Welkomsttekst

Leuk dat je ook mijn logje hebt weten te vinden. Ga lekker zitten, neem een kopje thee of koffie en lees lekker mee....

Gastenboek
 
WLvdM Februari 2012

Mijn filmpje!


Nataly en Marco 2011

Nataly en Marco 2010
Nataly en Marco 2009
Nataly en Marco 2008

Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Foto album
Bezoekers
Op dit moment is er 1 nieuwsgierig ;
en 1 gast nieuwsgierig .
Agenda

 

1 december 2013
TV opname Zo Raymann


19 januari 2014
Vrienden van Amstel30 mei 2014
Marco Borsato Ziggodome

Kaarsje


Deze is voor een ieder die een lichtpuntje kan gebruiken........
Profiel
Naam: Frederique
Leeftijd: 49 jaar
Uitgebreid profiel
E-mail alert
Braderie, BBQ, Bongo
Gisterochtend ging de wekker vroeg.. Of eigenlijk hij ging niet want ik was al wakker....  Er was bij ons in de buurt een leuke kinderbraderie en wij hadden wel wat spulletjes om te verkopen... De kinderen vinden het altijd erg gezellig om daar aan mee te doen, maar dat vroege opstaan he?! hihi.. Lucas moest van ver komen, Nataly was al wakker...
Om half 8 waren we op de plek en druk dat het al was!!! Onvoorstelbaar. Ik had een mooi plekje onder een afdak in gedachten, dat als het ging regenen wij mooi droog zouden blijven. Alles was al bezet. 
Dus op hoop van zegen gingen we ergens anders een plekje zoeken.. Ik vond nog een plekje onder een zonnescherm en besloot dat dat prima was. Bianca kwam niet veel later en zo zaten we gezellig bij elkaar. Helga was er ook net als een aantal andere moeders van school. Heerlijk gezellig.
Op een gegeven moment besloten Nataly en haar vriendinnetje hun fluiten te gaan halen en zo proberen geld te verdienen. Dat was een lucratief handeltje!!! Een klein goudmijntje hadden de meisjes hihi.
De verkoop ging niet echt vlot maar om half 1 hadden we 22 euro in onze zakken. En ik was weer aardig wat kwijt. Bijna alles ging voor 1 euro of minder weg... allemaal koopjes dus haha...
Lekker naar huis en daar een rustig middagje gehad. Onverwachts kregen we nog een nichtje om op te passen, maar dat was uiteraard geen enkel probleem. Ze vermaakte zich prima met de kinderen. Even nog een boodschapje gedaan en toen zijn we naar Bianca gegaan voor de bbq. Mirjam kwam ook en zo was ons clubje weer compleet. 
Terwijl wij de spullen voor de bbq aan het voorbereiden waren kwamen opa en oma het kleine meisje ophalen. Ze zou ben hen slapen die avond. Ondertussen was her en der al aardig noodweer losgebarsten las ik op twitter en zo maar bij ons was het nog droog en benauwd. We hielden met alles rekening.... 
Rond zeven uur kregen we een telefoontje van onze nicht hoe het met haar meisje was gegaan en ik kon niet anders zeggen als goed en dat ze inmiddels bij opa en oma was. Ze vroeg waar we waren en ik vertelde dat we heerlijk in de tuin zaten. Vol ongeloof riep ze: Dat kan niet!!!  Nou echt wel... 3 km verderop stortte het op dat moment en wij zaten heerlijk droog in de tuin... geen druppel te voelen. Oke wat gerommel in de verte maar dat was het. We hebben het tot half 11 volgehouden! Wat een heerlijke avond. Vreselijk gelachen. Lucas had zijn bongo's mee en Mirjam haar djembe. Kijk even mee:en hier werden we een beetje melig haha....Vanmorgen maar even op de site van de muziekschool gekeken en ja hoor, ze geven djembeles. Lucas had gisteren helemaal de smaak te pakken!

Vandaag zijn we wat lui. Heel even bij Vervat geweest om te kijken of we nog kampeerspullen nodig hebben. 2 kleine dingetjes meegenomen en toen weer naar huis. Nu dus lekker hier aan het keutelen. 

Fijne zondag verder iedereen!
Verdrietig
Je kunt het raar vinden, maar toen ik gisteravond hoorde da het slecht met  Michael Jackson ging heb ik al een traantje gelaten. Mijn gevoel zei dat hij het niet zou redden. Waarom? Geen idee maar toen het vanmorgen op het nieuws bevestigd werd was en ben ik nog steeds oprecht verdrietig.

Toen ik vroeger met mijn zussen naar Toppop keek en the Jacksons waren er, was Michael altijd mijn favoriet. In de jaren erna toen hij solo ging groeide mijn bewondering en werd ik echt een megafan. Mijn hele kamer hing vol met posters, zijn muziek schalde altijd door mijn kamer...
Het hoogtepunt was toch wel in 1988. Ik ging voor het eerst naar een echt concert en dan nog wel van Michael. Hyper was ik en ik vond het geweldig. Zo genoten!!! De jaren erna bleef ik hem volgen. Helaas ook in zijn rare uitspattingen met cosmetische chirurgie. En alle andere aantijgingen waarvan je nooit zult weten of ze waar waren. Qua persoon heeft Michael het zwaar gehad, als artiest was het gewoon top. En nu... nu is hij niet meer.

Ik hoop dat hij nu de rust gaat vinden die hij altijd had willen hebben.

Michael R.I.P.


xxx
Het kostte toch meer energie ...
Het kostte toch meer energie als dat ik van te voren had verwacht haha....

Gistermiddag was dan eindelijk het langverwachtte basketbaltoernooi. Weken terug was ik al bezig met het verzinnen van hoe we leuke shirts konden maken en zoals jullie hebben kunnen zien was dat aardig gelukt.
Het was voor ons het eerste jaar dat we aan het toernooi meededen en ik had het idee dat met 1 wisselspeler het allemaal goed geregeld was. Nou ik kan jullie melden dat we het volgend jaar enigszins anders aan gaan pakken. We gaan een team van een man of 8 a 10 inschrijven haha. Dus iedereen die zin heeft mag meedoen!Maar goed, het begon voor de kinderen al om 2 uur. Maar achteraf gezien was dit niet echt wat voor hun. Zeker voor de jongens want die vonden de dansjes enzo maar kinderachtig, en ik moest ze gelijk geven. Voor de jongere kinderen was het echter ontzettend leuk!
Uiteindelijk was het 4 uur en kon het werkelijke toermooi gaan beginnen. Sjonge jonge.... dat viel vies tegen.... Gelukkig zaten we in een poule waar weinig volwassenen meededen en veel kinderen en zo bleef het ook heel leuk. Ook de kleintjes aan de bal laten, maar fanatiek dat ze dan waren pfffffff... Na 2 wedstrijden was ik leeg (lees een partijtje duurde 13 minuten en met 1 wissel was dat best pittig)... en eigenlijk het ergste was dat we nog helemaal niet gescoord hadden!!! Gelukkig in de 3e partij redden onze neven de eer van de familie door allebei 1x te scoren... YEAHHHHHH.... In deze partij wilde ik heel hard rennen, alleen ging mijn lijf sneller dan mijn benen.... zie je het voor je.... struikel, stap, struikel, stap, stap, STRUIKEL, en ja hoor daar lag ik op de grond... Taco zag het helemaal gebeuren. Gescheurde enkelbanden, e.d. maar gelukkig niets van de alles. Ik lag helemaal in een deuk en had echt geen centje pijn. Snel weer opgestaan en verder gespeeld.Ook de laatste wedstrijd werd een genadeloze afstraffing haha.. maar wat een lol hebben we gehad. Volgend jaar gaan we weer en bij deze een oproep aan de familie: Wie mee wil doen mag zich nu al bij mij melden!!!!!!

Na de wedstrijden zijn we snel onder de douche gesprongen (was geen overbodige luxe) om daarna weer met z'n allen te gaan bbq-en bij de sporthal. Het was een sportieve, gezellige middag/avond.... Absoluut voor herhaling vatbaar!

En nu.... voel ik me oud... ben stijf, stram.... pfffff ... Leuk hoor basketballen hahahaha....
Spiegeltje, spiegeltje aan de wand
Een tijdje terug vroeg Nataly aan mij of we een keer een "tutavond"  konden houden. Ik vroeg aan haar wat ze daarmee bedoelde. "Nou, een maskertje, nagels lakken (tenen en vingers) en lekker samen op de bank".....

Afijn gisteravond, Lucas was uit logeren met vrienden op een camping, helemaal spannend, en Taco ging met zijn broer op stap en zo bleven de meisjes thuis.... Nataly helemaal hyper de pieper want ze had er zo'n zin in hihi..

Eerst lekker gedouched en toen in pyama naar beneden. Daar had ik het papje voor het masker al klaar gemaakt. Raar vond ze het allemaal wel, maar het nieuwsgierige overwon..

Nadat het masker helemaal hard geworden was natuurlijk gekke bekken trekken zodat alles scheurde hihi... Goed, toen alles er weer netjes af was moesten de nagels eraangeloven. Eerst even een handscrub en de nageriemen en toen de kwast erover.... Nataly had wel 6 potjes nagellak meegenomen want ze kon nog niet kiezen hihi...

Uiteraard mochten de teennagels niet worden vergeten hahaha...  Ik de hare en zij die van mij... Heerlijk om zo met je meisje te tutten... Ik genoot maar Nataly zeker niet minder. Ondertussen hadden we de film van Zoop in Afrika opgezet, Nataly met lekkere chocoladenootjes voor zich en dicht tegen me aan hingen we heerlijk op de bank.
 
Toch wel eens lekker zo'n avondje zonder mannen hihi...
Een middagje atletiek
Ieder jaar is het op school traditie dat de groepen 4 t/m 6 een atletiekmiddag hebben. De een vindt het geweldig terwijl de ander zich er met moeite naar toe weet te brengen, en aan het eind van de middag is het altijd geslaagd. 


Ik was van de week nog wat huiverig voor het weer, maar de weergoden waren ons prima gezind vanmiddag. Niet te warm (zoals 2 jaar terug 30 graden en wij als moeders een zonnesteek hebben opgelopen zodat wij ook 400 meter gingen rennen.... nooit meer hihi)... Een lekker windje, een zonnetje.... prima. 


Deze week was mij gevraagd om ook een aantal kinderen onder mijn hoede te nemen deze middag. Wel 15 stuks! Maar het was supergezellig, geen onvertogen woord.
Zelfs heb ik nog een stukje meegerend omdat een meisje het heel zwaar had en ik haar niet kon laten tobben. Dus ik langs de kant meegerend. Ze werd kalm, de ademhaling ging weer goed en kwam zelf over de finish. Helemaal top! Toen moest ik als een speer weer terug naar de start omdat mijn groep aan de beurt was... Hijg puf hihi...


Na afloop kreeg ieder kind een prachtig diploma met de gerende tijden, gesprongen afstand en gestoten kogel.. 

Het was een geslaagde middag en iedereen ging weer tevreden naar huis. En nu heb ik een lekker avondje met Nataly gepland. Daarover later meer!

Altijd maar weer....
Altijd maar weer die stomme kilo's! Bah ik word er soms chagarijnig van. Oke ik ben te zwaar maar bleef redelijk stabiel en ineens zaten er zo 5 kg extra bij... Echt niet leuk! grrr En wat ik ook deed ze wilden er niet af.  Gewoon om moedeloos van te worden.

Totdat ik een kennisje sprak die ook wilde afvallen. Zij had menu's en ik kon die ook gebruiken. Nu moet ik zeggen dat het avondeten lastig is. Veel gekookte aardappels en dat terwijl wij ook rijst en pasta eten, dus daar sjoemel ik gedurende de week wat mee. Overdag gaat het allemaal prima. Dan eet ik wat er op de lijst staat. Soms erg lastig. Zoals gisteren toen er op het werk heerlijke koeken lagen bij de koffieapparaten.. Ik ben snel naar mijn plek gelopen en mijn ontbijtkoekje gepakt hihi..

Ook tegen het weekend wordt het lastig. Ik heb toch best nog veel trek in foute dingen zeg maar. Dat moet verdwijnen, maar ik kan het nog niet helemaal laten. Vanavond hebben we dus ook lekker patatjes gegeten en nee niet uit de oven... fout ik weet het... Morgen maar weer netjes...

Maarrrrrrr toen ik vanmorgen op de weegschaal stond gaf hij aan dat ik inmiddels 4,6 kg ben kwijtgeraakt!. Voor de vakantie zou ik graag nog minstens 2 kg kwijt willen (dan zit ik weer op hetzelfde gewicht als vorig jaar) en uiteraard is mijn doel nog verder maar ik ben hier nu al heel blij mee.

Het blijft een strijd die eeuwige kilo's! Maar we geven voorlopig nog niet op!
Nataly aan het badmintonnen
Zoals ik jullie vorige week vertelde had Nataly haar eerste clubkampioenschap van de badminton. Helga heeft toen wat geflimd en ik wil jullie even mee laten genieten van het spel van de 2 vriendinnen.

Het eerste filmpje is uit de eerste set waar het echt heel spannend was. Het tweede filmpje is het einde.Het resultaat
Een paar weken terug vertelde ik jullie dat we komend weekend een leuk familiemixtoernooi van de basketbal van Lucas hebben.
Ik vroeg jullie toen tips om de shirts leuk te maken. We heten "The Happy Smiles" en ik wilde dat leuk en mooi op de shirts toveren.
Meerdere tips kwamen en de strijkvellen van de Hema waren de uitkomst. Het kostte even moeite om een geschikte printer te vinden, maar die bleek Marijke in haar bezit te hebben. Mijn dank was/is groot dat ik daar de vellen mocht printen en ik moet zeggen het resultaat is erg leuk!


En nu maar hopen dat de shirts ons geluk gaan brengen hihi... Wordt volgende week vervolgd!

De laatste avond + filmpje
Gisteravond was de laatste avond van de Avondvierdaagse. Hoewel de hele week wat kwakkelend weer was, was het gisteravond prachtig. Een mooi zonnetje, allemaal blije koppies... Helemaal goed.

Ik twijfelde wat ik moest doen. Ik wist dat Lucas en Taco het heel gezellig zouden vinden als ik de 10 mee zou lopen, maar echt fit was/ben ik nog niet... Donderdag was het wel heel erg gezellig met Helga en Marijke, en dus vond ik de 5 helemaal goed. Nataly liep lekker met mij mee.
Het leuke was dat we op de laatste avond echt als school lopen. Iedereen in prachtige gele shirts en voor het grootste deel liepen we als 1 club. 

Tijdens het wandelen heb ik gefilmd, en op mijn cameraatje kon ik het ook gewoon zien, maar nu.... grrrr ik krijg ze op mijn computer niet draaiend... Waardeloos. Daar moet ik dus nog even op puzzelen...  *update* het is gelukt... zie onderaan..

Tegen 8 uur was iedereen bij het Veer gearriveerd en konden we een kwartier later met de intocht door het stadje beginnen. Dit was voor mij de eerste keer. Vorig jaar lag ik ziek op bed al die jaren ervoor was ik aan het rennen en vliegen om de medailles vast klaar te leggen bij het eindpunt. Wat een feest! Allemaal mensen en wat werden de kinderen verwend!!!!! 

Maar meer dan verdiend hoor. Lucas heeft 4 avonden 10 km gelopen. Een topper. Nataly en ik hebben 2x de 10km gelopen en 2x de 5km. Volgend jaar doen we gewoon 3x de 10 hihi. Of van te voren toch iets meer trainen.


Traditiegetrouw met de medialles in de hand snel patatjes gehaald en die heerlijk opgesmikkeld.
Tegen half 11 lagen ze moe op bed. 

En ik.. ik heb heerlijk liggen woelen, oorpijn... blegh... Maarrrrrrr ik kan ondertussen wel weer wassen! De wasmachine is vanmorgen al om 9 uur gebracht. Jippie!!!!!

Hier 1 filmpje... Let op dat je geen nekpijn krijgt... Ik weet niet hoe ik ze moet draaien hihi...
Fijn weekend allemaal!
Ik let even niet op...
Ik ben druk bezig met het opbergen van de boodschappen, ik draai me even om, let niet op de kat en dan......


Ik heb haar toen vriendelijk doch dringend verzocht de koelkast te verlaten!!! De snoeperd! 
"Waarom zoekt het water het vuur
En wat verlangt de zon van de regen"