Welkom bij de Tifosi!
Tifosi di Marco Borsato is de officiële fanclub van Marco Borsato. Sinds 1994 ben ik voorzitter van deze fanclub en tegenwoordig run ik hem samen met  Esther Dekker,  Bianca den Harder,  Diana Verschoor en Kimberley Vaessen. Verder kan ik daarnaast ook altijd rekenen op Martine,  Eric, Tamara en Lunarda, die ieder hun eigen bijzondere talenten hebben.

Op deze weblog lees je hoe het achter de schermen van de fanclub gaat. Een kijkje in de keuken dus! Bevalt een recept je? Laat dan gerust een berichtje achter!

Groetjes,

Nathalie Thielen
Tifosi di Marco Borsato!
Mailen? *klik*!

Onze helpende handen!Lid worden van de fanclub?
* 2x per jaar de Tifosi ontvangen op a4 formaat!
* Voorrang kaartverkoop stadionconcerten
* Een eigen Borsatoweblog
* Een eigen Tifosi ledenpas
* Marco op de fanclubdag ontmoeten?


Word dan nu lid van de Fanclub!
Kijk op onze website voor meer informatie.
 

Voor altijd in ons hart

Bianca Heemskerk (heartbounce)

3 juli 1972 - 18 juli 2013 
Twitter - TifosidiMarco
Volg mij!
Bezoekers
Op dit moment zijn er 2 fans ;
en 2 gast fans .
Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Tifosi's nabestellen!
Ben je op zoek naar één of meerdere oudere Tifosi's om je verzameling aan te vullen?Wij hebben nog diverse nummers op voorraad, klik op het plaatje voor een overzicht!

Zoeken
Merchandise shop
E-mail alert
Foto album
Tifosi Tripje 2012
Klokje
Wij zijn ook te vinden op:
    
Niet vergeten!
2 januari (1969)
Lunarda Thomas

4 januari (1970)
Edwin de Groot

10 januari (1990)
Marieke Dollekamp

21 januari (1975)
Diana Verschoor

23 januari (1962)
Sandra Sahupala

1 februari (1969)
Nathalie Thielen

11 februari(1970)
Esther  Dekker

1 maart (1973)
Bianca den Harder

5 maart (1973)
Corine (Moderator)

1 april (1956)
Kees ten Dam

14 april (1984)
Yaiza (Moderator)

30 april (1959)
Rob Winter

8 juni (1983)
Bernadette (Moderator)

16 juli (1981)
Arno Schlijper

16 augustus (1981)
Eric Bus

22 augustus (1955)
Ton Dijkman

17 september (1988)
Kimberley Vaessen

23 september (2001)
Senna Borsato

30 september (1968)
Eric van de Bovenkamp

3 oktober (1982)
Tamara van Wijk

7 oktober (1986)
Martine Westerlaken

29 november (1964)
Giovanni Caminita

30 november (1998)
Luca Borsato

3 december (2002)
Jada Borsato

6 december (1968)
John Ewbank

6 december (1965)
Marja (Moderator)

9 december (1967)
Armando Borsato

10 december (1967)
Leontine Borsato

11 december (1973)
Lodewijk van Gorp

21 december (1966)
Marco Borsato
Mijn laatste reacties
Kaarten winnen voor Friends for War Child.
Op woensdagavond 10 juni is bij de EO vanaf 21.25 uur de bijzondere uitzending Friends for War Child te zien op NPO1. De presentatie van deze uitzending zal in handen zijn van Tooske Ragas en Marco.
Voor Marco is het zijn eerste presentatieklus en hij vindt het erg spannend maar voor Warchild gaat hij deze uitdaging graag aan.
 

Friends for War Child is een anderhalf uur durend liveprogramma waarin War Child laat zien wat het is om als kind in oorlog op te groeien. Speciaal voor deze uitzending zijn Marco en Jada, Tooske, Dotan en Nelleke op pad gegaan naar Libanon en Colombia. Ter plekke hebben zij items gemaakt met oorlogskinderen die zij laten zien tijdens deze tv-avond. Uniek is dat de items worden voorzien van livemuziek, gespeeld en gezongen door de gasten zelf. Zo zingen onder andere Marco en Jada samen het nummer ‘Samen Voor Altijd’ en zullen ook Marco en Tooske een duet doen. Ali B en Glen Faria verzorgen de livemuziek bij het item van Nelleke van der Krogt.
Verder zetten tal van andere bekende en onbekende Nederlanders zich in voor War Child door thuis telefoontjes van nieuwe Friends aan te nemen. We volgen hen gedurende de tv-avond door via een LiveWall met hen te schakelen. 

War Child werkt momenteel in elf landen met oorlogskinderen. De kinderen krijgen een veilige plek waar ze hun ervaringen kunnen verwerken en weer leren om kind te zijn. Omdat er nog zoveel meer oorlogskinderen zijn die de hulp van War Child nu zo hard nodig hebben, organiseren War Child en EO deze tv-avond.
 
En jij kunt bij deze bijzondere avond aanwezig zijn!!

Wij mogen voor deze avond 10x2 kaarten weggeven. Wat moet je daarvoor doen?
Wij willen graag dat je een Elfje maakt over Warchild.
Een Elfje is een relatief eenvoudig gedicht dat uit 5 regels bestaat en in totaal elf woorden heeft.
Elke regel in een Elfje heeft een vaststaand aantal woorden dat gebruikt mag worden. De opbouw van het aantal woorden is als volgt:
1
2
3
4
1
 
Een voorbeeld van zo'n elfje is dit:
 
Oorlog
Verschrikkingen, geweld
War Child helpt
Geeft kinderen een toekomst
Leven
 
Je hebt tot dinsdag 2 juni 20.00 uur de tijd om je elfje te mailen naar info@borsato-fanclub.nl.

Wil je liever thuis op de bank kijken dat kan natuurlijk ook.
Friends for War Child is te zien op woensdagavond 10 juni om 21.25 uur bij de EO op NPO 1. En vergeet niet Warchild te steunen en Friend te worden!

Wij hopen dat deze avond heel veel friends gaat opleveren zodat er veel kinderen geholpen kunnen worden. Wij zijn dat uiteraard al!

Groetjes ook namens mijn collega`s,
Diana

 
Bestel nu tickets voor TVOH en TVK.
Binnenkort starten de televisie opnamen van The Blind Auditions, respectievelijk het 6e seizoen van The Voice of Holland en het 5e seizoen van The Voice Kids!

Als je de vorige edities gezien hebt, weet je hoe belangrijk het kiezen van de kandidaten is voor de coaches. Natuurlijk is een enthousiast publiek ook motiverend voor de kandidaten in spé!
Lijkt het je leuk om erbij te zijn op het moment dat Ali B., Miss Montreal, Anouk of Marco hun trukendoos openen om een talent voor zich proberen te winnen? Bestel dan nu je kaarten! Wees er snel bij want de verkoop gaat altijd razend snel.

                                              

Voor The Blind Auditions van The Voice of Holland gelden deze opname datums:

28-6 om 19:30 uur
30-6 om 15:00 uur
30-6 om 19:30 uur
1-7 om 15:00 uur
1-7 om 19:30 uur

Voor The Bind Auditions van The Voice Kids gelden deze opname datums:

21-6 om 14:00 uur
21-6 om 19:00 uur
22-6 om 14:00 uur
22-6 om 19:00 uur

De prijzen zijn voor de middag €10,00 en voor de avond €15,00 exclusief servicekosten.
Tickets bestellen kan via dit linkje.
Locatie: Studio 24 in Hilversum.
Alle verdere informatie is te vinden op www.eventim.nl of rtl tickets.

Voor degene die gaan, alvast veel plezier.

Groetjes, ook namens mijn collega's,
Lunarda

 
Stemmen voor de Televizierring!
De Gouden Televizierring, die kennen we bijna allemaal wel. Het is dezelfde ring die Marco eerder won met The Voice of Holland en die de meest toonaangevende televisieprijs van Nederland is. 
De opzet van de Gouden Televizierring Verkiezing is met ingang van dit jaar veranderd en waar eerst de redactie van Televizier bepaalde welke programma’s en series een plaats op de selectielijst kregen mag vanaf nu de televisiekijker dit gaan bepalen. En die televisiekijker, dat zijn wij dus dat is goed nieuws!

Elke drie maanden kan er gestemd worden op televisieprogramma’s die in die periode op televisie zijn geweest en ik weet wel waar wij allemaal massaal op hebben afgestemd de afgelopen weken want dat is uiteraard de documentaire van Marco!!

Via social media en de mail hebben we enorm veel reacties op de documentaire binnengekregen. Er zaten veel ontroerende reacties bij van mensen die veel herkenden, ontzettend meeleefden en geraakt werden door de openheid die de documentaire liet zien en de manier waarop Marco zich zo kwetsbaar opstelde. Wat wij heel bijzonder vonden is dat er ook enorm veel reacties tussen zaten van mensen die zichzelf geen fan noemden. Als de documentaire iets duidelijk maakte is dat Marco door een enorm groot kijkerspubliek omarmd werd en dat zou deze verkiezing kunnen laten zien. Maar… dan moet er wél gestemd worden!

Op dit moment staat de documentaire in de top 10 maar alleen de 5 hoogst genomineerden gaan door naar de selectielijst voor de Gouden Televiziering. 
Als we de kijkcijfers en alle positieve reacties eens om zouden kunnen zetten naar stemmen dan zou dat heerlijk zijn en het zou zoveel recht doen aan de prachtige documentaire die we zes weken lang hebben kunnen zien.
Marco krijgt mijn stem, die van ieder van mijn gezinsleden, mijn familie en vrienden. En anders help ik ze daar wel een handje bij. ;-)
Stemmen jullie ook mee om de documentaire in de top 5 te krijgen? En wacht niet te lang want stemmen kan nog maar tot 20 mei a.s. 10.00 uur!

Stemmen kun je hier!

Groetjes ook namens mijn driftig stemmende collega's,
Esther

 
Oproepje!
Voor de allereerste keer met Marco op de foto, dat moment zul je je vast nog wel herinneren. Waarschijnlijk weet je zelfs nog precies waar het was, wanneer het was en wat er op dat moment door je heen ging. Was je zenuwachtig, hyper of juist heel verlegen. Volgden er in de loop van tijd nog meer foto’s met Marco of is het bij die ene foto gebleven?
Voor de Tifosi zijn we op zoek naar jouw eerste en je laatste foto met Marco. Vertel daarbij kort wanneer en waar de foto’s gemaakt zijn, wat er toen door je heen ging of wat je zo bijzonder aan de foto‘s vindt. De foto’s kun je mailen naar info@borsato-fanclub.nl o.v.v. Mijn foto’s met Marco en wie weet zie je jezelf terug in de Tifosi. Mailen kan tot en met vrijdag 22 mei. Let op: De foto's moet minimaal 1MB groot zijn, anders kan deze niet geplaatst worden in de Tifosi.

Ik zal voor jullie het spits afbijten. Hieronder mijn allereerste en mijn laatste foto. Mijn eerste foto is gemaakt op de Fanclubdag in 2001. Ik was toen 13 jaar en bezocht voor het eerst een fanclubdag. Toen ik Marco zag lopen door de zaal greep ik mijn kans en sprak hem aan voor de foto. Omdat de foto gemaakt is met een ouderwets fotorolletje moest ik heel ongeduldig een week wachten voordat ik de foto kon zien. Ik wist dus niet eens of hij wel gelukt was! Ik was zo ontzettend blij met de foto, hij heeft jaren boven mijn bed gehangen. :-)

Mijn laatste foto is gemaakt tijdens het vrijwilligersetentje een aantal weken geleden. Mag toch hopen dat jullie wel enig verschil zien met mijn eerste foto he? Hihi!
Kom maar op met die van jullie! Ik ben heel benieuwd.

Groetjes,
ook namens mijn nieuwsgierige fanclubcollega’s,
Kimberley 

 
11x Symphonica in Rosso!
Het is bijna niet te geloven wat er gebeurd. Al onze stoutste verwachtingen worden opnieuw overtroffen want zojuist is om 9:00 uur de ELFDE Symphonica in Rosso in de de verkoop gegaan! De ELFDE! Marco was al recordhouder met de meeste concerten in de Ziggo Dome maar met maar liefst 11 shows blijft dat record ook voorlopig wel even op zijn naam staan. De 11de show vindt plaats op woensdag 2 maart 2016.
Kaarten zijn vanaf NU te bestellen via www.ticketmaster.nl.
Groetjes,
ook namens al mijn trotse collega's,
Kimberley 
Onthulling Madam Tussaud
In 1997 kreeg Marco zijn wassenbeeld in Madam Tussauds en het beeld is daar al jaren een welgeziene attractie waar tienduizenden mensen al mee op de foto zijn geweest. Misschien ben jij zelf ook wel eens voor naar Madame Tussauds afgereisd voor een foto of ben je misschien wel op de fanclubdag op de foto met het beeld geweest. Op de fanclubdag in Lexion Westzaan in 2006 hadden we namelijk in ruil voor een nieuw setje kleding, de hele dag het beeld tot onze beschikking. Hoe bijzonder!
Inmiddels kunnen we zeggen dat het beeld toch wel een beetje verouderd is. Een beeld wordt natuurlijk niet ouder en Marco wel. Hoewel Marco er nog steeds uitziet als een jonge god is het inmiddels 17 jaar geleden dat het beeld gemaakt is. Hierdoor lijkt het beeld niet meer zo goed als dat in eerste instantie het geval was. Dit is nu niet meer op te lossen met alleen een nieuw setje kleding en daarom is Marco een paar keer afgereisd naar Londen om een volledig nieuw beeld te laten maken.
Marco is hiermee de derde attractie van het wassenbeelden museum van Madame Tussauds in Amsterdam die helemaal opnieuw gemaakt is. Ben je nieuwsgierig hoe zoiets nou gedaan wordt? In het onderstaande filmpje kun je zien hoe het maken van een dergelijk beeld in zijn werk gaat.Volgende week donderdag 23 april om 15:30 zal het nieuwe beeld officieel onthuld worden in Madame Tussauds en hier mogen een beperkt aantal fans bij zijn! Lijkt het je leuk om hier naar toe te gaan stuur dan voor vrijdag 17 april een mailtje naar info@borsato-fanclub.nl met als onderwerp Madame Tussauds. En wie weet ben jij bij dit unieke moment!

Groetjes,

Team Tifosi


 
Prijswinnaars 7 april!
Afgelopen dinsdag was Marco's 25 jarig jubileum en
ter gelegenheid hiervan verschenen er meerdere prijsvragen op onze log. Er was een prachtige hoofdprijs te winnen en dat deze erg gewild is bleek uit het grote aantal inzendingen. Vele van jullie hebben fanatiek meegepuzzeld en uiteindelijk heeft de computer uit alle goede inzendingen één winnaar getrokken.
De hoofdprijs Varen met Marco voor 2 personen gaat naar:
 
Robin Hazebroek
 
Gefeliciteerd Robin! Er zal na de Fanclubdag contact met je worden opgenomen.

Het leuke aan de prijsvragen was dat je niet aan alle prijsvragen mee hoefde te doen om toch te kunnen winnen. Ook als je niet aan alle prijsvragen mee had kunnen doen maakte je kans op een leuke prijs! De volgende mensen vinden binnenkort een leuk Borsato verrassingspakket in de brievenbus:

Bea van Rumpt
Ellen Stukker
Juul van Gils


Gefeliciteerd allemaal! De pakketjes zullen naar jullie opgestuurd worden!

Bedankt allemaal voor het puzzelen. Wij hopen dat jullie er veel plezier aan gehad hebben. Tot de volgende keer!

Groetjes, ook namens mijn Tifosi collega's,
Kimberley
Gefeliciteerd lieve Marco!


Maar liefst 25 jaar geleden deed een bescheiden Alkmaarse jongeman mee aan de Soundmixshow. Met een hoed, een vlassig snorretje en een lange zwarte jas zong hij At This Moment van Billy Vera en pakte hiermee de jury van de Soundmixshow in. De rest is geschiedenis.
Als je het ons vraagt is de beslissing om in te vallen bij de Soundmixshow één van de beste beslissingen die Marco heeft genomen. Inmiddels is hij in heel wat levens, waaronder die van ons, niet meer weg te denken. Wij hopen dan ook dat we nog lang van hem en zijn prachtige stem mogen genieten. 

Lieve Marco, van harte gefeliciteerd met dit prachtige jubileum! 

Veel liefs,
team Tifosi 
 
Puzzel mee!
Morgen is het 7 april en is het dus exact 25 jaar geleden dat Marco de Soundmixshow heeft gewonnen! Hoewel we op de fanclubdag natuurlijk uitgebreid stil staan bij het 25 jarige jubileum, willen we morgen ook niet onopgemerkt voorbij laten gaan.
Zoals we jullie in de nieuwsbrief ook al vertelden zullen we op Facebook van 9:00 tot 21:00 ieder half uur terugblikken op 25 jaar Marco.
Daarnaast zal je op onze weblog lekker kunnen puzzelen want er zullen morgen over de gehele dag 3 prijsvragen verschijnen waarmee een te gekke prijs te winnen is! Degene die alle prijsvragen goed heeft beantwoord maakt namelijk kans op Varen met Marco voor 2 personen!
Twee uur lang samen met Marco op een boot, dat is iets wat we allemaal wel winnen toch?! Maar ook als je niet aan alle prijsvragen mee kunt doen kun je een te gekke prijs winnen!

Veel succes en puzzelplezier morgen!

Groetjes, ook namens mijn collega's,
Kimberley


 
 
Een tiende show!
Gloeiend van trots kunnen we jullie vertellen dat er een tiende show gaat komen! Ja, jullie lezen het goed, een tiende show!! Wat ontzettend gaaf he!
Na 10x een rood Gelredome zal Marco nu ook 10x de Ziggo Dome rood kleuren. Helemaal te gek! 
De show zal plaatsvinden op zondag 28 februari en is een matinee, dus extra bijzonder. Een matinee betekent dat de show overdag zal plaatsvinden en je dus kunt overwegen om je kinderen mee te nemen. Ook is het geen punt als je vroeg op moet de volgende dag, eigenlijk alle reden om te gaan dus!

De kaartverkoop is NU gestart via www.ticketmaster.nl.

Goetjes van een stuiterend Tifosi di Marco.
Kimberley
"Elke tegenslag
Pareer je met een lach"