Welkomsttekst

Leuk dat je ook mijn logje hebt weten te vinden. Ga lekker zitten, neem een kopje thee of koffie en lees lekker mee....

Gastenboek
 
WLvdM Februari 2012

Mijn filmpje!


Nataly en Marco 2011

Nataly en Marco 2010
Nataly en Marco 2009
Nataly en Marco 2008

Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Foto album
Bezoekers
Op dit moment is er 1 nieuwsgierig ;
en 1 gast nieuwsgierig .
Agenda

 

1 december 2013
TV opname Zo Raymann


19 januari 2014
Vrienden van Amstel30 mei 2014
Marco Borsato Ziggodome

Kaarsje


Deze is voor een ieder die een lichtpuntje kan gebruiken........
Profiel
Naam: Frederique
Leeftijd: 49 jaar
Uitgebreid profiel
E-mail alert
Een middagje Den Haag
Vandaag had ik het jaarlijkse uitje met mijn team en voor de verandering  was ik de organisator haha... 

We gingen met de trein naar Den Haag. Dat was geen probleem. Via internet de kaarten gekocht, op het station het juiste spoor en in de juiste trein gestapt en bij Den Haag CS er weer uit. Hoe moeilijk kan het zijn hihi... Vanaf daar moesten we met de tram naar het door mij uitgekozen restaurantje... Ik wist zeker dat we tram 9 moesten hebben, dus 11x de strippen afgestempeld, ingestapt en toen kwam mijn gevoel naar boven... Dit is niet goed, het voelt niet goed .... De bestuurder lief gevraagd of we juist zaten... En wat denk je??? Nee, natuurlijk zaten we in de verkeerde tram haha... Oh wat voelde ik me stom. Gelukkig waren we niet heel erg uit de buurt, dus snel uitgestapt en we zijn gaan wandelen. Ach met het weer wat we hadden kan ik je vertellen dat het absoluut geen straf was! En we liepen in 1x goed. Ik was gelukkig wel zo slim geweest om een plattegrondje uit te draaien.. Kijk dat doe ik dan weer wel .

Het restaurantje was snel gevonden, een plekje buiten op het terras en een heerlijk broodje uitgezocht... We hebben zitten smikkelen. Nadat onze buikjes voorzien waren liepen we naar Panorama Mesdag. Daar ben ik zo'n 20 jaar geleden ook geweest (hoe lang geleden???? ja 20 jaar!! haha) en het blijft prachtig om te zien... Heerlijk over de railing gehangen en alles in ons opgenomen. 

Ineens ging er een mobieltje af en die lag in het zand achter het hek... Tja, een collegaatje stapte over het hek en pakte het ding. Inmiddels was het gestopt met bellen dus ik bel terug.... Krijg ik een Japanner of Chinees aan de telefoon hihi... dus ik in mijn beste Engels verteld dat we het mobieltje hadden gevonden en dat het bij de balie zou liggen. De beste man was helemaal gelukkig. Een goede daad was een feit.


Nadat we het panorama hadden bezichtigd liepen we naar de bus met welke we richting Madurodam zouden gaan. Tja en dit ging gelukkig wel goed haha... Binnen 10 minuten stonden we voor de ingang van Madurodam... Het was niet giga druk, het was prachtig weer en ik was met gezellige collega's... Wat wil je nog meer?!


Tegen zessen was het allemaal klaar en zijn we met de tram, trein en auto weer richting huis gegaan... Het was een heerlijk middagje!
Beatstad 2009
Een tijdje terug kreeg ik als Friend van Warchild een mailtje met de mededeling dat ik kaartjes voor Beatstad kon winnen. Nu is het vaak met dit soort akties dat iedereen wint, behalve ik haha... Maar goed, toch de stoute schoenen aangetrokken en gedaan wat ik moest doen... En wat denk je???? 2 Kaarten gewonnen!!! Helemaal leuk, zeker met de artiesten die zouden komen. Mirjam vond het ook leuk en kocht spontaan 2 kaarten voor haarzelf en een vriendin en zo kwam het dat we gistermiddag om 3 uur richting het Mailieveld, Den Haag reden.


Ik had al een grote drukte verwacht maar niks was minder waar. Heerlijk relaxed reden we de parkeergarage onder het Malieveld binnen en liepen rustig het terrein op. Uiteraard eerst een sanitaire stop en toen een plekje gezocht. 
Het zonnetje scheen en zo zaten we al heerlijk te genieten van dit begin. Er was nog geen band geweest hihi... Om half 5 begon de band Rigby. Voor mij onbekend (ik geloof dat ik 1 nr herkende) maar het was geen verkeerd begin.


Toen zij 3 kwartier hadden gespeeld was eer een kleine pauze omdat een en ander klaargezet moest worden voor Miss Montreal. Zij had wel een paar bekende nummers, maar ik vond het niet bijzonder. We zijn toen dus ook maar wat eten en drinken gaan halen.Na dit optreden kwam Christian Labrie met het idee om allemaal de oranje hoedjes (die we aan het begin hadden gekregen)  tegelijk omhoog te gooien. Dat was zo'n gaaf gezicht:


De act die hierna kwam... jaaaa die was leuk! Alain Clark... Alain is altijd vrolijk, heeft er altijd zin in en dat mag ik wel.... Zoveel energie op het podium zalig! En gelukkig was papa er ook bij... Dat blijft een speciaal optreden... Een genot om te zien hoe die 2 daar gelukkig staan te zijn...
Het optreden van Alain ging veel te snel voorbij... Hij mag van mij avondvullend zijn hoor!

Hierna kwam de groep Stereo. Tja wat zal ik daarvan zeggen... Niet mijn ding?!? Een paar bekende nummers die ik dan wel leuk vind, maar de overige stukken... Nee te veel gekrijs... Ook hier maar weer even een eet en drinktentje opgezocht.


Toen het eten gescoord was snel weer proberen naar voren te gaan, maar dat viel niet mee. Het was inmiddels toch best wel heel erg druk geworden, maar een aardig plekje weer gevonden en daar kwam Van Velzen. Blijft ook leuke muziek, een humorisch persoon... ook dit was weer genieten. Het enige lullige was dat het licht op het podium uitviel. En dat met de vallende duisternis.... het werd wat opgelost, maar fijn was het toen de lampen het weer gingen doen.
Roel wist het hele publiek mee te krijgen, ook weer zoveel enthousiasme helemaal leuk!En na Roel was het dan eindelijk de beurt aan Keane. Hoewel ze even op zich lieten wachten was het absoluut de afsluiter van de avond. Heerlijke muziek... Alle bekende nummers kwamen voorbij... Hoewel het concert om 23 uur nog niet was afgelopen, besloten we wel om naar de auto te gaan. Want om nu tegelijk met de rest van het Malieveld te vertrekken daar hadden we geen zin in. Zonder problemen reden we Den Haag uit, en nagenietend van een heerlijke middag/avond (zon, droog en volgens Taco later erg koud) kwamen we tegen 24 uur weer in ons huisje.


De draad weer opgepakt
Voor de vakantie was ik lekker met mijn vriendin 1x per week 's ochtends in het zwembad te vinden... ook was ik voor de vakantie al een paar weken aan het "Sonja-en"..... en het ging allemaal lekker. 6 Kg was ik kwijt voor de vakantie. Ik ben er nog lang niet, maar een start was er.

Toen de vakantie. Ik had me voorgenomen lekker te genieten, uiteraard wel wat opletten maar een ijsje en een chipje op zijn tijd moest kunnen.....

Na de vakantie ging ik met angst en beven op de weegschaal staan en tot mijn verbazing was ik niks aangekomen (ook niks afgevallen, maar dat was niet erg).... Wow wat was ik trots op mezelf.... Maar ja, die anderhalve week thuis was iets te gezellig.  Sonja kreeg ik niet onder de knie en alles was lekker, gezellig en .... fout. Dus ik was wat aangekomen. Nee geen kilo's maar wel wat. 

Afgelopen maandag ben ik weer aan de Sonja gegaan en dinsdagavond ben ik wezen sporten, gisteren een stuk gewandeld en vanmorgen, jawel, weer het zwembad ingedoken... Het leek wel ijswater brrrr dus dan ga je vanzelf hard zwemmen he?! 

Ik stond vanmorgen even voor de check op de weegschaal en ik ben weer wat kwijt (meer als voor de vakantie!! .. We gaan weer lekker door, ik heb de draad weer opgepakt en hoop deze voorlopig weer even vast te kunnen houden!
En nu is het echt over!
Nog een paar uurtjes en dan is de vakantie officieel over voor de kinderen!

Het waren 6 heerlijke weken, waarvan we ruim 3 met het gezin hebben genoten....

Ze hebben 6 weken lang vrijheid gekend.... en vanaf morgen is het weer in de schoolbankjes! Lucas naar groep 8 en Nataly naar groep 6.... Wat gaat de tijd snel!

En vanavond gaan we de vakantie lekker afsluiten met een etentje....  En dan is het gedaan... leren, werken, het gewone leven.... en weet je? Ik vind het eigenlijk best wel lekker!
Waar te beginnen....
Wat een week na de vakantie! Hij is omgevlogen en de vakantie is alweer heel ver na de achtergrond gedrukt.... 

Maandag en dinsdag mocht ik weer werken. Ik vond het helemaal prettig om weer in het ritme te komen. De jongens gingen een dag naar opa en oma en dinsdag naar de nso waar ze een geweldige dag op een boerderij hebben gehad. Helemaal enthousiast kwamen ze thuis. Ze gaan het straks nog missen haha...

Dinsdagavond zijn we met onze vrienden en onze kids naar de film van Harry Potter gegaan. Het was een tijd geleden dat ik het boek had gelezen en dus was er een heleboel weggezakt en was de film soms toch verrassend...

Woensdagmiddag ben ik met de kinderen gaan zwemmen. Gelukkig was het er maar een beetje druk!!!  mensen wat een mierennest! Maar goed, de afkoeling was erg lekker. De jongens vermaakten zich prima en zo kwamen we de middag goed door. Aan het eind van de middag moest ik nog even spullen voor de kinderbraderie naar de stad brengen. Dat scheelde een hoop gesjouw donderdagmorgen.....
Om half 6 ging de wekker. Ja ik ben gek ik weet het, maar ik wil graag naast de winkel van mijn vriendin zitten en dat is een gewild plekje.... Om 6 uur was ik braaf alles aan het uitstallen en de eerste kopers waren een feit. Nog geen uur later had ik al de helft van wat later de dagopbrengst zou zijn... Dat ging lekker!!!! Ik heb de jongens lekker vrij gelaten. Ze konden zelf de prijzen bepalen (op een paar dingen na dan) en het ging ze prima af. Ook heeft Lucas djembe gespeeld en Nataly heeft gefloten en dat was een lucratief handeltje voor die 2. Ze liepen goed binnen en kregen hele leuke en lieve reacties. 

Nadat ik 's middags alles had opgeruimd ben ik even gaan douchen... Wat een warmte allemaal.... En daarna even een uur languit op bed want................

's Avonds ging ik ook naar Utrecht ook naar The Silent Army. Eigenlijk wat onverwachts want ik had geen kaartje, maar Ingrid liet me van de week weten dat zij nog een kaartje overhad.... Tja dan is die beslissing snel gemaakt natuurlijk! Ik ging ook!

Contact met Marijke want zij zou ook vast gaan en ja hoor, samen met Helga vertrokken we gisteren naar Utrecht. Dankzij een goede routebeschrijving en het richtingsgevoel van Helga liepen we in 1x goed naar het Louis Hartloopcomplex. Daar was het al een drukte van belang en we zagen al veel bekenden. Leuk om iedereen weer te zien! Ondertussen werd de lucht akelig donker en we besloten om binnen verder te wachten.... Net op tijd bleek later! Het onweer was begonnen... We hebben er verder weinig van meegekregen want we werden meegesleurd door de film....
Het was een leuke kleine zaal en na een inleidend praatje van Marco en Jean begonnen we aan de film. Een diepe zucht omdat je weet wat komen gaat en dan het verhaal weer op je in laten komen.... Persoonlijk vond ik deze film harder binnen komen dan Wit Licht.
Daar wordt je geleid door muziek e.d. wat emoties op kan roepen.... Dit keer was dat er niet. Ik heb de film gekeken en bij de aftiteling moest ik heel hard slikken.... De stilte om ons heen.... de boodschap was luid, bijna oorverdovend. Kindsoldaten mogen niet!!!!
Na een staande ovatie en de vragen zijn we naar buiten gelopen... Hoewel niet direct want Marco stond in de hal en wie wilde mocht op de foto. Waarom het nu zo druk was???? .... Ik ben dus ook geduldig gaan wachten en het ging allemaal heel vlot! En ja ik heb weer een mooie foto met Marco (met dank aan Nathalie!)
Toen snel naar buiten want het was er bloedjeheet en lekker met iedereen gekletst.Het was een mooie avond.Het laatste stukje (vakantie deel 4)
Nadat we uit Barcelona terug waren op de camping wilden we het donderdags rustig aan doen, maar het werd voor Taco en de kinderen een dagje 'survivallen' .Heerlijk hoog door de bomen... Ik bewonder ze altijd vanaf de grond en roep dat het goed gaat haha...Mij zie je echt niet in die bomen klimmen... 


Vrijdags wilde ik eigenlijk naar het strand, maar zoonlief dacht daar anders over. Dus overleg wat we zouden gaan doen. Het werd een kloof, Gorges de la Fou. Het was een stukje rijden, maar de kloof was de moeite waard. In ieder geval goed voor de kinderen te doen.


Door de hele kloof was er een metalen loopbrug opgehangen en zo kon je alles bewonderen. Het liefst loopt Taco door de ongerepte natuur, maar dit was even leuk... Gelukkig waren we wat vroeg en konden we lekker lopen met onze bob de bouwer helm op (zweten!!!!). Toen we er weer uit kwamen stond er een behoorlijke rij voor de kassa...
Nadat we wat hadden gedronken wilden we een plekje aan het riviertje Le Tech opzoeken om daar wat te klooien. Het was makkelijker gezegd dan gedaan, maar uiteindelijk een mooi plekje gevonden waar het water ook nog aardig stroomde... Heerlijk was het daar.. De kids en manlief genoten hihi (ik ook hoor)


Zaterdags wilde ik dan toch echt heel graag nog 1x naar het strand. Gelukkig was het wederom prachtig weer en zo togen we naar Argeles sur Mer, naar het strandje Le Racou. Een minpuntje was dat er net een helikopter op het strand landde, en dat betekend vaak dat er iemand onwel is geworden... Zo ook dit keer... Bah, heel vervelend om te zien. Maar imposant om dan later die helikopter van dichtbij te zien opstijgen.

Zondagavond wilden we graag naar Collioure om daar lekker te gaan eten. Overdag heerlijk aan het zwembad gezeten en rond een uur of 4 gingen we ons douchen, omkleden e..d. Betrekt ineens de lucht. Ach dachten we, dat worden weer 4 druppels..... Jaaaa en de rest!! De regen kwam loodrecht naar beneden, wat een stortbui zeg. Vele campinggasten waren die dag een daagje weg en hadden alles open laten staan..Ai dat was niet best.. Het onweer deed ook nog even zijn best... pfff wat een weer zeg.
Maar goed na zo'n anderhalf uur begon het weer op te klaren en togen we alsnog naar het plaatsje. Daar regende het nog wat maar van lieverlee werd het daar ook weer blauw.... Heerlijk gegeten en voor een laatste keer de winkeltjes bekeken en tegen 22 uur waren we weer thuis bij de tent.


's Maandags was het tijd om de spullen op te ruimen, wastassen maken, overig spul in de andere tassen, de grote tent opdoeken wat een werk is dat altijd weer.... Maar om half 3 zat alles in de kar en stonden alleen nog onze stoelen en de 2 kleine tentjes. Einde vakantie... niet leuk. Voor het eerst in jaren hadden we het gevoel nog langer te willen blijven, maar ja, een paar daagjes thuis vinden we ook altijd erg prettig... 's Avonds nog even op de camping gegeten en vroeg ons bedje in. De volgende ochtend om 8 uur brood gehaald, bij de bar koffie gedronken en afscheid genomen met 2 dikke zoenen van de baas. Echt grappig  hihi... Zelfs onze pittbull gilde vanuit het zwembad "bye bye" haha. We zullen toch iets goed gedaan hebben ... en na dit afscheid vertrokken we naar Orleans. Wat ging dat vlot! Iets na vijven kwamen we bij het hotelletje aan.


De volgende ochtend snel ontbeten en om half 9 waren we startklaar... We stappen in de auto, doen de gordels om en Taco draait de sleutel om van de auto ...... " klik" ... Uh.. ' klik" ? doet moet zijn " vroem!!!" ... Niks, noppes nada, wat we ook deden geen vroemmmmm... Pffff, oke, mensen gevraagd om ons met de startkabels te helpen maar het mocht niet baten. Wat baalde ik, ik wilde naar huis!
Gelukkig (!) stonden we op 100 meter van een Opel garage wat een geluk (dachten we)... Ik erheen, probleem uitgelegd en vriendelijk gevraagd of ze ons wilden helpen. Een chago gezicht en een korte "non" was het antwoord. WAT!!!!!!!!???????????? Dat meen je niet?????? Nee ik moest de wegenwacht maar bellen.... pffffffffff wat een *piep*...... Afijn om een lang verhaal kort te maken, uiteindelijk waren er Fransen van een motorbedrijf tegenover het hotel zo vriendelijk ons te helpen en zij hebben de motor aan de praat gekregen. Jullie snappen dat de auto 6 uur lang heeft gelopen, tot we thuis waren. Hij is niet eerder uitgegaan haha...

Maar het was een heerlijke vakantie, we hebben super genoten... eigenlijk was alles top! En morgen mogen we weer heerlijk werken. Het normale leventje weer beginnen... Is ook weer goed....

 
Barcelona (vakantie deel 3)
Dinsdag 4 augustus ging om half 7 (!!!) de wekker.... En als je denkt dat het dan stil is op de camping heb je het goed mis! We stonden rustig op, aten wat brood van de vorige dag (blegh) en stapten in de auto.
Zo snel mogelijk naar de snelweg richting Barcelona. Het ging allemaal heel voorspoedig. En ik vond het leuk om de namen op de borden te zien, Lloret, Costa Brava hahaha... die namen waren voor mij altijd heel ver weg en nu reed ik er gewoon langs!
Na een voorspoedige reis kwamen we bij Barcelona aan. We hadden Truus het adres gegeven van het hotelletje en zij leidde ons er naar toe.... Dwars door Barcelona. We kwamen bij het haventje uit, een grote rotonde met een standbeeld van Columbus en Truus gaf aan dat we een bepaalde afslag op die rotonde moesten hebben.... Ja lekker, die Spanjaarden rijden daar als idioten en wij zaten op ring 2 van de rotonde.... niks afslaan dus! Dus nog maar een rondje en zorgen dat we op de buitenste kwamen haha... Omdat het zo druk was moesten we even wachten, samen met een Spanjaard op onze bumper... pffff schrik, maar gelukkig geen schade.

We namen de afslag en reden de Ramblas op (!) Wat een drukte, wat een gekkenhuis! We moesten ergens een zijstraatje hebben voor ons hotel, maar nergens mochten we in. Lekker handig. Dus aan het eind van de Ramblas op de Pl. de Catalunya vonden we een parkeergarage, daar hebben we onze auto achtergelaten (zonder op de prijs te letten ahum) en zijn lopend naar ons hotelletje gegaan. Het was inmiddels half 11 en ik had al contact met Mirjam gehad en we zouden ons niet veel later treffen.


 Nadat we het hotelletje hadden gevonden liepen we naar het water waar we Mirjam en Marjolein zouden treffen. Zij stonden ons al op te wachten. Eerst maar een terrasje opgezocht en wat drinken. Het was al behoorlijk warm, dat zou nog wat wroden.
We besloten dat we eerst naar de Sagrada Familia zouden gaan. Dus eerst weer de Ramblas over gelopen richting de juiste metro. Eenmaal bij de Sagrada aangekomen deden alle bouwstellages toch wel behoorlijk afbreuk aan het gebouw. Jammer. Ik had het ook veel imposanter verwacht, waarom? Geen idee. We zijn niet naar binnen geweest want de rij was veel te lang en om daar in de hitte te staan wachten nee, dat lieten we aan ons voorbij gaan. 


Het was tijd om wat te eten. Nataly en ik hadden wel trek in een ommelet. Maar ja dan krijg je een Spaanse met stukken aardappel ertussen op giga veel brood.... Ik zat voor de rest van de dag vol haha... Nataly heeft niet veel gegeten, ze vond het maar niks.
Na het eten gingen Mirjam en Marjolein even hun eigen weg en wij ook. Lucas wilde graag een Barca shirt en ja winkels genoeg daar natuurlijk die dat verkopen. Uiteindelijk bij een winkel kon ik met de verkoper onderhandelen. We kwamen uit op een prijs van 20 euro. Lucas vond alleen de kleuren hem niet mooi staan en koos voor een geel shirt. Helemaal leuk... Totdat de verkoper aangaf dat we daar de volle mep voor mochten betalen. Nou echt niet dus! We waren 20 euro overeengekomen... hier te lang, daar te kort, zus te breed... Uiteindelijk kwamen we op 22 euro uit. Lucas helemaal blij.
Nataly had al Spaanse jurken zien hangen en was daar helemaal verliefd op.... Na even zoeken vonden we er voor haar ook een voor een leuke prijs... Onze eigen signorita hihi...Nadat we de Gotische wijk hadden bewonderd zijn we onze spullen uit de auto gaan halen en onze kamer in het hotelletje opgezocht.... Pfff wat waren we het zat! Die hitte sloopte ons... Languit op bed, een uitgebreide douche en nog even languit op bed ....Toen hadden we de moed weer om om 8 uur bij het afgesproken restaurantje bij Mirjam en Marjolein  te verschijnen. Lucas in zijn Messi shirt en Nataly in haar gewaad. Wat een
bekijks trok ze... Dat vond ze in eerste instantie niet leuk, maar de reacties waren allemaal zo lief hihi dat ze er aan gewend raakte.
We aten heerlijke tapas. Het was zalig.... en uiteraard mocht de kan Sangria niet ontbreken... 
Toen we klaar waren was iedereen het zat..... Weer over de Ramblas gelopen en snel naar het hotel.... Hoewel we geen airco hadden en het superwarm was toch aardig geslapen....


De volgende morgen een croissantje in een lokale kroeg gegeten... Heel vriendelijk hihi (not)... maar goed we hadden wat binnen...


Toen op naar Parc Guell. Daar troffen we de andere meiden ook weer. Het was weer bloedje heet... Pffff... Gelukkig waren in het park bij diverse donkere heren waaiers te koop.... Heel snel 1 gekocht haha... Maar wat is dat park leuk en mooi en apart! Ik heb genoten... Nadat we het park hadden bezocht besloten Taco en ik, zeer tegen de zin van de kinderen in, dat we Barcelona zouden verlaten... De drukte, de beweging, de warmte, alles bij elkaar het was veel... en we waren moe... Snel een hapje bij de Mac genuttigd en nadat we van de schrik van dekosten van de  parkeergarage (53 euro!!!!) waren bekomen reden we rustig naar de camping terug... Zalig.. rust.....


Barcelona was geweldig, maar we hebben door de hitte te weinig gezien en dus zullen we op een later moment deze stad nog een keer bezoeken om de rest in ons op te nemen.
Het Franse genot (deel 2)
In de eerste week werd ik door de moeder van de vrienden van Lucas en Nataly gebeld. Ook zij waren goed op de camping aangekomen en zaten slechts een paar kilometer verderop. We spraken af de we woensdagmiddag hun kant op zouden komen, wat zouden drinken en dan met elkaar naar het plaatsje Collioure zouden gaan. 

De jongens waren blij elkaar weer te zien en ook wij (de ouders) hadden het prima naar onze zin. Rond half 4 reden we naar het stadje en zochten naar een parkeerplek... Sjonge wat een drukte. Toch maar ergens de auto neergezet in de hoop dat we geen bekeuring zouden krijgen (op z'n Frans parkeren heet dat). 

Ik had voor 5 uur een boottripje over de Middellandse Zee geboekt. Gelukkig waren we te vroeg want de vertrektijd was gewijzigd naar een kwartier eerder. Snel de kaartjes gekocht en aan boord gegaan. Het was best druk. We voeren eerst terug naar Argeles, daar stapten mensen uit (het was een soort van busboot) en wij bleven met ons achten over. Wat een luxe, wat een rust en wat een genot. Al dobberend over de zee genoten we van het uitzicht en het gezelschap. De kinderen lagen vooraan op de punt van het bootje en zo nu en dan klonk er gegil en was er weer een golf over hen heen gekomen.... 


Onze snuiten in de zon..... wat is het leven dan goed!!! Totdat............. we een bocht om een punt van een rots moesten nemen en we vol tegen de golven in moesten..... De kids gelijk
drijfnat, boot geheel op zijn kant.... Weg was het genieten, weg waren de lachende kinderen... het was overleven hahaha.... Het was echt niet leuk hoe heftig het ineens was. We zetten alles schrap om maar te kunnen blijven zitten..... Blij waren we dan ook toen we in de haven van Banyuls sur Mer aankwamen. Konden we even bijkomen. De mensen die daar instapten keken ons verbaasd aan en wij konden alleen maar gebaren "don't ask"..... Gelukkig hadden we op de terugweg de golven mee en konden we weer wat genieten haha..
Eenmaal weer terug in Collioure kusten we bijna de grond, zo blij waren we dat we weer vastigheid onder onze voeten hadden haha..
Lekker het stadje doorgelopen en ergens neergeplofd waar we konden eten. De ober vond zijn meisje iets belangrijker dan ons, betalende gasten, en omdat wij de lulligsten niet waren lieten we het maar zo. Gelukkig had hij nog wel het fatsoen zich te verontschuldigen. Deze pluspunten werden gelijk weer van tafel geveegd toen hij de naam van Jeanet wilde uitspreken. Het werd iets totaal anders waar de kinderen heel hard ohhhhhhhhhhhhhhhhhhhh over riepen. Wij maakten onze beste man duidelijk dat hij dat beter niet kon herhalen haha...


Na het eten weer mensen gekeken. Er kwamen straatartiesten, een en al levendigheid. De kinderen konden nog lekker met de voeten in de zee terwijl wij onderuitgezakt van een heerlijke koffie genoten. Wat een dag, maar weer een die ik niet had willen missen.
Aan het einde van de avond besloten de kinderen dat zij graag bij elkaar wilden logeren deze vakantie. Het plan werd goedgekeurd en spraken af dat we zondag de helft van de kinderen zouden ruilen. 


De dagen erna hebben we genoten van het strand, de gezellige Fransen op de camping waar het contact steeds verder ging echt super. En op zaterdag wilden we naar Perpignan. We dachten dat het wel een aardige stad was, maar helaas het was gewoon een Franse stad.  Toen we dat gezien hadden besloten we naar Le Perthus te gaan. Dat is een plaatsje tegen de Spaanse grens waar de belasting net wat voordeliger is (nee geen Andorra). We keken onze ogen uit. Het verschil tussen nep en echt D&G, Armani noem maar op kon je alleen zien aan de prijs! Het was heel grappig om een keer te zien, maar na een anderhalf uur keerden we terug naar de camping. Weer een plons in het zwembad genomen (de badmeester keek verschrikt op hihi).... 
We aten iedere avond toch echt niet eerder als half 8 / 8 uur.... heerlijk alles op het gemakje...

Verder hadden we op de camping onze oma lopen... Een oudere dame die daar zo'n 2 maanden per jaar staat... Ze stond 's morgens op om 7 uur, haar kwebbel ging open en ze stopte niet voordat ze 's avonds naar bed ging. Het maakte niet uit of ze tegen mensen of in zichzelf aan het praten was, praten deed ze... soms tot het irritante toe hihi...

Zo dit was verslag 2. Het volgende logje gaat over ons uitje naar Barcelona!
Onze vakantie (1e deel)
Na een goede reis de eerste dag stonden we dag 2 bijtijds op. Na het ontbijtje vertrokken we om half 9 voor het laatste stuk richting camping. We reden via Millau wat betekende dat we over de grootste Europese hangbrug mochten rijden (2,5 km lang). De brug op zich is al fantastisch om te zien en om erover te rijden.... zo hoog!! Gelukkig kun je niet te ver kijken en ben je ook weer zo aan de andere kant.....

Aan het begin van de middag kwamen we op de camping aan en of ik gelijk het gehele bedrag wilde betalen en nee ze namen geen creditcard of iets dergelijks.... Tuurlijk, was mijn reactie, in deze tijd loop ik dagelijks met zoveel geld op zak... pffff... Gelukkig mochten we eerst de tent opzetten en dan daarna in het dorp geld halen... 

Het was warm, maar ik klaagde niet. 2 Jaar lang minder tot slecht weer gehad en nu met deze zonneschijn moest ik genieten haha.. Met hangen en wurgen heb ik Taco geholpen met het opzetten van de tent. De kids lagen in het zwembad..... Niet veel later kwamen ze verongelijkt terug. Ze mochten niet duiken, geen bommetjes maken en zelfs niet eens met een balletje in het water spelen.... En de badmeester hield het allemaal als een pitbull in de gaten...


Dat we nog mochten ademhalen was een wonder hihi... Maar goed, toen de tent stond zijn ook Taco en ik uiteraard een duik gaan nemen (oh nee, dat mocht niet, we gleden netjes het water in haha). De verkoeling was aangenaam en het was er nog helemaal niet druk (maar ook dit was geen reden om toch even een balletje toe te laten)....

's Avonds had ik geen zin om te koken en besloten we bij de bar met het algemene menu voor die avond mee te doen. 2 rijen met tafels stond gedekt en wij mochten plaatsnemen naast Fransen die gelijk contact maakten. Echt heel leuk. Ook het feit dat Taco alleen maar Engels spreekt en zij niet was geen probleem, ik fungeerde als tolk of het was met handen en voeten communiceren. Naast ons kwam nog een Nederlands gezin en die avond was het perfecte begin van de vakantie. De Fransen bleven maar praten en praten... mijn hersenen maakten overuren door alles te proberen te vertalen en dan ook nog een zinnig antwoord terug te geven...


Op een gegeven moment gaf Taco aan de Franse chansons te missen dus dat zeg ik tegen een van de heren naast me. Jean-Claude haalt adem en begint te zingen... Een half uur lang (onbekende) Franse liedjes... 't Is dat ik getrouwd ben en hij redelijk aan de leeftijd maar hij betoverde de avond haha.... Vanaf die avond waren de Franse gasten en wij vrienden geweldig... Maar goed ook, want de weinige Nederlandse families die er waren zochten nagenoeg geen contact of gingen bijna weg haha.... Verder was onze kampeerplek prachtig. Lekker ruim, zodat Lucas en Nataly ieder in hun eigen tentje konden slapen. Iets wat Nataly wel heel spannend vond, maar het is prima gegaan.
Onze buren waren gedurende de vakantie Fransen, Engelsen of Franstalige Belgen wat dus betekende dat ik de afgelopen weken mijn talen weer heerlijk heb kunnen gebruiken...

Zaterdags hebben we niet veel gedaan, de tent goed ingericht, boodschappen gedaan en gezwommen.

Zondag hadden we de puf weer om wat te ondernemen. Het werd een bezoekje aan het prachtige stadje Collioure.... Daar moet je geweest zijn zo romantisch, zo gezellig, zo alles gewoon....Dit waren onze eerste 2 dagen en wat voor dagen het was een en al genieten!
Wanneer ben je een moeder?
Of wanneer zie je er uit als een moeder? Dat is een vraagstuk waar de kinderen zich de afgelopen vakantie zich over hebben gebogen haha....
Hoe we erop kwamen weet ik niet meer maar er gebeurde iets met een kindje en moeders reageerde wat vreemd... Toen maakten de kinderen een opmerking in de trant van "ja, maar zij ziet er ook echt niet uit als een moeder"....

Tja, koren op de molen voor mij dus hihi... Ik vroeg dus of ik er wel als een echte moeder uitzag. Daarop werd volmondig geantwoord: "JA".... Oke, dat was duidelijk, maar waarom zie ik er als een moeder uit?

Nataly: "Ja, jeetje mam, dat kan je echt niet zo maar 1, 2, 3 vertellen en uitleggen hoor, dat is heel moeilijk".. hihi... Ja zo kom ik niet verder.... Het meest simpele antwoord was: Dat zie je gewoon! 

Toen waren we in Barcelona en daar lopen de dames er toch iets strakker en hipper bij dan ik en toen kwam de opmerking: "Jee, dat is een hippe moeder".... Slik! Tja dat ben ik helemaal niet dus.... Maar toen ik daar een opmerking over maakte waren ook hier de kids unaniem... Ik mocht geen hippe moeder zijn, ik moest lekker blijven hoe en wie ik ben.... *zucht*  wat een schatjes heb ik toch he?!!! Ik blijf maar gewoon lekker mezelf hoewel ik het soms anders zou willen.....

Voor nu zitten we in ons hotelletje in Orleans... de eerste etappe van de terugreis zit erop. Morgen nog een paar uurtjes en dan zijn we weer lekker thuis. Deze vakantie is omgevlogen, als je ons zou zeggen dat we maar een week weg zijn geweest zouden we je zo geloven haha....

Vanaf morgen de foto's en de verhalen!
"Al lijken je kleurrijke vleugels voor eeuwig gevangen
Ja, toch op een dag vlieg je weg"