Welkom bij de Tifosi!
                                                 
Tifosi di Marco Borsato is de officiele fanclub van Marco Borsato. Sinds 1994 ben ik voorzitter van deze fanclub en tegenwoordig run ik het dagelijks bestuur hiervan samen
met Bianca den Harder, Corine van Namen, Diana Verschoor en Kimberley Vaessen. Verder horen bij dit team Eric, HillieImkeLunarda, Marja, Monique, Venice en Yaiza op wie ik altijd kan rekenen.

Op deze weblog lees je hoe het achter de schermen van de fanclub gaat. Een kijkje in de keuken dus! Bevalt een recept je? Laat dan gerust een berichtje achter!

Groetjes,

Nathalie Thielen
Tifosi di Marco Borsato!
Mailen? *klik*!Lid worden van de fanclub?
* 2x per jaar de Tifosi ontvangen op a4 formaat!
* Voorrang kaartverkoop stadionconcerten
* Een eigen Borsatoweblog
* Een eigen Tifosi ledenpas
* Marco op de fanclubdag ontmoeten?


Word dan nu lid van de Fanclub!
Kijk op onze website voor meer informatie.
 

Voor altijd in ons hart

Bianca Heemskerk (heartbounce)

3 juli 1972 - 18 juli 2013 
Twitter - TifosidiMarco
Volg mij!
Bezoekers
Op dit moment zijn er 2 fans ;
en 2 gast fans .
Nieuws van Marco
Zie ik jou bij de Clubtour fanclub? Groetjes, Marco
Tifosi's nabestellen!
Zoeken
Merchandise shop
E-mail alert
Foto album
Tifosi Tripje 2012
Klokje
Wij zijn ook te vinden op:
    
Niet vergeten!
2 januari (1969)
Lunarda Thomas

4 januari (1970)
Edwin de Groot

10 januari (1990)
Marieke Dollekamp

21 januari (1975)
Diana Verschoor

23 januari (1962)
Sandra Sahupala

1 februari (1969)
Nathalie Thielen

1 maart (1973)
Bianca den Harder

5 maart (1973)
Corine van Namen

16 maart (1973)
Hillie Hop

1 april (1956)
Kees ten Dam

14 april (1984)
Yaiza Kessels

19 april (1971)
Monique Altena

26 juni (1995)
Venice Schell

16 juli (1981)
Arno Schlijper

16 augustus (1981)
Eric Bus

22 augustus (1955)
Ton Dijkman

17 september (1988)
Kimberley Vaessen

23 september (2001)
Senna Borsato

30 september (1968)
Eric van de Bovenkamp

26 oktober (1973)
Imke van Cleemputte

Arnold van Dongen
2 november (1964)

30 november (1998)
Luca Borsato

3 december (2002)
Jada Borsato

6 december (1968)
John Ewbank

6 december (1965)
Marja Nederkoorn

9 december (1967)
Armando Borsato

10 december (1967)
Leontine Borsato

11 december (1973)
Lodewijk van Gorp

21 december (1966)
Marco Borsato
Mijn laatste reacties
Dat mag zeker gevierd...
18:50, 20 nov 2017
Wat leuk beschreven Tina!...
18:49, 20 nov 2017
Wat ontzettend leuk om te...
18:47, 20 nov 2017
Wat een fijne week was...
18:44, 20 nov 2017
Wat ontzettend leuk om te...
18:41, 20 nov 2017
Wat heerlijk om te horen...
18:39, 20 nov 2017
...
18:36, 20 nov 2017
Wat heb je er een leuk...
13:41, 19 nov 2017
Het was zeker een...
13:38, 19 nov 2017
Wat een prachtige fimpjes...
13:32, 19 nov 2017
Belangrijke informatie Clubtour 'Thuis'
Ga je aankomende week naar een van Marco zijn concerten en ben je lid van de fanclub? Dan mag jij op vertoon van je speciale fanclubpas eerder naar binnen! De Tifosi ingang zal zoals altijd duidelijk gekenmerkt worden door de speciale Tifosi vlaggen. Dit is de plek waar je moet zijn om eerder naar binnen te kunnen. Wij zijn vanaf 16.00 uur aanwezig.

Dit geldt alleen voor staanplaatsen. Heb je een zitplaats dan is je plek al gereserveerd en is het onnodig om eerder naar binnen te gaan. 

Alleen leden met ledenpas mogen eerder naar binnen. Een ledenpas is individueel en niet overdraagbaar. Neem dus altijd een legitimatie mee. Op een ledenpas kun je geen introducés meenemen!
Je introducé kan uiteraard wel lid worden, dit kan eventueel ter plekke. Een online lidmaatschap kost 15,00 euro. Een familielidmaatschap (jij en de ander wonen op hetzelfde adres) kost 12,00 euro. Wil je ter plekke een lidmaatschap afsluiten zorg dan dat je contant kan betalen, pinnen is helaas niet mogelijk.

Mocht je onverhoopt je ledenpas niet hebben ontvangen voor de concerten, geen paniek! Zorg in dat geval dat je je legitimatiebewijs bij je hebt. Wij kunnen ter plekke in de ledenadministratie controleren of je inderdaad lid bent en dan kun je met de andere fans gewoon eerder mee naar binnen! 

De leden zullen ongeveer een kwartier voordat de zaal officieel opent naar binnen worden gelaten. We verwachten iedereen uiterlijk een half uur van te voren om te kunnen zorgen dat jullie op tijd naar binnen kunnen.
Zorg dat je er dan ook echt bent, naderhand kunnen we dit niet meer regelen omdat de hele groep in één keer naar binnen begeleid moet worden.

Groetjes,
Team Tifosi
'Thuis' in Paradiso!
In de afgelopen weken werden we al steeds door Marco via verschillende kanalen verrast met een nieuwe glimp van zijn gloednieuwe album ‘Thuis’. En met elk liedje dat werd uitgebracht en elke videoclip die online werd gedeeld, werd de nieuwsgierigheid naar het hele album alleen maar groter. We keken dan ook enorm uit naar donderdag 16 november, want op die dag zou Marco in Paradiso te Amsterdam zijn album presenteren en hij had beloofd alle liedjes van het album live te zullen spelen. En wij waren daarbij! Hoe te gek is dat!
 
Afgelopen donderdag was het dan eindelijk zover! In de middag reisde ik samen met mijn schoonzusje Linda af naar Amsterdam. Nadat we de auto geparkeerd hadden en een eindje door de stad waren gelopen, hebben we in de buurt van Paradiso even een hapje gegeten. Eenmaal bij Paradiso aangekomen stond er al een enorme rij wachtende, enthousiaste fans.
Ook de pers was natuurlijk aanwezig en even later verscheen Bridget Maasland om een item op te nemen voor shownieuws, dat je hier terug kunt kijken.
Foto: Edwin Smulders

Van buiten vond ik Paradiso al een prachtig gebouw, maar eenmaal binnen kijk je helemaal je ogen uit. Wat een intieme, sfeervolle setting! En toen de zaal en de galerijen langzaam volstroomden, kwamen de kriebels helemaal, wat bijzonder om hierbij te mogen zijn.
Je kon zelfs al het album aanschaffen, inclusief handtekening in gelimiteerde oplage, waar je ook nog een prachtige poster bij kreeg. 

En dan ineens wordt het licht gedimd, heeft de band hun plek ingenomen op het podium, hoorden we de eerste tonen van het prachtige ‘Thuis’ en staat Marco er ineens. Daarna volgde het ene na het andere liedje van het nieuwe album afgewisseld met prachtige oude nummers. Want zoals Marco ook zei, is het horen van nieuwe liedjes live heel bijzonder, maar het is wel zo leuk als je ook kan meezingen met liedjes tijdens een concert. Dus kwamen liedjes als ‘Rood’, ‘Margherita’, ‘Binnen’, ‘De Waarheid’ en ‘Vrij zijn’ ook voorbij, afgewisseld met de liedjes van ‘Thuis’. Wat een juweeltjes staan er op dit album, ontroerende ballads, afgewisseld met heerlijke uptempo liedjes. Liedjes waarbij je je thuis voelt, waarbij je thuis kunt komen en waarin je je thuis herkent.
Foto's: Ben Houdijk

Marco was ook echt in topvorm en wat was het heerlijk hem zo intens te zien genieten en stralen. Dat Marco heel veel mensen raakt met zijn muziek is geen verrassing meer, maar toch blijf ik het bijzonder vinden hoe het hem elke keer weer lukt. Bij het laatste liedje van de avond, ‘Eventjes Alleen’, sloot ik even mijn ogen en was het net of ik echt eventjes helemaal alleen was in Paradiso. En hij dit helemaal alleen voor mij zong. Brok in mijn keel, tranen prikten achter mijn ogen. Wat een prachtig liedje, zo klein, zo puur, zo herkenbaar en zo dichtbij. Wauw!
Foto's: Edwin Smulders

Bij het slotwoord werd Marco enorm verrast door zijn vriend Youp van ’t Hek. Want Marco wist niet beter dat hij uit handen van Youp een exemplaar van ‘Thuis’ overhandigd zou krijgen, maar niets was minder waar. Nog voor de releasedatum is ‘Thuis’ al platina en Marco mocht deze platina plaat uit handen van zijn vriend ontvangen. Hoe kicken is dat! Marco was dan ook totaal overdonderd en blij verrast. Wat geweldig om zo de avond af te mogen sluiten.
Foto's: Ben Houdijk

Dankbaar dat we bij deze bijzondere avond, met een platina randje, aanwezig mochten zijn en met prachtige herinneringen in ons hoofd en hart gingen we huiswaarts. 
 
Groetjes,
Hillie
Ook namens mijn collega’s van Team Tifosi

 
Flashmob: the making of
Zondag 28 mei reisde ik samen met mijn dochter en haar vriendin af naar Almere waar die dag de flashmob opgenomen zou worden. Deze flashmob werd opgenomen voor de fanclubdag. Het filmpje met de dansmoves op het lied ‘Neem Me Mee’ van Marco en Sanne Hans hadden we al een aantal weken in huis zodat we goed konden gaan oefenen.
Tja, die meiden hadden na twee keer het filmpje te hebben gezien al door hoe het dansje ging. Voor mij was het toch iets anders Op het filmpje leek het niet zo moeilijk, maar om het te doen viel het best nog tegen. De laatste 3 dagen riepen de meiden me steeds en moest ik dansen. Zij stonden dan naast me en riepen….1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 of links, links….rechts, rechts. Echt zo ontzettend gelachen maar ik had het uiteindelijk redelijk onder controle.

We waren op tijd en parkeerden de auto bij View in Almere. Het was een heerlijke warme dag en aangezien we te vroeg waren bleven we dus lekker bij het water wachten. Toen het bijna 13.00 uur was gingen we naar de parkeerplaats waar we eerst zouden gaan oefenen. Ondanks dat er toch wat mensen hadden afgezegd waren we met een redelijke groep dansers. Groot en klein, jong en oud, het was een hele fijne en gezellige groep. Eerst werd de dans twee keer geoefend en dat ging ons best goed af! Vervolgens ging Nathalie de groep verdelen en werd er verteld wie wanneer in moest ‘springen’.
Noa, een meisje van 11 jaar, was degene die de dans begon en wij volgden allemaal. We moesten soms enorm lachen, want natuurlijk ging je wel eens rechts wanneer je links moest, maar Nathalie had al gezegd dat het spontaan moest zijn en dat het niet erg was als je even uit de ‘bocht’ ging…haha
Toen we allemaal vonden dat we voor het 'echt' konden gaan, zijn we naar het centrum gereden. De afspraak was om op de Grote Markt de flashmob te gaan uitvoeren. We stonden behoorlijk verdeeld over het plein en het was gezellig druk. We deden natuurlijk net alsof we elkaar niet kenden. Maar zodra Noa met de muziek box aan kwam lopen waren we natuurlijk alert en probeerden zo spontaan mogelijk in te voegen. Dit ging ons heel goed af. Wat was dit leuk om te zien, iedereen ging natuurlijk kijken, filmen, er stonden zelfs mensen mee te swingen. Zo leuk! Zodra het liedje was afgelopen liepen we allemaal weer een kant op, alsof we elkaar dus niet kenden.
Na ongeveer een kwartier deden we de flashmob nog een keer. Wij stonden net in een winkel toen we bijna aan beurt waren en vertelden die meneer dat we snel terug kwamen, omdat we wilden mee dansen. Toen we terug kwamen moest hij wel lachen en vond het erg leuk dat we hier aan mee deden.
Vervolgens zijn we verderop het centrum ingegaan waar we nog een keer de dans gingen uitvoeren. Het was echt fantastisch, iedereen deed zo zijn of haar best! Er kwam een meneer naar ons toe om te vragen wat we deden en waarvoor. Hij vond ons zo leuk, zo enthousiast en dit vonden wij natuurlijk helemaal niet erg om te horen…haha. Ook ging Nathalie hier vele losse stukjes filmen, Demi en haar vriendinnen kwamen bijvoorbeeld de trap oplopen vanuit een garage. Iemand anders moest de roltrap opgaan, maar ook werden er hele leuke fragmenten gefilmd van de fakkel die Marco altijd draagt tijdens de Nationale Sportweek. Deze fakkel werd de gehele groep doorgegeven.
Daarna zijn we weer terug gegaan naar de grote markt om ook hier nog wat filmpjes op te nemen. Veelal van de fakkel. En wat hebben we gelachen, de vriendin van Demi moest met de fakkel rennen en doen alsof ze tegen de boom op liep. En zoals wij eigenlijk al verwachtten liep ze dus echt tegen de boom op met als gevolg dat de vlam los was en zij een schram op haar kin had….haha.Na deze geweldige opnamen konden we bij uitgaansgelegenheid Anno nog wat drinken gaan halen. Nog even gezellig nagekletst met elkaar om vervolgens afscheid te nemen en weer naar huis te gaan. Het was een onwijs fijne middag met, zoals jullie kunnen zien, een fantastisch resultaat!
Bedankt aan een ieder die heeft meegedaan!

Liefs,
Monique

 
Lidmaatschap
Lieve fans,

Met ingang van januari 2007, dus alweer bijna 11 jaar geleden, hebben we voor het laatst ons lidmaatschap verhoogd. Maar helaas ontkomen we er niet aan, aangezien de bedrijven waar we mee samenwerken ook in de loop van de tijd hun prijzen hebben aangepast. Denk aan de kosten voor het drukken en verzenden van de Tifosi, het maken van de ledenpasjes, de huur van de opslag, de prijs van postzegels etc. Alles gaat een beetje omhoog en we kunnen het helaas niet meer uitstellen.

Dat betekent dat de prijs van je lidmaatschap op jaarbasis met 0,25 cent per maand omhoog gaat, oftewel 3 euro per jaar. Van je lidmaatschap heb je wel komende maand vermoedelijk al plezier, want als lid van de fanclub heb je o.a. leuke voordeeltjes zoals een presale waar mogelijk en eerder naar binnen bij concerten. Voor de shows in november geldt dat ook, met uitzondering van Paradiso omdat dat volgens mij alleen maar leden zijn, haha.
 

Maar ook een presale zou zomaar op korte termijn plaats kunnen vinden, je weet maar nooit... Dan wil jij in 2018 dus echt dat felbegeerde pasje hebben! Heb je een machtiging? Dan hoef je niets te doen, wij regelen het voor je. Maak je zelf jaarlijks over, houd er dan rekening mee dat het met ingang van 1/1/2018 om een ander bedrag gaat, afhankelijk van je soort lidmaatschap. Heb je al voor 2018 betaald? Dan verrekenen we het door je lidmaatschap één maandje eerder te laten eindigen. Ook dan hoef jij niets te doen.
We hopen dat jullie begrip hebben voor onze situatie en door lid te blijven vierkant achter Marco blijven staan! Alvast bedankt!

Groetjes,

Nathalie Thielen

 
Een week vol bijzondere Borsato uitstapjes
In de afgelopen week vonden er heel veel leuke en bijzondere Borsato uitjes plaats en aan mij is gevraagd of ik hier een verslag van wil schrijven en jullie wil bijpraten over de afgelopen week. Dat wil ik natuurlijk wel!

Op de Fanclubdag kon je namelijk heel bijzondere en zeer gewilde prijzen winnen, waaronder varen en Pizza eten met Marco. Zelf ben ik niet bij alle uitjes aanwezig geweest, maar met behulp van de info van mijn collega’s Imke en Nathalie komt dat met het bijpraten hier wel goed hoor, haha. Van Imke kreeg ik een leuk verslag over het varen. Mijn tijdlijn ontplofte haast woensdag, dus hoe de prijswinnaars en mijn collega’s deze middag ervaren hebben, heb ik echt niet kunnen missen! Was jij er ook niet bij of wil je het graag herbeleven, lees dan snel het verslagje van Imke, want dan is het net of je er (weer) bij bent.
 


Imke: “Het begon allemaal op woensdag 25 oktober aan de Amsterdamse grachten. Er waren rond de zestig gelukkigen die mee mochten gaan varen en ik was er daar eentje van, blijft bijzonder! Al vroeg vertrok ik richting Amsterdam met de trein en ergens onderweg stapte ook Corine gezellig in. We kwamen mooi op tijd aan zodat we de gelukkige prijswinnaars konden opwachten. Iedereen had er zin in en was dan ook op tijd aanwezig, want stel je voor dat de boot weg zou varen zonder jou! Heel veel fans hadden lekkere dingen mee voor Marco en de truffelmayonaise was favoriet. Hoe zou dat nu komen?! Er werden de nodige foto’s gemaakt, selfies en heel veel knuffels uitgedeeld. Wat ruikt Marco toch altijd lekker, je moet gewoon even dichtbij hem staan. We hebben natuurlijk niks gezien van de Amsterdamse grachten, dat begrijpen jullie wel. Rond drie uur meerden we weer aan en was het echt tijd om van boord te gaan. Samen met een gezellig clubje gingen we een kijkje nemen in de stad Amsterdam. Ik verbaas mij elke keer weer hoeveel daar te zien is.We aten nog gezellig een broodje om daarna naar de prachtige boekwinkel Scheltema te gaan, want daar was de presentatie van het fotoboek van Marco en Raymond Rutting. Maar liefst vier verdiepingen heeft deze boekwinkel je kijkt werkelijk je ogen uit. De klanken van vrolijke muziek kwamen ons tegemoet en het was al gezellig druk met heel veel fans die een kijkje kwamen nemen. Het is echt een prachtig boek geworden met heel bijzondere foto’s erin. Stuk voor stuk ware juweeltjes. Mocht je nu geen sint- of kerstcadeautje weten, dan is dit echt wel een aanrader. We zijn dan ook enorm trots op ‘onze’ Marco dat zijn mooie foto's in het boek te zien zijn. Het was een dag om in te lijsten, we hebben enorm genoten van alles!” 

Ook de thuisblijvers konden meegenieten, doordat Marco live ging op zijn Facebook. Dat kan je hier terugkijken.
 

Twee dagen later togen er heel veel enthousiaste prijswinnaars naar Almere, om daar samen met Marco pizza te gaan eten.

Nathalie: "Je zou maar Pizza eten met Marco gewonnen hebben, dan kon je afgelopen vrijdag je geluk niet op! Want in het intieme Pulcinella in Almere klonk Italiaanse muziek door de speakers en werd je verwelkomd door Marco himself! De eerste foto was daardoor meteen in the pocket! Op de tafels stond brood met kruidenboter en door het welkomstdrankje zat iedereen al gauw aangenaam aan een tafeltje. Je kon kiezen uit vijf pizza’s, de 'Margherita', 'Domenica', 'Luca', 'Senna' en 'Jada'. Maar volgens mij was een groot aantal fans veel te uitgelaten om echt te kunnen eten, haha!
Deze prijs die je kon winnen op de Fanclubdag bij de scheurlootjes, was voor één persoon. Het leuke daaraan is dat je dan wel genoodzaakt bent met andere mensen te praten en nieuwe contacten te leggen, wat altijd heel erg gezellig is. Er waren evengoed wel een aantal bofkonten die tweemaal prijs hadden, maar toch ontstonden er geen groepjes en hoorde je overal gezellig geklets.
 

Veel mensen hadden een cadeautje voor Marco mee. Superlekkere whiskey, mooie wijnen en natuurlijk de truffelmayonaise, die heeft hij de afgelopen weken veelvuldig gekregen. En hij is met ieder potje net zo blij als met de eerste. We kennen Marco allemaal natuurlijk goed genoeg om te weten dat hij niet aan zijn tafeltje is gaan zitten en een pizza is gaan eten. Nee, hij heeft meegeholpen de bestellingen op te nemen, heeft in de keuken geholpen met de pizza’s bakken, ze geserveerd bij een aantal mensen.


Hij is met mensen meerdere keren op de foto gegaan, heeft handtekeningen uitgedeeld, heeft alles gesigneerd wat men meehad, kortom het was een topavond voor zowel de fans als voor Marco. Restaurant Pulcinella is ook heel sfeervol, heel gezellig en super gastvrij. De bediening heeft de benen uit hun lijf gelopen om de fans een leuke avond te bezorgen, waarvoor dank! En Marco riep het al die avond 'dit houden we erin en gaan we volgend jaar weer doen!'
En ik begrijp dat, het was echt heel, heel leuk!

En hoe leuk kan je natuurlijk terugzien op de foto’s, maar ook via het filmpje dat Marco live op Facebook plaatste
. Klik hier voor het filmpje.Afgelopen zaterdag vond het jaarlijkse vrijwilligersetentje plaats, een etentje dat alle vrijwilligers van de Fanclubdag krijgen aangeboden door Marco, om hen te bedanken voor hun inzet om deze dag voor alle fans onvergetelijk te maken. Rond 18.00 uur kwamen Marjolein en ik aan bij het restaurant ‘Boathouse’ in Almere. Bijna iedereen was er al en ook Marco kwam vlak na ons binnen. Er hing meteen al een gezellige sfeer en Marco liep heel relaxt rond om iedereen te begroeten en hier en daar een praatje te maken. Bij het welkomstwoord heette hij iedereen welkom en bedankte ons allemaal voor onze inzet en benadrukte nogmaals waarom het zo belangrijk is dat er vrijwilligers zijn en hoe blij hij daar mee is. Daarna was het tijd om te gaan eten. Er was een heerlijk buffet met o.a. Carpaccio, Vitello Tonnato, pastasalade, pizzastukjes, pasta, zalm, satéstokjes en patat en een heel lekker ijsstokje met witte, pure of melkchocolade, haha je weet wel, zo’n calorieënbom, als toetje.

Na het eten was het tijd voor Karaoke, dat is toch altijd wel een dingetje hoor, zingen met Marco in de buurt. Ondertussen mocht ook iedereen met Marco op de foto en werden we daarvoor in de rij gezet. Dat blijft toch altijd weer bijzonder en als Marco dan ook nog tegen je zegt “wat zie je er toch beeldschoon uit”, dan stamel je nog een dank je wel en sta je met rode koontjes op de foto. Want duh, het is wel Marco Borsato, die dat even tegen je zegt! Ondertussen was de Karaoke geopend en werd er driftig in de liedboekjes gebladerd op zoek naar een liedje wat je nog wel durfde te zingen. Vorig jaar heb ik de karaoke overgeslagen, maar een vrijwilligersetentje zonder meegedaan te hebben aan de karaoke, kan toch eigenlijk echt niet, haha. Schor was ik al door een virusje, dus vals zingen kon ik met een goed excuus. Samen met Anjo, Neske en Venice zongen we Mamma Mia, zo leuk dat Nathalie er ook bij kwam. De een na de ander greep de microfoon en het was een dolle boel. Zelfs heel team Tifosi waagde zich aan een liedje. Dat was ware teambuilding, want niemand kende de tekst, haha. Snel deleten uit het geheugen dus. Er werd veel gezongen, gedanst, polonaise gelopen met Marco voorop en vooral heel erg genoten en veel gelachen. Zo fijn ook om Marco zo blij en relaxt te zien, want het is best een hele drukke tijd voor hem.


Rond half elf hield Marco een afscheidspraatje, waarna hij tegen elven echt naar huis ging, maar het feestje ging daarna nog even door en hoe, haha! Marco was weg en hup daar kwamen de Marcoliedjes. Annemarie en Angelique verzorgden nog een vette afterparty en gingen helemaal los op een Marco Medley. Tja dan kan je natuurlijk niet anders dan keihard meezingen en springen. Rond half twaalf was het feestje echt voorbij, maar man, man, man wat was het een mooie avond! Zo ontzettend genoten met zijn allen.

Groetjes,
Hillie
Natuurlijk ook namens mijn collega's van Team Tifosi


 
Imke is jarig!


Ze is leuk, attent, ontzettend lief en vandaag viert deze kanjer haar 44e verjaardag! Naast haar drukke baan als doktersassistente bij de huisartsenpost in Terneuzen, maken wij dankbaar gebruik van haar enthousiasme binnen ons team. Als hoofd weblog stuurt ze ons heel goed aan en (bijna) niets ontgaat haar omtrent Marco.
Als je een feestje viert of een uitje hebt met Imke, nou dan kan ik je vertellen dat dat altijd heel gezellig is, want Imke houdt nu eenmaal van gezelligheid en daarom ben ik Marco ook ontzettend dankbaar, dat ik Imke door Marco heb leren kennen.

Vandaag vier je je eigen feestje lieve Imke!Hartelijk gefeliciteerd namens ons hele team!
We wensen jou een hele fijne dag en een mooi, fijn en liefdevol levensjaar toe! Geniet! 

Veel liefs,
Marja xxx


 
Het Fanclubweekend
Jaa! Afgelopen weekend was het zo ver! Het allerleukste weekend van het jaar vond plaats, namelijk het Fanclubweekend! Dit werd ook dit jaar gehouden in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee en wat hadden we geluk met het weer!
Zoals jullie weten hadden we weer ontzettend ons best gedaan om er een te gek en onvergetelijk weekend van te maken. Ik mag nu wel zeggen dat dit mede door de zeer goede voorbereidingen gelukt is!

De medewerkers van de Fanclub en een aantal vrienden van Marco kwamen zaterdagmiddag bij elkaar om de laatste voorbereidingen te treffen. Zo werden er kramen opgezet, werden de laatste dingen gecheckt en namen we samen nog eens het programma door. 
Net als vorige jaren was er op de zaterdagavond de welbekende Borsato Bingo. Deze avond is zeer geliefd bij fans en was ook dit jaar vrijwel direct uitverkocht.
 

Tussen de Borsato Pubquiz en de Borsato Bingo werden kleine wensen op het podium vervult. Ook was er dit jaar een verrassingsmomentje voor alle fans. Onder drie tafels in de zaal was namelijk een kaartje verstopt. Degene die dit kaartje wist te bemachtigen mocht samen met Marco een dansje doen op het podium. 

Dit jaar waren Mary en Silvana voor het eerst aanwezig tijdens de Borsato Bingo en wat was dat leuk! 
Nathalie kennen we natuurlijk allemaal, wat heeft ze deze avond leuk gepresenteerd. Het bewijst maar weer hoeveel humor ze heeft. Zo bracht ze Marco en een aantal fans stilletjes in verlegenheid door hun te vragen wie Marco ‘zou doen’. De mensen in de zaal moesten allemaal hun ogen dichtdoen en bij '3' een hand in de lucht houden als ze Marco wel zouden willen doen. Ik heb stiekem gekeken en ik kan verklappen dat er heel wat handen in de lucht gingen. Maar ook aan de o zo gezellig avond kwam een einde. Marco ging nog met alle fans op de foto.

Na afloop van de Borsato Bingo gingen een aantal medewerkers en Marco’s vertrouwde groepje gezellig met zijn alle een drankje doen met een hapje. We kunnen jullie vertellen dat het deze avond 2.15 uur werd haha, zo gezellig was het!

Na een kort nachtje verzamelde de medewerkers van de Fanclub en de vrijwilligers zich rond 8.30 uur in de foyer. Daar troffen we de laatste voorbereidingen voor de Fanclubdag en zorgden we ervoor dat alles leuk binnen het thema Italië werd aangekleed. Het was zo leuk om te zien hoe veel mensen hun best hadden gedaan om het thema in hun outfit te laten terugkomen.Rond 12.00 uur begon het programma met een filmpje van fans die samen een fakkel aan elkaar door gaven. Je kan het beschrijven als een soort Olympische fakkel, hierbij krijg je het gevoel van samen zijn, samenwerken en toe leven naar het Fanclubweekend. Tijdens de voorbereidingen hebben we dan ook heel hard gelachen.

We hadden dit jaar weer allemaal leuke gasten te gast. Één van de gasten was Miguel Janssen, Marco's goede vriend en personal trainer. 
Het was Miguel's taak om fans goed voor te bereiden op een aankomende concertreeks. Dit werd gedaan doormiddel van een warming up op het nummer 'Binnen'. Het was zo leuk om te zien dat fans zo lekker enthousiast mee deden! Mijn complimeten!

Ook dit jaar werden weer hele leuke wensen vervuld. Dit blijft toch altijd een heel leuk onderdeel. Hoe bijzonder is het dat we samen met Marco wensen van fans mogen laten uitkomen. Ik vind het persoonlijk ook heel leuk dat je weet dat sommige nog een heel leuk momentje op het podium zullen gaan krijgen tijdens de Fanclubdag. 

Dit jaar hadden we twee spellen, het spel Alles Mag Op De Fanclubdag (een leuke variant van Alles Mag Op Zaterdag) en het grote Pinokkiospel. 
Bij het spel Alles Mag Op De Fanclubdag mochten twee fans in één trui met Marco, hoe gaaf is dat?!
Bij het Pinokkiospel kon Marco een prijs winnen. Hij kon kiezen uit twee prijzen, namelijk een mand met Italiaanse producten of een envelop waar Marco de inhoud niet van kon.
We weten natuurlijk allemaal dat Marco zo lekker enthousiast en ook een tikje nieuwsgierig is, dus hoopte we dat hij voor de envelop zou gaan en dat deed hij hoor! Hij won een shoot met niemand minder dan Kim Feenstra. Een wens die uit komt voor Marco! Aan het einde van de dag was de loterij en had Mary, de moeder van Marco zelfs prijs, hoe ongelofelijk is dat! Mary kreeg het Italiaanse pakket waar Marco voor had kunnen kiezen bij het Pinokkiospel.
 


Marco gaat altijd met zijn tijd mee, nu dus ook met de Borsato Weblog. 
De eigenaar van Qball was aanwezig tijdens de Fanclubdag. Hij presenteerde een nieuwe variant van de Weblog. Het zal niet lang meer duren voor deze nieuwe variant online verschijnt. Je krijgt net als op Facebook een tijdlijn, waarin jouw logjes verschijnen met o.a. je Instagram, Facebook, Twitter enz.
Hoe cool is dat?!

Gert van der Vijver, beter bekend als zandtovenaar heeft tijdens deze dag liedjes van Marco in zand getekend, dit was zo ontroerend en zo mooi!
Hij heeft zelfs een nieuw liedje '18 Jaar' Van het nieuwe album 'Thuis' van Marco uitgebeeld. Dat was wel heel erg gaaf kan ik je vertellen! Het nieuwe album van Marco komt uit op vrijdag 17 november. 

William Rutten kennen we allemaal o.a. als jury van 'Het Perfecte Plaatje'. Hij heeft bijna alle bekende uit de showbizz voor zijn lens gehad.Het was dan ook bijzonder dat we hem als gast erbij mochten hebben.
William heeft veel over fotografie verteld, nam deel als Teamcaptain aan het spel Alles Mag Op De Fanclubdag en heeft samen met Marco de foto's van de foto-expositie tijdens de Fanclubdag beoordeeld. 

Aan het einde van de dag mochten negen fans voor Marco zingen, onder leiding van Daniël Kist op piano. Wat deden ze dit goed! 
 

De dag werd afgesloten met het filmpje van de Flashmob die werd opgenomen in Almere. Dit filmpje zegt meer dan genoeg! Fans die samen komen voor dezelfde passie met hetzelfde doel. Ik vond het kleine meisje dat als eerste starte met de muziek heel erg stoer, knap hoor!

Als laatste werden wij als medewerkers van de fanclub het podium op geroepen. We werden bedankt, maar niet zomaar bedankt. We kregen allemaal een unieke Borsatokoffer! We voelde ons even de koffermeisjes van Linda Marco. 
Marco kreeg een mooie bos bloemen aangereikt en Nathalie kreeg van Marco een stedentrip cadeau voor haar samen met haar lieve Roger, hoe lief! Heel veel plezier alvast lieve schat!

De Fanclubdag kwam tot een einde. Na het opruimen hebben we nog gezellig met zijn alle gegeten. Een aantal medewerkers bleven nog een nachtje slapen en sommigen gingen naar huis.Het was een weekend om nooit meer te vergeten. Ik heb persoonlijk veel ervaringen op mogen doen waar ik heel trots op ben, veel nieuwe mensen mogen ontmoeten en vooral heel veel vrolijke gezichten voorbij mogen zien komen. Ik wil daarom ook iedereen en Nathalie en Marco in het bijzonder bedanken voor het onvergetelijke weekend.
Ik zeg tot volgend jaar!
 
Liefs, Venice
Team Tifosi 
Jouw fanclubdag
Zo zien we maanden uit naar het Borsato weekend en zo is het weer voorbij. Maar wat was het een onwijs fijn weekend. Te beginnen met de Borsato bingo die heel erg gezellig was. De volgende dag was natuurlijk de Fanclubdag. Wat een FANtastische dag was dit. Wij hebben zo ongelofelijk genoten van en met jullie en we hopen jullie ook!

We zouden het daarom heel erg leuk vinden als er heel veel logjes online komen over het Borsato weekend. En of dat nu het hele weekend was of alleen de Fanclubdag , dat maakt niet uit. We zijn reuzebenieuwd naar jullie reacties! Hoe hebben jullie het ervaren?
 
Maak een log met de naam ‘Mijn Fanclubdag’ en wie weet win jij een super leuke prijs.
Doen jullie mee? Meedoen kan tot woensdag 15 november!

Wij zien uit naar jullie logjes!

Liefs,
Monique en uiteraard mijn collega’s 

 
Foto expositie Merlet
Dinsdag 10 oktober werd er een bijzondere foto-expositie van Marco Borsato geopend in Hotel Merlet in Schoorl waarbij wij aanwezig mochten zijn. Ik had Babs uitgenodigd en toen we aankwamen en de auto parkeerden keken we onze ogen al uit. Mijn auto tussen al die dure BMW’s, Porsches, enz. Klopte dit wel? Nee dus, onze (achternaam)naam stond wel op de lijst maar ja, dit waren wij niet! En dus werden we gevraagd om de auto elders te parkeren. We kregen netjes een route mee waar we naar toe konden gaan en hier zouden we dan opgehaald worden. Een half uur later, heel Schoorl gezien, maar niet de parkeerplaats waar we moesten zijn. Dus heb ik het hotel maar gebeld. Telefoon op luidspreker en rijden maar. Ze vertelde me netjes waar ik naar toe moest rijden, maar uiteindelijk stonden we weer voor het hotel en dat was niet de bedoeling. Ik zag de parkeermeiden al weer staan en heb met hen overlegd. Inmiddels was het bijna drie uur en zou het gaan beginnen. Ik had geen zin meer om Schoorl door te rijden en dus mocht ik mijn auto in het gras neer zetten, vlak bij het hotel. (Zag dat al meer mensen dat hadden gedaan)

Toen we binnen kwamen was het al druk en kregen we een briefje mee met het programma. Ik zag Bianca en haar vriendin en samen zijn we naar binnen gegaan. Er liepen veel obers rond met hoofdzakelijk wijn op hun dienblad. Niemand van ons wilde dit en dus kregen we een lekker glas jus d’orange. Allereerst vertelde de eigenaar van het hotel, de heer Bourgonje dat hij door de deelname van Marco Borsato aan het programma het Perfecte Plaatje op het idee werd gebracht om Marco te vragen voor een expositie. Daarna kwam kunstenaar Michiel Poort aan het woord, die zijn beelden hier ook exposeert. En ja, toen kwam onze Marco die natuurlijk van alles vertelde over hoe dit tot stand gekomen was, waar de foto’s gemaakt zijn en dat dit een beetje een uit de hand gelopen hobby was, maar wel een hele leuke…haha.

De opening werd gedaan door Humberto Tan. Humberto sprak vol trots over zijn vriend Marco! Hij vertelde dat je ook nu weer heel duidelijk kon zien dat dit, net als bij het artiest zijn, vanuit zijn hart komt. Vol met passie, want dat is wat Marco doet en dat zie je terug in de foto’s! Je zag dat Marco werd geraakt door de mooie lovende en vooral lieve woorden van Humberto. Humberto had Marco al eerder gevraagd om samen naar Italië te gaan om hier prachtige foto’s te gaan schieten, maar helaas had Marco hier geen tijd voor. Maar dit gaan ze zeker samen nog eens doen!

Er werden amuses geserveerd van het Marco Borsato menu, dat tijdens de expositie te verkrijgen is. En dat dit lekker was kon je duidelijk zien. Na de opening kregen we Carpaccio 'Harry’s Bar', toen dit op was werd het tijd om de zaal in te gaan en de foto’s te bezichtigen. Wauw, wauw, wauw, wat was dit mooi! Alle foto’s zijn in zwart-wit en ik wil toch wel even zeggen dat ik de foto’s wel goed tot zijn recht vind komen! Het zijn foto’s van de gezichten van zijn collega-artiesten van ‘De Vrienden Van Amstel LIVE!’, die gemaakt zijn in de kleedkamer. Marco had één hoekje in zijn kleedkamer gemaakt waar hij met één lens de foto’s ging maken. De collega’s zaten niet langer dan twee minuten in de stoel, maar dat is aan de foto’s niet te zien. Wat zijn ze mooi geworden! De één nog mooier dan de ander. Marco werd door vele mensen benaderd en vertelde hoe en waarom hij de portretten in het zwart-wit had gemaakt.

Tussendoor kwamen ze nog ‘Risotto Funghi Pocini’ langs brengen. Dat was weer smullen. Marco had het natuurlijk heel druk, maar uiteindelijk ook even tijd voor ons. Ik had namelijk een vraag over één van de foto’s en hier nam hij dan ook even de tijd voor om me dat uit te leggen. Het liep naar het einde en er werd nog een lekkere ‘Filetto all’Aceto Balsamico’ langs gebracht en als toetje kregen we nog een heerlijke ‘Tiramisu'.  Al met al een zeer gezellige middag!

De expositie is tot aan het einde van het jaar te bezichtigen. En mocht je nu het komende weekend naar Egmond aan Zee gaan, je weet wel, daar waar het onwijs gave Fanclubweekend van Marco Borsato is, dan kun je er nog een heel leuk uitje aan toevoegen door naar de expositie te gaan. Het is zo’n 18 kilometer hier vandaan en echt de moeite waard! En wees eerlijk, als je er toch bent……
 
Liefs Monique
Team Tifosi
 
 
 
En de winnaar is...
Een aantal weken geleden vroegen wij jullie of jullie een logje wilden schrijven over hoe je je zomervakantie hebt doorgebracht. De leukste log zou dan beloond worden met een prijs. Het één na het andere zomerse logje sprong online. Inmiddels is de datum tot wanneer je een logje online mocht zetten voorbij en hebben we alle logjes met heel veel plezier gelezen. Heerlijk om al die vakantieverhalen te lezen, haha je zou haast meteen weer een vakantie boeken. Nu willen jullie natuurlijk wel heel graag weten wie wij als winnaar hebben gekozen?


 Marina, jij bent met jouw logje de winnaar van de zomervakantieprijsvraag!
Van harte gefeliciteerd!
 
Wil je de log van Marina graag lezen, dat kan via deze link.
Wat de prijs is houden we nog even geheim, wel zo leuk! We gaan ons best doen om je snel te verrassen Marina, dus hou je brievenbus goed in de gaten!

Iedereen bedankt voor het delen van jullie zomervakantieverhalen. Wij hebben ontzettend genoten van jullie belevenissen.
 
Liefs,
Team Tifosi

 
"Luister naar de zon                          
Hij roept je naam                             "