Welkom bij de Tifosi!
                                                 
Tifosi di Marco Borsato is de officiele fanclub van Marco Borsato. Sinds 1994 ben ik voorzitter van deze fanclub en tegenwoordig run ik het dagelijks bestuur hiervan samen
met Bianca den Harder, Corine van Namen, Diana Verschoor en Kimberley Vaessen. Verder horen bij dit team AnjaEric, HillieImke, LisanneLunardaMonique, Venice en Yaiza op wie ik altijd kan rekenen.

Op deze weblog lees je hoe het achter de schermen van de fanclub gaat. Een kijkje in de keuken dus! Bevalt een recept je? Laat dan gerust een berichtje achter!

Groetjes,

Nathalie Thielen
Tifosi di Marco Borsato!
Mailen? *klik*!
Lid worden van de fanclub?
* 2x per jaar de Tifosi ontvangen op a4 formaat!
* Voorrang kaartverkoop stadionconcerten
* Een eigen Borsatoweblog
* Een eigen Tifosi ledenpas
* Marco op de fanclubdag ontmoeten?


Word dan nu lid van de Fanclub!
Kijk op onze website voor meer informatie.
 

Voor altijd in ons hart

Bianca Heemskerk (heartbounce)

3 juli 1972 - 18 juli 2013 
Twitter - TifosidiMarco
Volg mij!
Bezoekers
Op dit moment zijn er 2 fans ;
en 2 gast fans .
Nieuws van Marco
We zijn begonnen met de voorjaars Clubtour 'Thuis'! Ga ik jou ook zien tijdens de tour? Groetjes, Marco
Tifosi's nabestellen!
Zoeken
Merchandise shop
E-mail alert
Foto album
Tifosi Tripje 2012
Klokje
Wij zijn ook te vinden op:
    
Niet vergeten!
2 januari (1969)
Lunarda Thomas

2 januari (1972)
Anja van den Daele

4 januari (1970)
Edwin de Groot

10 januari (1990)
Marieke Dollekamp

21 januari (1975)
Diana Verschoor

23 januari (1962)
Sandra Sahupala

1 februari (1969)
Nathalie Thielen

1 maart (1973)
Bianca den Harder

5 maart (1973)
Corine van Namen

16 maart (1973)
Hillie Hop

1 april (1956)
Kees ten Dam

14 april (1984)
Yaiza Kessels

19 april (1971)
Monique Altena

9 mei (1998)
Lisanne Maasland

26 juni (1995)
Venice Schell

16 juli (1981)
Arno Schlijper

16 augustus (1981)
Eric Bus

22 augustus (1955)
Ton Dijkman

17 september (1988)
Kimberley Vaessen

23 september (2001)
Senna Borsato

30 september (1968)
Eric van de Bovenkamp

26 oktober (1973)
Imke van Cleemputte

Arnold van Dongen
2 november (1964)

30 november (1998)
Luca Borsato

3 december (2002)
Jada Borsato

6 december (1968)
John Ewbank

9 december (1967)
Armando Borsato

10 december (1967)
Leontine Borsato

11 december (1973)
Lodewijk van Gorp

21 december (1966)
Marco Borsato
Mijn laatste reacties
Wat speciaal Rianne, dat...
13:28, 20 mei 2018
Tja Hendrik, je ziet het...
09:51, 20 mei 2018
Wat was het fijn om...
09:47, 20 mei 2018
Kijk jullie eens blij...
22:24, 18 mei 2018
...
22:21, 18 mei 2018
...
22:19, 18 mei 2018
Wat fijn dat je zo...
22:16, 18 mei 2018
Wat ontzettend leuk om te...
17:24, 17 mei 2018
Wat spannend Rianne, maar...
17:01, 17 mei 2018
Veel plezier Alice,...
19:29, 2 mei 2018
Marco, 28 jaar in het vak!
Vandaag is het alweer 28 jaar geleden dat Marco de Soundmixshow won met zijn vertolking van ‘At This Moment’ van Billy Vera. Al 28 jaar mogen wij genieten van de prachtige muziek die Marco maakt. Muziek die als een rode draad door vele levens loopt, heeft gezorgd voor vreugde op bijzondere momenten, maar ook steun en houvast geboden bij verdriet.

Wij hopen dat we nog jaren van Marco en zijn prachtige muziek mogen genieten. Gefeliciteerd, lieve Marco, met je 28-jarig jubileum en veel plezier vanavond in Groningen. Maak er een spetterend feest van!

Liefs, 
Anja, Bianca, Corine, Diana, Eric, Hillie, Imke, Kimberley, Lisanne, Lunarda, Monique, Venice, Yaiza en Nathalie

Club Borsato in Progress...

Het is alweer enkele maanden geleden dat we een oproep deden voor testers voor de vernieuwde weblog. Want bij zo'n proces komt heel wat kijken en de vernieuwde weblog moet uitgebreid getest worden. Op onder andere gebruiksvriendelijkheid, foutjes (bugs) moeten eruit gehaald worden, layout moet bekeken worden op verschillende devices (pc, mobiel, ipad) etc. Uit de respons op deze oproep hebben we een aantal mensen gekozen en benaderd, waarvan een tiental meteen mochten starten met testen.

Ik mocht deze groep begeleiden en wat is het heerlijk om met zulke enthousiaste mensen samen te werken! Door middel van een Whatsapp groep houden we contact en konden ze vragen stellen. In deze groep zaten onder andere Sandra en Marjan. Op een later moment is er een tweede testgroep samengesteld, waarvan de leden via de mail instructies kregen en hun bevindingen doorgaven. In deze groep zaten onder andere Anja en Maria. Om jullie een beetje een idee te geven hoe dat testen nou gegaan is, hebben we hen een paar vragen gesteld over de oude en de nieuwe weblog en hoe het testen verliep. Deze vragen wilden ze graag voor jullie beantwoorden!

Hoe lang log je al en wat maakt het loggen zo leuk:

Sandra: “Ik ben vanaf 2015 lid van de fanclub en vanaf dat moment ben ik ook gaan loggen over van alles en nog wat. De ene periode wat intensiever dan de andere periode maar altijd met veel plezier. In het begin dacht ik dat het loggen niets voor mij was, maar niets is minder waar. Het is vooral leuk om je verhaal met anderen te kunnen delen en de verhalen van medeloggers te lezen. Wat me vooral opvalt is dat iedereen zo lief en respectvol met elkaar omgaat op de weblog. Daar kunnen veel mensen op Social Media een hoop van leren.”

Anja: “Ik log al ongeveer 10 jaar. Als het niet langer is. Loggen is zo leuk omdat je op een intensieve manier contact hebt met medefans. Er ontstaan door het loggen echte vriendschappen voor het leven en het feit dat Marco je echt kent, maakt het natuurlijk heel speciaal. Hij weet echt wat er speelt bij zijn fans. Hij is op deze manier ook heel gewoon. Ik zie Marco als een echte oprechte vriend.”

Maria: “Ik ben lid van de fanclub sinds 2014 en ben begonnen met de weblog na een concert van Marco SIR in Ziggodome begin 2016. Mijn eerste log was zonder een foto, maar met de hulp van de vrijwilligers kwam daar verandering in en begonnen de logjes stilaan mooier te worden en van het ene kwam het andere en werd ik een fanatieke logger, zoals ook in de Nieuwsbrief van Tifosi beschreven werd toen ik Weblog van de Maand werd.
Ik ben mettertijd door het loggen een mooie vriendenkring gaan opbouwen, vooral in Nederland tot zelfs een uitnodiging voor de koffie. In de weblog kan je alles vertellen. Vooral natuurlijk over dezelfde hobby, namelijk Marco en zoals de concerten, de Marcomeeting, de tramrit, het varen. Allemaal leuke dingen. Je kan ook andere dingen neerpennen over je gezin en nog veel meer. 
Vooral de lieve reacties die je soms krijgt en de logjes die je kan lezen. Elke dag kijk ik toch 2x naar de weblog, om zelf soms een reactie te geven.” 

Marjan: “Ik log sinds oktober 2008, dus dit jaar 10 jaar 😊”
In de logjes kan ik de leuke en de minder leuke dingen kwijt, vind ik steun in slechte tijden en bijval bij de leuke dingen die ik mee maak, heb door de logjes nieuwe vrienden gevonden door heel Nederland en zelfs in België.”


Waar heb je op gelet bij het testen van Club Borsato en hoe heb je het testen ervaren? 

Sandra: “Ik heb voornamelijk getest of alles werkt op verschillende devices (internet explorer, google chrome en IOS) en of Club Borsato gebruiksvriendelijk is. Het testen was leuk om te doen. Iedere keer als er een update was, wist ik niet hoe snel ik weer aan de slag moest. Het was super om te zien dat er iedere keer weer hard gewerkt werd aan de opmerkingen die we hadden. Het voelt goed dat ik op deze manier iets kon betekenen voor de fanclub.” 
Anja: "Ik heb gelet op dat het toegankelijk moet zijn voor iedereen. We hebben verschillende soorten fans. Het moet overzichtelijk zijn en niet te veel acties voordat een logje online staat. Ik vond het erg leuk om deel uit te maken van iets wat er nog niet is. Maar bij een nieuwe update van Qball iedere keer opnieuw inloggen vond ik best wel irritant.”

Maria: “Het testen van de nieuwe weblog vond ik heel leuk ook al was het altijd opnieuw beginnen bij een update. Ik heb dit altijd heel graag gedaan, en bij het testen was het natuurlijk op verschillende dingen letten, zoals het plaatsen van foto’s, lettertypen, banner wijzigen, je profiel bijwerken, de linkjes met Instagram en YouTube, chatten met andere testers proberen en nog veel meer.”

Marjan: “Bij het testen heb ik gekeken naar het makkelijk plaatsen van bijvoorbeeld foto’s, op de huidige log is dat omslachtiger, dus denk dat dit loggen voor velen makkelijker is en daarom meer zal uitnodigen tot loggen! Verder heb ik gekeken naar de lay-out van de log. Het is heel overzichtelijk, dus toegankelijker voor velen. Ik heb het testen met veel plezier gedaan, vooral het uitvogelen hoe het nu in elkaar zit, vind ik erg prettig."

Hoe verliep de samenwerking?

Sandra: “Ik kan niets anders zeggen dan dat de samenwerking uitstekend verliep. De testers waren heel enthousiast en iedereen was heel behulpzaam.” 

Anja: “De samenwerking heb ik als prettig ervaren. Als er dingen waren die onduidelijk waren werden die goed uitgelegd. Het is ook erg fijn om te merken dat het clubje dat getest heeft het helemaal ziet zitten. Ik kan niet wachten op het moment dat we live gaan. Ik denk meerderen met mij."
 
Maria: "Ik vond de samenwerking leuk. Je kreeg telkens een mail van Hillie wanneer er een nieuwe update kwam met de punten die verbeterd waren en waar je nog op moest letten. Ook af en toe reacties van Job en Beaudinn van QBall."

Marjan: "De groep die mocht testen vond elkaar makkelijk via de What’s App groep die hiervoor aangemaakt was, uiteraard ook mensen van de fanclub erbij. Dit zorgde voor saamhorigheid en de tips en tricks werden gedeeld! Soms ontplofte mijn What’s App even, vooral na een nieuwe update. Ook de reacties van de mensen van Qball op de logjes met tips/opmerkingen droegen bij aan een goede samenwerking! Deze personen mogen zeker niet vergeten worden!" 
 
Wat vind je vooral leuk aan Club Borsato?

Sandra: “De vernieuwde weblog heeft een moderner uiterlijk en is heel gebruiksvriendelijk. Bij de oude weblog was het, zeker in het begin, flink zoeken hoe ik bepaalde zaken voor elkaar moest krijgen. De koppelingen met YouTube, Facebook en Instagram vind ik een zeer leuke toevoeging op de vernieuwde weblog. Ik weet zeker dat ik ook op de vernieuwde weblog, Club Borsato, met veel plezier ga loggen.”

Anja: “Als het zo wordt zoals bij de laatste update vind ik het leuk dat je groepen mensen bij elkaar kan zetten. Die functie was nog niet in gebruik maar ben er wel nieuwsgierig naar. De chat vond ik een uitkomst. Echt gezellig. Ik ben heel benieuwd hoe het er uiteindelijk uitziet en wat iedereen ervan vind. Ik hoop dat iedereen net zo enthousiast zal zijn als wij.” 

Maria: "Eerlijk gezegd vind ik de nieuwe weblog leuker dan de bestaande, waar ik natuurlijk ook graag bij log. De nieuwe weblog is toegankelijker en meer gebruiksvriendelijk. Het is gelinkt aan social media en de foto’s plaatsen vind ik persoonlijk veel gemakkelijker. Het chatten met andere fans is super, kortom ik geraak eraan verslaafd. Het toppunt is natuurlijk dat je Marcoins kan verdienen en die dan kan inruilen. Dat maakt dat je nog meer gaat loggen. Ik hoop dat de weblog binnenkort live gaat!"

Marjan: "Ik vind de nieuwe weblog leuk omdat het makkelijker is om berichten te plaatsen, dat je makkelijker foto’s kunt plaatsen. Wat ook heel leuk is vind ik, het verdienen van Marcoins die je kunt inwisselen voor gadgets (wat is nu nog niet bekend). Tevens dat je berichtjes nu kunt liken en dat je niet altijd uitgebreid hoeft te reageren."

Niet alleen de testers, maar ook wij zijn enthousiast en kijken er naar uit dat Club Borsato live gaat. Wij hopen dat jullie net zo enthousiast zullen zijn!

Het heeft even geduurd, maar we zijn nu echt in de laatste testfase beland. Qball is druk bezig met de laatste aanpassingen en we hopen jullie dan snel te kunnen vertellen dat Club Borsato live gaat! Wie van jullie gaat dan ook extra loggen? Ik en mijn collega's in ieder geval wel!

Groetjes Hillie
Ook namens mijn collega's van Team Tifosi


 
De workshop was geweldig!
Afgelopen zondag 25 maart was het dan zover. Een datum die bij veel mensen, in ieder geval wel bij mij, in vetgedrukte en CAPS LOCK letters in de agenda stond. Op deze dag stond namelijk de Tifosi workshop gepland en daar wilde natuurlijk iedereen bij zijn.
 
Van te voren waren alle voorbereidingen getroffen, zo waren er tafelbegeleiders uitgekozen en hadden zij allen eerder al een mooie tijdschriftcassette gemaakt, want dat was de creatie die dit jaar gemaakt zou worden. De locatie was geregeld, want wat moet je zonder locatie haha. Dit alles is geregeld door de Werkgroep Workshop onder begeleiding van Corine. Applausje voor hun!
 
Rond 10 uur werden alle vrijwilligers verwacht in Boathouse Almere om alles voor te bereiden. Alle tafels werden voorzien van knutselspullen, prullenbakjes en een tafelbegeleider. Daarnaast werd er voor gezorgd dat de merchandise netjes in de kraam klaar stond voor geïnteresseerden.
 

Om 11 uur was iedereen er klaar voor en gingen de deuren open voor de fans. Langzaamaan stroomde de ruimte vol en had iedereen een plekje gevonden bij een tafel. Bij binnenkomst kreeg iedereen een gratis lootje, want voor het eerst dit jaar was er een heuse loterij. Toen iedereen zijn plekje had gevonden, werd men welkom geheten door Nathalie. Daarnaast vertelde ze ook hoe het programma van deze dag eruit zou gaan zien.
 
Na dit welkomstpraatje was het tijd om aan de slag te gaan met de tijdschriftcassettes. Iedereen zat onder de verf en terwijl ik alleen maar een tafel begeleidde, zat ook ik onder de verf . Tussen het verven door, werd de merchandise kraam regelmatig bezocht.
 
Rond 13 uur was het alweer tijd om te gaan lunchen. Er stonden heerlijke broodjes klaar, met kroket, ham of kaas. Er was voldoende te eten, niemand kwam iets tekort.
 
Na de lunch kon iedereen weer verder knutselen en waren ook de meeste cassettes droog. Ondertussen zag je een heleboel cassettes een leuk persoonlijk tintje krijgen, overal zat wel een verhaal achter. Leuk om zulke diverse voorbeelden voorbij te zien komen. Tegelijkertijd werd er heel wat afgekletst door de fans en werden nieuwe vriendschappen gesloten. Op de achtergrond draaide de muziek van Marco, wat natuurlijk niet kon missen. Voor we het wisten was het alweer tijd om op te ruimen.
 

Tegen het einde van de middag begon de loterij en werden er hele mooie prijzen verloot, zo was er een paar smetteloze witte sokken met het Marcologo, kaarten voor de fanclubdag of een echte Borsatoklok. Als laatste was het tijd om een groepsfoto te maken en na wat verbouwen van de ruimte kon iedereen op de foto. Als klap op de vuurpijl kwam Marco nog binnenvallen en hadden we gelijk een groepsfoto met hem in het midden.
 
Ondanks dat hij een hele dag in Franeker was voor een signeersessie van zijn boek ‘Aruba’, wam hij toch nog even langs en kon iedereen met hem op de foto gaan. Wat een ongelofelijk leuke verrassing!
 

Alle vrijwilligers kregen een goodie-bag mee naar huis en werden bedankt voor hun vrije tijd die ze hier in hebben gestoken. Daarna was het tijd om naar huis te gaan, een paar fans en vrijwilligers bleven nog plakken voor het eten. Ik vond het een geweldige dag en zag een heleboel blije gezichten. Ik wil iedereen bedanken die deze dag mogelijk heeft gemaakt, met name de Werkgroep Workshop!
 
Liefs,
Lisanne
 
Hoera! Hillie is jarig!
Hieperdepiep hoera, de slingers en ballonnen mogen weer uit de kast en de feestmutsen mogen weer op, want opnieuw is er een collega van ons jarig. Vandaag is onze Hillie jarig en zij mag maar liefs 45 kaarsjes uitblazen.Inmiddels werkt Hillie alweer een paar jaar voor de fanclub en dat doet ze met groot plezier. Dat is zeker te merken, want Hillie zit in een heleboel werkgroepen en reageert altijd supersnel. Zo zit ze in bijvoorbeeld social media, prijsvragen en werkt ze mee aan de altijd leuke photohunts. Ook zorgt Hillie ervoor dat er hard gewerkt wordt aan de        vernieuwde Borsato Weblog en ik kan je vertellen, dat houdt ze heel goed draaiende. Naast al deze taken, wat nog lang niet alles is, is Hillie ook heel erg creatief en daar zijn wij heel blij mee, want zo’n collega komt goed van pas bij de altijd gezellige workshops.
 
Dat Hillie creatief is, komt ook in haar dagelijkse leven naast de Fanclub voor, want samen bakken met haar 2 dochters is iets wat Hillie graag doet. Vandaag ga jij helemaal niets doen, lieve Hillie, want vandaag ga jij heerlijk genieten van alle feestelijke aandacht en laat jij je heerlijk verwennen.
 
Anja I Bianca l Corine I Diana I Eric I Imke I Kimberley I Lisanne I Lunarda I Monique I Venice | Yaiza I Nathalie
Het aftellen is begonnen!
We zijn al begonnen met het aftellen voor de Workshop! Zondag 25 maart is het zo ver! Heb jij al alle benodigdheden verzameld? We zetten alles nog even voor jullie op een rijtje, zodat jullie goed voorbereid zijn en mogelijk niets vergeten mee te nemen.
 
Dit jaar is er voor een drieluik van tijdschriftcassettes gekozen. Hierin kun je bijvoorbeeld je Tifosibladen, overige tijdschriften of belangrijke papieren in opbergen. Wij houden niet van gewoon en vinden het dan ook een tof idee om deze cassettes op te leuken. Hierbij kun je aan verschillende thema’s denken, bijvoorbeeld aan de man die ons allemaal verbindt (-:, of gerelateerd aan je gezin, je hobby, noem maar op.  
 

 
De workshop zal om 11 uur beginnen tot ongeveer 16:00/ 17:00 uur.
Tussendoor vindt er een heerlijke verzorgde lunch plaats. Hierbij heb je ook tijd genoeg om bij te kletsen.
 
Adres:
BoatHouse
Noorderplassenweg 150
1316 VV Almere
 
Iedere tafel zal worden begeleid door een ervaren begeleider. Zij kan je tips geven of helpen met de afmetingen. Voor iedereen is deze workshop goed te doen!
 
Dit krijg je van ons:
Basisbenodigdheden:
De vier cassettes, een foto van Marco (20x30), papier voor op de zijkant en een mal voor de zijkant, zodat je het papier mooi op maat kan uitsnijden.
De werkbeschrijving op papier:
Deze zal ook worden uitgelegd door de begeleiders. 
Overige materialen:
 Verf (wit en grijs), lijm, dubbelzijdig tape, snijlinialen, pennen, stiften, versiersels. Deze materialen zijn wel beperkt aanwezig.
 

Wat je zelf mag mee nemen:
*Schaar
*Versiersels zoals touw, spijkerstof, lintjes, strikjes, knoopjes, bedeltjes,
  stickers, ander kleurtje verf.
*Zelfgekozen foto voor de achterkant van de cassette (20 cm hoog, 30 cm  
  breed).
*Zelfgekozen kleine foto’s voor eventueel op de voorkant van de cassette. (5
  x 7)
*Songteksten/ quotes, door jezelf geprint
 
Mogelijk als je dit bezit, mag je dit ook altijd mee nemen:
*Snij mat
*Liniaal/ snijliniaal
*Snijmesje
 


Merchandise en loterij
Zoals voorgaande jaren is er ook dit jaar een Merchandise kraam waar je leuke items kunt kopen die gerelateerd zijn aan Marco.
Voor het eerst dit jaar wordt er een kleine loterij georganiseerd, waarbij iedereen bij binnenkomst een lootje ontvangt. Wie weet win jij deze dag nog een leuke prijs of zelfs de hoofdprijs! Bij de Merchandise krijg je de mogelijkheid om meerdere lootjes aan te schaffen, dit bedrag zal €5,00 per vijf stuks zijn.
 
Heerlijk Borsato Menu!
Wil jij na de workshop nog gebruik maken van een heerlijke maaltijd om deze workshop gezellig af te sluiten, dan is er weer een heerlijk Borsato-menu voor jullie samengesteld. De kosten voor dit overtreffelijk menu bedragen €20,00. Wil jij hier gebruik van maken dan kun je ons geheime codewoord: ‘BORSATO’ aangeven om te reserveren.
 
Borsato Menu

Voorgerecht
*
Tomatensoep óf Stokbrood met kruidenboter
*
Hoofdgerecht
*
Saté of een Burger
*
En als afsluiter een lekker kopje koffie of thee!


De Tifosi workshop is inmiddels vol, maar je kan je altijd nog aanmelden voor de wachtlijst. Dit kun je het beste doen door een mail te sturen naar workshop@borsato-fanclub.nl Schrijf hierin je gegevens en het aantal mensen waarmee je zou willen komen. Mocht er iemand niet kunnen, maak je namelijk alsnog kans op een plek.

Wij hebben er onwijs veel zin in en verwelkomen jullie dan ook maar al te graag op zondag 25 maart om 11:00 uur in de Boathouse!
 
 Veel liefs,
Team Tifosi

 
 
Een goede voorbereiding is het halve werk ;)

Zoals jullie inmiddels weten, komt er eind deze maand een nieuwe workshop aan!
Deze zal plaatsvinden op zondag 25 maart, op de prachtige locatie Boathouse te Almere. We gaan super handige tijdschriftcassettes maken. Nog nooit werden jullie tifosi’s zo mooi opgeborgen. Natuurlijk geen workshop zonder voorbereidingen en geen voorbereidingen zonder workshop.
Na wat zoekwerk naar een passende datum en locatie was het afgelopen zaterdag zover. Na anderhalf uur rijden kwam ik aan bij Corine. Corine was zo vrij om haar huis open te stellen voor ons, zodat we gezellig de tijdschriftcassettes konden maken. Dank je wel Corine voor je gastvrijheid! Voor mij best spannend allemaal want het was toch mijn ‘eerste’ werkvergadering met mijn nieuwe collega’s. Aangekomen kwamen Lisanne en de workshopvrijwilligers Marjolein, Marielle en Desirée ook net aangereden. Even kennismaken bij een kopje koffie of thee. Zo waren we lekker opgewarmd, want het was best koud buiten.
Binnen lag alles al netjes klaar om er een fijne knutselnamiddag van te maken. We kregen alles piekfijn uitgelegd door Corine en na een paar uurtjes knippen, schilderen en plakken waren onze voorbeeld tijdschriftcassettes, op een paar details na, klaar. Ondertussen werd er door Corine vlijtig gestempeld en mallen geknipt. Tussendoor was er ook tijd voor lekkere broodjes, Limburgse vlaai en Belgische pralines.

We hebben niet alleen mooie tijdschriftcassettes gemaakt, ook hebben we een hele gezellige namiddag gehad samen. We sloten onze namiddag af met een
leuke groepsfoto.


Leg alvast jullie schaar en versiersels maar klaar. Duik even jullie fotoarchief in voor een paar leuke fotoherinneringen en dan zorgen wij, de inmiddels goed opgeleide workshopbegeleiders, ervoor dat jullie naar huis gaan met prachtige kunstwerkjes.

Voor meer informatie over welke materialen je kan meenemen, de locaties en de mogelijkheid tot dineren na afloop, kun je hier nog eens nalezen.
Wij hebben er super veel zin in en hopen jullie te mogen begroeten op 25 maart in het Boathouse.
Wie zien we daar?

Groetjes, Anja
Ook namens mijn collega’s van team tifosi. 


Hiep, hiep, hoera....
Vandaag moet Corine even haar rookmelders in haar huis checken, want dat is iets wat op je verjaardag moet gebeuren. Ze is namelijk harstikke jarig! Onze Corine is een hele fijne collega waar je altijd op kan rekenen en die ons altijd uit de brand helpt wanneer dat nodig is. Als je een schema nodig hebt, Corine maakt hem, wil je advies Corine geeft het, wil je iets weten vraag het Corine en zij geeft je het antwoord. Corine heeft ook heerlijke humor waar wij altijd vreselijk om moeten lachen. Kortom Corine is een super leuke collega en een zeer sterk persoon in ons mooie team. Naast haar vele werkzaamheden voor de fanclub, werkt Corine bij de brandweer. Dat zij een hele stoere baan heeft, hebben wij allemaal kunnen zien op de fanclubdag.Corine vandaag mag je lekker niks doen, al is dat moeilijk voor jou. Geniet van deze dag en vier het leven met Arnoud en Niels vandaag. Wij laten je vandaag met rust, althans dat proberen we, want je weet maar nooit als er brand is piepen we je vast wel op.
Namens ons hele team natuurlijk van harte gefeliciteerd met je verjaardag! We hopen dat we nog heel lang een beroep op je kunnen doen want zonder jou krijgen we de paniek niet geblust. 

Anja I Bianca I Diana I Eric I Hillie | Imke I Kimberley I Lisanne I Lunarda I Monique I Venice | Yaiza I Nathalie
Er is er één jarig...
1 maart 1973 was de zestigste dag van het jaar en viel op de eerste donderdag van de maand. Ben je op deze dag geboren dan is je sterrenbeeld Vissen en in de Chinese astrologie valt deze dag in het jaar van de Water Os. Op deze dag had Nederland een bevolking van ongeveer 13.404.649, waarvan 50,14% vrouwen. Nou vraag je je vast af, waarom vertel je dat allemaal? Op deze dag werd er namelijk een lief klein meisje geboren, die jaren later zowel in haar baan, als in haar gezin en in Team Tifosi di Marco Borsato haar mannetje staat. Vandaag is het namelijk de dag dat onze lieve, betrokken en hardwerkende collega Bianca jarig is en we willen haar dan ook graag even extra in het zonnetje zetten.

Wanneer je naar de fanclub mailt is de kans heel groot dat je een antwoord van Bianca krijgt, want mail beantwoorden behoort tot één van haar taken. Maar ook tekstjes schrijven voor Social Media behoort tot haar taken. Daarnaast zit ze in werkgroep Fanclubdag, Tour en Tifosi en zorgt ervoor dat er nieuwe prijsvragen op de website van Marco te vinden zijn. Ook is Bianca heel creatief, zit boordevol ideeën, kortom Bianca zit niet stil.
Wij zijn dan ook heel erg blij met een collega als Bianca, op wie wij, maar ook de fans altijd kunnen rekenen.Lieve Bianca, vandaag willen we je even niet horen en hopen we dat je lekker verwend wordt met taart, mooie cadeaus en veel liefde om je heen. Van harte gefeliciteerd met je verjaardag namens ons allemaal.
 
Anja I Corine I Diana I Eric I Hillie I Imke I Kimberley I Lisanne I Lunarda I Monique I Venice | Yaiza I Nathalie


 
 
Workshop 2018! Ben jij erbij?
Ben je er klaar voor, we hebben namelijk weer ontzettend leuk nieuws te melden! Want op 25 maart 2018 wordt er weer een super leuke workshop voor jullie georganiseerd.
Dit jaar zal de workshop weer in het oude en vertrouwde 'BoatHouse' te Almere plaats vinden.
BoatHouse
Noorderplassenweg 150
1316 VV ALMERE

 
Drieluik van tijdschriftcassettes
De workshop die we dit keer gaan maken is een drieluik van tijdschriftcassettes. Je kent ze vast wel, het zijn cassettes waarin je netjes en geordend je Tifosi’s of andere tijdschriften in op kunt bergen. Veelal zijn die cassettes vrij saai om te zien en staan ook niet erg charmant in de boekenkast maar daar gaan wij verandering in brengen! Straks zal jij de de blits kunnen maken dit mooie drieluik aan flitsende tijdschriftcassettes die van de boekenplak of kast af zullen spatten. In ons voorbeeld is het een drieluik van twee gewone cassettes met een dubbele, de foto komt hierin  het meest tot zijn recht. Maar je kunt de cassettes ook alle vier los bewerken, die keuze mag jij natuurlijk maken.Nu denk je misschien nog ‘oh maar dat is voor mij te moeilijk!’, maar het is echt makkelijker te maken dan dat je zo op het eerste ogenblik denkt. En natuurlijk word je daarbij geholpen door de workshopbegeleiders. Iedere tafel heeft zijn eigen begeleider, dus dit gaat ook jou echt lukken!


 
Alles staat voor je klaar
Bij binnenkomst liggen alle basisbenodigdheden voor je klaar inclusief een mooie foto naar keuze op het juiste formaat welke je op de voorzijde (20 x 30) kan plakken. Je mag ook zelf een foto meenemen. De afmeting is dan 20 (cm hoog) bij 30 (cm breed), dus een liggende foto. Denk aan een foto van je hele familie, die ene gave vakantie of een trouwfoto. Ook ligt de werkbeschrijving voor deze workshop voor je klaar, maar de begeleiders zullen je stap voor stap door het proces heen helpen. Daarnaast, zullen wij zorgen dat er verf (grijs en wit) lijm, dubbelzijdig tape en wat extra foto’s op de tafels klaar liggen. Zelf kan je ook leuke stickertjes, stukjes songtekst of andere spulletjes waar je het drieluik leuk mee kunt versieren, meenemen. Natuurlijk zal er het één en ander op de tafels liggen zoals, een aantal snijlinialen, pennen, stiften en leuke versiersels, maar dat is 'zolang de voorraad strekt' en niet voldoende om iedereen te voorzien. Ben je in het bezit van eigen materialen die je kan gebruiken neem die dan gerust mee. Denk dan aan een eigen schaar, liniaal, snijmesje en snijmat. Het is erg handig als je die zelf mee wilt nemen, want dan hoef je niet te wachten wanneer een ander net de schaar of de liniaal heeft gepakt.
 
Wanneer je foto’s gaat printen of bestellen, houd er dan rekening mee dat het formaat op de voorzijde van de cassettes het mooist uitkomt wanneer deze het formaat van 20 x 30 cm heeft. Op de achterzijde van de cassettes, is er ook nog ruimte om wat kleinere fotootjes te verwerken. Denk hier bij aan het formaat: 5 x 7 cm, het bijsnijden van een foto kan natuurlijk ook een optie zijn.
 

Voor het gemak zetten we nog even op een rijtje wat je eventueel zelf mee kan nemen:
* Schaar
* Versiersels (denk daarbij aan touw, stukje jute, stukje spijkerstof, lintjes, strikjes, knoopjes, bedeltjes, stickertjes, enz. )
* Een handje vol foto’s
* Songteksten of quotes (geprint)

En voor de ervaren scrappers:
* Snijmat
* Liniaal
* Snijliniaal
* Snijmesje

Wij denken dat de workshop, met de voorbereidingen die wij al gedaan hebben, voor iedereen absoluut goed te doen is. Daarnaast staat er natuurlijk ook een enthousiast team klaar om jullie te begeleiden. Wat in ieder geval vaststaat is dat iedereen na afloop met een prachtig drieluik aan tijdschriftcassettes en leuke herinneringen aan deze middag naar huis gaat!
 
Wij hebben er ontzettend veel zin in om er een hele gezellige middag van te gaan maken! De workshop begint om 11:00 uur en we zullen ergens tussen 16.00 uur en 17.00 uur afsluiten. Tussendoor zal er een heerlijke lunch verzorgd worden waarbij je gezellig bij kunt kletsen met iedereen.
 
Aanmelden
Lijkt het jou leuk om bij deze altijd gezellige workshopmiddag te zijn en na afloop met je eigen unieke, drieluik naar huis te gaan? Meld je dan snel aan via deze link, want vol = vol! 
Heb je je aangemeld, dan ontvang je kort voor de workshop een mailtje met daarin alle informatie nog even op een rijtje.  

Rolstoelers en diëten
Ook dit jaar hebben we weer enkele rolstoelplaatsen, dus vermeld het in je aanmelding als je gebruik maakt van een rolstoel. Dit kun je aanvinken in het formulier, wanneer de rolstoelplaatsen zijn uitverkocht, zal het vinkje weg zijn. Heb je een voedselallergie of -intolerantie? Dan kun je dat onder dieetwensen kwijt. Let op: dit gaat echt om allergieën, niet om dingen die je liever wel of niet eet. Ons mailen over je dieet kan natuurlijk ook.
 
Kosten workshop
De kosten voor deze workshop bedragen net als voorgaande jaren € 27,50 p.p. voor leden, voor introducés bieden we ditzelfde pakket aan voor  32,50 p.p.
Hierin zitten alle benodigdheden en ook de lekkere lunch is natuurlijk inbegrepen.

Merchandise en loterij
Ook dit jaar zal er weer een merchandisestand zijn waar er nog leuke items te koop zullen zijn. Maar naast deze leuke merchandisestand zullen we voor het eerst op verzoek ook een kleine loterij organiseren. Bij binnenkomst zal iedereen een lootje ontvangen, wie weet heb jij dan alvast een leuk prijsje of juist de hoofdprijs in handen! Uiteraard zal er bij de merchandisestand ook de mogelijkheid zijn meer lootjes aan te schaffen. De prijs hiervoor zal het zelfde bedragen zoals je gewend bent van de fanclubdag € 5,00 per vijf stuks.

Dineren
Een aantal van ons vindt het leuk om na de workshop nog even te blijven bijpraten onder het genot van een lekkere maaltijd. ook dat hebben we voor je geregeld. Het BoatHouse heeft weer een heerlijk Borsato-menu samengesteld. 
Borsato Menu

Voorgerecht
*
Tomatensoep óf Stokbrood met kruidenboter
*
Hoofdgerecht
*
Saté of een Burger
*
En als afsluiter een lekker kopje koffie of thee!

De prijs voor dit heerlijke menu bedraagt € 20,00 en kun je met gebruik van het  super geheime codewoord: 'BORSATO' reserveren. Dus lijkt jou dat ook leuk, reserveer dan snel een plekje! Over de workshop hebben zij verder geen informatie.
 
Wij hebben er nu al ontzettend veel zin in en hopen je op zondag 25 maart  om 11:00 uur te mogen verwelkomen in de BoatHouse! 
 
Kom jij ook?
 
Groetjes,
Team Tifosi
 
Hoera! Nathalie is jarigVandaag is een bijzondere dag want vandaag is het precies 17893 dagen geleden dat "onze" Nathalie voor het eerst van zich liet horen. 
Een hele mooi reden voor een feestje dus!

Al jaren is Nathalie voorzitter van de fanclub en is met hart en ziel betrokken bij alles wat er binnen de fanclub gebeurt. Ze is creatief, ziet ieders talenten, lief, zit vol goede ideeen en probeert het voor iedereen zo leuk mogelijk te maken.
Daarnaast heeft ze een heerlijk gevoel voor humor, is taal helemaal haar ding en weet ze met haar prachtige schrijfkunsten iedereen tot de laatste regel te boeien. Buiten dit alles is ze ook nog eens de rechterhand van Marco en doet ze eigenlijk zo veel dat het onmogelijk is dit in een logje samen te vatten.
Maar.... vandaag is ze dus gewoon jarig en hoeft ze even helemaal niets behalve te genieten van haar dag.Lieve Nathalie, van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Wij wensen je een hele mooie dag toe met iedereen die je lief is!

Liefs,
Anja, Bianca, Corine, Diana, Eric, Hillie, Imke, Kimberley, Lisanne, Monique, Venice en Yaiza.


 
"Als ik je armen om mijn middel voel
Dan voel ik me pas rijk"