Welkom bij de Tifosi!
                                                 
Tifosi di Marco Borsato is de officiele fanclub van Marco Borsato. Sinds 1994 ben ik voorzitter van deze fanclub en tegenwoordig run ik het dagelijks bestuur hiervan samen
met Bianca den Harder, Corine van Namen, Diana Verschoor en Kimberley Vaessen. Verder horen bij dit team AnjaEricHillie, JohnnyLisanneLunarda
Monique, SandraVenice en Yaiza op wie ik altijd kan rekenen.

Op deze weblog lees je hoe het achter de schermen van de fanclub gaat. Een kijkje in de keuken dus! Bevalt een recept je? Laat dan gerust een berichtje achter!

Groetjes,

Nathalie Thielen
Tifosi di Marco Borsato!
Mailen? *klik*!Lid worden van de fanclub?
* 2x per jaar de Tifosi ontvangen op a4 formaat!
* Voorrang kaartverkoop stadionconcerten
* Een eigen Borsatoweblog
* Een eigen Tifosi ledenpas
* Marco op de fanclubdag ontmoeten?


Word dan nu lid van de Fanclub!
Kijk op onze website voor meer informatie.
 

Voor altijd in ons hart

Bianca Heemskerk (heartbounce)

3 juli 1972 - 18 juli 2013 
Bezoekers
Op dit moment is er 1 fan ;
en 1 gast fan .
Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Tifosi's nabestellen!
Zoeken
Merchandise shop
E-mail alert
Foto album
Tifosi Tripje 2012
Klokje
Wij zijn ook te vinden op:
    
Niet vergeten!
2 januari (1969)
Lunarda Thomas

2 januari (1972)
Anja van den Daele

4 januari (1970)
Edwin de Groot

10 januari (1990)
Marieke Dollekamp

21 januari (1975)
Diana Verschoor

23 januari (1962)
Sandra Sahupala

1 februari (1969)
Nathalie Thielen

23 februari (1976)
Sandra Meeuwsen

1 maart (1973)
Bianca den Harder

5 maart (1973)
Corine van Namen

16 maart (1973)
Hillie Hop

1 april (1956)
Kees ten Dam

14 april (1984)
Yaiza Kessels

19 april (1971)
Monique Altena

9 mei (1998)
Lisanne Maasland

26 juni (1995)
Venice Schell

16 juli (1981)
Arno Schlijper

16 augustus (1981)
Eric Bus

22 augustus (1955)
Ton Dijkman

17 september (1988)
Kimberley Vaessen

23 september (2001)
Senna Borsato

30 september (1968)
Eric van de Bovenkamp

12 oktober (1959)
Johnny Herman

2 november (1964)
Arnold van Dongen

30 november (1998)
Luca Borsato

3 december (2002)
Jada Borsato

6 december (1968)
John Ewbank

9 december (1967)
Armando Borsato

10 december (1967)
Leontine Borsato

11 december (1973)
Lodewijk van Gorp

21 december (1966)
Marco Borsato
Mijn laatste reacties
Hoi MammaMIa, Sinds...
14:01, 10 mrt 2019
...
15:41, 24 okt 2018
Dat klopt helemaal,...
21:04, 23 okt 2018
Wat fijn om te lezen dat...
21:01, 23 okt 2018
Wat fijn dat je al zo je...
13:02, 18 okt 2018
...
12:58, 18 okt 2018
Wat super leuk Wendy! We...
19:18, 16 okt 2018
Jeetje Esther, wat naar...
21:47, 8 okt 2018
Het was zeker een hele...
21:41, 8 okt 2018
Jeeejjj. wat heb jij weer...
21:38, 8 okt 2018
Werken voor de allerleukste fanclub van Nederland
Het is alweer 7,5 jaar geleden dat dat ene zinnetje mijn MSN binnenviel, het zinnetje waarin de vraag gesteld werd of ik het leuk zou vinden mijn eigen e-mailadres van de fanclub te krijgen. Dat het antwoord een volmondige 'ja' was, dat is de afgelopen jaren wel heel duidelijk geweest! 

In de jaren daarvoor liep de muziek van Marco al zo lang mee met me door mijn leven. Heel in het begin van zijn carrière trad Marco op op een feestje van mijn werk in Utrecht en dat was eigenlijk de eerste kennismaking. Bij onze verhuizing een paar jaar geleden, waarin ik alles weer eens door mijn handen liet gaan, kwam ik de single 'Dromen Zijn Bedrog' zelfs tegen. Eigenlijk wist ik niet eens meer dat ik die ooit gekocht had maar het zat er duidelijk al vroeg in bij me. Na het overlijden van mijn vader kreeg mijn moeder het destijds nieuwe album 'Marco' van een vriendin cadeau. 'Waarom Nou Jij' was zo treffend dat mijn moeder er niet naar kon luisteren en het album belandde bij mij waar het vaak geluisterd werd maar waarbij dat nummer steevast geskipt werd. En ook nu blijft het een nummer dat ik lastig vind. Nog voordat ik trouwde, voor 1995, bezocht ik de eerste concerten, niet vaak, maar wel met regelmaat. De Rijnhal in Arnhem met collega's, hoogzwanger van Thijs op de tribunes in De Kuip en het werd steeds een beetje vaker. Ik zat vaak op het forum, werd lid van de fanclub, leerde steeds meer mensen kennen, bezocht fanclubdagen en startte mijn eigen weblogje. En zo raakt het balletje aan het rollen! Toen ik startte bij de fanclub hadden we Borsato.nl, de Tifosi, de weblogjes en de niet aflatende stroom mail die er steeds weer binnen blijft komen. Alle social media van nu, die was er nog helemaal niet! Als ik nu terugkijk heeft alles zo'n enorme vlucht genomen en is het team zoveel meer uitgebreid. 

Mijn eerste taak voor de fanclub was een interview met Marco voor de Tifosi. Ik was heus niet zenuwachtig, heb me niet 80 keer omgekleed en heb ook helemaal niet 100 keer getwijfeld of mijn vragen wel goed genoeg waren. 😇 Maar toen waren daar Marco en Nathalie die grapjes maakten, me op mijn gemak stelden en ervoor zorgden dat het een superleuke en toch eigenlijk ook wel ontspannen middag werd. Ik mocht mee naar het naastgelegen zwembad waar de o zo geliefde introductieduik plaatsvond en waar ik zag hoe enthousiast Marco op iedereen reageert, voor iedereen de tijd nam en zelfs drijfnatte dames in zijn armen liet vliegen voor een foto. Ik had al een paar keer meegemaakt dat Marco na de concerten met mensen op de foto ging, maar zo ontspannen, spontaan en gemoedelijk als dit ging was te gek om zo voor het eerst mee te maken. Ik zag hoe leuk hij het zelf ook vond en hoe betrokken hij was en dat bracht voor mij absoluut het beetje meer! 

Ik heb zoveel mensen leren kennen, vrienden gemaakt waarvan ik kan zeggen dat het oprechte vrienden zijn. We zijn dan wel door (de muziek van) Marco bij elkaar gebracht maar Marco is niet wat ons samenhoudt en dat is er het bijzondere van. We zien elkaar regelmatig, hebben het superfijn en praten over zoveel meer dan Marco en zijn muziek. Dat je dat als extraatje mee kunt krijgen is toch wel echt een cadeautje want dat is natuurlijk helemaal niet je eerste uitgangspunt als je een artiest bewondert en lid wordt van zijn fanclub.  Als je zolang voor de fanclub werkt komen er ook nog eens bijzondere dingen op je pad en dat zijn de herinneringen die ik koester. Er zijn er zoveel die direct of indirect met Marco te maken hebben. Mijn meisje dat 9 werd en voor haar verjaardag een kaartje van ons voor Antwerpen kreeg. Marco las dat op mijn log en nodigde haar als VIP uit. Dat koppie op die dag staat nog altijd diep in mijn geheugen gegrift. Op de vraag van Marco of ze 'net als mama ook ging staan' zei de, toen nog, kleine dame dat ze van mama moest zitten maar dat ze heel veel liever wilde gaan staan. Tsja..., ik had duidelijk niets meer in te brengen want ze stond, net als mama, stralend aan het hek! Zo zijn er nog ontelbare herinneringen waarvan scannen voor de diverse tours toch ook zeker mijn favoriete herinneringen zijn. Vaak samen met Diana naar de diverse zalen in het land, gierend van het lachen in de auto. Spontaan in Duitsland rijden terwijl je toch écht in Kerkrade moet zijn, een flightcase die een helling afrijdt in Antwerpen daarbij de tenen van Diana meenemend en de parasolvoet met water voor de Tifosivlag lancerend. En dan Marco die op ons af komt kuieren en vraagt of we het allemaal onder controle hebben en ondertussen de plas water van de parasolvoet mist en niet ziet dat Diana wat ongemakkelijk staat met haar zere tenen. Haha, goud!! Of die keer dat we alleen gingen scannen en om de drukte te vermijden onze auto in Abcoude zetten en vandaar de trein pakten. Als grapje zetten we onze auto op de plek van Marco maar daarvoor zijn we zwaar gestraft. Na het scannen gingen we naar huis om even later aan het verkeerde hek te staan omdat we met pech achter de vangrail stonden. Ruim nadat het concert was afgelopen waren wij pas thuis en nog kunnen we er vreselijk om lachen. Wat als we de auto níet op dat ene plekje hadden gezet?? 

In de loop van de jaren heb ik alle taken binnen de fanclub gedaan, van de ledenadministratie, de Tifosi, het beantwoorden van de mail, social media en Borsato.nl, het behoorde allemaal wel eens tot mijn takenpakket. Met de komst van alle social media werd het alleen maar meer want áls er een nieuwtje rond Marco is moeten juist wij daar toch als eerste induiken. Het team is inmiddels flink uitgebreid waardoor iedereen zijn eigen taken en zijn eigen werkgroepen heeft. En dat werkt goed en geeft meer rust. Voorheen hadden we een grote groepsapp waarin alles gedeeld werd en als er zoveel is, komen er ook zoveel berichtjes en worden dingen onduidelijk of mis je wel eens iets dat je niet moet of mag missen. Ik zit in de werkgroepen Borsato.nl, nieuwsbrief, de werkgroep Weblog en de werkgroep Tour. Van de laatste vind ik dat die snel maar weer actief mag worden. 😊 
Ik doe nu een stuk minder dan voorheen, ben ook meer gaan werken, en wat dat betreft zijn de diverse werkgroepen echt een uitkomst omdat je ook niet overal meer in betrokken hoeft te zijn. Bij het maken van een nieuwsbrief bijvoorbeeld bepalen we de onderwerpen en verdelen we met een deel van het team, de werkgroep, het schrijven van de stukjes. Iedereen binnen de werkgroep doet zijn deel en na het nodige corrigeerwerk belandt er iedere maand een prachtige nieuwsbrief in jullie digitale mailbox. In de werkgroep Borsato.nl proberen we Marco steeds weer te helpen met het up-to-date houden van zijn site. Er is daar zoveel op te vinden dat het voor hem onmogelijk is ieder stukje van bij te houden en daar komen wij om de hoek kijken. 

Wat ik ook na al die jaren werken voor de fanclub bijzonder blijf vinden, niet alleen zijn de fans heel betrokken bij Marco en zijn fanclub en is er een grote schare enthousiaste fans, het team van de fanclub is onverminderd enthousiast en zorgt er, onder leiding van Nathalie, voor dat we overal bovenop zitten zodat er niet alleen leuke dingen voor de leden worden geregeld maar de kwaliteit en dat enthousiasme ook hoog blijft. En ik vergeet Marco hier zeker niet in want hij is zo enorm betrokken bij zijn fans. Dat straalt hij uit en deelt hij en dat straalt dus af op alles. Als ik me de afgelopen jaren iets heb gerealiseerd en vooral ook van binnenuit heb gezien is dat de fanclub in deze opzet heel uniek is, net als de intensieve samenwerking met de artiest, met Marco. 

Ik vind dat we daar best (heel) trots op mogen zijn! 

Groetjes, 
Esther 

Werken voor de állerleukste FanClub van Nederland!
Ergens rond 2000 ging ik voor het eerst samen met een vriendin naar Marco in Ahoy en ik was gelijk om! Marco samen met zijn band wat een enthousiasme en plezier spatte daar vanaf!
Ik ging eens kijken waar ik Marco weer zou kunnen zien maar ja dat viel nog niet mee want alles was natuurlijk al uitverkocht… Moederdag 2002, mijn eerste moederdag, kreeg ik een cadeau wat ik nog steeds weet hihi een kaartje voor Marco in De Kuip! Jongens wat geweldig was dat en toen moest en zou ik alles gaan volgen en werd ik lid van de fanclub. Want ik wilde natuurlijk op de hoogte zijn waar en wanneer Marco weer zou optreden en begreep dat ik daarvoor het beste lid kon worden.
Bij De Kuip concerten in 2004 stond ik daardoor ineens met een polsbandje van de fanclub in het voorste vak! Wauw! Ook kon ik via de fanclub aanwezig zijn bij Het Gala van Het Nederlandse Lied. Wat bijzonder om daar bij te mogen zijn! En tijdens de fanclubdag won ik een introductieduik met Marco! Mijn eerste ontmoeting en foto met Marco!

Toen kwamen ook de weblogjes en alhoewel ik geen idee had hoe dat allemaal moest deed ik gelijk vanaf dag 1 mee! Zo ontzettend leuk en zo leerde je ook andere fans kennen en herkennen. Zo werd het wachten bij concerten ook al een feestje! Begin 2013 zag ik een oproep van de fanclub op hun weblog. Ze zochten nieuwe medewerkers. Oh wat leek me dat leuk en dus stuurde ik een mail. Maar hé ik weet heus wel dat er nog heel veel andere fans dat dolgraag zouden willen dus een beetje onzeker als ik ben ga ik er dan niet vanuit dat ze mij dan gaan kiezen. Des te groter was de verrassing toen ik een mail kreeg van Nathalie dat ze heel graag wilde dat ik het team zou komen versterken. Ik heb het een paar keer gelezen en ja het stond er echt hihi. En vanaf dat moment zou mijn leven nooit meer hetzelfde zijn. Waar ik ooit nog wel eens tijd over had hoef ik me daar niet druk meer over te maken haha. Hoe het allemaal achter de schermen werkt daar heb je eigenlijk geen idee van totdat je daar mee te maken krijgt. Jeetje wat een organisatie! Ik was echt onder de indruk.
Een week later zat ik dus “gewoon” in Abcoude waar Marco zijn kantoor heeft. Er was een meeting en ik werd met open armen ontvangen en ze lieten me niet meer los haha! Ik had veel informatie te verwerken maar alles werd rustig stapje voor stapje uitgelegd. Als klap op de vuurpijl was er na 3 weken al het Tifosi uitje en mocht ik ook gewoon mee! Varen met Marco en het team door de Amsterdamse grachten en als afsluiter met toen nog de moderators tapas eten. Eén keer in de zoveel tijd….

Ik begon met de mail te beantwoorden en dat lijkt misschien heel makkelijk maar dat is het niet altijd. Er komen zoveel verschillende mails binnen. Veel vragen om onder andere handtekeningkaarten, felicitaties, interviews voor school, optredens etc. Maar er zitten ook heel persoonlijke hartverscheurende emails tussen. En vooral in het begin weet je niet wat je alleemaal leest en moet antwoorden. Maar gelukkig ben je nooit alleen en word je altijd goed geholpen. En als je dan een dolblije reactie terugkrijgt omdat ze een bijvoorbeeld een kaartje hebben gekregen van Marco dan weet je waar je het voor doet! Ik was en ben zo enthousiast dat ik ook probeer zoveel mogelijk te kunnen doen. Veel van de taken die gedaan worden gaan via het cms. Dat is dus een systeem waarvan je in het begin denkt oh help ga ik dat allemaal onthouden? Maar inmiddels heeft dat weinig geheimen meer voor me.  Eigenlijk kan ik nu bij bijna alles wel bijspringen en dat is altijd handig. Wat ik heel erg leuk vind is de afwisseling en nog steeds is het verrassend! Want hoewel ik heel goed weet wat voor trouwe fans Marco heeft blijft het heel bijzonder om telkens zulke gave dingen mee te maken. De verkoop van de SIR tour bijvoorbeeld.

Op maandag kondigde Marco deze tour aan en het gunstigste scenario was dat Marco op vrijdag bij RTL Late Night concert 3 en 4 zou aankondigen. Maar nog voordat de officiële verkoop van start ging waren de kaarten al uitverkocht door de leden van de fanclub en van de nieuwsbrief. Sites gingen plat en alle lijnen moesten open. En waren we net door het dolle heen omdat we show 5 hadden aangekondigd op alle social media konden we weer opnieuw beginnen want dan was de volgende alweer een feit. Zo gingen we door tot aan 12! Hoe gaaf is dat! Vanaf die maandagavond tot en met vrijdag kwamen er ongeveer 1500 emails binnen. Je snapt dat we die dagen vastgeplakt zaten achter onze laptop maar dat wil je dan ook niet missen hoor! Het was een bizarre onvergetelijke week.

Afgelopen april hadden we weer zo`n week. De werkgroep fanclubdag had begin van die week een foto op social media gezet omdat ze de locatie hadden bezocht die we op het oog hadden. Die werd onder een vergrootglas gelegd en ja hoor de locatie werd zo opgezocht. Niet iedereen had de goede locatie en boekte dus gewoon bij het verkeerde hotel! Paniek achter de schermen want alhoewel we het graag al wilde delen kon dat op dat moment nog niet omdat niet alles bevestigd was en aanmeldingsformulieren nog niet aangepast waren of nog niet goed genoeg werkte. Toen we het einde van de week de fanclubdag en bingo dan wel konden aankondigen waren de reacties weer overweldigend! Gelukkig konden we op deze locatie meer fans kwijt bij de Bingo dus verwachtte we dat iedereen wel rustig een kaartje zou kunnen bemachtigen. Maar binnen 24 uur was de bingo gewoon uitverkocht!! Hoe bizar is dat! Ook de fanclubdag heeft al heel veel aanmeldingen en als je daar bij wil zijn moet je niet aarzelen maar bestellen! Dat is toch ook elk jaar een hoogtepunt hoor de fanclubdag! En wat een voorbereiding daar allemaal in gaat zitten! 
Zo lang kan ik dit logje niet gaan maken hoor, ik heb nog zoveel meer te vertellen hihi.Eigenlijk is het niet te beschrijven wat er allemaal komt kijken bij het werken voor de fanclub. Ik zit in het dagelijks bestuur dus heb ongeveer 1 keer per maand een meeting. Ik doe de ledenadminstratie, maar ook zit ik in de werkgroep nieuwsbrief, Tifosi, social media, borsato.nl, forum, tour, en verstuur ik de merchandise.

Gelukkig zijn we met een leuk en gezellig team en vullen we elkaar allemaal goed aan. Vooral bij social media is dat heel handig omdat je niet altijd tijd hebt om iets te plaatsen maar er is altijd wel iemand die kan. De tour is ook altijd erg leuk. Maanden kijkt iedereen er al naar uit en dan is het al een feestje om alle bekenden weer te zien. In die tijd komen er ook altijd veel nieuwe leden bij of bedenken leden zich ineens dat ze vergeten zijn te betalen. Dat levert weer veel werk op maar als iedereen dan met zijn ledenpas eerder naar binnen gaat dan is dat toch weer genieten hoor! Hoe bijzonder ook dat dat kan! De theatertour was ook heel bijzonder om te doen. Er waren wat plekken waar geen van ons aanwezig zou zijn dus dat moest geregeld worden. Zo konden de leden overal toch eerder naar binnen. Geweldige herinneringen heb ik daaraan overgehouden!

De Tifosi vind ik ook zo leuk om te doen. Van samen onderwerpen bedenken, vragen bedenken voor interviews, de eerste testen, de lay-outs checken en dan het resultaat…daar ben ik toch echt wel trots op hoor! Je begrijpt inmiddels vast wel waarom ik eerder vertelde geen vrije tijd meer te hebben! Maar ik kies er zelf voor want ik vind ook gewoon alles leuk. Het is heel fijn dat het gewaardeerd wordt en ook uitgesproken. Zo werden we vorige week tijdens ons jaarlijks uitje uitgebreid bedankt door Marco en Nathalie. Ik hoop dat ik jullie een leuk kijkje heb kunnen geven en dat ik nog een hele poos van dit leuke team deel mag uitmaken!

 
Liefs Diana


 
Een heerlijke High Tea met een portie teambuilding!
Wat een heerlijk weer was het gisteren, een mooie dag voor een ritje richting Maarsbergen voor ons jaarlijkse teamuitje! In deze prachtige omgeving, midden tussen de weilanden ligt boerderij  ‘De Weistaar’ waar je naast een hapje en een drankje voor hele leuke activititeiten zoals onder andere boerengolf en klootschieten terecht kan.


Voor ons was de activiteit nog een verrassing, want in de uitnodiging die Nathalie ons had gestuurd stond alleen dat we gingen high tea-en en misschien een klein spelletje. Tja, dat kleine spelletje kon natuurlijk van alles zijn. Iedereen kwam bijna tegelijker tijd aan bij de locatie, waar we nadat we allemaal door Marco werden begroet met drie zoenen, hartelijk werden ontvangen bij de receptie en naar een mooi plekje op het terras geleid voor een heerlijke high tea. Helaas waren we niet helemaal compleet, want Kimberley kon er niet bij zijn, omdat zij nog op vakantie was. We hebben je wel gemist, Kimberley! En Tamara was er vandaag voor de laatste keer bij, zo fijn haar weer even te zien, maar wat zullen we haar gaan missen als collega. 

Nadat we allemaal een plekje hadden gevonden zei Nathalie dat ze graag van ons allemaal een polaroidfoto wilde maken met Marco, dus weer hup uit de stoelen en in de rij om in Marco zijn armen te duiken voor een prachtig plaatje. Oh en durf het bijna niet te zeggen, maar wat ruikt hij lekker! En had ik al gezegd dat hij er zo lekker knap uit zag in zijn grijze vestje?
Daarna nam Marco het woord om ons allemaal te bedanken voor al het werk wat we verzetten voor de Fanclub en sprak hij zijn waardering daarvoor uit. We kregen allemaal een tasje met daarin een gesigneerd notitieblokje met pen, zodat ons geen enkel geweldig idee meer zal ontglippen en we dat meteen op kunnen schrijven.  En er zat een fotolijstje in met daaraan een klemmetje voor het polaroidfotootje en een kus van Marco. Ook Tamara werd in het zonnetje gezet met een mooi cadeau, een wireless oplader voor haar telefoon, want we namen vandaag dus echt afscheid van haar als collega. En toch stiekem ook weer niet helemaal, want naast dat ze nog wel in de organisatie van de Fanclubdag zit, gaan we haar vast nog heel vaak zien als fan van Marco. Ondertussen kregen we een heerlijke quiche voorgeschoteld en werden er etagères vol lekkernijen op tafel gezet. Boterkoek, cupcakes, chocolaatjes, zalmsandwiches, kipsandwiches, scones met clotted cream en jam en nog meer schandalig veel lekkers. Marco zag er al uit om op te vreten, zeg nou zelf, maar al die lekkernijen waren ook niet te versmaden.Omdat naast een polaroidfotootje met Marco een digitale versie toch ook wel heel leuk is togen we nog even naar buiten voor een fotosessie met uitzicht op de weilanden. Dat Marco daar zomaar langs de kant van de weg stond bleef niet heel lang onopgemerkt. Er kwam een auto met een vaartje langsrijden om even verderop vol in de remmen te gaan en met gierende banden achteruit te scheuren. Haha, we hoorden ze haast denken ‘stond daar nou Marco Borsato zomaar langs de kant van de weg?'.  De auto werd langs de kant van de weg gezet, want ze wilden natuurlijk wel even met Marco op de foto. Eén van de vrouwen riep “oh wat ruik je lekker” en naar ons “ jongens, wat ruikt hij lekker!”, haha dat wisten wij natuurlijk allang.  Dit was wel even heel hilarisch. 
 

Na de fotosessie haastten we ons weer snel naar binnen waar nog het één en ander aan lekkers op tafel stond te wachten.
Rond 15:00 uur stond het spelletje op de planning. Gelukkig konden we de klompen in de auto laten liggen  en gingen we niet aan de boerengolf, maar gezellig 'Ik Hou Van Holland’ spelen. In een andere zaal stond ‘John de Mol’ ons al op te wachten, want Linda de Mol was met vakantie. Helaas konden Jeroen van Koningsbrugge en Guus Meeuwis ook niet aanwezig zijn dus namen Lunarda en ik de honneurs waar als Teamcaptain. We mochten beiden 3 teamgenoten kiezen en Lunarda koos voor Martine, Bianca en Marja en ik maakte mijn team compleet met Esther, Diana en Corine. De overigen collega's werden verdeeld als supporters. Marco kreeg de belangrijke taak om heel secuur de puntentelling bij te houden. 
We werden ook allemaal geheel in stijl uitgedost met roodwitblauwe voor het ene team en oranje slingers voor het andere team en de teamcaptains kregen een roodwitblauwe of oranje hoed op. Een hilarisch uurtje volgde met strikvragen, biedvragen, liedjes raden, woorden spellen etc. Beide teams waren ook erg aan elkaar gewaagd en bloedfanatiek, het was dan ook erg spannend wie er zou winnen. We hebben ook ontzettend veel gelachen. Vooral toen bij het raden van iemand met, volgens Eric, 'grote borsten' en Marco meteen vol overtuiging 'Nathalie Thielen!' riep.

We sloten het spelletje af met een polonaise die Marco snel verliet door stiekem de deur uit te rennen, haha. Daarna werd de einduitslag bekend gemaakt en ik ben stiekem toch wel heel trots op mijn oranje team, want wij hebben GEWONNEN!

Na het spelletje was het tijd voor het laatste drankje en was de middag voorbij. We werden allemaal nog door Marco verwend met een huisgemaakt boerenkaasje van 'De Weistaar' en toen was het echt tijd om afscheid te nemen van elkaar en weer huiswaarts te gaan. 
 
Wat was dit een fijne middag! Die glimlach gaat voorlopig niet meer van mijn gezicht en ik durf te wedden dat dat ook voor mijn collega's geldt. 
 
Liefs Hillie
Ook namens mijn lieve collega’s 


 
 
 
In een ander jasje deel 39
Het is alweer woensdag en we hebben weer een ander ‘jasje’ gevonden.
‘Droom, Durf, Doe en Deel’ is een vrolijk liedje waarbij je niet stil kunt blijven zitten en je gewoon mee moet swingen.
 
Velen van jullie zullen zich het onderstaande filmpje vast nog herinneren of zelfs mee hebben gespeeld. Fans van Marco hebben in 2011 een vrolijk videoclipje gemaakt voor Marco om hem een hart onder de riem te steken toen hij aan een poliep moest worden geopereerd. Het motto was:
'Want wij samen, kunnen samen, meer dan één...'Dit ander ‘jasje’ wordt gezongen door Lisanne Spaander. Lisanne was te gast bij Symphonica in Rosso bij de Grand Finale op 3 maart in de Ziggo Dome.
Deze versie van ‘Droom, Durf, Doe en Deel’ is een hele andere versie dan we gewend zijn van Marco, want dit ‘jasje’ wordt heel erg rustig gezongen door Lisanne, een heel verschil, maar ook van deze versie word je gewoon vrolijk!
Luister mee naar deze prachtige uitvoering van ‘Droom, Durf, Doe en Deel’!Groetjes, Marja
ook namens mijn collega's van Team Tifosi

 
War Child Jij&ik Live 29 juni 2016
Afgelopen woensdag, 29 juni, werd op televisie het programma Jij&Ik van War Child uitgezonden. In dit programma werd de bijzondere band tussen ouders en hun kinderen gevierd, door samen te zingen en te performen, die band is immers ontzettend belangrijk. Als alles goed gaat, maar ook als het niet goed gaat, is de band met je ouders van onschatbare waarde. Dat geldt niet alleen voor ons, het geldt net zo voor kinderen die in oorlog opgroeien.
Het programma werd net als vorig jaar live uitgezonden van uit het Agora Theater in Lelystad en ik mocht er live bij zijn!

Een tijdje geleden ontving ik namelijk via War Child. waar ik al enige tijd friend van ben, een mailtje met de vraag of ik hierbij aanwezig wilde zijn. Lelystad is niet ver bij mij vandaan dus het leek me geweldig om dit live mee te maken. Na mijn aanmelding ontving ik nog een mailtje met de vraag of ik misschien dan ook in het 200-koppig stempubliek zou willen zitten. Mijn vriendin met wie ik zou gaan leek dat heel erg leuk dus besloten we ons daarvoor aan te melden. We moesten al om half 5 aanwezig zijn, want dan zouden we instructies krijgen over hoe het stemmen in zijn werking zou gaan en wat er van ons verwacht werd. Wij dachten eigenlijk dat we stemkastjes zouden krijgen, maar dat was niet het geval. Op onze stoelen lagen zwarte kussentjes wat me een beetje het prinses-op-de-erwt gevoel gaf. In dat kussentje zaten sensoren en zodra je opstond om een staande ovatie te geven werd dat geregistreerd als stem. Het was dus de  bedoeling dat je tijdens het optreden ging staan als je het optreden mooi vond of dat het je raakte. Het optreden met de grootste staande ovatie zou dan winnen en bij gelijkstand zou de jury de beslissende stem hebben. Dit alles werd dus na deze uitleg even getest en hoe leuk was dat dat we dat mochten testen met een repetitieoptreden van Marco en Jada. Alles werkte gelukkig naar behoren en was het tijd om gebruik te maken van het lopend buffet. Aansluitend werden we weer in de zaal verwacht voor het opnemen van de promo’s en om 20:30 uur ging het programma van start met een prachtige opening. Marco en Jada zongen ‘ Samen voor Altijd’ en ook de acht ouder en kind koppels hadden hier hun aandeel in en de toon van de avond was hiermee meteen gezet! Wat een prachtige avond met mooie, ontroerende, maar ook swingende optredens van kinderen met hun ouder met daaraan voorafgaand een filmpje van hen waarin ze vertelden waarom zij meewerken aan deze avond. Dat ik deze avond niet veel gezeten heb mag duidelijk zijn, want voor deze kinderen en hun ouders ging ik graag staan. De prachtige optredens werden afgewisseld met filmpjes van Bekende Nederlanders en hun kinderen waarin ze vertellen over het belang van friend worden voor War Child. Ook werden er indrukwekkende filmpjes vertoond waarin aandacht werd gevraagd voor alle kinderen die in oorlogsgebieden leven. Dan komt de realiteit weer keihard binnen en tijdens deze filmpjes was het dan ook echt muisstil in de zaal. 

De avond werd gepresenteerd door Tooske en Marco, maar ook Esmee Denters en Matt Simon hebben hun medewerking verleend aan dit programma en zongen een prachtige uitvoering van respectievelijk ‘Imagine’ en ‘Catch and Release’. De avond vloog voorbij en voor we het wisten waren de optredens voorbij en waren we toe aan de bekendmaking van de winnaar.
Tot het laatst toe was het spannend wie van de overgebleven koppels als winnaar uit de bus zou komen, de stand tussen Jozef & Erika en Lysianne & Saar was gelijk met 189 stemmen. Het kwam dus neer op de beslissing van de vakjury die bestond uit Esmee Denters, Eric van Tijn en Babette Labeij en uiteindelijk had Babette Labeij de beslissende stem en werden Jozef & Erika met hun versie van ‘Let It Go’ van James Bay uitgeroepen tot winnaars.

Na de uitzending moesten we nog even wachten in de grote hal op de uitzending van RTL Late Night, want via een liveverbinding zou de eindstand van het aantal nieuwe friends bekend worden gemaakt.
En het uiteindelijke aantal van 5879 nieuwe Friends van War Child is natuurlijk geweldig en werd met een luid applaus door ons ontvangen! Geweldig dat er weer zoveel kinderen in oorlogsgebieden geholpen kunnen worden.
Natuurlijk kunnen er nog veel meer friends bij, zodat er nog meer kinderen geholpen kunnen worden.
Want een kind hoort niet thuis in een oorlogsgebied. Nooit!
Ben jij al friend?
 
Heb jij het programma gemist en wil je het graag terugkijken dan kan dat via deze link.
 
Groetjes Hillie 

 
 
 
 
Werken voor de állerleukste FanClub van Nederland!
'Heb je nog leuke ideetjes of tips mail ons dan!'
Met deze oproep in de Tifosi begon het allemaal. Ik had namelijk wel wat ideetjes, maar dit zinnetje heeft me over de streep getrokken om ze ook daadwerkelijk te mailen. Er volgde een mail wisseling met Nathalie die mogelijk nog intenser werd nadat ik haar voor het eerst zag en sprak bij, eveneens mijn eerste, besloten concert van Marco (wie anders) in Tegelen.
Ik mailde tips over prijsvragen, ideeën voor de Tifosi en wat maar in me opkwam. Soms kreeg ik ook wat opdrachten om iets te bedenken, zo zijn de 'Onderweg vragen in Tifosi nummer 50 van mijn hand. Hiervoor speurde ik allerlei bladen waar Marco in voorkwam af, alsmede het internet. Zelfs mijn nachtrust moest eraan geloven, want als ik iets in mijn hoofd hebt, al is het midden in de nacht, dan moet ik het gelijk opschrijven, haha.

Dit duurde zo'n zeven jaar en ik vond en vind het nog altijd super fijn om mensen enthouiast te zien worden over iets wat ik mede heb bedacht. Totdat ik op een historische blauwe maandag (20 januari 2014) een mailtje kreeg of ik Helpend Handje wilde worden bij de FanClub... FanClubmedewerkers vergaderden toen (en nu nog) elke zes weken bij Nathalie en omdat ik geen auto heb, was dat vanuit Limburg onhaalbaar voor mij, dus Helpend Handje was een prima alternatief! Ik heb heel hard "Jaaaa" gemaild (ja, dat gaat ook als je het schrijft) en vanaf toen hoorde ik bij de club

Ik was superblij maar vond het ook een beetje spannend. Nathalie kende mij al, maar met de rest had ik niet zo'n contact. Door het intensieve app verkeer en bereidwillige medewerkers die alles wilden uitleggen voelde ik me snel thuis en werden mijn werkzaamheden uitgebreid. Zo is het mijn taak om de data van Marco bij te houden. Denk bv. aan het winnen van een award wat niet vergeten mag worden, de datums van de twaalf Symphonica in Rosso concerten enzovoort. Elke vakantie zit er een prijsvraag van mij bij en help ik ze ook mee oplossen. We testen onze prijsvragen uiteraard eerst en maken er soms een sport van wie ze het eerst goed heeft opgelost. De laatste keer lukte mij dat bij één prijsvraag niet en iedereen heeft me toe gewoon uitgelachen! Het bijhouden van het overzicht waarin de artikelen in staan voor de maandelijkse nieuwsbrief behoort ook tot mijn taken. Alsmede het nakijken ervan.
En dat combineert weer uitstekend met mijn hoofdverantwoording over de Social Media. Een tijdje nadat we één grote FanClub werden is deze taak me toebedeeld en ik zal uitleggen hoe dat eraan toe gaat. Iemand vindt een nieuwtje mbt Marco. Dan kijken we of het iets is en of het gedeeld kan worden en waar. Iemand moet dan een tekstje maken, dan wordt het nagekeken, eventueel foto bij gezocht, gedeeld en gecontroleerd of het goed erop staat. Dit klinkt allemaal simpel, maar omdat we allemaal werken kan het best een tijdje duren eer het online is. Bovendien testen we de actie-linkjes of ze echt werken, en moeten we de hele tekst van het nieuwtje lezen om er zelf wat over te kunnen zeggen. Na een geplaatst berichtje krijgen we reacties die allemaal gelezen moeten worden, want er kan zomaar een vraag bij zitten. Dat kan op onze post op Facebook zijn, maar ook in de inbox of twitter. Het heeft dus nogal wat voeten in de aarde.

Mijn collega Bianca is onder andere hoofd van het mail verkeer en vragen waar veel opgezocht moet worden mag ik doen. Ik weet natuurlijk niet alles uit mijn hoofd, maar weet (mede door de data) wel vaak waar ik het kan vinden. Zó fijn om je collega's en daardoor de fans te kunnen helpen. En heel vaak krijg ik tijdens het zoeken weer een ideetje omdat ik op andere plaatsen via Google kom dan normaal.

En dan de Tifosi waar het allemaal mee begon
Sinds de laatste Tifosi hoor ik bij de redactie, hoe cool! Ik bedenk nog steeds vol overgave mee wat betreft de inhoud, maar kijk ook (samen met mijn andere collega's) de teksten na. Dat is echt een mega klus, interviews moeten worden uitgetypt, dat wordt geredigeerd (teksten corrigeren met behoud van de betekenis en de toon van de originele tekst, woord heb ik hier geleerd), er komt een proef zodra een artikel is gelayout waarbij je precies moet aangeven waar er iets fout staat welke regel, welke pagina en als de bladzijde terugkomt moet je weer kijken of het nu goed staat.
Door deze taken en alle klusjes en klussen die nog niet genoemd zijn kan ik volmondig zeggen dat dit werk het allerleukste is om te doen. Ik heb er fijne mensen door leren kennen, ik leer elke dag iets bij en kan al mijn creativiteit erop loslaten. We lachen ontzettend veel met en óm elkaar. Het is dankbaar werk, we zijn allemaal complimenteus naar elkaar en krijgen geregeld een 'dankjewel' van onze werkgeefster Nathalie. En ook Marco uit zijn dankbaarheid op diverse manieren, onwijs liefff!


Ik werk voor Tifosi di Marco Borsato en daar ben ik ongelooflijk trots op!
Ik hoop dat jullie dit kijkje in de keuken leuk vonden, laten jullie een reactie achter?

Liefs Lunarda


 
"Ik geef mijn spullen aan het goede doel
Ze krijgen alles tegelijk"