Welkom bij de Tifosi!
                                                 
Tifosi di Marco Borsato is de officiele fanclub van Marco Borsato. Sinds 1994 ben ik voorzitter van deze fanclub en tegenwoordig run ik het dagelijks bestuur hiervan samen
met Bianca den Harder, Corine van Namen, Diana Verschoor en Kimberley Vaessen. Verder horen bij dit team AnjaEricHillie, JohnnyLisanneLunarda
Monique, SandraVenice en Yaiza op wie ik altijd kan rekenen.

Op deze weblog lees je hoe het achter de schermen van de fanclub gaat. Een kijkje in de keuken dus! Bevalt een recept je? Laat dan gerust een berichtje achter!

Groetjes,

Nathalie Thielen
Tifosi di Marco Borsato!
Mailen? *klik*!Lid worden van de fanclub?
* 2x per jaar de Tifosi ontvangen op a4 formaat!
* Voorrang kaartverkoop stadionconcerten
* Een eigen Borsatoweblog
* Een eigen Tifosi ledenpas
* Marco op de fanclubdag ontmoeten?


Word dan nu lid van de Fanclub!
Kijk op onze website voor meer informatie.
 

Voor altijd in ons hart

Bianca Heemskerk (heartbounce)

3 juli 1972 - 18 juli 2013 
Bezoekers
Op dit moment zijn er 2 fans ;
en 2 gast fans .
Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Tifosi's nabestellen!
Zoeken
Merchandise shop
E-mail alert
Foto album
Tifosi Tripje 2012
Klokje
Wij zijn ook te vinden op:
    
Niet vergeten!
2 januari (1969)
Lunarda Thomas

2 januari (1972)
Anja van den Daele

4 januari (1970)
Edwin de Groot

10 januari (1990)
Marieke Dollekamp

21 januari (1975)
Diana Verschoor

23 januari (1962)
Sandra Sahupala

1 februari (1969)
Nathalie Thielen

23 februari (1976)
Sandra Meeuwsen

1 maart (1973)
Bianca den Harder

5 maart (1973)
Corine van Namen

16 maart (1973)
Hillie Hop

1 april (1956)
Kees ten Dam

14 april (1984)
Yaiza Kessels

19 april (1971)
Monique Altena

9 mei (1998)
Lisanne Maasland

26 juni (1995)
Venice Schell

16 juli (1981)
Arno Schlijper

16 augustus (1981)
Eric Bus

22 augustus (1955)
Ton Dijkman

17 september (1988)
Kimberley Vaessen

23 september (2001)
Senna Borsato

30 september (1968)
Eric van de Bovenkamp

12 oktober (1959)
Johnny Herman

2 november (1964)
Arnold van Dongen

30 november (1998)
Luca Borsato

3 december (2002)
Jada Borsato

6 december (1968)
John Ewbank

9 december (1967)
Armando Borsato

10 december (1967)
Leontine Borsato

11 december (1973)
Lodewijk van Gorp

21 december (1966)
Marco Borsato
Mijn laatste reacties
Hoi MammaMIa, Sinds...
14:01, 10 mrt 2019
...
15:41, 24 okt 2018
Dat klopt helemaal,...
21:04, 23 okt 2018
Wat fijn om te lezen dat...
21:01, 23 okt 2018
Wat fijn dat je al zo je...
13:02, 18 okt 2018
...
12:58, 18 okt 2018
Wat super leuk Wendy! We...
19:18, 16 okt 2018
Jeetje Esther, wat naar...
21:47, 8 okt 2018
Het was zeker een hele...
21:41, 8 okt 2018
Jeeejjj. wat heb jij weer...
21:38, 8 okt 2018
Het teamuitje van Tifosi!
Aangezien wij, Ingrid, Venice en Monique, nog in onze proeftijd zitten bij de fanclub, waren we blij verrast met de uitnodiging voor het jaarlijks teamuitje van Tifosi!

22 maart stond dikgedrukt in onze agenda! Met toch wat kriebels in onze onderbuik reisden we af naar Amsterdam. Kriebels, want hé we gingen wel met het team en met Marco uit en dat doe je niet iedere dag!
We zijn al heel wat jaren lid van de fanclub en daardoor ‘kennen’ we ook best veel mensen. Maar hoe goed ken je ze eigenlijk? Ook de meiden en man die al enkele jaren voor de fanclub werken ‘kennen’ we eigenlijk alleen van naam en gezicht. Als je ze tegen komt dan begroet je elkaar, maar verder niet. En nu werk je samen en heb je een gezamenlijk uitje, hoe gaaf is dat! Daardoor krijg je de mogelijkheid om ook elkaar wat beter te leren kennen.
 

In de afgelopen kleine twee maanden hebben we deze meiden en man leren kennen als fantastische mensen, die altijd voor je klaar staan!
Op Amsterdam Centraal hebben we met elkaar de bus gepakt en kwamen we een half uur te vroeg aan op de bestemming. Dit keer was de bestemming Café-Restaurant De Ebeling. Het was een zonnig weertje en Marco was binnen nog bezig met een interview, dus namen wij plaats op het terras. Er werd alvast gezellig gekletst en gelachen totdat Marco opeens naar buiten kwam. We werden één voor één door Marco begroet en gingen daarna naar binnen waar we een pubquiz gingen doen. We moesten de groep in drieën verdelen. De teams waren zo gemaakt en toen kon de quiz beginnen. Bij de eerste opdracht moesten we een naam en een yell bedenken voor het team.
Daarna  volgden nog verschillende opdrachten: liedjes afmaken, andere muziekvragen en zelfs onze topografische kennis werd getest, titels raden van bekende tv-series enz. Onder het genot van een hapje en een drankje speelden we deze quiz nog even door. Er kon natuurlijk maar een team de winnaar zijn en dat was het team 'The Winning Mood' waar Lunarda de captain van was! Ze verdienden een blinkende beker voor hun prestatie. Toen de pubquiz was afgelopen zijn we met Marco door Amsterdam gelopen op weg naar een heel leuk gezellig knus bootje, genaamd `Roos’. Met dit bootje zijn we door de mooie grachten van Amsterdam gevaren (waar we eigenlijk niks van hebben gezien). Ook weer met drankjes en heerlijke hapjes aan boord, waar wij Marco helemaal voor ons alleen hadden. Ook hier werd gezellig gekletst en er werden een hoop foto’s gemaakt.

Maar hoe gezellig het ook was, er was nog een reden voor dit uitje. Die reden was echt niet leuk. Afscheid nemen van twee hele lieve meiden, Esther en Martine. En dat afscheid nemen echt niet fijn is hebben we deze middag wel gezien. Maar toch was het moment daar. Ondanks dat dit waardeloos is hebben we dit afscheid wel als mooi ervaren, wat was Marco trots op deze meiden en dat liet hij merken ook!
 

Het was erg gezellig, zo gezellig dat we helemaal niet door hadden dat deze boottocht alweer aan zijn einde was. Wat gaat de tijd toch snel zeker als je het leuk hebt met elkaar. We kregen allemaal nog een heel leuk cadeautje mee naar huis, een leistenen serveerbord met Marco’s logo en onze eigen naam erop, met twee tapasschaaltjes!

Op de steiger maakten we nog een leuke groepsfoto en daarna ging ieder zijn eigen weg, op weg naar huis! Dit was een middag die we echt ontzettend fijn vonden, we voelen ons welkom!
Liefs Ingrid, Venice, en Monique


 
Werken voor de allerleukste fanclub!

Hoe omschrijf je werken voor de allerleukste fanclub van Nederland in een logje. Ik denk dat het bijna niet mogelijk is maar ik ga een poging wagen.

Hoe het allemaal begon? Op 28 mei 2005 bij mijn allereerste Marco concert. Symphonica in België. Ik zal het nooit meer vergeten. Ik kende (nog) niemand, had nog nooit van Tifosi di Marco Borsato gehoord en kwam een uurtje voor aanvang rustig aanlopen. Ik weet nu dat een uurtje van tevoren aankomen bijna hetzelfde is als te laat komen maar toch wisten we die avond een mooi plekje te bemachtigen. Wat was ik onder de indruk. Daar kon geen cd of live dvd tegenop! Ik was verkocht!
 
Wanneer ik precies lid werd van de Fanclub weet ik niet meer maar dat ik vanaf mei 2005 alles op de voet ging volgen weet ik nog wel. In 2006 volgde Symphonica in Rosso en daar ging ik twee avonden naar toe. Ik wist nu uit ervaring dat je in een avond echt niet alles gezien en gehoord krijgt. Op 1 december 2006 stond ik in de kou samen met heel veel andere fans te wachten voor de Bijenkorf in Amsterdam om de live registratie van SIR te bemachtigen en ik geloof dat ik daar voor het eerst de wereld van Tifosi di Marco Borsato instapte.
 
In 2007 werd Borsatoweblog gelanceerd. Ik startte vanaf dag 1 een weblog en vond het geweldig om al mijn belevenissen met andere fans te delen. Je leerde ineens zo veel meer mensen kennen en ook Marco was vaker online. Hoe gaaf was het dat Marco op je log reageerde. Ik begon steeds fanatieker te loggen en ook het aanpassen van de layout werd steeds leuker om te doen. Mijn allereerste header was een uit zijn verband getrokken foto maar al snel werd ik er handiger in.

Op 10-11-2011 ontving ik van Nathalie een heel leuk mailtje met de vraag of ik me wilde inzetten voor de Moderators. Ik mocht er even over nadenken maar ik geloof niet dat ik daar 1 seconde voor nodig had. Wat een eer en wat ontzettend leuk om te mogen doen. Onder leiding van Ine gingen we met een gezellig groepje van start en hielpen fans waar nodig.
Het is zo ontzettend fijn om mensen te kunnen helpen met bijvoorbeeld het maken van een header of het oplossen van een probleem op de weblog.
Ik vind het maken van een header nog altijd net zo leuk als de dag dat ik er mee begon en kan er nog altijd net zo van genieten als ik iemand kan helpen.


 
In de loop der jaren veranderde er veel binnen de groep Moderators en na een aantal jaar besloot Ine te stoppen met haar werk voor de Moderators. Het was even slikken, want Ine had ons alles geleerd wat we moesten weten en nu moesten we verder zonder haar. Ik werd door Nathalie gevraagd of ik Ine haar taak wilde overnemen en zo werd ik hoofdmoderator. Ik vond het een hele eer en samen met een leuke club gingen we verder en probeerde ik er mijn eigen draai aan te geven.

In 2015 werd ik door Nathalie gevraagd of ik me wilde inzetten voor de fanclub. Dat leek me geweldig maar aangezien mijn hart ook bij Borsatoweblog ligt wilde ik dit wel graag blijven doen. In 2015 veranderde er qua opzet veel binnen de fanclub en de moderators werden onderdeel van de fanclub en gingen verder als Team Weblog. Dezelfde taken maar nu als een grote groep.
In 2015 veranderde er niet alleen veel binnen de Fanclub maar ook privé kondigde zich een grote verandering aan. In juli 2015 ontdekten wij dat we papa en mama zouden worden en in maart 2016 werd dan ook ons lieve zoontje Liam geboren. Het betekende ook dat ik even opnieuw moest zoeken om mijn tijd een beetje te verdelen want met een kleine man in huis is dat toch even wat lastiger. Waar ik voorheen midden op de dag wel even mijn laptop kon pakken ben ik er nu vooral mee bezig om te zorgen dat Liam hem niet pakt. Hoe graag je dan ook wil je hebt toch wat minder tijd en je wilt natuurlijk ook graag van je kindje genieten.Ik vond dat lastig, want ik vind heel veel dingen leuk om te doen, maar alles lukt helaas niet. Inmiddels heeft Imke dan ook mijn taak als hoofd weblog overgenomen maar ik zet me nog altijd met veel plezier in voor Borsatoweblog.Uiteraard zijn er naast Borsatoweblog ook nog andere taken die ik binnen de fanclub mag doen. Ik zit in de werkgroep Borsato.nl, ik beantwoord mail, hou me bezig met het forum en als we met z’n allen vakantie vieren in Nederland maak ik graag een prijsvraag.
Het is zo leuk om mensen te kunnen helpen en blij te maken. Soms met een eenvoudig iets zoals een gesigneerde kaart. Het zijn vaak juist de kleine dingen. De enthousiaste verhalen die je hoort op de Fanclubdag, een ontroerend mailtje dat binnenkomt of iemand die eindelijk na jaren met Marco op de foto kan gaan. Het blijft bijzonder om te mogen doen en ik ben nog altijd heel blij dat ik deel uit mag maken van deze leuke club.


Ik heb al zo veel mooie dingen mogen meemaken en er zijn hele mooie vriendschappen ontstaan die ik koester. Zoveel herinneringen en ik hoop dat er nog veel bij mogen komen.
Zo zie je maar waar een mailtje op 10-11-2011 allemaal toe kan leiden!

Liefs Yaiza 

 
Hoera! De weblog bestaat 10 jaar!
In mei is het alweer 10 jaar geleden dat Borsatoweblog online ging en vanaf die allereerste dag zijn er ontelbare logjes geschreven, is er heel veel lief en leed gedeeld, met elkaar meegeleefd en zijn er mooie vriendschappen ontstaan. Misschien log jij al wel vanaf die allereerste dag en vier jij nu ook een klein feestje op je log, maar ook als je later een logje bent gestart kan je dit feestje gezellig met ons meevieren. 
Want bij een tien-jarig jubileum hoort natuurlijk een feestje en we zijn dan ook al druk bezig met de voorbereidingen. We hebben er ontzettend veel zin in om er samen met jullie een feestelijke avond van te maken. Nu ben je vast heel nieuwsgierig wanneer dat feestje dan wel is?  Zet maar vast een groot kruis in je agenda op maandagavond 22 mei en bereid je voor op een gezellige puzzelavond waarbij je mooie prijzen kunt winnen! Hoe leuk is dat?
 
 

Om 10.00 uur zal de eerste prijsvraag verschijnen op onze log en voor deze prijsvraag krijg je de hele dag de tijd om hem op te lossen en in te sturen.
's Avonds zal vanaf 19.00 uur elk uur een nieuwe prijsvraag online komen, waar je dus een uur de tijd voor hebt per prijsvraag om deze op te lossen en in te sturen. Om 22.00 uur zal de laatste prijsvraag verschijnen en deze prijsvraag zal weer wat langer online blijven staan, zodat iedereen de kans heeft deze te maken. 
 
Houd onze weblog dus maar goed in de gaten, want dit leuke feest wil je vast niet missen! Wij hopen dat jullie er weer net zoveel zin in hebben als wij. 
Tot 22 mei!

Groetjes,
Team Tifosi

 
Italiaanse sferen
De datum, the place to be en…het thema voor de Fanclubdag zijn bekend gemaakt en wat een enthousiaste reacties hebben we mogen ontvangen. Jullie snappen wel dat wij hier ontzettend blij van worden! De aanmeldingen stromen binnen!Om nu al een beetje in de Italiaanse sferen te komen hebben wij onze lay-out aangepast en weet je wat ons nu zo leuk lijkt, dat ook jullie je weblog in de Italiaanse stijl maken. Dit kan en mag natuurlijk op de manier die jij wil, bijvoorbeeld door alleen de achtergrond of alleen je header in stijl aan te passen. Hier vind je tips hoe je je lay-out aan kunt passen.

Om het allemaal nog leuker te maken willen we degene die de mooiste Italiaanse lay-out heeft gemaakt belonen met een leuk prijsje. Je moet dan natuurlijk wel zelf je header gemaakt hebben, aangezien wij regelmatig headers voor jullie maken. Natuurlijk willen wij dat ook voor je doen wanneer het je echt niet zelf lukt, maar dan kun je niet meedingen voor de prijs. 
Wil je kans maken op die aardige attentie, ga dan snel aan de slag met het maken van een mooie Italiaanse header. Meedoen kan tot 20 mei 2017 daarna zullen wij de winnaar bekend maken. Om er zeker van te zijn dat we jouw header niet over het hoofd zien maak een log met de naam 'mijn header in Italiaanse sferen' en plaats je header ook in deze log. 


Mocht je de header door ons willen laten maken, stuur dan een mail naar info@borsato-fanclub.nl met in het onderwerp ‘header’, samen met je wensen en foto (niet te klein), dan maken wij er iets moois van.

Wij kijken uit naar jullie weblogjes in Italiaanse sferen, zodat we al helemaal in de stemming kunnen komen.

Ciao!

Liefs,
Team Tifosi

Hillie is jarig!
Wat een feestmaand binnen ons team, want vandaag is er alweer een lieve collega jarig. Vandaag is het de verjaardag van Hillie. Vierenveertig kaarsjes mag ze uitblazen. Hillie heeft deze week eerst haar trouwdag gevierd, want 14 maart was ze twintig jaar getrouwd met haar grote liefde! Samen hebben ze twee mooie meiden en vormen dus een druk gezellig gezinnetje. Hillie is dol op haar kinderen maar ook zeker op die van anderen, want ze past regelmatig op. Ook is Hillie vrijwilligster bij de kerk waar ze veel dingen organiseert voor de jeugdleden en ook wij mogen van haar kwaliteiten gebruik maken! Kortom, Hillie is een bezige bij!Voor de fanclub zit Hillie in diverse werkgroepen zoals o.a. de weblog, nieuwsbrief en social media en als er iemand jarig is binnen ons team, dan zorgt Hillie ervoor dat wij allemaal een mooi cadeau krijgen. Vandaag zorgen wij er natuurlijk voor dat Hillie verwend wordt! Hillie reageert meestal heel snel en duikt overal boven op en is altijd bereid om te helpen en dat is fijn. Hillie is ook een kei in knutselen en is daarom ook zeer actief betrokken bij de werkgroep voor de Borsato workshop. Het is natuurlijk altijd handig om een creatieve collega te hebben. We maken daarom ook graag gebruik van crea bea Hillie. Hillie weet wel raad met knip- en plakwerk.
 
Geniet van deze feestelijke dag lieve Hillie en laat je maar eens goed verwennen door je gezin! Enne…vandaag willen we je niet ‘horen’ in één van onze werkgroepen, want vandaag is het jouw dag!
 
Liefs,
Je Tifosi collega’s
Voorbereidingen Workshop 2017!
Zoals jullie inmiddels weten komt er weer een nieuwe workshop aan!
Deze zal plaats vinden op zaterdag 20 mei in Maarsbergen!
Op deze dag gaan we een leuk scrapboekje maken, die je heel makkelijk in je tas mee kunt nemen. Je hebt je dierbare foto’s dan altijd bij je. 

Afgelopen zondag, 12 maart, zijn we met een aantal bij elkaar gekomen om les te krijgen in het maken van een boekje, zodat we de workshoppers straks goed kunnen begeleiden. Rond 11.00 uur verzamelden een aantal van ons zich alvast bij de opslagplaats, waar allerlei spullen zijn opgeslagen voor de fanclubdag, of voor andere activiteiten. We hebben voor ons zelf een overzicht gemaakt of er voldoende materiaal aanwezig was voor de workshop en of we nog materialen moeten aanschaffen. Ook hebben we alvast een aantal materialen verzameld, die we die dag nodig hadden voor het maken van onze scrapboekjes.
 
Nathalie was zo vrij om haar huis voor deze gelegenheid open te stellen, zodat we gezellig samen een scrapboekje konden maken. 
We reden vanuit de opslagplaats met drie auto’s achter Patricia en Asmara aan, om zo bij Nathalie uit te komen. De opslagruimte bevindt zich dichtbij Nathalie’s huis, dus we waren daar al heel snel. Natuurlijk mocht de muziek van Marco niet ontbreken, maar dit bleek ook een hint te zijn.
Bij aankomst, stond om de hoek namelijk de Porsche van Marco! Door de
zenuwen en met mijn handen vol eten en spullen, was ik mijn autosleutels alweer kwijt. Gelukkig gevonden, en zo ‘doodnormaal'  mogelijk richting het huis gelopen, waar al een aantal mensen buiten stonden te wachten, inclusief Marco. We hebben toen nog snel met de mensen die al gearriveerd waren een groepsfoto gemaakt.
 


Bij binnenkomst waren al een aantal vrijwilligers basispakketten op maat aan het maken en rond 12.00 uur arriveerde de laatste mensen.
Bijna iedereen had wel iets van eten mee genomen, van chocolade, tot taart, tot Turks brood met ham& zalm, dus het ontbrak ons aan niets. 

We hebben les gekregen van niemand minder dan Ellen Rabouw. 
Zij heeft ons op een hele fijne manier uitgelegd hoe we zo’n mooi scrapboekje kunnen maken. Maar we hebben niet alleen hele mooie boekjes gemaakt, ook hebben we een hele gezellige dag gehad samen. 
En we zijn goed voorbereid om elk een tafel te begeleiden, zodat jullie met jullie eigen creativiteit een origineel en dierbaar scrapboekje kunnen maken.

Niet iedereen is even creatief als de ander. Dit is dan ook geen probleem! Ellen en de medevrijwilligers hebben elkaar geholpen, met meten, tekenen, noem maar op. Ook is er al veel voorbereiding gedaan voor de dag zelf, zodat jullie tijdens de workshop meteen stap voor stap aan de slag kunnen.
Op zo’n dag kom je nog eens skills van jezelf tegen, waarvan je dacht dat je ze niet had. Bovendien, ben je gezellig bij elkaar, deel je dezelfde interesses en heb je je dag op een leuke manier ingevuld. Twijfel je nog? Niet doen? Dit wil je echt niet missen!

Aanmelden:
Wil jij net als ons, zo’n leuk scrapboekje maken?
Je mede fans weer zien of juiste in contact komen met fans en wie weet zelfs vrienden voor het leven sluiten?
Meld je dan vandaag nog aan voor de workshop op zaterdag 20 mei!
De workshop begint om 11.30 uur en we zullen tussen 16.00-17.00 uur afsluiten. Tussen het knutselen door wordt er een lunchbuffet verzorgd.  
Er zijn nog maar 8 plekken beschikbaar. Vol is vol!
 
Klik hier om je op te geven voor de workshop 2017!
 
Voor meer informatie over welke materialen je kan mee nemen, beschikbare rolstoelplekken en dineren na afloop kun je hier alles lezen!

Om alvast in de stemming te komen voor de komende workshop en even sfeer te proeven neem ik jullie mee terug naar de workshop van 2014.Wij hebben er nu al ontzettend veel zin in en hopen jullie op zaterdag 20 mei om 11.30 uur te mogen verwelkomen in de Weistaar! 
 
Zien we jullie daar?
 
Groetjes Venice,
Ook namens mijn collega's van Team Tifosi

 
Save the Dates!!
Attentie, attentie!
Graag willen we even jullie aandacht voor het volgende!

Elk jaar organiseren wij een fanclubweekend ergens in een plaats in Nederland, en dat zal dit jaar niet anders zijn. Zodra de datum van dit weekend dan ook bekend is gemaakt begint het bij alle fans te kriebelen. De agenda’s worden geblokt en op elkaar afgestemd, want hét weekend van het jaar zit er weer aan te komen en dat wil je toch niet missen? Nu zijn we eigenlijk wel heel benieuwd wat er gaat gebeuren als we niet één datum aankondigen maar twéé!

Ja, jullie lezen het goed, dit jaar organiseren we niet één maar twee bijzondere dagen!

Marco zijn fans zijn niet alleen in Nederland te vinden maar ook onze Zuiderburen zien Marco heel erg graag en elk jaar leggen dan ook heel veel Belgische fans een flinke reis af om Marco te zien tijdens een fanclubdag. Maar… (trommelgeroffel) dit jaar wil Marco heel graag jullie tegemoet komen en zijn Belgische fans bezoeken. Voelen jullie hem al aankomen? Dit jaar organiseren we voor het eerst een heuse Marco Meeting in… België!

Waar deze dagen zullen plaatsvinden houden we nog even geheim, maar wel willen we jullie alvast de data doorgeven, zodat jullie deze al kunnen reserveren in jullie agenda’s.

Zaterdag 17 juni Marco Meeting in België
Zaterdag 14 oktober
Bingo-avond in Nederland
Zondag 15 oktober
 Fanclubdag in Nederland
 
 
Zo gauw we de lijnen kunnen openstellen voor het bestellen van de kaarten geven we onze Belgische leden als eerste de gelegenheid om kaarten te bestellen voor de meeting in België. De dag erna zullen alle leden voor zowel België als Nederland kunnen bestellen.
Heb je de Nieuwsbrief van maart niet ontvangen en twijfel je hierdoor of wij wel in het bezit zijn van het goede mailadres, stuur ons dan even een mailtje en dan kunnen wij dit voor je nakijken! Het zou zonde zijn als je hierdoor niet de linkjes in je mailbox ziet belanden.

Marco zal op beide dagen echter niet gaan zingen, maar dat we hem kunnen zien, horen en misschien zelfs wel kunnen aanraken
maakt dat het een paar onvergetelijke dagen zullen worden!

Wie gaan we hopelijk allemaal zien?

Groetjes,
Team Tifosi

Werken voor de allerleukste fanclub van Nederland!
Allereerst, geen paniek! Dit is niet mijn afscheidslogje! Jullie zitten nog even aan me vast!

Nu jullie weer opgelucht kunnen ademhalen (of juist niet…, neem ik jullie graag mee terug naar 2008, waar mijn Borsato verhaal begint. In oktober van dat jaar gingen Tamara en ik voor het eerst sinds SIR naar een concert van Marco: Wit Licht in het GelreDome. Onze eerste keer op het veld, dus kwamen we ‘ruim op tijd’ aan. Nog niet wetende dat het begrip ‘op tijd’ bij Marco fans betekent dat je minimaal 2 uur van tevoren aanwezig bent. Maar zelfs vanaf de achterste rij was dat ene avondje het begin van een hele nieuwe wereld.
Ieder einde is een nieuw begin...
Eigenlijk vertel ik niks nieuws, maar Tifosi di Marco Borsato zou geen bestaansrecht hebben zonder vrijwilligers. Een fanclubdag uitvoeren zonder tientallen vrijwilligers is onmogelijk maar een fanclub runnen zonder vrijwilligers is ook niet te doen. Mijn dagen bestaan nu al uit minder uren dan ik eigenlijk nodig heb, terwijl ik ook nu echt een prachtig team mensen om me heen heb. Deze mensen zijn mij stuk voor stuk dierbaar. Want allemaal, zonder uitzondering, verrichten ze werkzaamheden voor de fanclub in hun vrije tijd en vaak naast een eigen huishouden, gezin en/of betaalde baan! Misschien onnodig om te vertellen maar er gaat écht heel veel tijd in zitten. Werken voor de fanclub is enorm intensief. Sommigen doen het een paar jaar, anderen heel veel jaar, maar er komt altijd een moment waarop tijd gaat ontbreken en dat er keuzes gemaakt moeten worden... Dat is normaal, dat is gezond, soms adviseer ik zelf ook, maar het is nooit maar dan ook nooit leuk.
En nu sta ik opnieuw aan de vooravond van afscheid nemen. Grrr. 
Slingers! Taart! Feest! Corine!
Het was een niet zo zonnige en zelfs vrije koele maandag, die 5 maart 1973. Het werd niet warmer dan een graad of tien en er was slechts anderhalf uur zon. Het was eigenlijk zelfs gewoon zwaarbewolkt die dag en er een was een zwakke wind die met matige windstoten te keer ging.
 
Toch brak die dag volkomen onverwachts de zon door en de zware bewolking veranderde op magische wijze in roze wolken. Want daar was ze, ein-de-lijk. Corine van Namen zag het levenslicht. Maar eerlijk is eerlijk, die eerste bijna veertig jaar zijn een klein beetje langs me heen gegaan. Ik schatte haar aanwezigheid op onze aardkloot destijds nog niet naar waarde in. Zeker in het begin niet. Wist ik veel, ik leerde al woordjes terwijl Corine nog niet eens haar eerste stapjes had gezet en ik had mijn eerste echte zoen al te pakken toen Corine nog met haar brandweerautootjes speelde. Daarin is overigens niet heel veel veranderd. Ik vind zoenen nog steeds heerlijk en Corine speelt nog steeds graag met brandweermannen brandweerauto's.
 
Maar gelukkig is het niet alleen een goede brand die Corine in de fik steekt. Haar hart staat ook in vuur en vlam voor de fanclub van Marco. Begrijp me niet verkeerd, Corine is gek op Marco. Ze vindt hem sympathiek en zijn liedjes vindt ze geweldig. Maar wat ze echt heel erg leuk vindt, is werken voor de fanclub. Orde brengen in chaos, overzicht brengen in warboel en structuur brengen in puinhopen. En man, wat is ze daar goed in! Ze kent Excel van binnen en buiten, dat maakt dat onze lijstjes met taken niet alleen keurig overzichtelijk zijn, maar door de kleurtjes en de aangepaste vakjes (die je zonder bril ook kan zien), niet meer zo angstaanjagend.
 
Corine is de bescheidenheid zelve, want je maakt mij niet wijs dat ze niet eerder door had hoe goed ze is. Ze heeft goede ideeën, ze voert goede ideeën uit, ze onthoudt dingen, ze herinnert mij aan dingen, ze verzint oplossingen voor dingen die ik niet eens als probleem had herkent maar die opeens mijn leven zoveel makkelijker maken. Ik zou nu maatje 38 hebben gehad als elke keer wanneer er een last van mijn schouders viel door Corine, het ook echte kilo’s waren geweest.
 
En waarom vertel ik jullie dit allemaal?
Wil ik misschien iets van Corine?
Ja, mijn takenlijst voor haar is eindeloos.
Vind ik dat Corine misschien complimenten verdient?
Ja, minstens zoveel als er aan taken op haar lijstje staan.
Of is er wellicht nog iets anders aan de hand?
Nu je er toch over begint: ja. Er is iets memorabels aan de hand. Corine, één van de steunpilaren van de fanclub, is vandaag gewoon jarig!
Ze zou 44 kaarsjes mogen uitblazen als dat brandweertechnisch niet volkomen onverantwoord was geweest. Spelen met vuur, foei.
 

Maar het is 44 jaar geleden dat Corine werd geboren en dat, beste mensen, vinden wij een feestje waard!
Hang de slingers op, laat de kurken maar knallen en sluit aan in de polonaise!
Corine is jarig en dat wordt gevierd!
 
Lieve Corine, van harte met je nieuwe levensjaar! We hopen dat het er eentje wordt met veel Arnoud en veel Niels en uiteraard veel, heel veel Tifosi, hihi.
Maak er een mooie dag van!

 
Liefs, ook namens mijn collegaatjes van Tifosi,
 
Nathalie
 
 
P.S. Arnoud, Corine is jarig. Dat betekent dat de batterijen van de rookmelders weer vervangen moeten worden. Just saying.
 

 
 
"Maar dan voel ik weer het kriebelen van je zachte hand
En we rollen samen lachend door het warme zand"