Welkom bij de Tifosi!
                                                 
Tifosi di Marco Borsato is de officiele fanclub van Marco Borsato. Sinds 1994 ben ik voorzitter van deze fanclub en tegenwoordig run ik het dagelijks bestuur hiervan samen
met Bianca den Harder, Corine van Namen, Diana Verschoor en Kimberley Vaessen. Verder horen bij dit team AnjaEricHillie, JohnnyLisanneLunarda
Monique, SandraVenice en Yaiza op wie ik altijd kan rekenen.

Op deze weblog lees je hoe het achter de schermen van de fanclub gaat. Een kijkje in de keuken dus! Bevalt een recept je? Laat dan gerust een berichtje achter!

Groetjes,

Nathalie Thielen
Tifosi di Marco Borsato!
Mailen? *klik*!Lid worden van de fanclub?
* 2x per jaar de Tifosi ontvangen op a4 formaat!
* Voorrang kaartverkoop stadionconcerten
* Een eigen Borsatoweblog
* Een eigen Tifosi ledenpas
* Marco op de fanclubdag ontmoeten?


Word dan nu lid van de Fanclub!
Kijk op onze website voor meer informatie.
 

Voor altijd in ons hart

Bianca Heemskerk (heartbounce)

3 juli 1972 - 18 juli 2013 
Bezoekers
Op dit moment zijn er 4 fans ;
en 4 gast fans .
Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Tifosi's nabestellen!
Zoeken
Merchandise shop
E-mail alert
Foto album
Tifosi Tripje 2012
Klokje
Wij zijn ook te vinden op:
    
Niet vergeten!
2 januari (1969)
Lunarda Thomas

2 januari (1972)
Anja van den Daele

4 januari (1970)
Edwin de Groot

10 januari (1990)
Marieke Dollekamp

21 januari (1975)
Diana Verschoor

23 januari (1962)
Sandra Sahupala

1 februari (1969)
Nathalie Thielen

23 februari (1976)
Sandra Meeuwsen

1 maart (1973)
Bianca den Harder

5 maart (1973)
Corine van Namen

16 maart (1973)
Hillie Hop

1 april (1956)
Kees ten Dam

14 april (1984)
Yaiza Kessels

19 april (1971)
Monique Altena

9 mei (1998)
Lisanne Maasland

26 juni (1995)
Venice Schell

16 juli (1981)
Arno Schlijper

16 augustus (1981)
Eric Bus

22 augustus (1955)
Ton Dijkman

17 september (1988)
Kimberley Vaessen

23 september (2001)
Senna Borsato

30 september (1968)
Eric van de Bovenkamp

12 oktober (1959)
Johnny Herman

2 november (1964)
Arnold van Dongen

30 november (1998)
Luca Borsato

3 december (2002)
Jada Borsato

6 december (1968)
John Ewbank

9 december (1967)
Armando Borsato

10 december (1967)
Leontine Borsato

11 december (1973)
Lodewijk van Gorp

21 december (1966)
Marco Borsato
Mijn laatste reacties
Hoi MammaMIa, Sinds...
14:01, 10 mrt 2019
...
15:41, 24 okt 2018
Dat klopt helemaal,...
21:04, 23 okt 2018
Wat fijn om te lezen dat...
21:01, 23 okt 2018
Wat fijn dat je al zo je...
13:02, 18 okt 2018
...
12:58, 18 okt 2018
Wat super leuk Wendy! We...
19:18, 16 okt 2018
Jeetje Esther, wat naar...
21:47, 8 okt 2018
Het was zeker een hele...
21:41, 8 okt 2018
Jeeejjj. wat heb jij weer...
21:38, 8 okt 2018
Onze Monique is jarig!
We hebben de vlaggen nog niet opgeruimd, want we zijn nog niet klaar met feestvieren! Vandaag staat in het teken van onze lieve collega Monique! Sinds vorig jaar maakt Monique deel uit achter de schermen en is ze werkzaam voor Tifosi di Marco Borsato. Monique heeft in dit afgelopen jaar heel wat sprongen gemaakt en haar taken voor de Fanclub behoorlijk uitgebreid. Ze is dan ook nergens bang voor, vindt alles leuk en wilt alles uitproberen.

Wij kennen Monique als een behulpzaam persoon, die vooral heerlijk enthousiast is, maar bovendien heel lief! 
Ze zit in de werkgroep Social Media, Borsato Weblog, Borsato.nl, Nieuwsbrief, in de werkgroep Merchandise waar ze ervoor zorgt dat jullie de leuke items van Marco bij jullie thuis ontvangen en in de werkgroep Tour. Als je in de afgelopen dagen naar de Clubtour ‘Thuis’ van Marco bent geweest in o.a. Groningen en Enschede, dan is de kans groot dat je Monique hier bent tegengekomen, tijdens het eerder naar binnen gaan. 
Monique is ook heel betrokken bij goede doelen. Zo zet ze zich ieder jaar, tijdens de tijd rond Pasen, in voor War Child waarvoor ze geld inzamelt met behulp van het verkopen van verrukkelijke paaseieren! Dit doet ze een paar weken achter elkaar, geheel vrijwillig van ’s ochtends vroeg tot laat op de dag. Jullie begrijpen vast dat wij ontzettend trots zijn dat zij onze collega mag zijn!Lieve Monique, vandaag laat je alles even los en laat je je verwennen! Je hebt de afgelopen tijd voor velen klaargestaan en je steentje bijgedragen. Van harte gefeliciteerd van ons allemaal! 
 
Anja I Bianca l Corine I Diana I Eric I Hillie | Imke I Kimberley I Lisanne  Lunarda I Monique I Venice |  Nathalie

 

 
Eindhoven 'Thuis' de gekste!
Jullie kennen dat gevoel wel allemaal, dat moment waarop bekend wordt gemaakt dat Marco weer een tour gaat doen. Dat wil je uiteraard niet missen en alle voorbereidingen worden getroffen. Je gaat je baas inlichten dat je echt een paar dagen vrij moet, je gaat je vriendinnen polsen hoeveel kaartjes er aangeschaft moeten worden en wie wanneer naar welke concerten mee wil. Want zeg nu eerlijk één keer naar Marco is echt te weinig! We hebben nu eenmaal Marco vitamines nodig. Zo gaat dat een beetje in zijn werk. Als je de eer hebt om voor de fanclub te werken komt er nog ietsjepietsje meer bij kijken. Alles wordt klaargezet zodat de kaartverkoop soepel verloopt voor de fans.. En of dat kicken is!!! We polsen wie er vrij zijn op de dag dat de kaartverkoop begint, de nieuwsbrieven worden klaargemaakt, de Facebookpagina met evenementen wordt in orde gemaakt, en op de dag dat het dan zover is zitten we klaar voor de mails te beantwoorden. We gaan los als blijkt dat alles binnen een mum van tijd is uitverkocht en er concerten bij komen. Help, ik moet weer naar mijn baas om nog meer vrije dagen te regelen. Ondertussen weten mijn collega’s wel wat voor leuke hobby ik heb en denken ze mee, zodat ik vrij kan krijgen op de dagen dat ik naar de concerten wil. Op een paar voorwaarden dan, ik regel ook kaartjes voor hun hahaha en ik moet een keer taart mee nemen, nou dat is zo geregeld!

Afgelopen donderdag was het dan zover, ik reisde samen met Bianca af naar Eindhoven (de gekste) en dat klopt wel want samen in de auto werd het wel wat gek, met een Belg en een Nederlander kan dat ook niet anders. Mijn liefste vriendinnetje Marja kon helaas niet mee en dat begreep ik volkomen al heb ik haar wel gemist, maar dat halen we vast nog wel eens in!Onderweg zongen, kletsten, aten en dronken we wat en voor we het wisten waren we op plaats van bestemming. Er waren al wat fans die hun stoeltje hadden uitgeklapt. Het was al een gezellige boel. Lunarda en Venice waren ook gearriveerd en de vlaggen konden worden klaar gezet. Een hele happening om alle blije koppies van iedereen weer te zien, want inmiddels is het al één grote familie aan bekende fans. Ik ging de rij af om te kijken hoe het leefde onder de fans om bij het concert van Marco te zijn en met wie ze deze avond gingen beleven. Toch altijd leuk om wat meer te weten van de fans en ik stelde hen wat vragen met toestemming voor een foto.

Met wie ben je hier vanavond?
Loraine en Dennis uit Helmond ( 26 en 29 jaar jong ) zijn gezellig samen en zijn partners ( ze zien er zeer verliefd uit dus ik ga ervanuit dat het klopt )
Hoelang moesten jullie reizen om in Eindhoven te zijn?
Wij waren 30 minuten onderweg, dus lekker dichtbij, het voelt als ‘thuis’.
Gaan jullie nog naar meerdere concerten of houden jullie het braaf bij deze ene keer? "Wij zijn in Paradiso geweest, naar de albumpresentatie, dat vonden wij echt heel gaaf. Nu zijn we hier en als er nog kaartjes voor Carré beschikbaar komen zouden wij deze ook graag nog gaan bezoeken".
Welk liedje hoop je dat er zeker langs komt vanavond?
Loraine: "Persoonlijk vind ik ‘Eventjes Alleen’ echt prachtig". Dennis gaat voor ‘Vrienden’.
Zijn jullie al lang lid van de fanclub?
Loraine: " ik denk een jaartje of drie" en Dennis is aangestoken door het virus en is nu ongeveer een jaar lid.
Stel je mag Marco één vraag stellen, welke zou dat zijn?
Loraine: "Ik zou vragen of ik nog meer dan één vraag mag stellen, want één is echt te weinig". Dennis: "Ik moet Loraine natuurlijk groot gelijk in geven".
Loraine en Dennis hebben samen aan het hekkie een topavond gehad!

Het werd al gezellig druk en de zon ging ook nog schijnen dus voor we het wisten was het al bijna zover om de deuren open te gooien. Voordat het zover was stelde ik ook nog even wat andere fans wat vraagjes.
 

Met wie ben je hier vanavond?
Marie José 48 jaar jong uit Sittard is samen met haar dochter Anne en Ferry die later aan komt lopen.
Hoelang moest je reizen om in Eindhoven te zijn?
Lekker dichtbij, dus was er in dertig minuten vertelt Marie-José.
Ga je nog naar meerdere concerten of hou je het braaf bij deze ene keer?
Wij zijn heel braaf voor deze ene keer gegaan.
Welk liedje hoop je dat zeker langs komt vanavond?
‘Alsof Je Vliegt’. Dat vind ik zo’n mooi nummer.
Ben je al lang lid van de fanclub?
Ja al heel wat jaartjes, ik geloof sinds 2008.
Stel je mag Marco één vraag stellen, welke zou dat zijn?
Was je heel verdrietig toen AZ verloor van ONS PSV afgelopen zaterdag? Samen moeten we heel hard lachen en ik moet haar beloven dit niet vanavond aan Marco te laten lezen, haha en Marie- José houdt haar PSV sjaaltje nog even omhoog.
Marie-José heeft ook genoten van een gezellige avond aan het hek, ik zag haar zichtbaar genieten en mee zingen.
 

Rond half zeven was iedereen binnen en ik moet zeggen dit ging heel relaxed en netjes, twee aan twee toch fijn dat dit zo kan! De rolstoelers kregen ook een mooi plekje toegewezen dus helemaal top. Wat mij wel opviel was dat het podium dit keer wel wat hoog was, maar ja dan de nekspieren maar eens wat extra trainen. We hebben genoten en er kwamen veel nummers voorbij waarbij ik toch een paar keer moest slikken. Marco genoot zichtbaar om weer in Eindhoven te zijn. De hele setlist ga ik natuurlijk nog niet verklappen, want er komen nog zoveel mooie avondjes. Er is ruimte om te springen, je kan heel hard meezingen op wat oudere hits die geweldig blijven, je kan aandachtig luisteren naar kleine liedjes, kortom er komt heel wat moois voorbij.Na afloop was het nog te druk in de parkeergarage om gelijk te vertrekken dus we wachten nog even en ik had dus het geluk om nog even een foto te schieten met Marco. Toch altijd leuk dat je nog even kan vertellen dat je weer genoten hebt. Na een mooie dag vertrokken we weer richting huis. Het was een beetje lastige autorit, want mijn vriendin TomTom deed niet wat ik wilde en af en toe kwam er een flinke mistbank voorbij, maar rond de klok van half twee lag ik toch weer lekker ‘thuis’ in mijn eigen bedje, naast mijn lieve mannetje, hoe rijk ben je dan! Iedereen die nog gaat genieten waar dan ook, veel plezier en wie weet zie ik jullie nog ergens.
Nog een bedankje aan Bianca voor het maken van de foto's, DANKJEWEL

Liefs,
Imke 
 
Hiep Hiep Hoera! Vandaag is Yaiza jarig!
De taart staat klaar, de slingers hangen op want onze collega Yaiza is vandaag jarig! Yaiza is een hele lieve collega waar je altijd op kan rekenen. Als er een aanvraag binnen komt voor een header, Yaiza zal meteen aan de slag gaan, wil je een leuke discussie op het Forum, Yaiza zal dit plaatsen, wil je een antwoord op je vraag, Yaiza zal deze met plezier beantwoorden. Naast haar taken binnen de Fanclub is Yaiza werkzaam in de zorg en is ze trotse moeder van zoon Liam. Wat een heerlijk mannetje is dat toch!Yaiza vandaag mag je lekker niks doen, maar vooral genieten samen met Johan en Liam!  Namens ons hele team van harte gefeliciteerd met je verjaardag! 

Anja I Bianca l Corine I Diana I Eric I Hillie | Imke I Kimberley I Lisanne I Lunarda I Monique I Venice |  Nathalie
Thuis in Groningen
Eindelijk was het dan zover, daar waar we met elkaar naar uit hebben gekeken is begonnen! Afgelopen vrijdag was de aftrap van de voorjaars Clubtour ‘Thuis’ in MartiniPlaza te Groningen. We hadden er ongelofelijk veel zin in en voor ons is het eigenlijk een thuiswedstrijd. Ik hoefde maar 45 minuten te rijden en dat is niks in vergelijking met wat we normaal altijd rijden, maar dat hebben we er echt graag voor over!
Als medewerker van de Fanclub mocht ik leden eerder naar binnen laten. Er was een speciale rij voor leden, welke was te herkennen aan de Tifosi Vlag. Dit onderdeel van mijn werkzaamheden voor de fanclub is ook super leuk en ik vond het dan ook heel fijn om te mogen doen!

Eenmaal binnen konden we een mooi plekje uitzoeken en kon de avond beginnen! En wat voor avond, Marco had er duidelijk veel zin in en de band ook! Er werden vele nummers van het nieuwe album 'Thuis' gespeeld, maar ook verrassend veel oude nummers. Je merkt dat dit heel erg gewaardeerd wordt door het publiek. Marco heeft zelfs een nummer gezongen wat hij nog nooit live heeft gedaan. Ik ga niet verklappen welke dat is, want ik laat jullie liever nog een beetje in spanning. Maar geloof me, neem je zakdoeken maar mee, je hebt ze nodig! Ook neemt Marco deze tour twee gastartiesten mee, vrijdag was Jacqueline Govaert zijn gast en zaterdag en maandag Elske DeWall, zo leuk!
Groningen is voor Marco altijd een bijzondere plek om te komen, want als hij hier concerten gaat doen brengt hij ook altijd een bezoek aan het Brandwondencentrum. Dit heeft hij dan ook afgelopen zaterdag gedaan samen met Nathalie. Marco bezocht een aantal patiënten, waaronder Dennis. Dennis heeft spasme en zou na een avondje stappen een sigaretje aansteken boven het gasfornuis. Maar daarbij ging er iets mis waardoor zijn kleding vlam vatte en door zijn spasme kon hij zo snel zijn trui niet uittrekken. Hij zou samen met zijn moeder naar het concert komen, maar ligt inmiddels al acht weken in het ziekenhuis. Zijn moeder was maandag wel aanwezig, want Dennis wilde dat ze ging. Marco heeft speciaal voor Dennis het prachtige lied ‘Mooi’ opgedragen. Marco vind hem een voorbeeld voor velen omdat hij na zoveel tegenslag nog zo positief in het leven staat. Natuurlijk heeft Marco ook weer heel veel knuffels meegebracht en deze staan dan weer in de speciale knuffelkast!
Tijdens deze dagen kunnen we ook weer een aantal nieuwe fanclubleden welkom heten. Zo ook een vader met zijn zoontje van negen jaar. Ze stonden bij ons in de rij waarop ik ze ging vragen of ze lid waren, dit was (nog) niet het geval. Hij had de kaarten gekregen voor zijn vriendin en hem, maar zijn vriendin ging uiteindelijk toch liever naar een piratenfestival…haha. De hoofd security die er alle dagen was vond het leuk om mij te melden dat hij ook liever naar dit festival was gegaan….met een lach!
Omdat zijn vriendin dus niet mee ging dacht hij dat zijn zoontje het wel leuk zou vinden, en dat vond hij! Hij vond het nog veel cooler om vooraan te mogen staan en ja dan is het toch wel fijn om lid te worden. Daar hoefde papa niet lang over na te denken. Ik zei nog tegen zijn zoontje dat zijn moeder vast heel jaloers zou worden! “Nee hoor”, zei hij. Toen ik binnen stond zag ik dat ze twee meter van me af stonden, vooraan bij het hek en wat heb ik ze beide zien genieten, zo mooi!
Ook War Child tourt mee. Ze staan bij ieder concert en je kunt bij hen een kaartje invullen waarop jij verteld wat ‘Thuis’ voor jou betekent. Hiermee kun je dus een lunch met Marco winnen, en wie wil dit nu niet! Ieder concert wordt er iemand uit gekozen. Ik moest ook mee doen van de meiden en dat heb ik dus ook maar gedaan haha. Helaas zit ik niet bij de winnaars. Jullie hebben dus nu even tijd om na te denken wat jij zou gaan invullen. Doe dat en wie weet ben jij degene die heerlijk met Marco gaat lunchen!

De eerste drie concerten van de voorjaars Clubtour zitten er helaas weer op. Ik heb alle dagen zo ontzettend genoten en weet zeker dat jullie dat ook gaan doen! Ik wil jullie dan ook onwijs veel plezier wensen wanneer je gaat!
 
Liefs,
Monique


 
 
Marco, 28 jaar in het vak!
Vandaag is het alweer 28 jaar geleden dat Marco de Soundmixshow won met zijn vertolking van ‘At This Moment’ van Billy Vera. Al 28 jaar mogen wij genieten van de prachtige muziek die Marco maakt. Muziek die als een rode draad door vele levens loopt, heeft gezorgd voor vreugde op bijzondere momenten, maar ook steun en houvast geboden bij verdriet.

Wij hopen dat we nog jaren van Marco en zijn prachtige muziek mogen genieten. Gefeliciteerd, lieve Marco, met je 28-jarig jubileum en veel plezier vanavond in Groningen. Maak er een spetterend feest van!

Liefs, 
Anja, Bianca, Corine, Diana, Eric, Hillie, Imke, Kimberley, Lisanne, Lunarda, Monique, Venice, Yaiza en Nathalie

Club Borsato in Progress...

Het is alweer enkele maanden geleden dat we een oproep deden voor testers voor de vernieuwde weblog. Want bij zo'n proces komt heel wat kijken en de vernieuwde weblog moet uitgebreid getest worden. Op onder andere gebruiksvriendelijkheid, foutjes (bugs) moeten eruit gehaald worden, layout moet bekeken worden op verschillende devices (pc, mobiel, ipad) etc. Uit de respons op deze oproep hebben we een aantal mensen gekozen en benaderd, waarvan een tiental meteen mochten starten met testen.

Ik mocht deze groep begeleiden en wat is het heerlijk om met zulke enthousiaste mensen samen te werken! Door middel van een Whatsapp groep houden we contact en konden ze vragen stellen. In deze groep zaten onder andere Sandra en Marjan. Op een later moment is er een tweede testgroep samengesteld, waarvan de leden via de mail instructies kregen en hun bevindingen doorgaven. In deze groep zaten onder andere Anja en Maria. Om jullie een beetje een idee te geven hoe dat testen nou gegaan is, hebben we hen een paar vragen gesteld over de oude en de nieuwe weblog en hoe het testen verliep. Deze vragen wilden ze graag voor jullie beantwoorden!

Hoe lang log je al en wat maakt het loggen zo leuk:

Sandra: “Ik ben vanaf 2015 lid van de fanclub en vanaf dat moment ben ik ook gaan loggen over van alles en nog wat. De ene periode wat intensiever dan de andere periode maar altijd met veel plezier. In het begin dacht ik dat het loggen niets voor mij was, maar niets is minder waar. Het is vooral leuk om je verhaal met anderen te kunnen delen en de verhalen van medeloggers te lezen. Wat me vooral opvalt is dat iedereen zo lief en respectvol met elkaar omgaat op de weblog. Daar kunnen veel mensen op Social Media een hoop van leren.”

Anja: “Ik log al ongeveer 10 jaar. Als het niet langer is. Loggen is zo leuk omdat je op een intensieve manier contact hebt met medefans. Er ontstaan door het loggen echte vriendschappen voor het leven en het feit dat Marco je echt kent, maakt het natuurlijk heel speciaal. Hij weet echt wat er speelt bij zijn fans. Hij is op deze manier ook heel gewoon. Ik zie Marco als een echte oprechte vriend.”

Maria: “Ik ben lid van de fanclub sinds 2014 en ben begonnen met de weblog na een concert van Marco SIR in Ziggodome begin 2016. Mijn eerste log was zonder een foto, maar met de hulp van de vrijwilligers kwam daar verandering in en begonnen de logjes stilaan mooier te worden en van het ene kwam het andere en werd ik een fanatieke logger, zoals ook in de Nieuwsbrief van Tifosi beschreven werd toen ik Weblog van de Maand werd.
Ik ben mettertijd door het loggen een mooie vriendenkring gaan opbouwen, vooral in Nederland tot zelfs een uitnodiging voor de koffie. In de weblog kan je alles vertellen. Vooral natuurlijk over dezelfde hobby, namelijk Marco en zoals de concerten, de Marcomeeting, de tramrit, het varen. Allemaal leuke dingen. Je kan ook andere dingen neerpennen over je gezin en nog veel meer. 
Vooral de lieve reacties die je soms krijgt en de logjes die je kan lezen. Elke dag kijk ik toch 2x naar de weblog, om zelf soms een reactie te geven.” 

Marjan: “Ik log sinds oktober 2008, dus dit jaar 10 jaar 😊”
In de logjes kan ik de leuke en de minder leuke dingen kwijt, vind ik steun in slechte tijden en bijval bij de leuke dingen die ik mee maak, heb door de logjes nieuwe vrienden gevonden door heel Nederland en zelfs in België.”


Waar heb je op gelet bij het testen van Club Borsato en hoe heb je het testen ervaren? 

Sandra: “Ik heb voornamelijk getest of alles werkt op verschillende devices (internet explorer, google chrome en IOS) en of Club Borsato gebruiksvriendelijk is. Het testen was leuk om te doen. Iedere keer als er een update was, wist ik niet hoe snel ik weer aan de slag moest. Het was super om te zien dat er iedere keer weer hard gewerkt werd aan de opmerkingen die we hadden. Het voelt goed dat ik op deze manier iets kon betekenen voor de fanclub.” 
Anja: "Ik heb gelet op dat het toegankelijk moet zijn voor iedereen. We hebben verschillende soorten fans. Het moet overzichtelijk zijn en niet te veel acties voordat een logje online staat. Ik vond het erg leuk om deel uit te maken van iets wat er nog niet is. Maar bij een nieuwe update van Qball iedere keer opnieuw inloggen vond ik best wel irritant.”

Maria: “Het testen van de nieuwe weblog vond ik heel leuk ook al was het altijd opnieuw beginnen bij een update. Ik heb dit altijd heel graag gedaan, en bij het testen was het natuurlijk op verschillende dingen letten, zoals het plaatsen van foto’s, lettertypen, banner wijzigen, je profiel bijwerken, de linkjes met Instagram en YouTube, chatten met andere testers proberen en nog veel meer.”

Marjan: “Bij het testen heb ik gekeken naar het makkelijk plaatsen van bijvoorbeeld foto’s, op de huidige log is dat omslachtiger, dus denk dat dit loggen voor velen makkelijker is en daarom meer zal uitnodigen tot loggen! Verder heb ik gekeken naar de lay-out van de log. Het is heel overzichtelijk, dus toegankelijker voor velen. Ik heb het testen met veel plezier gedaan, vooral het uitvogelen hoe het nu in elkaar zit, vind ik erg prettig."

Hoe verliep de samenwerking?

Sandra: “Ik kan niets anders zeggen dan dat de samenwerking uitstekend verliep. De testers waren heel enthousiast en iedereen was heel behulpzaam.” 

Anja: “De samenwerking heb ik als prettig ervaren. Als er dingen waren die onduidelijk waren werden die goed uitgelegd. Het is ook erg fijn om te merken dat het clubje dat getest heeft het helemaal ziet zitten. Ik kan niet wachten op het moment dat we live gaan. Ik denk meerderen met mij."
 
Maria: "Ik vond de samenwerking leuk. Je kreeg telkens een mail van Hillie wanneer er een nieuwe update kwam met de punten die verbeterd waren en waar je nog op moest letten. Ook af en toe reacties van Job en Beaudinn van QBall."

Marjan: "De groep die mocht testen vond elkaar makkelijk via de What’s App groep die hiervoor aangemaakt was, uiteraard ook mensen van de fanclub erbij. Dit zorgde voor saamhorigheid en de tips en tricks werden gedeeld! Soms ontplofte mijn What’s App even, vooral na een nieuwe update. Ook de reacties van de mensen van Qball op de logjes met tips/opmerkingen droegen bij aan een goede samenwerking! Deze personen mogen zeker niet vergeten worden!" 
 
Wat vind je vooral leuk aan Club Borsato?

Sandra: “De vernieuwde weblog heeft een moderner uiterlijk en is heel gebruiksvriendelijk. Bij de oude weblog was het, zeker in het begin, flink zoeken hoe ik bepaalde zaken voor elkaar moest krijgen. De koppelingen met YouTube, Facebook en Instagram vind ik een zeer leuke toevoeging op de vernieuwde weblog. Ik weet zeker dat ik ook op de vernieuwde weblog, Club Borsato, met veel plezier ga loggen.”

Anja: “Als het zo wordt zoals bij de laatste update vind ik het leuk dat je groepen mensen bij elkaar kan zetten. Die functie was nog niet in gebruik maar ben er wel nieuwsgierig naar. De chat vond ik een uitkomst. Echt gezellig. Ik ben heel benieuwd hoe het er uiteindelijk uitziet en wat iedereen ervan vind. Ik hoop dat iedereen net zo enthousiast zal zijn als wij.” 

Maria: "Eerlijk gezegd vind ik de nieuwe weblog leuker dan de bestaande, waar ik natuurlijk ook graag bij log. De nieuwe weblog is toegankelijker en meer gebruiksvriendelijk. Het is gelinkt aan social media en de foto’s plaatsen vind ik persoonlijk veel gemakkelijker. Het chatten met andere fans is super, kortom ik geraak eraan verslaafd. Het toppunt is natuurlijk dat je Marcoins kan verdienen en die dan kan inruilen. Dat maakt dat je nog meer gaat loggen. Ik hoop dat de weblog binnenkort live gaat!"

Marjan: "Ik vind de nieuwe weblog leuk omdat het makkelijker is om berichten te plaatsen, dat je makkelijker foto’s kunt plaatsen. Wat ook heel leuk is vind ik, het verdienen van Marcoins die je kunt inwisselen voor gadgets (wat is nu nog niet bekend). Tevens dat je berichtjes nu kunt liken en dat je niet altijd uitgebreid hoeft te reageren."

Niet alleen de testers, maar ook wij zijn enthousiast en kijken er naar uit dat Club Borsato live gaat. Wij hopen dat jullie net zo enthousiast zullen zijn!

Het heeft even geduurd, maar we zijn nu echt in de laatste testfase beland. Qball is druk bezig met de laatste aanpassingen en we hopen jullie dan snel te kunnen vertellen dat Club Borsato live gaat! Wie van jullie gaat dan ook extra loggen? Ik en mijn collega's in ieder geval wel!

Groetjes Hillie
Ook namens mijn collega's van Team Tifosi


 
De workshop was geweldig!
Afgelopen zondag 25 maart was het dan zover. Een datum die bij veel mensen, in ieder geval wel bij mij, in vetgedrukte en CAPS LOCK letters in de agenda stond. Op deze dag stond namelijk de Tifosi workshop gepland en daar wilde natuurlijk iedereen bij zijn.
 
Van te voren waren alle voorbereidingen getroffen, zo waren er tafelbegeleiders uitgekozen en hadden zij allen eerder al een mooie tijdschriftcassette gemaakt, want dat was de creatie die dit jaar gemaakt zou worden. De locatie was geregeld, want wat moet je zonder locatie haha. Dit alles is geregeld door de Werkgroep Workshop onder begeleiding van Corine. Applausje voor hun!
 
Rond 10 uur werden alle vrijwilligers verwacht in Boathouse Almere om alles voor te bereiden. Alle tafels werden voorzien van knutselspullen, prullenbakjes en een tafelbegeleider. Daarnaast werd er voor gezorgd dat de merchandise netjes in de kraam klaar stond voor geïnteresseerden.
 

Om 11 uur was iedereen er klaar voor en gingen de deuren open voor de fans. Langzaamaan stroomde de ruimte vol en had iedereen een plekje gevonden bij een tafel. Bij binnenkomst kreeg iedereen een gratis lootje, want voor het eerst dit jaar was er een heuse loterij. Toen iedereen zijn plekje had gevonden, werd men welkom geheten door Nathalie. Daarnaast vertelde ze ook hoe het programma van deze dag eruit zou gaan zien.
 
Na dit welkomstpraatje was het tijd om aan de slag te gaan met de tijdschriftcassettes. Iedereen zat onder de verf en terwijl ik alleen maar een tafel begeleidde, zat ook ik onder de verf . Tussen het verven door, werd de merchandise kraam regelmatig bezocht.
 
Rond 13 uur was het alweer tijd om te gaan lunchen. Er stonden heerlijke broodjes klaar, met kroket, ham of kaas. Er was voldoende te eten, niemand kwam iets tekort.
 
Na de lunch kon iedereen weer verder knutselen en waren ook de meeste cassettes droog. Ondertussen zag je een heleboel cassettes een leuk persoonlijk tintje krijgen, overal zat wel een verhaal achter. Leuk om zulke diverse voorbeelden voorbij te zien komen. Tegelijkertijd werd er heel wat afgekletst door de fans en werden nieuwe vriendschappen gesloten. Op de achtergrond draaide de muziek van Marco, wat natuurlijk niet kon missen. Voor we het wisten was het alweer tijd om op te ruimen.
 

Tegen het einde van de middag begon de loterij en werden er hele mooie prijzen verloot, zo was er een paar smetteloze witte sokken met het Marcologo, kaarten voor de fanclubdag of een echte Borsatoklok. Als laatste was het tijd om een groepsfoto te maken en na wat verbouwen van de ruimte kon iedereen op de foto. Als klap op de vuurpijl kwam Marco nog binnenvallen en hadden we gelijk een groepsfoto met hem in het midden.
 
Ondanks dat hij een hele dag in Franeker was voor een signeersessie van zijn boek ‘Aruba’, wam hij toch nog even langs en kon iedereen met hem op de foto gaan. Wat een ongelofelijk leuke verrassing!
 

Alle vrijwilligers kregen een goodie-bag mee naar huis en werden bedankt voor hun vrije tijd die ze hier in hebben gestoken. Daarna was het tijd om naar huis te gaan, een paar fans en vrijwilligers bleven nog plakken voor het eten. Ik vond het een geweldige dag en zag een heleboel blije gezichten. Ik wil iedereen bedanken die deze dag mogelijk heeft gemaakt, met name de Werkgroep Workshop!
 
Liefs,
Lisanne
 
Hoera! Hillie is jarig!
Hieperdepiep hoera, de slingers en ballonnen mogen weer uit de kast en de feestmutsen mogen weer op, want opnieuw is er een collega van ons jarig. Vandaag is onze Hillie jarig en zij mag maar liefs 45 kaarsjes uitblazen.Inmiddels werkt Hillie alweer een paar jaar voor de fanclub en dat doet ze met groot plezier. Dat is zeker te merken, want Hillie zit in een heleboel werkgroepen en reageert altijd supersnel. Zo zit ze in bijvoorbeeld social media, prijsvragen en werkt ze mee aan de altijd leuke photohunts. Ook zorgt Hillie ervoor dat er hard gewerkt wordt aan de        vernieuwde Borsato Weblog en ik kan je vertellen, dat houdt ze heel goed draaiende. Naast al deze taken, wat nog lang niet alles is, is Hillie ook heel erg creatief en daar zijn wij heel blij mee, want zo’n collega komt goed van pas bij de altijd gezellige workshops.
 
Dat Hillie creatief is, komt ook in haar dagelijkse leven naast de Fanclub voor, want samen bakken met haar 2 dochters is iets wat Hillie graag doet. Vandaag ga jij helemaal niets doen, lieve Hillie, want vandaag ga jij heerlijk genieten van alle feestelijke aandacht en laat jij je heerlijk verwennen.
 
Anja I Bianca l Corine I Diana I Eric I Imke I Kimberley I Lisanne I Lunarda I Monique I Venice | Yaiza I Nathalie
Het aftellen is begonnen!
We zijn al begonnen met het aftellen voor de Workshop! Zondag 25 maart is het zo ver! Heb jij al alle benodigdheden verzameld? We zetten alles nog even voor jullie op een rijtje, zodat jullie goed voorbereid zijn en mogelijk niets vergeten mee te nemen.
 
Dit jaar is er voor een drieluik van tijdschriftcassettes gekozen. Hierin kun je bijvoorbeeld je Tifosibladen, overige tijdschriften of belangrijke papieren in opbergen. Wij houden niet van gewoon en vinden het dan ook een tof idee om deze cassettes op te leuken. Hierbij kun je aan verschillende thema’s denken, bijvoorbeeld aan de man die ons allemaal verbindt (-:, of gerelateerd aan je gezin, je hobby, noem maar op.  
 

 
De workshop zal om 11 uur beginnen tot ongeveer 16:00/ 17:00 uur.
Tussendoor vindt er een heerlijke verzorgde lunch plaats. Hierbij heb je ook tijd genoeg om bij te kletsen.
 
Adres:
BoatHouse
Noorderplassenweg 150
1316 VV Almere
 
Iedere tafel zal worden begeleid door een ervaren begeleider. Zij kan je tips geven of helpen met de afmetingen. Voor iedereen is deze workshop goed te doen!
 
Dit krijg je van ons:
Basisbenodigdheden:
De vier cassettes, een foto van Marco (20x30), papier voor op de zijkant en een mal voor de zijkant, zodat je het papier mooi op maat kan uitsnijden.
De werkbeschrijving op papier:
Deze zal ook worden uitgelegd door de begeleiders. 
Overige materialen:
 Verf (wit en grijs), lijm, dubbelzijdig tape, snijlinialen, pennen, stiften, versiersels. Deze materialen zijn wel beperkt aanwezig.
 

Wat je zelf mag mee nemen:
*Schaar
*Versiersels zoals touw, spijkerstof, lintjes, strikjes, knoopjes, bedeltjes,
  stickers, ander kleurtje verf.
*Zelfgekozen foto voor de achterkant van de cassette (20 cm hoog, 30 cm  
  breed).
*Zelfgekozen kleine foto’s voor eventueel op de voorkant van de cassette. (5
  x 7)
*Songteksten/ quotes, door jezelf geprint
 
Mogelijk als je dit bezit, mag je dit ook altijd mee nemen:
*Snij mat
*Liniaal/ snijliniaal
*Snijmesje
 


Merchandise en loterij
Zoals voorgaande jaren is er ook dit jaar een Merchandise kraam waar je leuke items kunt kopen die gerelateerd zijn aan Marco.
Voor het eerst dit jaar wordt er een kleine loterij georganiseerd, waarbij iedereen bij binnenkomst een lootje ontvangt. Wie weet win jij deze dag nog een leuke prijs of zelfs de hoofdprijs! Bij de Merchandise krijg je de mogelijkheid om meerdere lootjes aan te schaffen, dit bedrag zal €5,00 per vijf stuks zijn.
 
Heerlijk Borsato Menu!
Wil jij na de workshop nog gebruik maken van een heerlijke maaltijd om deze workshop gezellig af te sluiten, dan is er weer een heerlijk Borsato-menu voor jullie samengesteld. De kosten voor dit overtreffelijk menu bedragen €20,00. Wil jij hier gebruik van maken dan kun je ons geheime codewoord: ‘BORSATO’ aangeven om te reserveren.
 
Borsato Menu

Voorgerecht
*
Tomatensoep óf Stokbrood met kruidenboter
*
Hoofdgerecht
*
Saté of een Burger
*
En als afsluiter een lekker kopje koffie of thee!


De Tifosi workshop is inmiddels vol, maar je kan je altijd nog aanmelden voor de wachtlijst. Dit kun je het beste doen door een mail te sturen naar workshop@borsato-fanclub.nl Schrijf hierin je gegevens en het aantal mensen waarmee je zou willen komen. Mocht er iemand niet kunnen, maak je namelijk alsnog kans op een plek.

Wij hebben er onwijs veel zin in en verwelkomen jullie dan ook maar al te graag op zondag 25 maart om 11:00 uur in de Boathouse!
 
 Veel liefs,
Team Tifosi

 
 
Een goede voorbereiding is het halve werk ;)

Zoals jullie inmiddels weten, komt er eind deze maand een nieuwe workshop aan!
Deze zal plaatsvinden op zondag 25 maart, op de prachtige locatie Boathouse te Almere. We gaan super handige tijdschriftcassettes maken. Nog nooit werden jullie tifosi’s zo mooi opgeborgen. Natuurlijk geen workshop zonder voorbereidingen en geen voorbereidingen zonder workshop.
Na wat zoekwerk naar een passende datum en locatie was het afgelopen zaterdag zover. Na anderhalf uur rijden kwam ik aan bij Corine. Corine was zo vrij om haar huis open te stellen voor ons, zodat we gezellig de tijdschriftcassettes konden maken. Dank je wel Corine voor je gastvrijheid! Voor mij best spannend allemaal want het was toch mijn ‘eerste’ werkvergadering met mijn nieuwe collega’s. Aangekomen kwamen Lisanne en de workshopvrijwilligers Marjolein, Marielle en Desirée ook net aangereden. Even kennismaken bij een kopje koffie of thee. Zo waren we lekker opgewarmd, want het was best koud buiten.
Binnen lag alles al netjes klaar om er een fijne knutselnamiddag van te maken. We kregen alles piekfijn uitgelegd door Corine en na een paar uurtjes knippen, schilderen en plakken waren onze voorbeeld tijdschriftcassettes, op een paar details na, klaar. Ondertussen werd er door Corine vlijtig gestempeld en mallen geknipt. Tussendoor was er ook tijd voor lekkere broodjes, Limburgse vlaai en Belgische pralines.

We hebben niet alleen mooie tijdschriftcassettes gemaakt, ook hebben we een hele gezellige namiddag gehad samen. We sloten onze namiddag af met een
leuke groepsfoto.


Leg alvast jullie schaar en versiersels maar klaar. Duik even jullie fotoarchief in voor een paar leuke fotoherinneringen en dan zorgen wij, de inmiddels goed opgeleide workshopbegeleiders, ervoor dat jullie naar huis gaan met prachtige kunstwerkjes.

Voor meer informatie over welke materialen je kan meenemen, de locaties en de mogelijkheid tot dineren na afloop, kun je hier nog eens nalezen.
Wij hebben er super veel zin in en hopen jullie te mogen begroeten op 25 maart in het Boathouse.
Wie zien we daar?

Groetjes, Anja
Ook namens mijn collega’s van team tifosi. 


"Wat een figuur
Hé, fijne vent!"