Welkom bij de Tifosi!
Tifosi di Marco Borsato is de officiële fanclub van Marco Borsato. Sinds 1994 ben ik voorzitter van deze fanclub en tegenwoordig run ik hem samen met  Esther Dekker,  Bianca den Harder,  Diana Verschoor en Kimberley Vaessen. Verder kan ik daarnaast ook altijd rekenen op Martine,  Eric, Tamara en Lunarda, die ieder hun eigen bijzondere talenten hebben.

Op deze weblog lees je hoe het achter de schermen van de fanclub gaat. Een kijkje in de keuken dus! Bevalt een recept je? Laat dan gerust een berichtje achter!

Groetjes,

Nathalie Thielen
Tifosi di Marco Borsato!
Mailen? *klik*!

Onze helpende handen!Lid worden van de fanclub?
* 2x per jaar de Tifosi ontvangen op a4 formaat!
* Voorrang kaartverkoop stadionconcerten
* Een eigen Borsatoweblog
* Een eigen Tifosi ledenpas
* Marco op de fanclubdag ontmoeten?


Word dan nu lid van de Fanclub!
Kijk op onze website voor meer informatie.
 

Voor altijd in ons hart

Bianca Heemskerk (heartbounce)

3 juli 1972 - 18 juli 2013 
Twitter - TifosidiMarco
Volg mij!
Bezoekers
Op dit moment zijn er 2 fans ;
en 2 gast fans .
Nieuws van Marco
Hele fijne feestdagen en een heel gelukkig, liefdevol en vooral gezond nieuw jaar . Groetjes Marco
Tifosi's nabestellen!
Ben je op zoek naar één of meerdere oudere Tifosi's om je verzameling aan te vullen?Wij hebben nog diverse nummers op voorraad, klik op het plaatje voor een overzicht!

Zoeken
Merchandise shop
E-mail alert
Foto album
Tifosi Tripje 2012
Klokje
Wij zijn ook te vinden op:
    
Niet vergeten!
2 januari (1969)
Lunarda Thomas

4 januari (1970)
Edwin de Groot

10 januari (1990)
Marieke Dollekamp

21 januari (1975)
Diana Verschoor

23 januari (1962)
Sandra Sahupala

1 februari (1969)
Nathalie Thielen

11 februari(1970)
Esther  Dekker

1 maart (1973)
Bianca den Harder

5 maart (1973)
Corine (Moderator)

27 maart (1973)
Paula (Moderator)

1 april (1956)
Kees ten Dam

14 april (1984)
Yaiza (Moderator)

30 april (1959)
Rob Winter

8 juni (1983)
Bernadette (Moderator)

16 juli (1981)
Arno Schlijper

16 augustus (1981)
Eric Bus

22 augustus (1955)
Ton Dijkman

17 september (1988)
Kimberley Vaessen

23 september (2001)
Senna Borsato

30 september (1968)
Eric van de Bovenkamp

3 oktober (1982)
Tamara van Wijk

7 oktober (1986)
Martine Westerlaken

29 november (1964)
Giovanni Caminita

30 november (1998)
Luca Borsato

3 december (2002)
Jada Borsato

6 december (1968)
John Ewbank

6 december (1965)
Marja (Moderator)

9 december (1967)
Armando Borsato

10 december (1967)
Leontine Borsato

11 december (1973)
Lodewijk van Gorp

21 december (1966)
Marco Borsato
Mijn laatste reacties
Hoi hoi, De welkomsttekst...
16:25, 20 okt 2014
Oh ja, toevallig ben ik...
14:48, 9 okt 2014
top hoor!
13:03, 9 okt 2014
Wat superleuk, daar was...
11:43, 9 okt 2014
oh dat is wel heel dapper...
10:42, 9 okt 2014
Van harte gefeliciteerd...
21:53, 7 okt 2014
gefeliciteerd
21:32, 7 okt 2014
Gefeliciteerd en fijne...
17:41, 7 okt 2014
Hartelijk gefeliciteerd!!
16:48, 7 okt 2014
Van harte gefeliciteerd!!
16:46, 7 okt 2014
De finale van TVOH!
Vrijdag aanstaande is het zover, na de Blind Auditions, The Battles, The Liveshows én de halve finale is dan uiteindelijk de dag aangebroken dat de finale is van The Voice of Holland!
Marco staat als enige coach voor het tweede jaar met twee finalisten in de laatste show. Wederom een unicum dus!!
Natuurlijk spreken we dan over zowel O'G3NE met hun prachtige stemmen als engelen als Sjors van der Panne die iedereen tot tranen ontroerde.

Het aantal downloads van de nieuwe singels 'Magic' en 'In Het Zicht Van De Haven' tellen mee met de stemmen vrijdag en hoe meer er gedownload wordt, hoe liever! We kunnen er toch allemaal geen genoeg van krijgen om de laatste fantastische kandidaten uit Team Borsato te horen?

De single 'Magic' van O'G3NE vind je hier in iTunes.
Wil je Sjors steunen dan moet je hier klikken om 'In Het Zicht Van De Haven' in je bezit te krijgen. Wanneer je de Red Room App hebt en je beluistert de singles in deze app dan telt dat ook mee voor de stemmen.

Deze week zijn ook de bijbehorende videoclips online gegaan en die willen we jullie niet onthouden natuurlijk.Kunnen Marco, Sjors, Lisa, Amy en Shelley op jullie rekenen?

Alvast bedankt!

Groetjes, ook namens Team Tifosi,
Lunarda 
Filmpje voor TVOH finalisten
Hebben jullie ook allemaal de halve finale van TVOH gezien afgelopen vrijdag? Wat was het spannend hè!

Komende week is dus de laatste show van TVOH, namelijk de finale!
Omdat er veel betrokken kijkers zijn en sommigen zelfs al fan zijn van een bepaalde kandidaat, hebben we iets leuks bedacht!

Om alle finalisten aan te moedigen willen we bij deze een oproep doen om jullie medewerking te vragen middels een filmpje op te sturen naar de fanclub waarin je de naam noemt van degene waarvan jij vindt dat die de TVOH moet winnen.

Voor de zekerheid, hierbij nog eens de namen van de kandidaten die strijden voor de eerste plek.

Het zijn Guus Mulder van Team AliB, Emmaly Brown van Team Trijntje en Sjors van der Panne en O'G3NE van Team Borsato.Het is dus de bedoeling dat je jezelf of de buurman, je kind, je oma, je vriendin opneemt met webcam of mobiel en dat dan alleen de naam (Sjors, Guus, Emmaly of O'G3NE) wordt gezegd van jouw favoriet!

Stuur dit op vóór dinsdagnacht 00:00 naar info@borsato-fanclub.nl! Dan worden de filmpjes aan elkaar gemonteerd, zodat het compleet is en het bij de kandidaten terecht komt.


We hopen op veel inzendingen!

Groetjes, ook namens Team Tifosi,
Lunarda


 
20 jaar!!!
Lieve Nathalie,

Het was een hele kunst om dit voor je geheim te houden maar we wilden je vandaag even in het zonnetje zetten!

Met het succes van Marco's ‘Dromen Zijn Bedrog’ op nummer één in 1994, kwam hij handen en tijd te kort om de hoeveelheid post van fans te beantwoorden. Bandlid Rob Winter stelde voor dat zijn zusje Nathalie dat voor haar rekening zou kunnen nemen. De zanger in kwestie had wel oren naar dit idee (wat denken wij het beste idee van Nederland bleek te zijn, waarvoor dank Rob) en ergens in december 1994 werd 'Rechterhand Nathalie' geboren.


Waar eerst alleen de post zou worden weggewerkt, kwamen er steeds meer taken op haar what to do lijstje en inmiddels is ze gewoon niet meer weg te denken bij Marco.

Dat ook hij het hiermee eens is, blijkt wel uit het voorbeeld dat hij tijdens een lunch voor de Stichting Opkikker in 2006, haar roemde, omdat ze niet alleen zijn rechterhand is, maar ook zijn linkerhand en linker en rechtervoet. Een promotie dus!

Nathalie is van alle markten thuis. Van aanspreekpunt voor de fans, aansturen van fanclub, helpende handjes en moderators, overleggen met Qball, organiseren van dé fanclubdag, mooie momenten vastleggen met de camara tot het assisteren bij the Voice of Holland, enz, enz, enz, enz...
Bij de instarts van #TVOH!
Ik denk dat het jullie niet is ontgaan maar voor de vorm meld ik het toch even: Marco is coach bij The Voice Of Holland. Dit doet hij al voor het vierde jaar achter elkaar en ik denk dat jullie het ook allemaal wel met me eens zijn als ik zeg dat hij al vier jaar lang ook de beste coach is. Ik neem aan dat ik niet de enige ben die, als er een steengoede kandidaat auditie heeft gedaan, vanaf de bank thuis roept (of ik elk geval hoopt) bij het keuze moment: “ga voor Marco!”. En dan af en toe stomverbaasd zijn als ze dan voor een andere coach gaan . Maar goed, als ze liever naar één van die anderen gaan is dat natuurlijk hun eigen keuze. Een hele domme, dat wel, maar ja, ze maken hem zelf (ik denk door de zenuwen hoor. Black-out. Zoiets.).
 
Waarom Marco de beste is dat komt onder andere doordat hij vol voor zijn kandidaten gaat, dag en nacht voor ze klaar staat, naar ze luistert, met ze meedenkt en omdat dat eens Team Borsato ook echt altijd Team Borsato is. Hij neemt zijn rol als coach erg serieus en hij heeft er ook nog eens heel veel plezier in. En hij is gewoon Marco Borsato (en ja, dat is een argument).
 
Tijdens de shows van TVOH gaat eigenlijk alle aandacht naar de stem, de looks en de performance maar wat ook erg belangrijk is dat is de persoon achter de kandidaat en het verhaal achter de liedjes. Naar wie kijken we eigenlijk? Waarom wordt hij of zij zo emotioneel bij het zingen van dat nummer en wie of wat inspireerde hem of haar voor die ene song?
 
Marco nodigde daartoe afgelopen dinsdag een aantal van zijn trouwe fans uit om een intieme sessie bij te wonen waarin zijn overgebleven kandidaten allemaal een aantal liedjes ten gehore brachten en daarnaast ook iets zouden vertellen over zichzelf.

Stemmen op Top 2000
Het einde van het jaar nadert en naast de feestdagen komt dus ook de top 2000 weer in zicht. Dit betekent dus dat er ook weer gestemd kan gaan worden! Maar liefst 22x komt Marco voor in de lijst der lijsten en jullie kunnen de posities bepalen. Stemmen jullie mee? Je kunt stemmen tot en met 28 november.

                

Groetjes, Team Tifosi
Lunarda
Stemmen op 100%nl Awards.
Eerder dit jaar werd Marco verrast met de Oeuvre Award van 100%NL, een prachtig eerbetoon!
Nu gaat deze geweldige radiozender weer awards uitdelen en hiervoor vragen ze het publiek te stemmen (jullie dus )

                                

Maandag zijn alle genomineerden voor de 100%NL awards 2014 bekend gemaakt en vanaf nu kan er elke dag gestemd worden. Marco is genomineerd in de categorie 'Artiest van het Jaar'. En Sjors van der Panne uit Team Borsato van TVOH van dit 5e seizoen is genomineerd in de categorie 'Doorbraak van het Jaar'! Wij gaan uiteraard stemmen op Marco en Sjors, doen jullie dat ook?

Groetjes namens Team Tifosi,
Lunarda
The Voice Of Holland Live!
The Voice Of Holland gaat LIVE!

En daar hebben we heel veel zin in! Hebben jullie de superleuke promo al gezien?Vanaf vrijdag 14 november kun je weer live meegenieten van de talentvolle kandidaten van coaches Trijntje, Ilse, Ali B. en uiteraard Marco!
In de eerste twee Liveshows wordt er een nieuw element geïntroduceerd: 'The Clashes'.

Bij 'The Clashes' zetten de coaches telkens twee talenten uit hun eigen team tegenover elkaar. De talenten mogen elk twee nummers uitkiezen die zij om-en-om ten gehore brengen in zeer korte uitvoeringen. 

Via de RedRoom app kan jij GRATIS stemmen op jouw favoriet. Samen met de betreffende coach beslis jij wie 'The Clash' wint. Download hier de RedRoom app voor Apple of Android.

Jullie stemmen toch zeker ook?

Groetjes, ook namens Team Tifosi,

Lunarda
Nationale Herdenking MH17
Op 17 juli werd de wereld maar vooral Nederland opgeschrikt door de vliegramp van vlucht MH17, die onderweg was van Amsterdam naar Kuala Lumpur. Het vliegtuig van Malaysia Airlines werd beschoten en stortte neer in Oekraïne. Alle 298 inzittenden, waarvan 196 Nederlanders, overleefden deze crash niet.
 
Morgen, 10 november, zal er een Nationale Herdenking plaatsvinden in de RAI Amsterdam. Onder de enorme hoeveelheid nabestaanden zullen ook Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima, Prinses Beatrix, Prinses Margriet en mr. Pieter van Vollenhoven aanwezig zijn in de RAI.
 
Een aantal nabestaanden zal tijdens deze ceremonie het woord voeren, tevens zal er ook een muzikale bijdrage zijn van o.a. Lenette van Dongen, Douwe Bob en Glennis Grace.
Een aantal maanden geleden werd Marco al benaderd met de vraag of hij bij deze herdenkingsdienst aanwezig wilde zijn, uiteraard wilde Marco hieraan meewerken en zal hij het prachtige nummer ‘Voor Altijd’ ten gehore brengen.
 
De herdenkingsbijeenkomst zal vanaf 12.50 uur rechtstreeks te zien zijn op TV via NPO 1, maar ook zal het te volgen zijn op Radio 1 en via www.nos.nl.
 
Wij zullen morgen in ieder geval stilstaan bij de slachtoffers en nabestaanden van deze verschrikkelijke ramp.
 
Team Tifosi.
Symphonica in Rosso 2006
Symphonica In Rosso 2006!

Op 4 november 2006 geeft Marco Borsato het laatste van zijn tien (!) Symphonica In Rosso-concerten in het Gelredome in Arnhem. Deze serie is op 20 Oktober 2006 van start gegaan. Naast zijn eigen band wordt Borsato bijgestaan door Guido's Orchestra. Op verzoek van Marco Borsato is het publiek massaal in het rood gekleed. De hele binnenstand van Arnhem ademt 'Marco' in deze periode, want er zijn Symphoncia-menu's, vele roodgekleurde etalages etc.


                              

Als gasten ontvangt hij Lucie Silvas, Ali B., Julian Thomas, Ilse de Lange, Yes-R en Andrea Bocelli. Lucie Silvas treedt negen van de tien avonden op. Doordat zij enkele optredens in Engeland heeft afgezegd, is zij ook de laatste twee avonden aanwezig. Samen met Marco Borsato zingt zij hun hit Everytime I Think Of You, een cover van de Babys hit uit 1997. Everytime I Think Of You van Marco Borsato en Lucie Silvas staat vanaf 14 Oktober 2006 vier weken op de eerste plaats in de Mega Top 100.
                           
Wereldster Andrea Bocelli komt in oktober éénmalig het prachtige, ontroerende duet Because We Believe met Marco ten gehore brengen. Dit nummer is opgenomen in Italië en stond 5 weken op nummer één! In totaal komen er maar liefst 325.000 bezoekers naar de tien Symphonica In Rosso-concerten van Marco Borsato. Dat betekent dat 1 op de 50 Nederlanders deze bijzondere concertreeks hebben gezien!

In december 2006 verschijnt er zowel op CD als op DVD al een concertregistratie van de concerten. Van de dvd zijn inmiddels 160.000 exemplaren verkocht, goed voor dubbel platina. De cd is 70.000 keer over de toonbank gegaan.

Symphonica In Rosso, een memorabele tour, waar iedereen vast nog vaak met heel veel plezier terug denkt.

Groetjes, ook namens mijn Tifosi collega's,

Lunarda 
Verzoekjes aan Marco
Als je zo bekend en geliefd bent als Marco, dan komen er veel verzoekjes binnen zoals die van Syl, de moeder van Samantha.
Samantha is ziek, zo ernstig ziek dat ze niet lang meer te leven heeft. Syl, de moeder van Samantha, heeft daarom een oproep gedaan op Facebook om de laatste wens van Samantha, Marco te mogen ontmoeten, in vervulling te laten gaan. Heel begijpelijk dat ze dit voor haar dochter probeert! Dit bericht is zo ontzettend vaak gedeeld dat het uiteraard ons ook bereikt heeft. De reacties die wij hierover binnen kregen waren overweldigend!  Marco heeft op de delete knop in zijn agenda gedrukt en zal volgende week Samantha een bezoek gaan brengen. Wij zijn ontzettend blij dat dit gelukt is!

De ruchtbaarheid die er aan is gegeven in de pers heeft tot gevolg dat er nog meer van dergelijke verzoekjes zijn binnen gekomen bovenop het normale aantal brieven en mailtjes van mensen die een verzoek bij ons neer leggen.
Helaas behoort een bezoekje meestal niet tot de mogelijkheden en daarom zijn we extra blij dat het bij Samantha wel gelukt is.


Uiteraard laten we altijd wel iets van ons horen en proberen we te doen wat in ons vermogen ligt en doen we dit in nauwe samenwerking met Marco.
De vaak aangrijpende berichtjes die we via de mail binnen krijgen raakt ons, maar uiteraard ook Marco, heel diep. Het is vaak heel moeilijk als je dergelijke langgekoesterde wensen niet kunt vervullen. Niet omdat we het niet willen, integendeel, maar eenvoudigweg omdat Marco dagelijks meerdere bezoekjes af zou moeten leggen om alle wensen te vervullen. Het is letterlijk niet haalbaar. Via Social Media een dergelijk verzoek uiten is echter natuurlijk normaal gesproken niet de manier. Hier nogmaals ons emailadres; info@borsato-fanclub.nl

Hoe het bezoekje komende week is geweest zal Marco ongetwijfeld nog laten weten. We hopen dat Samantha heel erg zal genieten!

Groetjes,

Tifosi di Marco Borsato

 
"En ik vlieg niet met je mee
Dus laat maar los"