Welkom bij de Tifosi!
                                                 
Tifosi di Marco Borsato is de officiele fanclub van Marco Borsato. Sinds 1994 ben ik voorzitter van deze fanclub en tegenwoordig run ik het dagelijks bestuur hiervan samen
met Bianca den Harder, Corine van Namen, Diana Verschoor en Kimberley Vaessen. Verder horen bij dit team AnjaEricHillie, JohnnyLisanneLunarda
Monique, SandraVenice en Yaiza op wie ik altijd kan rekenen.

Op deze weblog lees je hoe het achter de schermen van de fanclub gaat. Een kijkje in de keuken dus! Bevalt een recept je? Laat dan gerust een berichtje achter!

Groetjes,

Nathalie Thielen
Tifosi di Marco Borsato!
Mailen? *klik*!Lid worden van de fanclub?
* 2x per jaar de Tifosi ontvangen op a4 formaat!
* Voorrang kaartverkoop stadionconcerten
* Een eigen Borsatoweblog
* Een eigen Tifosi ledenpas
* Marco op de fanclubdag ontmoeten?


Word dan nu lid van de Fanclub!
Kijk op onze website voor meer informatie.
 

Voor altijd in ons hart

Bianca Heemskerk (heartbounce)

3 juli 1972 - 18 juli 2013 
Bezoekers
Op dit moment is er 1 fan ;
en 1 gast fan .
Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Tifosi's nabestellen!
Zoeken
Merchandise shop
E-mail alert
Foto album
Tifosi Tripje 2012
Klokje
Wij zijn ook te vinden op:
    
Niet vergeten!
2 januari (1969)
Lunarda Thomas

2 januari (1972)
Anja van den Daele

4 januari (1970)
Edwin de Groot

10 januari (1990)
Marieke Dollekamp

21 januari (1975)
Diana Verschoor

23 januari (1962)
Sandra Sahupala

1 februari (1969)
Nathalie Thielen

23 februari (1976)
Sandra Meeuwsen

1 maart (1973)
Bianca den Harder

5 maart (1973)
Corine van Namen

16 maart (1973)
Hillie Hop

1 april (1956)
Kees ten Dam

14 april (1984)
Yaiza Kessels

19 april (1971)
Monique Altena

9 mei (1998)
Lisanne Maasland

26 juni (1995)
Venice Schell

16 juli (1981)
Arno Schlijper

16 augustus (1981)
Eric Bus

22 augustus (1955)
Ton Dijkman

17 september (1988)
Kimberley Vaessen

23 september (2001)
Senna Borsato

30 september (1968)
Eric van de Bovenkamp

12 oktober (1959)
Johnny Herman

2 november (1964)
Arnold van Dongen

30 november (1998)
Luca Borsato

3 december (2002)
Jada Borsato

6 december (1968)
John Ewbank

9 december (1967)
Armando Borsato

10 december (1967)
Leontine Borsato

11 december (1973)
Lodewijk van Gorp

21 december (1966)
Marco Borsato
Mijn laatste reacties
Hoi MammaMIa, Sinds...
14:01, 10 mrt 2019
...
15:41, 24 okt 2018
Dat klopt helemaal,...
21:04, 23 okt 2018
Wat fijn om te lezen dat...
21:01, 23 okt 2018
Wat fijn dat je al zo je...
13:02, 18 okt 2018
...
12:58, 18 okt 2018
Wat super leuk Wendy! We...
19:18, 16 okt 2018
Jeetje Esther, wat naar...
21:47, 8 okt 2018
Het was zeker een hele...
21:41, 8 okt 2018
Jeeejjj. wat heb jij weer...
21:38, 8 okt 2018
In een ander jasje deel 38
Het is weer woensdag en dat betekent dat we de dag weer beginnen met een heel mooi nummer van Marco, gestoken in een ander 'jasje'.

 
En deze week valt deze eer ten deel aan niemand minder dan Herman van Veen. Tijdens het Gala van het Nederlandse lied zong hij 'Speeltuin’ op zijn eigen en magnifieke wijze. Want zoals Marco als geen ander een nummer aan kan trekken als een perfect passende jas, zo weet ook Herman van Veen je met zijn unieke en vaderlijk warme stemgeluid je diep te raken en te ontroeren. Met zijn uitvoering van de 'Speeltuin’ kon je in de zaal dan ook een speld horen vallen. Neem voor nu even lekker de tijd om te luisteren en te genieten van dit prachtige nummer, wat eigenlijk niet wordt gezongen, maar zoals Herman van Veen dat zo geweldig kan, wordt uitgedragen!  
 

Groetjes, Corine
Ook namens mijn collega's van Team Tifosi.

A9 Studios
Het was dinsdag 2 maart, Kimberley en ik waren samen aanwezig bij Symphonica in Rosso, dat we te horen kregen dat Marco een besloten optreden zou verzorgen in de A9 Studios te Uitgeest. Dit was alleen voor leden, maar wij kwamen er al heel snel achter dat een lidmaatschap zo afgesloten was en de tickets voor dit besloten optreden waren dan ook zo geboekt!
Al die maanden hebben de tickets heel mooi op mijn prikbord gehangen en vorige week bedacht ik me ineens dat het concert wel ineens heel dichtbij kwam. Hoe leuk!!!
 
Rond 15.30 uur kwam ik aan in Uitgeest en Lunarda was ook net aangekomen, verbazend om te zien dat er voor de rest nog niemand voor de deur stond te wachten. Dit herkenden wij niet, hahaha
Kimberley kwam niet veel later ook aan en zo vertegenwoordigen wij met ons drieën het team!
Nadat we een hapje hadden gegeten in het restaurant om de hoek, gingen de deuren zowaar een half uur eerder open dan was aangegeven. Eigenlijk heel verbaasd dat we zo naar binnen konden lopen zonder tassen controle en eigenlijk heel gemoedelijk! Maar ook in de zaal zelf was het verrassend, er waren namelijk helemaal geen dranghekken voor het podium waardoor je bijna op het podium stond, hoe dichtbij kun je staan?!
Nadat we een prachtig plekje vooraan hadden gevonden kon het wachten beginnen, maar man o man, wat was het heet binnen, dit zou nog wat worden als de lichten aan zouden gaan en de optredens zouden beginnen.
 
Maan, de winnares van The Voice of Holland uit, jawel, Team Borsato, stond in het voorprogramma! Ze opende de avond dan ook met haar nummer ‘Perfect World’ en wat was het leuk om haar zo te zien genieten, want dat zij de avond van haar leven had straalde ze uit! Een leuke jonge spring in het veld met een prachtige stem! Dat ze het ook helemaal te gek vond om in het voorprogramma te staan van Marco was wel heel duidelijk en heeft ze dan ook een aantal keren gezegd: “Hoe cool, gewoon in het voorprogramma van mijn Coach”!
 
Ondanks dat Maan echt geweldig was, was daar dan toch de man waar we allemaal voor kwamen, Marco! De hitte die al in de zaal hing ging nu nog verder omhoog bij de eerste klanken van ‘Branden Aan De Zon’ en nadat ‘Vrij Zijn’ was ingezet werd het publiek uitzinnig en was er geen houden meer aan. Iedereen ging, ondanks de hitte, compleet uit zijn dak en dit had zeker ook een werking op Marco. Want, tjee, wat was hij lekker op dreef er werd een show neergezet van jewelste en Marco vloog over het podium. Een knipoogje hier een blik van herkenning daar, zo leuk om te zien dat hij ook zo aan het genieten was!
Bij het nummer ‘Kleine Oneindigheid’ werd het muisstil in de zaal en hoe bijzonder is het dan dat je dan, ondanks de hitte, (had ik al verteld dat het zo warm was?) kippenvel kan krijgen!
Maar ook de heerlijke up tempo nummers ‘Je Hoeft Niet Naar Huis’, ‘Rood’, ‘Ik Leef Niet Meer Voor Jou’ en nog een aantal andere werden ook uit volle borst meegezongen en dat springen en dansen verzorgde dan ook een beetje, heel klein beetje, verkoeling!
Uiteraard werden de juweeltjes van ‘Dochters’, ‘Mooi’, ‘Margherita’ en het mooie duet ‘Ik Zou Het Zo Weer Overdoen’, wat Marco deze avond samen met Marieke zong, niet overgeslagen.
 

Nadat de laatste tonen van ‘Binnen’ dan geklonken hadden was het helaas alweer gedaan en wisten we eigenlijk niet hoe snel we naar buiten moesten komen, voor een beetje afkoeling. Want binnen was het zo warm dat de kleren inmiddels aan onze lijven plakten 
En zoals altijd bleven we ook hier even wachten op Marco, want eigenlijk wilden we hem zelf toch wel even vertellen wat een uitzonderlijke gave avond we hadden gehad. Maar hoe verrassend zo rustig het in de middag was voor het naar binnen gaan, zo druk was het na afloop wel!
Er stonden horden mensen aan het hek te wachten en te roepen naar Marco die een stukje verderop stond te praten met andere mensen. En ik zou het niet vreemd hebben gevonden dat Marco in de auto was gestapt en was weggegaan na het zien van al die mensen, maar nee hij gaf gehoor aan al het geroep en liep naar het hek toe om daar dan toch nog op de foto te gaan met een aantal mensen! Ik vond het bewonderingswaardig!
 

Dit besloten concert was een concert wat mij nog lang bij zal blijven, wat een energie, wat een stem, wat een charisma, wat een geweldige man!
Dank je wel Marco voor wederom een geweldige avond! 

Liefs, Bianca (en ik denk dat mijn collega's, Lunarda en Kimberley, het helemaal met mij eens zijn )

Even terugkijken...
Afgelopen zondag was het vaderdag en dat deed ons ineens weer denken aan het bijzondere duet dat Marco, nog maar aan het begin van zijn carrière, samen zong met zijn vader Roberto Borsato.
Marco zijn vader is al enkele jaren geleden overleden en daarom zal vaderdag voor Marco altijd net even wat anders voelen dan in de jaren dat zijn vader nog leefde. Dat gevoel zal voor degenen die ook hun vader zijn verloren vast bekend zijn, maar Marco koestert de herinneringen aan zijn vader altijd en dat is natuurlijk hartstikke mooi. 

Eén van die herinneringen zal het duet zijn dat Marco destijds in een televisieprogramma met zijn vader zong. Samen zongen ze ‘To All The Girls I’ve Loved Before’ dat origineel een liedje van Julio Iglesias en Willy Nelson is. Een paar jaar terug stond Marco in het tijdschrift ‘Vrouw’ en moest daar zijn melancholiedjes benoemen. Dit nummer was er één van en hij zei er het volgende over: “Als ik het liedje van Willie Nelson en Julio Iglesias hoor, To All The Girls I’ve Loved Before, doet dat me denken aan mijn vader. Eigenlijk ben ik gaan zingen omdat ik dat liedje voor hem moest vertalen. Of, vertalen… meer uitschrijven: wie zong nou wat, en wat zeiden ze precies? Ik zong het voor, hij vroeg of ik het door de microfoon wilde zingen en uiteindelijk hebben we het heel vaak samen gezongen.”

Wat mooi dat in ieder geval één van die keren is vastgelegd en we jullie daar nog even van kunnen mee laten genieten!

Toen destijds het duet werd opgenomen had Marco zijn carrière nog niet die vlucht gemaakt die zijn carrière korte tijd later wel zou maken. Hoe bijzonder is het dat vader en zoon daar samen op dat bankje zingen, niet wetende dat Marco zijn vader later nog zou meemaken dat zijn zoon de meest succesvolle en meest geliefde artiest van ons land zou worden. 

Kijk en geniet!

Team Tifosi


 
Vrijwilligers FCD gezocht
Hebben jullie enig idee hoeveel nachtjes we nog moeten wakker liggen voor de fanclubdag? Nee?
NOG MAAR 129 NACHTJES!
Yeahhhh!

Ik kan jullie nu alvast verzekeren dat het ook dit jaar weer een fantastische dag gaat worden. De locatie in Egmond aan Zee is natuurlijk heel bijzonder en heel sfeervol, het geeft ons alle mogelijkheden om lekker uit te pakken met een groot podium waarop Marco vanuit alle hoeken in de zaal goed te bewonderen zal zijn! Er is voldoende ruimte voor de super leuke kraampjes gevuld met onze nieuwe merchandise, maar natuurlijk zijn er ook de kraampjes met de beruchte enveloppen, de lootjes voor de loterij en dit jaar hebben we nieuwe gelukslootjes waarmee je ook weer prachtige prijzen kunt winnen. Welke prijzen? Nou, zou je graag eens met Marco een cocktailtje willen drinken? Willen dansen met Marco? Of wat dacht je van een mini photoshoot van jou samen met Marco? Of gezellig eten bij Casa Caminita waarbij Marco je welkom heet, en samen met Giovanni je maaltijd bereidt en serveert? Dit is een kleine greep uit de prijzen die je kunt winnen, te gek toch?!
 

Natuurlijk zorgen we in de kinderhoek ook weer voor leuke knutsel activiteiten en dit keer hebben we hiervoor zelfs een hele coole flitsende ruimte, waar je naast lekker knutselen ook nog eens je beste dansmoves kan laten zien. Bowlen? Natuurlijk, regelen we voor je! 

O ja, wat ik ook nog even zeggen wil is dat Marco, zoals jullie al weten, deze dag zelf niet zal optreden maar hij wel hele leuke gasten heeft uitgenodigd die ons op spetterende optredens zullen trakteren inclusief liedjes van Marco. Zo zal…Oohh nee wacht even, daar gaat mijn enthousiasme weer met me aan de haal, welke gasten er zullen zijn, dat ga ik nu nog niet verklappen! Maar ik weet zeker dat jullie ze heel erg leuk zullen vinden!

 
Maar voordat het zover is moet er natuurlijk nog heel wat georganiseerd, geregeld en uitgewerkt worden maar een dag als deze kan ik zeker niet in mijn eentje runnen, en gelukkig hoeft ook niet. De Werkgroep FCD2016 komt al maanden met grote regelmaat bij elkaar en daarin bespreken we welke dingen er gehuurd moeten worden (kramen, techniek, schermen, pinapparaten etc) en wat er nodig is om alle samen gemaakte plannen te kunnen uitvoeren. Daarnaast kan ik ook rekenen op de creativiteit van de fanclubcollegaatjes die in andere werkgroepen zitten, dus dat komt helemaal goed.

Maar ook op de dag zelf heb ik een aantal mensen nodig die de handen uit de mouwen willen steken. Net als voorgaande jaren wil ik dan ook graag een oproepje doen en zijn mijn team en ik ontzettend blij met het aanbod van velen om ons te komen helpen! De eerste mailtjes hebben ons al bereikt, maar graag willen iedereen de kans geven zich aan te melden. 

Vanwege het uitgebreide programma en een aantal kleinere zalen hebben we weer een flinke groep vrijwilligers nodig. Zo heb ik er alleen al ongeveer 18 nodig die in een kraampje zullen staan, zo'n 4 in de kinderhoek, ongeveer 3 die verantwoordelijk zijn voor het welzijn van de mindervaliden, we hebben mensen nodig voor de kaartcontrole, de EHBO, het uitdelen van de give-away, de catering, het uit- en inladen van alle spullen, die helpen met het vervullen van verschillende wensen, parkeerbeheer, fotografen en nog veel meer.
 
Wat houdt het ‘vrijwilliger zijn’ in?

- Je dient om 8.30 uur op locatie te zijn;
- Je bent vermoedelijk rond 19.00 uur pas klaar, zeker niet eerder;
- Je moet fysiek sterk genoeg zijn om de hele dag te sjouwen, op te
 bouwen, te lopen, te staan, te lachen, te helpen, af te breken, kortom: hard te werken;
- Je mag als vrijwilliger niemand meenemen. Dat wil zeggen dat je familie of vrienden pas de zaal in mogen als de deuren open gaan en om half zes moeten vertrekken als jij nog aan het opruimen bent;
- Je krijgt weinig van de dag mee. Je wordt ergens ingedeeld en daar ben je dan aan het werk. Het kan dus zo zijn dat je Marco de hele dag niet ziet.
- Aan het einde van de dag mogen alle vrijwilligers wel op de foto met Marco;
- Vanzelfsprekend is het uiteraard beregezellig en krijg je een supercoole pas om je nek waar je verder niks aan hebt!
 

Vrijwilliger zijn betekent dat je werk moet doen waarvoor je ingedeeld bent. Het kan zijn dat je op een plek werkt wat je ontzettend leuk vindt, maar het kan ook voorkomen dat je op een plek staat waarbij je bijvoorbeeld geen zicht op het podium hebt en je niets van alle activiteiten op het podium mee krijgt. Het komt wel eens voor dat mensen die vrijwilliger waren achteraf niet zo blij waren met hun taak. Ik zal zoveel mogelijk proberen rekening te houden met je voorkeuren, maar de taak die je toebedeeld krijgt, heb je voor de hele dag. Houd daar dus rekening mee!
 

Net als voorgaande jaren zullen er vrijwilligers op de lijst staan die al meerdere jaren hebben meegeholpen. Het is fijn om deze mensen erbij te hebben. Zij weten hoe het is om een hele dag mee te draaien. Zij weten wat de bedoeling is, zien het als dingen fout gaan en springen hierop in. We kunnen helaas niet iedere enthousiaste vrijwilliger elk jaar indelen want ieder jaar worden er ook nieuwe vrijwilligers gekozen. Deze mensen hebben nog geen ervaring en plaatsen we dan ook graag naast ervaren vrijwilligers. Zo wisselen we het een beetje af zonder in te boeten aan de kwaliteit van de dag, want het gaat er natuurlijk om dat het een superleuke dag wordt voor iedereen! Dus...
Heb je nog nooit geholpen als vrijwilliger en lijkt het je leuk?
Heb je al eens eerder geholpen als vrijwilliger en lijkt het je weer leuk?
 
Geef je dan op!
 
Mail ons je naam en leeftijd, je eventuele ervaring en voorkeuren en misschien namen van andere mogelijke vrijwilligers waar je goed mee overweg kunt voor 15 augustus naar: vrijwilliger@borsato-fanclub.nl

Let op! We vragen je nu al aan te melden, maar je hoort pas kort voor de fanclubdag of je vrijwilliger mag zijn. Koop dus wel een toegangskaartje om in ieder geval deze fantastische dag niet te missen. Als je wordt geselecteerd als vrijwilliger, mag je je kaartje retour sturen naar de fanclub en krijg je je geld gewoon terug.
 
Mijn team en ik hebben er nu al super veel zin in en ook Marco kijkt er reikhalzend naar uit! En jij?


Lieve groetjes,

Nathalie Thielen
 
In een ander jasje deel 37
 
Op deze eerste woensdag van de zomer van 2016 hebben we weer een ander ‘jasje’ voor jullie gevonden, ook al hopen we natuurlijk dat we voorlopig geen jasje nodig hebben en dat de zon volop schijnt deze zomer.
 
‘Als Rennen Geen Zin Meer Heeft’ is een prachtig en gevoelig nummer.
Dit liedje gaat over vriendschap. Vriendschap is een mooi iets, waar je heel zuinig op moet zijn en wat je zeker moet koesteren.
Meestal als Marco dit nummer ten gehore brengt tijdens een concert zegt hij: “Dit is wie ik wil zijn voor mijn vrienden”. Een mooie duidelijke boodschap die geen verdere uitleg nodig heeft…
 
Tijdens de zesde editie van ‘The Passion’ in Amersfoort 2016 werd dit lied gezongen door Ellen ten Damme & Martijn Fischer.
In het paasverhaal zingen Maria (Ellen ten Damme) en Jezus (Martijn Fischer) elkaar toe met dit emotionele lied op het moment dat Jezus net berecht is en bijna wordt afgevoerd door agenten. Zij vertolken dit op zo'n prachtige en ontroerende wijze dat je de emotie van dat moment ook echt voelt.
 
Kijk en luister mee…Groetjes, Marja
ook namens mijn collega's van Team Tifosi

 
Werken voor de allerleukste fanclub van Nederland
Het was zomer 1994 en ik weet het nog als de dag van gisteren dat ‘Dromen Zijn Bedrog’ uit kwam en ik dat liedje niet meer uit mijn hoofd kreeg. Vanaf dat moment kocht ik elke CD die uitkwam, maar ging ik pas in 2004 voor het eerst naar een concert. Vanaf dat moment probeerde ik elke tour minimaal naar één concert te gaan, want eenmaal geraakt door Marco’s muziek laat het je gewoon niet meer los en wil je niets missen.
Op een dag ontdekte ik dat er een fanclub van Marco bestond, maar twijfelde of ik daar wel lid van zou worden. Het beeld dat ik van fans had, beetje vergelijkbaar met die fans die je op tv ziet in dat programma, pastte toch niet bij mij? Haha ben maar een heel nuchter meisje uit een klein iet wat behouden dorpje ergens op de Veluwe. Wist ik toen veel dat dit gewoon de allerleukste en gezelligste fanclub is, waar ik me inmiddels heel erg thuis voel. Want in 2008 ben ik toch lid geworden en datzelfde jaar voor het eerst naar de fanclubdag geweest. Tja en als Marco dan op het podium vraagt wie er allemaal een weblogje heeft, dan maak je die natuurlijk ook diezelfde dag nog aan. In de logperiode die volgde leerde ik een aantal medefans kennen, daardoor beleefde ik mijn tweede fanclubdag in 2012 dan ook op een hele andere manier dan mijn eerste in 2008.  Dat kwam echt niet alleen doordat ik op het podium mocht komen en drie zoenen en een bos bloemen van Marco kreeg, heus niet, maar ook door al die blije mensen om me heen. Daar kan ik zo van genieten, als ik andere mensen zie genieten.

Toen bedacht ik me dat ik me het volgende jaar zou gaan aanmelden als vrijwilliger tijdens de fanclubdag.
En wat ben ik tot op de dag van vandaag dankbaar dat ik die kans ook daadwerkelijk kreeg, zowel in 2013 als in 2015. Zulke mooie herinneringen aan die beide dagen, want niets is zo leuk om andere fans te zien genieten en een leuke dag te bezorgen.

En toen kwam er vorig jaar zomer een logje van de fanclub online, waarin Nathalie schreef dat er niet direct gezocht werd naar een nieuwe moderator, maar dat je vrij was om een open sollicitatie te sturen. In die tijd logde ik met enige regelmaat en vond ik het superleuk te proberen headers te maken. Ook probeerde ik elke dag wel op een aantal logjes te reageren en dat vond ik erg leuk! Dus toen ik dat oproepje zag bekroop me wel het gevoel van zal ik…..?
Na het er met Corine over gehad te hebben, heb ik de stoute schoenen aangetrokken en een mailtje gestuurd. Het was vakantietijd dus al snel was ik dat hele mailtje vergeten tot ik een aantal weken later ineens een berichtje van Nathalie in mijn mailbox vond dat ze me graag even wilde spreken. Zou het dan toch?
In dat  gesprek vroeg ze me niet om moderator te worden, maar of ik het zou zien zitten om voor de fanclub te komen werken. Ze overviel me wel met die vraag en hoewel mijn gevoel meteen ‘ja ik wil’ riep, wilde ik er toch even over nadenken. Dat heb ik overigens niet heel lang gedaan en al snel laten weten dat het me geweldig leek, maar ook spannend, want al had ik wel het idee dat er heel veel tijd in gaat zitten, hoe het daadwerkelijk is en wat er van me verwacht werd wist ik natuurlijk niet. Nog voor dat het nieuws bekend werd mocht ik al bij een meeting zijn en dat vond ik best spannend. Natuurlijk kende ik mijn nieuwe collega’s wel, maar echt kennen ook weer niet, tja en toen kwam onverwacht Marco ook nog eens binnen en heette me welkom in het team. Dan krijg je het wel even heel warm hoor, kan ik je vertellen.

In die tijd stond ook de release van het album ‘Evenwicht’ voor de deur en de start van Symphonica in Rosso. Ik viel dus behoorlijk met mijn neus in de boter en dat maakte dat ik best even moeite had met alle werkzaamheden eigen te maken. Er kwam zoveel op mij af, waardoor het even zoeken was naar een goede balans tussen mijn werkzaamheden voor de fancub en mijn privé. Maar inmiddels zijn we een kleine tien maanden verder en heb ik mijn draai helemaal gevonden. Ik geniet ontzettend van het werk en zit in een aantal leuke werkgroepen, zoals Workshop, Weblog en Nieuwsbrief. Geweldig om met elkaar te brainstormen over leuke ideëen en dan ook te zien hoe dit ontvangen wordt door de fans zoals bijvoorbeeld de geslaagde workshop laatst.
Naast deze werkgroepen heb ik een vaste dag in de week waarop ik verantwoordelijk ben voor het beantwoorden van de binnenkomende mails en dat vind ik ontzettend leuk om te doen, maar soms ook wel pittig.  Er komen namelijk zoveel verschillende mails binnen. Bijvoorbeeld een mail met mooie woorden voor Marco die je ontroeren, mails met een verzoek aan Marco, maar ook mails met intens verdrietige verhalen waar de tranen van over je wangen stromen, omdat je de onmacht en het verdriet gewoon voelt. Maar wat is het dan prachtig om te lezen hoe helend muziek en dan vooral Marco’s muziek kan werken, hoeveel kracht men daar uit haalt.
Er zit serieus veel tijd in werken voor de allerleukste fanclub, maar ik haal er zoveel voldoening uit en ben heel dankbaar dat ik deze kans gekregen heb.
Ik leer nog elke dag en hoop nog lang voor de fanclub te mogen blijven werken.
 
Om met heel bekende woorden af te sluiten ‘ik geniet als ik zie dat jij geniet!’

Liefs Hillie

 
 
 
 
In een ander jasje deel 36
We kennen inmiddels allemaal wel het nummer ‘Opa’ dat op het Italiaans talige album ‘Giorno per Giorno’ staat en dat later nogmaals werd uitgebracht op het album ‘Onderweg’. Dit prachtige lied gaat over de band tussen een kind en zijn opa en de mooie herinneringen die ze samen gemaakt hebben. Tijdens het luisteren naar dit prachtige lied, dwalen mijn gedachten dan ook af naar de mooie herinneringen aan mijn eigen opa, die helaas ook niet meer in leven is. Dit lied is niet alleen door Marco gezongen, maar ook tijdens diverse gelegenheden door Paul de Leeuw.
Hoewel we al vaker fragmenten hebben gebruikt van liedjes die gezongen zijn tijdens het Gala van het Nederlandse Lied, dat op 19 maart 2006 in het Beatrixtheater in Utrecht plaatsvond, willen we jullie deze door Paul gezongen versie van ‘Opa’ zeker niet onthouden. Tijdens een prachtig eerbetoon aan Marco vertolkte Paul dit op zijn eigen vertrouwde manier. Wat vinden jullie van deze versie?
 

 
Een jaar later nam Paul in 2007 het stokje van Symphonica in Rosso over van Marco. Tijdens deze show was Marco ook als gastartiest aanwezig en zongen zij samen ‘Opa’ in een wederom volledig roodgekleurd Gelredome. Ik ben hier zelf niet bij geweest, maar misschien was jij er wel bij? Dit mooie optreden van hen samen wil ik graag met jullie delen en dit duet deden ze nog een keer tijdens 'Manneke Paul', een amusementsprogramma in Vlaanderen dat werd uitgezonden op VTM en door Paul gepresenteerd werd. Genieten jullie mee van deze mooie fragmenten?

Groetjes Hillie
Ook namens mijn collega's van Team Tifosi 
In een ander jasje deel 35
Dat Marco tijdens 'Het Gala van Het Nederlandse Lied' in 2006 met een muzikale hommage in het zonnetje werd gezet dat kunnen de meesten van jullie zich waarschijnlijk nog wel herinneren. De mooie liedjes die daar zijn gezongen zijn ook regelmatig te zien op social media. Maar wisten jullie ook dat, toen in 2002 Herman van Veen centraal stond tijdens dit gala, Marco een nummer van hem heeft gezongen? Namelijk het in 1970 verschenen ‘Fiets’. Herman zong dit destijds voor zijn dochter Babette van Veen. Haar kennen jullie waarschijnlijk ook allemaal wel van onder andere 'Goede Tijden Slechte Tijden'. Toen het lied werd geschreven was ze nog maar twee jaar oud. Wel grappig dat op het moment dat Marco dit nummer zong, Jada nog niet eens was geboren. (Huh? Is 2002 al weer zo lang geleden? Ja dus. Au!)
Herman heeft natuurlijk een heel eigen, herkenbaar geluid maar wauw, wat klinkt het ook prachtig als Marco het zingt! Het Metropole orkest geeft het nummer ook weer een hele andere sound.
Herman zong vier jaar later, in 2006, voor Marco het nummer ‘Speeltuin’, toen hij centraal stond bij dit gala. 

En, wat vinden jullie van Marco zijn versie van ‘Fiets’?  Groetjes, Martine 
Uiteraard ook namens mijn collega's van Team Tifosi. 

 
 
 
Werken voor de allerleukste fanclub van Nederland
7 oktober 2007 was de dag die veel in mijn leven veranderde…
Die dag was mijn eerste fanclubdag van Marco waar ik samen met onze Jennifer naar toe ging. Toen ben ik met de weblog begonnen door Ine, ze bleek bij ons in het dorp te werken en ontstonden er mooie vriendschappen door de weblogjes. Leuke uitjes kwamen op mijn pad, met geweldig mooie optredens van Marco waar ik anders nooit weet van zou hebben gehad, maar ook bijzondere uitjes met Marco volgden, onvergetelijke momenten, maar ook uitjes zonder Marco, maar met lieve vrienden.In 2008 mocht ik voor het eerst helpen op de fanclubdag en daar ben in Nathalie nog steeds heel erg dankbaar voor! Wat was dit geweldig! Ik weet nog mijn eerste contact met Marco. Ik stelde me voor aan Marco en Marco zei: "Ik ken je toch, van je log!!" Hahaha, dat was zo leuk!
Meerdere fanclubdagen mocht ik helpen en tjee, wat is dit toch bijzonder om mee te mogen maken. Ik sta meestal bij de mindervaliden, zo dankbaar ‘werk’. Mooie momenten meegemaakt, die ik nooit meer vergeet. Er was zelfs een fan die iedere keer huilde als ze afscheid van me moest nemen…

Op een dag had ik een gezellige high tea met Ine, Jacqueline en Francien en het werk voor de moderators kwam ter sprake en ik zei tegen Ine dat me dat zo geweldig leuk leek om te doen! Ine was op dat moment hoofdmoderator. "Oooh," zei Ine, "dat zal ik eens onthouden, je weet maar nooit."
Toen er een oproep werd gedaan wie er bij de fanclub wilde komen ‘werken’ twijfelde ik dus ook geen seconde om te solliciteren. Bianca *, mijn allerliefste vriendin, werkte toen al voor de fanclub en zag dat ook helemaal zitten, wij samen bij de allerleukste fanclub van Nederland voor de allerleukste zanger! Op 7 april 2013 kreeg ik een wel hele leuke mail van Ine! Bij de fanclub was ik het net niet geworden, maar Nathalie wilde me graag dicht bij het vuur houden, of ik moderator wilde worden! Natuurlijk wilde ik dat! Niets mooiers en leukers om fans van Marco te mogen en kunnen helpen (blijft mijn motto)!

Toen ik even daarna met onze Jennifer naar de dag van de Nationale Sportweek in Tilburg ging zei Marco: “Welkom bij ons clubje”. Een mooier welkom kun je je niet wensen toch! Een week later mocht ik al naar Abcoude naar het kantoor van Marco voor de eerste vergadering, waar ik met heel veel warmte werd ontvangen!Heel enthousiast ging ik als moderator aan het ‘werk’. Wat een leuk werk en gezellig clubje. Ik vond het helemaal geweldig.
Een maand later hadden we alweer een erg leuk uitje met de fanclub, de moderators en Marco uiteraard. Ik had echt zoiets van… ik droom, hihi! Wat was dat bijzonder, tapas eten met een klein groepje, waar ook Marco bij was.Zo gezellig ook om dit samen met Bianca te mogen beleven en geheimpjes met elkaar te delen! Al was dit helaas voor korte duur, maar deze geweldig mooie momenten koester ik voor altijd in mijn hart…In juli 2015 kreeg ik in Italië een appje in onze groepsapp of wij het goed vonden als Imke ons moderators team zou komen versterken? Nou, wat denken jullie zelf, een van je allerbeste vriendinnen die ook nog eens je collega wordt!

Na ruim 2 jaar moderator te zijn geweest, besloot Nathalie om van de fanclub, de helpende handjes en de moderators één grote club te maken! Onze taken zouden uitgebreid worden en daar was ik alleen maar blij mee. Nu zijn we van bijna alles op de hoogte en weten precies wat er achter de schermen van de fanclub en dus ook van Marco afspeelt. Echt zo interessant en gaaf!

Ik hou de weblog zo veel mogelijk bij, zo ook het prikbord, maak headers, beantwoord mailtjes met vragen, zit in de werkgroep social media, dus plaats regelmatig iets op Facebook, Instagram en Twitter. Zo leuk om het allemaal te bedenken met z’n allen en in overleg te plaatsen. Er gaan heel wat appjes per dag over en weer in de verschillende groepsapps van de werkgroepen. Ook zit ik in de redactie van de Tifosi, het prachtige magazine van Marco! Tijdens de tour bij het Ziggo Dome mochten we ook helpen, echt zo gaaf! Verder help ik de nieuwsbrief nakijken, help met prijsvragen enz. enz. Er is zoveel te doen! Dit heb je echt niet door, totdat je er zelf midden in zit. Tijdrovend, maar je krijgt er ook heel veel energie van. Eigenlijk gaat er geen dag voorbij, dat je niet bezig bent voor de fanclub en niet te vergeten, ook nog steeds heel veel leert.
 


Vorige week was het feest op de weblogjes, hoe gaaf is het dan dat je fans blij mag maken met een Meet & Greet met Marco en een lunch met Marco en vele andere mooie prijzen! Hoe mooi kan het leven zijn, zo mooi dus!

Hoe leuk mijn werk op de scholen ook is en ik er altijd met heel veel plezier naar toe ga, werken voor de allerleukste fanclub van de allerleukste zanger is toch echt de allerleukste 'job' die er bestaat! ;-)      
Ik besef echt wel dat ik een bevoorrecht mens ben, die mag ‘werken’ in dit geweldig leuke team met allemaal lieve collaga's en veel mooie momenten/uitjes heb mogen beleven…

'Zoveel mooie momenten samen ingelijst!'
 

Ik geniet van deze geweldige 'job'!

Liefs,
Marja xxx


 
In een ander jasje deel 34
Inmiddels is het al weer juni en hebben we in de afgelopen weken al heel veel verschillende 'jasjes' met jullie gedeeld. Vaak waren het covers van liedjes van al wat oudere albums van Marco, maar ook de recentere liedjes zijn erg in trek en worden graag in een ander 'jasje' gestoken voor verschillende doeleinden. De meeste 'jasjes' hebben we gevonden door te speuren op het internet, maar er komt ook elke dag heel veel mail binnen voor Marco waar met enige regelmaat een filmpje of een audio opname tussen zit, die men graag met Marco wil delen. Zo zitten daar ook wel eens filmpjes tussen die zich prima lenen voor ons logje ‘In Een Ander Jasje’ en vandaag wil ik er graag een met jullie delen. 
Vorig jaar heeft Marco het indrukwekkende nummer ‘Mooi’ uitgebracht, wat bij menigeen een gevoelige snaar raakt en enorm binnenkomt. Dat het niet alleen graag beluisterd wordt, maar ook gezongen, blijkt uit deze uitvoering van het jeugdpopkoor Zinge! Zij vertolkten hun versie van dit lied tijdens het optreden op Zinge! Open International 2016. Ook nieuwsgierig hoe dit lied klinkt als het meerstemmig wordt gezongen? 
 

 
Maar zij zijn niet de enigen die zich aan dit lied waagden, want op YouTube vond ik nog een opname van een vertolking van ‘Mooi’, die heel ontspannen in huiselijke sfeer is opgenomen. De relaxte, blije manier waarop ze het zingt zorgde ervoor dat ik er ook heel blij van werd, al moet ik wel eerlijk bekennen dat voor mij niemand het zo kan zingen zoals Marco het doet. Ik ben wel heel benieuwd wat jullie ervan vinden.
 

 
We zijn nog lang niet door onze ‘jasjes’ heen, dus de komende woensdagen kunnen jullie nog heerlijk genieten van al die leuke 'jasjes' die wij voor jullie uit de kast halen.
 
Groetjes Hillie
ook mijn collega’s van Team Tifosi

 
"Weg is het water
de liefde die stroomde door mij"