Welkom bij de Tifosi!
                                                 
Tifosi di Marco Borsato is de officiele fanclub van Marco Borsato. Sinds 1994 ben ik voorzitter van deze fanclub en tegenwoordig run ik het dagelijks bestuur hiervan samen
met Bianca den Harder, Corine van Namen, Diana Verschoor en Kimberley Vaessen. Verder horen bij dit team AnjaEricHillie, JohnnyLisanneLunarda
Monique, SandraVenice en Yaiza op wie ik altijd kan rekenen.

Op deze weblog lees je hoe het achter de schermen van de fanclub gaat. Een kijkje in de keuken dus! Bevalt een recept je? Laat dan gerust een berichtje achter!

Groetjes,

Nathalie Thielen
Tifosi di Marco Borsato!
Mailen? *klik*!Lid worden van de fanclub?
* 2x per jaar de Tifosi ontvangen op a4 formaat!
* Voorrang kaartverkoop stadionconcerten
* Een eigen Borsatoweblog
* Een eigen Tifosi ledenpas
* Marco op de fanclubdag ontmoeten?


Word dan nu lid van de Fanclub!
Kijk op onze website voor meer informatie.
 

Voor altijd in ons hart

Bianca Heemskerk (heartbounce)

3 juli 1972 - 18 juli 2013 
Bezoekers
Op dit moment zijn er 2 fans ;
en 2 gast fans .
Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Tifosi's nabestellen!
Zoeken
Merchandise shop
E-mail alert
Foto album
Tifosi Tripje 2012
Klokje
Wij zijn ook te vinden op:
    
Niet vergeten!
2 januari (1969)
Lunarda Thomas

2 januari (1972)
Anja van den Daele

4 januari (1970)
Edwin de Groot

10 januari (1990)
Marieke Dollekamp

21 januari (1975)
Diana Verschoor

23 januari (1962)
Sandra Sahupala

1 februari (1969)
Nathalie Thielen

23 februari (1976)
Sandra Meeuwsen

1 maart (1973)
Bianca den Harder

5 maart (1973)
Corine van Namen

16 maart (1973)
Hillie Hop

1 april (1956)
Kees ten Dam

14 april (1984)
Yaiza Kessels

19 april (1971)
Monique Altena

9 mei (1998)
Lisanne Maasland

26 juni (1995)
Venice Schell

16 juli (1981)
Arno Schlijper

16 augustus (1981)
Eric Bus

22 augustus (1955)
Ton Dijkman

17 september (1988)
Kimberley Vaessen

23 september (2001)
Senna Borsato

30 september (1968)
Eric van de Bovenkamp

12 oktober (1959)
Johnny Herman

2 november (1964)
Arnold van Dongen

30 november (1998)
Luca Borsato

3 december (2002)
Jada Borsato

6 december (1968)
John Ewbank

9 december (1967)
Armando Borsato

10 december (1967)
Leontine Borsato

11 december (1973)
Lodewijk van Gorp

21 december (1966)
Marco Borsato
Mijn laatste reacties
Hoi MammaMIa, Sinds...
14:01, 10 mrt 2019
...
15:41, 24 okt 2018
Dat klopt helemaal,...
21:04, 23 okt 2018
Wat fijn om te lezen dat...
21:01, 23 okt 2018
Wat fijn dat je al zo je...
13:02, 18 okt 2018
...
12:58, 18 okt 2018
Wat super leuk Wendy! We...
19:18, 16 okt 2018
Jeetje Esther, wat naar...
21:47, 8 okt 2018
Het was zeker een hele...
21:41, 8 okt 2018
Jeeejjj. wat heb jij weer...
21:38, 8 okt 2018
Thuis...
De voorjaarstour is afgelopen, de laatste tonen zijn gespeeld, de instrumenten zijn weer naar de opslag en de meeste bandleden hebben een korte vakantie nu. Maar liefst 23 concerten door heel Nederland en zelfs ook in Antwerpen. En wat was het genieten!Thuis. Tot vorig jaar associeerde ik dat vooral met mijn huis. De plek waar ik woon. En nog iets specifieker: de bank of mijn bed. En ja, ik voelde het ook bij vrienden. Bij samenzijn. Zo had ik vaak de neiging mijn schoenen uit te doen als ik bij Marco thuis kwam. Dat deed ik niet hoor, maar ik besefte daardoor dat je je in een ander huis ook zo thuis kunt voelen.
 
Dat ik me ook thuis kon voelen in Groningen, Nijmegen, Utrecht of Tilburg, dat heb ik me tot nu toe niet gerealiseerd. Dat het eigenlijk niet uitmaakt in welke concertzaal ik sta, welke snelweg ik daarvoor heb getrotseerd en wie er precies naast me staan, zolang de zanger en zijn band maar op het podium staan. Dat ik een voorkeur heb voor een laag podium, maar ik de spierpijn in mijn nek na een Klokgebouw voor lief neem zolang hij voor ons zingt.
 
Dat een praatje wat ik eerder heb gehoord niet nieuw is, maar daardoor vertrouwd en ik me zelfs daar thuis bij kan voelen, wist ik ook niet. Dat wanneer de klanken van 'Wat Doe Je Met Me' wegsterven ik al weet dat 'Wakker' zal beginnen, ontspant me. Ik ken deze setlist. Ik ken deze muziek. Ik weet hoe bijzonder het is. Thuis.
 


Hoewel ik de band geregeld achter de schermen zie en spreek, is er eigenlijk niemand waar ik echt een persoonlijke band mee heb of veel van weet. Maar zoals ze op het podium staan raakt me. De solo’s van gitarist Arnold kunnen me ontroeren. De momentjes van humor onder de blazers doen me meegrijnzen, al weet ik niet waar ze om lachen. Het enthousiasme van Arno die naast de blazers zijn toetsen bijna door zijn instrument heen drukt, de bijna norse blik van Eric wanneer hij zich helemaal in zijn muziek verliest, Clemens op gitaar helemaal rechts die eigenlijk altijd blij en zo dankbaar naar Marco toe is, ik geniet zo van ze. Marieke die er altijd zin in heeft en haar vriend Ed op bas die zich een beetje als bandleider ontpopt heeft, zo knap! Ton en Sandra die drums en percussie voor hun rekening nemen zijn er al zo lang bij, ik zou niet eens weten hoe Borsato zou moeten klinken zonder hen. Lodewijk, die een stem van elastiek heeft en eigenlijk alles kan zingen en ook op sax zijn weg wel weet. En tot slot Kees, die vaak werkelijk briljant op saxofoon is en zoveel emotie in een liedje kan blazen. Samen zijn ze de Borsato Band. 
 


Een band die geniaal kan zijn door de Borsato crew. Paul, Iwan, Richard, Barak, Bart, Michiel, Piet en Carlo. Acht mannen die samen verantwoordelijk zijn voor de aankomst van de spullen, de bouw van de set, voor het geluid in de zaal en op de oortjes van de band, voor het spectaculaire licht, die zorgen dat de goede beelden bij het juiste liedje wordt getoond. Mannen die onderdeel zijn van het vaste team en met elkaar zorgen dat de band en Marco kunnen vlammen. En de mensen die speciaal voor deze tour zijn aangetrokken. Leon, Anthony, Robin V. en Robin M., Christiaan. Ik ken ze nauwelijks persoonlijk, weet weinig meer dan hun naam en gezicht, maar ik weet dat zij er medeverantwoordelijk voor zijn dat ik me de afgelopen maanden in bijna elke stad waar ik kwam, thuis voelde. Oh en Luca Borsato natuurlijk, die deze tour de volgspot heeft verzorgd. Alleen in Antwerpen niet, daar deed hij de artiestenbegeleiding voor Nico&Vinz. En dan heb je nog productie. Mijn collega Kiki natuurlijk, onmisbaar, onvervangbaar en zo ontzettend lief. Maar ook Marjolein, Brigitte, John, Marcel, Peak Audio, Ampco Flashlight… je hebt geen idee hoeveel mensen er dag en nacht in touw zijn zodat wij ruim twee uur en een kwartier naar Marco kunnen kijken en luisteren. 
 


Velen zien op zo’n avond alleen Marco en dat geeft ook niks. Je mag zoveel kijken en genieten als je wilt, zelfs de visuals of de band hoef je van mij niet te registreren. Maar besef alsjeblieft dat al deze mensen maken dat jij van Marco kunt genieten en hij de kwaliteit kan leveren die hij avond aan avond biedt.
Met namen noemen heb je altijd kans dat je iemand vergeet, dat risico loop ik niet graag, maar ik vind het fijn bovenstaande mensen in ieder geval genoemd te hebben. En ik ben nog niet klaar.
 
De medewerkers van Tifosi di Marco Borsato hebben afgelopen Tour weer kei- en keihard gewerkt om het iedereen naar de zin te maken. Marco regelde een presale. Dat wil zeggen dat de partij die belast is met het verkopen van de kaartjes een speciale link aan moet maken en hun lijnen beschikbaar moeten stellen vóór de gewone kaartverkoop start. Daar zit voor die partij ook behoorlijk wat werk in, maar ze doen dat omdat Marco dat graag wil. Het betekent echter ook dat wij een nieuwsbrief moeten maken, een aantal van ons vrij moeten nemen om de mail op te vangen. Mensen mailen met de gekste dingen. Lezen ook nooit echt. Maar ook mailt men met serieuze en belangrijke vragen, iedereen krijgt dus ook antwoord.‘De link doet het niet!’ Er staat ook: Vanaf 10.00 uur. 
‘Marco komt de 23e naar Utrecht, maar ik kan dan niet, kunnen jullie vragen of hij de 28e ook kan komen?’ Dan staat hij in Kerkrade, maar Marco staat op 2, 3 en 29 mei ook in Utrecht, misschien kan je dan!
‘Ik woon in Nieuwe Pekela, kan ik na de show terug met het OV vanuit Enschede?’ Nee, pas de volgende dag gaat er weer een trein richting Groningen.
‘Hee Marieke, zullen wij hierheen gaan?’ Je hebt op Reply gedrukt in plaats van Forward.
‘We willen met dertig collega’s gaan, maar ik kan maar 8 kaarten bestellen per keer!’ Neem even contact op met Ticketmaster, ze hebben bedrijfsmogelijkheden.
 
Kortom, iedere aankondiging van een tour/presale neemt een aantal medewerkers vrij van hun gewone werk om al jullie vragen te beantwoorden. We hebben het hier over soms honderden mailtjes, het is echt flink aanpoten dan. De persoonlijke verhalen die Marco soms vertelde, zijn deels zijn eigen ervaringen (Senna, Brandwondencentrum), maar vaak ook ervaringen die hij uit de mail heeft kunnen halen, mail die wij hem voorgelegd hebben. Soms zien we ook iets op locatie. Het gevolg is aandacht voor echte verhalen. Blinde Lisanne die even aan Marco mocht voelen tijdens de show, jarige Anouk, zieke Mariska die door Marco in het zonnetje werd gezet, Antonio en zijn vrouw die helemaal uit Mexico zijn gevlogen om de show bij te wonen...Marco is ook akkoord gegaan met de early acces zoals we die zo graag bieden, maar wel alleen als er minstens twee, maar liefst vier (of op dagen die in de presale gingen zelfs meer) mensen van ons zijn om alles in goede banen te leiden. Dat betekent soms gratis naar een concert, maar als je al zes keer bent geweest is het natuurlijk ook gewoon ‘werk’. Vrij nemen van je gewone werk, gezin of studie om te zorgen dat je rond 16.00 uur al op de locatie bent zodat de leden eerder naar binnen kunnen.

Het is een service die we graag bieden, maar veel vraagt van mijn medewerkers. Marco treedt zelden op in de eigen woonplaats tenslotte. Bianca, Imke, Lunarda bijvoorbeeld, ze wonen allen in een uithoek in Nederland, helpen met scannen en service bieden betekent voor hen altijd veel reistijd, heen én terug, dus de volgende dag ben je ook weinig waard. Naast de mail en de fysieke aanwezigheid, betekent een tour ook veel dienst verlenen via Nieuwsbrieven, Social Media, de website van Marco, er moeten weblogjes geschreven worden, een artikeltje in de Tifosi, Eric zorgt dat we via een snelkoppeling toegang hebben tot het meest actuele ledenbestand etc etc. Kortom, zo’n tour vraagt veel van werkelijk heel veel mensen. En wat ben ik ongelofelijk dankbaar naar al deze mensen en mijn team in het bijzonder.
Anja, Bianca, Corine, Diana, Eric, Hillie, Imke, Kimberley, Lisanne, Lunarda, Monique, Venice en Yaiza, dank jullie wel voor deze onvergetelijke tour!
 


Maar dan is het zover. Kwart over acht. De laatste noten van Nico&Vinz sterven weg en het licht gaat uit. Je voelt een kriebel onderin je buik, vergelijkbaar met toen je veertien was en voor het eerst verliefdheid voelde. De zaal die even daarvoor nog een kippenhok was begint onrustig te mompelen. Tassen worden neergezet, telefoons opgeruimd. Iedereen kijkt naar het podium waar je in het donker de bandleden hun plekje ziet opzoeken. Je zucht diep. Hiervoor ben je gekomen, het gaat eindelijk beginnen!

Je hebt niet door dat je je adem in hield tot je Marco op het podium ziet verschijnen en je haalt opgelucht adem. Hij is er! Niet dat je dacht dat hij er niet zou zijn, maar even valt er een last van je schouders. Even is er geen stress op het werk, geen druk om goede cijfers te halen, de zorgen om je ouders of je kind verdwijnen naar de achtergrond, de ruzie met je buren is vergeten en is er alleen maar Marco. 
Marco Borsato, hij is er voor jou. 

Je bent thuis.
 

Liefs, ook namens mijn collega's,

Nathalie Thielen 
(Tot in november in Carré!)
1. Door: bebe op 31-05-2018 12:33:40
Wat een prachtig mooi geschreven log! Mooi, ontroerend, spetterend, liefdevol.....prachtige woorden voor prachtige mensen! Dank dank dank voor wederom deze geweldige organisatie! Xxx
2. Door: Sylvia op 31-05-2018 12:49:53
Ten eerste top van alle vrijwilligers dat ze het voor ons mogelijk hebben gemaakt om eerder naar binnen te kunnen en ik daardoor helemaal vooraan stond. Wat heb ik genoten van die mooie avond 2 mei in Utrecht.Marco heel dichtbij en met een leuke dame van de fanclub staan kletsen. Marco mijn complimenten dat je jezelf zo geeft elke avond weer. Topconditie,en dat 23 keer!
3. Door: maria serraris op 31-05-2018 13:15:41
Nathalie wat een mooie log heb je weer geschreven , waar haal je telkens zoveel inspiratie als je schrijft 
Je beschrijft het zoals het echt is de thuis tour 
Iedereen bedankt die alles in goede banen leiden zoals de early acces daardoor heb ik enkele keren aan het podium kunnen staan ,ik heb 7 maal naar de thuistour geweest en zeven maal thuis gevoeld op een andere manier 
Het was super en natuurlijk Marco bedankt dat je er 23 keer was met de band en wat een show in België 
Nu aftellen naar 25 november
4. Door: masai op 31-05-2018 16:03:19
Mooi dat het zo geslaagd was. Dat vergt heel veel organisatie.... Daar sta je als fan vaak niet bij stil. Nu genieten van een welverdiende rust...
5. Door: Simone op 31-05-2018 16:07:26
Wat een mooi log, en fijn je weer te zien schrijven. Ik besef gelukkig wel hoeveel de fanclub doet en ook ik heb mijn branden "spoed" vragen gemaild en heb ontzettende aardige mail terug gehad. Minder besef heb ik van alles om Marco's "podium" heen. Ik weet het, maar sta er te weinig bij stil. Ik wil Marco ? ik ben thuis als ik Marco hoor, zelfs als ik mn longen uit mijn lijf jank op " afscheid nemen " omdat dat werd gedraaid op mn mams uitvaart anderhalf jaar terug ben ik thuis. Omdat ik mijn verdriet kan delen met mijn liefste vriendinnen, zij zijn ook mijn thuis. Thuis is veilig, thuis is fijn,thuis is voelen <3
6. Door: Carol Floree op 31-05-2018 17:13:30
Lieve Nathalie en alle vrijwilligers, wat een mooie blog! De tour, waarvan ik, tot mijn grote vreugde, toch 6 concerten mocht meemaken, was gewoon prachtig! Wat hebben we genoten! ? Het werk dat jullie met zijn allen verrichten, en we beseffen maar al te goed dat dit heel veel is, wordt enorm gewaardeerd! We bedanken jullie dan ook met gans ons hart hiervoor! Jullie zijn toppers, stuk voor stuk! ?? Gtjs Carol, Annelien en Laura
7. Door: Gast op 31-05-2018 17:57:49
Wat een hele mooie log is hier geschreven. Ik hou nog steeds van Marco zijn muziek en ook de cd thuis weet me keer op keer te raken. Alleen zou ik willen dat Marco mij nog een keer kan raken met zijn muziek hier in het GelreDome. Hem weer een keer in levende lijve zien, zou ik zo graag willen. Heb er voor gekozen om niet meer ver te gaan voor zijn concerten en wil het geld wat ik daar dan aan kwijt ben, liever besteden om met mijn gezin een weekend weg te gaan. Toch blijf ik een fan, maar dan op afstand en ja dan hopelijk weer een keer in het GelreDome.
8. Door: Miriam op 31-05-2018 20:30:20
Wat een mooi geschreven log. Het werk dat jullie met zn allen verrichten, wordt zo gewaardeerd. Ik heb me enorm thuis gevoeld in Utrecht met man en vrienden.
9. Door: yvonnekerssensdewaarheid op 31-05-2018 22:43:23
Jammer dat ik er alweer niet bij kon zijn bij een concert   ! !
10. Door: Mireille op 01-06-2018 13:22:40
Precies dat gevoel! Werelds voelt dat. En een dieoe buiging naar juliie allemaal. Dank! Liefs Mireille Xx
11. Door: Miekske op 01-06-2018 15:15:13
Heel mooi geschreven Nathalie en in Antwerpen heb ik echt stil gestaan bij alles wat er nodig is om zo'n mooi show te kunnen neerzetten.

Ik vond de Video achtergronden zo mooi in elkaar gezet. En de lichtshows waren magisch.

Doordat ik 2x in Antwerpen ben geweest heb ik niet alleen naar Marco gekeken (was moeilijk ...maar het luktte, haha), maar zag ik alle vakmensen die allemaal een steentje bijdroegen.

Goed dat je ze hier in dit stukje allemaal even bedankt en natuurlijk alle medewerkers van de Tifosi, want zonder hun zouden wij als Tifosi Fans nergens zijn.

Bedankt en tot heeeeeeeeel gauw xxx Miekske
12. Door: Martine op 01-06-2018 15:20:17
Hoi Nathalie

Wat een super lief logje.
Ik vind het bijzonder mooi hoe je alles en iedereen zo tot in detail benoemt en ik geloof best dat alles wat Marco, de band, de crew en de fanclub doen ontzettend veel werk met zich meebrengt ook achter de schermen...want niets is vanzelfsprekend... zeker de goede dingen niet.
Maar hé het was allemaal dik voor mekaar hoor !
Opvallend is ook altijd de goede kwaliteit van het geluid (als je vergelijkt met vele andere artiesten een wereld van verschil)

Om af te sluiten dus ook van mij een dikke merci aan iedereen voor alles !

Groetjes

Martine 

P.S. Super mooie foto's trouwens  
13. Door: Angelique op 02-06-2018 13:16:06
Wat een mooi logje!  

Even leek het erop dat ik de voorjaarstour ging missen.... maar dankzij de prijsvraag van jullie mocht ik erbij zijn in Antwerpen en wat heb ik genoten! Dubbel en dwars! 
14. Door: Annemarie op 02-06-2018 14:22:47
Wat een fijn logje. Weer even terug naar die mooie avond(en).. Het gevoel van thuis zijn klopt precies... 

Genoten van alles... 

Liefs, 
Annemarie 
15. Door: Anno op 10-06-2018 20:43:29
Fanclub, Nathalie, via deze weg wil ik jullie feliciteren met het In De Schijnwerper staan. Jullie hebben het allemaal zeer verdiend. Wat zal dit een lekker gevoel zijn voor jullie. Geniet vooral van het In De Schijnwerper staan. 
16. Door: Jolanda Dobbelaar op 11-06-2018 11:20:33
Lieve Nathalie, at heb je er een super mooi lief en ontroerend logje van gemaakt.

Met mooie foto's en precies zoals het is. Heb met mijn zussie in Nijmegen bijna vooraan mogen staan, voor het EERST!!!.  Geweldig, dankzij Marja die toch nog even aan mijn zus vroeg of ze toch voor mij lid wilde worden .

Daarna mochten we met zn 4tjes naar Antwerpen en wat hebben we genoten en niet alleen van Marco.
Van de band van het licht, van alles wat erbij hoort om ons een geweldige avond  en een thuisgevoel te geven.

En dat mag zoals jij nu gedaan hebt zeker even benadrukt worden.

Dus vanuit het zonnige Hulst dank jullie wel allemaal en kijk uit naar DE stress mail , want het weekend in oktober wil ik ook niet missen. Als ik iedereen weer zie, lijkt het ook wel of ik thuis kom.

liefs
Jolanda
Reactie toevoegen
Naam:
E-mail:
URL:
Ik ben geen 'spambot':

Of login

Reactie op:
Houd mij op de hoogte:
Reactie:
Problemen? Zet de javascripts uit
"Ik ben niet bijgelovig, horoscopen doen me niets
Het leven is voor mij een open vraag"