog de Digiles... mocht je in schoolbanken plaatsnemen en dan meedoen met vragen beantwoorden. Echt heel leuk.

Verder konden de kinderen ook nog een pizzaatje maken. Nu dat hoefde ik niet meer als 1x te zeggen hahaha.....

Bij de grote finale hebben we Bart Peters ook nog gezien. Het was een supergezellige middag, en de kids riepen na afloop in koor: "Volgend jaar weer Mam"... nou dan hoef ik jullie niet te vertellen dat ook zij het naar hun zin hebben gehad!.

Pizzaaaaa
Verstekeling
Na alle drukke kerstdagen besloten we vandaag dat we even lekker gingen zwemmen. Eerst rustig wakker worden, boodschapje doen, middageten en dan de spullen pakken.

Nou die waren snel gepakt. De kinderen hadden er heel veel zin in. Nadat ik alles netjes in een tas had gedaan, besloot Sientje dat het haar toch ook wel leuk leek om mee te gaan. Natuurlijk had ze geen idee wat we gingen doen, anders had ze zich nooit als verstekeling gedragen hahahaha..... 

Ze dacht geniepig met ons mee te kunnen.... nou gelukkig kwamen we op tijd achter haar plannetje....

hier zien ze me vast niet!
Genieten

Zondag was het al genieten en dat ging gisteren op eerste Kerstdag lekker verder. Na eerst heerlijk te hebben uitgeslapen zijn we lekker gaan ontbijten. Daarna lekker getut. Ik ben momenteel niet uit het boek van Harry Potter weg te slaan dus ik zat lekker op de bank met mijn neus in het boek. De jongens vermaakten zich prima en Taco ook haha.. Ergens tegen half 1 ben ik me eens voorzichtig aan gaan kleden. Heerlijk zo'n dag waar op een hele tijd niks moet.

Tegen vieren vertrokken we naar Leo en Marieke. Daar was de rest van de familie ook al. Lekker kopje koffie en kletsen maar.... Tegen zessen was Ernst al met zijn voorgerecht bezig (garnalencocktail) en ik ben toen ook maar begonnen (ham met meloen). Ze konden dus kiezen wat ze wilden hebben. Daarna kregen we een overheerlijke zelfgemaakte mosterdsoep... erg lekker.... Toen even gewacht. We hadden namelijk alle tijd en was het dus niet de bedoeling dat het eten naar binnen werd gepropt!
Als hoofdgerecht hadden we hachee, rode kool en stoofpeertjes. Erg lekker. Maar het dessert sloeg alles. Diverse puddinkjes, ijs met poffertjes, een heerlijke zelfgemaakte merenguetaart met cranberries, fruit om in chocola de dopen... mjammieee wat een traktatie.

Na het eten de boel opgeruimd en de mannen gingen klaverjassen, de kids lagen voor de tv Harry Potter te kijken en de dames (een deel) zaten lekker te kletsen. Het andere deel zat ook voor de tv hihi. Iets later op de avond ook nog lekker een tekenspel gedaan met de kinderen, was erg gezellig. Of we het nu helemaal volgens de regels deden betwijfel ik haha, maar het was leuk en daar ging het om.

Uiteraard werden ook de familiekiekjes weer gemaakt. Waar ik voorheen iedereen altijd moest pushen om even een fotootje te maken, nu wordt er gewoon om gevraagd haha.. Er zitten weer hele leuke bij.

Het was uiteindelijk 00.00 uur toen we naar huis gingen. Nataly was helemaal afgedraaid en sliep bijna in de auto. Eenmaal thuis snel naar boven en zijn zowel Lucas als Nataly heel tevreden hun bedje ingedoken. Halverwege de nacht kwam Nataly nog even bij mij liggen, ze had buikpijn.... Heerlijk zoals ze dan vertrouwd in je armen komt liggen. Maar na een kwartier moest ze toch weer in haar eigen bedje liggen en heeft ze tot 9 uur uitgeslapen.

We zijn nu net allemaal aangekleed en gaan even naar Utrecht. Even de meubelboulevard over..... Verder doen we lekker niks vandaag. Vanavond met ons viertjes gourmetten en dan zijn de kerstdagen weer voorbij. Maar..... de vakantie nog niet! 

Fijne dag iedereen.

Start Kerst
Gisteren begon voor ons de kerst eigenlijk al. Mijn familie kwam 's avonds gezellig eten......

Astrid kwam 's middags al gezellig zodat we met z'n tweetjes gezellig in de keuken konden rommelen voor het buffetje 's avonds. We hadden bijna voor een weeshuis te eten.... Mijn moeder belde en vertelde dat mijn andere zus niet zou komen met de kids. Onder de huidige omstandigheden voor haar echt alleen maar de juiste keuze. Jammer natuurlijk dat we haar niet konden zien maar ze moet eerst voor zichzelf zorgen voordat ze anderen voor laat gaan. We hadden dus 3 eters minder.... hmm, nog meer over hihi. 

Om klokslag 4 uur kwamen papa en mama aangelopen. Zij hadden lekkere knabbeltjes voor bij de borrel meegenomen. De glazen werden ingeschonken en het was gelijk gezellig. Iets daarna kwam ook mijn zwager met Suus. De kinderen genoten van het bij elkaar zijn, en het was ook gezellig!
Astrid en ik hadden alles onder controle. Zaterdags had ik mijn overheerlijke aardappelsalade gemaakt, de hartige taart hoefde alleen nog maar opgewarmd te worden. Lucas heeft gisteren mooie kleine gehaktballetjes gemaakt, er waren nog 

Mjammie wat een lekkernijen

filodeeghapjes met een champignonprutje, kleine zelfgemaakte saucijzenbroodjes.... en ik had nog een beenhammetje... Zoals eerder gezegd, veel te veel dus. Dus werd besloten de hartige taart en het beenhammetje in te vriezen zodat we die met nieuwjaarsdag soldaat kunnen maken. Mijn neef met vriendin kwamen uiteindelijk ook nog langs. Veel gegeten hebben ze niet, helaas..... Dus hadden we voor 5 man extra eten klaargemaakt wat dus niet nodig was geweest... Maar goed het zij zo.
Nadat iedereen lekker had gegeten pakten mijn moeder, Lucas en Suzanne de fluit en mijn vader nam plaats achter het keyboard. Mooie kerstliedjes werden gespeeld en Lucas stond erbij alsof hij dat al jaren deed. Geweldig, mijn ventje.... Zo mooi, opa en oma met kleindochter en kleinzoon..... Kippenvelmoment.
Na de muzikale onderbreking hadden we nog lekker vanille-ijs met vers fruit... mjammm dat was erg lekker.... Toen als afsluiting nog een lekker kopje koffie met een Tia Maria en een bonbonnetje...

onze muzikanten

Iets na negenen was het hier in huis alsof er niks gebeurd was die dag. Alles weer netjes opgeruimd en wij lekker op de bank, kijkend naar The Grinch.
Afgedraaid was ik wel en lag dus redelijk vroeg op bed. Straks mag ik nog even bloedprikken, daarna boodschappen doen en vanmiddag hebben we nog een verjaardag van Anne (nichtje) die volgens mij 14 wordt.

Dan rest mij nog iedereen

Hele fijne Kerstdagen te wensen. Dat het warme, liefdevolle en gezellige dagen mogen worden voor iedereen!

Wat een begin .....
van de vakantie!!!

Hoe bevangen kun je door iets zijn..... Vanmorgen ging de wekker voor een zaterdag erg vroeg... 7.35 uur!!! Pfff dat was hard.... maar ja, Lucas ging vandaag niet 's middags maar 's ochtends schaatsen hier vlakbij. Dat scheelde weer een rit naar Utrecht.

Om kwart voor 9 waren we op de ijsbaan en toen schoot ik zowat vol hahaha... Al die verwachtingsvolle kindersnoetjes op de baan, prachtige witte bomen die de baan omlijsten met daar bovenop de eerste zonnestraaltjes van de dag..... Het was fantastisch om te zien. Het was ook mega koud hahaha... - 4,5 graden..... Maar Lucas die had het helemaal naar zijn zin. Ik moest na een poosje weer naar huis want zwemles van Nataly stond op het programma. Ze doet het lekker en naar alle waarschijnlijkheid gaat ze C nog halen ook. Wellicht niet met het reguliere afzwemmen maar dat zien we t.z.t.. wel.

Ondertussen werd ik door mijn schoonzus gebeld dat ik toch echt naar Vlist moest komen want de natuur was daar zo prachtig! Maar helaas, Vlist en de foto's moesten even wachten. Tegen twaalven kwamen we daar aan. En ik moet zeggen, het was er mooi, maar het mooiste was er wel af. De zon deed aardig zijn werk en dus vloog de rijp van de bomen af... Desalniettemin heb ik toch nog mooie plaatjes geschoten. De bedoeling was eigenlijk om met z'n viertjes naar Gouda te gaan, maar dat liep even anders. Taco ging met zijn zwager en Lucas een klein tochtje maken op de schaats en Nataly en ik gingen met z'n tweetjes naar Gouda. Ja, als je schaatsen kunt, dan moet je er nu ook van genieten toch? Helaas heeft Nataly geen schaatsen en dus was het niet mogelijk met elkaar te schaatsen. Zo was het ook goed opgelost.

Toen ik uit Gouda terug in Vlist kwam was Lucas lekker met zijn achternchtje op het ijs aan het spelen onder het toeziend oog van tante.Wat een begin van de vakantie he?! Super gewoon....
Wisten jullie dat....
Wisten jullie dat:

* we nu eindelijk lekker vakantie hebben

* Lucas morgen op natuurijs gaat schaatsen

* de ijsbaan in de buurt vanmiddag al open is gegaan

* ik de boodschappen voor het grootste deel al binnen heb

* ik zojuist anderhalf uur op de bank heb liggen slapen

* Nataly toen heel lief heeft gecomputerd

* ik het nu heel erg koud heb

* de 2 katten het wel erg gezellig op mijn schoot vonden

* ik al een paar dagen wat last van mijn rug heb

* ik zondag lekker met mijn zus ga kokkerellen

* de rest van de familie 's avonds komt eten

* dat het een jaar geleden is dat we bij elkaar waren

* en ik er dus heel erg naar uitkijk

* ik morgen met de zwemjuf van Nataly moet praten

* het afzwemmen voor C in de voorjaarsvakantie is

* wij er dan niet zullen zijn

* ik daarvan loop te balen

* ook nog eens vlak daarvoor de nieuwe betaling moet plaatsvinden

* ik daar ook niet zo'n trek in heb

* ik hoop dat we wat kunnen regelen qua financien en proef/afzwemtijden

* jullie allemaal een heel fijn weekend wens...

Laatste rondje ziekenhuis
De vaste lezers van mijn logje zullen weten dat ik sinds de zomer trombose heb. Na alle perikelen mocht ik vandaag voor controle naar de internist. Ik was heel benieuwd wat er allemaal zou komen. Echo, eindelijk antwoord op de vraag waardoor de trombose ontstaan is..... Nou ja.. wat zal ik zeggen.. Niets van dat alles eigenlijk haha..

Ik werd naar binnen geroepen en de arts vroeg hoe het ging. Bekeek mijn dossier, was verbaasd dat ik ondertussen de andere ingreep had laten doen... en dat was het eigenlijk.... Tja daar zit je dan.. Gelukkig had ik wat vragen op papier staan en daar kon hij wel antwoord op geven.

Ik: Hoe is de trombose ontstaan?

Arts:  Nou dat gaan we niet onderzoeken. Het is te tijdrovend en dus te duur dat afgezet tegen het feit dat er bijna nooit iets concreets tegenover staat doen we dat niet meer. 

Ik: Oh... ja en nu? 

Arts: Nou niks. Mocht u voor een 2e keer trombose krijgen dan zit u waarschijnlijk gelijk levenslang aan de antistolling... Daarbij komt slecht bij 15% in de gevallen de trombose terug. Bij u heeft het naar alle waarschijnlijkheid met de anticonceptiepil te maken (lees bijsluiter)

Ik: als u het zegt....... 

Nou dat was eigenlijk de strekking van mijn bezoek. Ik moet nog 3 maandjes de antistolling doorslikken en dan mag ik stoppen. De steunkous moet ik nog een kleine 2 jaar dragen.
Qua antistolling vind ik nog even niet zo erg. In februari gaan we naar Oostenrijk en dan vind ik het wel prettig. Mochten we dan weer 17 uur erover doen om thuis te komen hoef ik me over stolling in ieder geval geen zorgen te maken haha...

Nou dat was het .... Ik hoef niet meer terug te komen.

En nu? Nu ga ik ongeloofelijk van een zeer verdiende 2 weekse vakantie genieten!!!!!!
Kerstviering
Vanmiddag was het zover... De kinderen hadden hun kerstviering op school. Dagen van te voren al zenuwachtig...... Zo leuk. 
Gelijk uit school moest er al omgekleed worden haha... maar niet eerder als dat we hadden gegeten dat snap je. Lucas op z'n best met zwarte ribbroek en kolbert en Nataly in haar nieuwe outfitje.
Iets tegen vieren kwamen we in de aula van het Schoonhovens College. Wat was het al sfeervol. Simpel maar zo mooi. Alle kinderen kwamen binnen en toen begon de viering. De directeur deed een woordje en daarna was het aan de groepen 1 en 2 voor hun bijdrage. Ze kwamen allemaal onder gezng binnen met een waxinelichtje... Dit zijn zulke prachtige momenten. Ondanks dat hierin niet eens mijn eigen kind meeliep kreeg ik weer kippevel en de tranen zaten hoog. Zo ontroerend...
Daarna deden alle klassen een vredeswens. Er werd nog meer gezongen.... Het was mooi. De kinderen vonden het ook prachtig. En uiteindelijk mochten de kinderen het kindje naast hen een handje geven om ze "vrede" te wensen.... Prachtig.
Iets eerder als gepland was de viering afgelopen. Snel naar school gelopen, verkondigd dat de kinderen er al aan kwamen. Daar waren ze nog druk met de laatste voorbereidingen voor het volgende onderdeel van de Kerstviering. Gezellig met elkaar eten. Een heleboel ouders hadden weer hun best gedaan om lekkere dingen voor de kinderen klaar te maken. Er was weer meer dan genoeg en dus konden wij ook nog even lekker smikkelen. Dit jaar was ik er gelukkig weer bij. Niet als Ouderraadlid, maar als fotograaf... hihi... Ik vond het spannend omdat je de sfeer wilt vasthouden en het is lastig fotograferen in het donker hoor haha. Maar ik geloof dat ik aardig in de missie ben geslaagd. Lucas ging ook nog in de klas blokfluit spelen. Eerst een nummer met de juf en toen nog een nummer alleen. Het ging perfect! Alle klasgenootjes waren onder de indruk hihi....
Om 19.00 uur was het klaar. De kinderen gingen voldaan mee naar huis en liggen nu heerlijk in dromenland. Na te genieten van deze heerlijke middag en avond.
Morgen hebben Taco en ik onze kerstborrel en daarna heb ik lekker vakantie. Wel 2 weken... Jongens wat kijk ik daar naar uit.... zalig. Twee weken met het gezin niks hoeven. Lekker de dingen doen die we willen doen....

Mike en Thomas
Sinds, ik geloof mei dit jaar had ik al kaarten in huis voor de Kerstshow van Mike en Thomas. Wie??? Mike en Thomas... Mike Boddé en Thomas van Luyn. Wel eens op tv gezien en dat was wel aardig dus namen we de gok om een hele avond naar ze te kijken.

"Ik wil haar terug, die mooie tijd
Maar zij lijkt lang vervlogen"