Welkom bij de Tifosi!
                                                 
Tifosi di Marco Borsato is de officiele fanclub van Marco Borsato. Sinds 1994 ben ik voorzitter van deze fanclub en tegenwoordig run ik het dagelijks bestuur hiervan samen
met Bianca den Harder, Corine van Namen, Diana Verschoor en Kimberley Vaessen. Verder horen bij dit team Eric, HillieImkeLunarda, Marja, Monique, Venice en Yaiza op wie ik altijd kan rekenen.

Op deze weblog lees je hoe het achter de schermen van de fanclub gaat. Een kijkje in de keuken dus! Bevalt een recept je? Laat dan gerust een berichtje achter!

Groetjes,

Nathalie Thielen
Tifosi di Marco Borsato!
Mailen? *klik*!Lid worden van de fanclub?
* 2x per jaar de Tifosi ontvangen op a4 formaat!
* Voorrang kaartverkoop stadionconcerten
* Een eigen Borsatoweblog
* Een eigen Tifosi ledenpas
* Marco op de fanclubdag ontmoeten?


Word dan nu lid van de Fanclub!
Kijk op onze website voor meer informatie.
 

Voor altijd in ons hart

Bianca Heemskerk (heartbounce)

3 juli 1972 - 18 juli 2013 
Twitter - TifosidiMarco
Volg mij!
Bezoekers
Op dit moment is er 1 fan ;
en 1 gast fan .
Nieuws van Marco
Zie ik jou bij de Clubtour fanclub? Groetjes, Marco
Tifosi's nabestellen!
Zoeken
Merchandise shop
E-mail alert
Foto album
Tifosi Tripje 2012
Klokje
Wij zijn ook te vinden op:
    
Niet vergeten!
2 januari (1969)
Lunarda Thomas

4 januari (1970)
Edwin de Groot

10 januari (1990)
Marieke Dollekamp

21 januari (1975)
Diana Verschoor

23 januari (1962)
Sandra Sahupala

1 februari (1969)
Nathalie Thielen

1 maart (1973)
Bianca den Harder

5 maart (1973)
Corine van Namen

16 maart (1973)
Hillie Hop

1 april (1956)
Kees ten Dam

14 april (1984)
Yaiza Kessels

19 april (1971)
Monique Altena

26 juni (1995)
Venice Schell

16 juli (1981)
Arno Schlijper

16 augustus (1981)
Eric Bus

22 augustus (1955)
Ton Dijkman

17 september (1988)
Kimberley Vaessen

23 september (2001)
Senna Borsato

30 september (1968)
Eric van de Bovenkamp

26 oktober (1973)
Imke van Cleemputte

Arnold van Dongen
2 november (1964)

30 november (1998)
Luca Borsato

3 december (2002)
Jada Borsato

6 december (1968)
John Ewbank

6 december (1965)
Marja Nederkoorn

9 december (1967)
Armando Borsato

10 december (1967)
Leontine Borsato

11 december (1973)
Lodewijk van Gorp

21 december (1966)
Marco Borsato
Mijn laatste reacties
En de winnaar is...
Een aantal weken geleden vroegen wij jullie of jullie een logje wilden schrijven over hoe je je zomervakantie hebt doorgebracht. De leukste log zou dan beloond worden met een prijs. Het één na het andere zomerse logje sprong online. Inmiddels is de datum tot wanneer je een logje online mocht zetten voorbij en hebben we alle logjes met heel veel plezier gelezen. Heerlijk om al die vakantieverhalen te lezen, haha je zou haast meteen weer een vakantie boeken. Nu willen jullie natuurlijk wel heel graag weten wie wij als winnaar hebben gekozen?


 Marina, jij bent met jouw logje de winnaar van de zomervakantieprijsvraag!
Van harte gefeliciteerd!
 
Wil je de log van Marina graag lezen, dat kan via deze link.
Wat de prijs is houden we nog even geheim, wel zo leuk! We gaan ons best doen om je snel te verrassen Marina, dus hou je brievenbus goed in de gaten!

Iedereen bedankt voor het delen van jullie zomervakantieverhalen. Wij hebben ontzettend genoten van jullie belevenissen.
 
Liefs,
Team Tifosi

 
De Vrijwilligers voor de Fanclubdag 2017 zijn bekend!
Na een succesvolle België Meeting hebben we met het team, tussen de vakanties door, keihard gewerkt om wederom een prachtige Fanclubdag in elkaar te draaien. En ondanks dat de spanning begint op te lopen, veel al wel is geregeld, zijn we er nog (lang) niet!

 
De fanclub, bestaande uit 12 enthousiaste medewerkers en 1 gestresste voorzitter haha, zal uiteraard deze dag diverse activiteiten begeleiden, maar we hebben nog meer vrijwilligers nodig die de mouwen opstropen. Er zijn uiteenlopende taken deze dag, maar voor elke taak geldt: handen uit de mouwen en beste beentje voor!
Jullie hebben je weer vol enthousiasme opgegeven, waarvoor ik jullie hartelijk wil bedanken. Geen stichting kan zonder vrijwilligers, dus we zijn blij dat we altijd in grote getale op jullie kunnen rekenen! En wat een hoop fans hadden zich dit keer opgegeven, hoe fijn! Het is helaas onmogelijk om alle liefhebbers in te zetten en een keuze maken uit al deze aanmeldingen was dan ook nog nooit zo moeilijk, want de wetenschap mensen te teleurstellen is nooit fijn. Het belangrijkste blijft natuurlijk de kwaliteit van de fanclubdag. De kwaliteit staat altijd voorop. 
 
 
Ik heb inmiddels een lijst van maar liefst 45 mensen die deze dag mogen helpen, naast de medewerkers van de fanclub. Hierin zitten mensen die al eerder geholpen hebben, maar ook hebben we weer mensen die nog nooit of anders een aantal jaar niet, vrijwilliger zijn geweest. Het is dus een gezonde mengeling van ervaren en minder ervaren mensen.
 
De draaiboeken voor de vrijwilligers zullen nog volgen maar het belangrijkste is nu dat men weet wie dit jaar als vrijwilliger aan de slag mag!
 
               
Dit jaar zal het draaiboek gemaild worden naar:
 
Medewerkers Fanclub:
Bianca den Harder
Corine van Namen
Diana Verschoor
Eric Bus
Hillie Hop
Imke van Cleemputte
Kimberley Vaessen
Lunarda Thomas
Marja Nederkoorn
Monique Altena
Venice Schell
Yaiza Kessels
 
Maar ook naar:
Angela van Eert
Angelique de Vogel
Anja van den Daele
Anjo Heusingveld
Annemarie Zwarthoed
Asmara Thielen
Aukje de Vries
Bea van Rumpt
Bianca van Kerckvoorde
Cindy van Baaren
Dagmar Maassen
Danielle Fafienie
Desiree Diederen
Ellen Rabouw
Elles Dauvillier
Esther Dekker
Francien Kampschreur
Ingrid van Baaren
Iris Kikkert
Jacqueline van Haren
Jan Vens
Jeroen Pauwels
Johnny Hermans
Julian Steenbeek
Kelly van Luijk
Karin van Viegen
Linda van Blijderveen
Linda Zwartendijk
Marcha ter Burg
Marijke Meijer
Mariska Over
Marjolein Heijkoop-Snel
Martine Westerlaken
Melissa van der Heiden
Mireille de Kort-Smits
Neske Bron
Nienke Griffioen
Patricia van der Schoot
Rebecca Struik
Regina ten Kate
Roberta Spanjaard
Roger Jacobs
Sjoukje Postma
Sonja Malefijt
Tamara van Wijk
 
Ik hoop dat iedereen, vrijwilliger of geen vrijwilliger, een hele leuke dag zal hebben! En geef je volgend jaar gewoon weer op, want elk jaar zitten er immers nieuwe mensen bij!
 
              
 
Groetjes, ook namens mijn collega's,
 
Nathalie
 
PS: Ben je vrijwilliger en heb je een kaartje voor de FCD gekocht? Je mag hem weggeven of je kunt je geld terug krijgen. Mail dan even naar Diana!
 
The Voice Kids
Een tijd geleden kocht ik natuurlijk weer veel te enthousiast de kaarten voor de Blind Auditions van de The Voice Kids. Niet nadenkend dat mijn agenda soms te vol staat. Dus helaas moest ik deze middag/avond overslaan maar gelukkig kon ik iemand anders er erg blij mee maken. Ik ging daarna op zoek naar een lieve collega die een logje wilde schrijven over deze leuke dag maar ook die agenda's stonden overvol. Gelukkig wist Nathalie iemand te strikken om een super verslagje voor ons te maken. Niemand minder dan onze eigen Patricia was bereid om een logje te maken. Lees hier onder haar beleving van deze dag, namens ons hele team willen we Patricia hiervoor natuurlijk ook super bedanken!!! Je bent een schat!

Afgelopen weekend vonden de ‘blind auditions’ van The Voice Kids plaats. Rond het middaguur was het al gezellig druk voor studio 24 waar het publiek in lange rijen stond te wachten tot het naar binnen mocht. Na een strenge ID/kaartcontrole mocht men in de centrale hal een gekleurde sticker halen die correspondeerde met één van de ingangen van de studio. Boven was er gelegenheid om eerst nog iets te eten en drinken te kopen. Dat wil zeggen, als je de kleine lettertjes had gelezen en wist dat je contant geld mee had moeten nemen omdat pinnen niet tot de mogelijkheden behoorde. *kuch*
Eenmaal binnen bleek het podium helemaal vernieuwd te zijn en ook zagen we naast het podium een groot raam. Daar zouden later de familieleden van de deelnemers komen te staan. Bij vroegere opnamen stonden deze mensen altijd buiten het zicht en zag je hun reacties pas wanneer het uitgezonden werd. Maar nu zouden we hun gezichten en reacties ‘live’ kunnen zien. En zij die van het publiek. Maar er was nog iets veranderd: er stonden nu namelijk vier coachstoelen in plaats van drie. Douwe Bob zou die dag zijn debuut gaan maken als coach van TVK. Hoe zou hij het gaan doen? Wie zou er naast wie zitten en hoe zou de sfeer tussen de coaches zijn? De opnamen waren nog niet eens begonnen, maar het was nu al leuk.
Toen iedereen een plekje op de stoelen had gevonden was het tijd voor publieksopwarmer Jaco en zijn originele grapjes. Hij bracht de sfeer er lekker in terwijl aan de zijkant de coaches al stonden te trappelen van ongeduld.

En toen was het tijd om de opnamen te beginnen: Marco, Ali, Ilse en Douwe kwamen onder luid applaus het podium op rennen en namen plaats in hun rode stoel. De stoelen draaiden richting het publiek en was het tijd voor de eerste kandidaat. Even was het muisstil in de studio, maar toen de eerste kandidaat het podium op kwam lopen, was dwars door het raam naast het podium een luid gejuich te horen van de familie. Wat moet dat fijn zijn voor de kandidaatjes om op zo’n enorm spannend moment even contact te kunnen hebben met hun grootste supporters.
Op zo’n dag moet je echt van het begin tot eind op je stoel blijven zitten en dan kan het soms best een hele zit zijn. Maar deze keer niet! De coaches waren lekker los en maakten er echt een feestje van. Tussen de kandidaten door vertelden Ali en Douwe anekdotes over elkaar, zongen de coaches zo af en toe even met een kandidaatje mee en Marco haalde op een gegeven moment zelfs één derde van het publiek naar beneden om de polonaise te gaan doen.
Over de kandidaten en wie er in Team Borsato zit, gaan we natuurlijk nog niets vertellen maar dat er weer veel talent tussen zit en dat The Voice Kids weer ontzettend leuk wordt om naar te kijken is wel duidelijk!

Liefs, Patricia


Imke en uiteraard van mijn collega's


 
Kimberley is Jarig!
Vandaag, 29 jaar geleden, op een zwaarbewolkte dag brak toch de zon door, want op deze dag werd Kimberley, het zonnetje in huis, geboren. 
En daarom vieren wij vandaag FEEST!Kimberley, onze goedlachse altijd enthousiaste collega, werkt inmiddels alweer heel wat jaren voor de Fanclub. En dat zij dat nog altijd weet te combineren met haar drukke baan op de SEH vinden wij heel bijzonder en zegt heel veel over haar karakter. Kimberley is niet alleen heel lief en altijd vrolijk, ze is ook ontzettend stoer en staat zowel op haar werk als binnen ons team haar mannetje. Ze weet van aanpakken en is ook altijd bereid om, indien mogelijk, haar handen uit de mouwen te steken. Binnen onze Fanclub maakt zij deel uit van het Dagelijks Bestuur en inmiddels hebben alle taken wel een keer tot haar takenpakket gehoord. Kimberley zit ook in een aantal werkgroepen. Wanneer je ons een mailtje stuurt is de kans groot dat je van haar een antwoord ontvangt. Daarnaast beheert ze samen met Diana de ledenadministratie en alles wat daarbij komt kijken. Kimberley is ook heel creatief in het bedenken en uitvoeren van leuke ideeën en dat komt goed van pas voor de Tifosi, die twee keer per jaar uitkomt. Tot slot behoort ook de Tour tot haar takenpakket. Kortom, Kimberley is een bezig bijtje. Maar vandaag, lieve Kimberley, mag je je handen in je mouwen houden en heerlijk genieten van jouw dag! We wensen je een hele fijne verjaardag toe vol liefde en gezelligheid.
 
Veel liefs,
Bianca I Corine I Diana I Eric I Hillie I Imke I Lunarda I Marco I Marja I Monique I NathalieI Venice I Yaiza

 
Voorbereidingen Fanclubdag
De Fanclubdag is een dag die we één keer per jaar organiseren en waar we met elkaar ontzettend naar uitkijken. Maar wat gaat hier eigenlijk aan vooraf? Welke voorbereidingen moeten er allemaal getroffen worden? Jullie zijn vast heel nieuwsgierig, dus geven we jullie een kijkje bij onze voorbereidingen voor het leukste weekend van het jaar!

De voorbereidingen beginnen al maanden van tevoren. Allereerst wordt er in de agenda van Marco gekeken. Wanneer is Marco vrij, wanneer kan deze dag, of eigenlijk dit weekend plaatsvinden? Dat is vaak nog best lastig maar zodra we een datum hebben wordt dit met grote letters in de agenda gezet en kunnen we beginnen!

Zodra de datum bekend is kunnen we op zoek naar een geschikte locatie. We gaan dan die locatie een bezoekje brengen om de sfeer te proeven en te kijken of de ruimtes geschikt zijn voor onze plannen. Als ook de locatie geboekt is kunnen we echt los en de dag een invulling gaan geven.

Zoals jullie hebben kunnen lezen hebben we dit jaar het thema Italië. We willen graag dat jullie iets met dit thema gaan doen maar dat doen we zelf natuurlijk ook! Ook hiervoor zijn we veel aan het nadenken en bekijken in wat voor leuke Italiaanse sferen we de zaal kunnen bekleden. Denk hierbij aan de kraampjes, kinderhoek, zaal, podium maar ook aan alles wat er op het podium gaat gebeuren. En natuurlijk wij zelf.... pffff dat is nog een hele klus!  


Je kon een wens voor jezelf of voor iemand anders insturen maar ook hebben we ieder jaar een aantal fanmomenten. En natuurlijk de leuke spellen met Marco! Dit zijn dingen die helemaal uitgewerkt moeten worden en waar ontzettend veel tijd in gaat zitten. Maar ook zo ontzettend leuk is om te doen!
Vorig jaar hadden we bijvoorbeeld de wens van Anjo, die graag op het strand wilde wandelen met Marco. We brainstormen dan hoe we dat voor elkaar gaan krijgen en dan komt er een hele lijst met benodigdheden. Een muts voor Anjo, een schatkist en schatkaart in een fles, een schat natuurlijk, een meeuw en een hardloper, en niet te vergeten de geluidseffecten want er brak opeens onweer uit... Ongelofelijk leuk om te doen maar heel tijdrovend allemaal.
 

Om de vier weken komt de werkgroep Fanclubdag bij elkaar om de voorbereidingen te bespreken. Er zijn natuurlijk ook veel dingen die ze gezamenlijk moeten doen, dit gebeurt op zo’n avond. Ook stellen ze bijvoorbeeld de spelpakketten samen voor de bingo. Hoe dichter we bij de Fanclubdag komen hoe vaker ze bij elkaar komen om de puntjes op de i te zetten. De spullen die uiteindelijk allemaal mee moeten worden verzameld in de opslag en per activiteit of kraam ingepakt in dozen. Dat is nog een hele uitdagende puzzel maar gelukkig hebben we het vaker gedaan en worden we er steeds handiger in.

Elk jaar moeten er ook de nodige spullen gehuurd worden. Zoals bijvoorbeeld de kraampjes, doeken, verlichting, stoelen en bankjes, al die dingen hebben we ook nodig en worden al tijdig gereserveerd. We hebben natuurlijk ook de bekende kraampjes, de enveloppenkraam, de loterij en de merchandise. Ook hiervoor wordt tijdig alles klaar gemaakt. Want al die bergen enveloppen die aan de lijnen hangen worden eerst allemaal dicht geplakt en natuurlijk in een aantal worden lootjes gestopt waarmee je een prijs kunt winnen! Maar ook alle lootjes (en dat zijn er veel, heel veel) moeten worden geniet. Hier zijn we dan ook enkele avonden mee bezig. Het is jammer dat we zover bij elkaar vandaan wonen, anders waren dit vast erg gezellige avonden geworden.


We hebben ook ieder jaar vele vrijwilligers nodig, zonder hen redden we zo’n dag niet. Deze vrijwilligers krijgen na de fanclubdag altijd een mail gestuurd waarin gevraagd wordt hoe ze de dag hebben ervaren. Een soort evaluatie dus. Deze punten worden vervolgens mee genomen en hier kunnen wij weer veel van leren. Wij zijn weliswaar de gehele dag aanwezig, maar zien of horen veel dingen niet. En dan is het fijn om van andere vrijwilligers te horen hoe zij bijvoorbeeld hun plekje hebben ervaren.

Ik hoop dat ik jullie een klein beetje heb kunnen meenemen in dat wat we allemaal voorbereiden om jullie een onvergetelijke dag te bezorgen. Want dat is wat we willen en waar we het voor doen. Al die blije gezichten zien door alles wat er gebeurt die dag. Wij gaan nu snel weer verder, want er is nog best veel te doen! Maar ohhhh wat hebben we er ontzettend veel zin in!
 
Liefs,
Monique en uiteraard van mijn collega’s

 
Jouw vakantie!
Heb jij al vakantie gehad, heb je het nog tegoed of zit je juist middenin je vakantie? Hoe dan ook, wij zijn ontzettend benieuwd hoe jij je vakantie hebt doorgebracht of door gaat brengen.
Vertel het ons in een leuke log en wie weet win jij wel een leuke prijs!Ben je gezellig thuis gebleven, ook dan mag je uiteraard meedoen, want ook thuis kan je heerlijk genieten in of om je huis, het maakt niet uit. Wij vinden het leuk om te zien hoe jij vakantie viert!


 
Geef je log de naam ‘Vakantie 2017’ en doe gezellig mee!
Je hebt de tijd tot en met 30 september a.s. 

Heel veel plezier met het maken van jouw vakantielog! Enne...wij, maar ook zeker Marco, zijn dol op foto's ;-)
 
Groetjes,
Marja en uiteraard van mijn collega’s


 
Hoera! Eric is jarig!
Vandaag hangen we de slingers op, want onze technische steun en toeverlaat Eric wordt vandaag 36 lentes jong!

Als onze computer het eens laat afweten, Dropbox niet meewerkt, de mail weigert of dat je een foto of filmpje bewerkt wil hebben, dan is Eric degene die je uit de brand kan helpen.
Eric zorgt er bijvoorbeeld ook voor dat alle techniek op de fanclubdag goed loopt en is mede verantwoordelijk voor de prachtige filmpjes tijdens deze dag. Als enige man binnen dit enthousiaste team weet ik zeker dat hij soms gek wordt van alle vragen en berichtjes, maar wat zijn we blij dat hij er is!
Vandaag is jouw dag, lieve Eric en we zullen je vandaag dan ook niet bestoken met allerlei vragen, maar wel met felicitaties.
Maak er een hele mooie dag van samen met Tamara en Marit!

Van harte gefeliciteerd namens ons allemaal 

 
Heb jij zin om vrijwilliger op de fcd te zijn?
Je hebt het jezelf misschien al eventjes afgevraagd waar die oproep voor de vrijwilligers voor de Fanclubdag toch blijft! Nou hier is hij dan!!
 
Heb jij zin om vrijwilliger te zijn op de Fanclubdag op 15 oktober 2017 in Egmond aan Zee???

We hebben nog zo’n tien weken tot aan de Fanclubdag te gaan en na al een fantastische Marco Meeting in België in de pocket te hebben kan ik je verzekeren dat deze Fanclubdag net zo tof gaat worden!

Opnieuw strijken we neer in 'Hotel Zuiderduin' in Egmond aan Zee, een zeer sfeervolle locatie welke ons alle mogelijkheden biedt om lekker uit te pakken. Zo is er een mooi groot podium waarop Marco vanuit alle hoeken in de zaal goed te bewonderen zal zijn. Er is voldoende ruimte voor de super leuke kraampjes gevuld met onze prachtige merchandise, is ook de beruchte enveloppenkraam er weer, de kraam met kleurige lootjes voor de loterij, en ja ook hebben we dit jaar weer de zeer gewilde scheurlootjes waarmee je prachtige prijzen kunt winnen. Welke prijzen? Ik licht er een aantal toe...

Hoe zou je het vinden wanneer Marco je zou ontvangen in een knusse pizzeria, waar de heerlijke geur van vers gebakken pizza je direct omringt? Waar Marco je pizza bakt of je pizza als volleerd ober komt brengen of ineens bij je tafeltje aanschuift om gezellig wat te kletsen? Het is een prijs die velen graag zouden willen winnen en we hebben maar liefst 50 stoelen te vergeven! Inderdaad, de hele pizzeria is die avond van ons!


Natuurlijk zal ook de ongekend leuke vaartocht met Marco, welke onder de meeste fans toch wel de meest favoriete prijs is, te winnen zijn. Met een geweldige boot (waarbij Marco dus geen kant op kan) varen we over romantische wateren (waar je niets van zult zien want hee, Marco staat binnen je gezichtsveld).

Maar ook zou je zo maar een ochtend of een middagje in Marco zijn eigen studio een photoshoot mogen doen wanneer je met 'Mijn Perfecte Plaatje' door de vakjury tot winnaar bent uitgeroepen! Wil je weten hoe je aan deze geweldige prijs kan meedingen? Via onze log kun je hier alles over lezen! Marco zal je in zijn studio dan bij staan met handige tips en tricks!
Dit is een kleine greep uit de prijzen die je kunt winnen, te gek toch?!

Natuurlijk zorgen we in de kinderhoek ook weer voor leuke knutsel-activiteiten en hebben we hiervoor zelfs een hele coole flitsende ruimte, waar je naast lekker knutselen ook nog eens je beste dansmoves kan laten zien.

Ook worden er weer mooie wensen van fans vervuld, zijn er leuke spellen op het podium en natuurlijk de super spannende loterij waar je dus fantastische prijzen kunt winnen.

O ja, wat ik ook nog even zeggen wil is dat Marco deze dag zelf niet zal optreden maar zullen verschillende fans onder begeleiding van Daniël Kist, ons trakteren op spetterende optredens. Dus muziek is er wel degelijk en het zullen uiteraard allemaal liedjes van Marco zijn! Meezingen toegestaan!

En wat dacht je dan van onze gasten die we op de Fanclubdag mogen verwelkomen? Uhmm... ik bedoel dus héle leuke gasten! Zo komt niemand minder dan WILLIAM RUTTEN!
William Rutten, je weet wel, die wereldberoemde fotograaf, hét jurylid van 'Het Perfecte Plaatje'! William is autodidact, wat betekent dat hij zich het vak zelf aangeleerd heeft en met afstand de beste artiestenfotograaf van Nederland is. Menig CD-hoes komt van zijn hand, maar ook de foto's uit de clip van 'Ik Zou Het Zo Weer Overdoen' komen bijvoorbeeld uit zijn koker. En William Rutten komt dus naar de Fanclubdag! Ik kijk er nu al zo naar uit!
 

Naast William zal ook Miguel Janssen komen. Miguel is Marco's personal trainer en weet dus alles van de gespierde benen gezondheid van Marco. Hij vertelt dingen over Marco waarvan we niet zeker weten of Marco daar ook zo enthousiast over is, maar wij willen nu eenmaal alles weten.
Deze heren zijn niet de enige gasten op de fanclubdag maar je zult begrijpen, dat ik nu nog niet alles wil verklappen! Maar ik weet zeker dat jullie net zo enthousiast zullen zijn! Ze zitten overigens wel allebei als panellid in het gloednieuwe spel: Alles Mag Op De Fanclubdag!
Alles mag? Wat mij betreft wel! Oeeeee... dat wordt dus heel leuk!
 
Maar voordat het zover is moet er natuurlijk nog heel wat georganiseerd, geregeld en uitgewerkt worden. Een dag als deze kan ik zeker niet in mijn eentje runnen, en gelukkig hoeft ook niet. Dit doe ik samen met de Werkgroep Fanclubdag 2017. Al vanaf het begin van dit jaar komen we met grote regelmaat bij elkaar en bespreken we welke dingen er gehuurd moeten worden (kramen, techniek, schermen, pinapparaten etc.) en wat er nodig is om alle samen gemaakte plannen te kunnen uitvoeren. Zo werd vorig jaar bijvoorbeeld ook de geweldige verrassing voor Bea en Angela tijdens zo'n meeting geboren...
 

Daarnaast kan ik ook rekenen op de creativiteit van mijn Fanclubcollegaatjes die in andere werkgroepen zitten, dus dat komt helemaal goed. 
Maar... ook op de dag zelf heb ik een aantal mensen nodig die de handen uit de mouwen willen steken. Net als voorgaande jaren wil ik dan ook graag een oproepje doen en zijn mijn team en ik ontzettend blij met het aanbod van velen om ons te komen helpen! De eerste mailtjes hebben ons al bereikt, maar graag willen iedereen de kans geven zich aan te melden. 

Vanwege het uitgebreide programma en een aantal kleinere zalen hebben we weer een flinke groep vrijwilligers nodig. Zo heb ik er alleen al ongeveer 18 nodig die in een kraampje zullen staan, zo'n 4 in de kinderhoek, ongeveer 3 die verantwoordelijk zijn voor het welzijn van de mindervaliden, we hebben mensen nodig voor de kaartcontrole, de EHBO, het uitdelen van de give-away, de catering, het uit- en inladen van alle spullen, die helpen met het vervullen van verschillende wensen, parkeerbeheer, fotografen en nog veel meer.
 
 
Wat houdt het ‘vrijwilliger zijn’ in?

* Je dient om 8.30 uur op locatie te zijn;
* Je bent vermoedelijk rond 19.00 uur pas klaar, zeker niet eerder;
* Je moet fysiek sterk genoeg zijn om de hele dag te sjouwen, op te
bouwen, te lopen, te staan, te lachen, te helpen, af te breken, kortom: hard te werken;
* Je mag als vrijwilliger niemand meenemen. Dat wil zeggen dat je familie of vrienden pas de zaal in mogen als de deuren open gaan en om half zes moeten vertrekken als jij nog aan het opruimen bent;
* Je krijgt weinig van de dag mee. Je wordt ergens ingedeeld en daar ben je dan aan het werk. Het kan dus zo zijn dat je Marco de hele dag niet ziet.
* Aan het einde van de dag mogen alle vrijwilligers wel op de foto met Marco;
* Vanzelfsprekend is het uiteraard beregezellig en krijg je een supercoole en bijzonder indrukwekkende pas om je nek waar je verder niks aan hebt!
* Tot slot mogen alle vrijwilligers bij het bedanketentje zijn, dat vindt dit jaar plaats op zaterdag 28 oktober.
 
Vrijwilliger zijn betekent dat je werk moet doen waarvoor je ingedeeld bent. Het kan zijn dat je op een plek werkt wat je ontzettend leuk vindt, maar het kan ook voorkomen dat je op een plek staat waarbij je bijvoorbeeld geen zicht op het podium hebt en je niets van alle activiteiten op het podium mee krijgt. Het komt wel eens voor dat mensen die vrijwilliger waren achteraf niet zo blij waren met hun taak. Ik zal zoveel mogelijk proberen rekening te houden met je voorkeuren, maar de taak die je toebedeeld krijgt, heb je voor de hele dag. Houd daar dus rekening mee! Je hoort in de week voor de fanclubdag of je ingedeeld staat en op welke plek. 
 
Net als voorgaande jaren zullen er vrijwilligers op de lijst staan die al meerdere jaren hebben meegeholpen. Het is fijn om deze mensen erbij te hebben. Zij weten hoe het is om een hele dag mee te draaien. Zij weten wat de bedoeling is, zien het als dingen fout gaan en springen hierop in. We kunnen helaas niet iedere enthousiaste vrijwilliger elk jaar indelen want ieder jaar worden er ook nieuwe vrijwilligers gekozen. Deze mensen hebben nog geen ervaring en plaatsen we dan ook graag naast ervaren vrijwilligers. Zo wisselen we het een beetje af zonder in te boeten aan de kwaliteit van de dag, want het gaat er natuurlijk om dat het een superleuke dag wordt voor iedereen! Dus...
 
Heb je nog nooit geholpen als vrijwilliger en lijkt het je leuk?
Heb je al eens eerder geholpen als vrijwilliger en lijkt het je weer leuk?

Geef je dan op!
 
LET OP: Mail ons je naam en leeftijd, je eventuele ervaring en voorkeuren en misschien namen van andere mogelijke vrijwilligers waar je goed mee overweg kunt voor vrijdag 1 september naar: vrijwilliger@borsato-fanclub.nl

[Let op: binnen een uur na plaatsen van deze log hebben we al enkele tientallen aanmeldingen binnen, maar bijna allemaal zonder de informatie waar we om vragen!
Deze informatie hebben we echt nodig!]


We vragen je nu al aan te melden, maar je hoort dus pas kort voor de Fanclubdag of je vrijwilliger mag zijn. Koop dus wel een toegangskaartje om in ieder geval deze fantastische dag niet te missen. Als je wordt geselecteerd als vrijwilliger, mag je je kaartje retour sturen naar de fanclub en krijg je je geld gewoon terug.
 
Mijn team en ik hebben er nu al super veel zin in en ook Marco kijkt er reikhalzend naar uit! En jij?

Lieve groetjes,

Nathalie Thielen

Te zot voor woorden!
Terwijl ik nog keihard zit na te genieten van weer een hele bijzondere ‘zotte’ avond besef ik opeens dat het ook de laatste was van de reeks festivals die Marco heeft gedaan samen met zijn bandje!

Wat hebben we genoten, keer op keer! Het begon allemaal op woensdag 24 mei in Hellendoorn. Het was een emotionele avond want die dag werd er ook afscheid genomen van Ria Ruiters, de lieve moeder van Leontine.  Welke artiest staat er dan ’s avonds op het podium te knallen?! Marco, onze Held stond er en hoe! Het was een zeer zware avond en Marco zijn stem liet hem af en toe in de steek. Maar het publiek hielp hem er doorheen en dat voelde als een warme deken voor Marco.

Door de emoties en de verkoudheid van Marco moest hij tot zijn grote spijt het optreden bij Pop on Top afzeggen en dat deed hem echt zeer. Maar als je nauwelijks kan praten hoe kan je dan zingen?! Marco zou Marco niet zijn als hij toch zaterdag 27 mei tijdens Nirwana Live alweer op het podium stond. Zijn stem was nog niet helemaal top maar wij als fans zingen natuurlijk altijd harder (en ja ook valser) dan Marco, dus stemprobleem opgelost en het werd weer een mooi feestje!

Vrijdag 9 juni stond Marco te stralen in Dordrecht, waar het eerst nog even spannend was of het wel zo’n stralende dag zou worden. Marja en ik vertrokken die dag namelijk met onze poncho’s, maar gelukkig hebben wij deze alleen gebruikt om ons kontje te bedekken, want dat zit toch altijd net wat lekkerder tegen het hek. Je zou toch denken dat er inmiddels wat ‘eelt’ zit, hahaha maar niks is minder waar, een kussentje is altijd fijn! Het werd een prachtige dag en Marco genoot zichtbaar!

Vrijdag 30 juni was het de beurt aan Hoorn, helaas kon ik daar niet bij zijn, erg jammer, want zo aan de verhalen te horen was het daar ook een zeer bijzondere, geslaagde avond.  Marco zijn vriend Ali B. bleef nog wat hangen en zong nog lekker een nummertje mee met Marco. En dat Marco daar dan van die heerlijke dansmoves bij maakt, daar wordt toch iedereen blij van. Althans ik wel hoor

Een week later is Marco los gegaan in Breda bij Breda Live. Het is dat een mens keuzes moet maken, omdat je nu eenmaal ook nog werk en een gezin hebt, maar anders was ik ook graag bij dit feestje geweest. Ook daar zat de stemming er goed in! Breda Live was duidelijk AAN!

Zaterdag 8 juli Werchter Boutique, tja daar heb ik gewoon geen woorden voor. Marco die samen met Robbie Williams op een festival staat is natuurlijk wel heel gaaf! Het werd daar een geweldig feest om nooit meer te vergeten! Onze lieve collega Kimberley had er geen woorden voor en droomt er nog van!

Van bijna al deze onvergetelijke festivals hebben mijn andere lieve collega’s allemaal al een leuke log geschreven en daar wil ik ze natuurlijk ook nog hartelijk voor bedanken! Dus bij deze lieve collega’s, jullie hebben mij elke keer blij gemaakt met jullie enthousiaste verhalen, zodat het voelde of ik er toch elke keer bij ben geweest.

We sluiten af met Rock Zottegem en geloof mij, ook dit was een festival om nooit meer te vergeten. Je had er bij moeten zijn om het te beleven, maar vooruit, ik zal proberen jullie mee te nemen naar afgelopen zondag.
Samen met Marc en Nancy, jullie wel bekend, vertrokken wij op tijd naar Zottegem, we wilden immers wel een plaatsje aan het hek veroveren. Rond de klok van 16.00 uur kwamen wij aan op het grote terrein. Er stond een groepje ‘bekende’ fans, dus het was meteen gezellig. We maakten ons wat zorgen, want echt een heel eind verder zagen wij de tent staan. Op zijn Belgs gezegd, amai dat wordt flink doorstappen om als eerste aan het hek te staan. We hadden geluk, want de bewaking was zo lief om heel dat stuk mee te lopen zodat echt iedereen zeer netjes aansloot en zo naar de tent liep. Dan moet je keuzes maken, ga je van de zon genieten of ga je al in een warme tent staan. Voor Marco fans is de keuze niet zo moeilijk natuurlijk. Jullie raden het al, wij kozen voor de tent! Daar zaten we dan om half vijf te wachten totdat Marco, onze held, zou knallen door de speakers. Het werd langzaam behoorlijk druk en de tent stroomde vol. Het werd nog warmer en warmer. Ik begon mezelf af te vragen hoe ik deze avond door zou komen. Ik had het al warm en tja als Marco voor mijn neus staat krijg ik het zeker niet kouder.Stan van Samang mocht het spits afbijten en die ging me daar tekeer. Het was bizar, zo hard dat de bas stond! Ik had oordoppen in, maar die hielpen niet veel. Mijn hart klopte bijna uit mijn lijf. Veel mensen zag je verschrikt kijken. Help is dit wel normaal! Er werden massaal oordoppen uitgedeeld en iedereen maakte hier gebruik van. We hoopten maar dat het geluid bij Marco beter zou zijn. Achter ons stond een rij met jongere kinderen en die kwamen heel duidelijk voor Stan. We hebben een goeie deal met hun gemaakt, ze mochten voor ons staan om naar hun held te kijken! De kinderen hadden de avond van hun leven, die zongen echt alle nummers mee, filmden elke minuut, geweldig om te zien. Jammer dat Stan geen oog voor hun had. Rond 20.00 uur was de herrie voorbij, andere woorden heb ik er niet voor, sorry Stan, maar ik zou op zoek gaan naar een andere geluidsman.

De spanning steeg behoorlijk en het werd warmer en warmer in de tent. Ik heb altijd dextro energie in mijn tas en zag dat sommige fans deze wel konden gebruiken, want je wil natuurlijk niet Marco missen omdat je oververhit bent! Om precies 21.00 uur was het zover, onze held Marco en zijn bandje kwamen op! En hoe gaaf is het dan dat het geluid fantastisch is, dat je kippenvel krijgt terwijl je zo heet bent! Man o man, wat een verschil, een verademing gewoon.
Marco had er zichtbaar zin en zag al snel dat er bekenden voor hem waren.
Toch altijd leuk dat hij dan knipoogt en even zwaait.
 

Marco rende over het podium, struikelde bijna over wat snoeren, maar dat liep gelukkig heel goed af! We hebben weer veel lawaai gemaakt, meegezongen en hard ook, maar ook rolden de tranen weer over onze wangen. Keer op keer raakt Marco mij weer als hij bepaalde nummers speelt. Wat kan muziek toch veel met je emoties doen. Marco had het blijkbaar ook behoorlijk warm want hij had zijn stoere zwarte jasje al uitgegooid, niet dat ik dat erg vond, hij stond daar heerlijk in zijn witte blouse te zweten.

Nancy had een waaier mee en gaf die met alle liefde even aan Marco. Ja mannen kunnen ook last hebben van opvliegers. Marco was hier blij mee en koelde even lekker af!
Marco ging verder met zijn spetterende optreden en genoot zichtbaar van elke minuut. Zelfs het geluid kon Marco niet bijhouden en sloeg even over in een harde piep. Ik denk dat het ook voor hun te heet was geworden, haha. Marco raakte zijn tekst kwijt, maar gelukkig wist heel de tent hoe het verder moest. Marco werd onder zeer luid applaus bedankt voor deze avond!!! En het was nog niet eens voorbij. Ik kreeg het ook steeds warmer en Marco had dit blijkbaar gezien, want hij gaf mij een flesje water. Wat een lieverd is hij toch, jullie snappen wel dat ik dit flesje nooit meer weg gooi! Het smaakte heerlijk! Ik was weer bijgetankt en kon weer verder springen, zwaaien en volop meegenieten!
 

Deze avond waren er verrassend veel mannen in de tent. Ze kwamen heel duidelijk niet alleen voor Marco, maar voor Marieke. Ze hadden zelfs allemaal leuke borden met teksten mee. Ik ben benieuwd of Marieke al een date heeft geregeld, heerlijk zulke acties, ik hou ervan. Ook Bianca VK had een bord mee en werd beloond met een grote glimlach en hartje van Marco, jaaaa Bianca die was echt voor jou en de handkus ook!
 

De avond vloog om en voordat ik het wist was het dus echt voorbij, moe maar zeer voldaan liepen wij terug naar de auto. We waren er stil van...tjeee is het nu echt klaar met de festivals. Wat gaan we deze hete uitjes missen!

Marco en zijn bandje onwijs bedankt voor deze geweldige, mooie festivalzomer. Wat hebben we genoten! Jullie waren stuk voor stuk fantastisch! Ik sluit af met een diepe buiging voor Marco en zijn bandje!
 

Ik wens jullie allemaal een hele fijne zomervakantie toe, ik ga afkicken en aftellen tot oktober!
 
Liefs,
Imke


 
Breda Live was AAN!
In februari werd bekend dat Marco dit jaar samen met zijn bandje zou spelen op het festival Breda Live. Laat het toeval zijn dat mijn beste vriendin, die heel graag eens samen met mij naar Marco wilde gaan, ook nog eens in Breda woont. Dus die tickets waren heel snel in de pocket en lagen nu al maanden in de kast te wachten tot ze eruit mochten. Vandaag neem ik jullie graag even mee naar dat toffe festival op vrijdag 7 juli, want afgelopen vrijdag was het eindelijk zover. Al vroeg vertrok ik naar mijn vriendin in Breda, waar ik ook zou blijven slapen en rond de middag zijn we naar de stad gefietst. Wauw, hoe lekker is dat! Gewoon op de fiets naar een festival. De fiets stalden we achter het festivalterrein en hebben nog even in de stad op ons gemakje wat gegeten. Rond 14.30 uur gingen we in de rij staan bij het festivalterrein, eh…welke rij? En dan is het wachten tot de poorten rond 15.30 uur open zouden gaan. Het was bloedje heet in de zon, maar ook wel heel gezellig. Nog een leuk gesprek gehad met twee jonge meiden, die later tijdens het concert ook naast ons stonden. Rond 15.45 uur was het dan eindelijk zover. De hekken gingen open en de sprint naar dat felbegeerde plekje aan het hek kon beginnen, haha. Met een mooi plekje aan het hek en rode wangen van de warmte gingen we weer verder met wachten.
 
Om 16.15 uur opende Guido Weijers het festival en kondigde Diggy Dex aan. Wat een heerlijk relaxte gast is dat. Ik had hem nog niet eerder live zien optreden, maar wat is hij leuk! Hij sprong zelfs van het podium en over het hek om tussen het publiek heel relaxed verder te zingen. “Jullie mogen me ook aanraken hoor” riep hij nog. Haha, geweldig! Hij deelde ook nog biertjes uit in het publiek. Jullie snappen wel dat de sfeer er meteen goed in zat. Dat uur vloog om en voor we het wisten was het weer wachten op de volgende artiest en dat betekende ook een uurtje minder wachten op Marco.
 

Guido Weijers stond inmiddels op het podium aan de overkant en riep de mensen daarheen te komen, want hij kondigde onverwachte artiesten aan. Haha mooi niet dat wij daar heen gingen hoor, wij bleven heerlijk op ons plek aan het hek zitten kijken hoe een groot deel van het publiek die kant op stroomde.

Rond 17.45 uur was het de beurt aan Di-rect om te gaan knallen op het podium. En knallen dat deden ze. Man, man, wat kan Marcel Veenendaal toch geweldig zingen. Ik ben geen fan van Di-rect, maar kan hun muziek wel waarderen en heb dan ook erg genoten van hun optreden en de show die ze ervan maakten. Degene naast mij was duidelijk wel heel erg fan en haar enthousiasme werkte best wel aanstekelijk. Ondertussen tikten de minuten ook lekker weg en kwam het moment dat Marco zou gaan optreden, het optreden waar we natuurlijk al die tijd op wachtten, steeds dichterbij. En daarmee werden de kriebels in mijn buik ook steeds erger, haha.
 

Ook dit uur vloog om en konden we echt gaan aftellen. Alles werd klaargezet op het podium, er werd zelfs een trappetje van instrumentenkisten gemaakt naar het podium. Maar eerst kwam Guido Weijers het podium op. Hij had de nagels van zijn linkerhand rood gelakt ter ere van Tijn. Het publiek applaudiseerde minuten lang voor dit bijzondere mannetje. Kippenvel! Iedereen kent het verhaal wel van Tijn, het dappere, lieve, zesjarige mannetje, dat in december samen met zijn vader bij Het Glazen Huis aanklopte en aanbood nagels te gaan lakken in ruil voor geld. Geld voor het Rode Kruis, voor kinderen met longontsteking. Tijn was zelf doodziek, had hersenstamkanker. Na Serious Request begon hij zijn eigen nagellakactie om geld in te zamelen voor de bestrijding van hersenstamkanker. Zijn streefdoel, 1 miljoen euro is op donderdag bereikt, Tijn is op vrijdagochtend overleden. Wat een groot verdriet. Sterkte voor allen voor wie hij dierbaar was. 

Na dit moment nam de band van Marco hun plek in en de eerste tonen van ‘Muziek’ klonken. En daar was ie dan eindelijk! Was het nou de bas die uit de boxen knalde, die mijn hart zo deed bonken of…? Man, man wat zag ie er goed uit! Zo relaxed, zo blij, zo goed bij stem! Daar word ik dan weer heel blij van. Wat een energie straalde er van het podium! Maar niet alleen van het podium, ook het publiek was enthousiast. Breda Live was AAN! Vanuit het publiek riep iemand iets naar Marco, waarop hij het podium afkwam en naar haar toe liep om te horen wat dat was. Haha ze vond de trompettist zo leuk en wilde zijn naam weten.
 

Een grote verrassing was dat Marco opeens Ali B. aankondigde en ze samen 'Wat Zou Je Doen' zongen. Zo leuk om hen weer samen te zien optreden. Even later kwam Marco zelfs het podium af om ons te begroeten met een zoen op de wang. Zo lief! Had ik al gezegd dat het heel erg warm was? Wat dan weer jammer is, is dat die minuten ook nu door tikten. STOP DE TIJD! Ik wil nog niet naar huis! Wat was dit genieten.
 

We hebben gehuild bij ‘Als Rennen Geen Zin Meer Heeft’ en ‘Afscheid Nemen Bestaat Niet’, keihard meegezongen met ‘Ik Leef Niet Meer Voor Jou’ en ‘Je Hoeft Niet Naar Huis Vannacht’ heel stil geluisterd bij ‘Mooi’ en gesprongen op ‘Rood’. Elke noot gevoeld, gedeeld en vooral heel erg genoten. Veel te snel was het weer voorbij en konden we nog één keer onze stem keihard laten horen op ‘Binnen’ en toen was het toch echt voorbij. 
 

Op het andere podium gaf Ali B. een optreden samen met Brownie Dutch, maar eerst vroeg hij, met een hand op zijn hart, om een minuut stilte ter nagedachtenis aan Tijn. Indrukwekkend hoe stil een festivalterrein met duizenden mensen dan ineens kan zijn. 
Dj Fedde Le Grand sloot het festival af met een spectaculair optreden, waarna we nog even de stad in zijn gegaan om met een heerlijk drankje nog even rustig na te genieten van dit geweldige festival. 

Breda Live wat was je te gek! Marco jij was te gek!
Een diepe buiging voor jou!


 
Liefs,
Hillie

 
 
"Iedereen danst, iedereen lacht
Iedereen weet dat het eind wacht"