Welkom bij de Tifosi!
                                                 
Tifosi di Marco Borsato is de officiele fanclub van Marco Borsato. Sinds 1994 ben ik voorzitter van deze fanclub en tegenwoordig run ik het dagelijks bestuur hiervan samen
met Bianca den Harder, Corine van Namen, Diana Verschoor en Kimberley Vaessen. Verder horen bij dit team AnjaEricHillie, JohnnyLisanneLunarda
Monique, SandraVenice en Yaiza op wie ik altijd kan rekenen.

Op deze weblog lees je hoe het achter de schermen van de fanclub gaat. Een kijkje in de keuken dus! Bevalt een recept je? Laat dan gerust een berichtje achter!

Groetjes,

Nathalie Thielen
Tifosi di Marco Borsato!
Mailen? *klik*!Lid worden van de fanclub?
* 2x per jaar de Tifosi ontvangen op a4 formaat!
* Voorrang kaartverkoop stadionconcerten
* Een eigen Borsatoweblog
* Een eigen Tifosi ledenpas
* Marco op de fanclubdag ontmoeten?


Word dan nu lid van de Fanclub!
Kijk op onze website voor meer informatie.
 

Voor altijd in ons hart

Bianca Heemskerk (heartbounce)

3 juli 1972 - 18 juli 2013 
Bezoekers
Op dit moment zijn er 4 fans ;
en 4 gast fans .
Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Tifosi's nabestellen!
Zoeken
Merchandise shop
E-mail alert
Foto album
Tifosi Tripje 2012
Klokje
Wij zijn ook te vinden op:
    
Niet vergeten!
2 januari (1969)
Lunarda Thomas

2 januari (1972)
Anja van den Daele

4 januari (1970)
Edwin de Groot

10 januari (1990)
Marieke Dollekamp

21 januari (1975)
Diana Verschoor

23 januari (1962)
Sandra Sahupala

1 februari (1969)
Nathalie Thielen

23 februari (1976)
Sandra Meeuwsen

1 maart (1973)
Bianca den Harder

5 maart (1973)
Corine van Namen

16 maart (1973)
Hillie Hop

1 april (1956)
Kees ten Dam

14 april (1984)
Yaiza Kessels

19 april (1971)
Monique Altena

9 mei (1998)
Lisanne Maasland

26 juni (1995)
Venice Schell

16 juli (1981)
Arno Schlijper

16 augustus (1981)
Eric Bus

22 augustus (1955)
Ton Dijkman

17 september (1988)
Kimberley Vaessen

23 september (2001)
Senna Borsato

30 september (1968)
Eric van de Bovenkamp

12 oktober (1959)
Johnny Herman

2 november (1964)
Arnold van Dongen

30 november (1998)
Luca Borsato

3 december (2002)
Jada Borsato

6 december (1968)
John Ewbank

9 december (1967)
Armando Borsato

10 december (1967)
Leontine Borsato

11 december (1973)
Lodewijk van Gorp

21 december (1966)
Marco Borsato
Mijn laatste reacties
Hoi MammaMIa, Sinds...
14:01, 10 mrt 2019
...
15:41, 24 okt 2018
Dat klopt helemaal,...
21:04, 23 okt 2018
Wat fijn om te lezen dat...
21:01, 23 okt 2018
Wat fijn dat je al zo je...
13:02, 18 okt 2018
...
12:58, 18 okt 2018
Wat super leuk Wendy! We...
19:18, 16 okt 2018
Jeetje Esther, wat naar...
21:47, 8 okt 2018
Het was zeker een hele...
21:41, 8 okt 2018
Jeeejjj. wat heb jij weer...
21:38, 8 okt 2018
Fans gezocht!
Jaja, ik heb jullie weer eens nodig! Het gaat om een filmpje voor de fanclubdag.
Misschien heb je al gelezen dat we met elkaar willen gaan zingen. De tekst van het lied loopt achter op het scherm mee, zodat iedereen uit volle borst mee kan brullen zonder te hoeven nadenken wat er ook alweer gezongen wordt.

Om deze tekst op te leuken wil ik een filmpje maken waar je fans op ziet zingen. Soms een grote groep, soms een kleine groep, soms iemand alleen. Lijkt het je leuk om mee te doen? Lees dan even verder!

De eisen: 

* je hebt een leeftijd (welke maakt niet uit)
* je hebt een geslacht (welke maakt niet uit)
* je hebt geen groene of blauwe (spijkerbroek) kleding aan
* je hebt wel witte, eventueel met zwart accent, kleding aan
* je kunt a.s. maandag 5 oktober om kwart voor 11 in Alkmaar zijn (tot ong. 13.30)
* je kunt meezingen (geluid gebruiken we niet) of playbacken

Wij bieden: 

* koffie, thee, water of limonade uit plastic bekertjes
* geen lunch: zelf brood meenemen of verhongeren
* geen salaris
* geen reiskosten vergoeding
* geen Marco
* een rol in een clipje wat slechts 1x vertoond zal worden 

Onweerstaanbaar toch?

Lijkt dit je wat? Mail dan naarvideo@borsato-fanclub.nl voor donderdagavond 0.00 uur.
Dan hoor je uiterlijk vrijdag of je er bij zit.
De tekst en het liedje krijg je dan ook te horen, voor wie thuis voor de spiegel gezichtsuitdrukkingen of danspasjes wil oefenen!

Let op: Kun je niet meteen om elf uur (dan willen we beginnen) dan kun je helaas niet meedoen.

Ben benieuwd naar jullie reacties!


Nathalie
Johnny is jarig!
Vandaag vieren we feest, want onze Johnny is jarig. Hij is de man met de sterke armen binnen ons team en mag vandaag 59 kaarsjes uitblazen. Johnny is nog niet zolang medewerker binnen ons team, maar voelt zich al lekker thuis tussen ‘zijn’ 13 vrouwen en Eric. Hij is handig in techniek en computers hebben geen geheimen voor hem. Dat komt ons goed van pas. Geen enkel werkje is hem teveel en zo ging hij onlangs aan de slag met hamer en zaag voor de Fanclubdag. In zijn vrije tijd houdt hij van een heerlijk ritje met de tandem, samen met Anja fietst hij langs idyllische plekjes in Belgie en Nederland. Voor een concert van Marco vindt hij een kilometer meer of minder rijden geen enkel probleem. Thuis kan hij genieten van een heerlijk kopje koffie met gebak en samen met zijn twee kleinzonen Emiel en Ties beleeft hij uren speelplezier.
 


Vandaag mag het werkmateriaal in de kast en de computerschermen uit, want hij mag zich heerlijk laten verwennen door Anja. Namens ons hele team van harte gefeliciteerd met je verjaardag lieve Johnny!

                   
Anja I Bianca l Corine I Diana I Eric I Hillie I Kimberley I Lisanne I  Lunarda I Monique | Sandra | Venice|  Yaiza | Nathalie
Voorbereidingen Fanweekend
Nog maar 22 dagen en dan is het zover, het Fanweekend waar we allemaal ontzettend naar uit kijken. Niet alleen jullie kijken hier naar uit, maar ook wij en zeker Marco kan niet wachten! Een weekend waarin Marco een zeer grote rol speelt. Maar voor dat het zover is zijn er ontzettend veel dingen die geregeld moeten worden.

We beginnen hier maanden van te voren al mee, eigenlijk al vrij snel na de Fanclubdag. Allereerst wordt er een blik geworpen in de agenda van Marco. Want Marco heeft zelden een weekend vrij, vaak staat zijn agenda al vrij vol en als we dan een vrij weekend vinden zetten we daar snel een groot kruis in….zo die is bezet, dat gaat ons weekend worden! (Als al het andere natuurlijk meewerkt). Ook in al onze agenda’s wordt dit weekend geblokt.
 

Als we een datum hebben kunnen we gaan zoeken naar een geschikte locatie en dit valt nog niet mee! Het is een weekend en we willen dan natuurlijk het hele weekend op één locatie houden. De locatie moet dus voor verschillende dingen geschikt zijn en zeker voor de hoeveelheid mensen! Zodra we een locatie gevonden hebben (en we hebben nu een hele gave locatie) gaan we er een kijkje nemen om de sfeer te proeven. Is dit de plaats waar we het mooiste weekend van het jaar willen en kunnen houden? Zodra we besloten hebben waar het Fanweekend zal zijn kunnen we echt beginnen met het invullen van de dag.Zoals ieder jaar hebben we ook nu een thema bedacht en dit thema sluit natuurlijk helemaal aan op de Clubtour 'Thuis'. Wij willen heel graag dat jullie je thuis voelen, en dus mag je komen in kleding waarin jij je thuis voelt. Misschien vind je het heerlijk om rond te lopen in een onesie, of in je pyjama, maar ook is het misschien heerlijk om in een joggingbroek rond te lopen. Wij daarentegen gaan er voor zorgen dat de locatie zo is omgetoverd dat jij je zeker thuis gaat voelen. Dit is nog een hele klus en hier zijn we dan ook heel hard mee bezig. Jullie weten niet wat jullie gaan zien!
 

Maar niet alleen de locatie, ook de indeling van de dag is een hele klus, wat gaan we allemaal doen, wie komt er langs, gaan we ook weer een spel spelen en welke gaat dat dan worden en wordt er ook gezongen? Allemaal dingen waar over nagedacht wordt en daarna uitgevoerd wordt!  Zo kon je een wens insturen voor jezelf of voor een ander. Weten jullie nog hoe Pim vorig jaar verrast werd? Met al die mooie meiden die hij bij hem had staan en het biertje dat hij met Marco dronk? Hij heeft hier zo ontzettend van genoten, maar wij ook! Wat was dit leuk om te zien. En hoe cool was het dat we het tweede nummer van Marco’s cd hoorden. '18 Jaar', wat een heerlijke song is dat. Maar ook Gert van den Vijver maakte een ontzettend mooie zandtekeningen van enkele nummers van Marco.
 

De werkgroep 'Fanclubdag' komt regelmatig bij elkaar, gemiddeld 1x per maand om alles tot in de puntjes te regelen. Niet alleen de Fanclubdag moet worden geregeld, maar ook de Borsato Bingo. Er zijn veelal fantastische prijzen te winnen waaronder de mooie pakketten, die samengesteld worden tijdens deze meetings. En tja, toen we dan ook ons uitje met Marco hadden, kregen we van Corine een tas in de handen geduwd met daarin alle lootjes die geniet moeten worden. Ik kan je vertellen dat dit heel veel lootjes zijn. Dit jaar zat er waarschijnlijk een nieuw soort nietje in, want jeetje zeg, we kregen het er bijna niet uit. Hier is wel een paar keer een bloedende vinger van gekomen…haha, maar ook alle enveloppen waarin dan de winnende lootjes gestopt moeten worden werden uitgedeeld. Je snapt dat we door het hele land enkele uren of zelfs avonden mee hebben gezeten.
 

We hebben ook ieder jaar enkele kraampjes nodig, want er is natuurlijk de merchandise waar dit jaar wel erg mooie, nieuwe artikelen staan te pronken! Maar ook de enveloppenkraam, de lootjes, en dit jaar hebben we ook de geluksloten weer. Misschien heb jij dit jaar wel veel geluk! Deze kramen worden gehuurd net zoals de verlichting, doeken, stoelen en tafels. Alles wordt al vroegtijdig gereserveerd.Ik hoop dat ik jullie weer een beetje mee heb kunnen nemen met de voorbereidingen van het meest mooie weekend van het jaar, het Marco Borsato Fanweekend!
We zijn bezig om de laatste puntjes op de I te zetten en we kunnen jullie vertellen dat we er ontzettend veel zin in hebben. Kijken jullie er net zo naar uit als wij? Tot heel snel!

Liefs,
Monique en natuurlijk van al mijn collega's! 

Thuis in een filmpje!
Een filmpje op de Fanclubdag is een gewoonte geworden die we er graag inhouden. In dit logje deed ik al een oproepje waarin jullie je konden opgeven en ik dacht dat ik dan wel even de tijd zou vinden om bij een aantal van jullie thuis te komen filmen, hahaha best grappig dat ik dat toen dacht. Gebleken is dat jullie dus helemaal niet gezellig bij elkaar in één dorpje wonen waardoor ik meerdere filmpjes op een dag kan draaien. Kortom, ik ga het gewoon niet redden om op locatie te komen filmen. Jullie hulp heb ik dan ook echt nodig! En zeg nou zelf, wie wil er nu niet schitteren in een filmpje zoals bijvoorbeeld in het filmpje van de Fakkel optocht van vorig jaar? Niet alleen ik, de fans maar zeker ook Marco vinden het altijd erg leuk om een filmpje te bekijken!

Ik wil je dan ook vragen of jij het liefst 3 verschillende filmpjes wilt insturen van minimaal 10 seconden lang in Landscape stand, liggend dus. Het liefst dat je niet in de camera kijkt, filmen zoals het echt is.
Het kan een filmpje worden van verschillende situaties, bijvoorbeeld tijdens het stofzuigen, terwijl je aardappelen staat te schillen, samen aan de eettafel, afwassen, kinderen die huiswerk maken, babietjes die een fles krijgen, een kind dat leert fietsen, koekjes bakken, de Libelle lezen, Netflixen, dekentje op de bank, koffiedrinken, etc.. Maar misschien voel jij je wel heel erg thuis op het moment dat je de hond aan het uitlaten bent of aan het sporten bent. Nou ja, dat laatste lijkt me niet. Maar eigenlijk de allerdaagse dingen die jou aan thuis denken dus, bij voorkeur ook echt thuis!

Kan ik op je rekenen? Ik heb je echt nodig!

Je mag jouw filmpje sturen via WeTransfer en bij mailadres dit invullen: fanclubdag@borsato-fanclub.nl


En zou je het voor 20 september willen doen? Dan heb ik voldoende tijd (HAHAHAHAHAH) om te monteren!

Groetjes,

Nathalie 
(en haar net zo enthousiaste collega's!)

 
Ranking the Fanclub! Teamuitje 2018!

Al een tijdje stond er op 7 september dikgedrukt in onze agenda’s dat op die datum ons jaarlijkse teamuitje zou plaatsvinden en gisteren was het dan eindelijk zover. Lekker op tijd vertrok ik richting Lelystad om vandaar met Monique naar Amsterdam te rijden en daar eerst even gezellig te lunchen en bijkletsen. Rond 11.15 uur waren we bij Het VOC Café-Schreierstoren in Amsterdam, waar we eigenlijk pas om 12.30 uur zouden verzamelen.
We zochten een plekje op het terras met een prachtig uitzicht!

 

Na een heerlijke lunch zochten we de ruimte op waar onze eerste activiteit zou plaatsvinden. Ranking The Fanclub! Langzaamaan druppelde iedereen binnen en ook Marco arriveerde op het terras. Nadat iedereen elkaar begroet had en we allemaal met Marco op de foto waren geweest, maakten we ons op voor het spel. We werden in teams verdeeld, die we zelf van een naam moesten voorzien. Dat leverde de teamnamen 'Marco’s Boys', 'Borsato Bikkels', 'Grapje', 'Het Verliezende Team' en 'Borsato’s Angels' op. Voor dit leuke spel hadden we een week eerder al, ieder voor zich, een aantal vragen ingevuld zoals bijvoorbeeld ‘Wie is het meest vergeetachtig?’ of ‘Wie heeft de meeste humor?’. De vraag is dan op welke plek rank jij je collega? Tevens moesten we een leuke anekdote noteren in de vragenlijst en onze grootste blunder, maar ook wat je als eerste zou doen wanneer je voorzitter van de Fanclub zou worden. Dat sommige vragen tot grote hilariteit leidde kan je je vast heel goed voorstellen. Haha de lachspieren zijn weer goed getraind. Krijn van der Spoel van Karoline-online.com was de host en leidde ons met humor door het spel heen. Natuurlijk speelden we niet voor niets en was er een leuke prijs te winnen; een heerlijke fles wijn! Na drie verschillende speelrondes werden de vragen nagekeken en de grote winnaar was het team 'Borsato’s Angels'. Helaas had mijn groepje niet gewonnen, maar dat mocht de pret zeker niet drukken.
 
 
Wat was dit een leuk begin van de middag en een geweldige manier om je collega’s beter te leren kennen, waaronder ook de nieuwste collega’s. Want in juli hebben jullie al kunnen lezen dat er twee nieuwe collega's werden ingewerkt. Inmiddels hebben jullie vast al op onze Social Media gelezen wie dat zijn en hoe blij we met ze zijn.
 
Allereerst Johnny, de man van Anja. Johnny is samen met Eric verantwoordelijk voor de techniek. Denk daarbij aan de werkzaamheden achter de websites en het uitvoeren van de technische werkzaamheden tijdens de Fandag. Maar ook motiveert hij de dames binnen de Fanclub met zijn mooie kijk op het leven en de warme manier van schrijven in de appgroepen. Jullie snappen het vast dat we hem niet meer laten gaan.

 

Maar ook Sandra steekt al een tijdje haar handen uit de mouwen binnen onze fanclub. Ze is gestart in de werkgroepen Social Media, Borsato Weblog en Club Borsato en zit sinds kort ook in de werkgroep Nieuwsbrief. Voor Club Borsato is ze al langer actief, omdat ze in de Testgroep Loggers zit. Sandra is scherp, heeft humor, kan leuk schrijven, is heel erg lief en heeft vast nog veel meer in haar mars wat wij allemaal nog gaan ontdekken. Kortom, hele fijne eigenschappen, waarmee ze perfect in ons team past.

 

Na het spel verlieten we de Schreierstoren om aan boord te gaan van de knusse salonboot om een tochtje over de Amsterdamse grachten te gaan maken. Schipper Martha heette ons allemaal welkom en we zochten een plekje in de kajuit van de boot. Toen iedereen een plekje had voorzagen Marco en Nathalie ons allemaal van een drankje en een hapje.
 

Daarna sprak Nathalie ons allemaal toe. Ze bedankte ons voor onze inzet en had voor iedereen een lieve persoonlijke boodschap. Waarna Marco Nathalie liefdevol toesprak en ook iedereen bedankte voor zijn inzet en hoe blij hij is met alles wat wij voor hem en, niet in de laatste plaats, de fans doen.
Je kan je vast wel voorstellen dat we niet veel van Amsterdam hebben gezien, want we waren druk met bijkletsen, foto’s maken en vooral genieten van het samen zijn. En voordat we het wisten meerden we weer aan en was het tijd om afscheid te nemen. We kregen allemaal nog een leuk papieren tasje met daarin een sleutelhanger, pen met logo en eigen naam en een notitieblokje met logo. Zo lief!
 
 
Nadat we allemaal afscheid hadden genomen van elkaar, ging ieder zijn eigen weg richting huis of nog even de stad in. Monique en ik gingen nog even een hapje eten waarna ook wij de auto opzochten en huiswaarts gingen. Dat huiswaarts gaan ging niet zonder slag of stoot, maar die blunder houden we maar lekker even voor ons, haha.
Al met al een dag om nooit te vergeten.


Hou van ons team en van Marco!
 
Liefs,
Hillie
Ook namens mijn collega’s van TdMB
 

 
Hellup!
Natuurlijk roepen we in ons volwassen leven heel vaak 'zelluf doen' als het om belangrijke dingen aankomt, maar nu zet ik onze trots opzij om ongegeneerd een beroep op jullie te doen. We kunnen jullie hulp goed gebruiken!
 

Ik vertel natuurlijk helemaal niks nieuws als ik jullie meld dat op zondag 14 oktober de Fanclubdag zal worden gehouden. Deze datum staat immers al met de permanent marker in hoofdletters in jullie agenda! Dit jaar staat de Fanclubdag geheel in het teken van 'Thuis'. De locatie in Uden past daar gelukkig perfect bij want we kunnen daar een aantal gezellige zitjes creëren, er zijn meer dan voldoende gratis parkeerplekken op loopafstand en de zaal zelf is ook echt te gek. Wel is de zaal op de eerste verdieping, wat betekent dat de rolstoelers met de lift moeten en de mobiele fan enkele trappen moet lopen. Onze kraampjes zullen voor een groot deel op dezelfde verdieping zijn, dus aan je conditie hoef je in principe verder niet te werken voor deze dag!

We hebben ontzettend leuke merchandise besteld, waar ik binnenkort meer van zal laten zien, maar ook zullen er weer grote en kleine wensen worden vervuld en we zijn blij dat ook muziek niet zal ontbreken deze dag. Marco & Band zullen helaas niet optreden, maar dat we optredens hebben die jij niet wilt missen, dat weten we héél zeker!Verder kun je op verschillende plekken bijzondere prijzen winnen, denk aan de altijd zo populaire enveloppenkraam, de loterij en dit jaar hebben we ook de gelukslootjes weer. Wat je dan precies kunt winnen? Nou ja, varen met Marco is vrij populair hihi, maar ook het pizza eten met Marco staat op het lijstje van te winnen prijzen en is erg in trek. Gezellig een kopje koffie drinken met Marco? Kun je winnen! Het zal hoe dan ook de moeite waard zijn! De kinderen zullen uiteraard niet worden vergeten en voor hun is er weer een speciale kinderhoek met leuke activiteiten.
 
Best een lange inleiding eigenlijk, maar nu kom ik tot het punt waar ik hulp nodig heb. Ik zal het in overzichtelijke volgorde uiteen zetten. De vetgedrukte kopjes zijn de verschillende onderdelen waar we hulp bij nodig hebben.

Meedoen aan het spel!
We gaan (ongeveer) het spel 5 tegen 5 spelen! Jawel, ken je het nog van vroeger, met Willem Ruis? Of is er sprake van een kleine generatiekloof, dan kun je het ook ongeveer zien als wat De Jongens Tegen De Meisjes doen. Maar omdat vijf tegen vijf, een presentatrice en een zanger wel erg druk op het podium is, doen wij gewoon Drie Tegen Drie!
We hebben dus twee teams nodig van 3 personen die het op durven nemen tegen 3 andere personen! De vragen die je krijgt zijn allemaal Marco-gerelateerd en gaan over het fan-zijn. Het zal grotendeels gokken worden, maar je kunt er wel te gekke prijzen mee verdienen! Lijkt het je leuk mee te doen? Mail ons dan de 3 namen van de mensen die in jouw team zitten en geef je team ook een naam. Je hoort ruim op tijd of je geselecteerd bent! Doen!
 

Fanmomenten en wensen!
Elk jaar vervullen we meerdere wensen, meestal een stuk of tien, verspreid over beide dagen. Weet jij nu een langgekoesterde wens van een medefan, ken jij de diepste verlangens van jouw introducé of heb je zelf een idee over hoe je iemand heel erg kunt verrassen? Mail ons dan jouw voorstel! Graag de volledige naam en de leeftijd van de persoon in kwestie en wat de wens precies inhoudt.Schitteren in het filmpje!
Ook willen we weer een filmpje maken voor de Fanclubdag. Dat is een goede gewoonte geworden die we graag voortzetten. Maar ja, met zo'n thema kan ik jullie moeilijk allemaal naar Almere laten komen! Dus voor dit filmpje wil ik graag bij jullie thuis filmen! Het gaat dan om alledaagse beelden: samen aan de eettafel, afwassen, kinderen die huiswerk maken, babietjes die een fles krijgen, een kind dat leert fietsen, koekjes bakken, de Libelle lezen, Netflixen, dekentje op de bank, koffiedrinken, etc. Lijkt het je leuk om mee te doen? Stuur ons dan een mailtje met je naam en adres, het aantal mensen dat er in je huis woont (of je opgetrommeld krijgt) en welke leeftijden ze hebben. Ik zal proberen dan op een aantal dagen meerdere mensen te bezoeken. Dit zal na de zomervakantie pas zijn, tenzij het een rotzomer wordt, dan eerder haha. Ik wil namelijk geen zomerse kleren en dito weer op de film, omdat we het in het najaar pas gaan bekijken. Wil je wel meedoen maar woon je in een uithoek of moet je er niet aan denken mij over de vloer te hebben, dan mag je je eigen filmpje ook mailen. Denk erom dat je filmt in landscape, liggend dus. Je telefoon of camera moet je dus NIET rechtop houden. En niet in de camera kijken graag, filmen zoals het echt is! Je mag jouw filmpje sturen via WeTransfer naar fanclubdag@borsato-fanclub.nl.Psychisch voorbereiden!
Er zijn nog twee spellen waar je aan mee kunt doen deze dag. Voor de ene kun je je op de dag zelf opgeven. Voor de ander vissen we gewoon mensen uit het publiek. Meedoen is geheel vrijwillig maar je staat naast Marco dus het is sowieso leuk! Bereid je dus voor de zekerheid voor op deze ultieme uitdaging! Nadenken en praten met Marco op slechts één meter afstand, het is me wat. Alleen daarvoor zou je al een prijs moeten verdienen.
Cadeautjeskraam!
We worden alweer bedolven onder de mailtjes met vragen waar mensen Marco een plezier mee kunnen doen. Zo lief hoe jullie altijd iets mee willen nemen voor hem! Onze meest waardevolle tip is deze: neem niets eetbaars mee wat beperkt houdbaar is. Ten eerste is dat aan het eind van de dag lang zo lekker niet meer, ook krijgt Marco vaak zoveel dat het even duurt voor het gezin alles opgegeten krijgt haha. Voorverpakte etenswaren kunnen natuurlijk wel. Alles wat vacuum zit is prima. Marco is echter op zijn eten/gewicht aan het letten (en wat ziet ie er goed uit!) dus hij zou het erg waarderen als jullie hem niet teveel in verleiding willen brengen met lekkere maar ongezonde dingen. Geen chocola dus, geen colaflesjes... Hij lust het zo graag maar het is zo slecht voor hem! Een goede single malt whisky vindt hij heerlijk, een Italiaanse rode wijn (wijnhuis Antinori bijvoorbeeld) vindt hij zalig. (Onbetaalbaar, maar een van zijn favoriete wijnen is een Tignanello). Andere leuke dingen: gadgets, bv een mooie kurkentrekker, flesopener, gebruiks- of keukenartikelen zijn altijd leuk. Rituals vindt hij lekker. Maar ook geurstokjes of smelttabletten die lekker ruiken. Grappige artikelen die met duiken of fotograferen te maken hebben. Maar... een lieve brief is echter net zo waardevol! Vergeet dat nooit!Jouw liedje...
Geef toe, we hebben allemaal wel een liedje van Marco wat speciaal voor ons is. Een liedje wat ons extra raakt, bijvoorbeeld door de tekst, of de treffende melodie, of soms omdat je het koppelt aan een bepaalde situatie. Een afscheid, je bruiloft, de geboorte van je kindje, of je maakte je ergens zorgen om en toen werd net dat ene liedje gedraaid... Voor mij is het bijvoorbeeld 'Liefde Wint', ik heb die tekst zelfs op de grafsteen van mijn man laten zetten. Heb jij een mooi verhaal rondom een liedje van Marco? Dan horen we dat graag. We zouden jouw verhaal dan namelijk naast het verhaal van Marco kunnen zetten. We denken dat dat de liedjes van Marco misschien wel nog meer betekenis kunnen geven! Mail jouw verhaal naar ons toe en we nemen contact met je op als we het zullen gebruiken!

Vrijwilligers gezocht!
Dit alles kunnen we op zo'n bijzondere dag niet geregeld krijgen met alleen de fanclubmedewerkers. We hebben assistentie nodig! En hard ook! Ieder jaar doen we dan ook een oproepje en zijn we heel blij met het aanbod van velen om ons te komen helpen. Ook dit jaar hebben we weer een groep vrijwilligers nodig.  
 

Wat houdt het ‘vrijwilliger zijn’ in?

- Je dient om 8:30 uur op locatie te zijn.
- Je bent rond 18:30 uur pas klaar, zeker niet eerder.
- Je moet fysiek sterk genoeg zijn om de hele dag te sjouwen, op te
 bouwen, te lopen, te staan, te lachen, te helpen, af te breken, kortom: hard te werken.
- Je bent vriendelijk. Het maakt niet hoe onredelijk de fan is, jij bent geduldig en zoekt een oplossing.
- Je werkt voor mij, niet voor Marco. Het doel is het blij maken van de fans. Ik ga proberen iedereen, inclusief de vrijwilligers, een leuke dag te bezorgen, maar ik kan je die garantie niet geven. Doe je het alleen voor Marco, dan loopt deze taak vermoedelijk op een teleurstelling uit.
- Je mag niemand meenemen. Dat wil zeggen dat je familie of vrienden pas  de zaal in mogen als de deuren open gaan en om half zes moeten vertrekken als jij nog aan het opruimen bent.
- Je krijgt weinig van de dag mee. Je wordt ergens ingedeeld en bent dan      aan het werk. Het kan dus zo zijn dat je Marco de hele dag niet ziet. Aan het einde van de dag mogen alle vrijwilligers wel op de foto met Marco.
- Op zaterdag 20 oktober hebben we een etentje/feestje, hier mogen alle vrijwilligers van deze dag naar toe!
- En uiteraard is het beregezellig en krijg je een supercoole pas om je nek waar je verder niks aan hebt maar die ontzettend lekker opschept en het ook op Social Media altijd erg goed doet.

 


Vrijwilliger zijn betekent dat je werk moet doen waarvoor je ingedeeld bent. Het kan zijn dat je op een plek werkt wat ontzettend leuk is, maar het kan ook voorkomen dat je op een plek staat waarbij je geen zicht op het podium hebt. Je ziet niets van alle activiteiten op het podium. Het is wel eens gebeurd dat mensen die vrijwilliger waren achteraf niet zo blij waren met hun taak. De taak die je toebedeeld krijgt, heb je voor de hele dag. Hou daar dus rekening mee!
 
Elk jaar zullen er vrijwilligers op de lijst staan die al meerdere jaren meehelpen. Het is fijn om deze mensen erbij te hebben. Zij weten hoe het is om een hele dag mee te draaien. Zij weten wat de bedoeling is, zien het als dingen fout gaan en springen hierop in. We kunnen helaas niet iedere enthousiaste vrijwilliger elk jaar indelen want ieder jaar worden er ook nieuwe vrijwilligers gekozen. 
Heb je nog nooit geholpen als vrijwilliger en lijkt het je leuk?
Heb je al eens eerder geholpen als vrijwilliger en lijkt het je weer leuk?

Geef je dan op!Mail ons je naam en leeftijd, je eventuele ervaring en voorkeuren en misschien namen van andere mogelijke vrijwilligers waar je goed mee overweg kunt naar: vrijwilliger@borsato-fanclub.nl

Let op! We vragen je nu al aan te melden, maar je hoort pas kort voor de Fanclubdag of je vrijwilliger mag zijn. Koop dus wel een toegangskaartje om in ieder geval deze fantastische dag niet te missen. Als je wordt geselecteerd als vrijwilliger, mag je je kaartje retour sturen naar de fanclub en krijg je je geld gewoon terug.
Wij hebben er al veel zin in!
En jullie?


Groetjes,

Nathalie en haar net zo enthousiaste collega's! 

 
Werken voor de allerleukste fanclub van Nederland
Je vraagt je zelf soms af hoe is het allemaal begonnen. Ik was een meisje van een jaar of twaalf, toen ik voor de eerste keer het nummer ‘Dochters’ hoorde. Dat was bij mij het moment waarop het allemaal begon.
 
Nadat ik dit nummer aandachtig had beluisterd en volledig heb grijsgedraaid in mijn toen nog ‘oude’ cd-speler, ben ik naar meerdere nummers van Marco gaan luisteren. Ik was enorm enthousiast over hem, dat ik alle merchandise wilde hebben. Heel Marktplaats werd afgestruind en er werd door heel Nederland heen gereden om maar zoveel mogelijk materiaal te hebben. Wat was ik toen ook blij dat ik voor mijn verjaardag een lidmaatschap kreeg voor de allerleukste fanclub van Nederland, Tifosi di Marco Borsato.
 
Ik kreeg een weblog, waar ik diverse Borsatofans leerde kennen en waar ik regelmatig op te vinden was. Maar ik kreeg ook de maandelijkse nieuwsbrief en naast dit allemaal had ik ook toegang tot de presale. De eerste keer dat ik ‘live’ met Marco in aanraking kwam was tijdens de fanclubdag in 2012. Samen met mijn moeder en zusje, die inmiddels ook lid waren, gingen we op weg, naar iets wat we niet wisten wat we konden verwachten. Bij binnenkomst bleek Marco gewoon door de zaal rond te lopen en bij toeval stond hij ineens pal voor mijn neus.
 
Ik heb toen mijn gedachten aan de kant geschoven en gespannen vroeg ik aan hem of we op de foto mochten. Nooit verwacht dat het zou lukken, maar wat was ik blij, want ik had mijn eerste foto met Marco Borsato. Zo blij, dat de glimlach op mijn gezicht weken zichtbaar is gebleven.
 
Het eerste concert dat ik bijwoonde was tijdens de ‘Duizend Spiegels’ tour in Nijmegen. Samen met mijn moeder mochten we door het lidmaatschap eerder naar binnen en daardoor hadden wij een mooi plekje vooraan. Na afloop van het concert bleven er nog fans wachten, dus als ‘nieuweling’ bleef ik ook maar staan. En wat was ik blij toen ik Marco door de artiestenuitgang naar buiten zag komen lopen. Wat was het geweldig om weer met hem op de foto te mogen gaan. En dit alles, de fanclubdag en het concert smaakten natuurlijk naar meer. Zo kwamen er steeds meer borsatogerelateerde uitjes, zoals een signeersessie, meer concerten, festivals en niet te vergeten het gehele fanclubweekend.
 
Mijn fotogalerij groeide met foto’s van Marco en mij, wat was ik iedere keer weer blij dat ik er weer een foto bij had. Uiteindelijk won ik in 2015 een speeddate, waar ik hem gewoon 5 minuten het hemd van het lijf mocht vragen. Wat was ik gelukkig, maar wat vond ik het ook spannend. Een jaar later won ik een interview met Marco voor in de Tifosi. Ik moest er even op wachten, maar dit was zo ongelofelijk leuk!
 

Op 12 december, na een lange dag school en training, keek ik op mijn e-mail en zag ik een mail binnenkomen van Nathalie. Direct heb ik de mail geopend en ben deze gaan lezen, maar na de eerste paar zinnen had ik het hele huis al bij elkaar geschreeuwd, niet denkend aan de buurt die misschien lag te slapen. Nathalie vroeg namelijk of ik interesse had in werken voor de fanclub. Ik heb de mail diverse keren overgelezen om te kijken of ik niet droomde en diezelfde avond heb ik vol enthousiasme teruggemaild. Na een leuk gesprek heb ik ‘ja, ik wil’ gezegd!
 
Inmiddels werk ik al zo’n 6 maanden voor de leukste Fanclub van Nederland en ik heb er zeker geen spijt van dat ik ‘ja’ heb gezegd. Ik zit in een aantal werkgroepen, zoals de werkgroep BorsatoWeblog, Social Media, de E-mail en de Nieuwsbrief. Het kost wel tijd, soms meer dan ik eigenlijk heb, maar het is zo verslavend, in een goede zin he! In zo’n korte tijd heb ik al zoveel leuke, bijzondere en mooie momenten mee mogen maken. Zo hadden we de workshop, waar ik voor de eerste keer tafelbegeleidster was en jullie alles mocht uitleggen en helpen.
 

Daarnaast viel ik met mijn neus in de boter, want precies in deze periode startte de voorjaarstour ‘Thuis’ . Zeven keer heb ik mogen genieten van dit geweldige concert en heb ik geholpen met het scannen van de ledenpassen. Ik heb nog nooit zo weinig slaap gehad in zo’n korte tijd, zelfs mijn klasgenoten wisten weer hoever het was als ik met eetstokjes het lokaal binnenkwam, haha. Maar het was het zo dik en dubbel waard. In Enschede, voor mij de laatste keer van de tour, vielen alle stukjes bij elkaar en dat kwam eruit met tranen bij ‘Afscheid Nemen Bestaat Niet’. Gewoon omdat het de laatste keer was, van een periode waarin ik zoveel heb genoten en zoveel mensen gelukkig heb gezien.
 

Ik ben dankbaar dat Nathalie mij heeft gevraagd om bij de fanclub te komen werken en ik voel mij ongelofelijk ‘thuis’ bij al deze lieve mensen. Ik hoop nog lang door te mogen gaan met deze werkzaamheden, want werken voor de allerleukste Fanclub van Nederland is echt heel leuk!
 
Liefs,
Lisanne
 
 
 
 
Werken voor de allerleukste fanclub van Nederland!
Hoe een mailtje op 12 december 2017 mijn invulling van mijn vrije tijd kon veranderen…
 
Laten we even beginnen bij het begin, hoe het fan zijn van Marco eigenlijk ontstaan is. Het echte fan zijn begon 16 jaar geleden. Een scheiding, een nieuw thuis, een nieuwe vriend en eindelijk iemand die de muziek van Marco ook kon waarderen. Ik haalde steun uit de liedjes van Marco of zong ze luidkeels mee tijdens het poetsen. Op een avond ging Johnny op zoek naar tickets voor een concert, maar in plaats dat hij daarvoor tickets kocht, maakte hij mij lid van de fanclub en gingen we samen voor de allereerste keer naar de Fanclubdag. Ik kocht een envelop bij de enveloppenkraam en won ‘Varen met Marco’. Vanaf toen ging mijn hartje nog sneller bonken voor de man die voorheen alleen door mijn boxen in mijn living klonk.

                      
We gingen vanaf dan samen naar concerten, reisden er uren voor door Nederland, overnachtten in hotels omdat het te ver reizen was terug naar huis en we genoten elk jaar van de bingo en de Fanclubdag. Tijdens de Fanclubmeeting in België mochten ik en mijn man voor de eerste keer proeven van het vrijwilliger zijn. Wat ontzettend leuk was dat! Zo leuk, dat we besloten om ons met de Fanclubdag in Nederland ook op te geven. Ook deze keer genoten we van alles.Op 12 december kreeg ik een mailtje van Nathalie dat ze op zoek was naar nieuwe vrijwilligers voor de Fanclub en met de vraag of ik eventueel interesse had. Nu kan je denken, daar antwoord je toch direct ‘ ja’ op! Wel, ik kan je zeggen, je moet even bijkomen na het lezen van zo'n mail. Je schrikt je eerst een hoedje, gaat dan even rondstappen in huis, leest dan nogmaals de mail en vraagt dan aan je dochter of je wakker bent. En als je dan helemaal zeker bent dat die mail wel degelijk in je mailbox zit, bel je je man op en krijg je amper een woord gezegd.
 
Ondertussen ‘werk’ ik dus al een kleine vijf maanden voor de allerleukste Fanclub. Ik mocht helpen bij het voorbereiden van de workshop en was één van de tafelbegeleiders. Ik heb een vaste maildag en werk mee in de werkgroep social media. Ik mag prijsvragen verbeteren en schrijf mee aan de maandelijkse nieuwsbrief. Het vraagt veel tijd, soms meer tijd dan ik eigenlijk heb, maar het geeft zoveel aan energie en voldoening terug dat ik hoop er nog lang mee te mogen doorgaan.
Dan heb ik nog niets gezegd over het scannen tijdens de afgelopen voorjaarstour ‘Thuis’. Ik mocht vijf keer genieten van de gezellige rij aan fans, de heerlijke babbeltjes, het samenwerken met de tofste collega’s, het plekkie aan het hekkie (zoals jullie dat zo mooi kunnen zeggen), en niet te vergeten Marco op het podium. Ik heb er heel wat kilometertjes voor moeten rijden, maar had dit voor geen goud op de wereld willen missen.  Toen de laatste noten weerklonken in het Sportpaleis konden ook mijn traantjes het niet meer houden. ‘Breng Jij Mij Naar Huis Vannacht’ betekende het einde van een hele mooie intense periode ‘thuis’ komen bij Marco.Werken voor de allerleukste fanclub is werken met een top team, met Nathalie aan het hoofd van een goed draaiende machine. Met ieder zijn eigen sterke kanten en zijn eigen ideeen. Ook al doe ik het nog niet zo heel lang… ik voel me thuis in dit ‘cluppie’.

Groetjes, Anja


 
Hoera! Diana is jarig
Hiep Hiep Hoera!Vandaag is het feest want niemand minder dan "onze" lieve, spontane en altijd behulpzame Diana is jarig. Diana is al jaren actief en zeer betrokken binnen de fanclub en kent de ledenadministratie als geen ander! Als je een vraag hebt kun je altijd bij haar terecht, ze is ontzettend gezellig en heeft altijd belangstelling voor een ander. We kunnen dus wel stellen dat we Diana voor geen goud kunnen en willen missen! 
Vandaag doen we echter geen beroep op haar, want vandaag is haar dag.

Lieve Diana, van harte gefeliciteerd met je 43e verjaardag! Wij wensen je een hele mooie en fijne dag toe met lieve mensen om je heen! 


Veel liefs,
Bianca, Corine, Eric, Hillie, Imke, Kimberley, Lunarda, Monique, Nathalie, Venice en Yaiza.


 
Flashmob: the making of
Zondag 28 mei reisde ik samen met mijn dochter en haar vriendin af naar Almere waar die dag de flashmob opgenomen zou worden. Deze flashmob werd opgenomen voor de fanclubdag. Het filmpje met de dansmoves op het lied ‘Neem Me Mee’ van Marco en Sanne Hans hadden we al een aantal weken in huis zodat we goed konden gaan oefenen.
Tja, die meiden hadden na twee keer het filmpje te hebben gezien al door hoe het dansje ging. Voor mij was het toch iets anders Op het filmpje leek het niet zo moeilijk, maar om het te doen viel het best nog tegen. De laatste 3 dagen riepen de meiden me steeds en moest ik dansen. Zij stonden dan naast me en riepen….1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 of links, links….rechts, rechts. Echt zo ontzettend gelachen maar ik had het uiteindelijk redelijk onder controle.

We waren op tijd en parkeerden de auto bij View in Almere. Het was een heerlijke warme dag en aangezien we te vroeg waren bleven we dus lekker bij het water wachten. Toen het bijna 13.00 uur was gingen we naar de parkeerplaats waar we eerst zouden gaan oefenen. Ondanks dat er toch wat mensen hadden afgezegd waren we met een redelijke groep dansers. Groot en klein, jong en oud, het was een hele fijne en gezellige groep. Eerst werd de dans twee keer geoefend en dat ging ons best goed af! Vervolgens ging Nathalie de groep verdelen en werd er verteld wie wanneer in moest ‘springen’.
Noa, een meisje van 11 jaar, was degene die de dans begon en wij volgden allemaal. We moesten soms enorm lachen, want natuurlijk ging je wel eens rechts wanneer je links moest, maar Nathalie had al gezegd dat het spontaan moest zijn en dat het niet erg was als je even uit de ‘bocht’ ging…haha
Toen we allemaal vonden dat we voor het 'echt' konden gaan, zijn we naar het centrum gereden. De afspraak was om op de Grote Markt de flashmob te gaan uitvoeren. We stonden behoorlijk verdeeld over het plein en het was gezellig druk. We deden natuurlijk net alsof we elkaar niet kenden. Maar zodra Noa met de muziek box aan kwam lopen waren we natuurlijk alert en probeerden zo spontaan mogelijk in te voegen. Dit ging ons heel goed af. Wat was dit leuk om te zien, iedereen ging natuurlijk kijken, filmen, er stonden zelfs mensen mee te swingen. Zo leuk! Zodra het liedje was afgelopen liepen we allemaal weer een kant op, alsof we elkaar dus niet kenden.
Na ongeveer een kwartier deden we de flashmob nog een keer. Wij stonden net in een winkel toen we bijna aan beurt waren en vertelden die meneer dat we snel terug kwamen, omdat we wilden mee dansen. Toen we terug kwamen moest hij wel lachen en vond het erg leuk dat we hier aan mee deden.
Vervolgens zijn we verderop het centrum ingegaan waar we nog een keer de dans gingen uitvoeren. Het was echt fantastisch, iedereen deed zo zijn of haar best! Er kwam een meneer naar ons toe om te vragen wat we deden en waarvoor. Hij vond ons zo leuk, zo enthousiast en dit vonden wij natuurlijk helemaal niet erg om te horen…haha. Ook ging Nathalie hier vele losse stukjes filmen, Demi en haar vriendinnen kwamen bijvoorbeeld de trap oplopen vanuit een garage. Iemand anders moest de roltrap opgaan, maar ook werden er hele leuke fragmenten gefilmd van de fakkel die Marco altijd draagt tijdens de Nationale Sportweek. Deze fakkel werd de gehele groep doorgegeven.
Daarna zijn we weer terug gegaan naar de grote markt om ook hier nog wat filmpjes op te nemen. Veelal van de fakkel. En wat hebben we gelachen, de vriendin van Demi moest met de fakkel rennen en doen alsof ze tegen de boom op liep. En zoals wij eigenlijk al verwachtten liep ze dus echt tegen de boom op met als gevolg dat de vlam los was en zij een schram op haar kin had….haha.Na deze geweldige opnamen konden we bij uitgaansgelegenheid Anno nog wat drinken gaan halen. Nog even gezellig nagekletst met elkaar om vervolgens afscheid te nemen en weer naar huis te gaan. Het was een onwijs fijne middag met, zoals jullie kunnen zien, een fantastisch resultaat!
Bedankt aan een ieder die heeft meegedaan!

Liefs,
Monique

 
"Waar zou je zijn ben je nu heel ver hier vandaan
Denk je soms ook aan mij en hoe het anders was gegaan"