Welkom bij de Tifosi!
                                                 
Tifosi di Marco Borsato is de officiele fanclub van Marco Borsato. Sinds 1994 ben ik voorzitter van deze fanclub en tegenwoordig run ik het dagelijks bestuur hiervan samen
met Bianca den Harder, Corine van Namen, Diana Verschoor en Kimberley Vaessen. Verder horen bij dit team AnjaEricHillieLisanneLunarda
MoniqueVenice en Yaiza op wie ik altijd kan rekenen.

Op deze weblog lees je hoe het achter de schermen van de fanclub gaat. Een kijkje in de keuken dus! Bevalt een recept je? Laat dan gerust een berichtje achter!

Groetjes,

Nathalie Thielen
Tifosi di Marco Borsato!
Mailen? *klik*!


Lid worden van de fanclub?
* 2x per jaar de Tifosi ontvangen op a4 formaat!
* Voorrang kaartverkoop stadionconcerten
* Een eigen Borsatoweblog
* Een eigen Tifosi ledenpas
* Marco op de fanclubdag ontmoeten?


Word dan nu lid van de Fanclub!
Kijk op onze website voor meer informatie.
 

Voor altijd in ons hart

Bianca Heemskerk (heartbounce)

3 juli 1972 - 18 juli 2013 
Twitter - TifosidiMarco
Volg mij!
Bezoekers
Op dit moment zijn er 3 fans ;
en 3 gast fans .
Nieuws van Marco
De zomervakantie is gestart en ik ga net als jullie hiervan genieten. Ik wens jullie een hele fijne vakantie! Groetjes, Marco
Tifosi's nabestellen!
Zoeken
Merchandise shop
E-mail alert
Foto album
Tifosi Tripje 2012
Klokje
Wij zijn ook te vinden op:
    
Niet vergeten!
2 januari (1969)
Lunarda Thomas

2 januari (1972)
Anja van den Daele

4 januari (1970)
Edwin de Groot

10 januari (1990)
Marieke Dollekamp

21 januari (1975)
Diana Verschoor

23 januari (1962)
Sandra Sahupala

1 februari (1969)
Nathalie Thielen

1 maart (1973)
Bianca den Harder

5 maart (1973)
Corine van Namen

16 maart (1973)
Hillie Hop

1 april (1956)
Kees ten Dam

14 april (1984)
Yaiza Kessels

19 april (1971)
Monique Altena

9 mei (1998)
Lisanne Maasland

26 juni (1995)
Venice Schell

16 juli (1981)
Arno Schlijper

16 augustus (1981)
Eric Bus

22 augustus (1955)
Ton Dijkman

17 september (1988)
Kimberley Vaessen

23 september (2001)
Senna Borsato

30 september (1968)
Eric van de Bovenkamp

Arnold van Dongen
2 november (1964)

30 november (1998)
Luca Borsato

3 december (2002)
Jada Borsato

6 december (1968)
John Ewbank

9 december (1967)
Armando Borsato

10 december (1967)
Leontine Borsato

11 december (1973)
Lodewijk van Gorp

21 december (1966)
Marco Borsato
Mijn laatste reacties
Fans gezocht!
Jaja, ik heb jullie weer eens nodig! Het gaat om een filmpje voor de fanclubdag.
Misschien heb je al gelezen dat we met elkaar willen gaan zingen. De tekst van het lied loopt achter op het scherm mee, zodat iedereen uit volle borst mee kan brullen zonder te hoeven nadenken wat er ook alweer gezongen wordt.

Om deze tekst op te leuken wil ik een filmpje maken waar je fans op ziet zingen. Soms een grote groep, soms een kleine groep, soms iemand alleen. Lijkt het je leuk om mee te doen? Lees dan even verder!

De eisen: 

* je hebt een leeftijd (welke maakt niet uit)
* je hebt een geslacht (welke maakt niet uit)
* je hebt geen groene of blauwe (spijkerbroek) kleding aan
* je hebt wel witte, eventueel met zwart accent, kleding aan
* je kunt a.s. maandag 5 oktober om kwart voor 11 in Alkmaar zijn (tot ong. 13.30)
* je kunt meezingen (geluid gebruiken we niet) of playbacken

Wij bieden: 

* koffie, thee, water of limonade uit plastic bekertjes
* geen lunch: zelf brood meenemen of verhongeren
* geen salaris
* geen reiskosten vergoeding
* geen Marco
* een rol in een clipje wat slechts 1x vertoond zal worden 

Onweerstaanbaar toch?

Lijkt dit je wat? Mail dan naarvideo@borsato-fanclub.nl voor donderdagavond 0.00 uur.
Dan hoor je uiterlijk vrijdag of je er bij zit.
De tekst en het liedje krijg je dan ook te horen, voor wie thuis voor de spiegel gezichtsuitdrukkingen of danspasjes wil oefenen!

Let op: Kun je niet meteen om elf uur (dan willen we beginnen) dan kun je helaas niet meedoen.

Ben benieuwd naar jullie reacties!


Nathalie
Hellup!
Natuurlijk roepen we in ons volwassen leven heel vaak 'zelluf doen' als het om belangrijke dingen aankomt, maar nu zet ik onze trots opzij om ongegeneerd een beroep op jullie te doen. We kunnen jullie hulp goed gebruiken!
 

Ik vertel natuurlijk helemaal niks nieuws als ik jullie meld dat op zondag 14 oktober de Fanclubdag zal worden gehouden. Deze datum staat immers al met de permanent marker in hoofdletters in jullie agenda! Dit jaar staat de Fanclubdag geheel in het teken van 'Thuis'. De locatie in Uden past daar gelukkig perfect bij want we kunnen daar een aantal gezellige zitjes creëren, er zijn meer dan voldoende gratis parkeerplekken op loopafstand en de zaal zelf is ook echt te gek. Wel is de zaal op de eerste verdieping, wat betekent dat de rolstoelers met de lift moeten en de mobiele fan enkele trappen moet lopen. Onze kraampjes zullen voor een groot deel op dezelfde verdieping zijn, dus aan je conditie hoef je in principe verder niet te werken voor deze dag!

We hebben ontzettend leuke merchandise besteld, waar ik binnenkort meer van zal laten zien, maar ook zullen er weer grote en kleine wensen worden vervuld en we zijn blij dat ook muziek niet zal ontbreken deze dag. Marco & Band zullen helaas niet optreden, maar dat we optredens hebben die jij niet wilt missen, dat weten we héél zeker!Verder kun je op verschillende plekken bijzondere prijzen winnen, denk aan de altijd zo populaire enveloppenkraam, de loterij en dit jaar hebben we ook de gelukslootjes weer. Wat je dan precies kunt winnen? Nou ja, varen met Marco is vrij populair hihi, maar ook het pizza eten met Marco staat op het lijstje van te winnen prijzen en is erg in trek. Gezellig een kopje koffie drinken met Marco? Kun je winnen! Het zal hoe dan ook de moeite waard zijn! De kinderen zullen uiteraard niet worden vergeten en voor hun is er weer een speciale kinderhoek met leuke activiteiten.
 
Best een lange inleiding eigenlijk, maar nu kom ik tot het punt waar ik hulp nodig heb. Ik zal het in overzichtelijke volgorde uiteen zetten. De vetgedrukte kopjes zijn de verschillende onderdelen waar we hulp bij nodig hebben.

Meedoen aan het spel!
We gaan (ongeveer) het spel 5 tegen 5 spelen! Jawel, ken je het nog van vroeger, met Willem Ruis? Of is er sprake van een kleine generatiekloof, dan kun je het ook ongeveer zien als wat De Jongens Tegen De Meisjes doen. Maar omdat vijf tegen vijf, een presentatrice en een zanger wel erg druk op het podium is, doen wij gewoon Drie Tegen Drie!
We hebben dus twee teams nodig van 3 personen die het op durven nemen tegen 3 andere personen! De vragen die je krijgt zijn allemaal Marco-gerelateerd en gaan over het fan-zijn. Het zal grotendeels gokken worden, maar je kunt er wel te gekke prijzen mee verdienen! Lijkt het je leuk mee te doen? Mail ons dan de 3 namen van de mensen die in jouw team zitten en geef je team ook een naam. Je hoort ruim op tijd of je geselecteerd bent! Doen!
 

Fanmomenten en wensen!
Elk jaar vervullen we meerdere wensen, meestal een stuk of tien, verspreid over beide dagen. Weet jij nu een langgekoesterde wens van een medefan, ken jij de diepste verlangens van jouw introducé of heb je zelf een idee over hoe je iemand heel erg kunt verrassen? Mail ons dan jouw voorstel! Graag de volledige naam en de leeftijd van de persoon in kwestie en wat de wens precies inhoudt.Schitteren in het filmpje!
Ook willen we weer een filmpje maken voor de Fanclubdag. Dat is een goede gewoonte geworden die we graag voortzetten. Maar ja, met zo'n thema kan ik jullie moeilijk allemaal naar Almere laten komen! Dus voor dit filmpje wil ik graag bij jullie thuis filmen! Het gaat dan om alledaagse beelden: samen aan de eettafel, afwassen, kinderen die huiswerk maken, babietjes die een fles krijgen, een kind dat leert fietsen, koekjes bakken, de Libelle lezen, Netflixen, dekentje op de bank, koffiedrinken, etc. Lijkt het je leuk om mee te doen? Stuur ons dan een mailtje met je naam en adres, het aantal mensen dat er in je huis woont (of je opgetrommeld krijgt) en welke leeftijden ze hebben. Ik zal proberen dan op een aantal dagen meerdere mensen te bezoeken. Dit zal na de zomervakantie pas zijn, tenzij het een rotzomer wordt, dan eerder haha. Ik wil namelijk geen zomerse kleren en dito weer op de film, omdat we het in het najaar pas gaan bekijken. Wil je wel meedoen maar woon je in een uithoek of moet je er niet aan denken mij over de vloer te hebben, dan mag je je eigen filmpje ook mailen. Denk erom dat je filmt in landscape, liggend dus. Je telefoon of camera moet je dus NIET rechtop houden. En niet in de camera kijken graag, filmen zoals het echt is! Je mag jouw filmpje sturen via WeTransfer naar fanclubdag@borsato-fanclub.nl.Psychisch voorbereiden!
Er zijn nog twee spellen waar je aan mee kunt doen deze dag. Voor de ene kun je je op de dag zelf opgeven. Voor de ander vissen we gewoon mensen uit het publiek. Meedoen is geheel vrijwillig maar je staat naast Marco dus het is sowieso leuk! Bereid je dus voor de zekerheid voor op deze ultieme uitdaging! Nadenken en praten met Marco op slechts één meter afstand, het is me wat. Alleen daarvoor zou je al een prijs moeten verdienen.
Cadeautjeskraam!
We worden alweer bedolven onder de mailtjes met vragen waar mensen Marco een plezier mee kunnen doen. Zo lief hoe jullie altijd iets mee willen nemen voor hem! Onze meest waardevolle tip is deze: neem niets eetbaars mee wat beperkt houdbaar is. Ten eerste is dat aan het eind van de dag lang zo lekker niet meer, ook krijgt Marco vaak zoveel dat het even duurt voor het gezin alles opgegeten krijgt haha. Voorverpakte etenswaren kunnen natuurlijk wel. Alles wat vacuum zit is prima. Marco is echter op zijn eten/gewicht aan het letten (en wat ziet ie er goed uit!) dus hij zou het erg waarderen als jullie hem niet teveel in verleiding willen brengen met lekkere maar ongezonde dingen. Geen chocola dus, geen colaflesjes... Hij lust het zo graag maar het is zo slecht voor hem! Een goede single malt whisky vindt hij heerlijk, een Italiaanse rode wijn (wijnhuis Antinori bijvoorbeeld) vindt hij zalig. (Onbetaalbaar, maar een van zijn favoriete wijnen is een Tignanello). Andere leuke dingen: gadgets, bv een mooie kurkentrekker, flesopener, gebruiks- of keukenartikelen zijn altijd leuk. Rituals vindt hij lekker. Maar ook geurstokjes of smelttabletten die lekker ruiken. Grappige artikelen die met duiken of fotograferen te maken hebben. Maar... een lieve brief is echter net zo waardevol! Vergeet dat nooit!Jouw liedje...
Geef toe, we hebben allemaal wel een liedje van Marco wat speciaal voor ons is. Een liedje wat ons extra raakt, bijvoorbeeld door de tekst, of de treffende melodie, of soms omdat je het koppelt aan een bepaalde situatie. Een afscheid, je bruiloft, de geboorte van je kindje, of je maakte je ergens zorgen om en toen werd net dat ene liedje gedraaid... Voor mij is het bijvoorbeeld 'Liefde Wint', ik heb die tekst zelfs op de grafsteen van mijn man laten zetten. Heb jij een mooi verhaal rondom een liedje van Marco? Dan horen we dat graag. We zouden jouw verhaal dan namelijk naast het verhaal van Marco kunnen zetten. We denken dat dat de liedjes van Marco misschien wel nog meer betekenis kunnen geven! Mail jouw verhaal naar ons toe en we nemen contact met je op als we het zullen gebruiken!

Vrijwilligers gezocht!
Dit alles kunnen we op zo'n bijzondere dag niet geregeld krijgen met alleen de fanclubmedewerkers. We hebben assistentie nodig! En hard ook! Ieder jaar doen we dan ook een oproepje en zijn we heel blij met het aanbod van velen om ons te komen helpen. Ook dit jaar hebben we weer een groep vrijwilligers nodig.  
 

Wat houdt het ‘vrijwilliger zijn’ in?

- Je dient om 8:30 uur op locatie te zijn.
- Je bent rond 18:30 uur pas klaar, zeker niet eerder.
- Je moet fysiek sterk genoeg zijn om de hele dag te sjouwen, op te
 bouwen, te lopen, te staan, te lachen, te helpen, af te breken, kortom: hard te werken.
- Je bent vriendelijk. Het maakt niet hoe onredelijk de fan is, jij bent geduldig en zoekt een oplossing.
- Je werkt voor mij, niet voor Marco. Het doel is het blij maken van de fans. Ik ga proberen iedereen, inclusief de vrijwilligers, een leuke dag te bezorgen, maar ik kan je die garantie niet geven. Doe je het alleen voor Marco, dan loopt deze taak vermoedelijk op een teleurstelling uit.
- Je mag niemand meenemen. Dat wil zeggen dat je familie of vrienden pas  de zaal in mogen als de deuren open gaan en om half zes moeten vertrekken als jij nog aan het opruimen bent.
- Je krijgt weinig van de dag mee. Je wordt ergens ingedeeld en bent dan      aan het werk. Het kan dus zo zijn dat je Marco de hele dag niet ziet. Aan het einde van de dag mogen alle vrijwilligers wel op de foto met Marco.
- Op zaterdag 20 oktober hebben we een etentje/feestje, hier mogen alle vrijwilligers van deze dag naar toe!
- En uiteraard is het beregezellig en krijg je een supercoole pas om je nek waar je verder niks aan hebt maar die ontzettend lekker opschept en het ook op Social Media altijd erg goed doet.

 


Vrijwilliger zijn betekent dat je werk moet doen waarvoor je ingedeeld bent. Het kan zijn dat je op een plek werkt wat ontzettend leuk is, maar het kan ook voorkomen dat je op een plek staat waarbij je geen zicht op het podium hebt. Je ziet niets van alle activiteiten op het podium. Het is wel eens gebeurd dat mensen die vrijwilliger waren achteraf niet zo blij waren met hun taak. De taak die je toebedeeld krijgt, heb je voor de hele dag. Hou daar dus rekening mee!
 
Elk jaar zullen er vrijwilligers op de lijst staan die al meerdere jaren meehelpen. Het is fijn om deze mensen erbij te hebben. Zij weten hoe het is om een hele dag mee te draaien. Zij weten wat de bedoeling is, zien het als dingen fout gaan en springen hierop in. We kunnen helaas niet iedere enthousiaste vrijwilliger elk jaar indelen want ieder jaar worden er ook nieuwe vrijwilligers gekozen. 
Heb je nog nooit geholpen als vrijwilliger en lijkt het je leuk?
Heb je al eens eerder geholpen als vrijwilliger en lijkt het je weer leuk?

Geef je dan op!Mail ons je naam en leeftijd, je eventuele ervaring en voorkeuren en misschien namen van andere mogelijke vrijwilligers waar je goed mee overweg kunt naar: vrijwilliger@borsato-fanclub.nl

Let op! We vragen je nu al aan te melden, maar je hoort pas kort voor de Fanclubdag of je vrijwilliger mag zijn. Koop dus wel een toegangskaartje om in ieder geval deze fantastische dag niet te missen. Als je wordt geselecteerd als vrijwilliger, mag je je kaartje retour sturen naar de fanclub en krijg je je geld gewoon terug.
Wij hebben er al veel zin in!
En jullie?


Groetjes,

Nathalie en haar net zo enthousiaste collega's! 

 
Werken voor de allerleukste fanclub van Nederland
Je vraagt je zelf soms af hoe is het allemaal begonnen. Ik was een meisje van een jaar of twaalf, toen ik voor de eerste keer het nummer ‘Dochters’ hoorde. Dat was bij mij het moment waarop het allemaal begon.
 
Nadat ik dit nummer aandachtig had beluisterd en volledig heb grijsgedraaid in mijn toen nog ‘oude’ cd-speler, ben ik naar meerdere nummers van Marco gaan luisteren. Ik was enorm enthousiast over hem, dat ik alle merchandise wilde hebben. Heel Marktplaats werd afgestruind en er werd door heel Nederland heen gereden om maar zoveel mogelijk materiaal te hebben. Wat was ik toen ook blij dat ik voor mijn verjaardag een lidmaatschap kreeg voor de allerleukste fanclub van Nederland, Tifosi di Marco Borsato.
 
Ik kreeg een weblog, waar ik diverse Borsatofans leerde kennen en waar ik regelmatig op te vinden was. Maar ik kreeg ook de maandelijkse nieuwsbrief en naast dit allemaal had ik ook toegang tot de presale. De eerste keer dat ik ‘live’ met Marco in aanraking kwam was tijdens de fanclubdag in 2012. Samen met mijn moeder en zusje, die inmiddels ook lid waren, gingen we op weg, naar iets wat we niet wisten wat we konden verwachten. Bij binnenkomst bleek Marco gewoon door de zaal rond te lopen en bij toeval stond hij ineens pal voor mijn neus.
 
Ik heb toen mijn gedachten aan de kant geschoven en gespannen vroeg ik aan hem of we op de foto mochten. Nooit verwacht dat het zou lukken, maar wat was ik blij, want ik had mijn eerste foto met Marco Borsato. Zo blij, dat de glimlach op mijn gezicht weken zichtbaar is gebleven.
 
Het eerste concert dat ik bijwoonde was tijdens de ‘Duizend Spiegels’ tour in Nijmegen. Samen met mijn moeder mochten we door het lidmaatschap eerder naar binnen en daardoor hadden wij een mooi plekje vooraan. Na afloop van het concert bleven er nog fans wachten, dus als ‘nieuweling’ bleef ik ook maar staan. En wat was ik blij toen ik Marco door de artiestenuitgang naar buiten zag komen lopen. Wat was het geweldig om weer met hem op de foto te mogen gaan. En dit alles, de fanclubdag en het concert smaakten natuurlijk naar meer. Zo kwamen er steeds meer borsatogerelateerde uitjes, zoals een signeersessie, meer concerten, festivals en niet te vergeten het gehele fanclubweekend.
 
Mijn fotogalerij groeide met foto’s van Marco en mij, wat was ik iedere keer weer blij dat ik er weer een foto bij had. Uiteindelijk won ik in 2015 een speeddate, waar ik hem gewoon 5 minuten het hemd van het lijf mocht vragen. Wat was ik gelukkig, maar wat vond ik het ook spannend. Een jaar later won ik een interview met Marco voor in de Tifosi. Ik moest er even op wachten, maar dit was zo ongelofelijk leuk!
 

Op 12 december, na een lange dag school en training, keek ik op mijn e-mail en zag ik een mail binnenkomen van Nathalie. Direct heb ik de mail geopend en ben deze gaan lezen, maar na de eerste paar zinnen had ik het hele huis al bij elkaar geschreeuwd, niet denkend aan de buurt die misschien lag te slapen. Nathalie vroeg namelijk of ik interesse had in werken voor de fanclub. Ik heb de mail diverse keren overgelezen om te kijken of ik niet droomde en diezelfde avond heb ik vol enthousiasme teruggemaild. Na een leuk gesprek heb ik ‘ja, ik wil’ gezegd!
 
Inmiddels werk ik al zo’n 6 maanden voor de leukste Fanclub van Nederland en ik heb er zeker geen spijt van dat ik ‘ja’ heb gezegd. Ik zit in een aantal werkgroepen, zoals de werkgroep BorsatoWeblog, Social Media, de E-mail en de Nieuwsbrief. Het kost wel tijd, soms meer dan ik eigenlijk heb, maar het is zo verslavend, in een goede zin he! In zo’n korte tijd heb ik al zoveel leuke, bijzondere en mooie momenten mee mogen maken. Zo hadden we de workshop, waar ik voor de eerste keer tafelbegeleidster was en jullie alles mocht uitleggen en helpen.
 

Daarnaast viel ik met mijn neus in de boter, want precies in deze periode startte de voorjaarstour ‘Thuis’ . Zeven keer heb ik mogen genieten van dit geweldige concert en heb ik geholpen met het scannen van de ledenpassen. Ik heb nog nooit zo weinig slaap gehad in zo’n korte tijd, zelfs mijn klasgenoten wisten weer hoever het was als ik met eetstokjes het lokaal binnenkwam, haha. Maar het was het zo dik en dubbel waard. In Enschede, voor mij de laatste keer van de tour, vielen alle stukjes bij elkaar en dat kwam eruit met tranen bij ‘Afscheid Nemen Bestaat Niet’. Gewoon omdat het de laatste keer was, van een periode waarin ik zoveel heb genoten en zoveel mensen gelukkig heb gezien.
 

Ik ben dankbaar dat Nathalie mij heeft gevraagd om bij de fanclub te komen werken en ik voel mij ongelofelijk ‘thuis’ bij al deze lieve mensen. Ik hoop nog lang door te mogen gaan met deze werkzaamheden, want werken voor de allerleukste Fanclub van Nederland is echt heel leuk!
 
Liefs,
Lisanne
 
 
 
 
Werken voor de allerleukste fanclub van Nederland!
Hoe een mailtje op 12 december 2017 mijn invulling van mijn vrije tijd kon veranderen…
 
Laten we even beginnen bij het begin, hoe het fan zijn van Marco eigenlijk ontstaan is. Het echte fan zijn begon 16 jaar geleden. Een scheiding, een nieuw thuis, een nieuwe vriend en eindelijk iemand die de muziek van Marco ook kon waarderen. Ik haalde steun uit de liedjes van Marco of zong ze luidkeels mee tijdens het poetsen. Op een avond ging Johnny op zoek naar tickets voor een concert, maar in plaats dat hij daarvoor tickets kocht, maakte hij mij lid van de fanclub en gingen we samen voor de allereerste keer naar de Fanclubdag. Ik kocht een envelop bij de enveloppenkraam en won ‘Varen met Marco’. Vanaf toen ging mijn hartje nog sneller bonken voor de man die voorheen alleen door mijn boxen in mijn living klonk.

                      
We gingen vanaf dan samen naar concerten, reisden er uren voor door Nederland, overnachtten in hotels omdat het te ver reizen was terug naar huis en we genoten elk jaar van de bingo en de Fanclubdag. Tijdens de Fanclubmeeting in België mochten ik en mijn man voor de eerste keer proeven van het vrijwilliger zijn. Wat ontzettend leuk was dat! Zo leuk, dat we besloten om ons met de Fanclubdag in Nederland ook op te geven. Ook deze keer genoten we van alles.Op 12 december kreeg ik een mailtje van Nathalie dat ze op zoek was naar nieuwe vrijwilligers voor de Fanclub en met de vraag of ik eventueel interesse had. Nu kan je denken, daar antwoord je toch direct ‘ ja’ op! Wel, ik kan je zeggen, je moet even bijkomen na het lezen van zo'n mail. Je schrikt je eerst een hoedje, gaat dan even rondstappen in huis, leest dan nogmaals de mail en vraagt dan aan je dochter of je wakker bent. En als je dan helemaal zeker bent dat die mail wel degelijk in je mailbox zit, bel je je man op en krijg je amper een woord gezegd.
 
Ondertussen ‘werk’ ik dus al een kleine vijf maanden voor de allerleukste Fanclub. Ik mocht helpen bij het voorbereiden van de workshop en was één van de tafelbegeleiders. Ik heb een vaste maildag en werk mee in de werkgroep social media. Ik mag prijsvragen verbeteren en schrijf mee aan de maandelijkse nieuwsbrief. Het vraagt veel tijd, soms meer tijd dan ik eigenlijk heb, maar het geeft zoveel aan energie en voldoening terug dat ik hoop er nog lang mee te mogen doorgaan.
Dan heb ik nog niets gezegd over het scannen tijdens de afgelopen voorjaarstour ‘Thuis’. Ik mocht vijf keer genieten van de gezellige rij aan fans, de heerlijke babbeltjes, het samenwerken met de tofste collega’s, het plekkie aan het hekkie (zoals jullie dat zo mooi kunnen zeggen), en niet te vergeten Marco op het podium. Ik heb er heel wat kilometertjes voor moeten rijden, maar had dit voor geen goud op de wereld willen missen.  Toen de laatste noten weerklonken in het Sportpaleis konden ook mijn traantjes het niet meer houden. ‘Breng Jij Mij Naar Huis Vannacht’ betekende het einde van een hele mooie intense periode ‘thuis’ komen bij Marco.Werken voor de allerleukste fanclub is werken met een top team, met Nathalie aan het hoofd van een goed draaiende machine. Met ieder zijn eigen sterke kanten en zijn eigen ideeen. Ook al doe ik het nog niet zo heel lang… ik voel me thuis in dit ‘cluppie’.

Groetjes, Anja


 
Hoera! Diana is jarig
Hiep Hiep Hoera!Vandaag is het feest want niemand minder dan "onze" lieve, spontane en altijd behulpzame Diana is jarig. Diana is al jaren actief en zeer betrokken binnen de fanclub en kent de ledenadministratie als geen ander! Als je een vraag hebt kun je altijd bij haar terecht, ze is ontzettend gezellig en heeft altijd belangstelling voor een ander. We kunnen dus wel stellen dat we Diana voor geen goud kunnen en willen missen! 
Vandaag doen we echter geen beroep op haar, want vandaag is haar dag.

Lieve Diana, van harte gefeliciteerd met je 43e verjaardag! Wij wensen je een hele mooie en fijne dag toe met lieve mensen om je heen! 


Veel liefs,
Bianca, Corine, Eric, Hillie, Imke, Kimberley, Lunarda, Monique, Nathalie, Venice en Yaiza.


 
Flashmob: the making of
Zondag 28 mei reisde ik samen met mijn dochter en haar vriendin af naar Almere waar die dag de flashmob opgenomen zou worden. Deze flashmob werd opgenomen voor de fanclubdag. Het filmpje met de dansmoves op het lied ‘Neem Me Mee’ van Marco en Sanne Hans hadden we al een aantal weken in huis zodat we goed konden gaan oefenen.
Tja, die meiden hadden na twee keer het filmpje te hebben gezien al door hoe het dansje ging. Voor mij was het toch iets anders Op het filmpje leek het niet zo moeilijk, maar om het te doen viel het best nog tegen. De laatste 3 dagen riepen de meiden me steeds en moest ik dansen. Zij stonden dan naast me en riepen….1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 of links, links….rechts, rechts. Echt zo ontzettend gelachen maar ik had het uiteindelijk redelijk onder controle.

We waren op tijd en parkeerden de auto bij View in Almere. Het was een heerlijke warme dag en aangezien we te vroeg waren bleven we dus lekker bij het water wachten. Toen het bijna 13.00 uur was gingen we naar de parkeerplaats waar we eerst zouden gaan oefenen. Ondanks dat er toch wat mensen hadden afgezegd waren we met een redelijke groep dansers. Groot en klein, jong en oud, het was een hele fijne en gezellige groep. Eerst werd de dans twee keer geoefend en dat ging ons best goed af! Vervolgens ging Nathalie de groep verdelen en werd er verteld wie wanneer in moest ‘springen’.
Noa, een meisje van 11 jaar, was degene die de dans begon en wij volgden allemaal. We moesten soms enorm lachen, want natuurlijk ging je wel eens rechts wanneer je links moest, maar Nathalie had al gezegd dat het spontaan moest zijn en dat het niet erg was als je even uit de ‘bocht’ ging…haha
Toen we allemaal vonden dat we voor het 'echt' konden gaan, zijn we naar het centrum gereden. De afspraak was om op de Grote Markt de flashmob te gaan uitvoeren. We stonden behoorlijk verdeeld over het plein en het was gezellig druk. We deden natuurlijk net alsof we elkaar niet kenden. Maar zodra Noa met de muziek box aan kwam lopen waren we natuurlijk alert en probeerden zo spontaan mogelijk in te voegen. Dit ging ons heel goed af. Wat was dit leuk om te zien, iedereen ging natuurlijk kijken, filmen, er stonden zelfs mensen mee te swingen. Zo leuk! Zodra het liedje was afgelopen liepen we allemaal weer een kant op, alsof we elkaar dus niet kenden.
Na ongeveer een kwartier deden we de flashmob nog een keer. Wij stonden net in een winkel toen we bijna aan beurt waren en vertelden die meneer dat we snel terug kwamen, omdat we wilden mee dansen. Toen we terug kwamen moest hij wel lachen en vond het erg leuk dat we hier aan mee deden.
Vervolgens zijn we verderop het centrum ingegaan waar we nog een keer de dans gingen uitvoeren. Het was echt fantastisch, iedereen deed zo zijn of haar best! Er kwam een meneer naar ons toe om te vragen wat we deden en waarvoor. Hij vond ons zo leuk, zo enthousiast en dit vonden wij natuurlijk helemaal niet erg om te horen…haha. Ook ging Nathalie hier vele losse stukjes filmen, Demi en haar vriendinnen kwamen bijvoorbeeld de trap oplopen vanuit een garage. Iemand anders moest de roltrap opgaan, maar ook werden er hele leuke fragmenten gefilmd van de fakkel die Marco altijd draagt tijdens de Nationale Sportweek. Deze fakkel werd de gehele groep doorgegeven.
Daarna zijn we weer terug gegaan naar de grote markt om ook hier nog wat filmpjes op te nemen. Veelal van de fakkel. En wat hebben we gelachen, de vriendin van Demi moest met de fakkel rennen en doen alsof ze tegen de boom op liep. En zoals wij eigenlijk al verwachtten liep ze dus echt tegen de boom op met als gevolg dat de vlam los was en zij een schram op haar kin had….haha.Na deze geweldige opnamen konden we bij uitgaansgelegenheid Anno nog wat drinken gaan halen. Nog even gezellig nagekletst met elkaar om vervolgens afscheid te nemen en weer naar huis te gaan. Het was een onwijs fijne middag met, zoals jullie kunnen zien, een fantastisch resultaat!
Bedankt aan een ieder die heeft meegedaan!

Liefs,
Monique

 
Het Fanclubweekend
Jaa! Afgelopen weekend was het zo ver! Het allerleukste weekend van het jaar vond plaats, namelijk het Fanclubweekend! Dit werd ook dit jaar gehouden in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee en wat hadden we geluk met het weer!
Zoals jullie weten hadden we weer ontzettend ons best gedaan om er een te gek en onvergetelijk weekend van te maken. Ik mag nu wel zeggen dat dit mede door de zeer goede voorbereidingen gelukt is!

De medewerkers van de Fanclub en een aantal vrienden van Marco kwamen zaterdagmiddag bij elkaar om de laatste voorbereidingen te treffen. Zo werden er kramen opgezet, werden de laatste dingen gecheckt en namen we samen nog eens het programma door. 
Net als vorige jaren was er op de zaterdagavond de welbekende Borsato Bingo. Deze avond is zeer geliefd bij fans en was ook dit jaar vrijwel direct uitverkocht.
 

Tussen de Borsato Pubquiz en de Borsato Bingo werden kleine wensen op het podium vervult. Ook was er dit jaar een verrassingsmomentje voor alle fans. Onder drie tafels in de zaal was namelijk een kaartje verstopt. Degene die dit kaartje wist te bemachtigen mocht samen met Marco een dansje doen op het podium. 

Dit jaar waren Mary en Silvana voor het eerst aanwezig tijdens de Borsato Bingo en wat was dat leuk! 
Nathalie kennen we natuurlijk allemaal, wat heeft ze deze avond leuk gepresenteerd. Het bewijst maar weer hoeveel humor ze heeft. Zo bracht ze Marco en een aantal fans stilletjes in verlegenheid door hun te vragen wie Marco ‘zou doen’. De mensen in de zaal moesten allemaal hun ogen dichtdoen en bij '3' een hand in de lucht houden als ze Marco wel zouden willen doen. Ik heb stiekem gekeken en ik kan verklappen dat er heel wat handen in de lucht gingen. Maar ook aan de o zo gezellig avond kwam een einde. Marco ging nog met alle fans op de foto.

Na afloop van de Borsato Bingo gingen een aantal medewerkers en Marco’s vertrouwde groepje gezellig met zijn alle een drankje doen met een hapje. We kunnen jullie vertellen dat het deze avond 2.15 uur werd haha, zo gezellig was het!

Na een kort nachtje verzamelde de medewerkers van de Fanclub en de vrijwilligers zich rond 8.30 uur in de foyer. Daar troffen we de laatste voorbereidingen voor de Fanclubdag en zorgden we ervoor dat alles leuk binnen het thema Italië werd aangekleed. Het was zo leuk om te zien hoe veel mensen hun best hadden gedaan om het thema in hun outfit te laten terugkomen.Rond 12.00 uur begon het programma met een filmpje van fans die samen een fakkel aan elkaar door gaven. Je kan het beschrijven als een soort Olympische fakkel, hierbij krijg je het gevoel van samen zijn, samenwerken en toe leven naar het Fanclubweekend. Tijdens de voorbereidingen hebben we dan ook heel hard gelachen.

We hadden dit jaar weer allemaal leuke gasten te gast. Één van de gasten was Miguel Janssen, Marco's goede vriend en personal trainer. 
Het was Miguel's taak om fans goed voor te bereiden op een aankomende concertreeks. Dit werd gedaan doormiddel van een warming up op het nummer 'Binnen'. Het was zo leuk om te zien dat fans zo lekker enthousiast mee deden! Mijn complimeten!

Ook dit jaar werden weer hele leuke wensen vervuld. Dit blijft toch altijd een heel leuk onderdeel. Hoe bijzonder is het dat we samen met Marco wensen van fans mogen laten uitkomen. Ik vind het persoonlijk ook heel leuk dat je weet dat sommige nog een heel leuk momentje op het podium zullen gaan krijgen tijdens de Fanclubdag. 

Dit jaar hadden we twee spellen, het spel Alles Mag Op De Fanclubdag (een leuke variant van Alles Mag Op Zaterdag) en het grote Pinokkiospel. 
Bij het spel Alles Mag Op De Fanclubdag mochten twee fans in één trui met Marco, hoe gaaf is dat?!
Bij het Pinokkiospel kon Marco een prijs winnen. Hij kon kiezen uit twee prijzen, namelijk een mand met Italiaanse producten of een envelop waar Marco de inhoud niet van kon.
We weten natuurlijk allemaal dat Marco zo lekker enthousiast en ook een tikje nieuwsgierig is, dus hoopte we dat hij voor de envelop zou gaan en dat deed hij hoor! Hij won een shoot met niemand minder dan Kim Feenstra. Een wens die uit komt voor Marco! Aan het einde van de dag was de loterij en had Mary, de moeder van Marco zelfs prijs, hoe ongelofelijk is dat! Mary kreeg het Italiaanse pakket waar Marco voor had kunnen kiezen bij het Pinokkiospel.
 


Marco gaat altijd met zijn tijd mee, nu dus ook met de Borsato Weblog. 
De eigenaar van Qball was aanwezig tijdens de Fanclubdag. Hij presenteerde een nieuwe variant van de Weblog. Het zal niet lang meer duren voor deze nieuwe variant online verschijnt. Je krijgt net als op Facebook een tijdlijn, waarin jouw logjes verschijnen met o.a. je Instagram, Facebook, Twitter enz.
Hoe cool is dat?!

Gert van der Vijver, beter bekend als zandtovenaar heeft tijdens deze dag liedjes van Marco in zand getekend, dit was zo ontroerend en zo mooi!
Hij heeft zelfs een nieuw liedje '18 Jaar' Van het nieuwe album 'Thuis' van Marco uitgebeeld. Dat was wel heel erg gaaf kan ik je vertellen! Het nieuwe album van Marco komt uit op vrijdag 17 november. 

William Rutten kennen we allemaal o.a. als jury van 'Het Perfecte Plaatje'. Hij heeft bijna alle bekende uit de showbizz voor zijn lens gehad.Het was dan ook bijzonder dat we hem als gast erbij mochten hebben.
William heeft veel over fotografie verteld, nam deel als Teamcaptain aan het spel Alles Mag Op De Fanclubdag en heeft samen met Marco de foto's van de foto-expositie tijdens de Fanclubdag beoordeeld. 

Aan het einde van de dag mochten negen fans voor Marco zingen, onder leiding van Daniël Kist op piano. Wat deden ze dit goed! 
 

De dag werd afgesloten met het filmpje van de Flashmob die werd opgenomen in Almere. Dit filmpje zegt meer dan genoeg! Fans die samen komen voor dezelfde passie met hetzelfde doel. Ik vond het kleine meisje dat als eerste starte met de muziek heel erg stoer, knap hoor!

Als laatste werden wij als medewerkers van de fanclub het podium op geroepen. We werden bedankt, maar niet zomaar bedankt. We kregen allemaal een unieke Borsatokoffer! We voelde ons even de koffermeisjes van Linda Marco. 
Marco kreeg een mooie bos bloemen aangereikt en Nathalie kreeg van Marco een stedentrip cadeau voor haar samen met haar lieve Roger, hoe lief! Heel veel plezier alvast lieve schat!

De Fanclubdag kwam tot een einde. Na het opruimen hebben we nog gezellig met zijn alle gegeten. Een aantal medewerkers bleven nog een nachtje slapen en sommigen gingen naar huis.Het was een weekend om nooit meer te vergeten. Ik heb persoonlijk veel ervaringen op mogen doen waar ik heel trots op ben, veel nieuwe mensen mogen ontmoeten en vooral heel veel vrolijke gezichten voorbij mogen zien komen. Ik wil daarom ook iedereen en Nathalie en Marco in het bijzonder bedanken voor het onvergetelijke weekend.
Ik zeg tot volgend jaar!
 
Liefs, Venice
Team Tifosi 
De Vrijwilligers voor de Fanclubdag 2017 zijn bekend!
Na een succesvolle België Meeting hebben we met het team, tussen de vakanties door, keihard gewerkt om wederom een prachtige Fanclubdag in elkaar te draaien. En ondanks dat de spanning begint op te lopen, veel al wel is geregeld, zijn we er nog (lang) niet!

 
De fanclub, bestaande uit 12 enthousiaste medewerkers en 1 gestresste voorzitter haha, zal uiteraard deze dag diverse activiteiten begeleiden, maar we hebben nog meer vrijwilligers nodig die de mouwen opstropen. Er zijn uiteenlopende taken deze dag, maar voor elke taak geldt: handen uit de mouwen en beste beentje voor!
Jullie hebben je weer vol enthousiasme opgegeven, waarvoor ik jullie hartelijk wil bedanken. Geen stichting kan zonder vrijwilligers, dus we zijn blij dat we altijd in grote getale op jullie kunnen rekenen! En wat een hoop fans hadden zich dit keer opgegeven, hoe fijn! Het is helaas onmogelijk om alle liefhebbers in te zetten en een keuze maken uit al deze aanmeldingen was dan ook nog nooit zo moeilijk, want de wetenschap mensen te teleurstellen is nooit fijn. Het belangrijkste blijft natuurlijk de kwaliteit van de fanclubdag. De kwaliteit staat altijd voorop. 
 
 
Ik heb inmiddels een lijst van maar liefst 45 mensen die deze dag mogen helpen, naast de medewerkers van de fanclub. Hierin zitten mensen die al eerder geholpen hebben, maar ook hebben we weer mensen die nog nooit of anders een aantal jaar niet, vrijwilliger zijn geweest. Het is dus een gezonde mengeling van ervaren en minder ervaren mensen.
 
De draaiboeken voor de vrijwilligers zullen nog volgen maar het belangrijkste is nu dat men weet wie dit jaar als vrijwilliger aan de slag mag!
 
               
Dit jaar zal het draaiboek gemaild worden naar:
 
Medewerkers Fanclub:
Bianca den Harder
Corine van Namen
Diana Verschoor
Eric Bus
Hillie Hop
Imke van Cleemputte
Kimberley Vaessen
Lunarda Thomas
Marja Nederkoorn
Monique Altena
Venice Schell
Yaiza Kessels
 
Maar ook naar:
Angela van Eert
Angelique de Vogel
Anja van den Daele
Anjo Heusingveld
Annemarie Zwarthoed
Asmara Thielen
Aukje de Vries
Bea van Rumpt
Bianca van Kerckvoorde
Cindy van Baaren
Dagmar Maassen
Danielle Fafienie
Desiree Diederen
Ellen Rabouw
Elles Dauvillier
Esther Dekker
Francien Kampschreur
Ingrid van Baaren
Iris Kikkert
Jacqueline van Haren
Jan Vens
Jeroen Pauwels
Johnny Hermans
Julian Steenbeek
Kelly van Luijk
Karin van Viegen
Linda van Blijderveen
Linda Zwartendijk
Marcha ter Burg
Marijke Meijer
Mariska Over
Marjolein Heijkoop-Snel
Martine Westerlaken
Melissa van der Heiden
Mireille de Kort-Smits
Neske Bron
Nienke Griffioen
Patricia van der Schoot
Rebecca Struik
Regina ten Kate
Roberta Spanjaard
Roger Jacobs
Sjoukje Postma
Sonja Malefijt
Tamara van Wijk
 
Ik hoop dat iedereen, vrijwilliger of geen vrijwilliger, een hele leuke dag zal hebben! En geef je volgend jaar gewoon weer op, want elk jaar zitten er immers nieuwe mensen bij!
 
              
 
Groetjes, ook namens mijn collega's,
 
Nathalie
 
PS: Ben je vrijwilliger en heb je een kaartje voor de FCD gekocht? Je mag hem weggeven of je kunt je geld terug krijgen. Mail dan even naar Diana!
 
Hoera! Venice is jarig!

Vandaag vieren we feest, want onze Venice is jarig! Ze is de jongste van ons team en 22 jaar geworden. Venice is inmiddels lekker ingeburgerd en we merken dan ook niet dat ze nog maar kort bij ons team hoort. Ze is ontzettend enthousiast en pakt de dingen lekker snel op! Venice is heel erg handig in alles wat met filmpjes en fotobewerking te maken heeft. Hier maken we dan ook dankbaar gebruik van. Ze reageert regelmatig op de logjes van Borsato Weblog, maar ook Social Media en Borsato.nl behoren tot haar taken. Naast het werken voor de fanclub heeft ze ook een drukke baan in de revalidatiezorg, maar vandaag gaat Venice lekker genieten van haar verjaardag.
Lieve Venice, we wensen je een hele fijne dag toe en laat je maar lekker verwennen!
Liefs van je collega’s 
Wat was de workshop leuk!
Op zaterdag 20 mei stond bij veel fans een dikke streep in de agenda, want deze dag was de workshop. De werkgroep ‘workshop’ kwam regelmatig bij elkaar om met elkaar te overleggen en alle voorbereidingen te doen. Toen werd al snel duidelijk dat het ontzettend leuk is om zo'n fotoboekje te maken, maar dat niemand het zo goed kan als Ellen.  Onder leiding van Patricia en Ellen werden er zelfs oefenavonden georganiseerd. We willen Ellen dan nog een keer extra bedanken, want zij heeft dit alles bedacht en ook voor een groot deel voorbereid met hulp van Patricia, Hillie, Ingrid, Venice, Imke en natuurlijk Nathalie want bij haar thuis hadden we alle ruimte om te knutselen en we moesten ook iemand hebben die de lekkere hapjes op at. Jullie snappen wel dat de voorbereidingen hierdoor enorm zwaar zijn geweest
 

Zaterdag was het dan eindelijk DE zaterdag van de workshop, de zaterdag waar de fans echt naar uitkeken, zoals wij konden zien op sociale media en wij telden de dagen ook af want ook wij hadden er veel zin in.
Rond half 11 werden alle vrijwilligers verwacht in de Weistaar in Maarsbergen en even later heette Nathalie ons allemaal van harte welkom. Op het moment dat Nathalie vertelde dat Marco, ondanks dat zijn lieve schoonmoeder de dag daarvoor was overleden, toch even langs zou komen, kwam Marco er al aan. Eigenlijk uren te vroeg hihi, maar wat geweldig dat Marco toch langs kwam. Echt respect! Patricia legde uit hoe het allemaal in zijn werk ging en alles kon worden klaargelegd. De merchandise kraam werd helemaal in orde gemaakt met 'oude', maar ook mooie nieuwe items.
Ook kwamen de eerste fans er al aan en reageerden heel enthousiast dat Marco er toch was, want dat hadden de meesten natuurlijk niet verwacht.
 

Allemaal mochten ze met Marco op de foto en even later konden ze gaan knutselen aan het mooie persoonlijke fotoboekje. Marco sprak ook nog een woordje, liep door de zaal, sprak met de fans, maakte foto’s… en ondertussen werd er muziek gedraaid, van Marco natuurlijk, op de achtergrond.
 
   

Rond 13.00 uur werd de overheerlijke lunch klaargezet in buffetvorm en konden we gaan eten. Echt heerlijk was het. We kwamen niets tekort.
 

Ondertussen werd de merchandise kraam regelmatig bezocht. Samen met Bianca en Monique stond ik bij de merchandise kraam. De nieuwe merchandise, zoals het knuffelbeertje, de oorbellen, make-up tasje, het theepakketje, het plankje enz. werden veelvuldig gekocht. Het was heel gezellig, zowel achter de kraam, als met de fans. Iedereen kwam wel een keer langs.
 

Tegen 15.00 uur kondigde Marco aan dat hij weer weg moest en onder luid applaus vertrok hij naar zijn lieve gezin waar hij natuurlijk heel hard nodig was. Daarna knutselde iedereen nog gauw door, want ze wilden het fotoboekje toch wel af hebben.En voor we het wisten was het echt tijd om op te ruimen en werd er nog een groepsfoto gemaakt.Alle vrijwilligers kregen een goodie bag mee naar huis en sommige fans bleven nog langer, want die plakten het diner er nog achteraan.
Het was een hele leuke, gezellige en vooral geslaagde workshop! Iedereen ging naar huis met een prachtig persoonlijk fotoboekje! Complimenten aan de werkgroep van deze zeer geslaagde workshop. In het bijzonder Patricia en Ellen, want zij hebben toch wel het meeste werk verricht.
Ik heb genoten en ik denk iedereen met mij!
 
Liefs.
Marja
 
"Geslaagd in het leven, beroemd en aanbeden
Zo stralend en warm als de zon"