Welkom bij de Tifosi!
                                                 
Tifosi di Marco Borsato is de officiele fanclub van Marco Borsato. Sinds 1994 ben ik voorzitter van deze fanclub en tegenwoordig run ik het dagelijks bestuur hiervan samen
met Bianca den Harder, Corine van Namen, Diana Verschoor en Kimberley Vaessen. Verder horen bij dit team AnjaEricHillie, JohnnyLisanneLunarda
Monique, SandraVenice en Yaiza op wie ik altijd kan rekenen.

Op deze weblog lees je hoe het achter de schermen van de fanclub gaat. Een kijkje in de keuken dus! Bevalt een recept je? Laat dan gerust een berichtje achter!

Groetjes,

Nathalie Thielen
Tifosi di Marco Borsato!
Mailen? *klik*!Lid worden van de fanclub?
* 2x per jaar de Tifosi ontvangen op a4 formaat!
* Voorrang kaartverkoop stadionconcerten
* Een eigen Borsatoweblog
* Een eigen Tifosi ledenpas
* Marco op de fanclubdag ontmoeten?


Word dan nu lid van de Fanclub!
Kijk op onze website voor meer informatie.
 

Voor altijd in ons hart

Bianca Heemskerk (heartbounce)

3 juli 1972 - 18 juli 2013 
Bezoekers
Op dit moment zijn er 2 fans ;
en 2 gast fans .
Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Tifosi's nabestellen!
Zoeken
Merchandise shop
E-mail alert
Foto album
Tifosi Tripje 2012
Klokje
Wij zijn ook te vinden op:
    
Niet vergeten!
2 januari (1969)
Lunarda Thomas

2 januari (1972)
Anja van den Daele

4 januari (1970)
Edwin de Groot

10 januari (1990)
Marieke Dollekamp

21 januari (1975)
Diana Verschoor

23 januari (1962)
Sandra Sahupala

1 februari (1969)
Nathalie Thielen

23 februari (1976)
Sandra Meeuwsen

1 maart (1973)
Bianca den Harder

5 maart (1973)
Corine van Namen

16 maart (1973)
Hillie Hop

1 april (1956)
Kees ten Dam

14 april (1984)
Yaiza Kessels

19 april (1971)
Monique Altena

9 mei (1998)
Lisanne Maasland

26 juni (1995)
Venice Schell

16 juli (1981)
Arno Schlijper

16 augustus (1981)
Eric Bus

22 augustus (1955)
Ton Dijkman

17 september (1988)
Kimberley Vaessen

23 september (2001)
Senna Borsato

30 september (1968)
Eric van de Bovenkamp

12 oktober (1959)
Johnny Herman

2 november (1964)
Arnold van Dongen

30 november (1998)
Luca Borsato

3 december (2002)
Jada Borsato

6 december (1968)
John Ewbank

9 december (1967)
Armando Borsato

10 december (1967)
Leontine Borsato

11 december (1973)
Lodewijk van Gorp

21 december (1966)
Marco Borsato
Mijn laatste reacties
Hoi MammaMIa, Sinds...
14:01, 10 mrt 2019
...
15:41, 24 okt 2018
Dat klopt helemaal,...
21:04, 23 okt 2018
Wat fijn om te lezen dat...
21:01, 23 okt 2018
Wat fijn dat je al zo je...
13:02, 18 okt 2018
...
12:58, 18 okt 2018
Wat super leuk Wendy! We...
19:18, 16 okt 2018
Jeetje Esther, wat naar...
21:47, 8 okt 2018
Het was zeker een hele...
21:41, 8 okt 2018
Jeeejjj. wat heb jij weer...
21:38, 8 okt 2018
Hellup!
Natuurlijk roepen we in ons volwassen leven heel vaak 'zelluf doen' als het om belangrijke dingen aankomt, maar nu zet ik onze trots opzij om ongegeneerd een beroep op jullie te doen. We kunnen jullie hulp goed gebruiken!
 

Ik vertel natuurlijk helemaal niks nieuws als ik jullie meld dat op zondag 14 oktober de Fanclubdag zal worden gehouden. Deze datum staat immers al met de permanent marker in hoofdletters in jullie agenda! Dit jaar staat de Fanclubdag geheel in het teken van 'Thuis'. De locatie in Uden past daar gelukkig perfect bij want we kunnen daar een aantal gezellige zitjes creëren, er zijn meer dan voldoende gratis parkeerplekken op loopafstand en de zaal zelf is ook echt te gek. Wel is de zaal op de eerste verdieping, wat betekent dat de rolstoelers met de lift moeten en de mobiele fan enkele trappen moet lopen. Onze kraampjes zullen voor een groot deel op dezelfde verdieping zijn, dus aan je conditie hoef je in principe verder niet te werken voor deze dag!

We hebben ontzettend leuke merchandise besteld, waar ik binnenkort meer van zal laten zien, maar ook zullen er weer grote en kleine wensen worden vervuld en we zijn blij dat ook muziek niet zal ontbreken deze dag. Marco & Band zullen helaas niet optreden, maar dat we optredens hebben die jij niet wilt missen, dat weten we héél zeker!Verder kun je op verschillende plekken bijzondere prijzen winnen, denk aan de altijd zo populaire enveloppenkraam, de loterij en dit jaar hebben we ook de gelukslootjes weer. Wat je dan precies kunt winnen? Nou ja, varen met Marco is vrij populair hihi, maar ook het pizza eten met Marco staat op het lijstje van te winnen prijzen en is erg in trek. Gezellig een kopje koffie drinken met Marco? Kun je winnen! Het zal hoe dan ook de moeite waard zijn! De kinderen zullen uiteraard niet worden vergeten en voor hun is er weer een speciale kinderhoek met leuke activiteiten.
 
Best een lange inleiding eigenlijk, maar nu kom ik tot het punt waar ik hulp nodig heb. Ik zal het in overzichtelijke volgorde uiteen zetten. De vetgedrukte kopjes zijn de verschillende onderdelen waar we hulp bij nodig hebben.

Meedoen aan het spel!
We gaan (ongeveer) het spel 5 tegen 5 spelen! Jawel, ken je het nog van vroeger, met Willem Ruis? Of is er sprake van een kleine generatiekloof, dan kun je het ook ongeveer zien als wat De Jongens Tegen De Meisjes doen. Maar omdat vijf tegen vijf, een presentatrice en een zanger wel erg druk op het podium is, doen wij gewoon Drie Tegen Drie!
We hebben dus twee teams nodig van 3 personen die het op durven nemen tegen 3 andere personen! De vragen die je krijgt zijn allemaal Marco-gerelateerd en gaan over het fan-zijn. Het zal grotendeels gokken worden, maar je kunt er wel te gekke prijzen mee verdienen! Lijkt het je leuk mee te doen? Mail ons dan de 3 namen van de mensen die in jouw team zitten en geef je team ook een naam. Je hoort ruim op tijd of je geselecteerd bent! Doen!
 

Fanmomenten en wensen!
Elk jaar vervullen we meerdere wensen, meestal een stuk of tien, verspreid over beide dagen. Weet jij nu een langgekoesterde wens van een medefan, ken jij de diepste verlangens van jouw introducé of heb je zelf een idee over hoe je iemand heel erg kunt verrassen? Mail ons dan jouw voorstel! Graag de volledige naam en de leeftijd van de persoon in kwestie en wat de wens precies inhoudt.Schitteren in het filmpje!
Ook willen we weer een filmpje maken voor de Fanclubdag. Dat is een goede gewoonte geworden die we graag voortzetten. Maar ja, met zo'n thema kan ik jullie moeilijk allemaal naar Almere laten komen! Dus voor dit filmpje wil ik graag bij jullie thuis filmen! Het gaat dan om alledaagse beelden: samen aan de eettafel, afwassen, kinderen die huiswerk maken, babietjes die een fles krijgen, een kind dat leert fietsen, koekjes bakken, de Libelle lezen, Netflixen, dekentje op de bank, koffiedrinken, etc. Lijkt het je leuk om mee te doen? Stuur ons dan een mailtje met je naam en adres, het aantal mensen dat er in je huis woont (of je opgetrommeld krijgt) en welke leeftijden ze hebben. Ik zal proberen dan op een aantal dagen meerdere mensen te bezoeken. Dit zal na de zomervakantie pas zijn, tenzij het een rotzomer wordt, dan eerder haha. Ik wil namelijk geen zomerse kleren en dito weer op de film, omdat we het in het najaar pas gaan bekijken. Wil je wel meedoen maar woon je in een uithoek of moet je er niet aan denken mij over de vloer te hebben, dan mag je je eigen filmpje ook mailen. Denk erom dat je filmt in landscape, liggend dus. Je telefoon of camera moet je dus NIET rechtop houden. En niet in de camera kijken graag, filmen zoals het echt is! Je mag jouw filmpje sturen via WeTransfer naar fanclubdag@borsato-fanclub.nl.Psychisch voorbereiden!
Er zijn nog twee spellen waar je aan mee kunt doen deze dag. Voor de ene kun je je op de dag zelf opgeven. Voor de ander vissen we gewoon mensen uit het publiek. Meedoen is geheel vrijwillig maar je staat naast Marco dus het is sowieso leuk! Bereid je dus voor de zekerheid voor op deze ultieme uitdaging! Nadenken en praten met Marco op slechts één meter afstand, het is me wat. Alleen daarvoor zou je al een prijs moeten verdienen.
Cadeautjeskraam!
We worden alweer bedolven onder de mailtjes met vragen waar mensen Marco een plezier mee kunnen doen. Zo lief hoe jullie altijd iets mee willen nemen voor hem! Onze meest waardevolle tip is deze: neem niets eetbaars mee wat beperkt houdbaar is. Ten eerste is dat aan het eind van de dag lang zo lekker niet meer, ook krijgt Marco vaak zoveel dat het even duurt voor het gezin alles opgegeten krijgt haha. Voorverpakte etenswaren kunnen natuurlijk wel. Alles wat vacuum zit is prima. Marco is echter op zijn eten/gewicht aan het letten (en wat ziet ie er goed uit!) dus hij zou het erg waarderen als jullie hem niet teveel in verleiding willen brengen met lekkere maar ongezonde dingen. Geen chocola dus, geen colaflesjes... Hij lust het zo graag maar het is zo slecht voor hem! Een goede single malt whisky vindt hij heerlijk, een Italiaanse rode wijn (wijnhuis Antinori bijvoorbeeld) vindt hij zalig. (Onbetaalbaar, maar een van zijn favoriete wijnen is een Tignanello). Andere leuke dingen: gadgets, bv een mooie kurkentrekker, flesopener, gebruiks- of keukenartikelen zijn altijd leuk. Rituals vindt hij lekker. Maar ook geurstokjes of smelttabletten die lekker ruiken. Grappige artikelen die met duiken of fotograferen te maken hebben. Maar... een lieve brief is echter net zo waardevol! Vergeet dat nooit!Jouw liedje...
Geef toe, we hebben allemaal wel een liedje van Marco wat speciaal voor ons is. Een liedje wat ons extra raakt, bijvoorbeeld door de tekst, of de treffende melodie, of soms omdat je het koppelt aan een bepaalde situatie. Een afscheid, je bruiloft, de geboorte van je kindje, of je maakte je ergens zorgen om en toen werd net dat ene liedje gedraaid... Voor mij is het bijvoorbeeld 'Liefde Wint', ik heb die tekst zelfs op de grafsteen van mijn man laten zetten. Heb jij een mooi verhaal rondom een liedje van Marco? Dan horen we dat graag. We zouden jouw verhaal dan namelijk naast het verhaal van Marco kunnen zetten. We denken dat dat de liedjes van Marco misschien wel nog meer betekenis kunnen geven! Mail jouw verhaal naar ons toe en we nemen contact met je op als we het zullen gebruiken!

Vrijwilligers gezocht!
Dit alles kunnen we op zo'n bijzondere dag niet geregeld krijgen met alleen de fanclubmedewerkers. We hebben assistentie nodig! En hard ook! Ieder jaar doen we dan ook een oproepje en zijn we heel blij met het aanbod van velen om ons te komen helpen. Ook dit jaar hebben we weer een groep vrijwilligers nodig.  
 

Wat houdt het ‘vrijwilliger zijn’ in?

- Je dient om 8:30 uur op locatie te zijn.
- Je bent rond 18:30 uur pas klaar, zeker niet eerder.
- Je moet fysiek sterk genoeg zijn om de hele dag te sjouwen, op te
 bouwen, te lopen, te staan, te lachen, te helpen, af te breken, kortom: hard te werken.
- Je bent vriendelijk. Het maakt niet hoe onredelijk de fan is, jij bent geduldig en zoekt een oplossing.
- Je werkt voor mij, niet voor Marco. Het doel is het blij maken van de fans. Ik ga proberen iedereen, inclusief de vrijwilligers, een leuke dag te bezorgen, maar ik kan je die garantie niet geven. Doe je het alleen voor Marco, dan loopt deze taak vermoedelijk op een teleurstelling uit.
- Je mag niemand meenemen. Dat wil zeggen dat je familie of vrienden pas  de zaal in mogen als de deuren open gaan en om half zes moeten vertrekken als jij nog aan het opruimen bent.
- Je krijgt weinig van de dag mee. Je wordt ergens ingedeeld en bent dan      aan het werk. Het kan dus zo zijn dat je Marco de hele dag niet ziet. Aan het einde van de dag mogen alle vrijwilligers wel op de foto met Marco.
- Op zaterdag 20 oktober hebben we een etentje/feestje, hier mogen alle vrijwilligers van deze dag naar toe!
- En uiteraard is het beregezellig en krijg je een supercoole pas om je nek waar je verder niks aan hebt maar die ontzettend lekker opschept en het ook op Social Media altijd erg goed doet.

 


Vrijwilliger zijn betekent dat je werk moet doen waarvoor je ingedeeld bent. Het kan zijn dat je op een plek werkt wat ontzettend leuk is, maar het kan ook voorkomen dat je op een plek staat waarbij je geen zicht op het podium hebt. Je ziet niets van alle activiteiten op het podium. Het is wel eens gebeurd dat mensen die vrijwilliger waren achteraf niet zo blij waren met hun taak. De taak die je toebedeeld krijgt, heb je voor de hele dag. Hou daar dus rekening mee!
 
Elk jaar zullen er vrijwilligers op de lijst staan die al meerdere jaren meehelpen. Het is fijn om deze mensen erbij te hebben. Zij weten hoe het is om een hele dag mee te draaien. Zij weten wat de bedoeling is, zien het als dingen fout gaan en springen hierop in. We kunnen helaas niet iedere enthousiaste vrijwilliger elk jaar indelen want ieder jaar worden er ook nieuwe vrijwilligers gekozen. 
Heb je nog nooit geholpen als vrijwilliger en lijkt het je leuk?
Heb je al eens eerder geholpen als vrijwilliger en lijkt het je weer leuk?

Geef je dan op!Mail ons je naam en leeftijd, je eventuele ervaring en voorkeuren en misschien namen van andere mogelijke vrijwilligers waar je goed mee overweg kunt naar: vrijwilliger@borsato-fanclub.nl

Let op! We vragen je nu al aan te melden, maar je hoort pas kort voor de Fanclubdag of je vrijwilliger mag zijn. Koop dus wel een toegangskaartje om in ieder geval deze fantastische dag niet te missen. Als je wordt geselecteerd als vrijwilliger, mag je je kaartje retour sturen naar de fanclub en krijg je je geld gewoon terug.
Wij hebben er al veel zin in!
En jullie?


Groetjes,

Nathalie en haar net zo enthousiaste collega's! 

 
Geniet jij ook zo van de zomer?
De zon laat zich al een poosje van de goede kant zien, waardoor we al een tijdje in tropische sferen zitten. Terwijl de regio’s zuid en midden al in vakantiestemming waren is de zomervakantie nu ook in de regio Noord  begonnen.

Wij zijn natuurlijk heel benieuwd hoe jullie deze vakantieperiode gaan doorbrengen. Misschien ben je zelfs al op vakantie geweest of ga je juist pas na het hoogseizoen omdat je de hele zomer nog moet werken. Hoe ziet jouw vakantie er uit? Ben je gek op zon, zee en strand en vindt je het heerlijk om op het strand eindelijk eens dat spannende boek te lezen of ga je voor een actieve vakantie in de bergen. Hou je van een luxe hotelkamer met veel faciliteiten of vind jij back to basic in een tent juist zijn charmes hebben. Wij zijn gek op uitgebreide reisverslagen en prachtige vakantie foto’s, dus leef je uit!Ook wij gaan genieten van een heerlijke zomervakantie. Dit kan betekenen dat een reactie op jullie vragen iets langer op zich laat wachten dan jullie van ons gewend zijn. Na deze periode van bijtanken gaan wij weer met een flinke dosis energie aan de slag.Zonnige groetjes,
Team Tifosi 
Hoofdrol Jada in High School Musical
Dat Jada, de dochter van Marco veel talent heeft voor zingen en acteren is de meeste niet ontgaan. Ze heeft de afgelopen jaren al aardig wat zang- en acteerervaring opgedaan. Jada speelt al een aantal jaren mee in de producties van Theaterschool de Springplank. Dit is de theaterschool van de ouders van Roeland, de vriend van Jada. Samen zullen ze dit jaar de hoofdrollen vertolken in High School Musical op zaterdag 25 augustus in theater Figi in Zeist.Het verhaal gaat over Troy en Gabriella die tijdens een karaokewedstrijd op school met elkaar moeten zingen. Dan ontdekken ze dat ze beide talent en passie voor zingen hebben maar op school worden andere dingen van ze verwacht. Ze gaan toch hun droom achterna en doen samen auditie voor de schoolmusical.

Wil je weten hoe dit verhaal afloopt, ben je een liefhebber van musical en lijkt het je leuk om Jada en Roeland live te bewonderen, bestel dan tickets  via deze link. Jada en Roeland spelen in cast 4!

Op ons Facebook-account hebben we deze week een leuke winactie waarmee je twee VIP tickets kunt winnen. Je kunt nog steeds mee doen! En binnenkort komt er ook één op Instagram, hou ons account dus goed in de gaten!

Liefs,
Team Tifosi


 
Marco naar Oeganda voor War Child
Al twintig jaar is Marco ambassadeur voor War Child. Twintig jaar zet hij zich volledig in voor de oorlogskinderen. Deze maand heeft Marco een werkreis voor War Child naar Oeganda gemaakt en kwam terug op de plaats waar hij twaalf jaar geleden was. Hij heeft gesprekken gehad met de kinderen die hij in 2006 ook gesproken heeft. Inmiddels zijn deze kinderen jongvolwassenen. 
 

Zo sprak Marco met Filip, een jongeman die toen hij klein was zijn broers moest vermoorden. Door de inspiratie die hij van War Child kreeg is hij rechten gaan studeren omdat hij ontdekte dat rechten beschermd moeten worden. Zijn college is 19 kilometer verderop en dit loopt hij dan ook iedere dag!

Maar ook sprak hij met Gloria, Mozes, Lix, John, Minala en Scovia. Zes prachtige kinderen die vanwege het geweld in Zuid-Soedan zijn gevlucht. Ze hebben weken, soms een maand moeten lopen om in Oeganda aan te komen en hebben de meest verschrikkelijke dingen meegemaakt. Het was heel heftig maar zo belangrijk om dit te bespreken. Nu hij de kinderen gezien en gesproken heeft krijgen ze ook een gezicht.


Wil je alles lezen over Marco zijn reis dan kun je dat terug vinden op de website.
 
Groetjes,
Monique

 
National Geographic Fotowedstrijd 2018
Sinds 2007 is National Geographic op zoek naar de mooiste foto’s en ook dit jaar is de wedstrijd weer gestart. Of je nu dagelijks bezig bent met fotografie of als liefhebber slechts af en toe een foto maakt: de National Geographic Fotowedstrijd 2018 is open voor iedereen, zowel België als Nederland.
 
Iedereen kan zijn of haar foto tussen 26 juni en 19 september insturen, hier zijn drie categorieën voor, namelijk mens, dier en landschap. Hierdoor kan iedereen zijn of haar kwaliteiten laten zien op het gebied waar ze goed in zijn. Na deze periode selecteert de jury 15 foto’s per categorie. De vakjury zal dit jaar bestaan uit Aart Aarsbergen, Sacha de Boer, Frederik Buyckx, Ruben Smit en niet te vergeten Marco Borsato.
 
De jury bestaat uit mensen die al meerdere jaren op wat voor manier dan ook met fotografie bezig zijn geweest. Nadat deze veelzijdige jury de beste 15 foto’s per categorie heeft geselecteerd, zal er vanaf 1 oktober tot en met 15 oktober een stemprocedure zijn. Iedereen kan stemmen op één foto uit elke categorie die hij of zij het mooiste vindt. Uiteindelijk zal National Geographic de eindbeslissing maken over de uitslag van de fotowedstrijd.

Ook is er een junior competitie. Kinderen tussen 6 en 16 jaar mogen hun foto insturen. Er is een keuze uit de categorie dier, landschap en raar maar waar. De vakkundige jury, onder wie presentator Klaas van Kruistum (van de tv-programma’s Zapplive) en fotograaf Jeroen Snel selecteren uit alle ingezonden foto’s per categorie drie foto’s. Voor de publieksprijs worden zelfs twintig foto’s genomineerd! 

De winnaars verschijnen in de Nederlandstalige editie van het National Geographic Magazine, in het decembernummer van 2018.
 
Denk jij nou ook, dit lijkt me leuk voor mij of voor iemand die je kent, twijfel dan niet en stuur jouw foto nog in vóór 19 september. Wie lijkt het nou niet gaaf om jouw foto door zo’n vakjury te laten beoordelen. En niet geschoten is altijd mis! Ga voor meer informatie en de actievoorwaarden naar deze site.

Liefs,
Lisanne
Ook namens mijn collega's van Team Tifosi.
 

 
Werken voor de allerleukste fanclub van Nederland
Je vraagt je zelf soms af hoe is het allemaal begonnen. Ik was een meisje van een jaar of twaalf, toen ik voor de eerste keer het nummer ‘Dochters’ hoorde. Dat was bij mij het moment waarop het allemaal begon.
 
Nadat ik dit nummer aandachtig had beluisterd en volledig heb grijsgedraaid in mijn toen nog ‘oude’ cd-speler, ben ik naar meerdere nummers van Marco gaan luisteren. Ik was enorm enthousiast over hem, dat ik alle merchandise wilde hebben. Heel Marktplaats werd afgestruind en er werd door heel Nederland heen gereden om maar zoveel mogelijk materiaal te hebben. Wat was ik toen ook blij dat ik voor mijn verjaardag een lidmaatschap kreeg voor de allerleukste fanclub van Nederland, Tifosi di Marco Borsato.
 
Ik kreeg een weblog, waar ik diverse Borsatofans leerde kennen en waar ik regelmatig op te vinden was. Maar ik kreeg ook de maandelijkse nieuwsbrief en naast dit allemaal had ik ook toegang tot de presale. De eerste keer dat ik ‘live’ met Marco in aanraking kwam was tijdens de fanclubdag in 2012. Samen met mijn moeder en zusje, die inmiddels ook lid waren, gingen we op weg, naar iets wat we niet wisten wat we konden verwachten. Bij binnenkomst bleek Marco gewoon door de zaal rond te lopen en bij toeval stond hij ineens pal voor mijn neus.
 
Ik heb toen mijn gedachten aan de kant geschoven en gespannen vroeg ik aan hem of we op de foto mochten. Nooit verwacht dat het zou lukken, maar wat was ik blij, want ik had mijn eerste foto met Marco Borsato. Zo blij, dat de glimlach op mijn gezicht weken zichtbaar is gebleven.
 
Het eerste concert dat ik bijwoonde was tijdens de ‘Duizend Spiegels’ tour in Nijmegen. Samen met mijn moeder mochten we door het lidmaatschap eerder naar binnen en daardoor hadden wij een mooi plekje vooraan. Na afloop van het concert bleven er nog fans wachten, dus als ‘nieuweling’ bleef ik ook maar staan. En wat was ik blij toen ik Marco door de artiestenuitgang naar buiten zag komen lopen. Wat was het geweldig om weer met hem op de foto te mogen gaan. En dit alles, de fanclubdag en het concert smaakten natuurlijk naar meer. Zo kwamen er steeds meer borsatogerelateerde uitjes, zoals een signeersessie, meer concerten, festivals en niet te vergeten het gehele fanclubweekend.
 
Mijn fotogalerij groeide met foto’s van Marco en mij, wat was ik iedere keer weer blij dat ik er weer een foto bij had. Uiteindelijk won ik in 2015 een speeddate, waar ik hem gewoon 5 minuten het hemd van het lijf mocht vragen. Wat was ik gelukkig, maar wat vond ik het ook spannend. Een jaar later won ik een interview met Marco voor in de Tifosi. Ik moest er even op wachten, maar dit was zo ongelofelijk leuk!
 

Op 12 december, na een lange dag school en training, keek ik op mijn e-mail en zag ik een mail binnenkomen van Nathalie. Direct heb ik de mail geopend en ben deze gaan lezen, maar na de eerste paar zinnen had ik het hele huis al bij elkaar geschreeuwd, niet denkend aan de buurt die misschien lag te slapen. Nathalie vroeg namelijk of ik interesse had in werken voor de fanclub. Ik heb de mail diverse keren overgelezen om te kijken of ik niet droomde en diezelfde avond heb ik vol enthousiasme teruggemaild. Na een leuk gesprek heb ik ‘ja, ik wil’ gezegd!
 
Inmiddels werk ik al zo’n 6 maanden voor de leukste Fanclub van Nederland en ik heb er zeker geen spijt van dat ik ‘ja’ heb gezegd. Ik zit in een aantal werkgroepen, zoals de werkgroep BorsatoWeblog, Social Media, de E-mail en de Nieuwsbrief. Het kost wel tijd, soms meer dan ik eigenlijk heb, maar het is zo verslavend, in een goede zin he! In zo’n korte tijd heb ik al zoveel leuke, bijzondere en mooie momenten mee mogen maken. Zo hadden we de workshop, waar ik voor de eerste keer tafelbegeleidster was en jullie alles mocht uitleggen en helpen.
 

Daarnaast viel ik met mijn neus in de boter, want precies in deze periode startte de voorjaarstour ‘Thuis’ . Zeven keer heb ik mogen genieten van dit geweldige concert en heb ik geholpen met het scannen van de ledenpassen. Ik heb nog nooit zo weinig slaap gehad in zo’n korte tijd, zelfs mijn klasgenoten wisten weer hoever het was als ik met eetstokjes het lokaal binnenkwam, haha. Maar het was het zo dik en dubbel waard. In Enschede, voor mij de laatste keer van de tour, vielen alle stukjes bij elkaar en dat kwam eruit met tranen bij ‘Afscheid Nemen Bestaat Niet’. Gewoon omdat het de laatste keer was, van een periode waarin ik zoveel heb genoten en zoveel mensen gelukkig heb gezien.
 

Ik ben dankbaar dat Nathalie mij heeft gevraagd om bij de fanclub te komen werken en ik voel mij ongelofelijk ‘thuis’ bij al deze lieve mensen. Ik hoop nog lang door te mogen gaan met deze werkzaamheden, want werken voor de allerleukste Fanclub van Nederland is echt heel leuk!
 
Liefs,
Lisanne
 
 
 
 
'Jij&Ik' voor War Child
Ook dit jaar organiseert de EO opnieuw ‘Jij&Ik’ voor War Child op woensdagavond 21 november 2018 op NPO 1. Marco zet zich al twintig jaar met veel enthousiasme in voor War Child en laat met regelmaat zien hoe belangrijk het werk van War Child is. Marco zal net als de vorige twee edities, deze avond samen met Tooske Ragas presenteren. Kinderen hebben hun ouders nodig en zeker in moeilijke situaties. 

Tijdens deze uitzending wordt aandacht gevraagd voor de Safe Space. Dit kan een tent zijn, maar ook een school of een buurthuis. Belangrijk is dat het een plek is waar een kind zich veilig voelt. Dat de kinderen weer kunnen spelen en leren. Maar ook ze weer laten geloven in hun dromen, want die kun je een kind niet afpakken! Er wordt verteld wat het werk voor War Child precies inhoud, welke hulp er geboden wordt en hoe je friend kan worden. De band tussen kinderen en ouders staat centraal. In oorlog weten kinderen vaak niet wat hun overkomt. Ze zijn bang, verdrietig en voelen zich vaak eenzaam. Juist dan hebben ze onvoorwaardelijke steun nodig. Samen muziek maken versterkt de band tussen ouders en kinderen.

Wie naar de eerste uitzending van ‘Jij&Ik’ heeft gekeken, heeft kunnen zien dat Yosina samen met haar vader een duet heeft gezongen. Ze heeft zich dit jaar opgegeven voor de The Voice Kids en iedereen heeft kunnen zien dat ze zelfs de winnares is geworden van The Voice Kids 2018. Zo zie je maar wat deelname aan dit programma teweeg kan brengen. Dit jaar zal Marco samen met Yosina alle inzendingen beoordelen.Ben je tussen de 7 en 16 jaar, zing je als een nachtegaal en deel je deze passie samen met je vader of moeder? Dan is dit je kans om samen met één van je ouders op een mooi podium te staan en jullie duet aan heel Nederland te laten horen. Dit alles voor kinderen die opgroeien in oorlogsgebieden. Twijfel niet en meldt je hier aan en wie weet kiezen Marco en Yosina jouw inzending uit en zien we je op 21 november op dat mooie podium stralen.

Veel liefs,
Team Tifosi

Venice is jarig!!!!
Ja ja, het is feest!!!! Vandaag vieren we dat onze Venice jarig is. Ze mag 23 kaarsjes uit gaan blazen op haar verjaardagstaart. Venice werkt sinds begin vorig jaar voor de Fanclub, maar is inmiddels niet meer weg te denken uit ons team. Ze is ontzettend creatief met photoshop en vooral ook heel handig met alle snufjes op Social Media. Daarnaast is ze heerlijk enthousiast en lacht altijd. Venice zit onder andere in de werkgroep Fanclubdag, waarin ze meedenkt over de invulling van deze dag en helpt bij de organisatie. Daarnaast zit ze in de werkgroep Social Media, Borsato.nl en ook in de werkgroep Borsato Weblog. Ze reageert dan ook regelmatig op de logjes.
Ook zorgt Venice er sinds dit jaar voor dat alle medewerkers van de Fanclub op hun verjaardag verwend worden met een uniek cadeau.

Naast het werken voor de Fanclub heeft Venice een fulltime baan in de revalidatiezorg, maar ook heeft ze een druk sociaal leven. Kortom een bezig bijtje dus. Wij zijn dolblij met Venice binnen ons team en maken graag gebruik van haar kwaltititeiten. Maar vandaag hoeft ze even niets en mag ze lekker genieten van haar verjaardag!

Lieve Venice, dit is jouw dag en laat je maar lekker verwennen! Geniet ervan!

Liefs van je collega's 
Anja I Bianca l Corine I Diana I Eric I Hillie | Imke I Kimberley I Lisanne I  Lunarda I Monique |  Yaiza | Nathalie
 

 
Bedankt voor alles, Imke!
In augustus 2015 werd Imke Moderator op Borsato Weblog, maar omdat we kort daarna alle medewerkers (Fanclub, Moderators en Helpende Handjes) op één hoop gooiden, kwam Imke eigenlijk direct al voor de fanclub te werken. In eerste instantie vooral voor Borsato Weblog, waarbij ze ook een tijd Hoofd Borsatoweblog was. Maar Imke bleek tot veel meer moois in staat, waarbij de opvallendste toch wel het beantwoorden van de mail was. Imke is niet zo goed in de Nederlandse taal, gaf ze zelf aan. De deetjes en de teetjes waren bijvoorbeeld eigenlijk altijd een beetje gokken. De Werkgroep Email en de Werkgroep Correcties (voor de nieuwsbrief bijvoorbeeld) waren in eerste instantie niet aan haar besteed. Nou kan iedereen een rol spelen in de Correcties, want ook als je moeite hebt met taal valt er genoeg te controleren. Of alle linkjes het doen, of de kopjes wel vetgedrukt zijn en of de plaatjes wel kloppen bij de informatie die we geven. Maar Imke had eigenlijk altijd het gevoel dat ze tekortschoot in die groep. Jammer, maar natuurlijk nemen we dat wel serieus, ik wil zoveel mogelijk mijn mensen aan taken koppelen die bij ze passen, dat snap je.
Het is gewoon lekker om in een aantal werkgroepen te zitten waar je het gevoel hebt een verschil te maken. Nou, dat deed Imke! In verschillende groepen, maar eentje wil ik er met nadruk noemen.
 
De deetjes en de teetjes waren namelijk in eerste instantie een reden om Imke niet in de Werkgroep Email te zetten, maar toen die groep onderbezet werd door uitval binnen ons team, bleek al heel snel hoe groot het verschil is wat Imke kon maken. Want zeg nou zelf, stel je stuurt een mailtje naar Marco omdat er iets heel ergs is gebeurd in je leven. Je kind heeft bijvoorbeeld een levensbedreigende ziekte, je relatie is na lange tijd onverwachts op de klippen gelopen, er is sprake van een verschrikkelijke ruzie in je familie of je bent opeens ontslagen. En de muziek van Marco steunt en biedt troost en je wilt Marco daarvoor bedanken. Ergens verwacht je dan al geen eens antwoord, die man heeft het al zo druk. Maar dan komt er toch een reply op je mail, eentje die vele malen langer is dan de jouwe. Waarin je naam staat, waarin begrip getoond wordt voor je pech, je schrik, je verdriet. Waarin troostende woorden worden geschreven, persoonlijk ook, waardoor je weet dat het geen standaard mail is maar deze dame zich echt in je heeft verdiept. Je voelt je daardoor ook door Marco, even gezien en gesteund. Je staat er niet alleen voor, de ander kan weliswaar niet helpen, maar je bent gehoord, je voelt het. En opeens krijg je een beetje extra energie. Je situatie is niet veranderd, maar door het antwoord kun je je zelf toch weer een beetje bij elkaar rapen om te doen wat je moet doen: doorzetten. 
Het allerlaatste waar jij je druk om maakt, is het teetje wat een deetje had moeten zijn in die hele lieve, persoonlijke mail.
 
Ik hoop dat ik nu niet te zweverig klink, maar dit is een gewoon voorbeeld van hoe het bijna wekelijks gaat. Imke heeft een vaste maildag waarop ze de mailtjes voor haar rekening neemt en men is zonder uitzondering blij met de reacties die ze geeft. Ze stopt in elke mail begrip, geduld, uitleg, support en ook altijd een beetje liefde. Daarmee past ze volmaakt in de visie van Marco en hoe hij met zijn publiek omgaat.

 De liefde die ze voor de fans en haar collegaatjes binnen de fanclub voelt, voelt ze helaas niet alleen voor ons. Nee, gek genoeg heeft Imke dus ook veel liefde voor haar vak bijvoorbeeld. Naast haar baan op de Huisartsenpost werkt ze tegenwoordig ook op een Dagpraktijk en ook volgt ze nog de studie voor Doktersassistente met Triage, iets waarvoor ze in 2019 wel een diploma moet halen om dit werk te kunnen blijven doen. Dat neemt vanzelfsprekend veel druk met zich mee. Imke is vorig jaar verhuisd om dichter bij haar ouders te kunnen wonen die haar hulp, zorg en liefde ook hard nodig hebben. Je hoort het, het is een hele opsomming van mensen en zaken die allemaal een beroep op Imke en haar liefde doen, en dan we hebben haar eigen gezin nog niet eens genoemd. 
 

Stoppen met werken voor de fanclub is nooit een kwestie van Marco of het werk stom vinden. Het is in alle gevallen een situatie waarin er andere prioriteiten komen. Het werk is nog steeds leuk, maar laten we eerlijk zijn, het leven is meer dan alleen Marco Borsato (voor wie nu in de stress schiet, we bieden hulp waar nodig haha).
Imke krijgt het nu niet meer goed gecombineerd, eigenlijk is de Werkgroep Email de enige waar ze die noodzakelijke toegevoegde waarde voelt, in de andere groepen kan ze niet de bijdrage leveren die ze zo graag zou willen. Dat levert vaak stress op, schuldgevoel, soms zelfs schaamte als er een hectische tijd is en je kunt niet bijspringen. Die gevoelens zou je nooit mogen hebben bij dat wat een hele leuke hobby is. In goed overleg hebben we besloten dat Imke nu per 1 juli haar taken neer gaat leggen. Werken voor de fanclub zal ze daarna dus niet meer doen, maar Imke gaan we natuurlijk nog wel gewoon op Fanclubdagen, Workshops, de Bingo, concerten etc. tegen het lijf lopen. Want de liefde voor Marco is nog lang niet over!
 
 
Lieve Imke, dank je wel voor je inzet, je enthousiasme, je eerlijkheid, je bevlogenheid en alle lieve mailtjes die je hebt verzonden! We hopen dat het water waar je straks je bootje in laat drijven, een rustiger vaarwater is! 
 
Liefs, ook namens mijn collega’s,
 
Nathalie Thielen


 
P.S. Ja, er dreigde een gapend gat te vallen met het afscheid van Imke, we zijn momenteel dan ook twee nieuwe krachten aan het inwerken om dit te compenseren…
 
The Voice Senior!
De afgelopen jaren zijn er al heel wat seizoenen voorbijgekomen van ‘The Voice Of Holland’ en ‘The Voice Kids’. Van een aantal seizoenen hebben we mogen genieten van Marco als coach. Marco heeft dit altijd met alle liefde gedaan, nam hier ook extra tijd voor vrij omdat hij nu eenmaal alles goed wil doen.
Alleen aan beide shows zat een leeftijdscategorie gebonden. Bij de kids mocht je mee doen vanaf 8 tot en met 15 jaar en bij de volwassen Voice mocht je deelnemen vanaf 16 tot en met 65 jaar.
 

Zoals jullie waarschijnlijk al gelezen hebben, komt RTL 4 met een nieuwe variant van ‘The Voice’, namelijk ‘The Voice Senior’. De deelnemers aan 'The Voice Senior' zijn allemaal mensen boven de 60 jaar die het lef hebben en de kans om hun droom misschien waar te maken. Hoe stoer is dat als je op die leeftijd nog zo'n uitdaging aan durft te gaan. Misschien ken jij wel zo'n iemand of is je vader of moeder, opa of oma wel dat talent wat ze zoeken. 

Marco zal dit jaar coach zijn van zo'n held, die zich niet te oud voelt om nog eens beroermd te worden. Ook zullen Angela Groothuizen, Ilse DeLange en Gerard en Gordon als duo plaats nemen in de rode stoelen. Wat gaat dat hi-larisch worden! Zelf ben ik reuze benieuwd naar al bijzondere optredens die gaan komen. 
De opnamen van ‘The Blind Auditions’ vinden plaats op 17 en 18 juni 2018 in Studio 24 in Hilversum.
Dat is al vrij snel, maar er zijn nog kaarten te krijgen. Wil je hier graag naar toe, dan kun je je tickets bestellen via deze link

Liefs,
Venice
Ook namens mijn collega's van Team Tifosi.

  
"Want zomaar weten mijn ogen
Dat het een wonder is wat ze zien"