Welkom bij de Tifosi!
Tifosi di Marco Borsato is de officiële fanclub van Marco Borsato. Sinds 1994 ben ik voorzitter van deze fanclub en tegenwoordig run ik hem samen met  Esther Dekker,  Bianca den Harder,  Diana Verschoor en Kimberley Vaessen. Verder kan ik daarnaast ook altijd rekenen op Martine,  Eric, Tamara en Lunarda, die ieder hun eigen bijzondere talenten hebben.

Op deze weblog lees je hoe het achter de schermen van de fanclub gaat. Een kijkje in de keuken dus! Bevalt een recept je? Laat dan gerust een berichtje achter!

Groetjes,

Nathalie Thielen
Tifosi di Marco Borsato!
Mailen? *klik*!

Onze helpende handen!Lid worden van de fanclub?
* 2x per jaar de Tifosi ontvangen op a4 formaat!
* Voorrang kaartverkoop stadionconcerten
* Een eigen Borsatoweblog
* Een eigen Tifosi ledenpas
* Marco op de fanclubdag ontmoeten?


Word dan nu lid van de Fanclub!
Kijk op onze website voor meer informatie.
 

Voor altijd in ons hart

Bianca Heemskerk (heartbounce)

3 juli 1972 - 18 juli 2013 
Twitter - TifosidiMarco
Volg mij!
Bezoekers
Op dit moment is er 1 fan ;
en 1 gast fan .
Nieuws van Marco
De zomervakantie zit erop en de voorbereidingen voor Symponica in Rosso zijn in volle gang. Ik heb er ontzettend veel zin in! Ga ik jou daar ook zien fanclub?
Tifosi's nabestellen!
Ben je op zoek naar één of meerdere oudere Tifosi's om je verzameling aan te vullen?Wij hebben nog diverse nummers op voorraad, klik op het plaatje voor een overzicht!

Zoeken
Merchandise shop
E-mail alert
Foto album
Tifosi Tripje 2012
Klokje
Wij zijn ook te vinden op:
    
Niet vergeten!
2 januari (1969)
Lunarda Thomas

4 januari (1970)
Edwin de Groot

10 januari (1990)
Marieke Dollekamp

21 januari (1975)
Diana Verschoor

23 januari (1962)
Sandra Sahupala

1 februari (1969)
Nathalie Thielen

11 februari(1970)
Esther  Dekker

1 maart (1973)
Bianca den Harder

5 maart (1973)
Corine (Moderator)

1 april (1956)
Kees ten Dam

14 april (1984)
Yaiza (Moderator)

8 juni (1983)
Bernadette (Moderator)

16 juli (1981)
Arno Schlijper

16 augustus (1981)
Eric Bus

22 augustus (1955)
Ton Dijkman

17 september (1988)
Kimberley Vaessen

23 september (2001)
Senna Borsato

30 september (1968)
Eric van de Bovenkamp

3 oktober (1982)
Tamara van Wijk

7 oktober (1986)
Martine Westerlaken

29 november (1964)
Giovanni Caminita

30 november (1998)
Luca Borsato

3 december (2002)
Jada Borsato

6 december (1968)
John Ewbank

6 december (1965)
Marja (Moderator)

9 december (1967)
Armando Borsato

10 december (1967)
Leontine Borsato

11 december (1973)
Lodewijk van Gorp

21 december (1966)
Marco Borsato
Mijn laatste reacties
With a little help from my hands...
Soms word je een vraag gesteld die je je jaren later nog kunt herinneren en ik kan me die ene vraag van december 2008 nog heel goed herinneren. MSN bestond nog en ik kletste een beetje met Nathalie toen ze me vroeg wat ik ervan zou vinden als ik het e-mailadres esther@borsato-fanclub.nl zou gaan gebruiken. Het grappige is dat ik heus wel weet dat er een soort van ja op die vraag kwam maar of ik dat binnen de halve seconde op mijn toetsenbord wist te vinden of dat ik rood tot achter de oren minutenlang naar die letters gezocht heb? Ik weet het echt niet meer maar dat het antwoord een dikke vette ja was, dat mag duidelijk zijn!

Vanaf januari 2009 mocht ik mijn e-mailadres actief gaan gebruiken en ik had destijds nooit kunnen vermoeden hoeveel bijzondere ervaringen er aan dat e-mailadres vast zouden gaan kleven. Mijn eerste taak was direct een doodspannende want begin januari 2009 mocht ik Marco interviewen voor de Tifosi. Ik kan natuurlijk heel stoer zeggen dat ik dat toen wel even deed maar man, wat vond ik het eng. En leuk, wat vond ik het vooral leuk en wat was Marco ‘in het echt’ toch leuk, leuk!!
Wat mij in alle jaren is opgevallen is hoe bijzonder de band is die Marco met zijn fans heeft. Hoeveel warmte daarin zit, van beide kanten, en het is heel bijzonder dat van een beetje binnenuit mee te maken. De fanclub is er ook echt voor alle fans, lid of geen lid, met welke vraag dan ook. 

In de afgelopen 6,5 jaar heb ik elke taak binnen de fanclub wel gehad en kan ik me eerlijk gezegd geen vraag bedenken die ik niet als eens per mail heb beantwoord. Ik heb zelf ongelooflijk veel geleerd in die jaren. Ik ontdekte talenten waarvan ik niet eens wist dat ik ze had maar waarin Nathalie me stimuleerde en me het zelfvertrouwen gaf dat ik dat echt wel kon. Ik lijk dan misschien wel zeker maar ben het helemaal niet zo en die stimulans, het vertrouwen en dan ontdekken dat je veel meer kan, dat is een heerlijk gevoel. Dat is iets dat het werk voor de fanclub me heeft gegeven en waarvoor ik heel dankbaar ben!

In oktober vorig jaar ging ik meer werken en ik maakte me best een tikkie druk of ik dat wel met het werk voor de fanclub kon combineren. Soms was dat schipperen, zeker in drukke tijden als een voorverkoop of de voorbereidingen voor de fanclubdag maar het lukte me toch steeds vrij goed met hier en daar een klein schuldgevoel. Toch stak de twijfel zijn kop regelmatig op en vond ik het nog wel eens lastig om overal tijd en energie voor te vinden en tegelijkertijd niemand tekort te doen. Ik besprak het wel eens met mijn vriendinnen maar ook met mijn gezin maar vooral mijn dochter was bijna onverbiddelijk “Wat je leuk vindt moet je doen, mam!” zei ze dan altijd heel lief. 

Maar nu is er dan toch een kogeltje door de kerk en heb ik toch dat stapje teruggezet voor wat betreft het aantal uren dat ik in de fanclub zal steken. Vanaf nu zal ik een hele nieuwe taak binnen de fanclub hebben en dat is er eentje die ik nog nooit heb gedaan! :-) Vanaf nu zal ik namelijk een van de helpende handjes van de fanclub zijn. 

Ik merk dat het me wat meer rust en tijd geeft en dat dat heel goed voelt. Wat meer tijd voor mijn kinderen, mijn familie, vrienden en huis en dat had ik eigenlijk wel nodig. Stiekem dan, want werken voor de fanclub is echt de allerleukste hobby die je maar kunt hebben. Geloof mij! Helemaal loslaten, dat hoeft niet en ook dat is een lekker gevoel!

Ik vertrek een beetje en blijf tegelijkertijd, hoe gek en fijn klinkt dat! En dat e-mailadres waar zoveel bijzondere herinneringen aan kleven, ook dat blijft. 

Liefs,
Esther
The Battles 2015
Volgende maand, om precies te zijn 25 september, beginnen de uitzendingen van The Voice of Holland!

De opnames van The Blind Auditions hebben inmiddels plaatsgevonden en er zitten weer veelbelovende talenten tussen.
Met de nieuwe coaches Anouk en Miss Montreal en nieuwe elementen in de show belooft het weer een spectaculair seizoen te worden.
De teams zijn inmiddels compleet en wie er naar de liveshows gaat wordt tijdens The Battles 'uitgevochten'. En hier kan jij bij zijn!

          

De opnames hiervan vinden dit maal plaats in SugarCity te Halfweg. De tickets bedragen €10,00 exclusief servicekosten.

Donderdag 3 september om 20:00 uur
Vrijdag 4 september om 16:00 uur
Vrijdag 4 september om 20:00 uur.

Via Eventim en RTL kun je je kaarten bestellen.
Bestel gauw, want voor dat je het weet is het alweer uitverkocht!

Voor degene die gaan, veel plezier alvast.

Groetjes, ook namens Team Tifosi,
Lunarda
Zomerdrankje
We hebben weer een nieuw thema voor jullie!! De reacties op onze vorige oproep strandlaken/zonnebril waren heel enthousiaust. Alleen viel het aantal logjes wat tegen. Ondanks dat het strandlaken binnen no time was uitverkocht blijkt die niet in de kast van de loggers te liggen. Of misschien durfden jullie niet meer na het zien van de foto`s met onze modellen?:p
Omdat jullie reacties wel heel enthousiast waren hebben we deze keer iets bedacht waar iedereen aan mee kan doen. Het is zomer en gelukkig hebben we ook veel mooie zonnige dagen. Hoe heerlijk is het dan om een lekker glaasje te drinken!

Maar wat zit er in? Daar zijn wij benieuwd naar. Heb jij een favoriet zomerdrankje? Drink je graag een wijntje of hoort een cocktail voor jou echt bij de zomer? Sta je op met een kop koffie en ga je ermee naar bed? Drink je alleen water? Er is natuurlijk van alles mogelijk! We hopen dat jullie er een leuk logje van kunnen maken met als titel Zomerdrankje en natuurlijk het liefste met een foto van jou met je favoriete drankje. Dus zit je nu in de tuin met je favoriete drankje? Even een foto maken en met je mobiel maak je zo een logje...Zo handig dat mobiel loggen! We hebben voor jullie ook nog even aan Marco gevraagd wat zijn favoriete zomerdrankje is. Echt kiezen kon hij niet hihi, de dag moet natuurlijk beginnen met koffie , hij drinkt graag GinTonic maar een mojito vindt hij ook lekker en soms een Corona. 

Wij zeggen proost en kijken uit naar jullie logjes!

Groetjes ook namens mijn collega`s
Diana
Hoera Eric is jarig!
Vandaag hebben we een jarige in ons midden. Namelijk onze Eric!
Eric is een van onze helpende handjes en onbetaalbaar, buiten dat hij heel erg handig is met computers kan hij ook als de beste photoshoppen. Hier wordt dan ook geregeld dankbaar gebruik van gemaakt, want wat vonden jullie van onze toegangskaarten voor de fanclubdag??
Juist ja, deze komen van Eric zijn hand!
Maar ook tijdens de fanclubdag is hij van onschatbare waarde. Waarschijnlijk zie je hem die dag niet want hij zit vaak verstopt in een hoekje en regelt hij al het geluid en powerpoint presentaties die op het podium verschijnen. Zijn werkzaamheden zijn vaak onzichtbaar voor anderen maar één ding is zeker, zonder Eric kunnen wij niet!
 

Maar vandaag zullen wij geen beslag leggen op Eric, of hij moet zelf beslag hebben voor taart dan wordt het een ander verhaal, en kan hij  voor het eerst heerlijk zijn verjaardag gaan vieren samen met Tamara en hun pas geboren dochtertje Marit.
 
Lieve Eric, wij wensen je een hele fijne 34ste verjaardag en geniet van al het moois om je heen!
 
Van Harte Gefeliciteerd namens ons allemaal,
 
Bianca, Diana, Esther, Kimberley, Lunarda, Martine, Nathalie, Tamara, Yaiza en uiteraard Marco! 
Strandlaken/zonnebril
Vinden jullie het ook zo fijn dat je nu mobiel kunt loggen? Wij vinden het ideaal en hebben weer nieuwe energie gekregen om te gaan loggen. Ook de ideeën borrelen op en zo hebben we het volgende bedacht. 
Tijdens de laatste tour ' Duizend Spiegels' werden er strandlakens verkocht en dat was een groot succes! Halverwege de tour waren ze gewoon al uitverkocht! Met dit mooie weer nemen veel fans hun strandlaken mee naar het strand of liggen er heerlijk op in de tuin. 
Wij zouden het leuk vinden om logjes te zien van jou met je strandlaken. En wie weet heb je er wel gelijk een mooi vakantie verhaal bij, dan lezen we dat uiteraard graag! Kim en Bianca gingen een dagje naar het strand dus die kregen een opdracht mee!! Kijk onze modellen eens genieten! 

Nog zo'n echt zomers item is de borsato zonnebril die verkocht werd tijdens de Jubileum Fanclub Dag 2015. Die gaat natuurlijk overal mee naar toe met dit mooie weer. Maar waar naartoe is dat eigenlijk? Ook dat lezen en zien we graag terug in een logje.

Geef je logje de naam strandlaken of zonnebril dan is het ook voor Marco makkelijk te vinden want die is natuurlijk ook reuze benieuwd.
Kan je deze keer niet meedoen omdat je geen strandlaken of zonnebril hebt? Heb dan eventjes geduld want vanaf nu zullen we zeer regelmatig een leuk thema verzinnen en proberen we iets te bedenken waardoor iedereen mee kan doen.

Groetjes ook namens mijn collega's,
Diana
Marit geboren!
                              Hoera, wat zijn we ontzettend blij!

                                       
Eric en Tamara, onze dierbare helpende handjes, zijn gisteren de trotse ouders geworden van Marit, een prachtige dochter.
                                         
                 
De geboorte van je kind is één van de meest bijzondere dingen die je kunt meemaken in je leven. Voorafgaand is een zwangerschap nodig van 9 maanden en wat deed Tamara dat goed! Geen klacht over haar lippen met haar ongetwijfeld steeds zwaarder wordende buik en ook Eric hebben we nergens over gehoord :-))


We hebben de afgelopen maanden natuurlijk enorm meegeleefd met Tamara en Eric. Alle foto`s van de echo`s werden verslonden en we volgden Eric met klussen in huis zodat hun lieve Marit in een gespreid bedje zou komen te liggen. Ook Marco stak zijn blijheid niet onder stoelen of banken. Hij informeerde bij elke gelegenheid naar het wel en wee van de ouders in spé. De laatste weken was alles wel gereed en begonnen we dan ook de dagen af te tellen tot de kleine Bus zich zou laten zien. Heel (on)geduldig wachten we af en gisteren was het dan zover, Marit, wat overigens parel betekent, werd geboren!!

         
                    
De wereld is daarmee niet alleen een prachtig meisje maar ook twee prachtige ouders rijker. Welkom lieve Marit! 
En lieve Eric en Tamara van harte gefeliciteerd met jullie prachtige dochter en heel veel geluk met elkaar!

We kunnen ons voorstellen dat jullie de nieuwbakken ouders ook willen feliciteren. Dat kan natuurlijk via social media, maar ook middels een kaartje, dan zorgen wij dat het op het juiste adres aankomt.

Eric en Tamara
Postbus 60033
1320 AA Almere

Heel veel lieve felicitatie groetjes van Esther, Diana, Bianca, Kimberley, Yaiza, Martine, Lunarda, Nathalie en Marco
 
Even bijpraten...
Met een verse, nieuwe week voor ons beginnen we gelijk goed door jullie even bij te praten met van alles rondom Marco. Voor Marco is zijn vakantie dan wel begonnen, het wil zeker niet zeggen dat jullie het zonder hem moeten stellen hoor, integendeel bijna!

Allereerst betekent een vakantie ook dat met ingang van vandaag weer nieuwe prijsvragen voor jullie klaar zullen staan op www.borsato.nl. Iedere week verschijnt er een nieuwe prijsvraag en je hebt de hele week de tijd de oplossing hiervoor te vinden en in te zenden. Ook als je niet aan iedere prijsvraag mee kunt doen maak je kans op een leuke prijs dus meedoen kan ik je zeker aanraden!

Vanavond om 18.30 uur wordt er bij televisiezender 24Kitchen een nieuwe aflevering uitzonden van het kookprogramma van Giovanni Caminita; ‘Casa Caminita’. Gio kennen jullie allemaal als bassist in Marco zijn bandje maar daarnaast is hij inmiddels ook een heel bekend kok. Vanavond heeft hij een bijzondere gast en kookt hij samen met Marco! 

In deze aflevering zullen ze samen een heerlijke maaltijd gaan koken waarvan we op voorhand al weten dat er een gezonde dosis humor en vriendschap aan toegevoegd zal worden. Het leuke aan ‘Casa Caminita’ is dat niet alleen koken centraal staat maar muziek maakt ook een deel van het programma uit. Niemand minder dan Sjors van der Panne zal een muzikale bijdrage aan het programma leveren. 
Vriendschap, humor, heerlijk eten en muziek, meer ingrediënten voor een bijzonder televisieprogramma heb je niet nodig!

Dus: vanavond bij 24Kitchen vanaf 18.30 uur, Marco en Giovanni samen bij ‘Casa Caminita’. 

Vandaag is er nog iets speciaals want het Kruidvat heeft in samenwerking met Proctor and Gamble een te gekke actie op touw gezet die loopt tot en met 19 juli. Bij aankoop van twee actieproducten krijg je een speciale cd van Marco ter waarde van 19,99 euro cadeau getiteld ‘Samen voor Altijd’. Op deze cd vind je 16 van Marco zijn grootste hits.

Maar hiermee is het nog niet klaar hoor! Ken je het verhaal van Sjakie en de Chocoladefabriek waarin Sjakie op zoek gaat naar de gouden wikkel zodat hij een bezoek kan brengen aan die heel bijzondere chocoladefabriek? Zoiets heeft het Kruidvat ook voor ons in petto!!
In maar liefst 149 exemplaren van deze speciale cd zullen 2 kaartjes voor Symphonica in Rosso verstopt zitten die je toegang geven tot de show op 28 oktober. Hoe gaaf zou het zijn als je juist één van die 149 cd’s te pakken zou krijgen??

En dan hebben we nog iets leuks! Met de nieuwste iOS-update van Apple voor iPhone en iPad is ook het nieuwe Apple Music gelanceerd. Apple Music is een muziekdienst die vergelijkbaar is met Spotify. Je kunt je hiervoor de eerste drie maanden gratis aanmelden en daar krijg je iets heel leuks voor terug! Ook Marco zijn liedjes zijn vertegenwoordigd in Apple Music en hij heeft hierin ook een eigen afspeellijst gekregen die je aan je muziekbibliotheek kunt toevoegen. De liedjes zijn ook offline te beluisteren waardoor je altijd en overal, internet of niet, van Marco zijn muziek kunt genieten. 
Voor de bezoekers aan de Lokerse Feesten is er bijvoorbeeld ook een afspeellijst gemaakt waar je liedjes van de optredend artiesten kunt beluisteren. Dat is nog eens een toffe concertvoorbereiding!

Apple Music doet je voorstellen voor te beluisteren muziek op basis van je voorkeuren en een aantal artiesten heeft ook een eigen radiostation. Marco heeft dit nog niet maar wie weet, als wij hem maar vaak genoeg als favoriet toevoegen?

Tot zover deze update en zoals je ziet, ook in zijn vakantie is Marco gewoon nog bij ons! :-)

Groetjes namens het heel team Tifosi,
Esther

 
Borsato Weblog
Het is alweer negen jaar geleden dat Marco het initiatief nam tot het creëren van Borsato Weblog. Ik had zelf een weblogje bij 'punt' en logde er heerlijk op los. Toen ik een keer vertelde hoeveel plezier ik daaraan beleefde nam hij een kijkje op mijn logje en ontdekte dat in mijn vriendenlijst veel fans stonden. 'Maar dat zijn mijn mensen!' zei hij. Hij had natuurlijk gelijk, maar ik weet nog hoe lekker ik het vond te zeggen dat op deze website het toevallig 'mijn' mensen waren. Ik had een logje, dus waren het mijn vrienden. "Kijk maar," zei ik plagend. En wees naar het kopje 'Mijn vrienden'. We plaagden elkaar over en weer, dacht ik, maar de radartjes in Marco's hersenpan gingen ondertussen in een razendsnel tempo aan het werk.
Hij wilde 'zijn' mensen (hij bedoelde vanzelfsprekend 'mijn' vrienden) dichtbij zich houden. En zo ontstond het fenomeen Borsato Weblog. Acht jaar lang worden er al logjes gemaakt en er zijn inmiddels ruim 200.000 stukjes geschreven! Tot mijn grote schande moet ik bekennen dat ik zelden nog log. Niet omdat ik het niet wil, integendeel, maar omdat het er gewoonweg niet van komt. Ik schaam me diep. Want het is zó leuk!

Wel ben ik hier heel vaak te vinden. Beetje rondsnuffelen op andermans logjes, kijken wat er gebeurt en leeft onder de fans. Heerlijk ontspannen momenten waarop je elkaar toch weer een beetje beter leert kennen.
Dankzij de Moderators word ik ook geregeld op een logje gewezen wat echt de moeite waard is, waarbij zij natuurlijk ook zorgen dat iedere logger met vragen geholpen wordt. Een mooie header of handtekening maken, problemen met uploaden of grootte aanpassen, je achtergrond veranderen? Ze staan iedere logger met raad en daad bij en ik ben daar ongelofelijk blij mee. 


De samenstelling van de Moderators verandert, net als bij de medewerkers van de fanclub, om de zoveel tijd. Soms gebeurt er in het priveleven van de medewerkers iets wat veel tijd en energie kost, soms ook is het gewoon mooi geweest. Bij Bernadette is dat nu het geval. Ze heeft zich bijna vier jaar met heel veel toewijding en liefde ingezet en veel loggers vinden het dan ook erg jammer dat ze de moderators gaat verlaten. Wij vinden dat ook heel jammer natuurlijk, maar zijn vooral heel blij met de jaren waarin ze zich voor ons heeft willen inzetten! Bernadette, dank je wel! Omdat we weten dat de liefde voor Borsato een eeuwigdurende liefde is, weten we zeker dat we je gelukkig nog geregeld tegen zullen komen!Op zich hebben we niet de intentie om Bernadette te vervangen, omdat we nog drie mensen hebben die zich met hart en ziel inzetten. Maar een open sollicitatie mag natuurlijk altijd. Log je graag en regelmatig, ken je de basisprincipes van het loggen en/of de layouts en/of wil je dit graag meer ontwikkelen? Lijkt het je leuk andere loggers te helpen en af en toe de fanclub te ondersteunen? Heb je enkele uurtjes per week over? Stuur dan gerust een open sollicitatie naar mij. Onderbouw waarom jij denkt een geschikte moderator te zijn en wie weet...

Over Borsato Weblog gesproken, we hebben Qball verzocht de logjes ook benaderbaar te maken via mobiel. Dat is nu namelijk nog een hele klus. Ik weet niet hoe dat voor andere telefoons is, maar als ik een reactie achter wil laten of een logje wil schrijven via mijn iPhone, ontdek ik altijd weer hoeveel indrukwekkende woorden die mijn ongenoegen kunnen uiten ik in mijn vocabulaire heb...

Qball heeft er maanden aan gewerkt en de eerste versie is af. Eigenlijk zouden we het nu met een team moeten testen. Maar toen ik daar even over nadacht vond ik dat toch een beetje omslachtig. Ik kan zelf wel gaan testen natuurlijk, maar je ontdekt het pas echt als je veelvuldig logt. En wie doen dat? Jullie! Ik heb Qball dus gevraagd een en ander zo snel mogelijk online te zetten, vermoedelijk volgende week al. Uiteraard geef ik een seintje als het zover is.
 
Zouden jullie, de loggers van Borsato Weblog dan willen testen? Maak een logje, probeer plaatjes toe te voegen, laat een reactie achter. Niet alle functionaliteiten zullen op mobiel ook werken, je hele layout ontwerpen is vermoedelijk handiger via je pc. Maar alle functionaliteiten die er wél zijn, zie ik graag getest! 

Loop je ergens tegen aan? Mail me dan via deze link. Vermeld welk type toestel je hebt en wat het probleem exact is. Een screenshot toevoegen zou geweldig zijn!

Dank jullie wel! Hopelijk is Borsato Weblog voor mobiel niet alleen fijn voor de huidige loggers, maar zet het een aantal mensen zoals ik ook weer in beweging!

Liefs, ook van mijn collega's,

Nathalie


 
Een nieuwe medewerker!
In de jaren dat de fanclub bestaat is de samenstelling van het team regelmatig veranderd. Hoewel veel mensen vaak tegen verandering opzien is dat voor een team zoals het fanclubteam altijd heel verfrissend. Nieuwe medewerkers brengen nieuwe, frisse energie, nieuwe ideeën en zo wisselen we onderling regelmatig ook nog van taken. Sinds een paar jaar hebben we naast de fanclubmedewerkers ook nog onze helpende handjes gevonden in Martine, Eric, Tamara en Lunarda en zij zijn een heel welkome aanvulling op het team.

De afgelopen tijd werkten we met zijn vijven; Bianca, Diana, Esther, Kimberley en Nathalie. Dat ging prima maar wanneer je zowel in de drukte rondom de voorverkoop als de voorbereidingen op de fanclubdag zit is dat, ondanks de helpende handjes, toch echt te krap en je bent zo kwetsbaar wanneer er iemand uitvalt door ziekte of iets dergelijks. Hoewel de fanclubdag en voorverkoop achter ons liggen en het iets rustiger is betekent dat wel dat we inmiddels druk zijn met het voorbereiden van een nieuwe Tifosi, de vakanties komen eraan en die worden gevolgd door een enorm drukke periode rondom Symphonica in Rosso. 

Maar 'prima redden', dat is eigenlijk niet goed genoeg en daarom hebben we extra hulp gevraagd en gekregen van Yaiza Kessels!

Yaiza werkt al drie jaar bij onze moderators, stuurt hen sinds het vertrek van Ine als hoofd moderators ook aan en wij hadden natuurlijk al lang gezien dat ze dat bijzonder goed doet!
En van bijzonder goed houden wij! 

De komende drie maanden zal Yaiza stage bij ons lopen, gaan we haar laten zien dat wij ook bijzonder goed, maar met haar nog beter zijn en gaan we kijken of ze haar plekje binnen het team net zo fijn vindt als wij hopen. Daarnaast zal Yaiza de moderators aan blijven sturen en gaat ze het niet alleen lekker druk maar hopelijk ook extra leuk krijgen!

Wij hebben er veel zin in met Yaiza aan de slag te gaan en gisteren hebben we haar kunnen laten zien dat een overleg met ons ook nog eens heel gezellig is!

Succes en welkom, lieve Yaiza!

Je collega's van Team Tifosi


 
Friends for War Child
Als Friend van War Child kreeg ik een aantal weken geleden een uitnodiging om bij de live show 'Friends for War Child' aanwezig te zijn. Het was de eerste keer dat War Child een TV-opname live ging uitzenden en ik meldde mij hiervoor aan. Samen met een vriendin vertrok ik op woensdag 10 juni naar Lelystad waar de opnames hiervoor zouden plaatsvinden in het sfeervolle en knusse Angora Theater.
 
De presentatie van deze avond lag in handen van Tooske Ragas, Nelleke van der Krogt en Marco.
Marco was zichtbaar zenuwachtig maar wat deed hij dit ongelofelijk goed!
Voor deze speciale uitzending was Marco samen met Jada afgereisd naar Libanon ook Nelleke ging hiervoor naar Libanon maar naar een ander gedeelte, het contrast in dit land is hierdoor ook heel duidelijk zichtbaar. Tooske en Dotan gingen afzonderlijk van elkaar naar Columbia en maakten hier ook een heel indrukwekkende reportage over.
 
De verhalen die deze avond voorbij kwamen waren dan ook zeer indrukwekkend en dan in combinatie met de liedjes die hierbij gezongen werden, door oa. Marco samen met Jada, maakte dat de zaal muisstil was. Ali B en Glen Faria verzorgen de livemuziek bij het item van Nelleke van der Krogt en maakten dan ook heel veel indruk met het door Ali-B zelf geschreven nummer ‘Mama’.
 
De uitzending Friends for Warchild was dan ook een groot succes en heeft dan ook heel veel nieuwe Friends opgeleverd. Na deze uitzending kunnen er namelijk weer 8317 kinderen extra geholpen worden, geweldig! Maar eigenlijk hoort een kind helemaal niet in een oorlog thuis want tenslotte vragen zij er niet om, om dagelijks in angst te leven, zij moeten kunnen spelen, gewoon kind kunnen zijn. Ben je nog geen Friend maar wil je dat toch wel heel graag dat kan natuurlijk altijd, twijfel dan niet langer en meld je hier aan!
 
Mocht je de uitzending niet hebben kunnen bekijken of wil je hem nog eens terug zien dan kan je dat via deze link bekijken.
 
Deze avond heeft heel veel indruk op mij gemaakt en ben blij dat er weer zoveel kinderen geholpen kunnen worden alhoewel dit er altijd meer kunnen zijn.
 
Ik ben Friend van War Child, jij ook?
 
Groetjes ook van mijn collega’s,
 
Bianca
"Wat is mijn naam
Ben ik iets, ben ik niets, ben ik iemand of niemand meer"