Welkomsttekst

Leuk dat je ook mijn logje hebt weten te vinden. Ga lekker zitten, neem een kopje thee of koffie en lees lekker mee....

Gastenboek
 
WLvdM Februari 2012

Mijn filmpje!


Nataly en Marco 2011

Nataly en Marco 2010
Nataly en Marco 2009
Nataly en Marco 2008

Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Foto album
Bezoekers
Op dit moment is er 1 nieuwsgierig ;
en 1 gast nieuwsgierig .
Agenda

 

1 december 2013
TV opname Zo Raymann


19 januari 2014
Vrienden van Amstel30 mei 2014
Marco Borsato Ziggodome

Kaarsje


Deze is voor een ieder die een lichtpuntje kan gebruiken........
Profiel
Naam: Frederique
Leeftijd: 49 jaar
Uitgebreid profiel
E-mail alert
Wat doe je op een druilerige dag?
Nadat we maandag een heerlijke dag hadden gehad, was het gisteren wel erg triestig weer. Echt zin om weg te gaan hadden we niet en het huis had een drastische achterstand van een week (de strijk wel langer)... Terwijl de kinderen lekker in hun pyama rondhingen ben ik druk aan de gang geweest hier in huis. Badkamer, woonkamer, keuken, toilet...  Heerlijk. Toen kwam Lucas: "Mam, mag ik vandaag wat bakken?" Ja tuurlijk, wat wil je doen dan? "Nou een lekkere appeltaart" . Eh oke, gaan we boodschappen doen. Ik had Nataly voor de zekerheid even thuisgelaten voor het geval Ingrid langs zou komen, maar zij redde het helaas niet, volgende keer beter!

Eenmaal weer thuis met de boodschappen begon Lucas driftig de appels te schillen. Ik ging aan de strijk en Nataly was hevig verontwaardigd dat zij niks mocht bakken. Ze dook de dvd bak in en trok de dvd "Onderweg"  uit de la. Lekker hard aan en genieten....Maar goed, Nataly was zo teleurgesteld dat ik besloot dat ook zij wat mocht bakken. Met geld naar de winkel en daar kwam ze met een pak voor Alfred J Kwak cakejes thuis...

Het duurde niet lang en ons huis rook naar de heerlijke geurige baksels van de kinderen! Ze genoten dat het allemaal zo makkelijk ging!

En vandaag? Dan doen we weer rustig aan. Straks wat boodschappen doen, Lucas gaat folders rondbrengen met 2 neven, Nataly en ik gaan nog wat cakejes bakken voor op het werk bij Taco als geintje. We gaan ze versieren met heerlijk roze prinsessenglazuur (het zijn daar allemaal mannen hahaha) en vanmiddag op verjaarsvisite bij een vriendin.  Zo gaan de dagen heerlijk voorbij. 

Morgen Koninginnedag. We doen niks bijzonders. De aubade laat ik dit jaar aan me voorbij gaan. Natuurlijk gaan we wel de vrijmarkt over en bij Danny gaan we een oranje tompouce eten. 
Voor iedereen alvast een hele gezellige dag morgen gewenst!

Hier het resultaat van de bakkunsten van Lucas en Nataly:Hij smaakt errug lekker! *kwijl*...Een lekker hapje tussendoor!

Naturalis
Na een heerlijk rustig weekend met op zaterdag een gezellige bbq begon voor Taco vandaag weer gewoon zijn werkdag.
De kinderen en ik konden lekker rustig opstarten, want kijk, je hebt nu eenmaal werkpaarden en luxe paarden... Wij waren vandaag absoluut de laatste categorie! Het eerste wat Lucas vroeg was wat we gingen doen vandaag. Zelf had ik de bollenvelden in mijn hoofd, maar ja was dat nu wel zo geschikt voor de kids. Een eind rijden, kans op regen.... Dan zijn die prachtige tulpen toch ineens minder leuk...

Ineens riep Lucas dat hij naar Naturalis wilde. Even op internet gekeken en het plan werd gemaakt.  We zouden naar Naturalis gaan en als we daar waren uitgekeken via een omweggetje langs de bollenvelden weer naar huis. Daar konden de kinderen mee leven! Ondertussen had ik mijn moeder aan de lijn en na wat gewikt en gewogen te hebben besloot ze dat ik haar mocht ophalen want ze ging gezellig mee. 
De reis naar Leiden verliep voorspoedig en "Truus" wees ons prima de weg. In één keer reden we naar onze bestemming. Daar was alleen de parkeerplaats vol! Ai, een voorteken? Even wat rondgereden en op een bedrijventerrein zagen we een paar andere auto's die brutaal zichzelf in een berm hadden geparkeerd. Ik waagde ook de gok. Want ja, als de politie controleert heb je gewoon een prent. Eenmaal Naturalis binnen keken we onze ogen uit! Wat was er veel te zien! Bij de entree hadden we een speurtocht voor de kinderen gekocht en die werd enthousiast gedaan. Vooral de opgezette dieren en de dieren op sterk water vonden ze geweldig. We zagen van alles en al snel werd mij duidelijk dat we het daar langer gingen volhouden als dat ik had gedacht..... De bollenvelden gingen er niet meer bij....Vijf verdiepingen hebben we bekeken. Van aarde, tot mens, van dier tot plant en (bijna) alles was even interessant...... Er was een etage "Wilde dieren".. Hier kon je vanalles doen. Je kon je als een leeuw over de grond bewegen om zo een gnoe te pakken te krijgen. Foto's maken, je voelde de trilling van de aarde als er een kudde voorbij raasde. Verder waren er op de onderste etage vele skeletten van dino's maar ook van een mammoet en een heleboel andere dieren.... Om half 3 hadden we nog niet gegeten en toen we naar de uitgang gingen hebben we toch eerst maar eens een broodje gehaald.... 

De terugreis verliep iets minder soepel... Ik vond het niet nodig mijn hulpje in te schakelen en dacht de weg naar huis zelf wel te vinden haha... Tja, onderweg hebben we Alexander nog maar eens toegezongen toen we via Wassenaar naar huis reden!
Om half 5 stonden we weer voor de deur. Allemaal nagenietend van een heerlijke dag! Naturalis, een absolute aanrader!

Stier Herman

Oja, bij terugkomst bij de auto was er gelukkig niet gecontroleerd hahahaha....

Projectweek: de filmpjes
Jaa het is gelukt (althans dat hoop ik hahaha)... ook met behulp van Taco hoor, maar ik heb de filmpjes van de kinderen op youtube gekregen:

Eerst Nataly en haar vriendinnetje:
en nu Lucas met zijn vriend:

Projectweek
De afgelopen week hadden de kinderen een projectweek op school. Dit jaar was het thema Kunst.
Normaal kreeg ik er veel van mee maar dit jaar (helaas) wat minder. Wel hoorde ik dat Nataly met haar klas een buiten tekenles had gehad, en dat ze uit 1 stuk klei iets moesten maken. Niks stukjes eraf of erop plakken, kneden uit een stuk.... Dat was erg lastig haha..

Er werd gisteravond ook een heuse kunstveiling gehouden. Er werd leuk geboden op diverse dingen. De veilingmeester was zo enthousiast dat hij zijn plankje in tweeen sloeg haha...

Van Lucas wist ik helemaal niks. Maar toen ik gisteravond op school kwam hadden ze ook in groep 7 flink hun best gedaan. Samen met zijn vriend had Lucas een werkstuk gemaakt over Leonardo da Vinci en dat kon je bekijken, verder had iedereen een ander kindje getekend en verder prachtige verftekeningen.

Maar kunst is niet alleen tekenen, verven, boetseren... Nee, kunst is ook muziek en dans. Dus daar werd ook volop aandacht aanbesteedt. Lucas besloot met Kevin dat ze gingen trommelen. Deze week werd flink geoefend en ik moet zeggen het resultaat was erg leuk. Verder werd er ook nog in diverse groepen gedanst wat er erg leuk uitzag, vooral groep 7..... Een groot applaus was dan ook het gevolg....

Nataly vond dat zij niet achter kon en mocht blijven en dus ging zij met haar vriendinnetje blokfluit spelen. Uiteraard heb ik beiden gefilmd. Ik ben al zover dat de stukjes op de computer staan, maar youtube vind filmpjes van 34 mb niet zo leuk, dus ik moet ze eerst op een of andere manier verkleinen en dan zal ik ze op mijn logje plaatsen.

Het was een leuke afsluiting gisteravond en de kinderen lagen uitgeteld om 21 uur op bed....
En nu.... nu heb ik lekker 2 weken vakantie! De afgelopen week heb ik alle dagen gewerkt i.v.m. de vakantie van mijn collega. Het was heerlijk werken en kon het qua tijden goed regelen. Maar nu is het tijd voor vrije tijd en daar gaan we van genieten!

Prikken stress
2 Weken terug viel de oproepkaart voor Nataly in de bus... Ze werd opgeroepen voor de BMR en DKTP prik. 
Ik twijfelde of ik het haar moest vertellen of dat ik haar een dag van te voren zou informeren. Ik besloot het direct te vertellen omdat natuurlijk de hele klas moet en ze het anders van haar klasgenootjes zou horen. Daarbij komt dat ze wist dat ze de prikken dit jaar zou krijgen.

Oke, de schrik was er...  Het blijft toch eng die 2 prikken.... en dan kun je als ouder praten als brugman, maar aannemen dat het best meevalt???? Echt niet!!!

De afgelopen dagen werd ik lichtelijk gestoord van mijn meisje... Ze bleef het maar over de prikken hebben. Hoezo elkaar op school lekker gek maken? 

Zojuist is het drama voltrokken. Ze was zo gespannen dat ze alleen daarom huilde en de prikken niet eens heeft gevoeld haha.. Maar het is gedaan. Voorlopig geen prikken meer 
Echt weekend!

Na vele weekenden het gevoel te hebben gehad geen weekend gehad te hebben konden we het dit weekend lekker rustig aan doen. Alleen Lucas moest basketballen zaterdag en aangezien er genoeg auto's waren hoefde ik niet mee te rijden naar Almere en kon ik thuis blijven.

Zaterdagochtend eerst uitgeslapen, rustig opgestart en Lucas bij het basketbal verzamelplekje afgeleverd. Daarna met Taco en Nataly even Gouda in geweest. Niet specifiek voor iets maar gewoon lekker even slenteren. Tegen half 6 kwam Lucas thuis en konden we met het eten gaan beginnen. 
De kinderen haalden vrijdagavond om half 11 het bloed onder de nagels bij ons en bij elkaar vandaan en zodoende lagen ze voor de zaterdag vrij vroeg in bed.... en nu maar hopen dat ze er iets van hebben opgestoken haha...

Vandaag was een topdag. Ook eerst weer uitgeslapen en tegen twaalven lekker op het fietsje gestapt en naar de Lek gereden. Heerlijk languit op het strandje gelegen en Lucas vond zelfs de moed om koppie onder te gaan.... brrrrrrrrrrrrrr hij liever dan ik! Er waren ook 2 geweldige hondjes aanwezig die de kinderen vermaakten. Balletjes werden in het water gegooid, stokken... Het was een groot feest.


Toen rustig aan weer naar huis en daar even heerlijk in de tuin gelegen. Maar echt rust hadden we niet. We wilden nog even wandelen. Maar naar wie we ook gingen, of ze waren er niet of ze gingen net weg.... Afijn een lekker rondje gelopen hebben we wel hihi.

Vanavond lekker buiten gegeten en nu is er rust in huis. Schoongewassen in schone bedden liggen de kinderen. Nog 1 weekje en dan hebben ze lekker vakantie (ik ook!)

Hebben jullie ook zo van het mooie weer genoten?

Fijne week iedereen!
Mijn Mannen
De M is aan de beurt en aangezien ik zag dat Nathalie al een opwarmpoging heeft gedaan voor N moet ik deze M dan maar gaan maken...

De mannen in mijn leven..... Vroeger was ik vaak, veel en heeeeel lang verliefd! Maar stappen ondernemen .... ho maar, nee daar begon ik niet aan hihi...  Maar goed, nu de mannen die een grote rol in mijn leven betekenen....

Mijn vader, uiteraard. Mijn vader is een schat van een man wiens trekjes ik ook bij mezelf wel bespeur... Mijn vader is een (leraar) goud/zilversmid. En vanaf de tijd dat hij niet meer werkt, knutselt hij graag voor vooral mijn moeder, maar als ik iets vraag ook zeker voor mij! Mijn vader is dit jaar 73 geworden en ik hoop met heel mijn hart dat hij nog minstens 20 jaar bij ons mag blijven....

Toen na jaren van verliefdheid, een heftige verkeringstijd met een ander vriendje, kwam Taco in mijn leven. Dat we elkaar al eerder hadden ontmoet wisten we toen nog niet, dat kwam later.... In 1991 kruistte Taco dus mijn pad. Eerst had ik zoiets van "doe maar even rustig aan".... mijn verkering was net uit en ik wilde even genieten weer van mijn "vrij zijn". Taco had alleen zoiets van "kip ik heb je en ik laat je niet meer los"  haha... Na ca. 3 maandjes verkering hebben we ons samen ingeschreven bij de woningbouw om na weer 3 maandjes te horen te krijgen dat we een nieuwbouw huisje toegewezen kregen (hoezo rustig aan).. Dat ging ineens heel snel, maar het voelde goed en pak je die kans. Inmiddels zijn we 18 jaar verder, waarvan 15 jaar straks getrouwd, 2 kindjes verder en nog steeds gelukkig met elkaar. 

Dan bij de kindjes aangekomen, zijn we gelijk bij mijn 3e mannetje. Lucas. Lucas is mijn eerstgeborene... mijn zoon, mijn vlees en bloed (en die van Taco natuurlijk hihi)... Lucas had in 1997 geboren moeten worden, maar lekker eigenwijs als hij soms kan zijn, bleef hij lekker tot na het nieuwe jaar zitten. En goed ook! 6 Januari 1998 vond meneer het eindelijk tijd om zijn gezichtje te laten zien. Het was geen makkelijke bevalling. Ook niet thuis. We mochten naar het ziekenhuis en uiteindelijk met en knip en vacuumpomp kwam ons mannetje ter wereld. Ik moest met Lucas in het ziekenhuis blijven, en toen ik 's morgens wakker werd van een baby die vreselijk moest huilen, wist ik zeker dat Lucas was. Ik schuifelde naar de kamer waar het gekrijs vandaan kwam en ja hoor, mijn mannetje net in bad geweest, lag daar zijn longetjes te testen.... 
Toch grappig dat je je kindje hooguit een uurtje bij je hebt gehad, maar qua geluid hem er toch zo uithaalt...

Ik heb heerlijke mannen in mijn leven, die ik voor niemand zou willen ruilen!

Ik ben trots op de mannen in mijn leven.
Eindelijk, hij is af!
Half maart was het dan eindelijk zover. De badkamer werd rigoureus aangepakt. Van het plan alleen de tegeltjes te veranderen is het uiteindelijk gekomen tot het vergroten van de badkamer, het verwijderen van het bad en het plaatsen van een douche! Het heeft veel geduld gekost, veel inzet van Taco en zijn broer... maar dan krijg je er ook wat voor terug!


Voor alle duidelijkheid, dit was de badkamer! Hoewel Taco en Ernst het meeste werk hebben gedaan, heb ik me op andere vlakken ingezet. Het huishouden draaiend gehouden en me over de badkamerdeur ontfermd. Die mocht ik verven. Dus afgelopen zaterdag vond ik het een strak plan om deze buiten op de tafel neer te leggen om hem zo strak mogelijk in de verf te krijgen. Mijn lieve Minoes dacht daar anders over. Toen ik even binnen was, vond het poezebeest het leuk om over de NATTE deur te lopen... Grrrrrrr..... Toen ik dat had verholpen en de deur er weer strak uitzag.. begon het regenen! ARGHHHHH dus samen met Taco de deur naar binnen gesjouwd en daar de druppels weer weggeverfd... pff dat viel niet mee haha.. Maar de deur ziet er prachtig (ahum) uit... Hier en daar een druiper, maar ach een kniesoor die daar op let hihi..

Afijn, alle noeste arbeid is niet voor niks geweest... Hieronder het resultaat:


Wij zijn er erg blij mee! Maar we zijn ook blij dat we klaar zijn, de druk is weg. Nu even rust. 
Zondag heb ik alle kamers boven uitgesopt. Emmers zwart water kwamen er vandaan! Maar het is weer fris. Heerlijk. Alle gereedschap e.d.. is uit onze kamer en ik heb weer een slaapkamer... Wat een zaligheid.
Nu moet alleen binnenkort de wc nog opgefrist worden, maar dat is een klein klusje na dit project haha....

Cd presentatie April van Blof
3 April kwam de nieuwe cd van Blof uit, genaamd "April". Dit is het tweede deel van hun tweeluik welke ze in Dublin hebben opgenomen. Door alle verbouwingsperikelen kwam het er de laatste week niet van om de cd eens goed te beluisteren. Gelukkig had ik kaarten weten te bemachtigen voor de cd presentatie in het Nieuwe Luxor in Rotterdam gisteravond.


We zaten rij 2, lekker vooraan.... In de tijd dat we zaten te wachten dacht ik even snel met de instellingen van mijn kleine cameraatje te gaan stoeien zodat ik dat tijdens het concert niet hoefde te doen.... AHHHHHHHHHHH de schrik van mijn leven (oke bijna dan) was ik vergeten mijn compactflash erin te doen ... Ik was te snel weg van huis gegaan.. Gelukkig hebben we de mobieltjes nog, maar dan zit je vooraan gebeurt je dit. Taco lag helemaal in een deuk! Fijn zo'n man haha....


Goed de mannen kwamen op. Heerlijk om ze weer te zien.... ik was gelijk weer even terug in Dublin hihi....
Als eerste speelden ze de nummers van "Oktober" en na de pauze kwam "April" aan de beurt. Het was duidelijk nog wennen voor de jongens. Paskal die een soort van blackout kreeg en niet meer wist hoe hij een nummer moest inzetten. Licht wat niet goed was etc... maar het was heerlijk. Doordat ik niet zoveel foto's kon maken, heb ik dit keer wel heel bewust weer naar de muziek geluisterd en kwam tot de conclusie dat "April" ook weer heerlijke nummers bevat.


Sarah Bettens kwam ook nog haar aandeel doen en deed dat prima, hoewel ik persoonlijk haar geen toegevoegde waarde aan de nummers vind geven. Bij de toegift werden nog wat heerlijke hits gespeeld en ook Sarah kreeg haar momentje nog. Leuk.
Wat wel jammer was, was dat Bas helemaal verstopt achter zijn piano/vleugeltje zat vanaf onze kant gezien, dus die heb ik helaas niet al te vaak mogen bewonderen haha.

Veel te laat kwamen we eigenlijk weer thuis, maar wel weer een heerlijke muziekavond rijker!

Hieronder nog een filmpje van "Dansen aan Zee" met Sarah... Beeldkwaliteit is niet echt je van het.... sorry...


Het Goede Doel
voor het goede doel!

In december net voor Sinterklaas zag ik een advertentie dat Het Goede Doel in Ahoy zou optreden. Wetende dat Taco dit leuke muziek vind overlegde ik met Danny en besloot dat we met z'n viertjes zouden gaan.
Een maand o 2 geleden zag ik dezelfde advertentie met de extra opmerking dat je de kaarten nu met 30% korting kon kopen!!! Da's lekker.... de verkoop zou wel niet goed gaan....

Toen we gisteravond bij Ahoy aankwamen konden we zo doorrijden. Geen files, zelfs naar het toiletgaan kostte geen extra tijd! Het was rustig! En we konden bijna vooraan staan. Dat is natuurlijk altijd leuk.... 
Om 20.00 uur begon het. Er werd een praatje gehouden over de actie VIAfrika.... ... Wat bleek.... Dit concert werd gegeven om vervolgens de opbrengst naar die Stichting te laten gaan zodat er computers e.d. naar Afrika zouden kunnen om de mensen daar te helpen.... Er zouden ook vele gastartiesten komen... Wat ik niet snap is dat er niet meer ruchtbaarheid aan gegeven is! Dan waren er vast veel meer kaarten verkocht! (de 2e Ring was niet eens open en er waren 2 blokken op de 1e ring nog helemaal leeg).. Maar het mocht onze pret niet drukken!

Het Goede Doel kwam op.... Toch wel weer erg leuk! In het begin toch veel onbekende (nieuwe) nummers voor mij maar het was gezellig. Wie kwamen er langs als gastartiest:

Alderliefste (een aanrader!), George Kooijmans (Golden Earring) altijd goed, Tim van Direct , De Kast, Ruud de Wild (die het leuk deed), Gruppo Sportivo, en last but zeker not least Frank Boeijen!

Later die avond kwamen de nrs Alles draait om de Eenvoud, Belgie, Sinterklaas voorbij en het was genieten!

En hoewel we dachten dat het een vroegertje zou worden (start 20.00 uur stipt) hebben we ons ruim 3,5 uur prima vermaakt!


"En dat alles
Doe jij alleen"