Welkom bij de Tifosi!
                                                 
Tifosi di Marco Borsato is de officiele fanclub van Marco Borsato. Sinds 1994 ben ik voorzitter van deze fanclub en tegenwoordig run ik het dagelijks bestuur hiervan samen
met Bianca den Harder, Corine van Namen, Diana Verschoor en Kimberley Vaessen. Verder horen bij dit team AnjaEricHillie, JohnnyLisanneLunarda
Monique, SandraVenice en Yaiza op wie ik altijd kan rekenen.

Op deze weblog lees je hoe het achter de schermen van de fanclub gaat. Een kijkje in de keuken dus! Bevalt een recept je? Laat dan gerust een berichtje achter!

Groetjes,

Nathalie Thielen
Tifosi di Marco Borsato!
Mailen? *klik*!Lid worden van de fanclub?
* 2x per jaar de Tifosi ontvangen op a4 formaat!
* Voorrang kaartverkoop stadionconcerten
* Een eigen Borsatoweblog
* Een eigen Tifosi ledenpas
* Marco op de fanclubdag ontmoeten?


Word dan nu lid van de Fanclub!
Kijk op onze website voor meer informatie.
 

Voor altijd in ons hart

Bianca Heemskerk (heartbounce)

3 juli 1972 - 18 juli 2013 
Bezoekers
Op dit moment zijn er 5 fans ;
en 5 gast fans .
Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Tifosi's nabestellen!
Zoeken
Merchandise shop
E-mail alert
Foto album
Tifosi Tripje 2012
Klokje
Wij zijn ook te vinden op:
    
Niet vergeten!
2 januari (1969)
Lunarda Thomas

2 januari (1972)
Anja van den Daele

4 januari (1970)
Edwin de Groot

10 januari (1990)
Marieke Dollekamp

21 januari (1975)
Diana Verschoor

23 januari (1962)
Sandra Sahupala

1 februari (1969)
Nathalie Thielen

23 februari (1976)
Sandra Meeuwsen

1 maart (1973)
Bianca den Harder

5 maart (1973)
Corine van Namen

16 maart (1973)
Hillie Hop

1 april (1956)
Kees ten Dam

14 april (1984)
Yaiza Kessels

19 april (1971)
Monique Altena

9 mei (1998)
Lisanne Maasland

26 juni (1995)
Venice Schell

16 juli (1981)
Arno Schlijper

16 augustus (1981)
Eric Bus

22 augustus (1955)
Ton Dijkman

17 september (1988)
Kimberley Vaessen

23 september (2001)
Senna Borsato

30 september (1968)
Eric van de Bovenkamp

12 oktober (1959)
Johnny Herman

2 november (1964)
Arnold van Dongen

30 november (1998)
Luca Borsato

3 december (2002)
Jada Borsato

6 december (1968)
John Ewbank

9 december (1967)
Armando Borsato

10 december (1967)
Leontine Borsato

11 december (1973)
Lodewijk van Gorp

21 december (1966)
Marco Borsato
Mijn laatste reacties
Hoi MammaMIa, Sinds...
14:01, 10 mrt 2019
...
15:41, 24 okt 2018
Dat klopt helemaal,...
21:04, 23 okt 2018
Wat fijn om te lezen dat...
21:01, 23 okt 2018
Wat fijn dat je al zo je...
13:02, 18 okt 2018
...
12:58, 18 okt 2018
Wat super leuk Wendy! We...
19:18, 16 okt 2018
Jeetje Esther, wat naar...
21:47, 8 okt 2018
Het was zeker een hele...
21:41, 8 okt 2018
Jeeejjj. wat heb jij weer...
21:38, 8 okt 2018
In Alkmaar!
In de nieuwsbrief en op onze weblog hadden we het al aangekondigd: Marco komt voor de 538 actieweek voor War Child naar Alkmaar en wij zullen daar ook zeker bij zijn. Met lunchroom Elhorst hadden we een leuke deal gesloten dat als Marco zijn fans een broodje Bella Carpaccio a la Borsato kwamen eten dat je dan op vertoon van je (gloedjenieuwe, onwijs leuke) ledenpas een gratis drankje kon krijgen.
Afgelopen zondag was het zo ver. Velen moesten al vroeg uit de veren om op tijd in Alkmaar te zijn, want dat hoge noorden is nog best een stukje rijden. We spraken om 11.45 af bij Elhorst en al gauw stroomde het daar vol met allemaal Borsato fans, gezellig! De broodjes carpaccio konden niet aangesleept worden maar wat waren ze LEKKER!
De naam van het broodje is ontstaan doordat dit naar een recept is van Marco zelf, en hij heeft smaak hoor :-) Alleen al de foto ziet er uit om op te eten toch?
538 voor War Child in Alkmaar čn de Tifosi!
Vandaag, 21 maart, vindt in Groningen de aftrap plaats van de 538 Actieweek voor War Child. Een week waarin de dj’s van 538 hun uiterste best gaan doen zoveel mogelijk geld in te zamelen om daarmee zoveel mogelijk kinderen te kunnen helpen. De 538-dj’s zullen gedurende deze actieweek met hun speciale studiotruck door het hele land om vanuit een aantal grote plaatsen de radiouitzendingen te verzorgen. In iedere plaats zullen er ook bijzondere acties en optredens staan dus eigenlijk is elke plaats zeker de moeite waard! In Groningen zal Marco er vanavond bij zijn maar in Alkmaar is Marco er natuurlijk ook bij!

Het hele programma voor deze Actieweek vind je via de speciale actiesite van 538: www.538voorwarchild.nl.

Maar... naar aanleiding van onze nieuwsbrief van maart zitten jullie nu ongetwijfeld te wachten op meer nieuws over Alkmaar. Zoals gezegd zal Marco daar de gehele dag aanwezig zijn. In Alkmaar zullen een flink aantal activiteiten zijn op en rondom het podium van de studiotruck die op het Waagplein geplaatst zal worden.
Bij een aantal van deze activiteiten op en rondom de studiotruck zal ook Marco aanwezig zijn en dat gedurende de héle dag!

Zoals we jullie vertelden in de nieuwsbrief vinden we het leuk als een flink aantal fans in Alkmaar aanwezig is. In Elhorst Eten en Drinken (Laat 150, Alkmaar) wordt het beroemde broodje Bella Carpaccio Borsato geserveerd, naar recept van Marco. Van ieder broodje gaat een deel van de opbrengst naar War Child en dat is natuurlijk fantastisch. Door het eten van dat beroemde en overheerlijke broodje doe je ook nog eens een bijdrage aan deze actie dus wij zullen er zeker zijn om zo’n overheerlijk broodje te gaan eten! Wij zullen er vanaf 11.50 uur zijn en vind je het leuk om aan te schuiven, dan kan dat natuurlijk!

Op vertoon van je ledenpas krijg je ook nog eens een gratis glas prosecco of kopje koffie of thee dus vergeet je ledenpas niet mee te nemen! Mocht de Tifosi te laat op jouw mat vallen (WANT HIJ IS ONDERWEG!!) om je ledenpas 2013 mee te kunnen nemen dan volstaat je ledenpas van 2012 ook. Denk er wel om dat de pas alleen voor jouzelf geldig is. Neem je iemand mee die geen lid is dan kan hij of zij geen gebruik maken van het gratis glaasje prosecco of kopje koffie of thee.

Marco heeft in de krant gezegd dat hij wil proberen ook zijn tanden in een ‘broodje Marco’ te zetten. Of het met zijn drukke schema van zondag zal lukken kunnen we zeker niet beloven maar het kàn zijn dat je Marco aantreft nèt op het moment dat je eigenlijk je tanden in hem het broodje wil zetten.

Om een beetje in te kunnen schatten hoeveel mensen er komen en om dit door te kunnen geven aan Elhorst zou het voor ons fijn zijn als je een reactie achterlaat en ons even laat weten met hoeveel mensen je denkt te komen.

En... zoals je al zag staan, de Tifosi mèt ledenpas voor 2013 is onderweg! Vandaag heeft PostNL de Tifosi bij onze drukker opgehaald en op dit moment zullen ze in de sorteercentra van PostNL al druk zijn de Tifosi naar de juiste adressen te verzenden. Houd je er rekening mee dat je ledenpas in de brief zit die ook als adressering wordt gebruikt. Het zou zo zonde zijn als je deze hele fijne, glanzende, nieuwe pas voorzien van een geweldig fijne mooie foto van Marco met de verpakking weggooit. Denk erom! 

Wie zien we zondag?

Groetjes,

Team Tifosi
Verslagen


Lieve Nathalie, Aron en Asmara,

Met de hoop dat jullie warme herinneringen dit grote verdriet wat verzachten,
heel veel sterkte toegewenst namens ons allemaal.

We zullen als een team voor jullie klaar staan, samen met alle fans.We krijgen veel vragen binnen waar mensen een kaart naartoe kunnen sturen. Dit kan naar het volgende adres:
Tifosi di Marco Borsato Postbus 60033 1320 AA AlmereVacature!
Lieve fans,

Binnenkort komt er een vacature vrij binnen de fanclub. Hoewel dat in dit geval helaas gepaard gaat met een afscheid, is het aannemen van een nieuwe medewerker iets wat we allemaal heel erg leuk vinden! 

Werken voor de fanclub is weliswaar een onbetaalde baan, maar wel een serieuze baan waar veel tijd en energie in zit. De druk is hoog, de verwachtingen zijn hoog, het werktempo ligt hoog. Het is niet iets wat in een al reeds druk leven er 'even' bij gedaan kan worden. Daar staat tegenover dat het een leuke job is, met leuke collega's en veel variatie. Het contact met Marco is beperkt, maar is er incidenteel natuurlijk wel. 

Natuurlijk zijn we zelf ook al over de logjes aan het struinen, op zoek naar iemand die in ons team past. We hebben met elkaar al enkele namen genoemd en we hebben ook enkele open sollicitaties ontvangen die hoopgevend zijn. Dat we een geschikte collega zullen vinden, daar hebben we wel vertrouwen in. Maar misschien zien we wel iemand over het hoofd? Daarom hebben we dit keer gekozen voor dit oproepje. Wellicht ben of ken je iemand die heel goed bij de fanclub past! Laat je horen!Wat zoeken we precies? Dat is best lastig te omschrijven, omdat het gevoel ook meetelt. Maar onderstaande kwaliteiten hebben een streepje voor:

Je bent betrouwbaar.
Soms hoor je dingen die je niet met anderen mag delen. Dit is voor ons heel belangrijk.

Je durft en kan Initiatief nemen.
Hoewel er een vaste taakverdeling is (die geregeld rouleert) verwachten we van je dat je alert bent en meedenkt. Dat je ideeën oppert en uit kunt werken.

Redelijke beschikbaarheid.
Je hoeft niet dag en nacht voor ons klaar te staan, maar je moet wel met grote regelmaat tijd hebben. Dat betekent dat je bv een parttime baan hebt of schoolgaande kinderen. Overdag tijd hebben is een pré.

Je hebt zelfvertrouwen, bent spontaan.
Je bent het visitekaartje van Marco. Mensen moeten je makkelijk kunnen benaderen, je moet vriendelijk zijn en goed met mensen om kunnen gaan. Je hebt geen vooroordelen, iedereen is gelijk.

Je bent accuraat en stipt.
Wanneer je aangeeft dat je iets gaat doen, kunnen we er op rekenen dat je dat ook doet. Je kunt je tijd goed indelen. Je vraagt om hulp als je er niet uit komt. Je overlegt. Je schept orde in chaos.

Je bent flexibel en enthousiast.
Ook al spreken we dingen soms heel goed af, het kan voorkomen dat er opeens een heleboel werk ligt wat we niet hadden verwacht. Marco wil bijvoorbeeld zijn website updaten en vraagt ons of we foto's willen zoeken, op maat maken, eventueel al uploaden. Of hij vraagt of we een specifiek linkje in iTunes willen opzoeken. Of hij moet weten wanneer de eerste Edison Popprijs werd uitgereikt en aan wie. Zomaar een greep uit onverwachte werkzaamheden. Dit kan op donderdag om half acht 's morgens zijn, of zondag om kwart over elf 's avonds. Je hoeft niet altijd beschikbaar te zijn, maar het is lekker als je flexibel bent! Ook je enthousiasme is erg belangrijk. Het is hard werken en enthousiasme werkt aanstekelijk. Daar krijgen wel allemaal energie van!

Je bent creatief en/of goed in de Nederlandse taal.
Veel van onze werkzaamheden hebben te maken met communiceren via het gesproken woord. Het is fijn als je foutloos Nederlands kunt schrijven. Minstens zo belangrijk is dat je verhalend kunt schrijven. Je tekstjes moeten makkelijk leesbaar zijn, leuk en enthousiast. We kunnen met elkaar wel de deetjes en teetjes verbeteren, maar foutloos en saai schrijven is ook niet alles :-)

Je hebt ervaring met een aantal computerprogramma's.
Je emailprogramma heeft geen geheimen voor je (regels en mappen aanmaken bv), je bent handig in Word, Excel, kent de basis van Photoshop. Je logt geregeld en weet in het beheer van je log alles wel zo'n beetje te vinden.

Je bent actief op Social Media.
Je hoeft niet op alle platforms haantje de voorste te zijn. Maar je weet wel hoe Twitter werkt, net zoals Facebook, Hyves en Instagram. Je houdt het Borsato-nieuws geregeld bij. Je weet wat er speelt.

Je kunt reizen naar Abcoude.
We komen gemiddeld elke zes weken bij elkaar, in de avond, in Abcoude. Meestal spreken we rond 18.30 af, waarbij we met elkaar een pizza eten en alles bespreken. Marco zit hier niet standaard bij. Deze meetings zijn belangrijk voor het groepsgevoel, we inspireren en motiveren elkaar en we verdelen de werkzaamheden. We komen meestal op maandag bij elkaar. Een keertje missen is geen ramp, maar in de basis is het de bedoeling dat je hierbij bent. De data van deze bijeenkomsten weet je ruim van te voren.

Je draagt Marco een warm hart toe.
Dit laatste spreekt op deze logjes natuurlijk al voor zich, maar je moet je goed realiseren dat het contact met Marco heel beperkt zal zijn. Marco is niet je baas. Je werkt voor de fanclub en daar ben ik de voorzitter van. Wanneer je voor de fanclub wilt werken vanwege Marco, zul je zwaar teleurgesteld worden. 

Welke taken heb je, als medewerker van de fanclub?
Met elkaar doen we o.a. dit:

- We beantwoorden alle mail en post die er voor Marco en de fanclub binnen komt.
- We versturen kaarten, merchandise, prijzen.
- We zijn actief op Twitter, Facebook en de weblogjes.
- We ondersteunen Marco in zijn digitale uitingen, zijn dus alert op wat er speelt.
- We brengen 2x per jaar een Tifosi uit.
- We organiseren 1x per jaar een Fanclubdag.
- We versturen ledenpassen.
- We versturen elke 1e van de maand een nieuwsbrief.
- We onderhouden een uitgebreide ledenadministratie.
- We werken samen met de Moderators.
- De medewerkers werken varierend van 6 uur per week tot 24 uur per week (en dan tel ik mezelf niet eens mee).

Lijkt het je leuk om voor de fanclub te werken?
Stuur dan een sollicitatie met foto en je social media naar nathalie@borsato-fanclub.nl

We communiceren NIET wie er allemaal gesolliciteerd hebben.
Voel je je enigszins geremd omdat je niet zeker weet of je geschikt bent maar lijkt het je wel heel leuk?
Stuur dan toch jouw mail! Laat ons kijken of we je in het team vinden passen!
Niemand is perfect, daar zoeken we ook niet naar.
We zoeken naar een nieuwe medewerker die bij ons past.  

Omdat we maandag 18 maart bij elkaar komen, willen we je sollicitatie uiterlijk zondag 17 maart om 18.00 in ons bezit hebben. Solliciteren kan uitsluitend via de mail.

We rekenen op een heleboel sollicitaties!

Groetjes, ook van mijn collega's Eric, Esther, Danielle, Bianca, Tamara en Martine,

Nathalie Thielen


"De lentezon gaat stralen
Ze slaat haar vleugels uit"