Welkom bij de Tifosi!
                                                 
Tifosi di Marco Borsato is de officiele fanclub van Marco Borsato. Sinds 1994 ben ik voorzitter van deze fanclub en tegenwoordig run ik het dagelijks bestuur hiervan samen
met Bianca den Harder, Corine van Namen, Diana Verschoor en Kimberley Vaessen. Verder horen bij dit team AnjaEric, HillieImke, LisanneLunardaMonique, Venice en Yaiza op wie ik altijd kan rekenen.

Op deze weblog lees je hoe het achter de schermen van de fanclub gaat. Een kijkje in de keuken dus! Bevalt een recept je? Laat dan gerust een berichtje achter!

Groetjes,

Nathalie Thielen
Tifosi di Marco Borsato!
Mailen? *klik*!
Lid worden van de fanclub?
* 2x per jaar de Tifosi ontvangen op a4 formaat!
* Voorrang kaartverkoop stadionconcerten
* Een eigen Borsatoweblog
* Een eigen Tifosi ledenpas
* Marco op de fanclubdag ontmoeten?


Word dan nu lid van de Fanclub!
Kijk op onze website voor meer informatie.
 

Voor altijd in ons hart

Bianca Heemskerk (heartbounce)

3 juli 1972 - 18 juli 2013 
Twitter - TifosidiMarco
Volg mij!
Bezoekers
Op dit moment is er 1 fan ;
en 1 gast fan .
Nieuws van Marco
We zijn begonnen met de voorjaars Clubtour 'Thuis'! Ga ik jou ook zien tijdens de tour? Groetjes, Marco
Tifosi's nabestellen!
Zoeken
Merchandise shop
E-mail alert
Foto album
Tifosi Tripje 2012
Klokje
Wij zijn ook te vinden op:
    
Niet vergeten!
2 januari (1969)
Lunarda Thomas

2 januari (1972)
Anja van den Daele

4 januari (1970)
Edwin de Groot

10 januari (1990)
Marieke Dollekamp

21 januari (1975)
Diana Verschoor

23 januari (1962)
Sandra Sahupala

1 februari (1969)
Nathalie Thielen

1 maart (1973)
Bianca den Harder

5 maart (1973)
Corine van Namen

16 maart (1973)
Hillie Hop

1 april (1956)
Kees ten Dam

14 april (1984)
Yaiza Kessels

19 april (1971)
Monique Altena

9 mei (1998)
Lisanne Maasland

26 juni (1995)
Venice Schell

16 juli (1981)
Arno Schlijper

16 augustus (1981)
Eric Bus

22 augustus (1955)
Ton Dijkman

17 september (1988)
Kimberley Vaessen

23 september (2001)
Senna Borsato

30 september (1968)
Eric van de Bovenkamp

26 oktober (1973)
Imke van Cleemputte

Arnold van Dongen
2 november (1964)

30 november (1998)
Luca Borsato

3 december (2002)
Jada Borsato

6 december (1968)
John Ewbank

9 december (1967)
Armando Borsato

10 december (1967)
Leontine Borsato

11 december (1973)
Lodewijk van Gorp

21 december (1966)
Marco Borsato
Mijn laatste reacties
Wat een tegenslagen heb...
15:42, 17 apr 2018
...
15:35, 17 apr 2018
Wat een super leuke...
13:20, 17 apr 2018
Wat een prachtige dagen...
14:48, 15 apr 2018
Wat ontzettend vervelend...
14:46, 15 apr 2018
Heerlijk zulke boeken die...
14:43, 15 apr 2018
Ik ken het programma...
14:41, 15 apr 2018
Wat heerlijk om samen...
14:40, 15 apr 2018
Helemaal naar Groningen...
22:26, 11 apr 2018
Wat leuk bedacht van je...
22:16, 11 apr 2018
Fans gezocht!
Jaja, ik heb jullie weer eens nodig! Het gaat om een filmpje voor de fanclubdag.
Misschien heb je al gelezen dat we met elkaar willen gaan zingen. De tekst van het lied loopt achter op het scherm mee, zodat iedereen uit volle borst mee kan brullen zonder te hoeven nadenken wat er ook alweer gezongen wordt.

Om deze tekst op te leuken wil ik een filmpje maken waar je fans op ziet zingen. Soms een grote groep, soms een kleine groep, soms iemand alleen. Lijkt het je leuk om mee te doen? Lees dan even verder!

De eisen: 

* je hebt een leeftijd (welke maakt niet uit)
* je hebt een geslacht (welke maakt niet uit)
* je hebt geen groene of blauwe (spijkerbroek) kleding aan
* je hebt wel witte, eventueel met zwart accent, kleding aan
* je kunt a.s. maandag 5 oktober om kwart voor 11 in Alkmaar zijn (tot ong. 13.30)
* je kunt meezingen (geluid gebruiken we niet) of playbacken

Wij bieden: 

* koffie, thee, water of limonade uit plastic bekertjes
* geen lunch: zelf brood meenemen of verhongeren
* geen salaris
* geen reiskosten vergoeding
* geen Marco
* een rol in een clipje wat slechts 1x vertoond zal worden 

Onweerstaanbaar toch?

Lijkt dit je wat? Mail dan naarvideo@borsato-fanclub.nl voor donderdagavond 0.00 uur.
Dan hoor je uiterlijk vrijdag of je er bij zit.
De tekst en het liedje krijg je dan ook te horen, voor wie thuis voor de spiegel gezichtsuitdrukkingen of danspasjes wil oefenen!

Let op: Kun je niet meteen om elf uur (dan willen we beginnen) dan kun je helaas niet meedoen.

Ben benieuwd naar jullie reacties!


Nathalie
Hoera! Diana is jarig
Hiep Hiep Hoera!Vandaag is het feest want niemand minder dan "onze" lieve, spontane en altijd behulpzame Diana is jarig. Diana is al jaren actief en zeer betrokken binnen de fanclub en kent de ledenadministratie als geen ander! Als je een vraag hebt kun je altijd bij haar terecht, ze is ontzettend gezellig en heeft altijd belangstelling voor een ander. We kunnen dus wel stellen dat we Diana voor geen goud kunnen en willen missen! 
Vandaag doen we echter geen beroep op haar, want vandaag is haar dag.

Lieve Diana, van harte gefeliciteerd met je 43e verjaardag! Wij wensen je een hele mooie en fijne dag toe met lieve mensen om je heen! 


Veel liefs,
Bianca, Corine, Eric, Hillie, Imke, Kimberley, Lunarda, Monique, Nathalie, Venice en Yaiza.


 
Flashmob: the making of
Zondag 28 mei reisde ik samen met mijn dochter en haar vriendin af naar Almere waar die dag de flashmob opgenomen zou worden. Deze flashmob werd opgenomen voor de fanclubdag. Het filmpje met de dansmoves op het lied ‘Neem Me Mee’ van Marco en Sanne Hans hadden we al een aantal weken in huis zodat we goed konden gaan oefenen.
Tja, die meiden hadden na twee keer het filmpje te hebben gezien al door hoe het dansje ging. Voor mij was het toch iets anders Op het filmpje leek het niet zo moeilijk, maar om het te doen viel het best nog tegen. De laatste 3 dagen riepen de meiden me steeds en moest ik dansen. Zij stonden dan naast me en riepen….1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 of links, links….rechts, rechts. Echt zo ontzettend gelachen maar ik had het uiteindelijk redelijk onder controle.

We waren op tijd en parkeerden de auto bij View in Almere. Het was een heerlijke warme dag en aangezien we te vroeg waren bleven we dus lekker bij het water wachten. Toen het bijna 13.00 uur was gingen we naar de parkeerplaats waar we eerst zouden gaan oefenen. Ondanks dat er toch wat mensen hadden afgezegd waren we met een redelijke groep dansers. Groot en klein, jong en oud, het was een hele fijne en gezellige groep. Eerst werd de dans twee keer geoefend en dat ging ons best goed af! Vervolgens ging Nathalie de groep verdelen en werd er verteld wie wanneer in moest ‘springen’.
Noa, een meisje van 11 jaar, was degene die de dans begon en wij volgden allemaal. We moesten soms enorm lachen, want natuurlijk ging je wel eens rechts wanneer je links moest, maar Nathalie had al gezegd dat het spontaan moest zijn en dat het niet erg was als je even uit de ‘bocht’ ging…haha
Toen we allemaal vonden dat we voor het 'echt' konden gaan, zijn we naar het centrum gereden. De afspraak was om op de Grote Markt de flashmob te gaan uitvoeren. We stonden behoorlijk verdeeld over het plein en het was gezellig druk. We deden natuurlijk net alsof we elkaar niet kenden. Maar zodra Noa met de muziek box aan kwam lopen waren we natuurlijk alert en probeerden zo spontaan mogelijk in te voegen. Dit ging ons heel goed af. Wat was dit leuk om te zien, iedereen ging natuurlijk kijken, filmen, er stonden zelfs mensen mee te swingen. Zo leuk! Zodra het liedje was afgelopen liepen we allemaal weer een kant op, alsof we elkaar dus niet kenden.
Na ongeveer een kwartier deden we de flashmob nog een keer. Wij stonden net in een winkel toen we bijna aan beurt waren en vertelden die meneer dat we snel terug kwamen, omdat we wilden mee dansen. Toen we terug kwamen moest hij wel lachen en vond het erg leuk dat we hier aan mee deden.
Vervolgens zijn we verderop het centrum ingegaan waar we nog een keer de dans gingen uitvoeren. Het was echt fantastisch, iedereen deed zo zijn of haar best! Er kwam een meneer naar ons toe om te vragen wat we deden en waarvoor. Hij vond ons zo leuk, zo enthousiast en dit vonden wij natuurlijk helemaal niet erg om te horen…haha. Ook ging Nathalie hier vele losse stukjes filmen, Demi en haar vriendinnen kwamen bijvoorbeeld de trap oplopen vanuit een garage. Iemand anders moest de roltrap opgaan, maar ook werden er hele leuke fragmenten gefilmd van de fakkel die Marco altijd draagt tijdens de Nationale Sportweek. Deze fakkel werd de gehele groep doorgegeven.
Daarna zijn we weer terug gegaan naar de grote markt om ook hier nog wat filmpjes op te nemen. Veelal van de fakkel. En wat hebben we gelachen, de vriendin van Demi moest met de fakkel rennen en doen alsof ze tegen de boom op liep. En zoals wij eigenlijk al verwachtten liep ze dus echt tegen de boom op met als gevolg dat de vlam los was en zij een schram op haar kin had….haha.Na deze geweldige opnamen konden we bij uitgaansgelegenheid Anno nog wat drinken gaan halen. Nog even gezellig nagekletst met elkaar om vervolgens afscheid te nemen en weer naar huis te gaan. Het was een onwijs fijne middag met, zoals jullie kunnen zien, een fantastisch resultaat!
Bedankt aan een ieder die heeft meegedaan!

Liefs,
Monique

 
Het Fanclubweekend
Jaa! Afgelopen weekend was het zo ver! Het allerleukste weekend van het jaar vond plaats, namelijk het Fanclubweekend! Dit werd ook dit jaar gehouden in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee en wat hadden we geluk met het weer!
Zoals jullie weten hadden we weer ontzettend ons best gedaan om er een te gek en onvergetelijk weekend van te maken. Ik mag nu wel zeggen dat dit mede door de zeer goede voorbereidingen gelukt is!

De medewerkers van de Fanclub en een aantal vrienden van Marco kwamen zaterdagmiddag bij elkaar om de laatste voorbereidingen te treffen. Zo werden er kramen opgezet, werden de laatste dingen gecheckt en namen we samen nog eens het programma door. 
Net als vorige jaren was er op de zaterdagavond de welbekende Borsato Bingo. Deze avond is zeer geliefd bij fans en was ook dit jaar vrijwel direct uitverkocht.
 

Tussen de Borsato Pubquiz en de Borsato Bingo werden kleine wensen op het podium vervult. Ook was er dit jaar een verrassingsmomentje voor alle fans. Onder drie tafels in de zaal was namelijk een kaartje verstopt. Degene die dit kaartje wist te bemachtigen mocht samen met Marco een dansje doen op het podium. 

Dit jaar waren Mary en Silvana voor het eerst aanwezig tijdens de Borsato Bingo en wat was dat leuk! 
Nathalie kennen we natuurlijk allemaal, wat heeft ze deze avond leuk gepresenteerd. Het bewijst maar weer hoeveel humor ze heeft. Zo bracht ze Marco en een aantal fans stilletjes in verlegenheid door hun te vragen wie Marco ‘zou doen’. De mensen in de zaal moesten allemaal hun ogen dichtdoen en bij '3' een hand in de lucht houden als ze Marco wel zouden willen doen. Ik heb stiekem gekeken en ik kan verklappen dat er heel wat handen in de lucht gingen. Maar ook aan de o zo gezellig avond kwam een einde. Marco ging nog met alle fans op de foto.

Na afloop van de Borsato Bingo gingen een aantal medewerkers en Marco’s vertrouwde groepje gezellig met zijn alle een drankje doen met een hapje. We kunnen jullie vertellen dat het deze avond 2.15 uur werd haha, zo gezellig was het!

Na een kort nachtje verzamelde de medewerkers van de Fanclub en de vrijwilligers zich rond 8.30 uur in de foyer. Daar troffen we de laatste voorbereidingen voor de Fanclubdag en zorgden we ervoor dat alles leuk binnen het thema Italië werd aangekleed. Het was zo leuk om te zien hoe veel mensen hun best hadden gedaan om het thema in hun outfit te laten terugkomen.Rond 12.00 uur begon het programma met een filmpje van fans die samen een fakkel aan elkaar door gaven. Je kan het beschrijven als een soort Olympische fakkel, hierbij krijg je het gevoel van samen zijn, samenwerken en toe leven naar het Fanclubweekend. Tijdens de voorbereidingen hebben we dan ook heel hard gelachen.

We hadden dit jaar weer allemaal leuke gasten te gast. Één van de gasten was Miguel Janssen, Marco's goede vriend en personal trainer. 
Het was Miguel's taak om fans goed voor te bereiden op een aankomende concertreeks. Dit werd gedaan doormiddel van een warming up op het nummer 'Binnen'. Het was zo leuk om te zien dat fans zo lekker enthousiast mee deden! Mijn complimeten!

Ook dit jaar werden weer hele leuke wensen vervuld. Dit blijft toch altijd een heel leuk onderdeel. Hoe bijzonder is het dat we samen met Marco wensen van fans mogen laten uitkomen. Ik vind het persoonlijk ook heel leuk dat je weet dat sommige nog een heel leuk momentje op het podium zullen gaan krijgen tijdens de Fanclubdag. 

Dit jaar hadden we twee spellen, het spel Alles Mag Op De Fanclubdag (een leuke variant van Alles Mag Op Zaterdag) en het grote Pinokkiospel. 
Bij het spel Alles Mag Op De Fanclubdag mochten twee fans in één trui met Marco, hoe gaaf is dat?!
Bij het Pinokkiospel kon Marco een prijs winnen. Hij kon kiezen uit twee prijzen, namelijk een mand met Italiaanse producten of een envelop waar Marco de inhoud niet van kon.
We weten natuurlijk allemaal dat Marco zo lekker enthousiast en ook een tikje nieuwsgierig is, dus hoopte we dat hij voor de envelop zou gaan en dat deed hij hoor! Hij won een shoot met niemand minder dan Kim Feenstra. Een wens die uit komt voor Marco! Aan het einde van de dag was de loterij en had Mary, de moeder van Marco zelfs prijs, hoe ongelofelijk is dat! Mary kreeg het Italiaanse pakket waar Marco voor had kunnen kiezen bij het Pinokkiospel.
 


Marco gaat altijd met zijn tijd mee, nu dus ook met de Borsato Weblog. 
De eigenaar van Qball was aanwezig tijdens de Fanclubdag. Hij presenteerde een nieuwe variant van de Weblog. Het zal niet lang meer duren voor deze nieuwe variant online verschijnt. Je krijgt net als op Facebook een tijdlijn, waarin jouw logjes verschijnen met o.a. je Instagram, Facebook, Twitter enz.
Hoe cool is dat?!

Gert van der Vijver, beter bekend als zandtovenaar heeft tijdens deze dag liedjes van Marco in zand getekend, dit was zo ontroerend en zo mooi!
Hij heeft zelfs een nieuw liedje '18 Jaar' Van het nieuwe album 'Thuis' van Marco uitgebeeld. Dat was wel heel erg gaaf kan ik je vertellen! Het nieuwe album van Marco komt uit op vrijdag 17 november. 

William Rutten kennen we allemaal o.a. als jury van 'Het Perfecte Plaatje'. Hij heeft bijna alle bekende uit de showbizz voor zijn lens gehad.Het was dan ook bijzonder dat we hem als gast erbij mochten hebben.
William heeft veel over fotografie verteld, nam deel als Teamcaptain aan het spel Alles Mag Op De Fanclubdag en heeft samen met Marco de foto's van de foto-expositie tijdens de Fanclubdag beoordeeld. 

Aan het einde van de dag mochten negen fans voor Marco zingen, onder leiding van Daniël Kist op piano. Wat deden ze dit goed! 
 

De dag werd afgesloten met het filmpje van de Flashmob die werd opgenomen in Almere. Dit filmpje zegt meer dan genoeg! Fans die samen komen voor dezelfde passie met hetzelfde doel. Ik vond het kleine meisje dat als eerste starte met de muziek heel erg stoer, knap hoor!

Als laatste werden wij als medewerkers van de fanclub het podium op geroepen. We werden bedankt, maar niet zomaar bedankt. We kregen allemaal een unieke Borsatokoffer! We voelde ons even de koffermeisjes van Linda Marco. 
Marco kreeg een mooie bos bloemen aangereikt en Nathalie kreeg van Marco een stedentrip cadeau voor haar samen met haar lieve Roger, hoe lief! Heel veel plezier alvast lieve schat!

De Fanclubdag kwam tot een einde. Na het opruimen hebben we nog gezellig met zijn alle gegeten. Een aantal medewerkers bleven nog een nachtje slapen en sommigen gingen naar huis.Het was een weekend om nooit meer te vergeten. Ik heb persoonlijk veel ervaringen op mogen doen waar ik heel trots op ben, veel nieuwe mensen mogen ontmoeten en vooral heel veel vrolijke gezichten voorbij mogen zien komen. Ik wil daarom ook iedereen en Nathalie en Marco in het bijzonder bedanken voor het onvergetelijke weekend.
Ik zeg tot volgend jaar!
 
Liefs, Venice
Team Tifosi 
De Vrijwilligers voor de Fanclubdag 2017 zijn bekend!
Na een succesvolle België Meeting hebben we met het team, tussen de vakanties door, keihard gewerkt om wederom een prachtige Fanclubdag in elkaar te draaien. En ondanks dat de spanning begint op te lopen, veel al wel is geregeld, zijn we er nog (lang) niet!

 
De fanclub, bestaande uit 12 enthousiaste medewerkers en 1 gestresste voorzitter haha, zal uiteraard deze dag diverse activiteiten begeleiden, maar we hebben nog meer vrijwilligers nodig die de mouwen opstropen. Er zijn uiteenlopende taken deze dag, maar voor elke taak geldt: handen uit de mouwen en beste beentje voor!
Jullie hebben je weer vol enthousiasme opgegeven, waarvoor ik jullie hartelijk wil bedanken. Geen stichting kan zonder vrijwilligers, dus we zijn blij dat we altijd in grote getale op jullie kunnen rekenen! En wat een hoop fans hadden zich dit keer opgegeven, hoe fijn! Het is helaas onmogelijk om alle liefhebbers in te zetten en een keuze maken uit al deze aanmeldingen was dan ook nog nooit zo moeilijk, want de wetenschap mensen te teleurstellen is nooit fijn. Het belangrijkste blijft natuurlijk de kwaliteit van de fanclubdag. De kwaliteit staat altijd voorop. 
 
 
Ik heb inmiddels een lijst van maar liefst 45 mensen die deze dag mogen helpen, naast de medewerkers van de fanclub. Hierin zitten mensen die al eerder geholpen hebben, maar ook hebben we weer mensen die nog nooit of anders een aantal jaar niet, vrijwilliger zijn geweest. Het is dus een gezonde mengeling van ervaren en minder ervaren mensen.
 
De draaiboeken voor de vrijwilligers zullen nog volgen maar het belangrijkste is nu dat men weet wie dit jaar als vrijwilliger aan de slag mag!
 
               
Dit jaar zal het draaiboek gemaild worden naar:
 
Medewerkers Fanclub:
Bianca den Harder
Corine van Namen
Diana Verschoor
Eric Bus
Hillie Hop
Imke van Cleemputte
Kimberley Vaessen
Lunarda Thomas
Marja Nederkoorn
Monique Altena
Venice Schell
Yaiza Kessels
 
Maar ook naar:
Angela van Eert
Angelique de Vogel
Anja van den Daele
Anjo Heusingveld
Annemarie Zwarthoed
Asmara Thielen
Aukje de Vries
Bea van Rumpt
Bianca van Kerckvoorde
Cindy van Baaren
Dagmar Maassen
Danielle Fafienie
Desiree Diederen
Ellen Rabouw
Elles Dauvillier
Esther Dekker
Francien Kampschreur
Ingrid van Baaren
Iris Kikkert
Jacqueline van Haren
Jan Vens
Jeroen Pauwels
Johnny Hermans
Julian Steenbeek
Kelly van Luijk
Karin van Viegen
Linda van Blijderveen
Linda Zwartendijk
Marcha ter Burg
Marijke Meijer
Mariska Over
Marjolein Heijkoop-Snel
Martine Westerlaken
Melissa van der Heiden
Mireille de Kort-Smits
Neske Bron
Nienke Griffioen
Patricia van der Schoot
Rebecca Struik
Regina ten Kate
Roberta Spanjaard
Roger Jacobs
Sjoukje Postma
Sonja Malefijt
Tamara van Wijk
 
Ik hoop dat iedereen, vrijwilliger of geen vrijwilliger, een hele leuke dag zal hebben! En geef je volgend jaar gewoon weer op, want elk jaar zitten er immers nieuwe mensen bij!
 
              
 
Groetjes, ook namens mijn collega's,
 
Nathalie
 
PS: Ben je vrijwilliger en heb je een kaartje voor de FCD gekocht? Je mag hem weggeven of je kunt je geld terug krijgen. Mail dan even naar Diana!
 
Hoera! Venice is jarig!

Vandaag vieren we feest, want onze Venice is jarig! Ze is de jongste van ons team en 22 jaar geworden. Venice is inmiddels lekker ingeburgerd en we merken dan ook niet dat ze nog maar kort bij ons team hoort. Ze is ontzettend enthousiast en pakt de dingen lekker snel op! Venice is heel erg handig in alles wat met filmpjes en fotobewerking te maken heeft. Hier maken we dan ook dankbaar gebruik van. Ze reageert regelmatig op de logjes van Borsato Weblog, maar ook Social Media en Borsato.nl behoren tot haar taken. Naast het werken voor de fanclub heeft ze ook een drukke baan in de revalidatiezorg, maar vandaag gaat Venice lekker genieten van haar verjaardag.
Lieve Venice, we wensen je een hele fijne dag toe en laat je maar lekker verwennen!
Liefs van je collega’s 
Wat was de workshop leuk!
Op zaterdag 20 mei stond bij veel fans een dikke streep in de agenda, want deze dag was de workshop. De werkgroep ‘workshop’ kwam regelmatig bij elkaar om met elkaar te overleggen en alle voorbereidingen te doen. Toen werd al snel duidelijk dat het ontzettend leuk is om zo'n fotoboekje te maken, maar dat niemand het zo goed kan als Ellen.  Onder leiding van Patricia en Ellen werden er zelfs oefenavonden georganiseerd. We willen Ellen dan nog een keer extra bedanken, want zij heeft dit alles bedacht en ook voor een groot deel voorbereid met hulp van Patricia, Hillie, Ingrid, Venice, Imke en natuurlijk Nathalie want bij haar thuis hadden we alle ruimte om te knutselen en we moesten ook iemand hebben die de lekkere hapjes op at. Jullie snappen wel dat de voorbereidingen hierdoor enorm zwaar zijn geweest
 

Zaterdag was het dan eindelijk DE zaterdag van de workshop, de zaterdag waar de fans echt naar uitkeken, zoals wij konden zien op sociale media en wij telden de dagen ook af want ook wij hadden er veel zin in.
Rond half 11 werden alle vrijwilligers verwacht in de Weistaar in Maarsbergen en even later heette Nathalie ons allemaal van harte welkom. Op het moment dat Nathalie vertelde dat Marco, ondanks dat zijn lieve schoonmoeder de dag daarvoor was overleden, toch even langs zou komen, kwam Marco er al aan. Eigenlijk uren te vroeg hihi, maar wat geweldig dat Marco toch langs kwam. Echt respect! Patricia legde uit hoe het allemaal in zijn werk ging en alles kon worden klaargelegd. De merchandise kraam werd helemaal in orde gemaakt met 'oude', maar ook mooie nieuwe items.
Ook kwamen de eerste fans er al aan en reageerden heel enthousiast dat Marco er toch was, want dat hadden de meesten natuurlijk niet verwacht.
 

Allemaal mochten ze met Marco op de foto en even later konden ze gaan knutselen aan het mooie persoonlijke fotoboekje. Marco sprak ook nog een woordje, liep door de zaal, sprak met de fans, maakte foto’s… en ondertussen werd er muziek gedraaid, van Marco natuurlijk, op de achtergrond.
 
   

Rond 13.00 uur werd de overheerlijke lunch klaargezet in buffetvorm en konden we gaan eten. Echt heerlijk was het. We kwamen niets tekort.
 

Ondertussen werd de merchandise kraam regelmatig bezocht. Samen met Bianca en Monique stond ik bij de merchandise kraam. De nieuwe merchandise, zoals het knuffelbeertje, de oorbellen, make-up tasje, het theepakketje, het plankje enz. werden veelvuldig gekocht. Het was heel gezellig, zowel achter de kraam, als met de fans. Iedereen kwam wel een keer langs.
 

Tegen 15.00 uur kondigde Marco aan dat hij weer weg moest en onder luid applaus vertrok hij naar zijn lieve gezin waar hij natuurlijk heel hard nodig was. Daarna knutselde iedereen nog gauw door, want ze wilden het fotoboekje toch wel af hebben.En voor we het wisten was het echt tijd om op te ruimen en werd er nog een groepsfoto gemaakt.Alle vrijwilligers kregen een goodie bag mee naar huis en sommige fans bleven nog langer, want die plakten het diner er nog achteraan.
Het was een hele leuke, gezellige en vooral geslaagde workshop! Iedereen ging naar huis met een prachtig persoonlijk fotoboekje! Complimenten aan de werkgroep van deze zeer geslaagde workshop. In het bijzonder Patricia en Ellen, want zij hebben toch wel het meeste werk verricht.
Ik heb genoten en ik denk iedereen met mij!
 
Liefs.
Marja
 
Workshop feitjes
Na maanden voorbereidingen door onze creatieve werkgroep is het dan bijna zover. De workshop komt eraan!
 

We hebben nog even wat belangrijke dingen op een rijtje gezet voor jullie. Altijd handig want wij snappen dat de zenuwen al behoorlijk oplopen. Want Marco komt immers ook langs en dat geeft toch altijd wat extra stress. Hebben jullie al een afspraak gemaakt bij de kapper? Weet je al wat je aan gaat doen? Een trui is misschien wat warm, een vest is altijd handig die kan immers altijd uit mocht je het toch wel erg warm krijgen. Of toch dat ene mooie jurkje waar je er best goed uit in ziet, haha dillema’s genoeg.

Nu over naar de zaken die ECHT belangrijk zijn:

De workshop start om 11.30 uur en zal tussen 16.00 en 17.00 uur klaar zijn. De locatie waar we jullie verwachten is:

De Weistaar
Rottegatsteeg 6
3953MN Maarsbergen


Wat zeker ook handig is om mee te nemen zijn de volgende spulletjes:
* Schaar
* potlood en gum (evt. puntenslijper)
* Versiersels (denk daarbij aan linten, strikjes, knoopjes, bedeltjes, stickertjes, misschien een haarlokje)
* Veel foto’s
* Songteksten of quotes (geprint)

En voor de ervaren scrappers:

* Snijmat
* Liniaal
* Snijliniaal
* Snijmesje

Mocht je de foto’s nog niet besteld hebben dan kan je dat via deze link nog even doen, want deze heb je echt wel nodig om je fotoboekje compleet te maken. Doe het wel op tijd, want er gaan een paar werkdagen overheen voordat je ze binnen hebt. 
Wij hopen jullie allen te zien op Zaterdag 20 mei in de Weistaar, we gaan er weer een gezellige middag van maken!

Tot dan!

Liefs, de crea bea’s van Team Tifosi
Werken voor de allerleukste fanclub!
'Ik moet even een eind terug in mijn gedachten wanneer het ook alweer was dat ik iets met Marco te maken kreeg. 

Het was niet direct na de Soundmixshow, maar ongeveer in de tijd van 'Dromen Zijn Bedrog'. Ik woonde in Leiden op een kamer en daar vlakbij stond op 3 oktober altijd de kermis. Daar is het Marco virus begonnen. De hele dag door draaiden de kermisklanten de muziek van Marco. 'Dromen Zijn Bedrog' stond toen natuurlijk op de eerste plaats in de hitlijst dus dat schalde de hele dag door de speakers. Die eerste CD moest ik dan ook hebben. Die sprak mij meteen al aan hoewel ik verder nog niet actief was om ook naar optredens te gaan. Wel kwam ik erachter dat er ook een fanclub van Marco bestond dus daar ben ik lid van geworden. En ik kan mij herinneren dat het toen al zo was, dat fans van de fanclub iets eerder kaartjes konden bestellen voor concerten. Het eerste grote concert waar ik bij was, was in de Kuip op een mooie zonnige dag.
 

Toen was ik verkocht, dit was zo gaaf! Daarna wilde ik natuurlijk meer en ging ik steeds meer van Marco volgen. Ik miste geen CD meer, schreef mij overal in wat prijsvragen betreft als er weer iets te winnen viel waar Marco bij betrokken was. Ik won ook eigenlijk best vaak iets. Zo ben ik bij luistersessies geweest, filmpresentatie, CD presentaties, varen met Marco, uitreikingen van het een of ander en bij de Nationale Sportweek en noem maar op. Ook ging ik naar de jaarlijkse Fanclubdag. Wat toen nog een stuk kleiner was dan tegenwoordig.  
 

Jaren later toen ik in 2007 weer naar een Fanclubdag was, kocht ik lootjes bij de lootjeskraam. Aan het eind van de dag werden die lootjes getrokken uit een grote glazen pot. De prijzen waren niet mis. Concertkaartjes of een duik met Marco maar er was ook nog een prijs: Een zoen van Marco op het podium!!
 

En jawel hoor, ik hoorde toch echt mijn nummertje omroepen door de microfoon. Het eerste wat ik dan ook dacht was, nee dat durf ik niet...maar ja, ik was met een vriendin en die zei natuurlijk meteen...jij gaat wel! Nou oke, ik naar het podium om een zoen van Marco te ontvangen en er werden meteen foto’s gemaakt. (Ik weet het niet zeker maar volgens mij was het ook mijn eerste foto). Nou mijn dag was goed!
  

Daarna was ik echt helemaal om en miste geen concert en ging soms meerdere malen naar hetzelfde concert (wat andere mensen soms echt niet begrijpen, maar jullie vast wel…. Ik was al vroeg aanwezig om een plekje vooraan te bemachtigen. Ook heb ik in Arnhem een keer flyers uitgedeeld bij een concert zodat we daarna naar binnen mochten om nog een keer het concert te kunnen zien. Ik ging het hele land door om Marco te volgen. In deze tijd was ik vaak met Bianca Heemskerk (misschien kennen jullie haar nog wel, zij is ook medewerker geweest voor de fanclub maar inmiddels al bijna 4 jaar niet meer bij ons). Zij woonde vlakbij mij en regelmatig spraken we ook tussendoor met elkaar af. Het was ook superleuk voor haar dat ze medewerker mocht worden van de fanclub. Daar was ze ook zo enthousiast over en hebben we het ook vaak over gehad. Ze was zo’n mooi positief persoon, blij dat ik haar ooit heb gekend.
  

Ik gaf mij ook de laatste jaren op als vrijwilliger voor de Fanclubdag en dat heb ik drie keer mogen doen. Ik heb een keer bij de lootjeskraam gestaan en in Nijkerk stond ik met Marianne de hele dag bij de receptie. Afgelopen jaar deed ik de catering voor alle vrijwilligers. Alle taken die ik heb gedaan vond ik erg leuk om te doen. En als bedankje kregen we daarna een vrijwilligersetentje, een superleuke avond met alle andere vrijwilligers maar natuurlijk ook met Marco.

En toen werd het januari van dit jaar en kreeg ik een berichtje van Nathalie. Met een vraag of ik interesse had om iets te gaan doen voor de fanclub. Ik stond even perplex en vroeg mij af of ze echt mij bedoelde maar dat bleek toch echt zo. Na een heel leuk gesprek besloot ik ja te zeggen. 
Inmiddels ben ik al drie maanden 'aan het werk’ voor de allerleukste fanclub. Ik zit in verschillende werkgroepjes. Namelijk voor de Fanclubdag, de Workshop, Social Media, Borsato.nl en de Nieuwsbrief. We zitten met z’n allen in verschillende apps en zo wordt al het werk verdeeld en met elkaar komt het altijd goed.
Hoewel ik een hoop moet leren en dingen doe die ik nog nooit eerder heb gedaan, heb ik in een korte tijd al veel geleerd. Ik heb er alle vertrouwen in dat alles goed gaat komen. Iedereen is ook zo behulpzaam. Zo ben ik een ochtend bij Diana geweest om de ins en outs te horen. Ik vind het in ieder geval ook heel erg leuk om er mee bezig te zijn. Samen met Venice en Monique ben ik dus één van de drie nieuwe medewerkers en we vielen dan ook meteen met onze neus in de boter omdat we mee mochten met het jaarlijkse teamuitje van Tifosi.
 

Dat we een hele leuke middag hadden, dat staat al in een andere log. Ook namen we die middag afscheid van Martine en Esther die ook heel veel hebben gedaan de afgelopen jaren. Uiteindelijk hopen wij dan ook net zoveel ervaring op te doen zoals zij hebben gedaan.

Liefs Ingrid

Werken voor de allerleukste fanclub van Nederland
Toen Marco in de zomer van 1994 het nummer ‘Dromen Zijn Bedrog' uitbracht was ik eigenlijk verbaasd. Ik hield helemaal niet van Nederlandstalige muziek, maar wat vond ik dit een onwijs leuk nummer. En de man die dit zong, nou hier was niks mis mee! Toen het album uitkwam heb ik deze ook vrij snel gekocht.

Mijn allereerste concert was bij de tour ‘De Waarheid’ in 1997 in Rotterdam Ahoy. Ik had kaarten gewonnen via het Veronica Magazine. Ik ging samen met een vriendin in de bus naar Rotterdam. Helaas voor ons speelde het Nederlands Elftal ook net, waardoor we in de file kwamen te staan. Het concert was al drie kwartier bezig toen wij arriveerden. Ik baalde behoorlijk! Iemand van de beveiliging leidde ons naar binnen en vertelde me dat we even om moesten lopen omdat er rechts vooraan nog wel plaats was. Dus wij zijn door de menigte naar de zijkant gelopen om zo naar voren te kunnen, en ja hoor daar was nog plek. We hadden 45 minuten gemist maar ondanks dat hebben we zo genoten! Wat een fantastische man om te zien, wat was hij live goed, en wat een feestje werd hier gemaakt! Oh ja, wat stonden we dichtbij. Ik was helemaal om, dit was een man waarvoor ik wel wat kilometers wilde afleggen. En dat ging ik dus ook doen. Ik ging naar de Kuip, naar het Gelredome en ohhh wat was dit genieten. Het enige probleem was dat ik een zitplaats had. Maar hier kwam snel verandering in.

Ik was nog geen lid van de fanclub want ik dacht altijd dat dat iets voor kinderen was. Hoe heb ik dit kunnen denken. Totdat ik er in 2008 achter kwam dat dit echt niet zo was. Dus ben ik snel lid geworden. En dat heeft me wat gebracht. Allereerst een weblog waar ik dagelijks op te vinden was, en ondanks dat ik nog niet helemaal begreep hoe het moest deed ik gezellig mee en door die weblog heb ik mensen leren kennen, mensen met dezelfde passie als ik, mensen waar ik een vriendschap mee heb opgebouwd.

In 2009 ben ik uitgenodigd om mee te gaan naar het Sportpaleis in Antwerpen en had ik voor het eerst een kaart in de Golden Cirkel. En ik vergeet het nooit weer, ik viel letterlijk voor Marco met als gevolg dat ik een dikke blauwe kin had....haha. In juni 2009 kwam Guus Meeuwis bij ons in Heerenveen, ik ben geen fan van Guus maar wel van de gastartiest! En dat was Marco. Ik kon via de fanclub kaartjes krijgen om te gaan genieten van Guus…ehhh Marco!

Tijdens het eerste fanclubweekend in 2009 won ik 2 concertkaartjes met Meet en Greet. Ik was door het dolle heen! Deze Meet en Greet was in 2010 in het Westerpark waar we met onze blote voeten in het gras stonden. Daarna volgden nog vele besloten concerten, The Voice of Holland opnames en natuurlijk alle tours van Marco. Zoals de tour 3Dimensies, Ik mocht komen slapen in de tentjes die in het Gelredome stonden, zo ontzettend gaaf! Echt om nooit te vergeten.
 

Samen genieten met je dochter is ook zo bijzonder. Mijn dochter werd 10 jaar en s ’ochtends vroeg kreeg ze een concertkaartje voor Marco cadeau, want die avond was Marco vlakbij! En de fanclub had geregeld dat ze eerder naar binnen mocht om zo het allermooiste plekje te bemachtigen. Ik zie haar nog staan met haar roos die ze aan Marco gaf! Wat een fijne verjaardag was dit. Dat was haar verjaardag maar de mijne was ook niet mis.

​Ik was jarig op DE FANCLUBDAG ALLERTIJDEN, de dag dat Marco vierde dat hij 25 jaar in het vak zat. En daar was ik natuurlijk bij! En weet je, toen we na de bingo in de bar zaten en het 00.00 uur was gingen ze voor me zingen en de allereerste die me feliciteerde zoende was Marco.

Hoe cool is dat…ik ruik nog steeds zijn luchtje…

Als ik er over nadenk heb ik zoveel momentjes ingelijst, zoveel om nooit te vergeten en waar ik zo ontzettend dankbaar voor ben.
Vorig jaar mocht ik voor het eerst vrijwilliger zijn op de Fanclubdag. En dat betekende hard werken en bijna geen Marco zien, maar wat wilde ik dit graag doen, alles eens van de andere kant bekijken. Want wat doen ze nu allemaal? Ik had hele fijne taken gekregen. Samen met Imke en Marja zijn we begonnen met de kaartcontrole en het naar binnen begeleiden van de mindervaliden. Daarna stond ik bij de kraam met de gelukslootjes. Wat was dit fijn om te doen. Al die blije gezichten van iedereen, zo fijn!

Tja en toen, 22 januari, kwam ik moe uit mijn werk en nadat ik me had omgekleed ging ik mijn mail maar eens checken. En ineens zag ik staan, Redactie Borsato, met Vraagje….Dus ik snel aanklikken want dit was iets anders dan anders, Ik krijg nooit mail van Redactie Borsato. Er stond dat ik wel verrast zou zijn door de mail. Alles stond gelijk op scherp, ik was niet meer moe van het harde werken en ging snel verder lezen. Ik las en ik las het nog eens en dacht, dit kan niet, dit vraag je aan mij? Ik keek mijn man aan en zei heel rustig dat ik een mail van Nathalie had gekregen. Oh, was het antwoord, wat wil ze? Toen was het met de rust gedaan, ik kon het bijna niet geloven maar er werd me gevraagd of ik voor de Fanclub wilde gaan werken. En dat riep ik dan ook heel luid door de kamer! Nathalie vroeg of er ik er over na wilde denken en dan met elkaar af te spreken. Nou dat nadenken hoefde niet want wat vond ik dit een eer dat ze mijn gevraagd had en mailde dat dan ook de volgende dag terug. En aangezien ik moest werken had ik de hele dag tijd om na te denken wat ik zou willen zeggen. Ik had een dag vrij gevraagd en  ging naar Almere waar Nathalie me veel, heel veel heeft verteld. Met de nadruk op dat dit best veel vrije tijd kost maar dat had ik eigenlijk wel een beetje in de gaten met alles wat ze me had verteld.
En nadat ik JA, IK WIL had gemaild zit ik sinds 31 januari in mijn proeftijd, en in die proeftijd heb ik al veel geleerd. Bianca is mijn coach en ben dan ook direct een dag naar haar toe gegaan. Bianca heeft me heel veel verteld en uitgelegd. Het is echt niet te geloven wat deze meiden en man allemaal doen. Dit zie je pas als je er zelf mee bezig bent. We hebben veel werkgroepen en voor alle groepen zijn er groepsapps en ik kan je vertellen dat er wat wordt af geappt. Als ik een dag werk dan kan het zomaar zo zijn dat ik zo’n 100 apps of meer heb gemist. En dan is het nog rustig….haha  Ik zit in de werkgroep Social Media, Borsato Weblog, Borsato.nl en Nieuwsbrief. Ik vond en vind het eigenlijk nog steeds best spannend. Ik doe dingen die ik nog nooit heb gedaan, maar je doet het nooit alleen. Van alle kanten krijg je hulp. Teksten worden in de app of mail gezet en met elkaar kijken we ernaar. Het is een team die echt alles met en voor elkaar doet. Daar ben ik al achter, heel fijn! Je staat echt niet alleen en ik voel me dan ook heel erg welkom.Vorige maand gingen we afscheid van Martine en Esther nemen en had ik dus mijn eerste teamuitje. Echt heel bijzonder dit! Ik ben blij voor het vertrouwen dat me gegeven wordt om dit werk te mogen doen. Ik hoop dan ook van harte dat mijn proeftijd wordt verlengd en ik vele leuke dingen voor en met jullie mag gaan doen.
 
Liefs Monique 

 
 
"Tienduizend kleuren in de lucht
Het regent tranen van geluk"