Welkomsttekst

Leuk dat je ook mijn logje hebt weten te vinden. Ga lekker zitten, neem een kopje thee of koffie en lees lekker mee....

Gastenboek
 
WLvdM Februari 2012

Mijn filmpje!


Nataly en Marco 2011

Nataly en Marco 2010
Nataly en Marco 2009
Nataly en Marco 2008

Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Foto album
Bezoekers
Op dit moment is er 1 nieuwsgierig ;
en 1 gast nieuwsgierig .
Agenda

 

1 december 2013
TV opname Zo Raymann


19 januari 2014
Vrienden van Amstel30 mei 2014
Marco Borsato Ziggodome

Kaarsje


Deze is voor een ieder die een lichtpuntje kan gebruiken........
Profiel
Naam: Frederique
Leeftijd: 49 jaar
Uitgebreid profiel
E-mail alert
En weer een jaartje ouder...


Ieder jaar vier ik dat ik er weer een jaar heb mogen bijtellen, zo ook vandaag! 😊 aan de ene kant is ouder worden niet leuk. Jongeren gaan u tegen je zeggen en "mevrouw".... Aan de andere kant er zijn al zovelen die deze leeftijd niet hebben mogen halen, dus ben ik blij met ieder jaar dat ik erbij mag krijgen 🎶🎁🎂🍷🎊😄...

vandaag mag ik dan ook met trots zeggen dat ik 44 jaar ben geworden! Het wordt geen drukke dag, eerst gewoon even werken en aan het eind van de middag komen mijn ouders op de borrel en ga ik koken.... De rest van de familie en vrienden waren hier afgelopen zaterdag voor een gezellig avondje. Vandaag dus even dunnetjes over, maar zeker niet minder.

happy Birthday to me! 


Jaaroverzicht 2013
Januari 2013

* daagje Mechelen / Antwerpen
* Lucas 15
* Sneeuw, kou, ijs 
* bericht dat het bedrijf van Taco per 1-12-2013 naar China verhuisd
* k.. bericht over m'n schoonvader
* Vrienden van Amstel


Februari 2013

* Papa 77 en Sandra 50!
* Wintersportvakantie


Maart 2013

* high tea t.g.v. verjaardag Marijke bij de Bakkerswinkel in Amsterdam
* Nataly voor het eerst naar de disco
* eerste sauna-ervaring met Nataly (voor herhaling vatbaar haha)
* 2 daagjes Kampen met Taco.. even qualitytimen.. 
* Pasen


April 2013

* high tea met mijn vriendinnetjes
* zussendag in Volendam / Zaanse Schans
* concert Eros Ramazzotti in Ziggodome
* high tea met schoonzussen bij Hotel New York
* Koninginnedag en natuurlijk de troonswisseling


Mei 2013

* paar dagen naar Belgie
* concert Blof in de Goudse Schouwburg
* lunchen met vriendinnen
* ik jarig


Juni 2013

* schoonvader jarig
* dag weg met het werk naar Doorwerth
* kinderbraderie 
* druk op het werk
* wederom zorgen om schoonvader
* vaak op de fiets naar het werk... heerlijk!
* workshop fotografie


Juli 2013

* Nataly krijgt haar beugel
* Schoonmoeder jarig
* op vakantie met een dubbel gevoel maar niet gaan is geen optie..


Augustus 2013

* autotroubles op vakantie, auto op transport naar huis en wij met een huurauto naar      Nederland
* door alle dingen die spelen iets eerder terug van vakantie en wat was het fijn om de ouders weer te zien!!
* festival Zand
* mama 82


September 2013

* weekend Praag met mijn vriendinnen
* personeels bbq op het werk


Oktober 2013

* schoonouders 53 jaar getrouwd
* Taco nieuwe baan
* meer info over de gevolgen van de fusie van 5 gemeenten waar ik woon en werk
* Nataly jarig
* fanclubdag Marco met fotoshoot
* Taco jarig
* midweekje bijkomen in Belgie met onze vrienden
* Racoon
* Lucas beugelvrij!
* Jersey Boys


November 2013

* Sara Kroos
* 2 daagjes met Taco weg Venray/Dusseldorf
* slaapkamer opgeknapt
* Taco's laatste maand bij het bedrijf waar hij 10 jaar heeft gewerkt
* wederom autoperikelen... nu dan maar echt op zoek naar een ander
* Sinterklaasinkopen stress...... 


December 2013

* start Taco zijn nieuwe baan
* tv opname van Zo Raymann met.... Marco!!
* Sinterklaas
* ik ga weer een middagje per week het secretariaat op het werk bemensen! al dan niet tijdelijk
* nieuwe auto
* kerst
* 2 daagjes Brussel met gezin
* oud en nieuw

Als ik dit overzicht zie is het eigenlijk een goed jaar geweest met veel leuke en mooie dingen, maar helaas waren er ook veel momenten van onrust, verdriet en spanning. Dingen die ik niet op het www kwijt wil.... Maar het boek 2013 is gesloten en vol frisse moed beginnen we aan die nieuwe boek waarin hopelijk weer veel mooie dingen mogen komen.... Maar ik weet ook dat het leven niet alleen uit positieve dingen bestaat. Tegenslag en verdriet maakt je, vormt je. Hoe ga je er mee om... Ik hoop alleen dat het een rustig jaar wordt met veel liefde, met alle dierbaren om ons heen en vooral in goede gezondheid.

Een mooi 2014 voor iedereen! Proost! 
Mijn surprise van Aukje!
Zo leuk ieder jaar weer pakjesavond op de log! Dit jaar kreeg ik mijn suprise van heeeeel ver weg! Helemaal uit Suriname van Aukje! Ontzettend leuk en lief cadeau! Dank je wel Aukje!

 

Mijn FCD deel 2 de shoot
Zoals in een eerder logje al verteld was de fanclubdag dit jaar voor mij ook een hele speciale. Nataly had mij opgegeven om mijn wens uit te laten komen, en gelukkig blijkt nog steeds dat sommige dromen echt uit kunnen komen!!

Aan het einde van de fcd werd ik ergens verwacht en daar stond Marco... Hij was heerlijk foto's aan het maken van de familie Heemskerk en daarna van Neske. Leuk om te zien wat zijn andere passie is. Nataly en ik namen plaats en gingen alles bekijken... 


Zo langzamerhand werd ik toch best wel zenuwachtig en was blij toen Marcha voor me stond dat ik nu aan de beurt was en ik kreeg de camera van Marco in mijn handen.... Jee nu heb ik zelf ook een spiegelreflex maar deze camera was er toch wel een van een ander kaliber haha.. 
Het fotograferen was best eng... nou ja, niet het fotograferen zelf maar wel met Marco als model voor je haha.. Ik bedoel ik ben een echte amateurfotograaf ik fotografeer omdat ik het leuk vind, maar veel ervaring met dit soort dingen heb ik niet om eigenlijk maar gewoon te zeggen ik heb totaal geen ervaring!  Maar wat was het leuk. Marco was ontspannen en ook ik kon me redelijk ontspannen. Op de camera zagen de foto's er allemaal leuk uit en ik kon mijn geluk niet op.... Marco voor de camera die niet wegloopt, omdraait o.i.d. hahaha....


De tijd ging eigenlijk veel te snel en voor ik het wist was het klaar.... Uiteraard niet zonder dat ik zelf Nataly en Marco op de foto heb gezet en voordat ik zelf nog op de foto kwam met Marco.
Even heb ik op de foto's moeten wachten maar gisteren kwamen ze dan.... En ohhh mijn angsten werden bewaarheid.... Ik was blijkbaar toch zenuwachtiger dan ik dacht en heel veel foto's waren dus bewogen ... en heel eerlijk daar ben ik toch wel een beetje ziek van... Krijg je zo'n mooie kans en dan maak je er niet zoveel van :-(Maar goed, het is zoals het is, ik heb mijn droom uit zien komen, het was geweldig om te doen... en weet je.... Ik zou het zo weer overdoen!! 

Nee zonder dollen, hoewel het natuurlijk heel jammer is dat er veel mislukt zijn, niemand neemt me deze ervaring meer af en ik ben heel blij dat Marco zo lief was de tijd voor mij te nemen en dat ik dit heb mogen doen!! 

Er even tussenuit
Na alle drukte van de verjaardagen en de geweldige fanclubdag, slaapfeestjes, werk en van alles en nog wat keken we uit naar afgelopen week.

Een week herfstvakantie waar we heerlijk met het gezin en mijn vriendin met haar gezin zouden bijtanken in Belgie! Maandags mocht ik nog even werken maar ik kon gelukkig vroeg naar huis zodat we rond vieren richting onze Zuiderburen konden vertrekken. Bij Maastricht was het even druk i.v.m. alle werkzaamheden daar aan de weg/tunnel maar verder mochten we niet klagen. Rond half 8 kwamen we bij het huisje aan. We waren weer thuis....


Bianca stond ons al op te wachten en snel zaten we aan de koffie.... Bedden opgemaakt, kletsen en om 23 uur ging mijn lampje uit. 
Dinsdag wilden we graag met de meisjes naar Plopsa Coo, alleen het was gesloten :-( balen, vooral de meisjes vonden het niet leuk. Maar het werd prachtig weer dus erop uit ging het sowieso worden! Toen vonden we een leuke dierentuin/safaripark op 40 minuten rijden.. De keus was snel gemaakt en wat een verrassing! We komen al 16 jaar op dezelfde plek en dit hadden we nog niet gedaan! Wat een leuk park.... we hebben genoten en heerlijk de dag doorgebracht. Buiten gegeten, gespeeld, gelopen.... van de dieren genoten! Iedereen genoot!
's Avonds een tutavond met de meiden, maskertje, nagels lakken... helemaal goed.

Woensdag was het weer minder voorspeld dus Bianca en ik wilden wel shoppen. Zo gezegd zo gedaan. Maar ja Malmedy is niet echt een wereldstad maar bij mijn winkel toch weer geslaagd! En zo waren we de ochtend zoet. Lucas en Danny wilden vissen maar de vissen hadden niet zo'n zin :-p dus daar was de lol snel over. 1 Bui hebben we gehad en verder zon en fijne temperaturen. Eenmaal weer in het huisje gingen de meisjes chocolaatjes maken en cupcakes. Lekker aanrommelen.


Donderdag stonden de grotten van Remouchamps op het programma. Heel lang geleden waren wij er al geweest maar Bianca met gezin nog niet en ach grotten bijlven leuk! Voor de meisjes was het de eerste keer en dan ook nog leuk in een bootje!
Bij de ingang netjes kaartjes gekocht en ineens komt Lucas op me af. Mam, kijk eens wie er staat!!!! In eerste instantie zag ik het niet maar het werd me duidelijk toen Lucas zei Jochem Myjer!! En ja inderdaad daar stond hij. We hebben hem met rust gelaten. Hij heeft tenslotte ook vakantie. Beetje jammer dat anderen dat niet zo ervaren en hem wel om een foto vragen maar goed, ieder zo zijn ding toch?!

Na het bezoek zijn we een terrasje gaan opzoeken. De zon scheen dus heerlijk buiten gegeten. Heerlijke broodjes hadden ze.... hmmmmm
Tja en toen was de laatste vakantiedag in Belgie een feit. Vrijdagochtend met elkaar alles schoongemaakt en toen weer naar huis. 


Het waren heerlijke dagen zo met elkaar! Ze gingen dan ook veel te snel voorbij.... Mijn FCD
Goh, wat een bijzondere fanclubdag was het dit jaar..... Allereerst doordat we (Nataly en ik) maar met ons tweetjes gingen i.p.v. met ons drietjes... Even wennen.... Maar goed, het was erg gezellig saampjes :).

Zondagochtend vertrokken we tegen 10-en met regen en harde wind... Heel eerlijk... ik vond het helemaal niks om dan zo'n stuk te rijden... Maar goed, we wilden deze dag niet missen dus beet ik door en kwamen we mooi op tijd in Hoofddorp aan.

Bij binnenkomst zagen we al de eerste bekenden.... dus zoenen en kletsen en de stemming zat er in. Ik had een tijdje terug van Nathalie een mail gekregen met het verzoek hen die dag te helpen met het maken van foto's van diverse fans bij een mooie achtergrond (ja ja... . Ik was vereerd dat ze mij vroeg, vond het spannend maar zei uiteraard ja! Wel gaf ik aan dat er onder ons mensen zijn die veel meer ervaring hebben met professionele foto's maken dan ik en dat ik echt een amateur ben... Dat was geen probleem werd mij verzekerd en ze verzocht mij mijn camera mee te nemen en die kon ik dan in bewaring geven tot het moment dat ik nodig was. Prima. Dus zo gezegd, zo gedaan.

Daarna liepen we de zaal in. Wat gezellig! Niet veel later begon het programma. En met een flinke binnenkomer... Het applaus voor Bianca... *slik*..... bijzonder, zo mooi en zo verdiend.... 
En toen de verrassing van Marco dat hij ons zijn nieuwe nummer al liet horen! Nataly en ik keken elkaar blij aan, wat een heerlijk nummer!! Onze dag kon al niet meer stuk! Wat ik nog niet wist was dat de dag eigenlijk alleen maar beter ging worden!


De eerste wens vertelde Marco en ik genoot al. Toen werd nr. 2 op het podium geroepen. En dat was niemand minder dan mijn eigen draakje!!! Nataly keek mij verschrikt aan en besefte dat ze het podium op moest haha... Tja als je een wens in stuurt en hij wordt uitgekozen haha... Dus ja daar stond ze dan naast Marco voor al die mensen op het podium... Maar wat was ik trots en blij en verschrikt en zenuwachtig en geroerd door haar wens voor mij... We hadden het er wel eens over gehad, maar ik wist niet dat ze hem ging insturen! Mijn wens was een photoshoot met Marco en dan niet ikzelf voor de lens maar Marco! En dat ging uitkomen!!! Eindelijk Marco fotograferen die stilstaat, niet wegloopt of omdraait op het moment dat je afdrukt ... Zo geweldig!!! Maar goed, de shoot zou aan het einde van de dag gaan plaatsvinden dus eerst even bijkomen van de schrik en toen gaan genieten van alle andere wensen die voorbij kwamen.... 

We hebben echt genoten! Fijn ook weer mensen gesproken te hebben en een eerste date staat gelukkig gepland... Het duurde even maar een koffiedate met Renske staat volgende maand! 

Goed, toen de loterij... Al jaren doen we mee en echt nog nooit wat gewonnen, zo anders dit jaar... Een leuk fotolijstje met de tekst " ik hoor bij jou" .... Ik had hem zelf al gekocht en nu heb ik er 2! Leuk om cadeau te geven toch?! 
Helaas hebben we de optredens van The Voice gemist maar daar stond iets heel gaafs tegenover... De shoot!! Yes.. We hebben eerst de kunst bij Marco kunnen afkijken terwijl hij met zijn eigen shoots bezig was en toen was ik aan de beurt... 

Het ging zo relaxed, zo rustig.... ik kon wel even doorgaan haha.. Marco is natuurlijk gewend om voor de camera te staan dus het was voor mij voornamelijk het knopje indrukken maar dit wil je allemaal wel hoor! 

Linda heeft wat geflimd dus als je wil zien hoe het was, klik dan *HIER* en *HIER*  en *HIER*De foto's heb ik nog niet want die staan op de camera van Marco maar zodra ik ze heb zal ik er zeker wat hier plaatsen! 

Lieve Marco, bedankt voor je geduld en tijd tijdens de shoot. Het was echt een wens/droom die uitkwam! 

Lieve Nathalie en alle vrijwilligers die er voor hebben gezorgd dat de dag zo geweldig was, hartelijk dank voor alles! Het was top!!! 

Het was een gezellige dag zo met mijn meisje... mijn lieve meisje! Dank je wel schat voor het insturen van mijn droom! 
Happy in Prahahaha
Sinds enige jaren ga ik met mijn vriendinnen Mirjam en Bianca  eens in de 2 jaar een weekendje weg. Het begon met York, Keulen, Gent, Zandvoort/Haarlem/Volendam en Barcelona. Dit jaar was het twijfelen. Wat zou het worden. Na wikken en wegen kwamen we tot de conclusie dat het Praag zou gaan worden. Zoeken naar tickets, zoeken naar een geschikte overnachtingsplaats.... Eigenlijk was alles vrij snel voor elkaar en kon de voorpret beginnen. Snel werd het zondag 15 september.


Na een korte en slapeloze nacht ging de wekker om 04.20 uur (die wekker was dus eigenlijk overbodig!) en een kleine 40 minuten later stond ik klaar om door Mirjam opgepikt te worden. Snel door naar Bianca en op naar Rotterdam Airport. Alles zat mee en dus zaten we om 6 uur aan een kopje koffie in een poging iets wakkerder te worden wachtend tot het moment van inchecken.


10 voor half 8 stegen we op. Altijd weer spannend, maar zodra ik in de lucht ben is het oke en ik kon gaan genieten. Een kleine anderhalf uur later stonden we weer aan de grond, echter wel zo'n 690 km van huis verwijderd. Praag kon zich op gaan maken voor ons bezoek haha.. Het avontuur begon al bij de bus.... Welke?? Afijn dat ging vlot. Toen de metro.... Geen touw aan vast te knopen aan het Tjechisch... maar ook daar een kaartje gekocht en op naar het centrum... Tja en toen... de een zei links, de ander rechts.... en dan loop je dus verkeerd. Maar toen we het richtingsgevoel hadden gevonden liepen we in 1 keer naar ons appartement.

De dame die ons ontving was aangenaam verrast om 3 zeer vrolijke meiden te mogen begroeten. Ze vertelde ons dat ze het heerlijk vond dat wij zo "happy" waren want alle andere gasten waren chagarijnig i.v.m. weer wat niet heel uitbundig was.....


Goed, Praag dus. Nadat we de koffers hadden achtergelaten zijn we wat gaan rondlopen. Toen kwamen we tram 22 tegen die naar de Burcht ging. Jee, wat een allervriendelijkste chauffeur NOT.... ik vroeg netjes of we een kaartje konden kopen, ik kreeg iets in het Tjechisch naar mijn hoofd, hij deed de deuren dicht en reed weg... Uhuh.. gelukkig stonden wij al in de tram en kwamen we bij de Burcht... alleen zonder te betalen.. maar goed, dat was niet ons probleem, toch?! Wij bleven lachen!

Wat was het mooi bij de Burcht. Heerlijk rondgelopen, genoten van al het moois, het park wat er bij hoort bezichtigt.... en... het weer viel nog alles mee. Het was een soort van warm!

Inmiddels was het al ver na lunchtijd en onze magen begonnen te protesteren. Dus langzaam naar de rivier gelopen en daar een plekje op een boot gevonden om te eten. Ook daar ging het er weer typisch aan toe. We hebben ons verbaasd, verwonderd en toen de schouders maar opgehaald... het was ons weekend en niemand die daar iets aan kon veranderen hahaha... Wel heel erg lekker gegeten. Daarna nog wat rondgelopen, maar de man met de hamer kwam bij ons drietjes langs en we besloten even een anderhalf uur te rusten in het appartement. Al giebelend en lachend kwamen we weer bij de aardige dame aan en riepen: "Here we are again" waarop zij lachend antwoordde "and still happy" hahaha. 

Het appartement was ruim, simpel maar schoon. Even de voeten omhoog, gebadderd, gerust. Tegen half 8 richting centrum gelopen maar ver kwamen we niet. We zagen een leuk restaurantje en daar zijn we ingedoken. Heerlijk gegeten en om 22 uur was het tijd, de hoogste tijd dat we met een vette lach op het gezicht ons bed gingen opzoeken. Moe en vol van alle indrukken die we al hadden opgedaan... 

Maandag 16 september
Om 8 uur de wekker. Praag op de fiets stond op het programma maar eerst ontbijten... Tja, wat je ontbijten noemt. Oud brood waar je met enig fatsoen alleen maar toast van kon maken, voorverpakte chemische croissantjes... nee dat was het niet. Maar goed, het mocht de pret niet drukken. 
Bepakt met regenponcho en paraplu gingen we op zoek naar de fietsverhuur.  Daar werden we vriendelijk verwelkomd en de fietsen stonden klaar. We zouden maar met ons drietjes blijven en dat vonden we prima. Phillip onze gids stond vol van kennis en was zeer enthousiast om dat met ons te delen.... Vol overgave begon hij aan de toer en met hem gingen we terug in de tijd.... Inmiddels was het gestaag gaan regenen en dus werden de ponchos aangetrokken. Het fietsen werd wat gevaarlijker want de stenen waren spek en spekglad... Uiteindelijk waren we zo koud dat we maar eerst een tentje opzochten waar we koffie konden drinken. De gids wilde de fietsen niet onbeheerd laten (ze konden niet op slot) en besloot deze gewoon mee naar binnen te nemen... Tuurlijk!!! De eigenaren waren er niet blij mee maar stemden er toch mee in haha, wij kwamen niet meer bij.


Eenmaal opgewarmd gingen we verder. Inmiddels was het gelukkig droog geworden en zaten we wat lekkerder op de fiets. We bleven onze ogen uitkijken. Zo mooi dat alles is... Het maakt niet uit waar je kijkt, je ziet alleen maar historie.

Na 3 uur zat de toer erop (oorspronkelijk duurt ie 2 uur) en namen we afscheid van de gids. Maar niet nadat hij ons had verteld dat hij blij was dat wij het met hem hadden uitgehouden en hij ons zo leuk vond... So Happy!!

Wij besloten eerst te lunchen en daarna de Joodse wijk in te gaan. Jee... dat was indrukwekkend.... De oude Joodse begraafplaats... Het Joods museum.... ik was er stil van... 


Nadat we de Spaanse synagoge hadden bezocht zijn we eindelijk de Karlsbrug over gegaan. Ook zoiets moois! Daarna zijn we naar het appartement gegaan. Even opfrissen om vervolgens 's avonds een leuk restaurantje te bezoeken... Hm, dat viel tegen. Het zag er leuk uit, maar zo niet vriendelijk!!! We werden bij binnenkomst al bijna weer weggekeken haha.. en dat werkt bij ons averechts he?! Zo gelachen... maar goed, het eten was op, en we hadden zoiets van het toetje doen we ergens anders wel. Dus opgestapt en weer over de Karlsbrug richting centrum. 


Inmiddels hadden we een tip gekregen om naar een Black Light Show te gaan. Nou we kwamen er een tegen dus naar binnen.... Een heel oudbollig zaaltje en wat muffig. Oke dachten we nog.... hmm wat moet dit worden. De show begon en het was vaag, heel vaag.. en de muziek!!!! Alsof ik bij het poppentheater in de Efteling zat. Na 3 kwartier was er pauze en ik dacht, als de meiden het leuk vinden prima, dan zal het aan mij liggen... Maar na 1 blik op ze was het duidelijk dat het ook niet precies was wat zij hadden verwacht... Een vreselijke lachstuip tot gevolg.... Maar we hebben het volgehouden. Na de pauze zaten we weer braaf rustig in de stoelen en hebben de show afgekeken... Een bijzondere afsluiting van een bijzondere dag.

Dinsdag 17 september
dit keer geen wekker. We werden wel wakker wanneer we wakker zouden worden... En dat was om 8 uur hahaha.
Rustig opgestaan, de spullen ingepakt want het was alweer de laatste dag. En weer naar het "uitgebreide" ontbijt. De koffer bij de receptie achtergelaten en weer gaan struinen door de stad. Dit keer naar het Dansende Huis. Een glazen modern gebouw. Grappig om te zien. Daarna gingen we een rondvaart doen. En onder het genot van een koffie en een ijsje kregen we nog meer informatie over de stad. Het was gezellig en leuk om de stad vanaf het water te zien.
Na de tocht weer gaan lopen, lopen en lopen en toen kwamen we weer bij het water uit waar we een leuk restaurant uitzochten waar we heerlijk hebben gegeten. 's Middags nog lekker in het zonnetje gezeten en tegen zessen zijn we richting vliegveld gegaan... Dat ging vlot. 
Moe maar voldaan namen we een half uur later dan gepland een plekje in het vliegtuig in en keken we uit om weer naar huis te gaan.

Het waren weer bijzondere, gezellige, uitbundige dagen met de liefste vriendinnen die je je maar kunt wensen!!


Lieve Bianca en Mirjam het was weer genieten met jullie. Dank jullie voor de gezelligheid en de vriendschap die al zo lang standhoudt tussen ons (gemiddeld 40 jaar!).

Ik hou van jullie!


Zomervakantie
Dit jaar keken we reikhalzend uit naar onze vakantie. De maanden werden weken, de weken werden dagen en de dagen werden uren.... En toen was het zo ver. Met een wat raar gevoel vertrokken we. Mijn schoonvader is ziek, maar hij stond er op dat iedereen op vakantie ging en.... vooral ook ging genieten!

Na een vlotte reis kwamen we in Dijon aan. Daar hadden we een overnachting geboekt om zo de volgende dag lekker uitgerust op de camping aan te kunnen komen. En dat deden we ook. De reis ging goed en de camping in de Ardeche was zo gevonden. En wat kregen we een prachtige plek toegewezen! Super groot, aan de rand van de camping. Lekker rustig dus en vlak bij de rivier de Ardeche. 

De kinderen hielpen goed mee met het opzetten en inruimen van ons "huisje". En al snel konden we een verfrissende duik in de rivier nemen. Helder water, wel veel rotsen maar we genoten toen al.Het frisse werd zondag wat erger. Een giga regenbui kwam op ons dak en Taco dacht mij gerust te stellen met de woorden "ik wil je niet ongerust maken liefie, maar ik liep net tot mijn enkels in het water en er komen modderstromen naar beneden" .... Nee dat werkt goed!!! Maar maandagochtend scheen de zon weer en was het snel weer vergeten.

Omdat een deel van de familie redelijk in de buurt zat, was er bij de mannen al snel het plan onstaan om met elkaar te gaan "canyoningen". Zo gezegd, zo gedaan. De eerste maandag was het voor sommigen vroeg op omdat de place to be toch een aardig eindje rijden was. Maar eerst op het verzamelpunt bij mijn schoonzus bij haar vakantiehuisje. De mannen vertrokken en de dames en kleine kinderen vertrokken naar het dorpje Vallon Pont d'Arc. Beetje snuffelen, rondkijken, gewoon toeristje spelen eigenlijk haha. Daarna lekker gezwommen en aan het eind van de middag was het verzamelen bij ons op de camping. Pizza's werden besteld en zo zaten met met 18 man/vrouw/kind gezellig bij onze tent. 

De dagen erna besloten we de dingen te doen die we perse wilden doen dus in ieder geval een kanotochtje van 13 km. Lang genoeg voor ons haha. Het was leuk met glijbanen en stroomversnellinkjes... Oh nee, iedereen vond het leuk behalve ik (is niet helemaal waar hoor) ... Bij de laatste stroomversnelling was de samenwerking tussen Lucas en mijzelf niet optimaal en zo belandden we boven op een rots waar we met geen mogelijkheid vanaf kwamen. De hulp die we kregen was niet handig want, je raadt het al, de boot kapseisde en Lucas en ik lagen in het water. Alles dreef van ons af en zelf moesten we goed uitkijken dat we niet tegen grote stenen e.d. met scherpe punten aankwamen... Dat laatste is niet helemaal gelukt bij mij .... maar goed onder het mom "mooi paars is niet lelijk" hadden we dat ook weer overleefd.Verder nog wat rondgereden en dorpjes en een grot bezocht.

De tweede week was minder. Nadat we maandags van een heerlijke dag terugkwamen begon er een lampje in de auto te branden. Daar hou ik doorgaans niet zo van... brandende lampjes.... De garage gebeld maar die zag zo van afstand nog niet echt een groot probleem dus maar even aankijken. Ja wat konden ze doen op 1100 km... De volgende dag brachten we Nataly naar paardrijden en het lampje was weg... Yes!!! Oh nee daar was ie toch weer... Nou ja dan maar een garage opzoeken. Het liefst een Opelgarage. Gelukkig die zat op een half uurtje bij ons vandaan. Met pijn en moeite uiteindelijk de garage bereikt. Het enige wat inmiddels in de auto nog deed was de motor. Geen stuurbekrachtiging, geen abs... niks...

Tja, toen kregen we te horen dat we woensdag over een week de eersten waren die ze wilden helpen. WAAATTTTT???? Echt niet!!! En toen was het 12 uur dus men ging met lunchpauze en werden wij het terrein afgezet.... Daar zit je dan. Terug naar de camping ging hem niet worden met de auto in die staat.... Dus de verzekering gebeld, en gebeld en gebeld.... uiteindelijk na 3 uur kregen we te horen dat de auto door een andere garage opgehaald zou worden. Gelukkig waren de buren op de camping zo aardig om ons op te pikken.Woensdag... pfff wat een drama dag. Regen, onweer, regen, onweer.... en dat 24 uur lang. En dan geen vervoer hebben.... dus de tent van binnen gezien. Ik kan je zeggen, dit komt je humeur niet ten goede. De garage deed geen moeite om in begrijpelijk Frans uit te leggen wat er aan de hand was, dus de alarmcentrale maar weer bellen en bellen.... 

Donderdag kregen we eindelijk te horen dat we een huurauto mochten ophalen in Orange... zo'n 70 km bij ons vandaan. En als je weet hoe het openbaar vervoer is geregeld.... of eigenlijk niet is geregeld was het een wereldreis om daar te komen. Dus uiteindelijk met een taxi, trein en taxi naar het verhuurbedrijf gekomen waar we de auto hadden... Yess konden we toch nog wat doen de laatste dagen. De dag in Orange doorgebracht en eenmaal op de camping gingen we een plan voor de zaterdag maken. Helaas kregen we toen bericht dat mijn schoonvader erg onrustig was en dat was voor ons reden om direct de spullen te pakken en zaterdag naar huis te gaan. Rust, familie en veilig thuis was het allerbelangrijkst. En wat was het fijn om ze weer te zien, en wat waren ze blij dat wij er weer waren.... 

Deze week doen we maar wat daagjes. Zo hebben we lekker geshopt, en gisteren zijn we naar Nasa, a Human Adventure geweest in Utrecht. Gelukkig mogen we de auto van mijn schoonouders lenen want onze auto is nog in Frankrijk en wordt op transport naar NL gezet. Wat er aan de hand is weten we nog niet want hij is nog niet gemaakt.

De laatste daagjes van onze vakantie gaan in, de kinderen hebben nog 2 weken vrij en in de laatste week gaan we nog gezellig naar Walibi. Een mooie afsluiting dachten we zo en dan gaat het gewone leven weer beginnen.

Veel te lang geleden
Jee, van de week kwam ik er tot mijn schrik achter dat het al 2 maanden geleden is sinds mijn laatste log! Hoog tijd om dus weer even een kleine update te doen.

Sinds het mooi weer is geworden ga ik lekker op de fiets naar mijn werk. Zo heerlijk... Dwars door de weilanden 's ochtends vroeg. Alle dieren worden wakker.... Nederland op z'n best hoor!

In juni heb ik ook 5 avonden een workshop fotografie gehad. Erg leuk om te doen en zo leer je je camera kennen (voor een deel).. en durf je wat te experimenteren. De laatste avond vond ik persoonlijk de leukste. Ik mocht Nataly meenemen en heb een heuse fotoshoot met haar gedaan. Heel veel foto's geschoten, sommige waren direct goed, velen onderbelicht of er was wel iets anders wat me niet beviel :-)Op het thuisfront is het onrustig. Taco is op zoek naar werk en ook de vervelende ziekte heeft weer z'n intrede in de familie gedaan. We kijken dan ook reikhalzend uit naar de vakantie. Hopelijk even alles loslaten...

Gisteren heb ik samen met mijn moeder en Nataly een heerlijke dag gehad. We gingen uitwaaien op Scheveningen. Het weer viel tegen toen we rond 11 uur aankwamen, maar wij waren de zonnestraaltjes en in de loop van de middag scheen de zon dan ook volop. Het waaide wel hard, maar dat maakte ons niks uit. Genieten is wat we deden. Lekker met de voeten door het zand en water, haren in de wind.... Lekker lunchen, ijsje eten en elkaar... meer dan genoeg voor een geslaagde dag.

 Verder ook nog leuke dingen om naar uit te kijken! 3 dagen Praag met mijn vriendinnen in september. Racoon in oktober en met collega's naar de musical Jersey Boys en uiteraard de fanclubdag. Maar goed, eerst van de komende tijd genieten. Vrijheid, zon en elkaar!

Ja..ja..jar...jarig!!
Hoewel afgelopen weekend het een feestweekend was ben ik vandaag dan echt jarig!! 43 alweer en ik blijf het weer zeggen... ik voel me nog steeds 25.. Het feit dat jongeren me steeds vaker met 'u" en "mevrouw"  aan spreken is voor mij de bevestiging dat niet alleen de kinderen ouderen worden maar wij ook. En toch ben ik ieder jaar blij dat ik er weer een jaartje bij mag tellen!!!

 

"Zo ver weg van mijn handen
Maar met mijn ogen raak ik je aan"