Welkomsttekst

Welkom op mijn logje!!!!!! Even korte voorstelling van mji. Ik ben Françoise Abbenbroek en woon in Velp. Sinds 1997 ben ik een grote Borsatofan en ga dan ook regelmatig naar concerten van Marco. Maar ook breng ik graag een bezoek aan Kane, Blof, de Kast of een festival!!! Voor de rest zijn paarden mijn lust en mijn leven.
Laat gerust een reactie achter!

Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Op TV


Marco


Waar het voor mij mee begon

De Kast


Syb van de Ploeg


Kane


planning

 
7,10,11,13 mei 3Dimensies

8 t/m 13 juni Outdoor Gelderland

17 juni t/m 24 juni Zeeland


 
Foto album
Kalender
Mei 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Bezoekers
Op dit moment zijn er 2 bezoekers ;
en 2 gast bezoekers .
Mijn laatste reacties
Profiel
Naam: Francoise Abbenbroek
Leeftijd: 47 jaar
Uitgebreid profiel
E-mail alert
Archief
Zoeken
Nieuws
26 en 27 juni naar Concert at Sea
leren fotograferen!!
Vorig jaar april heb ik een digitale spiegelreflexcamera gekocht. Die bevalt prima. Maar er moesten toch betere foto?s uit te halen zijn. Een collega van mij had zich voor een cursus fotografie opgegeven in mijn woonplaats. Dat was helemaal perfekt natuurlijk.en ik heb mij dus ook opgegeven.
Nu zat ik eerst op een andere dag dan mijn collega. Hij zat op dinsdag en ik op de maandag. Nu vind ik de maandag niet echt een handige dag, ik ben dan meestal thuis en dat vind ik ook wel lekker. Ik heb gevraagd dat wanneer er op de dinsdag nog een plekje was of ik die dan kon innemen. En warempel er was een plek vrij Het is altijd gezellig om met een bekende een cursus te gaan doen. Dat is ook wel gebleken want we hebben regelmatig onze foto?s besproken!!!
Met de cursus hebben we het over de licht intensiteit, diafragma, sluitertijd, scherpte/diepte gehad. Pffff ik moet toch nog wel even flink oefenen hoor. Aan de ene kant is het vrij simpel maar ik moet toch elke keer weer even nadenken hoe het nu ook alweer zit bijv bij een grote diafragma veel of juist weinig licht???? Lage sluitertijd veel of weinig licht??? En dan moet je nog zien een instelling te vinden dat diafragma EN de sluitertijd goed staan. Je kunt de camera natuurlijk ook op automaat zetten maar op sommige momenten is het toch beter om de camera op handmatig te zetten. Ook hebben we het over de compositie van een foto gehad. Of te wel hoe maak je de leukste/mooiste foto. Maar dat komt toch ook wel neer op de creativiteit en eehh dat heb ik niet zo?. Maar goed in de praktijk kun je ook leren!! We hebben dan ook een aantal opdrachten moeten maken. We zijn in januari begonnen met de cursus en het weer was niet altijd fotografeer weer! Maar het is gelukt om de opdrachten te maken. Ook zijn we een keer met de groep ?s avonds Arnhem in geweest om bij avondlicht te fotograferen. Via iemand een even statief kunnen lenen want die heb ik niet en bij avondlicht is dat toch wel handig. We hebben op het dak van de Musis Garage foto?s gemaakt en ik moet zeggen het is aardig gelukt


Afgelopen zaterdag zijn we een dagje Nijmegen in geweest om in de praktijk te oefenen. ?s Morgens was het nog weer om in Nijmegen foto?s te maken maar ?s middags begon het erg hard te regenen en zijn we een parkeergarage in gedoken om portretfotografie door te nemen.Dat is ook nog weer lastig om het juiste licht te krijgen.

Nu hebben we nog 2 avonden en dan zit de cursus er alweer op. Ik vond/vind het een leuke cursus om te doen en ik heb er ook van geleerd! Het is alleen jammer dat je de camera bij concerten niet mag gebruiken.....

1. Door: Marjolein Heikoop op 09-04-2010 14:10:48
wat ontzettend leuk om zo'n curcus te doen, ik wil het ook steeds nog een keertje gaan doen, mooie foto's heb je gemaakt

xx marjolein
2. Door: Boekenvrouwke op 09-04-2010 17:04:24
heel leuk als je dat kunt!! ik wil hier al een paar jaar een leuke fotoshoot doen van mij en van mijn kids!! maar een fotograaf vraagt teveel geld, dus zoek ik in onze omgeving naar hobby fotografen!!
veel liefs
3. Door: kristel op 09-04-2010 18:18:24
leuke foto's heb je er van en inderdaad fotograferen is gewoon erg leuk!
4. Door: Anja (Bossche Bol) op 09-04-2010 20:56:52
Cursus fotograferen staat ook nog op mijn lijstje! Lijkt me heel erg leuk om te doen! Al heb ik dan natuurlijk niet zo'n uitgebreide camera als jou!

Fijn weekend!

Groetjes
Anja
5. Door: Ingrid op 09-04-2010 22:15:10
slim hoor zo'n cursus, je foto's worden er echt beter van.
En nu maar flink blijven oefenen.
En ja het is jammer dat je camera niet mee mag bij concerten daar baal ik ook altijd van.
6. Door: Maruchi op 09-04-2010 22:19:45
Inderdaad best lastig om de juiste sluitertijd en diafragma te vinden , automatisch is wel zo makkelijk , ik heb pas een dagcursus gedaan, ben ook nog veel aan het oefenen (foto)
7. Door: Priscilla Braun - de Leeuw op 09-04-2010 22:20:21
fotograferen is echt heel erg leuk, je hebt erg mooie foto's
Reactie toevoegen
Naam:
E-mail:
URL:
Ik ben geen 'spambot':

Of login

Reactie op:
Houd mij op de hoogte:
Reactie:
"Je kijkt jezelf aan en denkt
Ik heb het leven lief"