Welkomsttekst

Leuk dat je ook mijn logje hebt weten te vinden. Ga lekker zitten, neem een kopje thee of koffie en lees lekker mee....

Gastenboek
 
WLvdM Februari 2012

Mijn filmpje!


Nataly en Marco 2011

Nataly en Marco 2010
Nataly en Marco 2009
Nataly en Marco 2008

Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Foto album
Bezoekers
Op dit moment is er 1 nieuwsgierig ;
en 1 gast nieuwsgierig .
Agenda

 

1 december 2013
TV opname Zo Raymann


19 januari 2014
Vrienden van Amstel30 mei 2014
Marco Borsato Ziggodome

Kaarsje


Deze is voor een ieder die een lichtpuntje kan gebruiken........
Profiel
Naam: Frederique
Leeftijd: 49 jaar
Uitgebreid profiel
E-mail alert
Vlammen
Gisteren was het zover, de dag waar Lucas zo naar had uitgekeken! Een gezonde spanning maar o zo veel zin in zijn afscheid van groep 8.
Wekenlang heeft de klas geoefend met de musical, de zang, t-shirts beschilderd en gisteren mocht het allemaal gebeuren.

Om kwart voor 8 zaten we in een warme, hele warme zaal in afwachting van wat komen ging. We zagen de kinderen al rondlopen, en ze hadden er zin in. Om 8 uur ging "het doek op" en de musical startte. Even in het kort het verhaal:
"In Schoonhoven staat al zeker zo'n 30 jaar een school, genaamd de Krullevaar. Zelfs opa en oma hebben nog op deze school gezeten. Het is de laatste dag voor de leerlingen van groep 8 en er staat voor vanavond een spetterend eindfeest op het programma. Maar voordat het feest los kan barsten gebeuren er een aantal rare dingen. Spullen en mensen verdwijnen, er hangt een weeïge lucht en constant is er dat tikkende geluid (tik, tak, tok, KEDENG!). De stress slaat toe en bereikt een hoogtepunt wanneer ook nog eens Franse gasten onaangekondigd verschijnen. Zal alles op zijn pootjes terecht komen en zullen alle problemen op tijd opgelost zijn? "

Vol overgave werd er geacteerd (soms echt hilarisch) en uit volle borst werd gezongen... Bij het afscheidslied hield ik het niet meer droog. Een fase afgesloten, een nieuwe fase begint. Kleine jongetjes worden stoere binken....

Na de musical was er op school uiteraard nog een groot feest. Alle kinderen kwamen in gala... wat zagen ze er prachtig uit. De jongens in pak, de meiden in prachtige jurken... echt jonge volwassenen... Een goede foto van Lucas in vol ornaat heb ik nog niet, die komt tzt wel.

Toen de kinderen er allemaal waren ging de disco los. Ze moesten even wennen, maar later op de avond kwam het goed los. Ook was er karaoke en daar hadden ze dan weer totaal geen problemen mee. Hup de microfoon en lekker meebleren haha...Rond een uur of 11 hebben we het afscheidsboek overhandigd en dat werd ontzettend leuk ontvangen. Leuke reacties dus missie geslaagd. Ook is het traditie dat groep 8 iets op school "achterlaat". Maar wat?? Na een kleine brainstormsessie met wat moeders kwam er een mooi schilderij uit. Een houten plaat werd gekocht en gegrond en groep 8 heeft er een mooi kunstwerk van gemaakt, die nu op school hangt.

Het feest ging weer door, er werd flink gedanst en gek gedaan. Groep 8 heeft gevlamd en op een supermanier afscheid kunnen nemen van deze periode.


Na het feest mochten ze op school blijven "slapen".... Vanmorgen om half 10 zag ik in de klas kleine oogjes, tranen bij de meiden (heel snel de andere kant op kijken anders ging ik mee hihi) en Lucas stuiterde vrolijk door. 

Dag Krullevaar, dag juffen en meester voor Lucas begint nu het "echte" werk. Het was fijn om hier te zijn!

Een Super Feest!
Wat een avond.... ben bang dat mijn voeten de komende week nog steeds zullen piepen en kraken hihi... Om vast even met de samenvatting van het feest te beginnen.... HET WAS SUPER GEZELLIG!!!!


De afgelopen week met boodschappen gelopen, vrijdag hapjes klaargemaakt (hoewel Danny het allermeest heeft klaargemaakt) en gisterochtend bepakt en bezakt richting feestlocatie. Daar zijn we begonnen met het leegmaken van een ruimte, het opzetten van de partytenten buiten, (sta-)tafels, stoelen klaarzetten, vlaggen en ballonnen ophangen... Eigenlijk ging het best vrij vlot en zo konden we 's middags thuis ook nog even rustig aan doen. Even op bed gelegen, niet echt geslapen maar het was goed zo.


Om half 7 hadden we afgesproken om de laatste spullen klaar te zetten. Tegen half 9 kwamen de eerste gasten. Veel voor mij ook redelijk onbekenden, maar ook 3 oud klasgenootjes die ik al jaaaaaren niet meer had gezien. Ik herkende ze ook niet direct (niet dat ze zoveel verandert waren hoor, maar het zat even niet in mijn hoofd haha) maar het was erg leuk ze weer te zien.


 Ook de andere gasten arriveerden en zo liep het lekker vol. De DJ had het nog erg rustig binnen. Hij draaide lekker zijn muziek, maar het was nog te warm om te gaan dansen... Later hebben we dat ruimschoots goedgemaakt.

 We hadden ook nog 3 geluksballonnen. Die hebben we rond half 12 opgelaten. Blijft een mooi gezicht hoe deze het luchtruim kiezen... Tja, nu was ik als eerste bezig het ding de lucht in de krijgen, maar ja als enige veertiger van de 3 was ik uiteraard de laatste hihi en de jongste had het als eerste voor elkaar haha..


Ik heb vreselijk gelachen om bepaalde mensen (noem hier geen namen ) die echt uit hun dak gingen, die eindelijk muziek ging aanvragen en de DJ te kennen gaf de groep niet te kennen, mensen naar huis zien fietsen (althans probeerden) en dan gelukkig later een belletje krijgen dat ze goed zijn aangekomen... al met al zo'n geweldige avond.....


Om 1 uur ging de muziek uit. Nog wat nakletsen, de boel weer afbreken en tegen half 4 zag ik mijn bedje. Maar ik was eigenlijk over mijn moeheid heen... mijn voeten brandden en slapen.... ho maar... Tegen half 5 lag ik ergens in dromenland, om vervolgens om half 9 weer wakker te worden...

 

Rond half 11 de kinderen bij opa en oma gehaald, die hadden daar heerlijk geslapen en straks even snel de laatste spullen ophalen van gisteravond. Niet alle cadeaus konden mee op de fiets hihi.. We zijn trouwens met z'n drietjes heel erg verwend. Wijn, rosé, cadeaubonnen, chocolade, creatieve geldcadeautjes en van mijn schoonfamilie heb ik een prachtige zweefparasol gekregen.....


Vanmiddag hebben we het lekker rustig aan gedaan, zwemmen, luieren, luieren, zwemmen en nog  even stiekem mijn oogjes toe.....

Iedereen super bedankt voor jullie gezelligheid! Het was een avond om nog lang van na te genieten!

Bijna is het zover!
Zoals wellicht bekend, werd ik vorige maand 40. Gelukkig doet dat nog steeds geen pijn  hihi....

Maar omdat mijn lieve vriendje en vriendinnetje ook die prachtige leeftijd gaan bereiken een dezer maanden besloten we om het gezamenlijk te vieren. Avondjes bij elkaar gezeten om te bedenken wat we wilden en wat mogelijk was.In het voorjaar was de datum bekend, de locatie bekend, de disco die we wilden kon ook , dus de uitnodiging kon gemaakt worden. Tja, hoe en waar en wat natuurlijk. Een "fotoshoot" aan de Lek was het gevolg hihi... Bibberend van de kou stonden we daar te poseren als volleerde fotomodellen (ahum)...De afgelopen weken gekeken waar de aanbiedingen waren en er is al flink in geslagen. Van de week nog het restantje, dan vrijdag en zaterdag de hapjes maken, zaterdag de boel versieren, partytenten opzetten, gezellig aankleden en feesten maar!

Maar goed, bovenstaande foto's waren in de running om op de uitnodiging te komen. Helaas zijn deze het niet geworden maar...... deze wel:Zaterdag is het zover, dan gaan de dansschoenen aan en we gaan feesten . Ik vind het best spannend, gaat het allemaal wel goed, hebben we voldoende maar ik ga ervan uit dat dat allemaal wel oke is.

Ik heb er zin in!!!! 
Een oranje dag!
Zaterdagochtend om 9.20 uur werden we wakker.  WATTTTT 9.20 uur??!!! Om 9.45 uur moesten Lucas, Nataly en Taco in de sporthal zijn voor hun ouder/kindtoernooi.... Ik snel Taco op niet al te zachtzinnige manier wakker gemaakt, hop naar Nataly die heerlijk in haar bedje lag...... tv  te kijken........... ....... 
'Zeg schat, wat denk je ervan om papa en mama wakker te maken als je weet dat je om 9.45 moet verzamelen".... Het enige antwoord wat je dan kunt geven deed ze dan ook: "Oh".... *zucht*  hahaha...

Snel beneden brood en drinken klaargemaakt, de haren in de staart, oranje vlaggen op de wangen (van de stress bij Taco per ongeluk de Franse vlag gedaan hihi), haren oranje spuiten en om 9.45 uur gingen er 3 richting sporthal. Kon ik even uithijgen hahaha...Ik ben toen snel aan gaan kleden, boodschapjes gedaan en even bij mijn ouders langs om het cadeautje voor vaderdag af te leveren. Daarna ook geheel in het oranje uitgedost naar de badminton. Het was druk, het was een superopkomst en ik liep te balen dat ik gewoon te laat besloten had dat ik het ook leuk vond om mee te doen. Dat gebeurt me volgend jaar niet meer. Dan doen we gewoon als gezin mee. Iedereen was heerlijk uitgedost, het was een vrolijk gezicht.


Lucas en Nataly wisselden elkaar af. De ene wedstrijd de een, de andere de volgende wedstrijd. Het ging niet om de winst, maar des te meer om het plezier dat ze hadden. Het was leuk.


Ondertussen was ik alweer naar huis gerend omdat onze vrienden voor de deur konden staan. Een middagje oranje stond op de planning. Eenmaal compleet was het tijd voor de voetbalwedstrijd. Voor deze gelegenheid had ik de kamer toch enigszins versierd. Normaal nooit, maar als je met een groepje kijkt moet het in sfeer zijn toch?!


Na de voetbalwedstrijd lekker gekletst, de kinderen buitengespeeld en zo ging het richting etenstijd. Mirjam had allemaal lekkere dingetjes meegenomen. Minihamburgertjes en minibroodjes, sate, lekkere salades, sla... hmmmm 


Na het eten mocht ik Lucas en vrienden naar een klassenfeest brengen en eenmaal terug gingen mijn vriendinnetjes ook huiswaarts. Taco en ik besloten nog even naar een verjaardag te gaan om de hoek en daar was het ook erg gezellig. Het leuke is dat je altijd weer nieuwe mensen ontmoet en zo ook vanavond... Zo'n 30 meter achter ons haha...  Toch apart dat je zo dicht bij elkaar woont en het eigenlijk gewoon niet weet!

Vandaag doen we maar eens rustig aan ... Papa uit laten slapen, verwennen met cadeautjes en zien wat de dag brengt...

Mijn week
Mijn week is eigenlijk heel rustig verlopen. Niet al te veel gekke dingen naast de standaard vulling zeg maar. Maandag en dinsdag gewerkt. Maandagavond lekker gesport. Heerlijk zo aan het begin van de week, heb je het gelijk ook weer gehad hihi...

Dinsdagavond heb ik wel met nog 2 andere moeders het afscheidsboek voor Lucas en zijn klasgenoten afgedrukt en ingebonden (33 stuks). Het is een superleuk overzicht van de afgelopen jaren geworden. Uiteraard beginnend met groep 1 en dan de foto's die daar bij horen.. Van alle groepen collages van diverse foto's gemaakt. (dan kom je gelijk achter dat je echt veel op school aanwezig bent geweest haha) . Geweldig om al die droppies te zien hihi. Leerkrachten hebben hun aandeel ook geleverd in de vorm van hun herinneringen aan die klas op papier te zetten. Ook de kinderen zelf heb ik een bladzij van een vriendenboekje laten invullen en dat aangevuld met hun pasfoto... Het was een klus, zeker omdat vanaf groep 7 er andere kinderen bij kwamen van de andere locatie, maar ik ben best trots op het eindresultaat.

Gisteren zagen we op het nieuws dat de Var in Frankrijk was getroffen door noodweer. Ik had het eerst niet zo in de gaten maar toen ik de naam Le Muy hoorde vallen, drong tot mij door dat wij daar naar toe gaan over een paar weekjes. Ik heb gelijk de camping gemaild met de vraag of het allereerst met hen goed ging en daarna of de camping nog bestaat. Gelukkig kreeg ik vandaag goed bericht. Omdat zij wat hoger liggen hebben zij het goed gehouden... 

Gisteren en vandaag lekker thuis gekeuteld. Het huishouden gaat ook gewoon door, dus ramen lappen, wassen, strijken... ach ja het hoort erbij haha. Verder probeer ik ook best veel voetbalwedstrijden (globaal) te kijken. Beetje weten wat de (eventuele) tegenstander kan en zo. Is Taco ook heel blij mee hihi... Morgen nog werken en dan is het weer weekend. Zaterdag geen Hertme voor mij, maar een andere gezellige dag. Taco en Nataly hebben ouder/kind toernooi van badminton, Lucas mag zo nu en dan ook even spelen en 's middags gaan we met een gezellige club hier de voetbalwedstrijd kijken en daarna lekker eten. Ik heb er helemaal zin in. Nataly heeft naast schmink ook nog oranje haarspray gekocht... Ben benieuwd of ik er ook aan moet geloven haha... het gaat een feestje worden.

In Hertme allemaal heel veel plezier en ik lees zondag graag de logjes!!!
Gelukkig....
Nadat Taco gisteravond naar Duitsland is vertrokken had ik een vreselijke nacht. Meer wakker dan dat ik sliep met als gevolg dat ik zo brak en moe als wat mijn bed uitkwam vanmorgen.

De kinderen op weg geholpen en toen zelf weer naar het werk. Het zijn drukke tijden en als er dan iets onverwachts gebeurd ben je graag gezien als backup, dus geen probleem om extra te werken.
Hoewel... vanmiddag was mijn kaarsje uit. Ik was op, moe en het meer dan zat. Lekker thuis op de bank gehangen. Lucas ging drummen, Nataly had een feestje en zo had moeders even het rijk alleen.... Heerlijk!

Iets over vieren kwam mijn moeder langs. Mijn vader schiet kleiduiven en zo was ook zij alleen deze middag. Gelijk afgesproken dat ze lekker hier kwam eten. Maar wat? Ik had Lucas al eerder beloofd weer een keer zelf pizza te maken. Nu vindt Nataly dat echt niet lekker maar oma wel, dus ook dat was snel geregeld.

Ik heb dus vanmiddag heerlijk met mijn moesje in de keuken staan kokkerellen.... Ik heb genoten, was intens gelukkig dit nog zo te kunnen doen. Ze is zo fit als een hoentje maar wordt toch al 79 in augustus.... Ik koester deze momenten..... 

Lieve mama, ik hou van jou! 
Weetjes
* De afgelopen 2 weken was het druk, veel gewerkt, lekker weg geweest, vooral genoten

* Lucas is vrijdag helemaal gesloopt van kamp teruggekomen. Ze hebben kamp gevierd zoals je dat moet doen. Veel plezier en vooral heel, heel, heel weinig slaap.... 

* Hij vanmorgen dus ook pas tegen de middag het nodig vond uit zijn bedje te komen haha


 
Is ie niet lief???? 

* De afgelopen week hadden we hier de avondvierdaagse. Hoe mooi weer hadden we?! Het was geweldig. We waren van plan de 10 km te lopen, maar door alle drukte en wat andere dingetjes zijn we naar de 5 km overgegaan. Het was gezellig, het was leuk, het was zalig. 

* Weet je dat je ook lekkerder loopt met een half flesje bier op ?? 't Is alleen zo jammer dat je dan met zo'n rood hoofd loopt whahahaha....

* Nataly heeft de 4 avonden heerlijk gestapt en is daar dan afgelopen vrijdag dan ook rijkelijk voor beloond!


* Vandaag even een heerlijke gezinsdag. Lekker met z'n viertjes de dingen gedaan die we moesten doen. Vanavond lekker gebbq-ed. 

* Zondag een gezellige bbq bij mijn schoonzus, we hopen dus maar dat de regen zich voorlopig niet laat zien dan....

* Zondag ook een bespreking over ons feestje eind deze maand. Het gaat nu toch wel opschieten...

* De komende week heeft Nataly haar schoolreisje, is het hier thuis even wat anders dan anders en zijn er veel verjaardagen. Bang om me te vervelen hoef ik niet te zijn !!!!
Beetje ontheemd....
Ik ben niet compleet.... voel me raar... mis een deel......

Vanmorgen is Lucas met zijn klas op kamp gegaan en weet je het voelt zo raar niet met z'n viertjes te zijn!

Gistermiddag uit school is Lucas begonnen met zijn tas in te pakken. Helemaal keurig met de lijst erbij zodat hij niks zou vergeten. Uiteraard moest er nog een zak snoep gekocht worden, wat drinken enzo... maar toen dat er allemaal was, leek het wel of hij minstens een week weg zou zijn hihi wat een zooi om mee te nemen!

Vanmorgen zonder problemen stond hij naast zijn bed (uniek!!!!) Geen twijfel mogelijk, hij had er zin in. Eenmaal op school stonden daar nog zo'n 30 kinderen te hyperen en te stuiteren ..... allemaal net zo veel zin!

Om 9 uur stipt vertrokken we met een aantal auto's vol bagage en kinderen en onder luid getoeter naar de bossen..... Om 10 uur was alles uitgeladen en de kinderen konden hun energie gelijk in het bos kwijt. De ouders kregen een lekker bakje koffie en toen ben ik maar weggegaan. Ik hou niet van afscheid, ik weet dat Lucas ook twijfelde (wel of geen kus hihi) maar uiteindelijk waren we nog eventjes samen en kreeg ik toch nog snel een zoen 

Ik weet 3 dingen .... ze gaan met elkaar heel veel plezier maken, ze gaan heel weinig slapen en dus komt hij vrijdag brak thuis hihi.... Maar wat zal het heerlijk zijn hem weer hier te hebben!
"Ik heb je nooit voor mij alleen
Je deelt je lieve hart met iedereen"