Welkom bij de Tifosi!
                                                 
Tifosi di Marco Borsato is de officiele fanclub van Marco Borsato. Sinds 1994 ben ik voorzitter van deze fanclub en tegenwoordig run ik het dagelijks bestuur hiervan samen
met Bianca den Harder, Corine van Namen, Diana Verschoor en Kimberley Vaessen. Verder horen bij dit team AnjaEricHillie, JohnnyLisanneLunarda
Monique, SandraVenice en Yaiza op wie ik altijd kan rekenen.

Op deze weblog lees je hoe het achter de schermen van de fanclub gaat. Een kijkje in de keuken dus! Bevalt een recept je? Laat dan gerust een berichtje achter!

Groetjes,

Nathalie Thielen
Tifosi di Marco Borsato!
Mailen? *klik*!Lid worden van de fanclub?
* 2x per jaar de Tifosi ontvangen op a4 formaat!
* Voorrang kaartverkoop stadionconcerten
* Een eigen Borsatoweblog
* Een eigen Tifosi ledenpas
* Marco op de fanclubdag ontmoeten?


Word dan nu lid van de Fanclub!
Kijk op onze website voor meer informatie.
 

Voor altijd in ons hart

Bianca Heemskerk (heartbounce)

3 juli 1972 - 18 juli 2013 
Bezoekers
Op dit moment is er 1 fan ;
en 1 gast fan .
Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Tifosi's nabestellen!
Zoeken
Merchandise shop
E-mail alert
Foto album
Tifosi Tripje 2012
Klokje
Wij zijn ook te vinden op:
    
Niet vergeten!
2 januari (1969)
Lunarda Thomas

2 januari (1972)
Anja van den Daele

4 januari (1970)
Edwin de Groot

10 januari (1990)
Marieke Dollekamp

21 januari (1975)
Diana Verschoor

23 januari (1962)
Sandra Sahupala

1 februari (1969)
Nathalie Thielen

23 februari (1976)
Sandra Meeuwsen

1 maart (1973)
Bianca den Harder

5 maart (1973)
Corine van Namen

16 maart (1973)
Hillie Hop

1 april (1956)
Kees ten Dam

14 april (1984)
Yaiza Kessels

19 april (1971)
Monique Altena

9 mei (1998)
Lisanne Maasland

26 juni (1995)
Venice Schell

16 juli (1981)
Arno Schlijper

16 augustus (1981)
Eric Bus

22 augustus (1955)
Ton Dijkman

17 september (1988)
Kimberley Vaessen

23 september (2001)
Senna Borsato

30 september (1968)
Eric van de Bovenkamp

12 oktober (1959)
Johnny Herman

2 november (1964)
Arnold van Dongen

30 november (1998)
Luca Borsato

3 december (2002)
Jada Borsato

6 december (1968)
John Ewbank

9 december (1967)
Armando Borsato

10 december (1967)
Leontine Borsato

11 december (1973)
Lodewijk van Gorp

21 december (1966)
Marco Borsato
Mijn laatste reacties
Hoi MammaMIa, Sinds...
14:01, 10 mrt 2019
...
15:41, 24 okt 2018
Dat klopt helemaal,...
21:04, 23 okt 2018
Wat fijn om te lezen dat...
21:01, 23 okt 2018
Wat fijn dat je al zo je...
13:02, 18 okt 2018
...
12:58, 18 okt 2018
Wat super leuk Wendy! We...
19:18, 16 okt 2018
Jeetje Esther, wat naar...
21:47, 8 okt 2018
Het was zeker een hele...
21:41, 8 okt 2018
Jeeejjj. wat heb jij weer...
21:38, 8 okt 2018
Club Borsato is live!
Soms is het tijd voor vernieuwing en dit geldt ook voor de Borsatoweblog. Vorig jaar hebben degenen, die aanwezig waren op de Fanclubdag, de plannen omtrent de vernieuwde weblog kunnen horen van Job van Halst, eigenaar van Qball Internet, en een oproep gedaan aan de loggers om je op te geven als testlogger. Hierop werd enthousiast gereageerd en uit die aanmeldingen hebben wij een groep fanatieke testers geselecteerd, die ons de afgelopen maanden hebben geholpen. Ondertussen hebben wij jullie hier op onze weblog op de hoogte gehouden van de vorderingen. Maandenlang werd er volop getest en werden er veel bugs en tips doorgeven. Meer over dit testproces kan je lezen in deze log, waarin een aantal testers vertellen over hun ervaringen. 

Na een lang proces van ontwikkelen, uitproberen, verbeteren en nog eens testen, is het dan eindelijk zover en zijn we op de Fanclubdag live gegaan. Vanaf nu gaat Borsatoweblog verder onder de naam Club Borsato. Maar niet alleen de Borsatoweblog gaat verder onder deze naam, ook Tifosi di Marco Borsato gaat voortaan Club Borsato heten en heeft een spiksplinternieuw bijpassend logo gekregen. 

Wat kan je verwachten van Club Borsato? Allereerst is de lay-out totaal anders dan op de huidige Borsatoweblog. Het plaatsen van foto’s en filmpjes kostte op Borsato Weblog soms best wel veel tijd, maar nu gaat dit veel makkelijker en is het te vergelijken met Facebook en Instagram. Een leuk extraatje is bijbvoorbeeld dat je, onder andere met het plaatsen van berichten, het geven van reacties en het volgen van vrienden, Marcoins kan verdienen. Marcoins is een soort puntenspaarsysteem waarmee je, als je voldoende Marcoins hebt gespaard, deze kunt inwisselen voor een leuk artikel of zelfs een activiteit met Marco. Maar voor dat laatste moet je natuurlijk wel even flink sparen.

Voor de meeste loggers is hun weblog een soort dagboek en we kunnen ons zo voorstellen dat je nu denkt "wat gebeurd er met mijn logjes, ben ik straks alles kwijt". Maar geen paniek. Borsatoweblog zal nog enkele maanden blijven bestaan, zodat jullie allemaal de tijd hebben om een back up te maken van jullie weblog. Hoe dat in zijn werk zal gaan krijgen jullie natuurlijk ruim op tijd te horen. 

Het leuke van Club Borsato is dat je heel makkelijk Marco kunt volgen en hij jou, dit gaat namelijk vanzelf. Zodra je je aangemeld hebt ben je automatisch volger van Marco, maar ook van onze voorzitter Nathalie en onze eigen pagina.

Inmiddels hebben velen van jullie de weg naar Club Borsato gevonden en wij hopen dat jullie er net zo enthousiast over zijn als wij en jullie je er snel thuisvoelen. Heb jij je nog niet aangemeld, dan kan je dat alsnog doen via deze link.

Liefs,
Team Tifosi

 
Club Borsato in Progress...

Het is alweer enkele maanden geleden dat we een oproep deden voor testers voor de vernieuwde weblog. Want bij zo'n proces komt heel wat kijken en de vernieuwde weblog moet uitgebreid getest worden. Op onder andere gebruiksvriendelijkheid, foutjes (bugs) moeten eruit gehaald worden, layout moet bekeken worden op verschillende devices (pc, mobiel, ipad) etc. Uit de respons op deze oproep hebben we een aantal mensen gekozen en benaderd, waarvan een tiental meteen mochten starten met testen.

Ik mocht deze groep begeleiden en wat is het heerlijk om met zulke enthousiaste mensen samen te werken! Door middel van een Whatsapp groep houden we contact en konden ze vragen stellen. In deze groep zaten onder andere Sandra en Marjan. Op een later moment is er een tweede testgroep samengesteld, waarvan de leden via de mail instructies kregen en hun bevindingen doorgaven. In deze groep zaten onder andere Anja en Maria. Om jullie een beetje een idee te geven hoe dat testen nou gegaan is, hebben we hen een paar vragen gesteld over de oude en de nieuwe weblog en hoe het testen verliep. Deze vragen wilden ze graag voor jullie beantwoorden!

Hoe lang log je al en wat maakt het loggen zo leuk:

Sandra: “Ik ben vanaf 2015 lid van de fanclub en vanaf dat moment ben ik ook gaan loggen over van alles en nog wat. De ene periode wat intensiever dan de andere periode maar altijd met veel plezier. In het begin dacht ik dat het loggen niets voor mij was, maar niets is minder waar. Het is vooral leuk om je verhaal met anderen te kunnen delen en de verhalen van medeloggers te lezen. Wat me vooral opvalt is dat iedereen zo lief en respectvol met elkaar omgaat op de weblog. Daar kunnen veel mensen op Social Media een hoop van leren.”

Anja: “Ik log al ongeveer 10 jaar. Als het niet langer is. Loggen is zo leuk omdat je op een intensieve manier contact hebt met medefans. Er ontstaan door het loggen echte vriendschappen voor het leven en het feit dat Marco je echt kent, maakt het natuurlijk heel speciaal. Hij weet echt wat er speelt bij zijn fans. Hij is op deze manier ook heel gewoon. Ik zie Marco als een echte oprechte vriend.”

Maria: “Ik ben lid van de fanclub sinds 2014 en ben begonnen met de weblog na een concert van Marco SIR in Ziggodome begin 2016. Mijn eerste log was zonder een foto, maar met de hulp van de vrijwilligers kwam daar verandering in en begonnen de logjes stilaan mooier te worden en van het ene kwam het andere en werd ik een fanatieke logger, zoals ook in de Nieuwsbrief van Tifosi beschreven werd toen ik Weblog van de Maand werd.
Ik ben mettertijd door het loggen een mooie vriendenkring gaan opbouwen, vooral in Nederland tot zelfs een uitnodiging voor de koffie. In de weblog kan je alles vertellen. Vooral natuurlijk over dezelfde hobby, namelijk Marco en zoals de concerten, de Marcomeeting, de tramrit, het varen. Allemaal leuke dingen. Je kan ook andere dingen neerpennen over je gezin en nog veel meer. 
Vooral de lieve reacties die je soms krijgt en de logjes die je kan lezen. Elke dag kijk ik toch 2x naar de weblog, om zelf soms een reactie te geven.” 

Marjan: “Ik log sinds oktober 2008, dus dit jaar 10 jaar 😊”
In de logjes kan ik de leuke en de minder leuke dingen kwijt, vind ik steun in slechte tijden en bijval bij de leuke dingen die ik mee maak, heb door de logjes nieuwe vrienden gevonden door heel Nederland en zelfs in België.”


Waar heb je op gelet bij het testen van Club Borsato en hoe heb je het testen ervaren? 

Sandra: “Ik heb voornamelijk getest of alles werkt op verschillende devices (internet explorer, google chrome en IOS) en of Club Borsato gebruiksvriendelijk is. Het testen was leuk om te doen. Iedere keer als er een update was, wist ik niet hoe snel ik weer aan de slag moest. Het was super om te zien dat er iedere keer weer hard gewerkt werd aan de opmerkingen die we hadden. Het voelt goed dat ik op deze manier iets kon betekenen voor de fanclub.” 
Anja: "Ik heb gelet op dat het toegankelijk moet zijn voor iedereen. We hebben verschillende soorten fans. Het moet overzichtelijk zijn en niet te veel acties voordat een logje online staat. Ik vond het erg leuk om deel uit te maken van iets wat er nog niet is. Maar bij een nieuwe update van Qball iedere keer opnieuw inloggen vond ik best wel irritant.”

Maria: “Het testen van de nieuwe weblog vond ik heel leuk ook al was het altijd opnieuw beginnen bij een update. Ik heb dit altijd heel graag gedaan, en bij het testen was het natuurlijk op verschillende dingen letten, zoals het plaatsen van foto’s, lettertypen, banner wijzigen, je profiel bijwerken, de linkjes met Instagram en YouTube, chatten met andere testers proberen en nog veel meer.”

Marjan: “Bij het testen heb ik gekeken naar het makkelijk plaatsen van bijvoorbeeld foto’s, op de huidige log is dat omslachtiger, dus denk dat dit loggen voor velen makkelijker is en daarom meer zal uitnodigen tot loggen! Verder heb ik gekeken naar de lay-out van de log. Het is heel overzichtelijk, dus toegankelijker voor velen. Ik heb het testen met veel plezier gedaan, vooral het uitvogelen hoe het nu in elkaar zit, vind ik erg prettig."

Hoe verliep de samenwerking?

Sandra: “Ik kan niets anders zeggen dan dat de samenwerking uitstekend verliep. De testers waren heel enthousiast en iedereen was heel behulpzaam.” 

Anja: “De samenwerking heb ik als prettig ervaren. Als er dingen waren die onduidelijk waren werden die goed uitgelegd. Het is ook erg fijn om te merken dat het clubje dat getest heeft het helemaal ziet zitten. Ik kan niet wachten op het moment dat we live gaan. Ik denk meerderen met mij."
 
Maria: "Ik vond de samenwerking leuk. Je kreeg telkens een mail van Hillie wanneer er een nieuwe update kwam met de punten die verbeterd waren en waar je nog op moest letten. Ook af en toe reacties van Job en Beaudinn van QBall."

Marjan: "De groep die mocht testen vond elkaar makkelijk via de What’s App groep die hiervoor aangemaakt was, uiteraard ook mensen van de fanclub erbij. Dit zorgde voor saamhorigheid en de tips en tricks werden gedeeld! Soms ontplofte mijn What’s App even, vooral na een nieuwe update. Ook de reacties van de mensen van Qball op de logjes met tips/opmerkingen droegen bij aan een goede samenwerking! Deze personen mogen zeker niet vergeten worden!" 
 
Wat vind je vooral leuk aan Club Borsato?

Sandra: “De vernieuwde weblog heeft een moderner uiterlijk en is heel gebruiksvriendelijk. Bij de oude weblog was het, zeker in het begin, flink zoeken hoe ik bepaalde zaken voor elkaar moest krijgen. De koppelingen met YouTube, Facebook en Instagram vind ik een zeer leuke toevoeging op de vernieuwde weblog. Ik weet zeker dat ik ook op de vernieuwde weblog, Club Borsato, met veel plezier ga loggen.”

Anja: “Als het zo wordt zoals bij de laatste update vind ik het leuk dat je groepen mensen bij elkaar kan zetten. Die functie was nog niet in gebruik maar ben er wel nieuwsgierig naar. De chat vond ik een uitkomst. Echt gezellig. Ik ben heel benieuwd hoe het er uiteindelijk uitziet en wat iedereen ervan vind. Ik hoop dat iedereen net zo enthousiast zal zijn als wij.” 

Maria: "Eerlijk gezegd vind ik de nieuwe weblog leuker dan de bestaande, waar ik natuurlijk ook graag bij log. De nieuwe weblog is toegankelijker en meer gebruiksvriendelijk. Het is gelinkt aan social media en de foto’s plaatsen vind ik persoonlijk veel gemakkelijker. Het chatten met andere fans is super, kortom ik geraak eraan verslaafd. Het toppunt is natuurlijk dat je Marcoins kan verdienen en die dan kan inruilen. Dat maakt dat je nog meer gaat loggen. Ik hoop dat de weblog binnenkort live gaat!"

Marjan: "Ik vind de nieuwe weblog leuk omdat het makkelijker is om berichten te plaatsen, dat je makkelijker foto’s kunt plaatsen. Wat ook heel leuk is vind ik, het verdienen van Marcoins die je kunt inwisselen voor gadgets (wat is nu nog niet bekend). Tevens dat je berichtjes nu kunt liken en dat je niet altijd uitgebreid hoeft te reageren."

Niet alleen de testers, maar ook wij zijn enthousiast en kijken er naar uit dat Club Borsato live gaat. Wij hopen dat jullie net zo enthousiast zullen zijn!

Het heeft even geduurd, maar we zijn nu echt in de laatste testfase beland. Qball is druk bezig met de laatste aanpassingen en we hopen jullie dan snel te kunnen vertellen dat Club Borsato live gaat! Wie van jullie gaat dan ook extra loggen? Ik en mijn collega's in ieder geval wel!

Groetjes Hillie
Ook namens mijn collega's van Team Tifosi


 
Borsato Weblog
Het is alweer negen jaar geleden dat Marco het initiatief nam tot het creëren van Borsato Weblog. Ik had zelf een weblogje bij 'punt' en logde er heerlijk op los. Toen ik een keer vertelde hoeveel plezier ik daaraan beleefde nam hij een kijkje op mijn logje en ontdekte dat in mijn vriendenlijst veel fans stonden. 'Maar dat zijn mijn mensen!' zei hij. Hij had natuurlijk gelijk, maar ik weet nog hoe lekker ik het vond te zeggen dat op deze website het toevallig 'mijn' mensen waren. Ik had een logje, dus waren het mijn vrienden. "Kijk maar," zei ik plagend. En wees naar het kopje 'Mijn vrienden'. We plaagden elkaar over en weer, dacht ik, maar de radartjes in Marco's hersenpan gingen ondertussen in een razendsnel tempo aan het werk.
Hij wilde 'zijn' mensen (hij bedoelde vanzelfsprekend 'mijn' vrienden) dichtbij zich houden. En zo ontstond het fenomeen Borsato Weblog. Acht jaar lang worden er al logjes gemaakt en er zijn inmiddels ruim 200.000 stukjes geschreven! Tot mijn grote schande moet ik bekennen dat ik zelden nog log. Niet omdat ik het niet wil, integendeel, maar omdat het er gewoonweg niet van komt. Ik schaam me diep. Want het is zó leuk!

Wel ben ik hier heel vaak te vinden. Beetje rondsnuffelen op andermans logjes, kijken wat er gebeurt en leeft onder de fans. Heerlijk ontspannen momenten waarop je elkaar toch weer een beetje beter leert kennen.
Dankzij de Moderators word ik ook geregeld op een logje gewezen wat echt de moeite waard is, waarbij zij natuurlijk ook zorgen dat iedere logger met vragen geholpen wordt. Een mooie header of handtekening maken, problemen met uploaden of grootte aanpassen, je achtergrond veranderen? Ze staan iedere logger met raad en daad bij en ik ben daar ongelofelijk blij mee. 


De samenstelling van de Moderators verandert, net als bij de medewerkers van de fanclub, om de zoveel tijd. Soms gebeurt er in het priveleven van de medewerkers iets wat veel tijd en energie kost, soms ook is het gewoon mooi geweest. Bij Bernadette is dat nu het geval. Ze heeft zich bijna vier jaar met heel veel toewijding en liefde ingezet en veel loggers vinden het dan ook erg jammer dat ze de moderators gaat verlaten. Wij vinden dat ook heel jammer natuurlijk, maar zijn vooral heel blij met de jaren waarin ze zich voor ons heeft willen inzetten! Bernadette, dank je wel! Omdat we weten dat de liefde voor Borsato een eeuwigdurende liefde is, weten we zeker dat we je gelukkig nog geregeld tegen zullen komen!Op zich hebben we niet de intentie om Bernadette te vervangen, omdat we nog drie mensen hebben die zich met hart en ziel inzetten. Maar een open sollicitatie mag natuurlijk altijd. Log je graag en regelmatig, ken je de basisprincipes van het loggen en/of de layouts en/of wil je dit graag meer ontwikkelen? Lijkt het je leuk andere loggers te helpen en af en toe de fanclub te ondersteunen? Heb je enkele uurtjes per week over? Stuur dan gerust een open sollicitatie naar mij. Onderbouw waarom jij denkt een geschikte moderator te zijn en wie weet...

Over Borsato Weblog gesproken, we hebben Qball verzocht de logjes ook benaderbaar te maken via mobiel. Dat is nu namelijk nog een hele klus. Ik weet niet hoe dat voor andere telefoons is, maar als ik een reactie achter wil laten of een logje wil schrijven via mijn iPhone, ontdek ik altijd weer hoeveel indrukwekkende woorden die mijn ongenoegen kunnen uiten ik in mijn vocabulaire heb...

Qball heeft er maanden aan gewerkt en de eerste versie is af. Eigenlijk zouden we het nu met een team moeten testen. Maar toen ik daar even over nadacht vond ik dat toch een beetje omslachtig. Ik kan zelf wel gaan testen natuurlijk, maar je ontdekt het pas echt als je veelvuldig logt. En wie doen dat? Jullie! Ik heb Qball dus gevraagd een en ander zo snel mogelijk online te zetten, vermoedelijk volgende week al. Uiteraard geef ik een seintje als het zover is.
 
Zouden jullie, de loggers van Borsato Weblog dan willen testen? Maak een logje, probeer plaatjes toe te voegen, laat een reactie achter. Niet alle functionaliteiten zullen op mobiel ook werken, je hele layout ontwerpen is vermoedelijk handiger via je pc. Maar alle functionaliteiten die er wél zijn, zie ik graag getest! 

Loop je ergens tegen aan? Mail me dan via deze link. Vermeld welk type toestel je hebt en wat het probleem exact is. Een screenshot toevoegen zou geweldig zijn!

Dank jullie wel! Hopelijk is Borsato Weblog voor mobiel niet alleen fijn voor de huidige loggers, maar zet het een aantal mensen zoals ik ook weer in beweging!

Liefs, ook van mijn collega's,

Nathalie


 
Ingelogd reageren!
De laatste tijd wordt er op de weblogjes met regelmaat spam geplaatst. Berichtjes die geplaatst worden door een botje (ook wel: robotje) en dus niet door mensen, vaak reclame, soms ook gewoon alleen maar gekke tekentjes.
 
Dit is heel vervelend en storend, loggen en reageren moet namelijk vooral leuk blijven voor iedereen! Dit kan uiteraard opgelost worden, maar dat is een tijdrovende klus. 
Daarom is er voor een tijdelijke oplossing gekozen: Alleen wanneer je ingelogd bent kunnen er nu reactie's geplaatst worden. Wat dus inhoudt dat anoniem reageren niet meer kan.

Geen ideale situatie, want velen van jullie vinden het ook leuk om een reactie te ontvangen van bijvoorbeeld familieleden of collega's, of wanneer er fans gezocht worden voor een radio- of televisieprogramma. Al deze mensen hebben geen weblog en kunnen nu dus geen reactie meer achterlaten. Vind je dat erg jammer, dan kun je wellicht in je menubalk een linkje naar je emailadres zetten zodat je toch nog bereikt kunt worden.

Ben je het wachtwoord van je weblogje vergeten en is reageren daarom niet mogelijk?
Dan kun je dit hier of via de frontpage opnieuw aanvragen!

Wij hopen op begrip voor deze tijdelijke maatregel!

Groetjes Team Tifosi.
Heb jij hem al?
Heb jij de Borsato app al gedownload op je mobieltje?

Na de lancering hebben binnen een paar uur al 30.000 mensen de app gedownload! Wat een geweldig resultaat, maar natuurlijk helemaal niet gek, want hij is ook fantastisch!

Je kunt de app downloaden via de Android Market en via de App Store van iTunes.

Als je hem hebt geinstalleerd kun je met je gegevens van borsato.nl inloggen. Dit zijn je emailadres en je wachtwoord. Als je nog geen account hebt kun je je gratis registreren via dit gedeelte op de site van borsato.nl.In de app kun je het laatste nieuws lezen en daar reacties op geven, dat is hartstikke leuk om te lezen, zowel voor de andere fans als voor Marco, want ook hij kijkt elke keer even in de app rond!
In het fotoboek staan hele leuke foto's van concerten, kun je een kijkje achter de schermen nemen of leuke prive foto's van Marco bekijken. Als je een foto leuk vind kun je hem toevoegen aan je favorieten, hem raten met sterren, delen met vrienden en een reactie achterlaten. Laat dus weten wat jij ervan vind!

Op het forum en in het gastenboek kun je lekker meekletsen over alles wat met Marco te maken heeft. Laat vooral weten wat jij van #1 vind en of je het magazine #1MB ook al in huis hebt.

Je kunt het album #1 dat vandaag is uitgekomen ook een hele maand gratis beluisteren! Als je op de home pagina bent vind je links bovenaan een #1 icoontje. Klik hierop om het hele album te luisteren! Als je een Android toestel hebt en je hebt Spotify gedownload kun je ook andere albums beluisteren onder het muziek icoontje.

Wat wij ook heel leuk zouden vinden is als je laat weten wat je van de app vindt door hem te raten in de App Store of Android Market! Dit kun je doen bij de Borsato app in de App Store of Android Market.

In de App Store klik je op waarderingen en daarna bovenaan op schrijf recensie. Je kunt sterren geven en een reactie schrijven.

In de Android Market klik je op beoordeling/recensie en daarna kun je je aantal sterren geven en een reactie schrijven.

Natuurlijk willen wij daar graag lezen dat jij de app net zo fantastisch vindt als wij!

Want zeg nu zelf, 5 sterren is toch eigenlijk niet genoeg voor deze app?

Groetjes,
Team Tifosi


Nieuwe gadgets op borsatoweblog!
De oplettende Platina loggers is het misschien al opgevallen: sinds vandaag zijn er een aantal nieuwe opties actief op de weblog. Je kunt je weblog vanaf nu uitbreiden met twee exta gadgets en je eigen videoalbums. Om jullie alvast kennis te laten maken met deze opties, vindt je hieronder een korte omschrijving plus de stappen die je moet doorlopen om de gadgets toe te voegen.

Twitter gadget
Veel van jullie zijn inmiddels actief op Twitter. Tot nu toe was er nog geen (makkelijke) manier om je Twitter berichten ook op je log te plaatsen. Daar is nu verandering in gekomen! Via een speciale gadget kun je je Twitter account koppelen aan je weblog. Je vindt deze gadget in je weblog beheer onder het kopje 'HTML Gadgets'. Door hier een twitternaam in te voeren, verschijnt er in je menubalk een gadget die je net als andere menu-items een eigen plek kunt geven. Je moet het menu-item nog wel even activeren. Dit doe je door in je beheer naar 'Menu instellen' te gaan, en daar een vinkje te zetten achter het Twitter item.Je kunt er ook voor kiezen om de† Twitter feed van iemand anders te laten zien. Bijvoorbeeld van je sportclub of gewoon van Marco zelf. Je bent daarin helemaal vrij.

Om de gadget goed in je bestaande opmaak te laten vallen, kun je de kleuren van de gadget zelf aanpassen. Daarnaast kun je aangeven hoeveel berichten er getoond moeten worden en of de gadget zichzelf automatisch moet herladen. Voor een volledig overzicht van de opties kun je het beste even in het beheer kijken.

Videoalbum's
Het was al mogelijk om zelf foto's in albums te plaatsen op je weblog, maar vanaf nu kan dat ook met video's. Dit betekend dat je je mooiste video's via je weblog kunt delen, zodat andere loggers deze in een mooi overzicht zien en op video's kunnen reageren.Het inrichten van het videoalbum gaat bijna hetzelfde als bij het fotoalbum. Je upload je video's alleen niet rechtstreeks naar de weblog, maar moet deze eerst op Youtube plaatsen. Elke video op Youtube heeft een unieke code, die bestaat uit een aantal letters en cijfers. Je vindt deze code het makkelijkst door je video op Youtube te openen en uit de adresbalk de code te kopieren. Deze code voeg je vervolgens toe aan je album, aangevuld met een foto, titel en een omschrijving.

TimeRime gadget
De laatste nieuwe gadget is meteen een hele uitgebreide. Via TimeRime kun je gebeurtenissen op een tijdlijn plaatsen. Dit kunnen persoonlijke gebeurtenissen zijn, maar ook die van Marco of misschien wel van je hele familie! Deze gebeurtenissen kun je voorzien van tekst, video, foto's en nog veel meer details. Voor een volledig overzicht van alle mogelijkheden kun je terecht op de website van timerime.comOm gebruik te kunnen maken van deze gadget, heb je een account bij TimeRime nodig. Deze kun je aanmaken via hun site. Nadat je je account geactiveerd hebt, kun je direct aan de slag. Je kunt een nieuwe tijdlijn aanmaken. Zet deze wel even op Publiek, anders kun je hem niet op je site plaatsen. Je kunt nu tekst, foto's en video's aan je tijdlijn toevoegen. Vergeet na het uploaden van foto's of video's niet om op 'Opslaan' te klikken, anders worden je bestanden niet opgeslagen.

Als je tijdlijn klaar is, kun je deze op je log plaatsen. Open hiervoor eerst het beheer onder HTML Gadgets en TimeRime. Je ziet hier een veld voor de titel en code van je tijdlijn. De code is de zogenaamde <embed> code. Deze vind je door op de TimeRime site rechtsboven je tijdlijn op het "<>" icoon te klikken. Klik vervolgens op 'Generate code' en kopieer de code die verschijnt in het veld van het weblogbeheer. Sla je wijziging in het beheer op en je tijdlijn is toegevoegd!

De mogelijkheden van TimeRime kunnen in het begin nogal overweldigend zijn. Probeer klein te beginnen, op een gegeven moment wordt het vanzelf een stuk duidelijker hoe alles in elkaar steekt.

We wensen jullie veel plezier met deze nieuwe mogelijkheden! Mocht je ergens niet uitkomen, dan zijn er genoeg loggers die je vast even willen helpen!

Groetjes,
Eric

(en uiteraard ook Nathalie, Anneke, DaniŽlle, Esther en Tamara!)
Storing!
Blijkbaar is er iemand niet voorzichtig genoeg geweest met een voor ons heel belangrijk glasvezelkabeltje want als gevolg daarvan hebben wij een storing in onze mail.

Niet alleen is dat lastig voor ons maar ook is het vervelend voor jullie als jullie op een antwoord van ons zitten te wachten. Helaas kunnen we hier niets aan veranderen. Over Marco weten we veel maar glasvezelkabeltjes behoren helaas niet tot onze functie-omschrijving.

Heb je ons dus gemaild?.Groetjes,
Angelique, Anneke, Danielle, Nathalie en Esther
Champagne!
Nou ja, bij wijze van spreken dan! Maar er is beslist iets te vieren!
Vandaag, om 23.13 werd het 100.000e weblogje geplaatst op www.borsatoweblog.nl!

Manuel Kamerman, loggend onder de naam Pringlesman, plaatste een weliswaar zeer kort maar daardoor niet minder feestelijk logje!


Gefeliciteerd met dit heuglijke feit, Manuel!


Op de fanclubdag zet ik je uitgebreid met Marco op de foto, oke?
Feliciteren jullie Manuel ook even?


Groetjes,

ook namens Angelique, Anneke, Esther en DaniŽlle,


NathalieNo mail today?
A.s. maandag 27 april wordt er weer hard gewerkt aan Borsatoweblog!

Deze werkzaamheden zouden tijdelijk hinder kunnen geven bij het mailen naar borsatoweblog.nl mailadressen. Dit hoeft niet, maar er bestaat een klein kansjel.

De hinder die je eventueel kunt ondervinden bestaat uit het feit dat je geen mail kunt ontvangen op je borsatoweblog-adres. Deze mail wordt nergens opgeslagen en is dan ook niet later op te halen, maar de verzenders van de mail krijgen wel bericht dat hun mail niet is afgeleverd. Ze zouden dan een paar uur later de mail bijvoorbeeld alsnog kunnen versturen.

We gaan er vanuit dat er geen problemen zullen ontstaan en de werkzaamheden geruisloos plaats zullen vinden. Maar mocht het toch zo zijn, dan ben je op de hoogte.


(Voor de zekerheid ga ik maandag gewoon naar de sauna. Lijkt me het beste. )Groetjes, ook namens 'mijn meiden',


Nathalie†
Ben jij al.....
Hij heeft een eigen website...

Hij heeft de Borsatoweblogjes in het leven geroepen...

Hij liet een website voor zijn grote liefde maken...

Maar ťťn†ding ontbrak nog....

"Alles wat groot is begon ooit klein
Je hoeft niet meteen een vlinder te zijn"