Welkomsttekst

Leuk dat je ook mijn logje hebt weten te vinden. Ga lekker zitten, neem een kopje thee of koffie en lees lekker mee....

Gastenboek
 
WLvdM Februari 2012

Mijn filmpje!


Nataly en Marco 2011

Nataly en Marco 2010
Nataly en Marco 2009
Nataly en Marco 2008

Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Foto album
Bezoekers
Op dit moment is er 1 nieuwsgierig ;
en 1 gast nieuwsgierig .
Agenda

 

1 december 2013
TV opname Zo Raymann


19 januari 2014
Vrienden van Amstel30 mei 2014
Marco Borsato Ziggodome

Kaarsje


Deze is voor een ieder die een lichtpuntje kan gebruiken........
Profiel
Naam: Frederique
Leeftijd: 49 jaar
Uitgebreid profiel
E-mail alert
Happy in Prahahaha
Sinds enige jaren ga ik met mijn vriendinnen Mirjam en Bianca  eens in de 2 jaar een weekendje weg. Het begon met York, Keulen, Gent, Zandvoort/Haarlem/Volendam en Barcelona. Dit jaar was het twijfelen. Wat zou het worden. Na wikken en wegen kwamen we tot de conclusie dat het Praag zou gaan worden. Zoeken naar tickets, zoeken naar een geschikte overnachtingsplaats.... Eigenlijk was alles vrij snel voor elkaar en kon de voorpret beginnen. Snel werd het zondag 15 september.


Na een korte en slapeloze nacht ging de wekker om 04.20 uur (die wekker was dus eigenlijk overbodig!) en een kleine 40 minuten later stond ik klaar om door Mirjam opgepikt te worden. Snel door naar Bianca en op naar Rotterdam Airport. Alles zat mee en dus zaten we om 6 uur aan een kopje koffie in een poging iets wakkerder te worden wachtend tot het moment van inchecken.


10 voor half 8 stegen we op. Altijd weer spannend, maar zodra ik in de lucht ben is het oke en ik kon gaan genieten. Een kleine anderhalf uur later stonden we weer aan de grond, echter wel zo'n 690 km van huis verwijderd. Praag kon zich op gaan maken voor ons bezoek haha.. Het avontuur begon al bij de bus.... Welke?? Afijn dat ging vlot. Toen de metro.... Geen touw aan vast te knopen aan het Tjechisch... maar ook daar een kaartje gekocht en op naar het centrum... Tja en toen... de een zei links, de ander rechts.... en dan loop je dus verkeerd. Maar toen we het richtingsgevoel hadden gevonden liepen we in 1 keer naar ons appartement.

De dame die ons ontving was aangenaam verrast om 3 zeer vrolijke meiden te mogen begroeten. Ze vertelde ons dat ze het heerlijk vond dat wij zo "happy" waren want alle andere gasten waren chagarijnig i.v.m. weer wat niet heel uitbundig was.....


Goed, Praag dus. Nadat we de koffers hadden achtergelaten zijn we wat gaan rondlopen. Toen kwamen we tram 22 tegen die naar de Burcht ging. Jee, wat een allervriendelijkste chauffeur NOT.... ik vroeg netjes of we een kaartje konden kopen, ik kreeg iets in het Tjechisch naar mijn hoofd, hij deed de deuren dicht en reed weg... Uhuh.. gelukkig stonden wij al in de tram en kwamen we bij de Burcht... alleen zonder te betalen.. maar goed, dat was niet ons probleem, toch?! Wij bleven lachen!

Wat was het mooi bij de Burcht. Heerlijk rondgelopen, genoten van al het moois, het park wat er bij hoort bezichtigt.... en... het weer viel nog alles mee. Het was een soort van warm!

Inmiddels was het al ver na lunchtijd en onze magen begonnen te protesteren. Dus langzaam naar de rivier gelopen en daar een plekje op een boot gevonden om te eten. Ook daar ging het er weer typisch aan toe. We hebben ons verbaasd, verwonderd en toen de schouders maar opgehaald... het was ons weekend en niemand die daar iets aan kon veranderen hahaha... Wel heel erg lekker gegeten. Daarna nog wat rondgelopen, maar de man met de hamer kwam bij ons drietjes langs en we besloten even een anderhalf uur te rusten in het appartement. Al giebelend en lachend kwamen we weer bij de aardige dame aan en riepen: "Here we are again" waarop zij lachend antwoordde "and still happy" hahaha. 

Het appartement was ruim, simpel maar schoon. Even de voeten omhoog, gebadderd, gerust. Tegen half 8 richting centrum gelopen maar ver kwamen we niet. We zagen een leuk restaurantje en daar zijn we ingedoken. Heerlijk gegeten en om 22 uur was het tijd, de hoogste tijd dat we met een vette lach op het gezicht ons bed gingen opzoeken. Moe en vol van alle indrukken die we al hadden opgedaan... 

Maandag 16 september
Om 8 uur de wekker. Praag op de fiets stond op het programma maar eerst ontbijten... Tja, wat je ontbijten noemt. Oud brood waar je met enig fatsoen alleen maar toast van kon maken, voorverpakte chemische croissantjes... nee dat was het niet. Maar goed, het mocht de pret niet drukken. 
Bepakt met regenponcho en paraplu gingen we op zoek naar de fietsverhuur.  Daar werden we vriendelijk verwelkomd en de fietsen stonden klaar. We zouden maar met ons drietjes blijven en dat vonden we prima. Phillip onze gids stond vol van kennis en was zeer enthousiast om dat met ons te delen.... Vol overgave begon hij aan de toer en met hem gingen we terug in de tijd.... Inmiddels was het gestaag gaan regenen en dus werden de ponchos aangetrokken. Het fietsen werd wat gevaarlijker want de stenen waren spek en spekglad... Uiteindelijk waren we zo koud dat we maar eerst een tentje opzochten waar we koffie konden drinken. De gids wilde de fietsen niet onbeheerd laten (ze konden niet op slot) en besloot deze gewoon mee naar binnen te nemen... Tuurlijk!!! De eigenaren waren er niet blij mee maar stemden er toch mee in haha, wij kwamen niet meer bij.


Eenmaal opgewarmd gingen we verder. Inmiddels was het gelukkig droog geworden en zaten we wat lekkerder op de fiets. We bleven onze ogen uitkijken. Zo mooi dat alles is... Het maakt niet uit waar je kijkt, je ziet alleen maar historie.

Na 3 uur zat de toer erop (oorspronkelijk duurt ie 2 uur) en namen we afscheid van de gids. Maar niet nadat hij ons had verteld dat hij blij was dat wij het met hem hadden uitgehouden en hij ons zo leuk vond... So Happy!!

Wij besloten eerst te lunchen en daarna de Joodse wijk in te gaan. Jee... dat was indrukwekkend.... De oude Joodse begraafplaats... Het Joods museum.... ik was er stil van... 


Nadat we de Spaanse synagoge hadden bezocht zijn we eindelijk de Karlsbrug over gegaan. Ook zoiets moois! Daarna zijn we naar het appartement gegaan. Even opfrissen om vervolgens 's avonds een leuk restaurantje te bezoeken... Hm, dat viel tegen. Het zag er leuk uit, maar zo niet vriendelijk!!! We werden bij binnenkomst al bijna weer weggekeken haha.. en dat werkt bij ons averechts he?! Zo gelachen... maar goed, het eten was op, en we hadden zoiets van het toetje doen we ergens anders wel. Dus opgestapt en weer over de Karlsbrug richting centrum. 


Inmiddels hadden we een tip gekregen om naar een Black Light Show te gaan. Nou we kwamen er een tegen dus naar binnen.... Een heel oudbollig zaaltje en wat muffig. Oke dachten we nog.... hmm wat moet dit worden. De show begon en het was vaag, heel vaag.. en de muziek!!!! Alsof ik bij het poppentheater in de Efteling zat. Na 3 kwartier was er pauze en ik dacht, als de meiden het leuk vinden prima, dan zal het aan mij liggen... Maar na 1 blik op ze was het duidelijk dat het ook niet precies was wat zij hadden verwacht... Een vreselijke lachstuip tot gevolg.... Maar we hebben het volgehouden. Na de pauze zaten we weer braaf rustig in de stoelen en hebben de show afgekeken... Een bijzondere afsluiting van een bijzondere dag.

Dinsdag 17 september
dit keer geen wekker. We werden wel wakker wanneer we wakker zouden worden... En dat was om 8 uur hahaha.
Rustig opgestaan, de spullen ingepakt want het was alweer de laatste dag. En weer naar het "uitgebreide" ontbijt. De koffer bij de receptie achtergelaten en weer gaan struinen door de stad. Dit keer naar het Dansende Huis. Een glazen modern gebouw. Grappig om te zien. Daarna gingen we een rondvaart doen. En onder het genot van een koffie en een ijsje kregen we nog meer informatie over de stad. Het was gezellig en leuk om de stad vanaf het water te zien.
Na de tocht weer gaan lopen, lopen en lopen en toen kwamen we weer bij het water uit waar we een leuk restaurant uitzochten waar we heerlijk hebben gegeten. 's Middags nog lekker in het zonnetje gezeten en tegen zessen zijn we richting vliegveld gegaan... Dat ging vlot. 
Moe maar voldaan namen we een half uur later dan gepland een plekje in het vliegtuig in en keken we uit om weer naar huis te gaan.

Het waren weer bijzondere, gezellige, uitbundige dagen met de liefste vriendinnen die je je maar kunt wensen!!


Lieve Bianca en Mirjam het was weer genieten met jullie. Dank jullie voor de gezelligheid en de vriendschap die al zo lang standhoudt tussen ons (gemiddeld 40 jaar!).

Ik hou van jullie!


1. Door: Ellen op 18-09-2013 15:01:10
Wat een mooie vriendschap,
en wat leuk dat jullie dit met elkaar doen!

met plezier je logje gelezen

X Ellen
2. Door: Marijke op 18-09-2013 15:03:24
Volgens mij heb ik het vaker gezegd, maar ik zou geen twee jaar wachten hoor, ik zou het gewoon ieder jaar doen. Gezelligheid ten top. Heerlijk!
3. Door: ingrid op 18-09-2013 16:46:55
Nou inderdaad als jullie zo lekker kunnen genieten met elkaar dan zou ik het ook lekker er in houden voor ieder jaar! Leuk hoor, telkens ergens anders heen.
4. Door: Marjo op 18-09-2013 17:01:41
Leuk om zo met je vriendinnen weg te gaan, zou het ook elk jaar gaan doen. 

Praag wil ik ook nog eens bezoeken, zoals zoveel andere Europese steden.
5. Door: Aukje de Vries op 19-09-2013 15:10:39
Waauw, wat ontzettend bijzonder zeg deze weekendjes weg. Koester deze vriendschap! 
6. Door: Wanda op 19-09-2013 20:16:50
Jullie zijn al 40 jaar vriendinnen? Dus dat is al vanaf de kleuterschool? Petje af hoor! Leuk dat jullie dan geregeld van dit soort uitstapjes maken! En ja, Praag is een hele mooie stad, helaas kun je het treffen dat de Tsjechen net niet vriendelijk zijn, dat hadden wij vorig jaar ook maar soms heb je ook geluk dat ze wel Engels spreken en wel behulpzaam willen zijn.
7. Door: Support op 19-09-2013 21:33:27
Toen we elkaar vorige week bij The Voice spraken gaf je al aan enorm veel zin te hebben in het weekend.
Praag is een prachtige stad heb ik me laten vertellen en jouw foto's laten dit ook zien.
Jullie hebben wel alles uit die dagen gehaald zeg! Wat hebben jullie een hoop gedaan!
De Joodse begraafplaats lijkt me zeker heel bijzonder en indrukwekkend. en bij de Black Light Show zie ik jullie al helemaal zitten hihi goed volgehouden :-)

Heerlijke dagen met een heel fijn gezelschap  Koesteren!

Liefs,
Mariëtta
Team Moderators

Reactie toevoegen
Naam:
E-mail:
URL:
Ik ben geen 'spambot':

Of login

Reactie op:
Houd mij op de hoogte:
Reactie:
"Je maakt je vrij
Waar het leven je ook brengt"