Welkomsttekst

Welkom op mijn logje!!!!!! Even korte voorstelling van mji. Ik ben Françoise Abbenbroek en woon in Velp. Sinds 1997 ben ik een grote Borsatofan en ga dan ook regelmatig naar concerten van Marco. Maar ook breng ik graag een bezoek aan Kane, Blof, de Kast of een festival!!! Voor de rest zijn paarden mijn lust en mijn leven.
Laat gerust een reactie achter!

Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Op TV


Marco


Waar het voor mij mee begon

De Kast


Syb van de Ploeg


Kane


planning

 
7,10,11,13 mei 3Dimensies

8 t/m 13 juni Outdoor Gelderland

17 juni t/m 24 juni Zeeland


 
Foto album
Kalender
Mei 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Bezoekers
Op dit moment is er 1 bezoeker ;
en 1 gast bezoeker .
Mijn laatste reacties
Profiel
Naam: Francoise Abbenbroek
Leeftijd: 47 jaar
Uitgebreid profiel
E-mail alert
Archief
Zoeken
Nieuws
26 en 27 juni naar Concert at Sea
bioscoop.....
Vorige week met een vriendin naar de film geweest  Eerst even lekker wezen maccen. Je moet je toch verbereiden op Wit Licht..


Nadat we deze maaltijd in onze monden hadden laten verdwijnen, richting Rembrandt theater en genieten van de film!!


Gisteravond met een vriendin naar de Bioscoop geweest. Welke film is denk wel duidelijk.....

Alleen deze keer naar Eurocinema geweest. De andere keren ben ik in Rembrand geweest met Wit Licht en was eigenlijk wel benieuwd of er verschil in zat wat geluid en beeld betreft. Ik vond beide in Eurocinema toch wel wat beter. Ook vind ik de bios zelf ook gezelliger. Hoewel de zaal was wel erg leeg........Maar we hebben wel lol gehad hoor!!POPCORN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


En wat de film betreft ook na de film al een aantal keren gezien te hebben blijft hij mooi, aangrijpend ( vooral het laatste gedeelte met Abu in het vliegtuig en de ontmoeting met zijn moeder)  Wat mij betreft mag hij nog even in de bios blijven...

Oeps!!! paarden ontsnapt..
Gisteren en eergisteren kon ik lekker paardrijden. Het was beide dagen niet echt super weer vooral zondag niet maar toch was het heerlijk. Alleen gisteren was er toch wel even hektiek opstal. Ik was Snurk aan borstelen toen een mevrouw naar me toe kwam om te zeggen dat er paarden waren ontsnapt !!! Bij mij gingen zo gezegd ook meteen de alarmbellen rinkelen. Ik heb meteen dus maar een halster gepakt en naar de wei gelopen. Ondertussen was de mevrouw de stalhouder al inlichten. Bij de wei bleek dat de stroomdraad ( vrij brede band) helemaal op de grond lag. De paarden die nog in de wei liepen waren door wei aan het rennen. Er waren er twee ontsnapt en die zagen ze buiten de wei en dat vinden ze maar niks. De stal zelf ligt aan een kleine rustige weg maar een 50m verderop heb je wel een drukke weg. De stalhouder heeft aan de overkant van de wei nog een kleine camping. Hoe die twee paarden het voor elkaar hebben gekregen weet ik niet  maar ze zijn uitgebroken ,de weg voor de wei over gestoken en de camping op gerend. Gelukkig niet naar de grote weg. Redelijk snel kon ik 1 paard een halster aan doen. Maar buiten Jan ( stalhouder) zijn vrouw en ik was er niemand.  Jan heeft eerst snelde draad weer goed gedaan en zijn vrouw kwam met  nog een halster naar mij toe. Maar die andere liet zich niet zo snel vangen. Die rende op een gegeven moment weer naar de weg GGGGGRRRRRR. Maar op gegeven moment bleef hij voor de wei hangen. We hebben toen geprobeerd hem met dat andere paard hem mee  naar stal te lokken. In eerste instantie leek dat lukken want hij liep mee die richting op. Maar nee hoor in een keer draaide hij zich weer om en weer naar de weg AAAAAAAAAHHHHHH eigenwijze knol!!!!! Gelukkig kreeg Jan hem even later wel en konden we ze op stal zetten.  Hèhè eindelijk, meteen de rest van de paarden ook maar op stal gezet want daar was toch ook al weer tijd voor. Snurk snapte er ondertussen ook niks meer van. Die stond buiten aan de ballk maar te wachten!! Maar dat heb ik wel goed gemaakt door een lekkere bosrit te maken en haar na de rit een lekker hapje te geven. Gelukkig is het allemaal goed gegaan, ze durven blijkbaar toch niet zover van het erf af. Ik moet er niet aan denken als ze bij de drukke weg waren terrecht gekomen........
Nog even mijn E(ngeltjes)!!!

Wat gaat het alfabet snel!!! De F is allang aan de gang en ik moet mijn E nog plaatsen. Nou ja de E vandaag en hopelijk de F in het weekend.

Mijn EngeltjesDit is Tibbe mijn neefje. Hij is vorige week 2 jaar geworden en het is gewoon een heerlijk ventje. Ok hij heeft ook wel zijn eigen willetje maar dat mag ook wel,er mag wel wat in zitten. Afgelopen weekend brachten we hem en zijn zusje (volgende engeltje) terug naar Bergen op Zoom met de auto. Meneertje het leuk om de deur van de auto midden op de snelweg open te doen..... Gelukkig gaat er in de auto van mijn moeder een sigaal af als er een deur open gaat. Dus meteen op de vluchtstrook gestopt en de deur weer dicht gedaan. Ok ook niet handig van ons om het kinderslot er niet op te doen maar mijn moeder en ik zijn het gewend kleine kinderen in de auto!!! Gelukkig is het goed gegaan.Dit is Jip mijn nichtje. Volgende maand wordt ze vijf en is een lekker grietje. Van de week kwam ze 'smorgens even lekker bij me in bed liggen. Gelukkig was het een uur of half negen dus niet erg vroeg....En alsz e je weer ziet vliegt zeje in de armen!!

Ja en dan mijn volgende de drie E'sOnze Bram. Helaas hebben we hem al heel lang geleden in moeten laten slapen. De eerste jaren was hij best wel moelijk, hij was erg dominant. We hebben hem toen laten castreren en hij is toen echt een scheet geworden. Je kon zo lekker met hem knuffelen maar ja als ze niet meer op kunnen staan en er kan niks meer gedaan worden heb je geen andere keus dan in te laten slapen.Cycloon heb ik ruim tien jaar mogen verzorgen. Ik heb heerlijke ritten mogen maken met hem en van alles met hem uitgespookt wat een tiener met een pony doet . Hij heeft mij ook nooit kwaad gedaan. Steigeren of bokken had hij volgens mij nog nooit van gehoord. Maar ja op een gegeven moment kreeg hij last van zijn benen en een paar jaar daarna werd hij plotseling erg ziek en heb dus de keus moeten maken ook hem in te laten slapen. Ik ben gek op dieren maar als ze lijden kan ik er ook niet tegen.Op Kellington heb ik als bijrijdster gereden. Hij was zo relaxed, zo'n koele kikker. In de wintermaanden kon hij wel eens lopen spurten door het bos en hij heeft mij er ook in twee jaar twee keer afgekregen.... Maar dat lag ook aan mij want heel gemeen deed hij niet. Ik had gewoon beter moeten blijven zitten!! Door een menings verschil met de eigenaar ben ik helaas gestopt. Maar misschien ga ik binnenkort weer vast op een pony rijden!!

Welke moet ik nu kiezen???
Laatst heb ik mijn adv/verlofuren uitbetaalt gekregen. Dat gebeurt bij mij nooit maar een fout in het sysyteem heb ik zeuitbetaalt gekregen. Nu had ik het terug kunnen draaien maar ja als het eenmaal op je rekening staat.... Alleen heb ik dus wel heel weinig vrije dagen staan. Maar ik zit er aan te denken om een spiegelreflexcamera  te kopen. Ik heb nu een olympus compactcamera.

Daar best mooie foto's mee makenMaar ook vreselijke foto's 

Het komt er eigenlijk op neer dat ik meer slechte foto's maak ..

Als ik het van andere hoor kun je met een spiegelreflex betere foto's maken.  Dus heb ik eens naar de spiegelreflex camera's gekeken en ik zit nu te twijfelen tussen drie  camera's

De Sony 200a


De canon 1000dOf de canon 450d


Wat voor een lens is het fijnst?????  Of op de Sony camera zit geen liveview (live beelden op het scherm) de canon camera's wel...lijkt me toch wel handig. Maardesony is een stuk goedkoper toch ook niet onbelangrijk. Ik weet het niet meer!!!
Er wordt gestrooid!!!
Jajaja mijn collega's zorgen goed voor ons, de strooiwagens rijden af en aan!Weer goed zicht!!!

Na zeven jaar werd het toch weer eens tijd om naar de opticien te gaan. Ik had mijn bril niet zo heel vaak op. Alleen als ik 'smorgens bij het ontbijt het nieuws op had staan deed ik hem op. Maar de laatste tijd kon ik niet helemaal meer volgen wat er precies stond. Ook op de weg kon ik de borden niet altijd lezen, maar ach de weg naar het werk kan ik wel dromen. Maar het werd toch tijd om eens Pearle te gaan bezoeken. En inderdaad het werd tijd voor een andere bril. Maar dan komt het moeilijkste nog een montuur uit kiezen......Ik heb er twee gekozen (rode en een zwart),1 voor thuis en 1 voor in de auto. Klinkt misschien overdreven maar op de tweede kreeg je korting en ik vind het toch wel handig als ik standaard een bril in de auto heb. Maar dit zijn ze geworden.

    

Mijn C en D
Een beetje laat maar beter laat dan nooit zeg ik dan maar. Maar hier mijn c en d van mijn alfabet.

Mijn C is van mijn computer. Hier vermaak ik mijn menig uurtje van mijn vrije tijd....Het is een fujitsu ( ofzoiets.....) met een 19 inch scherm. Ik moet zeggen fujitsu bevalt mij prima de vorige was ook een fujitsu en nooit problemen gehad en ook goeie software. Bij mijn moeder heb ik een hp laptop werkt ook goed maar op een of ander manier vind ik de fujitsu fijner.
En dan de D van mijn deur(en)

Eigenlijk heb ik twee deuren. Eén om de flat in te komenen dan één om mijn domein binnen te komen.

Gelukkig Nieuwjaar!!!!!
Een geweldig mooi en gezond 2009 toegewenst!!!!!
"Met tussenpozen
Zie je in hoe mooi het leven is"