Welkomsttekst

Leuk dat je ook mijn logje hebt weten te vinden. Ga lekker zitten, neem een kopje thee of koffie en lees lekker mee....

Gastenboek
 
WLvdM Februari 2012

Mijn filmpje!


Nataly en Marco 2011

Nataly en Marco 2010
Nataly en Marco 2009
Nataly en Marco 2008

Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Foto album
Bezoekers
Op dit moment is er 1 nieuwsgierig ;
en 1 gast nieuwsgierig .
Agenda

 

1 december 2013
TV opname Zo Raymann


19 januari 2014
Vrienden van Amstel30 mei 2014
Marco Borsato Ziggodome

Kaarsje


Deze is voor een ieder die een lichtpuntje kan gebruiken........
Profiel
Naam: Frederique
Leeftijd: 49 jaar
Uitgebreid profiel
E-mail alert
Vrienden van Amstel! en fotoalbum

Gisteravond was het dan eindelijk zover. Nadat de kaarten ruim een jaar in mijn kaartenkastje stof hadden liggen happen, mochten ze dan eindelijk uit hun benauwde situatie bevrijdt worden. Een avondje Vrienden van Amstel stond op de planning.

Mijn zwager was vrijdag blij met mijn telefoontje, want als het aan hem had gelegen had hij naar alle waarschijnlijkheid het concert gemist..... Huh? Concert? Ow, is dat nu(!) al? Tja, die moesten dus ineens opzoek naar oppas... Mijn andere zwager vond skieen belangrijker en dus ging zijn dochter gezellig mee en Mirjam belde 's middags al rochellend en kuchend op dat zij ziek op bed lag... Afijn, ook daar nog een stand in voor gevonden... zij vond het helemaal niet erg om mee te gaan. Maar omdat we iedereen nu besmetten met het virus, wordt onze groep steeds groter haha... Voor volgend jaar mag ik proberen 15! kaarten te reserveren..

Maar goed, Suzanne kwam eerst lekker bij ons eten en rond kwart over 6 vertrokken Taco en ik naar deze en gene om ze op te halen. Wonder boven wonder kwamen we allemaal (11 personen) nagenoeg tegelijk bij Ahoy aan. Dat was grappig. Ook het naar binnen gaan ging vlot. Eenmaal in de arena stonden we toch nog bijna helemaal vooraan... Maar voordat we naar binnen gingen, moesten we natuurlijk eerst nog op de foto. Maar die mannen.. wat een saaie pieten. Nee die wilden niet... tssssmaar die mannen kreeg ik later nog wel... er liepen fotografen rond en één heb ik aangesproken om de mannen op de foto te zetten hihi..
Stipt kwart over 8 begon het. "Leaf" kwam.. wie?? Leaf ja... ow.... Toen begon ze te zingen... ohohohoho why's my life so boring".... Huh... is dat een Nederlands bandje? Ja dus.. weer wat geleerd. En zo kwamen vele artiesten deze avond voorbij.

Belle Perez, Direct, Sarah Bettens, Rob de Nijs, Guus Meeuwis, De Dijk, Van Dik Hout, Rowwen Heze, Jeroen van der Boom, Acda en de Munnik, Dennis en volgens mij vergeet ik er nog wel een paar...
Maar goed, het was gezellig. Alleen hadden we iets meer spectakel verwacht voor een jubileum editie. Vorig jaar waren er zulke goede bands dat het eigenlijk een beetje tegen viel (als het al tegen kan vallen). Maar ondertussen hebben we aardig wat vegelijkingsmateriaal en vonden het vorig jaar toch echt beter.. Misschien gingen we met te hoge verwachtingen... Dat kan. Maar we hebben toch weer genoten, heerlijk gek gedaan, gelachen.... kortom, alles voor een superavond! Op naar 2009!

Zo, en met deze foto's is ook gelijk mijn muziekalbum gevuld! Dus Marco en mijn loglezers, neem gerust een kijkje in mijn fotoalbum!

Kookworkshop
Gisteravond was het dan zover... ik had er toch al wel weer naar uitgekeken. Ik had een kookworkshop.

In Bodegraven is "Het Kookstation" gevestigd. Gevestigd in het oude station van het plaatsje. Zo gezellig en knus! Je wordt ontvangen in de voormalige wachtruimte.. het loketje van de kaartverkoop is er nog.. en.... de treinen rijden af en aan....
Vorig jaar ben ik hier ook al geweest met wat collega's en toen hadden we al heerlijk gekookt maar ik hoopte dat we nu wat andere gerechten gingen maken.
Toen ik de keuken in kwam zag ik al direct dat dat niet het geval zou zijn... Behalve de amuse, die was anders....
Aangezien ik de vorige keer had lopen vogelen met verse pasta liet ik die eer me dit keer aan me voorbij gaan hihi... en ging me op het dessert storten samen met nog 2 collega's.

Afijn, de heren deden goed hun best, en ze vonden het volgens mij ook best leuk haha... De een was druk in de weer met het roosteren van diverse groenten, de anderen stonden de pompoen driftig te zeven..... het pasta maken blijft leuk om naar te kijken.... En wij.... wij stonden te klooien met mixmachines die niet werkten... grrr.. (of je steekt de stekker in het stopcontact!).

Als amuse kregen we sushi (zeewier met plakrijst en zalm). Dat was aardig. Niet lekker en niet vies....
Toen een groene salade met honing-appeldressing en feta. Dat laatste had iets minder gemogen dan had ik het echt lekker gevonden, maar het was goed.
Dit werd gevolgd door een overheerlijke, maar machtige pompoensoep.
Als hoofdgerecht dus zelfgemaakte pasta, geroosterde groenten (met heeeeeeel veeeeeel knoflook) zalig stuk vlees en gorgonzolasaus... mjammieeee.
En toen mochten wij onze creatie serveren... owww dat was qua vulling de nekslag hihi.. Zelfgemaakte bakjes van filodeeg met zelfgemaake witte chocolademousse.... *kwijl* .....  met daarbij nog een heerlijk sinaasappelcakeje met een sausje van grand marnier, uitgeperste sinaasappels en sinaasappelmarmelade.....

Zo en toen dat op was.... kon je iedereen naar buiten rollen! Maar het was allemaal erg lekker. Voor dat we het wisten was het zo half 11. Iedereen kakte in... zat lekker na te genieten... en toen naar huis... Wat was ik blij toen ik in mijn bedje lag  hihi...

Vanmorgen was het ook erg zwaar om uit bed te komen. Maar ja de kids moesten toch naar school. Op school nog even gelezen met een kindje en daarna snel de boodschappen voor het weekend in huis gehaald. Tuurlijk hadden ze weer niet alles wat ik nodig had en dus kon ik vanmiddag nog even de stad in. Maar... ik heb alles in huis, het weekend kan en mag beginnen!

Morgen is het gewoon een lekkere tutdag in het teken van zwemmen en schaatsen en zondag gaan we aan het eind van de middag lekker koken:

allereerst carpaccio met honing - mosterddressing, gevolgd door lekkere aardappelkroketjes, gekruidde varkensfiletlapjes en peperroomsaus en natuurlijk lekkere sla. Met onze buikjes gevuld gaan we dan naar Ahoy naar Vrienden van Amstel. We begonnen ooit met ons tweetjes, Taco en ik, maar inmiddels is de groep uitgebreid tot 11 man. Helemaal gezellig. We hebben er zin in!

Fijn weekend allemaal.

Opvoeden
Pfff, kleine kinderen kleine zorgen, grote kinderen grote zorgen.... Niets is minder waar....

Lucas is 10 en dat laat ie duidelijk merken.... Op de gebruikelijke dingen na gaat het hier eigenlijk altijd wel goed. Tuurlijk halen ze soms het bloed onder je nagels vandaan en moet je tot 10 tellen maar dat hoort erbij. Grenzen verkennen en verleggen voor zowel het kind als de ouder is een natuurlijk proces....

Gisteravond werd hier echter de grens mijlenver overtreden.... Ik ga niet te veel in detail maar dat het hier in huis meer dan knetterde mag duidelijk zijn.
Meneer heeft duidelijk gevoeld dat hij fouter dan fout was en heeft dan later ook wel meerdere malen sorry gezegd. Toen de gemoederen weer wat bedaard waren konden we rustig praten en werd het weer goedgemaakt...
En dan is dit nog maar het begin!!!!! En waar het over ging slaat helemaal nergens op!

Ik kan de komende jaren mijn borst flink nat gaan maken!

Toen kwam daarna nog wat op mijn pad waar ik niet over ga uitwijden, maar ook dat heeft mijn zorg.

Door alles had ik eigenlijk geen zin om naar jazz te gaan gisteravond. Maar ik wist ook wel dat ik het nodig had. Even mijn hoofd leeg en genieten. Nou dat laatste was het ook. We hebben keihard gewerkt en de dans is qua passen af. Nu gaat het perfectioneren beginnen... Toen we de hele dans achterelkaar gedanst hadden stond iedereen flink te hijgen... Je doet dus erg veel hihi...

Nou, ik ga vanmiddag lekker van mijn kindjes genieten. Nataly is niet helemaal in orde en is dus lekker thuis.

Fijne woensdagmiddag.
En toch weer .......

Zoals jullie in mijn vorig logje hebben kunnen lezen, was ook hier de zomervakantie onderwerp van gesprek..... Allereerst iedereen die een suggestie heeft gedaan, hartelijk dank!

Ik denk dat Taco en ik al sinds een jaar of 4 roepen: "Volgend jaar gaan we naar Italië hoor, niet naar Frankrijk".... en steeds kwamen we toch weer uit in Frankrijk. Maar dit jaar stond Italië helemaal vooraan. Zoeken op regio, eisen voor de camping... avonden hebben we gezeten.... Maarrrrr.... ik wil heel graag naar Toscane, alleen Taco ziet wat op tegen die reis van ca. 1400 km. Kan ik inkomen. Maar dan de campings... niet normaal wat die rekenen voor een nacht! Als ik een aardige had gevonden dan begon het zo'n beetje bij 45 euro per nacht! En dat vind ik te veel. Heb je een leuke betaalbare camping gevonden moet je verplicht badmutsen in het zwembad dragen (nou echt niet dus he?!!) en de warme douches daar moet je ook voor betalen! Dan is voor mij de lol eraf....
Dus onze zoektocht ging verder, maar niet in Frankrijk! Nee, we keken in Oostenrijk, Duitsland en zelfs met een schuine blik richting Engeland (ook nog een wens van mij).. maar het was het allemaal net niet.... duss.... tja, jullie raden het waarschijnlijk al.... we zijn toch weer in Frankrijk beland. Het lijkt erop dat we verstokte Francofielen aan het worden zijn hihi.... Maar we hebben een leuke relatief kleine camping gevonden in de Drôme aan de voet van de Alpen. Leuke stadjes, mooie natuur, wandelen, water... eigenlijk alles wat we willen, in ons eigen vertrouwde Frankrijk hihi...

Vandaag ging de reservering heel snel. Ze belden zelfs op om nog wat kleine details door te nemen... leuk mens aan de telefoon. Op internet ook alleen maar goede beoordelingen dus wij zijn heel benieuwd.

Is het al zover? Mogen we al??? 

Advies gevraagd!
Overal beginnen heerlijke vakantielogjes op de te duiken... Super om te lezen waar iedereen naar toe gaat....

Wij hebben echter veel problemen om iets te vinden.

Wat zoeken wij:

* een mooie omgeving qua natuur maar ook qua historie

* mooi weer

* een leuke betaalbare camping (max 40 euro per nacht voor 4 personen)

* ca. 1200/1300 km rijden vanaf Utrecht

De landen van voorkeur:

* Italie

* Frankrijk

* Oostenrijk

* Duitsland (het Zwarte Woud)

Hebben jullie nog leuke suggesties? We horen het graag.
Soms heb je van die dagen...
Soms heb je van die dagen dat je je afvraagt waarom je uberhaupt bent opgestaan.... Pfffff....

Nou zo een heb ik er vandaag.... Na gisteravond lekker gejazzt te hebben ben ik lekker het bad in gedoken om vervolgens zoezelig mijn bedje in te duiken.... En toen begon het.... de verkoudheid was er ineens... neus vol, loopneus... benauwd... Neeeheeee... ik wil slapen!!!!
Neusspray gedaan.... Tja, je moet wat.... zakdoek onder mijn neus gelegd haha... en alleen maar hazeslaapjes gedaan... Ondertussen in mijn slaap ook nog de passen en muziek van de jazz de revue laten passeren..... met als gevolg dat ik vanmorgen echt met het verkeerde been uit bed stapte....
De kids konden niks goed doen (fout!!!!) en ik liep maar te mopperen....Afijn, op weg naar school heb ik ze even flink geknuffeld en duidelijk gemaakt dat het mijn probleem was dat ik zo chagarijnig was en dat het absoluut niks met hen te maken had....
Nu zit ik nog met mijn hoofd vol watten, een neus die irriteert.. grrr.....
Maar goed, als goedmakertje voor de kids heb ik straks wel lekker poffertjes op het menu staan .... Het komt vast nog wel goed vandaag hoor.. Straks komen mijn zonnetjes weer thuis, het zonnetje schijnt buiten... ach dan komt ie vanzelf ook weer bij mij....

Vanavond maar bij tijds naar bed en hopelijk weet ik morgen mijn goede been te vinden.....
Zondag
Normaal is de zondag hier een dag dat we vooral niks doen. Maar vandaag was dat even anders....

De voor- en achtertuin moest nodig bijgeschaafd worden. Onze blauwe en witte regen was een oerwoud geworden, de hortensia moest worden gekortwiekt, net als ook nog een andere plant....

De voortuin, daar stond een zeer uitgedijde vlinderstruik dus ook die maar even aangepakt net als de hortensia. Verder een boel kapotte potten e.d. weggegooid, alles weer netjes neergezet en het ziet er gelijk weer heel anders uit.. Echt voldoening van ons werk.

Lucas had zich op de auto gestort. Eerst gestofzuigd en toen de buitenkant helemaal weer schoon gemaakt. Super.

Ondertussen hangt er al weer een was en draait er een en zo komen we de zondag door. Onder het genot van het kijken naar het EK Allround.....

Dat schaatsen blijft genieten. Fantastisch hoe Van Deutekom Wüst wist te prikkelen om zich zelf  te overtreffen en toch zelf knap 2e weet te worden. En nu de mannen.. Ach wie er eerste wordt is duidelijk of er moeten hele gekke dingen gebeuren maar de overige plekken is nog wel spannend.

Houden jullie ook van schaatsen?
De Tocht der Tochten
Menigeen kijkt er al jaren rijkhalzend naar uit. Zodra het ook maar líjkt te gaan vriezen komt het Elfstedencommitée al bij elkaar... maar helaas... de Elfstedentocht laat voorlopig nog op zich wachten.

Hoewel.... vandaag heeft Lucas deze barre tocht toch echt gereden!!!

Om half 8 ging die vervelende wekker af. Oef.... dat was nog wel erg vroeg. Lucas was al wakker en dus gingen we eten en aankleden. Om 8.45 uur moest hij zich bij de bushalte melden voor zijn schaatsochtend. Ik zou samen met een andere moeder op eigen gelegenheid naar de ijsbaan gaan.

Warming up!Half 10 waren we er. Wat was het druk.. wat een mensen en voornamelijk kinderen! We werden allemaal één kant opgeloodst en eindigden in een donkere hal.... Heel mysterieus (mist over de binnenbaan)... Want ja de echte tocht start ook in het donker! Een gezellig blaaskapel vrolijkte de boel daar op. Uiteindelijk werd er afgeteld naar het startschot, en emomuts die ik ben.... ik schiet vol op zo'n moment he?! Die verwachtingsvolle kinderen die er zo'n zin in hebben.. mijn ervaring uit '85 en '86 dat ik 's morgens vroeg samen met mijn moesje voor de tv zat voor het startschot....(mijn moeder is een echte Leeuwardese en heeft de start in levende lijve meegemaakt op de Bonkervaart)...
Op het moment van het startschot was ik Lucas al lang kwijt en liep maar met de menigte mee. Toen kreeg ik in de gaten hoe het was opgezet.... We stonden in de enige echte "Frieslandhal".. en buiten op de baan stonden allerlei stempelposten prachtig Net als in het echtgemaakt..... Het was een ervaring voor zowel Lucas als voor mij haha... Maar goed, ik dacht heel simpel... één rondje en ze hebben alle stempelposten.... dus wat doen we hier een hele ochtend... Maar daar hadden ze natuurlijk goed over nagedacht. Om de zoveel tijd klonk een bel en moesten de kinderen hun volgende stempelpost opzoeken. Je kon dus pech hebben dat je binnen was en aan het uiterste puntje van de buitenbaan je stempelpost had... Natuurlijk waren er wakken en moest er gekluund worden. En zo schaatsten ruim 1200 kinderen deze ochtend de "Elfstedentocht".
Natuurlijk kregen ze allemaal hun "kruisje".

Pfieuw, op tijd binnen...

Omdat de moeder met wie ik mee reed nog een volgend sportevenement met haar kinderen had ging ik dit keer met de bus mee terug (veel ouders namen hun kinderen zelf mee naar huis terug).  Hieronder nog wat foto's:

Uitkijken!!!Yes Bartlehiem
Stempelpost Sneek

mist in de vroege ochtend....

En nu.... nu staat het schaatsen lekker op en doen we helemaal niks meer.

Fijn weekend.
Hangkat
We hebben zulke gekke katten.. maar we zijn o zo gek met ze....

's Morgens laat ik ze naar boven, zodat zij de kids met hun geknor wakker kunnen maken. Sien springt op het bed, gaat spinnen als een gek en ploft op haar zij zodat Lucas haar móet kroelen haha... Minoes gaat heel voorzichtig het trapje van Nataly haar bed op om haar snuffelend wakker te maken.. Heerlijk. Geen chagarijnige kids meer op de vroege ochtend!

's Avonds liggen de poesjes het liefst bij ons of op ons maar het liefst nog ín ons. Tja dat laatste wordt wat lastig maar Sien heeft er toch een aardige oplossing voor:
Hebben jullie dieren ook van die gekke gewoonten?

Te koop Gameboy Advance SP
Nadat Lucas in het weekend was binnengelopen qua geld, brandde dat de afgelopen dagen natuurlijk in zijn handen. Het moest en zou uitgegeven worden. Maar waaraan.... dat was de vraag. Een ipod of toch een nintendo ds lite. Het werd het laatste, hoewel wij het zonde vinden omdat zijn huidige gameboy advance sp het nog super doet. Ziet er prima uit, geen krasje niks op het lcd scherm. Maar Lucas hield voet bij stuk. Die nintendo zou er komen.

Dus vanmiddag was hij niet meer te houden. Verjaardagsgeld mee, spaarpot omgekeerd en richting de speelgoedwinkel. Daar was de keuze snel gemaakt, een mooie zwarte. Tuurlijk ook nog een stoer spel erbij. En ik vond dat er ook een opbergtasje bij moest. Maar dat ging Lucas niet redden... Nu heeft hij beloofd, zaterdag in ieder geval de auto te wassen en te stofzuigen en als er nog meer gedaan moet worden dat hij dat zonder gemopper zal doen.... dus heb ik dat tasje voor hem gekocht.....

Maarrrrrr nu hebben we dus een mooie Gameboy Advance SP over in de kleur ijsblauw. Hij doet het prima, opbergtasje erbij en natuurlijk de oplader.

Lucas wil er minimaal 40 euro voor hebben. Dus heb je een zoon of dochter die dit leuk vindt, denk er over na! Het is echt een superding.*update*  hij is verkocht!!!

"Ik heb je nooit voor mij alleen
Je deelt je lieve hart met iedereen"