Welkom bij de Tifosi!
                                                 
Tifosi di Marco Borsato is de officiele fanclub van Marco Borsato. Sinds 1994 ben ik voorzitter van deze fanclub en tegenwoordig run ik het dagelijks bestuur hiervan samen
met Bianca den Harder, Corine van Namen, Diana Verschoor en Kimberley Vaessen. Verder horen bij dit team AnjaEricHillie, JohnnyLisanneLunarda
Monique, SandraVenice en Yaiza op wie ik altijd kan rekenen.

Op deze weblog lees je hoe het achter de schermen van de fanclub gaat. Een kijkje in de keuken dus! Bevalt een recept je? Laat dan gerust een berichtje achter!

Groetjes,

Nathalie Thielen
Tifosi di Marco Borsato!
Mailen? *klik*!Lid worden van de fanclub?
* 2x per jaar de Tifosi ontvangen op a4 formaat!
* Voorrang kaartverkoop stadionconcerten
* Een eigen Borsatoweblog
* Een eigen Tifosi ledenpas
* Marco op de fanclubdag ontmoeten?


Word dan nu lid van de Fanclub!
Kijk op onze website voor meer informatie.
 

Voor altijd in ons hart

Bianca Heemskerk (heartbounce)

3 juli 1972 - 18 juli 2013 
Bezoekers
Op dit moment is er 1 fan ;
en 1 gast fan .
Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Tifosi's nabestellen!
Zoeken
Merchandise shop
E-mail alert
Foto album
Tifosi Tripje 2012
Klokje
Wij zijn ook te vinden op:
    
Niet vergeten!
2 januari (1969)
Lunarda Thomas

2 januari (1972)
Anja van den Daele

4 januari (1970)
Edwin de Groot

10 januari (1990)
Marieke Dollekamp

21 januari (1975)
Diana Verschoor

23 januari (1962)
Sandra Sahupala

1 februari (1969)
Nathalie Thielen

23 februari (1976)
Sandra Meeuwsen

1 maart (1973)
Bianca den Harder

5 maart (1973)
Corine van Namen

16 maart (1973)
Hillie Hop

1 april (1956)
Kees ten Dam

14 april (1984)
Yaiza Kessels

19 april (1971)
Monique Altena

9 mei (1998)
Lisanne Maasland

26 juni (1995)
Venice Schell

16 juli (1981)
Arno Schlijper

16 augustus (1981)
Eric Bus

22 augustus (1955)
Ton Dijkman

17 september (1988)
Kimberley Vaessen

23 september (2001)
Senna Borsato

30 september (1968)
Eric van de Bovenkamp

12 oktober (1959)
Johnny Herman

2 november (1964)
Arnold van Dongen

30 november (1998)
Luca Borsato

3 december (2002)
Jada Borsato

6 december (1968)
John Ewbank

9 december (1967)
Armando Borsato

10 december (1967)
Leontine Borsato

11 december (1973)
Lodewijk van Gorp

21 december (1966)
Marco Borsato
Mijn laatste reacties
Hoi MammaMIa, Sinds...
14:01, 10 mrt 2019
...
15:41, 24 okt 2018
Dat klopt helemaal,...
21:04, 23 okt 2018
Wat fijn om te lezen dat...
21:01, 23 okt 2018
Wat fijn dat je al zo je...
13:02, 18 okt 2018
...
12:58, 18 okt 2018
Wat super leuk Wendy! We...
19:18, 16 okt 2018
Jeetje Esther, wat naar...
21:47, 8 okt 2018
Het was zeker een hele...
21:41, 8 okt 2018
Jeeejjj. wat heb jij weer...
21:38, 8 okt 2018
Te zot voor woorden!
Terwijl ik nog keihard zit na te genieten van weer een hele bijzondere ‘zotte’ avond besef ik opeens dat het ook de laatste was van de reeks festivals die Marco heeft gedaan samen met zijn bandje!

Wat hebben we genoten, keer op keer! Het begon allemaal op woensdag 24 mei in Hellendoorn. Het was een emotionele avond want die dag werd er ook afscheid genomen van Ria Ruiters, de lieve moeder van Leontine.  Welke artiest staat er dan ’s avonds op het podium te knallen?! Marco, onze Held stond er en hoe! Het was een zeer zware avond en Marco zijn stem liet hem af en toe in de steek. Maar het publiek hielp hem er doorheen en dat voelde als een warme deken voor Marco.

Door de emoties en de verkoudheid van Marco moest hij tot zijn grote spijt het optreden bij Pop on Top afzeggen en dat deed hem echt zeer. Maar als je nauwelijks kan praten hoe kan je dan zingen?! Marco zou Marco niet zijn als hij toch zaterdag 27 mei tijdens Nirwana Live alweer op het podium stond. Zijn stem was nog niet helemaal top maar wij als fans zingen natuurlijk altijd harder (en ja ook valser) dan Marco, dus stemprobleem opgelost en het werd weer een mooi feestje!

Vrijdag 9 juni stond Marco te stralen in Dordrecht, waar het eerst nog even spannend was of het wel zo’n stralende dag zou worden. Marja en ik vertrokken die dag namelijk met onze poncho’s, maar gelukkig hebben wij deze alleen gebruikt om ons kontje te bedekken, want dat zit toch altijd net wat lekkerder tegen het hek. Je zou toch denken dat er inmiddels wat ‘eelt’ zit, hahaha maar niks is minder waar, een kussentje is altijd fijn! Het werd een prachtige dag en Marco genoot zichtbaar!

Vrijdag 30 juni was het de beurt aan Hoorn, helaas kon ik daar niet bij zijn, erg jammer, want zo aan de verhalen te horen was het daar ook een zeer bijzondere, geslaagde avond.  Marco zijn vriend Ali B. bleef nog wat hangen en zong nog lekker een nummertje mee met Marco. En dat Marco daar dan van die heerlijke dansmoves bij maakt, daar wordt toch iedereen blij van. Althans ik wel hoor

Een week later is Marco los gegaan in Breda bij Breda Live. Het is dat een mens keuzes moet maken, omdat je nu eenmaal ook nog werk en een gezin hebt, maar anders was ik ook graag bij dit feestje geweest. Ook daar zat de stemming er goed in! Breda Live was duidelijk AAN!

Zaterdag 8 juli Werchter Boutique, tja daar heb ik gewoon geen woorden voor. Marco die samen met Robbie Williams op een festival staat is natuurlijk wel heel gaaf! Het werd daar een geweldig feest om nooit meer te vergeten! Onze lieve collega Kimberley had er geen woorden voor en droomt er nog van!

Van bijna al deze onvergetelijke festivals hebben mijn andere lieve collega’s allemaal al een leuke log geschreven en daar wil ik ze natuurlijk ook nog hartelijk voor bedanken! Dus bij deze lieve collega’s, jullie hebben mij elke keer blij gemaakt met jullie enthousiaste verhalen, zodat het voelde of ik er toch elke keer bij ben geweest.

We sluiten af met Rock Zottegem en geloof mij, ook dit was een festival om nooit meer te vergeten. Je had er bij moeten zijn om het te beleven, maar vooruit, ik zal proberen jullie mee te nemen naar afgelopen zondag.
Samen met Marc en Nancy, jullie wel bekend, vertrokken wij op tijd naar Zottegem, we wilden immers wel een plaatsje aan het hek veroveren. Rond de klok van 16.00 uur kwamen wij aan op het grote terrein. Er stond een groepje ‘bekende’ fans, dus het was meteen gezellig. We maakten ons wat zorgen, want echt een heel eind verder zagen wij de tent staan. Op zijn Belgs gezegd, amai dat wordt flink doorstappen om als eerste aan het hek te staan. We hadden geluk, want de bewaking was zo lief om heel dat stuk mee te lopen zodat echt iedereen zeer netjes aansloot en zo naar de tent liep. Dan moet je keuzes maken, ga je van de zon genieten of ga je al in een warme tent staan. Voor Marco fans is de keuze niet zo moeilijk natuurlijk. Jullie raden het al, wij kozen voor de tent! Daar zaten we dan om half vijf te wachten totdat Marco, onze held, zou knallen door de speakers. Het werd langzaam behoorlijk druk en de tent stroomde vol. Het werd nog warmer en warmer. Ik begon mezelf af te vragen hoe ik deze avond door zou komen. Ik had het al warm en tja als Marco voor mijn neus staat krijg ik het zeker niet kouder.Stan van Samang mocht het spits afbijten en die ging me daar tekeer. Het was bizar, zo hard dat de bas stond! Ik had oordoppen in, maar die hielpen niet veel. Mijn hart klopte bijna uit mijn lijf. Veel mensen zag je verschrikt kijken. Help is dit wel normaal! Er werden massaal oordoppen uitgedeeld en iedereen maakte hier gebruik van. We hoopten maar dat het geluid bij Marco beter zou zijn. Achter ons stond een rij met jongere kinderen en die kwamen heel duidelijk voor Stan. We hebben een goeie deal met hun gemaakt, ze mochten voor ons staan om naar hun held te kijken! De kinderen hadden de avond van hun leven, die zongen echt alle nummers mee, filmden elke minuut, geweldig om te zien. Jammer dat Stan geen oog voor hun had. Rond 20.00 uur was de herrie voorbij, andere woorden heb ik er niet voor, sorry Stan, maar ik zou op zoek gaan naar een andere geluidsman.

De spanning steeg behoorlijk en het werd warmer en warmer in de tent. Ik heb altijd dextro energie in mijn tas en zag dat sommige fans deze wel konden gebruiken, want je wil natuurlijk niet Marco missen omdat je oververhit bent! Om precies 21.00 uur was het zover, onze held Marco en zijn bandje kwamen op! En hoe gaaf is het dan dat het geluid fantastisch is, dat je kippenvel krijgt terwijl je zo heet bent! Man o man, wat een verschil, een verademing gewoon.
Marco had er zichtbaar zin en zag al snel dat er bekenden voor hem waren.
Toch altijd leuk dat hij dan knipoogt en even zwaait.
 

Marco rende over het podium, struikelde bijna over wat snoeren, maar dat liep gelukkig heel goed af! We hebben weer veel lawaai gemaakt, meegezongen en hard ook, maar ook rolden de tranen weer over onze wangen. Keer op keer raakt Marco mij weer als hij bepaalde nummers speelt. Wat kan muziek toch veel met je emoties doen. Marco had het blijkbaar ook behoorlijk warm want hij had zijn stoere zwarte jasje al uitgegooid, niet dat ik dat erg vond, hij stond daar heerlijk in zijn witte blouse te zweten.

Nancy had een waaier mee en gaf die met alle liefde even aan Marco. Ja mannen kunnen ook last hebben van opvliegers. Marco was hier blij mee en koelde even lekker af!
Marco ging verder met zijn spetterende optreden en genoot zichtbaar van elke minuut. Zelfs het geluid kon Marco niet bijhouden en sloeg even over in een harde piep. Ik denk dat het ook voor hun te heet was geworden, haha. Marco raakte zijn tekst kwijt, maar gelukkig wist heel de tent hoe het verder moest. Marco werd onder zeer luid applaus bedankt voor deze avond!!! En het was nog niet eens voorbij. Ik kreeg het ook steeds warmer en Marco had dit blijkbaar gezien, want hij gaf mij een flesje water. Wat een lieverd is hij toch, jullie snappen wel dat ik dit flesje nooit meer weg gooi! Het smaakte heerlijk! Ik was weer bijgetankt en kon weer verder springen, zwaaien en volop meegenieten!
 

Deze avond waren er verrassend veel mannen in de tent. Ze kwamen heel duidelijk niet alleen voor Marco, maar voor Marieke. Ze hadden zelfs allemaal leuke borden met teksten mee. Ik ben benieuwd of Marieke al een date heeft geregeld, heerlijk zulke acties, ik hou ervan. Ook Bianca VK had een bord mee en werd beloond met een grote glimlach en hartje van Marco, jaaaa Bianca die was echt voor jou en de handkus ook!
 

De avond vloog om en voordat ik het wist was het dus echt voorbij, moe maar zeer voldaan liepen wij terug naar de auto. We waren er stil van...tjeee is het nu echt klaar met de festivals. Wat gaan we deze hete uitjes missen!

Marco en zijn bandje onwijs bedankt voor deze geweldige, mooie festivalzomer. Wat hebben we genoten! Jullie waren stuk voor stuk fantastisch! Ik sluit af met een diepe buiging voor Marco en zijn bandje!
 

Ik wens jullie allemaal een hele fijne zomervakantie toe, ik ga afkicken en aftellen tot oktober!
 
Liefs,
Imke


 
Breda Live was AAN!
In februari werd bekend dat Marco dit jaar samen met zijn bandje zou spelen op het festival Breda Live. Laat het toeval zijn dat mijn beste vriendin, die heel graag eens samen met mij naar Marco wilde gaan, ook nog eens in Breda woont. Dus die tickets waren heel snel in de pocket en lagen nu al maanden in de kast te wachten tot ze eruit mochten. Vandaag neem ik jullie graag even mee naar dat toffe festival op vrijdag 7 juli, want afgelopen vrijdag was het eindelijk zover. Al vroeg vertrok ik naar mijn vriendin in Breda, waar ik ook zou blijven slapen en rond de middag zijn we naar de stad gefietst. Wauw, hoe lekker is dat! Gewoon op de fiets naar een festival. De fiets stalden we achter het festivalterrein en hebben nog even in de stad op ons gemakje wat gegeten. Rond 14.30 uur gingen we in de rij staan bij het festivalterrein, eh…welke rij? En dan is het wachten tot de poorten rond 15.30 uur open zouden gaan. Het was bloedje heet in de zon, maar ook wel heel gezellig. Nog een leuk gesprek gehad met twee jonge meiden, die later tijdens het concert ook naast ons stonden. Rond 15.45 uur was het dan eindelijk zover. De hekken gingen open en de sprint naar dat felbegeerde plekje aan het hek kon beginnen, haha. Met een mooi plekje aan het hek en rode wangen van de warmte gingen we weer verder met wachten.
 
Om 16.15 uur opende Guido Weijers het festival en kondigde Diggy Dex aan. Wat een heerlijk relaxte gast is dat. Ik had hem nog niet eerder live zien optreden, maar wat is hij leuk! Hij sprong zelfs van het podium en over het hek om tussen het publiek heel relaxed verder te zingen. “Jullie mogen me ook aanraken hoor” riep hij nog. Haha, geweldig! Hij deelde ook nog biertjes uit in het publiek. Jullie snappen wel dat de sfeer er meteen goed in zat. Dat uur vloog om en voor we het wisten was het weer wachten op de volgende artiest en dat betekende ook een uurtje minder wachten op Marco.
 

Guido Weijers stond inmiddels op het podium aan de overkant en riep de mensen daarheen te komen, want hij kondigde onverwachte artiesten aan. Haha mooi niet dat wij daar heen gingen hoor, wij bleven heerlijk op ons plek aan het hek zitten kijken hoe een groot deel van het publiek die kant op stroomde.

Rond 17.45 uur was het de beurt aan Di-rect om te gaan knallen op het podium. En knallen dat deden ze. Man, man, wat kan Marcel Veenendaal toch geweldig zingen. Ik ben geen fan van Di-rect, maar kan hun muziek wel waarderen en heb dan ook erg genoten van hun optreden en de show die ze ervan maakten. Degene naast mij was duidelijk wel heel erg fan en haar enthousiasme werkte best wel aanstekelijk. Ondertussen tikten de minuten ook lekker weg en kwam het moment dat Marco zou gaan optreden, het optreden waar we natuurlijk al die tijd op wachtten, steeds dichterbij. En daarmee werden de kriebels in mijn buik ook steeds erger, haha.
 

Ook dit uur vloog om en konden we echt gaan aftellen. Alles werd klaargezet op het podium, er werd zelfs een trappetje van instrumentenkisten gemaakt naar het podium. Maar eerst kwam Guido Weijers het podium op. Hij had de nagels van zijn linkerhand rood gelakt ter ere van Tijn. Het publiek applaudiseerde minuten lang voor dit bijzondere mannetje. Kippenvel! Iedereen kent het verhaal wel van Tijn, het dappere, lieve, zesjarige mannetje, dat in december samen met zijn vader bij Het Glazen Huis aanklopte en aanbood nagels te gaan lakken in ruil voor geld. Geld voor het Rode Kruis, voor kinderen met longontsteking. Tijn was zelf doodziek, had hersenstamkanker. Na Serious Request begon hij zijn eigen nagellakactie om geld in te zamelen voor de bestrijding van hersenstamkanker. Zijn streefdoel, 1 miljoen euro is op donderdag bereikt, Tijn is op vrijdagochtend overleden. Wat een groot verdriet. Sterkte voor allen voor wie hij dierbaar was. 

Na dit moment nam de band van Marco hun plek in en de eerste tonen van ‘Muziek’ klonken. En daar was ie dan eindelijk! Was het nou de bas die uit de boxen knalde, die mijn hart zo deed bonken of…? Man, man wat zag ie er goed uit! Zo relaxed, zo blij, zo goed bij stem! Daar word ik dan weer heel blij van. Wat een energie straalde er van het podium! Maar niet alleen van het podium, ook het publiek was enthousiast. Breda Live was AAN! Vanuit het publiek riep iemand iets naar Marco, waarop hij het podium afkwam en naar haar toe liep om te horen wat dat was. Haha ze vond de trompettist zo leuk en wilde zijn naam weten.
 

Een grote verrassing was dat Marco opeens Ali B. aankondigde en ze samen 'Wat Zou Je Doen' zongen. Zo leuk om hen weer samen te zien optreden. Even later kwam Marco zelfs het podium af om ons te begroeten met een zoen op de wang. Zo lief! Had ik al gezegd dat het heel erg warm was? Wat dan weer jammer is, is dat die minuten ook nu door tikten. STOP DE TIJD! Ik wil nog niet naar huis! Wat was dit genieten.
 

We hebben gehuild bij ‘Als Rennen Geen Zin Meer Heeft’ en ‘Afscheid Nemen Bestaat Niet’, keihard meegezongen met ‘Ik Leef Niet Meer Voor Jou’ en ‘Je Hoeft Niet Naar Huis Vannacht’ heel stil geluisterd bij ‘Mooi’ en gesprongen op ‘Rood’. Elke noot gevoeld, gedeeld en vooral heel erg genoten. Veel te snel was het weer voorbij en konden we nog één keer onze stem keihard laten horen op ‘Binnen’ en toen was het toch echt voorbij. 
 

Op het andere podium gaf Ali B. een optreden samen met Brownie Dutch, maar eerst vroeg hij, met een hand op zijn hart, om een minuut stilte ter nagedachtenis aan Tijn. Indrukwekkend hoe stil een festivalterrein met duizenden mensen dan ineens kan zijn. 
Dj Fedde Le Grand sloot het festival af met een spectaculair optreden, waarna we nog even de stad in zijn gegaan om met een heerlijk drankje nog even rustig na te genieten van dit geweldige festival. 

Breda Live wat was je te gek! Marco jij was te gek!
Een diepe buiging voor jou!


 
Liefs,
Hillie

 
 
'Mijn Perfecte Plaatje'
De Marco Meeting België is nog maar net geweest en als jullie denken dat we dan even achterover kunnen leunen om op adem te kunnen komen, hebben jullie. het goed mis. Hahaha! Op adem komen, hahahaha...
Want we gaan lachend door met het organiseren van de fanclubdag op 15 oktober 2017 in 'Hotel Zuiderduin' in Egmond aan Zee!
 
En voor de aankomende fanclubdag hebben we toch wel iets heel leuks kunnen regelen, en dat jullie dit heel leuk vinden weten we zeker. Want een aantal maanden geleden bedachten we iets speciaals! Overigens niet alleen wij, want ook een aantal fans kwam met exact hetzelfde idee. Fotografie daar wilden we wat mee doen!
 
Marco en fotografie zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Tijdens het programma ‘Het Perfecte Plaatje’ konden we al zien hoe fanatiek Marco met fotografie is, maar ook op zijn reis naar Aruba gaf hij alles om de perfecte foto te maken. Dat deze foto’s inderdaad heel perfect zijn is momenteel, tot eind augustus, te zien bij de expositie ‘Gezichten van Aruba’ in het art’otel amsterdam (tegenover het Centraal Station te Amsterdam).
 
Maar okay, terug naar de fanclubdag, op de fanclubdag gaan we op zoek naar het ‘Perfecte Plaatje’ van de fans! Wij willen een eigen expositie ten toon stellen met foto’s die gemaakt zijn door de fans, door jullie dus! En op de fanclubdag zullen deze foto’s dan beoordeeld worden door uiteraard Marco, maar ook door niemand minder dan topfotograaf William Rutten. Hoe cool is dat?! Wij hebben gewoon Dé William Rutten weten te strikken om jullie foto’s te beoordelen!
 
Net zoals in ‘Het Perfecte Plaatje’ geven we jullie ook een opdracht mee. De foto moet, jawel, Marco gerelateerd zijn. Dat is natuurlijk best een breed begrip, en zo mag je het ook invullen. Dus denk bijvoorbeeld aan iets rondom water of duiken, Italië, de Blaricummer Heide, bij een concert, met rode wijn of koffie, Alkmaar of aan Marco zelf, er zijn genoeg mogelijkheden.

Uiteraard moet het wel een foto zijn die je zelf hebt geschoten, en niet geheel onbelangrijk, je moet zelf uiteraard wel aanwezig op de fanclubdag, want je kan namelijk met jouw perfecte plaatje een prijs winnen. Er zal een vakprijs te winnen zijn, met andere woorden, je foto wordt beoordeeld door Marco en William en zij kiezen een winnaar, maar ook is er een publieksprijs te vergeven, want alle bezoekers op de fanclubdag kunnen ook stemmen op de mooiste foto! Cool hè?
 
Voor de wat meer ervaren fotograaf: jouw mooiste foto mag je op minimaal 3600 x 2400 pixels sturen naar info@borsato-fanclub.nl met als onderwerp ‘Mijn Perfecte Plaatje’. Let wel op dat het formaat van de foto niet kleiner kan zijn, anders kunnen we het niet mooi op posterformaat laten afdrukken, groter is natuurlijk geen probleem! Het via WeTransfer sturen mag natuurlijk ook. De foto moet uiterlijk vóór 15 september in ons bezit zijn, anders is het niet meer mogelijk om hem te exposeren op de fanclubdag. Probeer de foto zo spannend mogelijk te maken, denk daarbij aan de invalshoek, het kader, je onderwerp, de scherpte-diepte, een verrassingselement.

Nog even op een rijtje:

- je schiet een foto die Marco-gerelateerd is (en als die relatie niet voor de hand ligt licht je dat even toe). Bestaande foto's dingen niet mee, je moet echt in opdracht de foto hebben gemaakt.

- je geeft je foto een titel mee

- je noemt je naam en leeftijd, vertelt waar en wanneer je de foto hebt gemaakt en met welke camera
(bv: zonsondergang in Barcelona, Spanje, augustus 2017, Canon G12 door Jeanette van 't Hek, 28 jaar))

- jij mailt die foto op hoge resolutie dus minimaal 3600 x 2400 pixels (of 5 MB) naar ons emailadres zoals hierboven omschreven staat voor 15 september

- je schiet de foto met een recente smartphone (bv iPhone5 of nieuwer), een goede compactcamera of uiteraard een spiegelreflex) en hoewel je hem mag bewerken zorg je dat de resolutie hoog blijft (dus niet via bv whatsapp versturen (die verkleint de foto) maar het originele bestand moet naar ons

- iedereen kan meedoen, zowel ervaren als amateurfotografen

- wij maken een voorselectie en deze printen we uit en worden geëxposeerd op de fanclubdag

- op de fanclubdag mag iedereen zijn top 3 doorgeven

- er is een prijs van de vakjury en een publieksprijs

- de vakjuryprijs houdt in dat jij een halve dag de fotostudio van Marco mag gebruiken en tips, les en hulp van Marco zelf krijgt!


Wat een hoop goed nieuws in één bericht hè. Want, jeetje, had je het gelezen? Gewoon William Rutten op de fanclubdag hè… WILLIAM RUTTEN!
Dus heb je nog geen kaarten maar wil je wel heel graag komen, wat wij heel goed snappen, want wij hebben William, dan kun je via deze link je aanmelden.
 
Groetjes,
 
Bianca en uiteraard van mijn collega’s! 
Hoorn laat van zich Hoor'n
Zoals jullie misschien wel weten hebben we binnen de fanclub een groot team. Dit team is opgesplitst in diverse werkgroepen. Nu zit ik best in veel werkgroepen, maar niet in de werkgroep ‘Weblog’. Toen de vraag dan ook kwam wie er een logje wilde schrijven over het festival ‘Live In Hoorn’, zei ik meteen ‘JA’. Ik wilde niet dat een andere collega een log zou schrijven over deze bijzondere mooie avond, Hà! Nee, met deze eer wilde ik strijken. Nu wil het geval, dat ook alleen Kimberley en Monique er van ons team maar waren, maar toch. Graag wil ik mijn andere collega’s die er niet waren ook laten lezen wat zij gemist hebben, dusssss ik neem jullie even mee naar vrijdagavond 30 juni in Hoorn!
 
De weersvoorspellingen waren niet denderend en ik was dan ook enorm blij dat dit festival in een tent zou plaatsvinden. Samen met mijn dochter en een vriendin waren we dan ook al mooi op tijd in Hoorn en konden we een mooi plekje aan het hek bemachtigen. Het wachten kon beginnen.
 
Al snel werd de DJ die bij binnenkomst stond te draaien, die overigens geweldige leuke muziek liet horen, vervangen voor Coen en Sander van radio 538. Deze twee mannen wisten de stemming er goed in te krijgen en het publiek sprong en zong dan ook uit volle borst mee.
Nu gebeurd het wel eens vaker dat ik een mooi plekje vooraan weet te bemachtigen en dat is, ondanks mijn leeftijd, best goed uit te houden. Maar nu kwam de muziek echt op volle borst ook nog eens binnen, de muziek stond wel zo ontzettend hard dat iemand naast me, ik zal geen namen noemen hoor Kimberley, zelfs oordoppen nodig had. Klein detail, ze is vele jaren jonger dan ik…

Ik had de stille hoop dat als O’G3NE zou gaan beginnen het volume zou worden aangepast, maar die stille hoop was snel vervlogen. Maar hé, daar stond O’G3NE en dan heb je niet meer in de gaten dat de muziek zo hard staat en genoten we volop van de drie meiden met hun prachtige stemmen. Buiten hun eigen nummers ‘Magic’ en het songfestivalnummer ‘Lights and Shadows’, lieten ze ook nog een aantal covers horen. Het zal jullie niet verbazen dat dit ook allemaal geweldig klonk!

Hierna was het de beurt aan Kraantje Pappie. Nu had ik hier nog nooit van gehoord en eerlijk gezegd weet ik nu ook wel waarom. De muziek stond hard en laten we het erop houden dat ik dit nu wel heel erg in de gaten had. Maar goed, ik heb een excuus ik ben boven de 40 en dan is het geoorloofd om dit niet als mijn favoriet te benoemen. Maar dat maakt ook niet uit, dat hij een publiek heeft was wel heel duidelijk. De jeugd om ons heen ging compleet uit hun dak en kon veelal alles dan ook meezingen. Ik niet, dat was duidelijk, hahaha. Nog nooit van Kraantje Pappie gehoord? Schaam je, en google maar! Dan hoor je er bij de jeugd echt bij 

Nu hadden wij mooie plekjes aan het hek weten te bemachtigen doordat we er al heel vroeg waren, maar er was één meisje die eigenlijk ook wel heel graag vooraan wilde staan. Ze propte zich tussen Monique en haar vriendin in en daar stond ze. Teddy, een meisje van ongeveer 14/15 jaar met het syndroom van down, wilde ook even vooraan kijken, want ze was nog nooit bij een live optreden geweest en helemaal gek van Ali B. Geregeld kwam haar moeder dan ook even naar haar toe om haar te sommeren mee te gaan, maar nee daar wilde Teddy niks van weten. Zij stond daar goed en ze was er met geen 10 paarden weg te krijgen. En geef haar eens ongelijk.
Teddy ging bij O’G3NE al helemaal uit haar dak, maar toen Ali B. het podium opkwam was ze helemaal niet meer te houden. Daar stond hij gewoon zo dicht bij, Ali B. Teddy rapte vrolijk mee, geregeld greep ze haar hoofd vast, want zag ze echt Ali B. zo dicht bij??? Met tranen in haar ogen en een lach op haar gezicht keek ze dan ook geregeld onze kant op, wat was ze blij! Ze verklaarde Ali B. de liefde door naar hem te roepen dat ze van hem hield, en dit, dit hoorde Ali. Ali sprak haar aan en zei haar dat hij van haar hield, Teddy wist niet hoe ze het had. Ali vroeg of ze op het podium wilde komen en dat was natuurlijk niet tegen dovemans oren gezegd want voordat we het in de gaten hadden was Teddy het hek over geklommen. Even later stond ze dan met haar grote held op het podium en bleef ze hem maar knuffelen, een stoere kerel die hier niet geëmotioneerd van werd, waarna ze er geweldig op los rapte samen met Ali B.  Nu kan ik hier nog wel even over doorgaan, maar dat doe ik niet, dan hadden jullie er maar bij moeten zijn. Eén ding is zeker, ik vond Ali al leuk, maar nu hou ik ook van hem!
Voordat Ali het podium verliet liet hij nog even weten niet weg te gaan en als de mogelijkheid zich voordeed zou hij misschien nog wel terug komen op het podium. Dat beloofde wat!

En toen, toen was het eindelijk de beurt aan de man waarvoor ik een kaartje had gekocht, de man waarvoor wij al ruim op tijd voor het hek zaten te wachten, de man die elk dak, tentzeil, of zelfs de sterren kan wegblazen, Marco!!!
De muziek stond hard, had ik dat al gezegd? Maar het deerde niet, je hoorde het niet meer want daar stond hij, de beste artiest van Nederland! De zon ging branden, we lieten het los want we wilden alleen maar vrij zijn. Met andere woorden we hoefden nog niet naar huis. Na een aantal nummers werd ‘Wat Zou Je Doen’ ingezet en ja hoor, niemand minder dan Ali B. (had ik al gezegd dat ik van hem hou) kwam het podium op. Heerlijk om Marco en Ali weer eens samen op het podium te zien met het nummer waar het voor Ali allemaal mee begon. Ali vertelde dan ook hoeveel hij van Marco hield en hoe hij hem bewonderde en hoeveel respect hij voor Marco heeft. En ik… ik hou van Ali.
Nadat we afscheid moesten nemen van de laatste tonen van ‘Rood’ konden we bijna naar buiten, maar niet nadat we onze longen uit onze lijf zongen op ‘Binnen’. Maar toen was het ook echt klaar, Teddy stond inmiddels weer vooraan en kreeg ze de bloemen van Marco toegegooid. Teddy straalde helemaal! Ok, ik hou ook van Marco, maar dat is hopelijk niks nieuws!

Op naar buiten, op naar de auto die we doorweekt bereikten met een gigantische piep in onze oren, want de muziek stond wel zo hard! Maar het kon ons niet schelen want dit was weer zo’n avond die in een lijstje hoort! En Teddy, die maakte de kleur aan het lijstje zonder dat ze dit zelf in de gaten heeft gehad.
 
Zo, ik hoop dat jullie door het lezen van deze log nu weten wat jullie hebben gemist en dat ik een aantal lezers, waaronder hoofd weblog (Imke) blij heb gemaakt.

Liefs,

Bianca.

5 Jaar Ziggo Dome
23 en 24 juni bestond Ziggo Dome 5 jaar en dat moest gevierd worden! Dit werd gedaan met de man die 5 jaar geleden dit prachtige poppodium mocht openen. Die eer was voor Marco Borsato. Eigenlijk zijn we dus mega trots op Marco en hoe gaaf was het om dit feestje mee te mogen vieren! Marco had een aantal hele fijne vrienden uitgenodigd. Zo stonden deze twee dagen in het teken van Marco Borsato & Friends.

Er waren twee deuren die eerder open gingen. Ook wij mochten eerder naar binnen. De mensen die VIP waren stonden links en wij stonden rechts, zo liepen we gezamenlijk naar binnen. Dit ging heel gedoseerd. Niks geen stress, geen gedrang, maar rustig onder begeleiding van de security naar de deur. Zo hadden we allemaal een heel mooi plekje! Eénmaal binnen was het wachten geblazen, maar de tijd werd volgemaakt door twee leuke DJ’s. De spanning was voelbaar toen het eindelijk zover was. Daar hoorden we de klanken van ‘Muziek’ en we gingen los! Marco kwam op en begon met ‘Branden Aan De Zon’. Niet alleen wij, maar ook Marco ging los. Wauw, wat zag hij er goed uit en je kon zien dat hij er onwijs veel zin in had!
 

Na een aantal nummers kondigde Marco zijn eerste gast aan. Anna had meegedaan aan The Voice Kids en zat bij team Ali B. Marco was zo onder de indruk van haar dat hij haar had uitgenodigd voor Ziggo Dome. Wat deed ze het goed, wat een talentje is ze toch! Daarna werden we verrast door Clouseau die samen met Marco het nummer ‘Je Hoeft Niet Naar Huis Vannacht’ zong. Vervolgens kwam ons jeugdsentiment boven bij ‘Daar Gaat Ze’ en ‘Anne’. Wat een heerlijk feestje was dit toch!
 

Het was weer tijd voor Marco en de energie straalde van hem af, echt heerlijk om te zien! We sprongen, dansten, zongen en zwijmelden. Dit was echt genieten. De energie die van hem afstraalde kwam bij ons binnen!
Vrijdagochtend werd bekend gemaakt dat ook Trijntje Oosterhuis kwam. ‘De Speeltuin’ werd dan ook door haar gezongen. Ook Marco’s vriend Matt Simons was er en zong samen met Marco het indrukwekkende ‘Breng Me Naar Het Water’ waarbij dus ook wel een traan langs onze wangen rolde. Maar die veeden we snel weg toen Matt zijn ‘Catch And Realese’ ging zingen.
 

Ik hoorde hele leuke reacties om me heen toen Marco ‘Ik Kan Het Niet Alleen’ ging zingen. Een nummer die Marco niet vaak live zingt en wat vond men dit fijn om te horen!
Toen VanVelzen zijn ‘Baby Get Higher’ zong kregen we leuke herinneringen aan de vorige Borsato & Friends. Toen had Roel ons een dansje geleerd en jawel...we probeerden het en wisten het nog een beetje. Wat was het leuk! Marco had nog meer jong talent uitgenodigd, zo zong Ronnie Flex samen met Marco ‘Wat Zou Je Doen’ en Maan zong haar eigen nummer ‘Perfect World’.Heel verrassend was toch wel toen Marco ‘Ik Zou Het Zo Weer Overdoen’ ging zingen. Je zou denken, omdat Trijntje er was, dat zij het zou gaan zingen. Maar dit was niet zo, want de laatste gast die het podium opkwam was onze Friese Elske DeWall. Heel anders dan Trijntje, maar wat een dijk van een stem heeft zij toch. We waren allemaal stil toen ze het prachtige nummer ‘Heb Het Leven Lief’, wat ze ook tijdens The Passion zong, ten gehore bracht…zo indrukwekkend!De avond liep al bijna ten einde maar er werd nog een foto gemaakt door Ziggo Music waarin je jezelf terug kon vinden. Niemand hoefde een lach op het gezicht te toveren, want die hadden we de hele avond al op ons gezicht. Die was er echt niet vanaf te krijgen. Nadat Marco nog een aantal nummers liet horen was het dan toch echt afgelopen. We moesten eruit, maar wilden we dit? Wat hebben we genoten van deze twee fantastische dagen in Ziggo Dome! En ik hoop Marco van ons!!!

Liefs,
Monique

Ook namens mijn collega’s

 
Hoera! Venice is jarig!

Vandaag vieren we feest, want onze Venice is jarig! Ze is de jongste van ons team en 22 jaar geworden. Venice is inmiddels lekker ingeburgerd en we merken dan ook niet dat ze nog maar kort bij ons team hoort. Ze is ontzettend enthousiast en pakt de dingen lekker snel op! Venice is heel erg handig in alles wat met filmpjes en fotobewerking te maken heeft. Hier maken we dan ook dankbaar gebruik van. Ze reageert regelmatig op de logjes van Borsato Weblog, maar ook Social Media en Borsato.nl behoren tot haar taken. Naast het werken voor de fanclub heeft ze ook een drukke baan in de revalidatiezorg, maar vandaag gaat Venice lekker genieten van haar verjaardag.
Lieve Venice, we wensen je een hele fijne dag toe en laat je maar lekker verwennen!
Liefs van je collega’s 
"Je laat me hele dagen zweven
Je bent voor mij het hele leven"