Welkom bij de Tifosi!
                                                 
Tifosi di Marco Borsato is de officiele fanclub van Marco Borsato. Sinds 1994 ben ik voorzitter van deze fanclub en tegenwoordig run ik het dagelijks bestuur hiervan samen
met Bianca den Harder, Corine van Namen, Diana Verschoor en Kimberley Vaessen. Verder horen bij dit team AnjaEricHillie, JohnnyLisanneLunarda
Monique, SandraVenice en Yaiza op wie ik altijd kan rekenen.

Op deze weblog lees je hoe het achter de schermen van de fanclub gaat. Een kijkje in de keuken dus! Bevalt een recept je? Laat dan gerust een berichtje achter!

Groetjes,

Nathalie Thielen
Tifosi di Marco Borsato!
Mailen? *klik*!Lid worden van de fanclub?
* 2x per jaar de Tifosi ontvangen op a4 formaat!
* Voorrang kaartverkoop stadionconcerten
* Een eigen Borsatoweblog
* Een eigen Tifosi ledenpas
* Marco op de fanclubdag ontmoeten?


Word dan nu lid van de Fanclub!
Kijk op onze website voor meer informatie.
 

Voor altijd in ons hart

Bianca Heemskerk (heartbounce)

3 juli 1972 - 18 juli 2013 
Bezoekers
Op dit moment zijn er 3 fans ;
en 3 gast fans .
Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Tifosi's nabestellen!
Zoeken
Merchandise shop
E-mail alert
Foto album
Tifosi Tripje 2012
Klokje
Wij zijn ook te vinden op:
    
Niet vergeten!
2 januari (1969)
Lunarda Thomas

2 januari (1972)
Anja van den Daele

4 januari (1970)
Edwin de Groot

10 januari (1990)
Marieke Dollekamp

21 januari (1975)
Diana Verschoor

23 januari (1962)
Sandra Sahupala

1 februari (1969)
Nathalie Thielen

23 februari (1976)
Sandra Meeuwsen

1 maart (1973)
Bianca den Harder

5 maart (1973)
Corine van Namen

16 maart (1973)
Hillie Hop

1 april (1956)
Kees ten Dam

14 april (1984)
Yaiza Kessels

19 april (1971)
Monique Altena

9 mei (1998)
Lisanne Maasland

26 juni (1995)
Venice Schell

16 juli (1981)
Arno Schlijper

16 augustus (1981)
Eric Bus

22 augustus (1955)
Ton Dijkman

17 september (1988)
Kimberley Vaessen

23 september (2001)
Senna Borsato

30 september (1968)
Eric van de Bovenkamp

12 oktober (1959)
Johnny Herman

2 november (1964)
Arnold van Dongen

30 november (1998)
Luca Borsato

3 december (2002)
Jada Borsato

6 december (1968)
John Ewbank

9 december (1967)
Armando Borsato

10 december (1967)
Leontine Borsato

11 december (1973)
Lodewijk van Gorp

21 december (1966)
Marco Borsato
Mijn laatste reacties
Hoi MammaMIa, Sinds...
14:01, 10 mrt 2019
...
15:41, 24 okt 2018
Dat klopt helemaal,...
21:04, 23 okt 2018
Wat fijn om te lezen dat...
21:01, 23 okt 2018
Wat fijn dat je al zo je...
13:02, 18 okt 2018
...
12:58, 18 okt 2018
Wat super leuk Wendy! We...
19:18, 16 okt 2018
Jeetje Esther, wat naar...
21:47, 8 okt 2018
Het was zeker een hele...
21:41, 8 okt 2018
Jeeejjj. wat heb jij weer...
21:38, 8 okt 2018
Bij de instarts van #TVOH!
Ik denk dat het jullie niet is ontgaan maar voor de vorm meld ik het toch even: Marco is coach bij The Voice Of Holland. Dit doet hij al voor het vierde jaar achter elkaar en ik denk dat jullie het ook allemaal wel met me eens zijn als ik zeg dat hij al vier jaar lang ook de beste coach is. Ik neem aan dat ik niet de enige ben die, als er een steengoede kandidaat auditie heeft gedaan, vanaf de bank thuis roept (of ik elk geval hoopt) bij het keuze moment: “ga voor Marco!”. En dan af en toe stomverbaasd zijn als ze dan voor een andere coach gaan . Maar goed, als ze liever naar één van die anderen gaan is dat natuurlijk hun eigen keuze. Een hele domme, dat wel, maar ja, ze maken hem zelf (ik denk door de zenuwen hoor. Black-out. Zoiets.).
 
Waarom Marco de beste is dat komt onder andere doordat hij vol voor zijn kandidaten gaat, dag en nacht voor ze klaar staat, naar ze luistert, met ze meedenkt en omdat dat eens Team Borsato ook echt altijd Team Borsato is. Hij neemt zijn rol als coach erg serieus en hij heeft er ook nog eens heel veel plezier in. En hij is gewoon Marco Borsato (en ja, dat is een argument).
 
Tijdens de shows van TVOH gaat eigenlijk alle aandacht naar de stem, de looks en de performance maar wat ook erg belangrijk is dat is de persoon achter de kandidaat en het verhaal achter de liedjes. Naar wie kijken we eigenlijk? Waarom wordt hij of zij zo emotioneel bij het zingen van dat nummer en wie of wat inspireerde hem of haar voor die ene song?
 
Marco nodigde daartoe afgelopen dinsdag een aantal van zijn trouwe fans uit om een intieme sessie bij te wonen waarin zijn overgebleven kandidaten allemaal een aantal liedjes ten gehore brachten en daarnaast ook iets zouden vertellen over zichzelf.

Ik wist eigenlijk alleen dat ik om half zeven in het restaurant bij de Ziggo Dome moest zijn en dat ik geen ruitjes of streepjes of stipjes aan moest. Ik wist dat kandidaten gingen zingen en dat Marco er zou zijn en ik had wel ergens in een mailtje iets gelezen dat het leuk zou zijn als je wat vragen voor de kandidaten zou hebben maar ik had daar verder nog niet echt heel uitgebreid over nagedacht. Ja, ik hoor het jullie denken, dat is niet slim Martine. En dat klopt. Dat was het ook niet.

 

Rond half 5 reed ik weg van mijn werk. Ik had om 5 uur met Linda en Twan afgesproken op een carpoolplaats in Utrecht waar Marcha ook heen zou komen. Maar zij reden verkeerd en ik reed wel een beetje beter maar ook niet helemaal goed  waardoor we besloten af te spreken in Breukelen, want daar hadden ze dus ook gewoon een carpool, en een Mac Donalds maar daar gingen we niet heen want we hadden met Nelly* (*om privacy redenen is hier niet haar echte naam vermeld) afgesproken bij de Mac in Amsterdam. In onze groepsapp stuurde Nelly om 17.00 uur al een foto van een of andere burger waar belachelijk veel sla op zat en ze meldde dat ze vast door de Mac Drive was geweest en nu in haar eentje in de auto op ons zat te wachten. We hadden om half zes afgesproken dus deze keer waren wij (lees: Marcha en Linda) een keer niet te laat maar was Nelly gewoon echt te vroeg.

Nathalie zat ook in die groepsapp en stuurde een foto van Marco die toevallig ook bij een Mac zat (alleen om wat te drinken hoor, heus niet voor een quarterpounder menu met extra quarter pounder ofzo, want hij eet natuurlijk áltijd super gezond en alles) met de tekst ‘Jullie zitten in de verkeerde Mac’.
 We deden net alsof het ons niks kon schelen en bedachten ons dat het wel erg grappig zou zijn als Nelly nu bij die zelfde Mac al de hele tijd buiten in haar auto zat te wachten hoewel Marco daar binnen zat, met inmiddels dus ook Nathalie, Asmara en Patricia. We moesten al lachen om het idee maar het bleek dus ook gewoon nog écht zo te zijn ook! Marco was zelfs al drie keer naar buiten gelopen voor zijn auto waar iets mee was met een oplader ofzo. Arme Nelly… Inmiddels arriveerden wij ook en ook Thijs sloot zich bij ons aan en zo begon de avond natuurlijk al erg leuk en kan ik ‘samen uiteten met Marco Borsato in mijn favoriete restaurant’ inmiddels ook van mijn bucketlist schrappen.  

 

Marco vertelde over wat de bedoeling was van de avond. Dat hij graag wat meer van zijn kandidaten te weten wilde komen en dat wij daarom ook allemaal vragen aan ze konden stellen als we daar met zijn allen in een soort kring zouden zitten.
Ik knikte heel rustig van ja en keek hem erg begripvol aan maar ik dacht eigenlijk vooral: “OMG. Kringetje? Ik dacht dat ik ergens op de achtergrond aan een barretje zou zitten. En vragen, shit, die vragen! Ik had daar ook veel beter over na moeten denken. Straks moet ik iets vragen met al die camera’s op me gericht en dan weet ik natuurlijk niks.”

De paniek in mijn ogen zag ik totaal niet terug in die van Linda. Niet gek, bleek later, die had een half boekwerk voorbereid aan vragen en had ook echt allemaal op internet al zitten kijken naar hun websites en op  YouTube en alles. Nou… een lekkere geruststelling was dat zeg. Ik probeerde nog of ik een vraag van haar mocht kopen, maar daar was ze dus helemaal niet gevoelig voor hè. Dus verzon ik snel nog wat vragen toen Marco al weg was uit het restaurant. 
Nelly had daar van schrik haar portemonnee nog laten liggen, dus die hadden we maar voor haar meegenomen.

 

Toen we eenmaal binnen waren bij het (by the way te gék ingerichte) restaurant van de Ziggo Dome wees maar gerust Nathalie, ik zal niet zeggen dat jij de weg kwijt was en jullie er daardoor 40 minuten over hebben gedaan vanaf de Mac namen we allemaal wat te drinken en werd het steeds gezelliger met binnendruppelende fans. We konden lekker bijkletsen, lachen, foto’s maken (yes) en wat drinken. Af en toe kwam Marco er ook even gezellig bij staan en maakte met iedereen wel even een praatje. De sfeer was goed maar toen het voor het echie ging beginnen was het natuurlijk wel even een beetje spannend. We moesten allemaal plaatsnemen op de daarvoor bestemde stoeltjes die gezellig waren neergezet rondom tafeltjes met kaarsjes en hapjes die niemand volgens mij durfde te pakken, bang om smakkend op tv te komen, hihi, mislukt Linda. Ik kwam terecht op een plekje een beetje achteraan (pfieuw!) naast Marcha en Eric.

 

Marco opende de avond en de eerste die naar voren werd geroepen was Mell. Ze vertelde dat ze vaak stoer over komt maar ook een zachte kant heeft, zong een liedje dat ze vaak luistert waarbij ze het niet vaak droog houdt en bezorgde mij en volgens mij nog vele anderen een dikke laag kippenvel toen ze haar liveshow nummer ‘How Am I Supposed To Live Without You’ voor ons zong. Wat een stem heeft zij zeg, prachtig!


Rob vertelde over zijn verleden, over hoe hij backing vocal is geworden, wat de verschillen zijn tussen het zingen op de achter- en voorgrond op het podium, het verhaal achter zijn kapsel en dat hij het zo belangrijk vond om vooral plezier te hebben in wat hij doet en dat Shirma (ja, die uit seizoen 4 inderdaad) zo’n groot voorbeeld voor hem was. Een leuk gesprek gecombineerd met het prachtig gezongen ‘The Days’.


Sjors was eigenlijk ziek maar wat was ik blij dat hij niet thuis was gebleven want hij sleepte me helemaal mee in zijn nummer ‘Laat Me Niet Alleen’. Wat een bijzondere stem heeft hij, wauw! Ook aan hem mochten vragen worden gesteld en ik weet niet precies waarom maar ineens gebeurde het, ik stak mijn hand op. Op het moment dat mijn hand omhoog ging deed mijn hartslag gezellig mee. Marco kwam meteen naar me toe gelopen en stopte zijn microfoon onder mijn neus. “Eh ja… wat ik dus wilde vragen… wat is het belangrijkste wat je tot nu toe van het Voice Avontuur en van je coach hebt geleerd?”. En ik weet dus ook nog wat Sjors dus antwoordde hè, tenminste, ongeveer dan. Hij zei dat hij het erg fijn vond dat hij het gevoel had dat Marco hem als zanger ook echt waardeerde, dat hij daardoor ook steeds meer in zichzelf is gaan geloven. Dat het prettig is dat Marco altijd meedenkt en eerlijk naar hem is. Ook als iets niet zo goed is, dat hij het dan gewoon zegt. En toen noemde hij als voorbeeld dat hij een keer een liedje had voorgesteld en ingezongen en dat Marco toen zei: “Ja. Dat is erg leuk. Maar… dat gaan we dus niet doen.”  En toen moest iedereen heel hard lachen en stuurde Marco Sjors weg omdat het Marco een beetje te heet onder de voeten werd en hij bang was dat Sjors nog eerlijker ging worden over zijn coach, haha.

 

Maar Linda, je weet wel, die ene die geen één van haar 83 super goed voorbereide  vragen aan mij wilde verkopen, die stelde er dus gewoon nul hè. Net alsof het eng is om met  zo’n cameraploeg voor je neus aan een kandidaat van The Voice (met 2 tot 3 miljoen kijkers) een vraag te stellen in een microfoon die Marco Borsato vasthoudt. Dan ben je pas echt een watje als je dat niet durft!  
 
Als laatste waren Amy, Lisa en Shelley aan de beurt. De drie meiden van O’G3NE. Super leuke meiden ook en naast hun auditie liedje (te gek!) zongen ze ook hun liveshow nummer ‘Buttons’. Jeetje, wat kleuren die stemmen mooi bij elkaar en wat gebeurt er iets magisch als die meiden samen zingen. Ook zij vertelden wat dingen over hun verleden, over hun overeenkomsten en verschillen als zussen en dat ze zo graag een keer zouden willen gaan toeren, niet eens per se voor de optredens maar om alles er omheen en voornamelijk om het rondreizen in een bus met de hele crew.   
  
 
Na afloop nog gezellig een drankje gedaan met zijn allen en was er de mogelijkheid om met  de kandidaten op de foto te gaan. Een heel gezellige en geslaagde avond! Wat een leuke, talentvolle en sympathieke groep mensen heeft Marco om zich heen verzameld! (En dan heb ik het in dit geval niet alleen over ons als fans maar ook over de kandidaten  .
Het idee dat Marco één van deze vier naar huis moest sturen na de liveshow vonden we volgens mij allemaal vreselijk. Nu ben ik natuurlijk sowieso al slecht in kiezen maar hoe kun je nou zo’n onmogelijke keuze moeten maken?
 
 

Dat niet alleen wij, maar eigenlijk heel Nederland dolenthousiast is over Team Borsato dat bleek wel uit de reacties gisteren naar aanleiding van de liveshow. Ali B. zei zelfs dat het wel een finale leek! Een groter compliment kun je volgens mij niet krijgen. Helaas liep het Voice avontuur voor Rob gisteren af maar het zijn eigenlijk allemaal winnaars en, om dan maar af te sluiten met wat mooie woorden van een zekere coach (ik weet ze niet letterlijk meer maar hier kwamen ze op neer): "Als je doel is om te winnen dan is de kans groot dat dit avontuur voor je eindigt in een teleurstelling, maar als je meedoet om te leren dan is alles wat je hier meemaakt en zijn alle kansen die je hierdoor krijgt winst."

Gemist? Of wil je gewoon nog een keer kijken? Of misschien gewoon deze geweldige liedjes downloaden? Hieronder alles op een rijtje: 

Rob – The DaysDownload deze song hier
 
Mell – How Am I Supposed To Live Without YouDownload deze song hier 

 OG3NE – Buttons

 


Download deze song hier 
 
Sjors – Laat Me Niet Alleen

Download deze song hier
 


Groetjes, ook namens mijn collegaatjes, en sorry voor het lange verslag
Martine 

 
1. Door: jacqueline op 29-11-2014 17:11:21
Wat was het bijzonder om dit mee te mogen maken!  ik kan me geen betere coach voorstellen! 

Veel liefs, 

jacqueline
2. Door: Maud Schuimer op 29-11-2014 17:28:52
Wat een waanzinnig logje!!
Ik heb elk woord met heel veel plezier gelezen.
Wat enorm bijzonder dat jullie hier door Marco voor zijn uitgenodigd zeg!
Daar zullen jullie vast en zeker nog vaak en met veel plezier aan terugdenken.

X Maud
3. Door: Frederique op 29-11-2014 17:40:48
Wat bijzonder dat jullie hier bij wAren en wat heb je het geweldig verwerkt in deze log! Heerlijk om te lezen.
4. Door: Monique op 29-11-2014 18:29:35
Sorry????
Ik heb al vele foto's voorbij zien komen dus had wel al door hoe bijzonder het was om hierbij aanwezig te mogen zijn.
Maar Martine wat heb je er een fantastische log van gemaakt.
Het hele verhaal is geweldig! Van begin tot eind!
Niemand die durfde te eten maar Linda zat lekker te eten....volop in beeld...haha
Ik ben heel benieuwd hoe het dit seizoen zal eindigen.
Mijn favoriet zit in ieder geval in  Team Borsato!
Bedankt voor deze onwijs leuke log Martine! 
5. Door: Bea van Rumpt op 29-11-2014 19:03:33
Voor mijn geen sorry voor het lange log, mag nog veel langer.

Heerlijk om deze verhalen te horen van de andere kant. En Linda zit nog lekker met die 83 vragen in haar hoofd. hihihi

 
6. Door: Marjan(pukjem) op 29-11-2014 19:23:15
Mooie manier van verwoorden haha en wat zullen jullie genoten hebben, leuk om terug te zien op tv

Liefs Puk xx
 
7. Door: Hillie op 29-11-2014 19:46:29
Ben juist blij met je lange log. Had van mij nog langer gemogen. Wat kan jij heerljjk meeslepend schrijven zeg! Wat een bijzondere avond hebben jullie meegemaakt. 
Leuke foto's! 
Marco heeft een mooi team, vooral de stem en het genre van Sjors spreekt me erg aan. Hem zou ik ook wel eens Avond van Boudewijn de groot willen horen zingen, dat vind ik zo'n mooi Nederlandstalig nummer. 

X Hillie
8. Door: Annemarie op 29-11-2014 20:04:38
Wat leuk om te lezen!!! Je schrijft het zodat het lijkt alsof we er zelf ook een beetje bij waren, te leuk!!
Klinkt als een zeer bijzondere, geslaagde avond! 
9. Door: Ness op 29-11-2014 23:05:17
Heerlijk log hoor! Net of ik er ook een beetje bij ben geweest. 
Heel speciaal dat Marco dit regelt. Hij denkt ook overal aan. 
Een man met een heeeeel groot hart 
liefs Ness 
10. Door: ursula op 29-11-2014 23:16:12
Wat super dat jullie daar bij mochten zijn, TOP! Ik zag, volgens mij Esther, in het publiek staan, helemaal vooraan!
11. Door: Klavertje op 30-11-2014 05:56:38
Ik ben natuurlijk belachelijk vroeg wakker.. Na al een hele tijd te liggen draaien voelde ik gewoon dat ik er even uit moest gaan, warme melk ging maken en op mijn telefoon MOEST kijken. Toen ik daar deze log zag was het gewoon voorbestemd om weer eens wakker te liggen! Heerlijke mooie log lieve Tien!! Kun je niet weer vaker gaan loggen dan heb ik 's nachts ook wat te doen  -:)) Zo jammer dat het mij momenteel niet lukte om erbij te kunnen zijn maar op deze manier was ik er gewoon bij! Linda met haar 83 vragen -:))))) en jij met jou top vraag. Jullie etentje bij de Mac maar vooral bij de super talenten in Team Borsato!!! Sjors is mijn favoriet maar wat zijn ze allemaal belachelijk goeeed! Een geweldige avond voor de fans, kandidaten en natuurlijk Marco! Geheel in stijl bij een lange log hoort een lange reactie -:)) 
Xxx 
12. Door: Miriam op 30-11-2014 08:54:28
Wat een mooi verslag en ik had her en der op social media al leuke dingen voorbij zien komen! Mooi dat jullie er bij mochten zijn....
13. Door: Anja van Wijk op 30-11-2014 16:03:27
Wat een moi log. Wat leuk geschreven ook en natuurlijk zitten in Team borsato ook alleen maar toppers! Liefs Anja
 
14. Door: Carina & John op 30-11-2014 19:16:03
Ik kan niets anders zeggen dat super super super!

liefs carina x
15. Door: Maria op 30-11-2014 19:29:03
Wat leuk dat jullie hier bij mochten zijn.  
16. Door: Rebecca op 30-11-2014 19:39:42
Oh wat ontzettend bijzonder moet dit zijn geweest! En wat een heerlijke log heb je ervan gemaakt Martine. Geweldig om te lezen! Geniet lekker na iedereen die erbij mocht zijn. Wauw!!
17. Door: Anno op 01-12-2014 19:00:45
Via deze weg wil ik de geweldigste fanclub van Nederland  feliciteren met jullie verjaardag. Ga zo door, ik wil nog lang lid blijven. 
Reactie toevoegen
Naam:
E-mail:
URL:
Ik ben geen 'spambot':

Of login

Reactie op:
Houd mij op de hoogte:
Reactie:
Problemen? Zet de javascripts uit
"We verbannen de dromen naar morgen en later
Maar doet het je stiekem geen pijn"