Welkom bij de Tifosi!
                                                 
Tifosi di Marco Borsato is de officiele fanclub van Marco Borsato. Sinds 1994 ben ik voorzitter van deze fanclub en tegenwoordig run ik het dagelijks bestuur hiervan samen
met Bianca den Harder, Corine van Namen, Diana Verschoor en Kimberley Vaessen. Verder horen bij dit team AnjaEricHillie, JohnnyLisanneLunarda
Monique, SandraVenice en Yaiza op wie ik altijd kan rekenen.

Op deze weblog lees je hoe het achter de schermen van de fanclub gaat. Een kijkje in de keuken dus! Bevalt een recept je? Laat dan gerust een berichtje achter!

Groetjes,

Nathalie Thielen
Tifosi di Marco Borsato!
Mailen? *klik*!Lid worden van de fanclub?
* 2x per jaar de Tifosi ontvangen op a4 formaat!
* Voorrang kaartverkoop stadionconcerten
* Een eigen Borsatoweblog
* Een eigen Tifosi ledenpas
* Marco op de fanclubdag ontmoeten?


Word dan nu lid van de Fanclub!
Kijk op onze website voor meer informatie.
 

Voor altijd in ons hart

Bianca Heemskerk (heartbounce)

3 juli 1972 - 18 juli 2013 
Bezoekers
Op dit moment is er 1 fan ;
en 1 gast fan .
Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Tifosi's nabestellen!
Zoeken
Merchandise shop
E-mail alert
Foto album
Tifosi Tripje 2012
Klokje
Wij zijn ook te vinden op:
    
Niet vergeten!
2 januari (1969)
Lunarda Thomas

2 januari (1972)
Anja van den Daele

4 januari (1970)
Edwin de Groot

10 januari (1990)
Marieke Dollekamp

21 januari (1975)
Diana Verschoor

23 januari (1962)
Sandra Sahupala

1 februari (1969)
Nathalie Thielen

23 februari (1976)
Sandra Meeuwsen

1 maart (1973)
Bianca den Harder

5 maart (1973)
Corine van Namen

16 maart (1973)
Hillie Hop

1 april (1956)
Kees ten Dam

14 april (1984)
Yaiza Kessels

19 april (1971)
Monique Altena

9 mei (1998)
Lisanne Maasland

26 juni (1995)
Venice Schell

16 juli (1981)
Arno Schlijper

16 augustus (1981)
Eric Bus

22 augustus (1955)
Ton Dijkman

17 september (1988)
Kimberley Vaessen

23 september (2001)
Senna Borsato

30 september (1968)
Eric van de Bovenkamp

12 oktober (1959)
Johnny Herman

2 november (1964)
Arnold van Dongen

30 november (1998)
Luca Borsato

3 december (2002)
Jada Borsato

6 december (1968)
John Ewbank

9 december (1967)
Armando Borsato

10 december (1967)
Leontine Borsato

11 december (1973)
Lodewijk van Gorp

21 december (1966)
Marco Borsato
Mijn laatste reacties
Hoi MammaMIa, Sinds...
14:01, 10 mrt 2019
...
15:41, 24 okt 2018
Dat klopt helemaal,...
21:04, 23 okt 2018
Wat fijn om te lezen dat...
21:01, 23 okt 2018
Wat fijn dat je al zo je...
13:02, 18 okt 2018
...
12:58, 18 okt 2018
Wat super leuk Wendy! We...
19:18, 16 okt 2018
Jeetje Esther, wat naar...
21:47, 8 okt 2018
Het was zeker een hele...
21:41, 8 okt 2018
Jeeejjj. wat heb jij weer...
21:38, 8 okt 2018
Winnaar ‘Mijn header in Italiaanse sferen’
In maart hebben we een log geplaatst waarin we onze lay-out in Italiaanse sferen hebben aangepast. We vroegen aan jullie of jullie ook je eigen weblog in de Italiaanse stijl wilden maken, dit hoefde alleen bij je achtergrond, maar de Italiaanse sferen mochten ook in je header worden verwerkt.
 


Om er zeker van te zijn dat we jouw header niet over het hoofd zagen, hebben we aan jullie gevraagd om een log te maken met de titel ‘Mijn header in Italiaanse sferen’ te plaatsen. Het was leuk om te zien dat jullie hier gelijk mee aan de slag gingen! Wat hebben we genoten van alle voorbijkomende logjes met een Italiaans randje! De hele weblog stond in het teken van Italië, zo leuk omdat dit mede het thema is van de Fanclubdag in Nederland.
 
Je kon hier tot en met 20 mei aan mee doen. Wij maken vaker de headers voor jullie logje, maar dit keer was het de bedoeling dat je zelf een creatie in het teken van Italië zou maken, zodat iedereen even veel kans maakt.
 


We gaan nu de winnaar bekend maken! 
  Jij wint met jouw originele header in Italiaanse stijl een leuke prijs die je binnenkort in je brievenbus kan verwachten.
 
Het was een feest om de door jullie zelf gemaakte creaties voorbij te zien komen. Jullie mogen gerust deze Italiaanse sferen aanhouden tot en met de Fanclubdag in Nederland haha!
 
Ciao!
 
Liefs,
Venice
Team Tifosi


 
Onder Aan De Berg
Eindelijk was het dan zover, de Festivalzomer waar we al heel lang naar uitkeken ging van start. En dus reisden we woensdag af naar Hellendoorn waar Marco samen met zijn bandje bij Onder Aan De Berg het Zomerfestival zou gaan beginnen. En hier wilden wij natuurlijk bij zijn. De lucht was blauw, het zonnetje scheen, en ons humeur was opperbest…haha

Er was niet alleen muziek maar er stonden ook mega grote schermen waarop je voetbal kon gaan kijken. Het ging om de wedstrijd van het jaar, de Europa League finale, en hierdoor had Jupiler een hele mooie actie. Als je een ticket had kon je gratis iemand meenemen. En dat hebben we dus ook gedaan! Maar wij gingen natuurlijk niet voor de wedstrijd (ik heb niets met voetbal) maar voor Marco!

Om half vijf ging het terrein open en onze tassen werden echt geplunderd. Dit had ik echt nog nooit mee gemaakt en toch had ik de hele dag al het gevoel dat dit ging gebeuren. Alles moesten we weg gooien. Zelfs paracetamolletjes en hooikoortstabletten werden gecheckt. Er kwamen echt 3 mensen om het te controleren. Echt te zot, maar ja door alles wat er tegenwoordig gebeurd snap ik wel dat ze erg streng moeten zijn. Na de controle konden we onze plaats gaan zoeken. We hadden een fantastisch plekje aan het hek!

Het festival begon met Jeangu Macrooy, een singer-songwriter oorspronkelijk vanuit Paramaribo. We zaten er gelijk lekker in, heerlijke muziek was dit! Daarna werd alles klaar gemaakt voor Nielson. En dat hij een feestje kan maken hebben we gemerkt, wat hebben we gedanst! Toen was het tijd voor Caro Emerald. Een prachtig decor was er gemaakt en wat een ongelofelijke mooie stem heeft deze vrouw toch. Het was genieten.
En toen…..toen was het toch echt tijd, tijd voor de man waar we voor gekomen waren. Al waren onze gevoelens toch wel heel dubbel. Ria, de moeder van Leontine, schoonmoeder van Marco en oma van Luca, Senna en Jada was overleden en de dag dat het festival begon is Ria begraven. En toch kwam hij….diep respect.

Hij kwam op zoals alleen Marco dat kan en begon na de intro van ‘Muziek’ met ‘Branden Aan De Zon’ en ‘Laat Maar Los’. Marco vertelde dat de afgelopen weken lood en loodzwaar waren geweest. Dat we gelukkig geen robots zijn maar mensen met emoties. Zijn stem was schor maar hij wilde er voor ons een mooie avond van maken. Voor ons, terwijl hij zelf zoveel verdriet had. Wel vertelde hij dat als het niet meer zou gaan, hij zou gaan stoppen. Het publiek reageerde zo sportief, het applaus was oorverdovend! Een echt kippenvel moment. En die momenten zijn er vaker geweest die avond. Een avond met een brok in je keel en een traan op je wang…
Marco had ons al snel gespot en zocht vaak even contact. Ik hoop dat we hem enigszins wat troost hebben kunnen bieden. ‘Dochters’ droeg hij speciaal op aan zijn lieve vrouw. De reacties uit het publiek waren hartverwarmend. Ook kwam het prachtige nummer ‘Ik Kan Het Niet Alleen’ voorbij, niet alleen dit nummer maar vele nummers kwamen nu zo anders binnen. Dan zie je weer wat muziek doet, dat het zoveel emotie teweeg brengt.
Nadat Marco en de band na hun ‘laatste’ nummer terug kwamen vertelde Marco dat hij eigenlijk niet weg wilde, omdat hij zo gedragen werd door het publiek. Hij werd omarmd en dat voelde hij! Maar het betekende dat het de komende dagen waarschijnlijk niet te doen zou zijn om te praten, toch wilde hij deze dag af maken, omdat het zo’n ongelofelijke heftige dag was geweest. Daarom wilde hij er nog eentje doen voordat hij ging. “Sleep me ook deze laatste er nog even doorheen”, zei Marco.
En dat hebben we gedaan!

Liefs,
Monique 
Prijswinnaars

Wat een feest was het vanavond op Borsatoweblog.
Wij kunnen spreken van een zeer geslaagde avond!

Dat jullie erg enthousiast waren, spatte er vanaf.
Jullie reacties op de logjes en de vele mailtjes die binnen kwamen, bevestigen dat.
Erg leuk om te zien dat een avond als dit zo gewaardeerd wordt door jullie!We hebben inmiddels van alle prijsvragen alle inzendingen gecontroleerd.
En dat betekent dat de prijswinnaars bekend zijn.
Wij houden jullie niet langer in spanning!!

Woordzoeker

Hoofdprijs: Borsato-puzzel is gewonnen door:
Jeannette v.d. Pol

Troostprijs: Uniek notitieboekje (niet te koop) is gewonnen door:
Monique v.d. Wetering

Surfen over Borsatoweblog

Hoofdprijs: Een persoonlijk filmpje van Marco voor jou is gewonnen door:
Chantal Delvax

Troostprijs: Uniek notitieboekje (niet te koop) is gewonnen door:
Shirley van Loenen
 
Raad de header

Hoofdprijs: Een bijzonder Borsato-theepakket is gewonnen door:
Kristel Kusters

Troostprijs: Uniek notitieboekje (niet te koop) is gewonnen door:
Jolanda Roovers
 
Rebus

Hoofdprijs: Een leuke Kletspot, met een klein Marco-tintje is gewonnen door:
Astrid Jonker


Troostprijs: Een uniek notitieboekje (Niet te koop) is gewonnen door:
Renate Oosterhof

Alle prijswinnaars, van harte gefeliciteerd met jullie gewonnen prijzen.
Deze worden binnenkort naar jullie toegestuurd.
 
De dagwinnaar en de winnaar voor prijsvraag 4 (maak een log waarin je vertelt wat de weblog voor je heeft betekend en wat deze nu nog voor je betekent) worden binnenkort op onze log bekend gemaakt. Hou onze weblog dus goed in de gaten!

Liefs,
Team Tifosi

 
Wat was de workshop leuk!
Op zaterdag 20 mei stond bij veel fans een dikke streep in de agenda, want deze dag was de workshop. De werkgroep ‘workshop’ kwam regelmatig bij elkaar om met elkaar te overleggen en alle voorbereidingen te doen. Toen werd al snel duidelijk dat het ontzettend leuk is om zo'n fotoboekje te maken, maar dat niemand het zo goed kan als Ellen.  Onder leiding van Patricia en Ellen werden er zelfs oefenavonden georganiseerd. We willen Ellen dan nog een keer extra bedanken, want zij heeft dit alles bedacht en ook voor een groot deel voorbereid met hulp van Patricia, Hillie, Ingrid, Venice, Imke en natuurlijk Nathalie want bij haar thuis hadden we alle ruimte om te knutselen en we moesten ook iemand hebben die de lekkere hapjes op at. Jullie snappen wel dat de voorbereidingen hierdoor enorm zwaar zijn geweest
 

Zaterdag was het dan eindelijk DE zaterdag van de workshop, de zaterdag waar de fans echt naar uitkeken, zoals wij konden zien op sociale media en wij telden de dagen ook af want ook wij hadden er veel zin in.
Rond half 11 werden alle vrijwilligers verwacht in de Weistaar in Maarsbergen en even later heette Nathalie ons allemaal van harte welkom. Op het moment dat Nathalie vertelde dat Marco, ondanks dat zijn lieve schoonmoeder de dag daarvoor was overleden, toch even langs zou komen, kwam Marco er al aan. Eigenlijk uren te vroeg hihi, maar wat geweldig dat Marco toch langs kwam. Echt respect! Patricia legde uit hoe het allemaal in zijn werk ging en alles kon worden klaargelegd. De merchandise kraam werd helemaal in orde gemaakt met 'oude', maar ook mooie nieuwe items.
Ook kwamen de eerste fans er al aan en reageerden heel enthousiast dat Marco er toch was, want dat hadden de meesten natuurlijk niet verwacht.
 

Allemaal mochten ze met Marco op de foto en even later konden ze gaan knutselen aan het mooie persoonlijke fotoboekje. Marco sprak ook nog een woordje, liep door de zaal, sprak met de fans, maakte foto’s… en ondertussen werd er muziek gedraaid, van Marco natuurlijk, op de achtergrond.
 
   

Rond 13.00 uur werd de overheerlijke lunch klaargezet in buffetvorm en konden we gaan eten. Echt heerlijk was het. We kwamen niets tekort.
 

Ondertussen werd de merchandise kraam regelmatig bezocht. Samen met Bianca en Monique stond ik bij de merchandise kraam. De nieuwe merchandise, zoals het knuffelbeertje, de oorbellen, make-up tasje, het theepakketje, het plankje enz. werden veelvuldig gekocht. Het was heel gezellig, zowel achter de kraam, als met de fans. Iedereen kwam wel een keer langs.
 

Tegen 15.00 uur kondigde Marco aan dat hij weer weg moest en onder luid applaus vertrok hij naar zijn lieve gezin waar hij natuurlijk heel hard nodig was. Daarna knutselde iedereen nog gauw door, want ze wilden het fotoboekje toch wel af hebben.En voor we het wisten was het echt tijd om op te ruimen en werd er nog een groepsfoto gemaakt.Alle vrijwilligers kregen een goodie bag mee naar huis en sommige fans bleven nog langer, want die plakten het diner er nog achteraan.
Het was een hele leuke, gezellige en vooral geslaagde workshop! Iedereen ging naar huis met een prachtig persoonlijk fotoboekje! Complimenten aan de werkgroep van deze zeer geslaagde workshop. In het bijzonder Patricia en Ellen, want zij hebben toch wel het meeste werk verricht.
Ik heb genoten en ik denk iedereen met mij!
 
Liefs.
Marja
 
Feestavond weblog 10 jaar
Maandag 22 mei is het eindelijk zover. De weblog bestaat 10 jaar en dat gaan we natuurlijk uitgebreid vieren! 
Dit gaan we doen door middel van een onwijs leuke puzzelavond.
We hebben een viertal prijsvragen voorbereid. Vanaf 19.00 uur springt er elk uur één online, waar je een uur de tijd voor krijgt om deze op te lossen en in te sturen. Om 22.00 uur zal de laatste online springen waar je iets langer de tijd voor krijgt om te maken. 

Voor wie 's avonds niet kan, niet getreurd! Ook overdag zal er vanaf 10.00 uur een prijsvraag online staan, waar je de hele dag de tijd voor krijgt.

We zouden het natuurlijk geweldig vinden als jullie deze toch wel bijzondere jubileumsdag gezellig met ons gaan vieren.

En, niet geheel onbelangrijk....,er zijn ook echt fantastische prijzen te winnen!

Wij hebben er in ieder geval ontzettend veel zin in, jullie toch ook?
Tot maandag, online!Groetjes,
Team Tifosi
Workshop feitjes
Na maanden voorbereidingen door onze creatieve werkgroep is het dan bijna zover. De workshop komt eraan!
 

We hebben nog even wat belangrijke dingen op een rijtje gezet voor jullie. Altijd handig want wij snappen dat de zenuwen al behoorlijk oplopen. Want Marco komt immers ook langs en dat geeft toch altijd wat extra stress. Hebben jullie al een afspraak gemaakt bij de kapper? Weet je al wat je aan gaat doen? Een trui is misschien wat warm, een vest is altijd handig die kan immers altijd uit mocht je het toch wel erg warm krijgen. Of toch dat ene mooie jurkje waar je er best goed uit in ziet, haha dillema’s genoeg.

Nu over naar de zaken die ECHT belangrijk zijn:

De workshop start om 11.30 uur en zal tussen 16.00 en 17.00 uur klaar zijn. De locatie waar we jullie verwachten is:

De Weistaar
Rottegatsteeg 6
3953MN Maarsbergen


Wat zeker ook handig is om mee te nemen zijn de volgende spulletjes:
* Schaar
* potlood en gum (evt. puntenslijper)
* Versiersels (denk daarbij aan linten, strikjes, knoopjes, bedeltjes, stickertjes, misschien een haarlokje)
* Veel foto’s
* Songteksten of quotes (geprint)

En voor de ervaren scrappers:

* Snijmat
* Liniaal
* Snijliniaal
* Snijmesje

Mocht je de foto’s nog niet besteld hebben dan kan je dat via deze link nog even doen, want deze heb je echt wel nodig om je fotoboekje compleet te maken. Doe het wel op tijd, want er gaan een paar werkdagen overheen voordat je ze binnen hebt. 
Wij hopen jullie allen te zien op Zaterdag 20 mei in de Weistaar, we gaan er weer een gezellige middag van maken!

Tot dan!

Liefs, de crea bea’s van Team Tifosi
Werken voor de allerleukste fanclub!
'Ik moet even een eind terug in mijn gedachten wanneer het ook alweer was dat ik iets met Marco te maken kreeg. 

Het was niet direct na de Soundmixshow, maar ongeveer in de tijd van 'Dromen Zijn Bedrog'. Ik woonde in Leiden op een kamer en daar vlakbij stond op 3 oktober altijd de kermis. Daar is het Marco virus begonnen. De hele dag door draaiden de kermisklanten de muziek van Marco. 'Dromen Zijn Bedrog' stond toen natuurlijk op de eerste plaats in de hitlijst dus dat schalde de hele dag door de speakers. Die eerste CD moest ik dan ook hebben. Die sprak mij meteen al aan hoewel ik verder nog niet actief was om ook naar optredens te gaan. Wel kwam ik erachter dat er ook een fanclub van Marco bestond dus daar ben ik lid van geworden. En ik kan mij herinneren dat het toen al zo was, dat fans van de fanclub iets eerder kaartjes konden bestellen voor concerten. Het eerste grote concert waar ik bij was, was in de Kuip op een mooie zonnige dag.
 

Toen was ik verkocht, dit was zo gaaf! Daarna wilde ik natuurlijk meer en ging ik steeds meer van Marco volgen. Ik miste geen CD meer, schreef mij overal in wat prijsvragen betreft als er weer iets te winnen viel waar Marco bij betrokken was. Ik won ook eigenlijk best vaak iets. Zo ben ik bij luistersessies geweest, filmpresentatie, CD presentaties, varen met Marco, uitreikingen van het een of ander en bij de Nationale Sportweek en noem maar op. Ook ging ik naar de jaarlijkse Fanclubdag. Wat toen nog een stuk kleiner was dan tegenwoordig.  
 

Jaren later toen ik in 2007 weer naar een Fanclubdag was, kocht ik lootjes bij de lootjeskraam. Aan het eind van de dag werden die lootjes getrokken uit een grote glazen pot. De prijzen waren niet mis. Concertkaartjes of een duik met Marco maar er was ook nog een prijs: Een zoen van Marco op het podium!!
 

En jawel hoor, ik hoorde toch echt mijn nummertje omroepen door de microfoon. Het eerste wat ik dan ook dacht was, nee dat durf ik niet...maar ja, ik was met een vriendin en die zei natuurlijk meteen...jij gaat wel! Nou oke, ik naar het podium om een zoen van Marco te ontvangen en er werden meteen foto’s gemaakt. (Ik weet het niet zeker maar volgens mij was het ook mijn eerste foto). Nou mijn dag was goed!
  

Daarna was ik echt helemaal om en miste geen concert en ging soms meerdere malen naar hetzelfde concert (wat andere mensen soms echt niet begrijpen, maar jullie vast wel…. Ik was al vroeg aanwezig om een plekje vooraan te bemachtigen. Ook heb ik in Arnhem een keer flyers uitgedeeld bij een concert zodat we daarna naar binnen mochten om nog een keer het concert te kunnen zien. Ik ging het hele land door om Marco te volgen. In deze tijd was ik vaak met Bianca Heemskerk (misschien kennen jullie haar nog wel, zij is ook medewerker geweest voor de fanclub maar inmiddels al bijna 4 jaar niet meer bij ons). Zij woonde vlakbij mij en regelmatig spraken we ook tussendoor met elkaar af. Het was ook superleuk voor haar dat ze medewerker mocht worden van de fanclub. Daar was ze ook zo enthousiast over en hebben we het ook vaak over gehad. Ze was zo’n mooi positief persoon, blij dat ik haar ooit heb gekend.
  

Ik gaf mij ook de laatste jaren op als vrijwilliger voor de Fanclubdag en dat heb ik drie keer mogen doen. Ik heb een keer bij de lootjeskraam gestaan en in Nijkerk stond ik met Marianne de hele dag bij de receptie. Afgelopen jaar deed ik de catering voor alle vrijwilligers. Alle taken die ik heb gedaan vond ik erg leuk om te doen. En als bedankje kregen we daarna een vrijwilligersetentje, een superleuke avond met alle andere vrijwilligers maar natuurlijk ook met Marco.

En toen werd het januari van dit jaar en kreeg ik een berichtje van Nathalie. Met een vraag of ik interesse had om iets te gaan doen voor de fanclub. Ik stond even perplex en vroeg mij af of ze echt mij bedoelde maar dat bleek toch echt zo. Na een heel leuk gesprek besloot ik ja te zeggen. 
Inmiddels ben ik al drie maanden 'aan het werk’ voor de allerleukste fanclub. Ik zit in verschillende werkgroepjes. Namelijk voor de Fanclubdag, de Workshop, Social Media, Borsato.nl en de Nieuwsbrief. We zitten met z’n allen in verschillende apps en zo wordt al het werk verdeeld en met elkaar komt het altijd goed.
Hoewel ik een hoop moet leren en dingen doe die ik nog nooit eerder heb gedaan, heb ik in een korte tijd al veel geleerd. Ik heb er alle vertrouwen in dat alles goed gaat komen. Iedereen is ook zo behulpzaam. Zo ben ik een ochtend bij Diana geweest om de ins en outs te horen. Ik vind het in ieder geval ook heel erg leuk om er mee bezig te zijn. Samen met Venice en Monique ben ik dus één van de drie nieuwe medewerkers en we vielen dan ook meteen met onze neus in de boter omdat we mee mochten met het jaarlijkse teamuitje van Tifosi.
 

Dat we een hele leuke middag hadden, dat staat al in een andere log. Ook namen we die middag afscheid van Martine en Esther die ook heel veel hebben gedaan de afgelopen jaren. Uiteindelijk hopen wij dan ook net zoveel ervaring op te doen zoals zij hebben gedaan.

Liefs Ingrid

"Zeg maar even niets
Laat je ongedwongen gaan"