Welkomsttekst

WELKOM BIJ HEEL GEWOON FRANCA.

Leuk dat je meeleest op mijn log.
Dingen die ik meemaak en leuk, of soms ook wel eens iets minder leuk, zijn wil ik†hier†vertellen.

Een berichtje achterlaten in het babbelplekje vind ik erg leuk, dus ga gerust je gang.

GROETJES
FRANCA


Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Profiel
Naam: Franca
Leeftijd: 63 jaar
Uitgebreid profiel
Marco's filmpje voor mij
marco en ik
FANCLUBDAG 2011Kalender
Mei 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Zoeken
Foto album
Bezoekers
Op dit moment is er 1 paar extra ogen ;
en 1 gast paar extra ogen .
E-mail alert
Mijn laatste reacties
Jeetje Carina een aantal...
12:40, 23 jan 2017
Wat een ontzettend leuk...
12:47, 1 jan 2016
Ik ben ook fan van Bl dus...
17:32, 26 nov 2015
Wat fijn dat hij weer...
11:29, 11 nov 2015
Leuke log hillie. Ook ik...
13:51, 4 nov 2015
nee mij niet ik ga...
16:41, 30 okt 2015
heel bijzonder, zo...
16:39, 30 okt 2015
Ook al zo'n mooi verslag...
16:01, 25 okt 2015
zo dat is wel heel...
15:52, 25 okt 2015
Leuke uitgebreide log...
15:50, 25 okt 2015
Zomaar een babbelplekje

Hallo webloggers.

Op deze plek een speciaal hoekje waar je al de dingen die je kwijt wilt kunt neerzetten.
Ik vind het leuk om iets van jullie te horen..

de A is van
AUTO.

Heb ik daar wat mee jazeker, een kleine 35 jaar heb ik mijn rijbewijs en sinds een jaar of 30 ook mijn eigen auto,.
Dit brengt me overal waar ik moet zijn, geeft mijn vrijheid en onafhankelijkheid.

Het begon met een Suzuki Alto, oud wagentje waarmee ik overal heen en weer scheurde om mijn toen nog kleine kinderen heen en weer te brengen. Fijn autootje maar ging problemen geven en weer ingeruild voor een wat nieuwer exemplaar. Met de volgende ook weer een aantal jaren overal heen gereden en ook deze weer ingeruild voor weer een nieuwer exemplaar. zo werd de leeftijd steeds jonger. Via mijn werk dat naar de "Amsterdamse Beurs" ging kreeg ik aandelen. die heb ik 2 jaar later met veel winst weer ingewisseld en zo kreeg ik de mogelijkheid om een nieuwe auto te kopen.
Wat was ik trots en met dit scheurkarrentje heb ik weer een jaar of 4 gereden. Best wel trots omdat ik in een "auto van de zaak" reed maar door mijzelf betaald.

Na 4 Suzuki's volgde een Deawoo Matiz, ook een prettig karretje waarnaast ik ook dochter lief na het behalen van haar rijbewijs heel veel kilometers in heeft gereden. Altijd prettig voor kinderen als er een 2e auto staat die gebruikt kan worden als ma hem niet nodig heeft.

Ook na een jaar of 4 werd deze weer ingeruild en deze keer voor een auto die toen nog niet op de markt was. Ben zelf nog naar het Peugeot Experience Centre in Nieuwegein gereden om de demo"s te kijken en te kiezen welk model ik nu het mooiste vond. 
Het was een keuze uit de Toyota Aygo, Peugeot 107 of Citroen C1 modellen zouden een paar maanden later op de markt gezet worden.
Het werd een 107 in een mooie blauwe kleur. leuk wagentje wat je toen nog niet zoveel zag rijden.
Na ca. 3 jaar kreeg ik een mooi aanbod om weer afscheid van deze auto te nemen en dat heb ik gedaan. Ik rijdt nu een een zwarte 107 maar weet nu al dat deze volgend jaar weer wordt vervangen van een andere.

Geen 107 meer, niet omdat het geen fijn autootje is maar gewoon omdat er veel te veel van rijden, wil toch wel iets dat niet zo veel voorkomt.
Denk nog na over welk model het wel gaat worden, heb al wel een idee, maar beslissingen worden er volgend jaar pas genomen.Een eigen auto geeft je vrijheid en onafhankelijkheid en dat is wat ik heel belangrijk vind. 
Avondjes muziek
zoals beloofd zal ik hier weer vaker een logje plaatsen en zo gezegd zo gedaan. Gisteravond waren wij in popzaal Bibelot in Dordrecht voor een optreden van Bløf. Deze band proberen wij ook regelmatig te bezoeken en als ze dan zo dichtbij zijn ja dan ga je er zeker naar toe.

Bibelot is een klein zaaltje en je heb dus als heel gauw een goede plek en voor de band ook leuk voor de makkelijke interactie met her publiek.
ook deze avond was het weer genieten.

@Lokerse Feesten
Echt wat is het lang, zeg maar gewoon onwijs lang geleden dat ik hier was om wat te plaatsen. Lees zeker af en toe de logjes maar plaatsen nee dat kwam er niet meer van.
Maar nu dacht ik kom op.

Zaterdagavond dus naar Lokeren gereden, 1,15 uur later stonden wij op een parkeerterrein net buiten het centrum waar een bus ons voor 2 euro heen en weer bracht, keurig geregeld.
De avond begon met een Belgische band die ons totaal niet zei, ze zongen Nederlands was er niet zo van onder de indruk maar oke een opwarmertje.

Daarna Clouseau ook een Belgische band die wij al jaren bezoeken, afgelopen december nog bij hun feestje in het Sportpaleis geweest. Heerlijk en doordat wij alle nummers wel kennen was dit een feestje. Jammer van de gillende keukenmeiden die ieder nummer moesten afsluiten van een wedstrijdje "wie het hardste kan gillen" maar ach in de pauze die er was tussen Clouseau en Marco konden wij verder naar voren en waren we daar van verlost.

Daarna Marco omdat we nu zeker niet vooraan konden staan heb ik niet zoveel foto's gemaakt maar gewoon heerlijk genoten.
En een genieten was het. op naar de maand oktober waarbij wij 3x het Ziggodome gaan bezoeken.

curacau om nooit te vergeten
                          

We hadden het er in de voorgaande jaren al eens over gehad, komt Curacau weer in een toerprogramma dan ja dan, als het kan enz enz.
Dan is 2013 een jaar waar wij van 4 dierbare, Schoonouders, moeder en broer afscheid hebben moeten nemen en we duidelijk met elkaar hebben afgesproken genieten doen we nu later is maar afwachten of dat komt. Dus bij de aankondiging van de Duizend Spiegeltoer dat Marco ook op Curacau zou gaan optreden van de beslissing in 2 seconden gemaakt.


Donderdag 1 mei was voor ons de dag van vertrek. Wij hadden ons onderkomen voor deze week in het Hilton Hotel een heerlijk hotel met een mooi strand. Auto gehuurd waarmee we op vrijdag gelijk dwars over het eiland konden toeren voor onze vrijdagmiddag borrel met Marco en aansluitende BBQ.
Gezellige contacten met oude bekende en voor mij nieuwe fans.

Zaterdag stond in het teken van het concert. Van te voren lekker naar het strand en lekker relaxen tot het moment dat we richting Willemstad vertrokken. Het was nog rustig bij de ingang dus nog tijd om wat te gaan eten in de buurt. Weer terug vloog de tijd en al snel konden we door de TdMB ingang het terrein op. Gelukkig een mooi plekje vooraan.

Na de DJ en de Memphis Maniacs te hebben doorstaan was het tijd voor Marco en wat was het een heerlijk concert ik heb genoten van het begin tot het eind.
Als extraatje nog even en een op een contactje met Marco bijna aan het eind van het concert, altijd leuk.Wonder boven wonder waren wij de volgende dag niet eens zo heel erg moe en hebben wij heerlijk met de auto rondgetoerd naar Westpunt. Mooie oude huizen gezien, prachtige stranden, leuke baaitjes die bezocht werden door de plaatselijke bevolking, leuke restaurantjes flamingo"s in het wild en tot slot gegeten bij "de Gouveneur" in Willemstad met prachtig uitzicht op de gekleurde huisjes bij de pontjesbrug.Maandag heb ik met dolfijnen gezwommen ook een hele bijzondere belevenis.Dinsdag en woensdag bestond uit relaxen op het strand, zwemmen dus in de Caribische Zee, bezochten wij een struisvogelfarm en hebben wij heerlijk gewandeld en rondgetoerd in het Cristoffelpark. Denk dat wij een goed beeld hebben gekregen van het leven op Curacau, het is een heerlijk eiland met altijd een lekker temperatuurtje, altijd wat en soms ook wel veel wind en voor ons een week om met heel veel plezier op terug te kijken.Donderdag weer terugvlucht zodat wij vrijdagochtend vroeg weer op Nederlandse bodem stonden waar het wel bijna 20 graden kouder was. Dat is wennen.


Lang geleden, veel te vertellen
Tot mijn grote schrik zag ik dat het begin januari was dat ik hier mijn laatste log geplaatst had. Natuurlijk FB en twitter het is zoveel makkelijker en sneller geplaatst maar toch wil ik deze plek ook niet vergeten.

Dus maar even bijpraten.
De afgelopen maanden is het hier best wel hectisch, zal ook meespelen waarom de log wat verwaarloosd is. Eind januari is mijn schoonvader op 85 jarige leeftijd overleden. Hij was ziek en kon niet meer beter worden, dat wisten wij sinds december vorig jaar en de laatste maanden werd hij verpleegd in hetzelfde verpleegtehuis waarin mijn schoonmoeder woont wegens dementie.
Gelukkig voor hem hebben ze samen nog heel wat uurtjes kunnen doorbrengen. Dagelijks bezoek van zijn kinderen of andere familie maakte dat mogelijk.

Uiteindelijk heeft hij gelukkig niet teveel pijn gehad en is hij rustig ingeslapen. Dat er daarna een drukke tijd aanbreekt spreekt voor zich. Mede omdat ook het woonhuis van mijn schoonouders opgeruimd moet worden zodat het verkoop klaar gemaakt moet worden. Nog een paar kleine dingentjes oppakken en het kan de verkoop in (eerlijk gezegd verwachten wij wel dat het een lange tijd te koop zal staan).

Net weer in een rustiger vaarwater belt mijn oudste broer met de mededeling dat ook hij ernstig ziek ik. Weken verder is de oorzaak niet gevonden en heeft hij zijn 1e zeer zware chemo achter de rug. (kaarsje brand dagelijk voor hem).

Dan vertrekken wij op 9 maart voor een, vonden wij, wel zeer verdiende wintersportvakantie naar Oostenrijk. Helaas heeft deze vakantie maar 3 dagen geduurd en werden wij gebeld door mijn zus dat mijn moeder,89 jaar, die ook al ruim 4 jaar in een verpleegtehuis zat, waarschijnlijk niet lang meer zou leven.
Om een lang verhaal kort te maken, na 4 dagen aan haar bed te hebben gezeten is ook zij redelijk rustig ingeslapen. Uitvaart nr. 2 in 6 weken tijd.

Gelukkig zijn er ook nog lichtpuntjes, verjaardagen die we hoe dan ook blijven vieren, high tea met allemaal lieve borsaties bij Kyra. Lekker uit eten gaan. In februari ben ik ook nog met Sonja, Ingrid, Kyra, en Carina naar de film Ushi must Marry geweest, Heerlijk slap gelachen avondje je gedachen op 0 zetten.

Voor de komende tijd kijk ik echt uit naar onze geplande reis naar New York. Als kerstcadeau hebben wij onze kinderen (2 stuks met daarbij 1 schoondochter) een reis naar New York aangeboden. We vertrekken in de meivakantie zondag's vroeg en komen 6 dagen later weer terug. Dagen die we gaan vullen met heel veel lopen, veel zien, beleven, ruiken proeven en alles wat we kunnen bedenken.

                            


Uit bovenstaande snappen jullie zeker wel hoe erg we hier naar uitkijken. Heerlijke gezinstijd.

Eind april gaan wij met zijn tweeen nog een weekendje naar Maastricht. Hotelletje geboekt en voor de zaterdagavond een tafel gereserveerd bij Beluga. Deze hobby, (1 a 2x per jaar) eten in de betere restaurants door nederland heen, proberen wij zo lang het kan nog vol te houden. Dat vinden wij kleine vakanties.

30 april ga ik ook nog met een stel heerlijke borsatiemeiden meezingen met Marco en heel veel andere in Ahoy. 

Zo nu zijn jullie voorlopig weer op de hoogte van mijn reilen en zeilen.
p.s. lezen op de weblog doe ik wel regelmatig hoor.
WKIJSVWM
Eigenlijk is dat niet zo hele moeilijke vraag voor mij. Buiten marco (wat sommige mensen al een verslaving zullen vinden) is er iets dat ik wel een soort van verslaving noem.
Gelukkig kwets ik er niemand mee, heel niemand er last van, sterker nog het is vaak een bron van hilariteit en kan ik het qua gewicht ook nog hebben.

Het begon zeker 20 jaar geleden, sla eigenlijk geen dag over, sterker nog ga bijna zeggen een dag zonder is geen goede dag.
Maar waar heb ik het dan over,

                              


Iedere dag wil, moet en zal ik een boterham met Nutella eten. Ook geen ander merk hazelnootpaste, want geen van alle smaken zo lekker als Nutella.
En natuurlijk niet een dun laagje, nee je moet het wel proeven dus zeker een aardig dikke laag.
Ooit heb ik van familieleden die in Frankrijk op vakantie waren geweest een 4 kilo pot gekregen, gaat ook moeiteloos op. De glasbak hier bij het winkelcentrum heeft ook al heel wat lege potten van mij ontvangen.

Tijdens vakantie's op plekken waarvan ik vermoed dat Nutella daar niet te koop is ben ik nog zo gek om gewoon een grote pot mee te sjouwen. Afgelopen jaar tijdens een rondreis door Indonesie heeft die ook heel wat hotelkamers gezien. Moet er wel bij zeggen dat rijst met sate op de vroege morgen niet mijn favoriete ontbijt was en dat is het voor de indonesieers weer wel.

Afgelopen jaar kreeg ik voor mijn verjaardag een heel leuk, mooi cadeau.

                                   


Het Nutella receptenboek, met heerlijk toetjes, koekjes en andere lekkernijen gemaakt van Nutella.
Ga toch vermoeden dat ik niet de enige ben die gek is op dat spul als er al hele receptenboeken van bestaan.

Kortom WAAR WIL IK 'S-NACHTS WEL WAKKER VOOR WORDEN GEMAAKT.
      
     NUTELLA
en als Marco met een pot nutella voor mijn bed zou staan zou het helemaal geweldig zijn, Topavondje @Top2000 in concert
Gisteravond zijn wij na 2 jaar van afwezigheid weer aanwezig geweest bij het afsluiconcert van de Top 2000 van radio 2.
Meerdere keren zijn wij in Zoetermeer geweest waar toen steeds de opname plaatsvonden. Nadat ze van locatie wisselde (HMH) vonden wij het minder sfeervol. Dit jaar, mede door het optreden van marco, zijn wij al weer vroeg in december wezen proosten op het nieuwe jaar. 

Deze keer was de locatie Claus Event Centre in Hoofddorp. Dit jaar bestaat het 10 jaar en om dat wat grootser te vieren waren 20 Nederlandse artiesten uitgenodigd. Nick en Simon waren zoals al welbekend afwezig maar voor de rest was het weer heel tof.
Na het proosten op het nieuwe jaar 2013, tenslotte wordt het uitgezonden op oudejaarsdag rond 24.00 uur hebben wij Anita Meijer, Veldhuis en Kemper, Acda en de Munnik, vanVelzen, Ilse de Lange, Glennis Garce, Paskal Jacobsen, Marco Borsato en nog vele andere zien optreden.
                                 
                                 
                                 


Uiteraard sloot Lee Towers de avond weer af met "You never walk alone" en kijken we weer terug op een heerlijk gezellige avond.

Na afloop nog een drankje bij de afterparty en daarna kijken of Marco al richting huis vertrok, ook die kwam heerlijk ontspannen naar buiten en een gezellig praatje met het kleine groepje mensen dat stond te wachten resulteerde in ........................................................................


                                               


                                                                 deze hele leuke foto.

Weekendje Brussel
Afgelopen weekend hebben wij (Luuk, zijn 3 zusjes en 3 zwagers en ik) een weekendje Brussel gedaan.
Rond 10.00 verzamelen in de lobby van het hotel, tassen en koffertjes inleveren en op pad. Cees onze zwager had een grote stadrondwandeling uitgezet waar wij alle belangrijke bezienswaardigeheden van Brussel zouden aandoen. 
Zaterdag was het koud maar droog dus eigenlijk een best goede dag.    

Uiteraard werd er onderwrg ook aan een hapje en drankje gedacht en voor de lunch kwamen we in eenheel piepklein zaakje terecht, een tafeltje voor 4 personen bestond uit 2 tafeltjes van ca. 50x50 cm best wel krap maar gelukkig hadden ze de borden erop aangepast, de tosti's en omeletten die besteld waren gingen er met veel smaak in.

Weer verder en na het doorkruizen van echte volksbuurten kwamen we op een groot plein terecht, daar is dagelijks een markt met spullen die ik in de container zou kieperen maar waar daar nog geld van gemaakt werd.De gekste dingen kon je er kopen, van borden, glaswerk, oude computers (van die hele grote met nog floppy's) 2e hands kleding en schoenen en ook speelgoed.Bijzonder om te zien maar niet aan mij besteed. Weer verder met de stadswandeling.
                                      

En dan loop je in een straat waar op een hoek een grote groep mensen staat te kijken en foto's loopt te maken van Manneke Pis. Ik was al voorbereid maar wat was dat een tegenvaller. Natuurlijk hoort het bij Brussel en moet je het gezien hebben maar wat is het een klein beeldje.
Verder maar weer met de wandeling langs muren waarop striptekeningen staan afgebeeld en nog meer leuke straatjes.

De stadswandeling werd afgesloten met een drankje en 's-avonds hebben wij in het restaurant van het hotel heerlijk gegeten. Daarna toch nog even het centrum in om uiteraard brussel bij nacht mee te maken.De volgende dag begon met een uitgebreid ontbijt, waarna wij met de metro richting het Atonium vertrokken.

   

Jammer dat het zondag wat miezer weer was maar toch hebben wij genoten van deze dag. Met de metro weer terug richting centrum waar we nog een hapje en een drankje namen voordat we weer richting Nederland vertrokken.

We kijken terug op een gezellig weekend met (schoon)zussen en zwagers en maken al plannen om dit volgend jaar op een andere plek te herhalen.


Tijdje terug
Goedemorgen.

Tot mijn schrik zag ik dat het toch echt al veel te lang geleden is dat is hier weer wat neergeschreven heb.
Hoog nodig tijd om even bij te praten dus.

Oktober is voorbij gevlogen, na de geweldig leuke trouwdag van onze zoon leef je ook als ouders zijnde nog een tijdje in een flow. Maar ook in die tijd moet er wel gewerkt worden, gesport en leuke dingen doen.

Leuke dingen hebben wij zeker gedaan. Eerst het fanclubweekend. Ben niet blijven slapen maar gewoon 2x op en neer gereden. Gelukkig vind ik autorijden niet erg en met wat goede muziek op de achtergrond was ik zo heen en weer. De borsatobingo was heel gewoon heel gezellig. Niets gewonnen maar daar doen we het niet voor al was het natuurlijk wel meegenomen hihi.
Op zondagochtend weer een ritje papendal en ook nu weer veel mensen gezien en bijgekletst. Vond wel dat het een hele lnage dag was., die dan wel werd afgesloten met een heerlijk concert van Marco en dat was het wachten zeker waard.

We zijn nog 2x naar de film geweest. Alleen naar nette mensen (was niet zo leuk als verwacht) en afgelopen weekend naar De Marathon en dat was werkelijk een oer Rotterdamse film maar wat hebben we gelachen. Zeker een aanrader.

Begin november zijn we weer richting ziggodome geweest voor het 20 jarig feestconcert van Blof. Ook deze band zien wij graag spelen en dit concert was er een die in de rijtjes van beste concerten een heel hoog plaatsje krijgt. Wat een geweldige lichtshow en ruim 2,5 uur muziek waarin alle hits en singles voorbij kwamen. Geweldig.

Komend weekend vertrekken wij naar Brussel. Samen met luuk zijn 3 zusjes en zwagers.
De weersvoorspellingen zijn niet verkeerd dus ook dat zal vast een leuk weekend worden.

Ik beloof plechtig dat ik hier me weer vaker zal melden, logjes zal opleuken met foto's want deze is best wel saai maar moet daar echt meer tijd voor vinden en eerlijk is eerlijk op facebook is het allemaal wart sneller neergezet.
"Ik word gek van die onzekerheid
Ik laat het los, ja ik maak me nu vrij"