Welkom bij de Tifosi!
                                                 
Tifosi di Marco Borsato is de officiele fanclub van Marco Borsato. Sinds 1994 ben ik voorzitter van deze fanclub en tegenwoordig run ik het dagelijks bestuur hiervan samen
met Bianca den Harder, Corine van Namen, Diana Verschoor en Kimberley Vaessen. Verder horen bij dit team AnjaEricHillie, JohnnyLisanneLunarda
Monique, SandraVenice en Yaiza op wie ik altijd kan rekenen.

Op deze weblog lees je hoe het achter de schermen van de fanclub gaat. Een kijkje in de keuken dus! Bevalt een recept je? Laat dan gerust een berichtje achter!

Groetjes,

Nathalie Thielen
Tifosi di Marco Borsato!
Mailen? *klik*!Lid worden van de fanclub?
* 2x per jaar de Tifosi ontvangen op a4 formaat!
* Voorrang kaartverkoop stadionconcerten
* Een eigen Borsatoweblog
* Een eigen Tifosi ledenpas
* Marco op de fanclubdag ontmoeten?


Word dan nu lid van de Fanclub!
Kijk op onze website voor meer informatie.
 

Voor altijd in ons hart

Bianca Heemskerk (heartbounce)

3 juli 1972 - 18 juli 2013 
Bezoekers
Op dit moment zijn er 3 fans ;
en 3 gast fans .
Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Tifosi's nabestellen!
Zoeken
Merchandise shop
E-mail alert
Foto album
Tifosi Tripje 2012
Klokje
Wij zijn ook te vinden op:
    
Niet vergeten!
2 januari (1969)
Lunarda Thomas

2 januari (1972)
Anja van den Daele

4 januari (1970)
Edwin de Groot

10 januari (1990)
Marieke Dollekamp

21 januari (1975)
Diana Verschoor

23 januari (1962)
Sandra Sahupala

1 februari (1969)
Nathalie Thielen

23 februari (1976)
Sandra Meeuwsen

1 maart (1973)
Bianca den Harder

5 maart (1973)
Corine van Namen

16 maart (1973)
Hillie Hop

1 april (1956)
Kees ten Dam

14 april (1984)
Yaiza Kessels

19 april (1971)
Monique Altena

9 mei (1998)
Lisanne Maasland

26 juni (1995)
Venice Schell

16 juli (1981)
Arno Schlijper

16 augustus (1981)
Eric Bus

22 augustus (1955)
Ton Dijkman

17 september (1988)
Kimberley Vaessen

23 september (2001)
Senna Borsato

30 september (1968)
Eric van de Bovenkamp

12 oktober (1959)
Johnny Herman

2 november (1964)
Arnold van Dongen

30 november (1998)
Luca Borsato

3 december (2002)
Jada Borsato

6 december (1968)
John Ewbank

9 december (1967)
Armando Borsato

10 december (1967)
Leontine Borsato

11 december (1973)
Lodewijk van Gorp

21 december (1966)
Marco Borsato
Mijn laatste reacties
Hoi MammaMIa, Sinds...
14:01, 10 mrt 2019
...
15:41, 24 okt 2018
Dat klopt helemaal,...
21:04, 23 okt 2018
Wat fijn om te lezen dat...
21:01, 23 okt 2018
Wat fijn dat je al zo je...
13:02, 18 okt 2018
...
12:58, 18 okt 2018
Wat super leuk Wendy! We...
19:18, 16 okt 2018
Jeetje Esther, wat naar...
21:47, 8 okt 2018
Het was zeker een hele...
21:41, 8 okt 2018
Jeeejjj. wat heb jij weer...
21:38, 8 okt 2018
Testers gezocht!
Als je aanwezig was tijdens de Fanclubdag, ben je waarschijnlijk al op de hoogte dat er binnenkort een nieuwe Borsato Weblog aankomt.
Job van Qball heeft daar namelijk een prachtige presentatie gegeven over de vernieuwde Borsato Weblog.
Marco gaat graag met de tijd mee en is daarom met Qball in gesprek gegaan over hoe we de gebruikers en bezoekers van Borsato Weblog kunnen blijven bedienen. Het is een project waar al anderhalf jaar aan gewerkt wordt en het moet dus eerst worden getest om de zo geheten ‘kinderziektes’ aan te pakken. We kunnen jullie vertellen dat het er al super gaaf uit ziet!
 

Er zullen aantal dingen veranderen maar ook blijven:

*In de vernieuwde versie kun je je eigen tijdlijn zien, waarin al jouw logjes verschijnen, met je Instagram, je Facebook en je Twitter erin gekoppeld. Zo kun je niks missen en heb je alles dus in één overzicht.
*Je kan je vrienden volgen en je vrienden kunnen jou volgen. Maar wat helemaal te gek is, is dat Marco jou dus ook op al jouw uitingen gewoon kan volgen!
* Je kunt chatten met mede fans
* Je kunt liedjes en video's met elkaar delen. Hoe leuk is het dan om een cover van Marco te delen?
* Je kan hele leuke prijzen winnen, die natuurlijk Marco gerelateerd zijn. Door middel van het verzamelen van Marcoins die je kunt verzilveren voor hele leuke cadeau‘s. Hoe fanatieker je met je account om gaat, hoe meer winst er te behalen is.
 

Marco heeft zelf al een oproepje gedaan met de vraag of jullie het leuk leek om in de laatste fase mee te testen. Hier hebben een aantal van jullie op gereageerd. Ook hebben we zelf een aantal loggers per mail benaderd met de vraag of ze het leuk zouden vinden om mee te testen, ook hier werd enthousiast op gereageerd.

Denk jij nu, h o ho wacht eens eventjes, maar ik wil ook wel graag meetesten! Dan kan je je dit weekend nog opgeven. Dit kan ook als je nog geen account hebt op Borsato Weblog, want je kan je nu nog altijd registreren. We zijn namelijk op zoek naar oude en nieuwe loggers, naar ervaren gebruikers en newbees, diverse leeftijden, mensen die handig zijn met computers, maar ook zeker mensen die het niet makkelijk vinden om met een computer om te gaan. We willen tenslotte dat iedereen de nieuwe versie begrijpt en er dan ook plezier in heeft.
Aankomende maandag willen we de namen van de testers doorgeven aan Qball. Zij kunnen dan inloggegevens voor jullie aanmaken.
 

Ben je lid van de Fanclub, heb je je nog niet opgegeven om mee te testen en lijkt dit je leuk? Stuur dan een mail naar info@borsato-fanclub.nl en geef de naam van je Weblog door. Word je uitgekozen dan zal je de inloggegevens volgende week ontvangen!
 
Groetjes
Team Tifosi

Signeersessie Eindhoven!
Afgelopen zaterdag, 18 november reisde ik samen met een vriendin af naar Eindhoven. Marco kwam daar zijn nieuwe album ‘Thuis’ signeren in de Mediamarkt. Eindhoven was voor ons een klein uurtje rijden dat is lekker dicht bij ons eigen thuis.
 

We vertrokken in de na middag en we parkeerde de auto in de parkeergarage naast de Mediamarkt. We waren iets aan de vroege kant en hadden daarom besloten om eerst lekker samen te gaan lunchen. We bestelde allebei een heerlijke tosti.

Rond half twee liepen we richting de Mediamarkt waar Marco al was gearriveerd. Hij was al volop aan het signeren. De rij was heel lang kan ik je vertellen! Ik blijf het bijzonder vinden hoeveel mensen er telkens voor Marco in de rij staan. Alhoewel ik niet verbaasd ben. Hij staat voor iedereen klaar.
Hij was al vanaf 's ochtends vroeg aan het signeren! Om 10.00 uur was hij begonnen met signeren in de Mediamarkt in Rotterdam, vervolgens een uur gereisd naar Eindhoven om ook daar twee uur te signeren en dan moest hij na Eindhoven nog doorreizen naar Wilrijk in België, om daar ook nog eens twee uur te signeren. Om dan niet te vergeten dat hij ook nog met alle fans op de foto gaat.
 

Hij was ook nog eens verkouden. Ik had me hem te doen.  Gelukkig had hij zijn trouwe vriendenclubje bij zich. Het stelt me dan ook gerust dat ik weet dat hun goed op hem letten. Ze hebben alles weer goed geregeld. Ze namen de jassen en tassen aan van de fans, zodat dit niet op de foto komt te staan. Ze willen natuurlijk dat je fotomoment met Marco er dan ook op zijn best uitziet. Ik vond ook dat alle jassen en tassen etc. hun erg goed stond.
 
Mijn vriendin had Marco nog nooit in het echt gezien, dit maakte het extra spannend voor haar. Nathalie was zo lief om foto’s te maken. Mijn vriendin wilde het liefst samen met Marco en mij op de foto, dat maakte het dan voor haar minder spannend. Gelukkig heeft Nathalie ook foto’s van haar en Marco alleen gemaakt, hier is ze achteraf heel erg blij mee. Wisten jullie dat Nathalie ook super goed is in fotografie? Dat blijkt alweer uit onze foto’s. Mijn vriendin heeft bijna altijd de ogen dicht op een foto, maar op deze niet en wat straalt ze!
 

We hadden geschat een uur en een kwartier in de rij gestaan, maar wat was het gezellig en zeker de moeite waard. Zeker als je altijd al eens een foto samen met Marco hebt willen scoren!
We kwamen mede fans tegen die ik vaker tegenkwam, dit maakte het wachten extra leuk. We konden ook al mee zingen met het nieuwe album tijdens het wachten. Het album werd namelijk al gedraaid, ook konden we de videoclips op vrij groten televisieschermen zien.
 
Ik ben enorm benieuwd hoe mijn vriendin een concert van Marco zal gaan ervaren. Ze gaat gezellig mee met nog vier vriendinnen naar Effenaar in Eindhoven. Dat gaat ook zeker een super leuke avond worden!
 
Liefs,
Venice​
Belangrijke informatie Clubtour 'Thuis'
Ga je aankomende week naar een van Marco zijn concerten en ben je lid van de fanclub? Dan mag jij op vertoon van je speciale fanclubpas eerder naar binnen! De Tifosi ingang zal zoals altijd duidelijk gekenmerkt worden door de speciale Tifosi vlaggen. Dit is de plek waar je moet zijn om eerder naar binnen te kunnen. Wij zijn vanaf 17.30 uur aanwezig.

Dit geldt alleen voor staanplaatsen. Heb je een zitplaats dan is je plek al gereserveerd en is het onnodig om eerder naar binnen te gaan. 

Alleen leden met ledenpas mogen eerder naar binnen. Een ledenpas is individueel en niet overdraagbaar. Neem dus altijd een legitimatie mee. Op een ledenpas kun je geen introducés meenemen!
Je introducé kan uiteraard wel lid worden, dit kan eventueel ter plekke. Een online lidmaatschap kost 15,00 euro. Een familielidmaatschap (jij en de ander wonen op hetzelfde adres) kost 12,00 euro. Wil je ter plekke een lidmaatschap afsluiten zorg dan dat je contant kan betalen, pinnen is helaas niet mogelijk.

Mocht je onverhoopt je ledenpas niet hebben ontvangen voor de concerten, geen paniek! Zorg in dat geval dat je je legitimatiebewijs bij je hebt. Wij kunnen ter plekke in de ledenadministratie controleren of je inderdaad lid bent en dan kun je met de andere fans gewoon eerder mee naar binnen! 

De leden zullen ongeveer een kwartier voordat de zaal officieel opent naar binnen worden gelaten. We verwachten iedereen uiterlijk een half uur van te voren om te kunnen zorgen dat jullie op tijd naar binnen kunnen.
Zorg dat je er dan ook echt bent, naderhand kunnen we dit niet meer regelen omdat de hele groep in één keer naar binnen begeleid moet worden.

Groetjes,
Team Tifosi
'Thuis' in Paradiso!
In de afgelopen weken werden we al steeds door Marco via verschillende kanalen verrast met een nieuwe glimp van zijn gloednieuwe album ‘Thuis’. En met elk liedje dat werd uitgebracht en elke videoclip die online werd gedeeld, werd de nieuwsgierigheid naar het hele album alleen maar groter. We keken dan ook enorm uit naar donderdag 16 november, want op die dag zou Marco in Paradiso te Amsterdam zijn album presenteren en hij had beloofd alle liedjes van het album live te zullen spelen. En wij waren daarbij! Hoe te gek is dat!
 
Afgelopen donderdag was het dan eindelijk zover! In de middag reisde ik samen met mijn schoonzusje Linda af naar Amsterdam. Nadat we de auto geparkeerd hadden en een eindje door de stad waren gelopen, hebben we in de buurt van Paradiso even een hapje gegeten. Eenmaal bij Paradiso aangekomen stond er al een enorme rij wachtende, enthousiaste fans.
Ook de pers was natuurlijk aanwezig en even later verscheen Bridget Maasland om een item op te nemen voor shownieuws, dat je hier terug kunt kijken.
Foto: Edwin Smulders

Van buiten vond ik Paradiso al een prachtig gebouw, maar eenmaal binnen kijk je helemaal je ogen uit. Wat een intieme, sfeervolle setting! En toen de zaal en de galerijen langzaam volstroomden, kwamen de kriebels helemaal, wat bijzonder om hierbij te mogen zijn.
Je kon zelfs al het album aanschaffen, inclusief handtekening in gelimiteerde oplage, waar je ook nog een prachtige poster bij kreeg. 

En dan ineens wordt het licht gedimd, heeft de band hun plek ingenomen op het podium, hoorden we de eerste tonen van het prachtige ‘Thuis’ en staat Marco er ineens. Daarna volgde het ene na het andere liedje van het nieuwe album afgewisseld met prachtige oude nummers. Want zoals Marco ook zei, is het horen van nieuwe liedjes live heel bijzonder, maar het is wel zo leuk als je ook kan meezingen met liedjes tijdens een concert. Dus kwamen liedjes als ‘Rood’, ‘Margherita’, ‘Binnen’, ‘De Waarheid’ en ‘Vrij zijn’ ook voorbij, afgewisseld met de liedjes van ‘Thuis’. Wat een juweeltjes staan er op dit album, ontroerende ballads, afgewisseld met heerlijke uptempo liedjes. Liedjes waarbij je je thuis voelt, waarbij je thuis kunt komen en waarin je je thuis herkent.
Foto's: Ben Houdijk

Marco was ook echt in topvorm en wat was het heerlijk hem zo intens te zien genieten en stralen. Dat Marco heel veel mensen raakt met zijn muziek is geen verrassing meer, maar toch blijf ik het bijzonder vinden hoe het hem elke keer weer lukt. Bij het laatste liedje van de avond, ‘Eventjes Alleen’, sloot ik even mijn ogen en was het net of ik echt eventjes helemaal alleen was in Paradiso. En hij dit helemaal alleen voor mij zong. Brok in mijn keel, tranen prikten achter mijn ogen. Wat een prachtig liedje, zo klein, zo puur, zo herkenbaar en zo dichtbij. Wauw!
Foto's: Edwin Smulders

Bij het slotwoord werd Marco enorm verrast door zijn vriend Youp van ’t Hek. Want Marco wist niet beter dat hij uit handen van Youp een exemplaar van ‘Thuis’ overhandigd zou krijgen, maar niets was minder waar. Nog voor de releasedatum is ‘Thuis’ al platina en Marco mocht deze platina plaat uit handen van zijn vriend ontvangen. Hoe kicken is dat! Marco was dan ook totaal overdonderd en blij verrast. Wat geweldig om zo de avond af te mogen sluiten.
Foto's: Ben Houdijk

Dankbaar dat we bij deze bijzondere avond, met een platina randje, aanwezig mochten zijn en met prachtige herinneringen in ons hoofd en hart gingen we huiswaarts. 
 
Groetjes,
Hillie
Ook namens mijn collega’s van Team Tifosi

 
Winnaar Mijn Fanclubdag
Op 17 oktober kwam er een logje van ons online dat wij op zoek waren naar leuke, gezellige logjes over het te gekke Fanclubweekend, dat we met z'n allen in Italiaanse sferen hebben gevierd. Dat jullie net zo als ons hebben genoten merkten we al vrij snel, want de logjes kwamen massaal online.
Het viel dan ook niet mee om uit al die enthousiaste logjes het winnende logje te kiezen. Maar we zijn er unaniem uitgekomen dat Bastiaan de Goede zich de winnaar mag noemen van deze prijsvraag.
Bastiaan, jij kan binnenkort een leuke prijs in je brievenbus verwachten.

Ben je nieuwsgierig naar het winnende logje dan kan je deze hier bekijken. Wij hebben met plezier de logjes gelezen. Zo konden we nog een beetje langer nagenieten van dat onvergetelijke weekend. Wij kijken al weer uit naar volgend jaar, want dit blijft toch wel het gezelligste weekend van het jaar!

Alle loggers bedankt voor jullie deelname en tot logs!

Ciao, 
Team Tifosi

Flashmob: the making of
Zondag 28 mei reisde ik samen met mijn dochter en haar vriendin af naar Almere waar die dag de flashmob opgenomen zou worden. Deze flashmob werd opgenomen voor de fanclubdag. Het filmpje met de dansmoves op het lied ‘Neem Me Mee’ van Marco en Sanne Hans hadden we al een aantal weken in huis zodat we goed konden gaan oefenen.
Tja, die meiden hadden na twee keer het filmpje te hebben gezien al door hoe het dansje ging. Voor mij was het toch iets anders Op het filmpje leek het niet zo moeilijk, maar om het te doen viel het best nog tegen. De laatste 3 dagen riepen de meiden me steeds en moest ik dansen. Zij stonden dan naast me en riepen….1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 of links, links….rechts, rechts. Echt zo ontzettend gelachen maar ik had het uiteindelijk redelijk onder controle.

We waren op tijd en parkeerden de auto bij View in Almere. Het was een heerlijke warme dag en aangezien we te vroeg waren bleven we dus lekker bij het water wachten. Toen het bijna 13.00 uur was gingen we naar de parkeerplaats waar we eerst zouden gaan oefenen. Ondanks dat er toch wat mensen hadden afgezegd waren we met een redelijke groep dansers. Groot en klein, jong en oud, het was een hele fijne en gezellige groep. Eerst werd de dans twee keer geoefend en dat ging ons best goed af! Vervolgens ging Nathalie de groep verdelen en werd er verteld wie wanneer in moest ‘springen’.
Noa, een meisje van 11 jaar, was degene die de dans begon en wij volgden allemaal. We moesten soms enorm lachen, want natuurlijk ging je wel eens rechts wanneer je links moest, maar Nathalie had al gezegd dat het spontaan moest zijn en dat het niet erg was als je even uit de ‘bocht’ ging…haha
Toen we allemaal vonden dat we voor het 'echt' konden gaan, zijn we naar het centrum gereden. De afspraak was om op de Grote Markt de flashmob te gaan uitvoeren. We stonden behoorlijk verdeeld over het plein en het was gezellig druk. We deden natuurlijk net alsof we elkaar niet kenden. Maar zodra Noa met de muziek box aan kwam lopen waren we natuurlijk alert en probeerden zo spontaan mogelijk in te voegen. Dit ging ons heel goed af. Wat was dit leuk om te zien, iedereen ging natuurlijk kijken, filmen, er stonden zelfs mensen mee te swingen. Zo leuk! Zodra het liedje was afgelopen liepen we allemaal weer een kant op, alsof we elkaar dus niet kenden.
Na ongeveer een kwartier deden we de flashmob nog een keer. Wij stonden net in een winkel toen we bijna aan beurt waren en vertelden die meneer dat we snel terug kwamen, omdat we wilden mee dansen. Toen we terug kwamen moest hij wel lachen en vond het erg leuk dat we hier aan mee deden.
Vervolgens zijn we verderop het centrum ingegaan waar we nog een keer de dans gingen uitvoeren. Het was echt fantastisch, iedereen deed zo zijn of haar best! Er kwam een meneer naar ons toe om te vragen wat we deden en waarvoor. Hij vond ons zo leuk, zo enthousiast en dit vonden wij natuurlijk helemaal niet erg om te horen…haha. Ook ging Nathalie hier vele losse stukjes filmen, Demi en haar vriendinnen kwamen bijvoorbeeld de trap oplopen vanuit een garage. Iemand anders moest de roltrap opgaan, maar ook werden er hele leuke fragmenten gefilmd van de fakkel die Marco altijd draagt tijdens de Nationale Sportweek. Deze fakkel werd de gehele groep doorgegeven.
Daarna zijn we weer terug gegaan naar de grote markt om ook hier nog wat filmpjes op te nemen. Veelal van de fakkel. En wat hebben we gelachen, de vriendin van Demi moest met de fakkel rennen en doen alsof ze tegen de boom op liep. En zoals wij eigenlijk al verwachtten liep ze dus echt tegen de boom op met als gevolg dat de vlam los was en zij een schram op haar kin had….haha.Na deze geweldige opnamen konden we bij uitgaansgelegenheid Anno nog wat drinken gaan halen. Nog even gezellig nagekletst met elkaar om vervolgens afscheid te nemen en weer naar huis te gaan. Het was een onwijs fijne middag met, zoals jullie kunnen zien, een fantastisch resultaat!
Bedankt aan een ieder die heeft meegedaan!

Liefs,
Monique

 
Lidmaatschap
Lieve fans,

Met ingang van januari 2007, dus alweer bijna 11 jaar geleden, hebben we voor het laatst ons lidmaatschap verhoogd. Maar helaas ontkomen we er niet aan, aangezien de bedrijven waar we mee samenwerken ook in de loop van de tijd hun prijzen hebben aangepast. Denk aan de kosten voor het drukken en verzenden van de Tifosi, het maken van de ledenpasjes, de huur van de opslag, de prijs van postzegels etc. Alles gaat een beetje omhoog en we kunnen het helaas niet meer uitstellen.

Dat betekent dat de prijs van je lidmaatschap op jaarbasis met 0,25 cent per maand omhoog gaat, oftewel 3 euro per jaar. Van je lidmaatschap heb je wel komende maand vermoedelijk al plezier, want als lid van de fanclub heb je o.a. leuke voordeeltjes zoals een presale waar mogelijk en eerder naar binnen bij concerten. Voor de shows in november geldt dat ook, met uitzondering van Paradiso omdat dat volgens mij alleen maar leden zijn, haha.
 

Maar ook een presale zou zomaar op korte termijn plaats kunnen vinden, je weet maar nooit... Dan wil jij in 2018 dus echt dat felbegeerde pasje hebben! Heb je een machtiging? Dan hoef je niets te doen, wij regelen het voor je. Maak je zelf jaarlijks over, houd er dan rekening mee dat het met ingang van 1/1/2018 om een ander bedrag gaat, afhankelijk van je soort lidmaatschap. Heb je al voor 2018 betaald? Dan verrekenen we het door je lidmaatschap één maandje eerder te laten eindigen. Ook dan hoef jij niets te doen.
We hopen dat jullie begrip hebben voor onze situatie en door lid te blijven vierkant achter Marco blijven staan! Alvast bedankt!

Groetjes,

Nathalie Thielen

 
Een week vol bijzondere Borsato uitstapjes
In de afgelopen week vonden er heel veel leuke en bijzondere Borsato uitjes plaats en aan mij is gevraagd of ik hier een verslag van wil schrijven en jullie wil bijpraten over de afgelopen week. Dat wil ik natuurlijk wel!

Op de Fanclubdag kon je namelijk heel bijzondere en zeer gewilde prijzen winnen, waaronder varen en Pizza eten met Marco. Zelf ben ik niet bij alle uitjes aanwezig geweest, maar met behulp van de info van mijn collega’s Imke en Nathalie komt dat met het bijpraten hier wel goed hoor, haha. Van Imke kreeg ik een leuk verslag over het varen. Mijn tijdlijn ontplofte haast woensdag, dus hoe de prijswinnaars en mijn collega’s deze middag ervaren hebben, heb ik echt niet kunnen missen! Was jij er ook niet bij of wil je het graag herbeleven, lees dan snel het verslagje van Imke, want dan is het net of je er (weer) bij bent.
 


Imke: “Het begon allemaal op woensdag 25 oktober aan de Amsterdamse grachten. Er waren rond de zestig gelukkigen die mee mochten gaan varen en ik was er daar eentje van, blijft bijzonder! Al vroeg vertrok ik richting Amsterdam met de trein en ergens onderweg stapte ook Corine gezellig in. We kwamen mooi op tijd aan zodat we de gelukkige prijswinnaars konden opwachten. Iedereen had er zin in en was dan ook op tijd aanwezig, want stel je voor dat de boot weg zou varen zonder jou! Heel veel fans hadden lekkere dingen mee voor Marco en de truffelmayonaise was favoriet. Hoe zou dat nu komen?! Er werden de nodige foto’s gemaakt, selfies en heel veel knuffels uitgedeeld. Wat ruikt Marco toch altijd lekker, je moet gewoon even dichtbij hem staan. We hebben natuurlijk niks gezien van de Amsterdamse grachten, dat begrijpen jullie wel. Rond drie uur meerden we weer aan en was het echt tijd om van boord te gaan. Samen met een gezellig clubje gingen we een kijkje nemen in de stad Amsterdam. Ik verbaas mij elke keer weer hoeveel daar te zien is.We aten nog gezellig een broodje om daarna naar de prachtige boekwinkel Scheltema te gaan, want daar was de presentatie van het fotoboek van Marco en Raymond Rutting. Maar liefst vier verdiepingen heeft deze boekwinkel je kijkt werkelijk je ogen uit. De klanken van vrolijke muziek kwamen ons tegemoet en het was al gezellig druk met heel veel fans die een kijkje kwamen nemen. Het is echt een prachtig boek geworden met heel bijzondere foto’s erin. Stuk voor stuk ware juweeltjes. Mocht je nu geen sint- of kerstcadeautje weten, dan is dit echt wel een aanrader. We zijn dan ook enorm trots op ‘onze’ Marco dat zijn mooie foto's in het boek te zien zijn. Het was een dag om in te lijsten, we hebben enorm genoten van alles!” 

Ook de thuisblijvers konden meegenieten, doordat Marco live ging op zijn Facebook. Dat kan je hier terugkijken.
 

Twee dagen later togen er heel veel enthousiaste prijswinnaars naar Almere, om daar samen met Marco pizza te gaan eten.

Nathalie: "Je zou maar Pizza eten met Marco gewonnen hebben, dan kon je afgelopen vrijdag je geluk niet op! Want in het intieme Pulcinella in Almere klonk Italiaanse muziek door de speakers en werd je verwelkomd door Marco himself! De eerste foto was daardoor meteen in the pocket! Op de tafels stond brood met kruidenboter en door het welkomstdrankje zat iedereen al gauw aangenaam aan een tafeltje. Je kon kiezen uit vijf pizza’s, de 'Margherita', 'Domenica', 'Luca', 'Senna' en 'Jada'. Maar volgens mij was een groot aantal fans veel te uitgelaten om echt te kunnen eten, haha!
Deze prijs die je kon winnen op de Fanclubdag bij de scheurlootjes, was voor één persoon. Het leuke daaraan is dat je dan wel genoodzaakt bent met andere mensen te praten en nieuwe contacten te leggen, wat altijd heel erg gezellig is. Er waren evengoed wel een aantal bofkonten die tweemaal prijs hadden, maar toch ontstonden er geen groepjes en hoorde je overal gezellig geklets.
 

Veel mensen hadden een cadeautje voor Marco mee. Superlekkere whiskey, mooie wijnen en natuurlijk de truffelmayonaise, die heeft hij de afgelopen weken veelvuldig gekregen. En hij is met ieder potje net zo blij als met de eerste. We kennen Marco allemaal natuurlijk goed genoeg om te weten dat hij niet aan zijn tafeltje is gaan zitten en een pizza is gaan eten. Nee, hij heeft meegeholpen de bestellingen op te nemen, heeft in de keuken geholpen met de pizza’s bakken, ze geserveerd bij een aantal mensen.


Hij is met mensen meerdere keren op de foto gegaan, heeft handtekeningen uitgedeeld, heeft alles gesigneerd wat men meehad, kortom het was een topavond voor zowel de fans als voor Marco. Restaurant Pulcinella is ook heel sfeervol, heel gezellig en super gastvrij. De bediening heeft de benen uit hun lijf gelopen om de fans een leuke avond te bezorgen, waarvoor dank! En Marco riep het al die avond 'dit houden we erin en gaan we volgend jaar weer doen!'
En ik begrijp dat, het was echt heel, heel leuk!

En hoe leuk kan je natuurlijk terugzien op de foto’s, maar ook via het filmpje dat Marco live op Facebook plaatste
. Klik hier voor het filmpje.Afgelopen zaterdag vond het jaarlijkse vrijwilligersetentje plaats, een etentje dat alle vrijwilligers van de Fanclubdag krijgen aangeboden door Marco, om hen te bedanken voor hun inzet om deze dag voor alle fans onvergetelijk te maken. Rond 18.00 uur kwamen Marjolein en ik aan bij het restaurant ‘Boathouse’ in Almere. Bijna iedereen was er al en ook Marco kwam vlak na ons binnen. Er hing meteen al een gezellige sfeer en Marco liep heel relaxt rond om iedereen te begroeten en hier en daar een praatje te maken. Bij het welkomstwoord heette hij iedereen welkom en bedankte ons allemaal voor onze inzet en benadrukte nogmaals waarom het zo belangrijk is dat er vrijwilligers zijn en hoe blij hij daar mee is. Daarna was het tijd om te gaan eten. Er was een heerlijk buffet met o.a. Carpaccio, Vitello Tonnato, pastasalade, pizzastukjes, pasta, zalm, satéstokjes en patat en een heel lekker ijsstokje met witte, pure of melkchocolade, haha je weet wel, zo’n calorieënbom, als toetje.

Na het eten was het tijd voor Karaoke, dat is toch altijd wel een dingetje hoor, zingen met Marco in de buurt. Ondertussen mocht ook iedereen met Marco op de foto en werden we daarvoor in de rij gezet. Dat blijft toch altijd weer bijzonder en als Marco dan ook nog tegen je zegt “wat zie je er toch beeldschoon uit”, dan stamel je nog een dank je wel en sta je met rode koontjes op de foto. Want duh, het is wel Marco Borsato, die dat even tegen je zegt! Ondertussen was de Karaoke geopend en werd er driftig in de liedboekjes gebladerd op zoek naar een liedje wat je nog wel durfde te zingen. Vorig jaar heb ik de karaoke overgeslagen, maar een vrijwilligersetentje zonder meegedaan te hebben aan de karaoke, kan toch eigenlijk echt niet, haha. Schor was ik al door een virusje, dus vals zingen kon ik met een goed excuus. Samen met Anjo, Neske en Venice zongen we Mamma Mia, zo leuk dat Nathalie er ook bij kwam. De een na de ander greep de microfoon en het was een dolle boel. Zelfs heel team Tifosi waagde zich aan een liedje. Dat was ware teambuilding, want niemand kende de tekst, haha. Snel deleten uit het geheugen dus. Er werd veel gezongen, gedanst, polonaise gelopen met Marco voorop en vooral heel erg genoten en veel gelachen. Zo fijn ook om Marco zo blij en relaxt te zien, want het is best een hele drukke tijd voor hem.


Rond half elf hield Marco een afscheidspraatje, waarna hij tegen elven echt naar huis ging, maar het feestje ging daarna nog even door en hoe, haha! Marco was weg en hup daar kwamen de Marcoliedjes. Annemarie en Angelique verzorgden nog een vette afterparty en gingen helemaal los op een Marco Medley. Tja dan kan je natuurlijk niet anders dan keihard meezingen en springen. Rond half twaalf was het feestje echt voorbij, maar man, man, man wat was het een mooie avond! Zo ontzettend genoten met zijn allen.

Groetjes,
Hillie
Natuurlijk ook namens mijn collega's van Team Tifosi


 
Imke is jarig!


Ze is leuk, attent, ontzettend lief en vandaag viert deze kanjer haar 44e verjaardag! Naast haar drukke baan als doktersassistente bij de huisartsenpost in Terneuzen, maken wij dankbaar gebruik van haar enthousiasme binnen ons team. Als hoofd weblog stuurt ze ons heel goed aan en (bijna) niets ontgaat haar omtrent Marco.
Als je een feestje viert of een uitje hebt met Imke, nou dan kan ik je vertellen dat dat altijd heel gezellig is, want Imke houdt nu eenmaal van gezelligheid en daarom ben ik Marco ook ontzettend dankbaar, dat ik Imke door Marco heb leren kennen.

Vandaag vier je je eigen feestje lieve Imke!Hartelijk gefeliciteerd namens ons hele team!
We wensen jou een hele fijne dag en een mooi, fijn en liefdevol levensjaar toe! Geniet! 

Veel liefs,
Marja xxx


 
Het Fanclubweekend
Jaa! Afgelopen weekend was het zo ver! Het allerleukste weekend van het jaar vond plaats, namelijk het Fanclubweekend! Dit werd ook dit jaar gehouden in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee en wat hadden we geluk met het weer!
Zoals jullie weten hadden we weer ontzettend ons best gedaan om er een te gek en onvergetelijk weekend van te maken. Ik mag nu wel zeggen dat dit mede door de zeer goede voorbereidingen gelukt is!

De medewerkers van de Fanclub en een aantal vrienden van Marco kwamen zaterdagmiddag bij elkaar om de laatste voorbereidingen te treffen. Zo werden er kramen opgezet, werden de laatste dingen gecheckt en namen we samen nog eens het programma door. 
Net als vorige jaren was er op de zaterdagavond de welbekende Borsato Bingo. Deze avond is zeer geliefd bij fans en was ook dit jaar vrijwel direct uitverkocht.
 

Tussen de Borsato Pubquiz en de Borsato Bingo werden kleine wensen op het podium vervult. Ook was er dit jaar een verrassingsmomentje voor alle fans. Onder drie tafels in de zaal was namelijk een kaartje verstopt. Degene die dit kaartje wist te bemachtigen mocht samen met Marco een dansje doen op het podium. 

Dit jaar waren Mary en Silvana voor het eerst aanwezig tijdens de Borsato Bingo en wat was dat leuk! 
Nathalie kennen we natuurlijk allemaal, wat heeft ze deze avond leuk gepresenteerd. Het bewijst maar weer hoeveel humor ze heeft. Zo bracht ze Marco en een aantal fans stilletjes in verlegenheid door hun te vragen wie Marco ‘zou doen’. De mensen in de zaal moesten allemaal hun ogen dichtdoen en bij '3' een hand in de lucht houden als ze Marco wel zouden willen doen. Ik heb stiekem gekeken en ik kan verklappen dat er heel wat handen in de lucht gingen. Maar ook aan de o zo gezellig avond kwam een einde. Marco ging nog met alle fans op de foto.

Na afloop van de Borsato Bingo gingen een aantal medewerkers en Marco’s vertrouwde groepje gezellig met zijn alle een drankje doen met een hapje. We kunnen jullie vertellen dat het deze avond 2.15 uur werd haha, zo gezellig was het!

Na een kort nachtje verzamelde de medewerkers van de Fanclub en de vrijwilligers zich rond 8.30 uur in de foyer. Daar troffen we de laatste voorbereidingen voor de Fanclubdag en zorgden we ervoor dat alles leuk binnen het thema Italië werd aangekleed. Het was zo leuk om te zien hoe veel mensen hun best hadden gedaan om het thema in hun outfit te laten terugkomen.Rond 12.00 uur begon het programma met een filmpje van fans die samen een fakkel aan elkaar door gaven. Je kan het beschrijven als een soort Olympische fakkel, hierbij krijg je het gevoel van samen zijn, samenwerken en toe leven naar het Fanclubweekend. Tijdens de voorbereidingen hebben we dan ook heel hard gelachen.

We hadden dit jaar weer allemaal leuke gasten te gast. Één van de gasten was Miguel Janssen, Marco's goede vriend en personal trainer. 
Het was Miguel's taak om fans goed voor te bereiden op een aankomende concertreeks. Dit werd gedaan doormiddel van een warming up op het nummer 'Binnen'. Het was zo leuk om te zien dat fans zo lekker enthousiast mee deden! Mijn complimeten!

Ook dit jaar werden weer hele leuke wensen vervuld. Dit blijft toch altijd een heel leuk onderdeel. Hoe bijzonder is het dat we samen met Marco wensen van fans mogen laten uitkomen. Ik vind het persoonlijk ook heel leuk dat je weet dat sommige nog een heel leuk momentje op het podium zullen gaan krijgen tijdens de Fanclubdag. 

Dit jaar hadden we twee spellen, het spel Alles Mag Op De Fanclubdag (een leuke variant van Alles Mag Op Zaterdag) en het grote Pinokkiospel. 
Bij het spel Alles Mag Op De Fanclubdag mochten twee fans in één trui met Marco, hoe gaaf is dat?!
Bij het Pinokkiospel kon Marco een prijs winnen. Hij kon kiezen uit twee prijzen, namelijk een mand met Italiaanse producten of een envelop waar Marco de inhoud niet van kon.
We weten natuurlijk allemaal dat Marco zo lekker enthousiast en ook een tikje nieuwsgierig is, dus hoopte we dat hij voor de envelop zou gaan en dat deed hij hoor! Hij won een shoot met niemand minder dan Kim Feenstra. Een wens die uit komt voor Marco! Aan het einde van de dag was de loterij en had Mary, de moeder van Marco zelfs prijs, hoe ongelofelijk is dat! Mary kreeg het Italiaanse pakket waar Marco voor had kunnen kiezen bij het Pinokkiospel.
 


Marco gaat altijd met zijn tijd mee, nu dus ook met de Borsato Weblog. 
De eigenaar van Qball was aanwezig tijdens de Fanclubdag. Hij presenteerde een nieuwe variant van de Weblog. Het zal niet lang meer duren voor deze nieuwe variant online verschijnt. Je krijgt net als op Facebook een tijdlijn, waarin jouw logjes verschijnen met o.a. je Instagram, Facebook, Twitter enz.
Hoe cool is dat?!

Gert van der Vijver, beter bekend als zandtovenaar heeft tijdens deze dag liedjes van Marco in zand getekend, dit was zo ontroerend en zo mooi!
Hij heeft zelfs een nieuw liedje '18 Jaar' Van het nieuwe album 'Thuis' van Marco uitgebeeld. Dat was wel heel erg gaaf kan ik je vertellen! Het nieuwe album van Marco komt uit op vrijdag 17 november. 

William Rutten kennen we allemaal o.a. als jury van 'Het Perfecte Plaatje'. Hij heeft bijna alle bekende uit de showbizz voor zijn lens gehad.Het was dan ook bijzonder dat we hem als gast erbij mochten hebben.
William heeft veel over fotografie verteld, nam deel als Teamcaptain aan het spel Alles Mag Op De Fanclubdag en heeft samen met Marco de foto's van de foto-expositie tijdens de Fanclubdag beoordeeld. 

Aan het einde van de dag mochten negen fans voor Marco zingen, onder leiding van Daniël Kist op piano. Wat deden ze dit goed! 
 

De dag werd afgesloten met het filmpje van de Flashmob die werd opgenomen in Almere. Dit filmpje zegt meer dan genoeg! Fans die samen komen voor dezelfde passie met hetzelfde doel. Ik vond het kleine meisje dat als eerste starte met de muziek heel erg stoer, knap hoor!

Als laatste werden wij als medewerkers van de fanclub het podium op geroepen. We werden bedankt, maar niet zomaar bedankt. We kregen allemaal een unieke Borsatokoffer! We voelde ons even de koffermeisjes van Linda Marco. 
Marco kreeg een mooie bos bloemen aangereikt en Nathalie kreeg van Marco een stedentrip cadeau voor haar samen met haar lieve Roger, hoe lief! Heel veel plezier alvast lieve schat!

De Fanclubdag kwam tot een einde. Na het opruimen hebben we nog gezellig met zijn alle gegeten. Een aantal medewerkers bleven nog een nachtje slapen en sommigen gingen naar huis.Het was een weekend om nooit meer te vergeten. Ik heb persoonlijk veel ervaringen op mogen doen waar ik heel trots op ben, veel nieuwe mensen mogen ontmoeten en vooral heel veel vrolijke gezichten voorbij mogen zien komen. Ik wil daarom ook iedereen en Nathalie en Marco in het bijzonder bedanken voor het onvergetelijke weekend.
Ik zeg tot volgend jaar!
 
Liefs, Venice
Team Tifosi 
"Veel te lang heb ik gedacht
Dat jij het was, bestemd voor mij"