Welkom bij de Tifosi!
                                                 
Tifosi di Marco Borsato is de officiële fanclub van Marco Borsato. Sinds 1994 ben ik voorzitter van deze fanclub en tegenwoordig run ik het dagelijks bestuur hiervan samen
met Bianca den Harder, Diana Verschoor, Kimberley Vaessen en Yaiza Kessels. Verder horen bij dit team Corine, Eric, Esther, HillieImke, Lunarda, Marja, en Martine op wie ik altijd kan rekenen.

Op deze weblog lees je hoe het achter de schermen van de fanclub gaat. Een kijkje in de keuken dus! Bevalt een recept je? Laat dan gerust een berichtje achter!

Groetjes,

Nathalie Thielen
Tifosi di Marco Borsato!
Mailen? *klik*!Lid worden van de fanclub?
* 2x per jaar de Tifosi ontvangen op a4 formaat!
* Voorrang kaartverkoop stadionconcerten
* Een eigen Borsatoweblog
* Een eigen Tifosi ledenpas
* Marco op de fanclubdag ontmoeten?


Word dan nu lid van de Fanclub!
Kijk op onze website voor meer informatie.
 

Voor altijd in ons hart

Bianca Heemskerk (heartbounce)

3 juli 1972 - 18 juli 2013 
Twitter - TifosidiMarco
Volg mij!
Bezoekers
Op dit moment zijn er 3 fans ;
en 3 gast fans .
Nieuws van Marco
Zie ik jou bij De Vrienden van Amstel Live! in Ahoy Rotterdam fanclub? Groetjes, Marco
Tifosi's nabestellen!
Ben je op zoek naar één of meerdere oudere Tifosi's om je verzameling aan te vullen?Wij hebben nog diverse nummers op voorraad, klik op het plaatje voor een overzicht!

Zoeken
Merchandise shop
E-mail alert
Foto album
Tifosi Tripje 2012
Klokje
Wij zijn ook te vinden op:
    
Niet vergeten!
2 januari (1969)
Lunarda Thomas

4 januari (1970)
Edwin de Groot

10 januari (1990)
Marieke Dollekamp

21 januari (1975)
Diana Verschoor

23 januari (1962)
Sandra Sahupala

1 februari (1969)
Nathalie Thielen

11 februari(1970)
Esther  Dekker

1 maart (1973)
Bianca den Harder

5 maart (1973)
Corine (Moderator)

16 maart (1973)
Hillie Hop

1 april (1956)
Kees ten Dam

14 april (1984)
Yaiza Kessels (Moderator)

16 juli (1981)
Arno Schlijper

16 augustus (1981)
Eric Bus

22 augustus (1955)
Ton Dijkman

17 september (1988)
Kimberley Vaessen

23 september (2001)
Senna Borsato

30 september (1968)
Eric van de Bovenkamp

3 oktober (1982)
Tamara van Wijk

7 oktober (1986)
Martine Westerlaken

26 oktober (1973)
Imke (Moderator)

Arnold van Dongen
2 november (1964)

29 november (1964)
Giovanni Caminita

30 november (1998)
Luca Borsato

3 december (2002)
Jada Borsato

6 december (1968)
John Ewbank

6 december (1965)
Marja (Moderator)

9 december (1967)
Armando Borsato

10 december (1967)
Leontine Borsato

11 december (1973)
Lodewijk van Gorp

21 december (1966)
Marco Borsato
Mijn laatste reacties
Wat ontzettend lief dat...
19:46, 18 jan 2017
Je bent altijd zo attent...
19:44, 18 jan 2017
Hoe leuk is dat Miriam!...
19:41, 18 jan 2017
Wat jammer dat de...
09:25, 17 jan 2017
Super goed gedaan,...
09:20, 17 jan 2017
Dat ziet er mooi uit...
09:16, 17 jan 2017
Namens ons hele team van...
09:14, 17 jan 2017
Namens ons hele team van...
09:10, 17 jan 2017
Altijd die stomme kilo's!...
09:48, 12 jan 2017
Dat wordt echt genieten...
09:46, 12 jan 2017
Diana is jarig!

Wat moet je nou over een jarige Diana zeggen zonder dat het direct lijkt op een liefdesverklaring, haha! Want dat Diana jarig is, maar ook nog eens intens lief, dat kan denk ik niemand betwisten! 

Diana ken ik al heel wat jaren en het kennen is in de loop der jaren uitgegroeid naar een echte vriendschap. Diana is altijd in voor een uitje, vindt het heerlijk om spontaan in een auto te springen, houdt enorm van lachen en gezelligheid, maar is ook altijd in voor een gekke actie. Wat extra mooi is aan Diana is dat ze altijd aan anderen denkt. Ook als het bij haar thuis niet zo lekker gaat vraagt ze altijd naar jou en hoe het met jou gaat. Niet uit beleefdheid, maar uit oprechte interesse. Die tijd neemt ze gewoon, ondanks dat ze enorm druk is met haar baan, haar gezin en het werken voor de fanclub. Diana doet heel veel alleen is lang niet altijd alles zichtbaar, maar de grootste taak die ze voor haar rekening neemt is toch wel de ledenadministratie en dat is me een klus hoor! Diana lijkt het gewoon allemaal even te doen en daarnaast ook nog eens voor vrienden en familie klaar te staan. Diana is altijd positief, ziet ook van minder leuke dingen toch de zonnige kant in en is gewoon een fantastisch mens! Eentje om van te houden en dat doe ik dan ook zeker. Dat het voor mijn collega’s van de fanclub net zo geldt, daar durf ik mijn handen voor in het vuur te steken!

Lieve Diaantje, gefeliciteerd met je verjaardag! wij hopen dat je een heerlijke dag hebt en in dat zonnetje gezet wordt dat je zo verdient.

Namens al je collega’s een dikke verjaardagszoen!
Esther

Heb jij de Tifosi al?
Waarschijnlijk keek je al reikhalzend uit naar de dag dat de Tifosi weer op de deurmat zou belanden en afgelopen weekend was het dan zover! Met een plof belandde bij de meeste van onze leden met een volledig lidmaatschap, de Tifosi op de deurmat of misschien griste je hem wel ongeduldig uit de handen van de nietsvermoedende postbode, haha. Deze nieuwe editie van ons 56 pagina’s tellende glossy magazine ziet er weer prachtig uit! Alleen die foto's op de cover en achterkant al, daar blijf je toch naar staren?! Ook deze keer staat er natuurlijk weer heel veel Marco in, maar ook komen er fans aan het woord. Zo neemt Rebecca ons mee terug naar dat heerlijke weekend in oktober, waarin de Borsato Bingo en de Fanclubdag plaatsvonden en vertelt Mariska Over ons enthousiast over haar fan zijn.
Daarnaast staan er nog meer leuke interviews en verhalen in. Zo mocht Lisanne Maasland Marco eens flink aan de tand voelen over allerlei onderwerpen in een uitgebreid interview en vertelt Sjors van der Panne ons hoe het met hem gaat sinds hij deelnam aan de vijfde editie van The Voice of Holland. Ook krijgen we van Esther Hart, Marco’s Vocal Coach, een kijkje in de keuken van haar beroep.
Natuurlijk staan ook al jullie felicitaties voor Marco’s vijftigste verjaardag er in en nog heel veel meer. Reden genoeg om even je agenda te blocken, een bordje niet storen op de deur te hangen en je met een vers bakje koffie of thee  je in je luie stoel te nestelen om te genieten van dit heerlijke leesvoer.

En wat ook heel belangrijk is, jullie gloednieuwe, super coole ledenpas zit er ook bij! Deze moet je vooral heel goed opbergen, want deze ledenpas heeft leuke voordelen. Zo is er de mogelijkheid op vertoon van je ledenpas eerder naar binnen te mogen bij concerten, maar ook is er elke drie maanden een leuke prijs te winnen met de eindcijfers van je lidmaatschapnummer die op je pas vermeld staat.
 
We zijn natuurlijk ontzettend benieuwd of jullie de Tifosi al helemaal van voor naar achteren uitgeplozen hebben, of misschien alleen nog maar doorgebladerd, omdat je hem wilt bewaren voor een ander moment. We zouden het dan ook heel leuk vinden als jullie in een logje met ons willen delen wat jullie er van vonden en waar en op welk moment jullie je Tifosi het liefst lezen?
 
Op Social Media hebben we al heel veel leuke, enthousiaste reacties op deze Tifosi gelezen en hier worden wij heel erg blij van. Dank jullie wel voor het delen! Maar ook Marco stak zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken en postte een heel lief bericht op instagramGroetjes Hillie, ook namens mijn collega’s van Team Tifosi

 
 
Gefelicitaart!
Allereerst willen wij jullie natuurlijk allemaal een ontzettend mooi en vooral gezond 2017 wensen. Dat al jullie wensen uit mogen komen! We hopen dat jullie allemaal genoten hebben van deze feestdagen met iedereen die je lief is.

Zoals jullie misschien wel weten hadden wij een weekje vrij maar stiekem kunnen wij natuurlijk helemaal niet zonder een weekje fanclub. We hebben dan ook in de vakantie de verjaardagslogjes aan Marco allemaal doorgelezen. En wat waren er veel die voor Marco een felicitatie logje hebben geschreven! Echt super leuk, de weblog ontplofte bijna op 21 december om 00.00 uur! Ook Marco heeft de logjes met heel veel plezier gelezen.

In ons logje van 23 november waarin wij de oproep deden om Marco te feliciteren, vermeldde wij jullie dat er voor de meest leuke, originele log een prijsje te winnen was.
De log die het er meest uitsprong was de Felicitatie log van Flupenfloor. Wil je haar super leuke logje terug lezen klik dan hier!
Wat heb je er een hoop werk van gemaakt en Marco moest echt keihard lachen om de soms hilarische foto's! Super leuk gedaan!

Petra van harte gefeliciteerd met je prijs en bij een winnaar hoort natuurlijk TAART! En weet je, die taart wordt morgen dan ook gewoon bij jou thuis bezorgd! Geniet van de overheerlijke taart, denk aan ons als je een hapje neemt, haha!

Iedereen die mee heeft gedaan, super bedankt namens ons allemaal en natuurlijk ook namens de jarige job zelf!


Liefs,

Imke en
Team Tifosi

 
Lunarda is JARIG!


Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen of wij halen de slingers al weer uit de kast voor het volgende feestje. Vandaag is namelijk onze lieve, stralende, altijd goedgemutste collega Lunarda jarig.
Lunarda heeft zich binnen ons team door haar kwaliteiten echt onmisbaar gemaakt. Eén van haar taken binnen ons team is die van hoofd social media en die taak is haar op het lijf geschreven. Ze heeft een neus voor nieuwtjes en is een kei in het speuren naar belangrijke informatie om te delen. Daarnaast is ze heel creatief en bedenkt de leukste ideëen en vragen die we dan weer kunnen gebruiken voor de Tifosi of de prijsvragen in de vakanties.
We kunnen dan ook altijd een beroep op haar doen. Maar vandaag mag ze maar één ding doen en dat is alles even loslaten en heerlijk genieten van haar verjaardag.Lieve Lunarda, namens het hele team wensen we jou een heerlijke dag en een heel mooi, liefdevol nieuw levensjaar toe met je gezin.
 
Veel liefs,
Bianca, Corine, Diana, Eric, Esther, Hillie, Imke, Kimberley, Marja, Martine, Nathalie en Yaiza


 
50 weetjes over Marco
Dat Marco vandaag 50 jaar is geworden is natuurlijk niemand ontgaan. Zo leuk ook om al die lieve, hartelijke, originele felicitaties online te zien springen op Social Media en de logjes. 

Maar dat we gedurende de dag in totaal 50 weetjes over Marco hebben gedeeld op Twitter hebben jullie misschien niet allemaal meegekregen. Daarom zetten we ze hier allemaal graag even voor jullie op een rijtje. Want dit soort leuke feitjes willen we jullie natuurlijk niet onthouden. 
 
Wist je dat Marco...

… zijn lievelingskleur niet 'Rood' maar blauw is? 
 … onderscheiden is als Officier in de Orde van Oranje Nassau? 
 … zijn lievelingsgetal 22 is? 
 … tussen Leontine en HKH Koningin Máxima zat tijdens de Première van de film 'Wit Licht’? 
… houdt van schoffelen, snoeien en hout versnipperen? 
 … fan is… van zijn fans?  
… in totaal bijna 1,7 miljoen volgers op zijn Social Media heeft? 
 … ruim 8 miljoen albums heeft verkocht? 
 … meer houdt van hartig dan van zoet? 
 … 500 duiken moest maken voor hij zijn oh zo gewenste Mantarog zag?  

 
… maar liefst 14 Edisons heeft? … maar liefst 14 Edisons heeft? V
 … zijn eerste Gouden Plaat als producer kreeg voor de single ‘Magic’ van O’G3NE? V
 … de enige artiest is met een TMF Award 'Beste Zanger Nationaal’?
 … hij van deze TMF Award alle 14 uitgereikte exemplaren bezit?
 … meer dan de helft van zijn leven al zanger is?
 … zijn koffie het liefste drinkt met een half zoetje en veel poedermelk?
 … een enorme gadgetfreak is?
 … 'Ik Leef Niet Meer Voor Jou' ooit eens als ballad gezongen heeft bij ‘Evers Staat Op’?
 … zijn album 'De Waarheid' goed was voor 7x platina en het beste verkochte album was in 1997?
 … ooit een geur-dj mee op tournee heeft genomen?
 

…. een supporter is van de voetbalclub AZ?
 … een echt ochtendmens is?
 … al 18 jaar ambassadeur is van War Child?
 … vroeger zelf ook gevoetbald heeft en geen onverdienstelijke keeper was?
 … midden in de nacht wakker gemaakt mag worden voor sushi en dit ook eens gebeurd is?
 … de allereerste artiest is die in de Ziggodome heeft opgetreden?
 … al lange tijd bezig is met zijn passie voor fotografie en dat in 2009 zijn foto's van kindsoldaten al eens in de LINDA stonden?
 … een keer per ongeluk tandpasta op zijn gezicht heeft gesmeerd in plaats van scheerschuim?
 … gedurende zijn carrière in totaal al 74 weken op de nummer 1 positie van de Nederlandse hitlijsten heeft gestaan?
 … zijn eerste nummer 1 hit in België ‘Lopen Op Het Water’ was?
 … zijn 'Rood' in 2006 in België de bestverkochte single van dat jaar was?
 

… in de Top 2000 van 2015 met maar liefst 18 nummers in de lijst stond waar dat in 1999 nog met 6 nummers was?
 … zijn DVD ‘Zien’ de bestverkochte DVD In Nederland in 2004 was?
 … zijn live-DVD van ‘Symphonica in Rosso’ de bestverkochte DVD van zowel 2006 als 2007 is?
 … vier keer van niets op nummer 1 binnen is gekomen?
 … Marco in 2006 maar liefst 10 SIR-shows gaf en dat dit betekent dat 1 op de 50 Nederlanders destijds de show in het GelreDome bezocht?
 … van oorsprong kok is, maar het Leontine is die thuis de meest lekkere gerechten bereidt?
 … inmiddels een eigen fotostudio bezit?
 … zijn beste eigenschap niet 'geduld' is? 
…  in 2011 de bijzondere Majoor Boshardt Prijs ontving?
 … nog voor het album ‘Duizend Spiegels’ uitkwam hij uit handen van
Humberto Tan al een platina plaat voor dit album mocht ontvangen?
 

…vroeger flink verlegen was en als jongetje geen ambitie had om beroemd te worden?
 … zijn favoriete quote: ‘If you think you can, you can. If you think you can’t, you’re right.’ is?
 … maar liefst zes keer als coach bij The Voice of Holland en The Voice Kids heeft gewonnen?
 … zich het meest druk maakt om kinderleed?
 … zijn favoriete film ‘La Vita è Bella’ is? 
… zijn favoriete restaurant Cipriano in Venetië is?
 … als je hem zou vragen welk topmodel hij graag zou willen fotograferen, dat dan de naam van Doutzen Kroes als eerste over zijn lippen rolt?
 … zijn single 'Muziek' voor het eerst liet horen op de Fanclubdag in 2013?
 …  als één van zijn grootste wensen heeft dat er meer begrip zal zijn voor culturele verschillen?

Liefs Team Tifosi
  
Gefeliciteerd Marco!

Vanaf vandaag weet Marco waar Abraham de mosterd vandaan haalt want hij heeft de bijzondere leeftijd van 50 jaar bereikt! En voor iemand die graag kookt is dat hartstikke handig natuurlijk. Of Marco deze dag in de keuken zal staan betwijfelen we, want hij zal bedolven worden onder de felicitaties van zijn dierbare gezin, familieleden, vrienden en zijn trouwe fans uiteraard. 
Marco heeft in de loop der jaren niets aan kracht ingeboet, dus hij kan zich zonder gene in het feestgewoel storten!
Lieve Marco, namens ons allemaal, een hele fijne verjaardag gewenst, een mooi nieuw, gezond en muzikaal levensjaar en dat al je dromen mogen uitkomen 
Liefs van ons allemaal!


Team Tifosi

Moderators voortaan Support

Jahoor, je leest het goed! De weblog van de Moderators heeft sinds vorige week een nieuwe naam, en heet voortaan Support! op de weblog van Support wordt al heel duidelijk uitgelegd waarom de oude en voor velen heel vertrouwde naam nu ineens veranderd is. Maar heb je dit nu nog niet gelezen of lees je dit nu voor het eerst, kijk dan even op de weblog van Support, dan wordt het je snel helemaal duidelijk.

Voor de weblog van de fanclub verandert er helemaal niets, hier blijven we jullie gewoon lekker bijkletsen en informeren over het reilen en zeilen binnen de fanclub, of er in 2017 misschien weer een workshop wordt georganiseerd of over de volgende fanclubdag maar... dit is natuurlijk ook the place to be omtrent al het nieuws rondom Marco!!

Kortom alles lekker vertrouwd! We hopen jullie volgend jaar dan ook weer veel leuk nieuws te kunnen brengen!

Groetjes
Team Tifosi

Onze collega Marja is jarig!
Vandaag vieren wij de verjaardag van onze lieve collega Marja die tevens ook mijn beste vriendin is!

Jullie zullen het niet geloven maar ze wordt toch echt 51 jaar vandaag! Ik weet niet hoe ze het doet maar ze ziet er zeker niet uit als een 51 jarige vrouw. Ja ze heeft een leesbril maar dat is ook alles 
Marja heeft een druk sociaal leventje met haar mooie gezin, haar werk als administratief medewerkster op een lagere school en natuurlijk haar allerleukste vrijwilligersbaan binnen ons mooie team! Naast al haar werk is Marja ook fanatiek in de sportschool en viert ze natuurlijk carnaval in het gezellige Brabant! Als ze wel even tijd over heeft leest ze graag een goed boek en gaat ze graag op vakantie naar het prachtige Italië.

Vandaag krijgt ze even vrij van ons, want Marja zit in vele werkgroepen en is altijd bereid om te helpen. Zo zit Marja in de werkgroep Nieuwsbrief die elke maand bij jullie binnenkomt, ze maakt de mooiste headers voor de werkgroep Moderators, ze controleert vele teksten voor de werkgroep Tifosi, want als je twijfelt over een d of een t dan mag je altijd Marja haar vakkundig advies vragen. In de sociale media werkgroep is Marja de ster in het maken van de Twitter berichtjes, zij weet alles binnen het haalbaar tekens zo goed samen te vatten dat wij daar vaak niks aan toe te voegen hebben. Ook is zij actief in de werkgroep Weblog waar ze vaak leuke logjes schrijft, kortom Marja is zeer breed inzetbaar en zal altijd helpen wanneer zij kan.
Marja is een zeer fijne collega met een heel mooi groot hart. Zij heeft engelengeduld en altijd een luisterend oor maar ook zeker altijd goed advies, ook als ze het niet met je eens is zal ze dit op een leuke manier aan je vertellen. In mijn ogen ben je dan een topvriendin en een topcollega!

Lieve Marja, geniet van deze mooie dag, laat je maar extra verwennen door je lieve mannetje en je kinderen!

Een hele dikke verjaardags kus namens Team Tifosi en van mij eentje extra natuurlijk.

Liefs Imke


 
Feest!!!
December is elk jaar een feestmaand, maar dit jaar net iets meer! Onze Marco bereikt op 21 december de mooie leeftijd van 50 jaar! Jaaaaaa echt waar hij wordt 50! Dit willen wij natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan!

Hoe leuk zou het zijn als er op 21 december zo rond 00.00 uur heel veel felicitatie-logjes online zouden komen waarin we met zijn allen Marco feliciteren met zijn 50ste verjaardag?! En omdat het die dag ook voor ons feest is zal het allerleukste, creatiefste logje beloond worden met een prijs. Wat deze prijs zal zijn houden we natuurlijk nog even geheim! Je logje kun je al heel makkelijk van te voren schrijven en klaar zetten in het beheer en als je je logje de titel 'Gefeliciteerd Marco' geeft kunnen wij hem heel makkelijk terug vinden! Wij zijn erg benieuwd hoe feestelijk de weblog er dan uit zal zien met al die felicitatie-logjes. Jullie doen vast allemaal gezellig mee!

Bij een verjaardag hoort natuurlijk ook een cadeau en omdat Marco dit jaar 50 jaar wordt, krijgen we nog meer vragen over een cadeau dan eerdere jaren. Daarom lijkt het ons extra leuk om samen met de leden van de fanclub een bijzonder cadeau aan Marco te geven. Hoewel we op dit moment nog druk aan het brainstormen zijn over wat we willen gaan geven, willen we wel alvast een beroep op jullie doen. Vind jij het leuk om mee te doen aan een gezamenlijk cadeau en wil jij hier ook graag een financiële bijdrage aan leveren, dan kan je jouw bedrag overmaken naar rekeningnummer:
NL 74 RABO 0157861082
t.n.v. Nathalie Thielen, Almere
onder vermelding van Cadeau Marco en je eigen naam (voor op de kaart)


Hoe groot het bedrag is wat je wilt geven, is volledig aan jou. Jij bepaalt zelf wat je wilt en kunt missen, wij zijn met elke euro blij! Wel willen we je vragen dit dan vóór 10 december te doen, zodat we op zoek kunnen naar een mooi cadeau, passend binnen het gekregen budget! Uiteraard zullen we jullie laten weten wat het cadeau is en hoe blij Marco met het cadeau is!

Ondanks het digitale tijdperk is een felicitatie via de ouderwetse manier natuurlijk ook nog extra leuk en onze ervaring is dat jullie het ook erg leuk vinden om een kaartje per post te sturen. We zouden het dan ook geweldig vinden als Marco, naast alle felicitaties op Social Media en de logjes, bedolven zou worden onder de verjaardagspost via de brievenbus. Vind jij dat ook een leuk idee, dan kan je een kaartje sturen naar onderstaand adres.
Tifosi di Marco Borsato
t.a.v. Marco Borsato 50 jaar!
Postbus 60033
1320 AA Almere

Wanneer je zorgt dat je verjaardagspost voor 15 december bij ons binnen is dan zorgen wij dat het op tijd bij Marco terecht komt! 
 
Wij gaan verder met alle voorbereidingen voor een mooi feestje voor Abraham en alvast namens ons allemaal super bedankt voor het mede mogelijk maken van dit alles!

Liefs, Team Tifosi

 
Heerlijke High Tea!
Zondag 20 november was een zondag waar ik, en velen met mij, reikhalzend naar uit keek. Varen met Marco stond er in de agenda en hoewel mijn gezin en ik met ons eigen bootje heel de zomer op het water zitten krijg ik er nooit genoeg van. Ik hou van varen én van Marco dus die combinatie is natuurlijk perfect!

Toen werd het vrijdag en viel er een mail van Nathalie in de mailbox bij iedereen die deel zou nemen aan deze vaartocht. Het is dat Nathalie het allemaal zo heerlijk kan schrijven maar heel zachtjes in mijn achterhoofd hoorde ik de monotone stem van Piet Paulusma het weerbericht voorlezen. Het BBQ-weer kreeg een -1, bikinitijd was het zeker niet en het varen? Dat kreeg een dikke vette nul! Zelfs de kapitein van de gehuurde boot durfde het niet aan met de weersvoorspellingen voor deze zondag en zo werd besloten die boat erin te houden, maar werd het een high tea in het BoatHouse. Het BoatHouse is een fantastische locatie die ook nog eens aan het water ligt en met het onstuimige weer alleen maar een prachtig plaatje geeft. Hoe erg ik ook van varen hou, het was een superalternatief en hé, Marco was er tenslotte ook!

Buiten zorgde het onstuimige weer voor een prachtig plaatje, binnen was het echt het voorbeeld van het perfecte plaatje. Op tafel kwamen de heerlijkste hapjes, mini-sandwiches met zalm en carpaccio, heerlijke sauzijzenbroodjes, wraps en nog veel meer heerlijkheden schoven voorbij. Al zag ik ook veel blikken richting Marco hoor, die volgens mij net zo als heerlijk hapje werd gezien. ;-)
Zodra Marco zag dat de open haard aan was kon hij het niet laten een paar blokken extra op het vuur te gooien. Het was al warm, maar hij nu werd het helemaal warm, haha! Of hij er spijt van kreeg, dat weet ik eigenlijk niet. Wel dat ik hem een paar keer heb horen zeggen dat het warm was. 

Wat ontzettend leuk is om te zien op zo’n dag is eerst de wat gespannen gezichten en rode koontjes voor Marco binnenkomt. Zodra Marco er dan is, zijn blije ‘Hallo allemaal!’ door de zaal roept en ontspannen overal mensen begroet en een praatje maakt valt die spanning weg. Dan hoor je ineens overal lachen, verstommen de gesprekken veel minder en is het net of je met een grote vriendengroep gezellig aan de high tea zit. En eigenlijk is dat ook wel zo, het mooie is iedere keer weer te zien hoe Marco en zijn muziek mensen verbindt en voor heel veel vriendschappen zorgt. Dat er mensen, die elkaar niet eens goed kennen, bij elkaar aan tafel zitten en de leukste gesprekken kunnen voeren, veel kunnen lachen en zo weer nieuwe contacten opdoen. Dat is zo bijzonder om te zien! En daartussen door loopt de man die dit alles teweeg heeft gebracht, Marco!

Ik heb Marco zien lachen met de winnaars, zien troosten en signeren. Er werden selfies gemaakt en kleine Sanne van Mariska Over stal Marco zijn hart met haar fotoboekje. Ze had zo de smaak te pakken dat ze op haar dooie akkertje bij Marco op schoot klom en even later met een heel bijzondere vraag kwam. Deze kleine dame is een waar snelheidsduiveltje, maar dat zit in haar bloed. “Marco”, zei ze heel serieus, “ik wil met jou in de Porsche rijden!”. Hoe heerlijk is het als je dat gewoon kunt vragen en Marco dan ook zegt: “Dat gaan we een keertje doen!”. Ik denk dat iedereen van ons die hiervan getuige was eigenlijk dezelfde vraag wel wilde stellen, maar vooral hetzelfde antwoord wilde horen! Haha!

Op Social Media is de mannequin challenge een enorme hit en wij wilden als fanclub gaan proberen die mannequin challenge ook te doen. Iedereen kreeg van Nathalie een taak en wat hebben we gelachen. Marco zat aan onze tafel en onze taak was hem van alles aan te bieden, elkaar weg te duwen, maar dan zonder te bewegen, en Marco moest daar dan zitten, met alle lekkere hapjes die hem bijna in het gezicht werden geduwd. Probeer dan maar eens doodstil te zitten! Nooit geweten dat je het van twee minuten stil zitten zo bloedheet kunt krijgen! Kimberley stond naast Marco en hield een sandwich vlak voor zijn mond. Draakje als ze is maakte ze, wanneer de camera niet in de buurt was, er steeds een kleine zwiepende beweging mee naar Marco zijn mond. En dan mag je niet lachen, ook niet als je ziet hoe Marco zijn mondhoeken naar boven beginnen te bewegen en hij zijn gezicht wanhopig in bedwang probeert te houden. Dat het Nathalie lukte onze mannequin challenge binnen slechts twee pogingen tot een te gek eindresultaat te brengen, dat is wel haar verdienste. Mij liepen de druppels bijna van mijn rug af! Het resultaat van onze mannequin challenge kun je hieronder zien!

Op een middag als dit is er iets dat er natuurlijk bij hoort, foto’s met Marco! Blosjes werden nog even weggepoetst, ook bij mensen die dat helemaal niet wilden (sorry, Diana), hier en daar ging snel een hand door het haar, de lippenstift kwam nog even tevoorschijn en Marco nam ook hier weer alle tijd voor. Zo tof! Mariska heeft al eerder laten zien dat ze de meest prachtige plaatjes kan maken. Met haar foto’s zijn zoveel mensen al blij gemaakt, en ook deze zondagmiddag schoot ze weer prachtige plaatjes! Alle deelnemers aan de high tea hebben de foto’s al ontvangen en ik heb al heel wat profielfoto’s op social media zien veranderen dus dat de foto’s met open armen zijn ontvangen, dat is duidelijk!

Er werd veel gelachen, veel gesmikkeld, veel gekletst en Marco nam overal de tijd voor. Echt te gek dat hij ervoor kiest zijn vrije zondagmiddag met ons door te brengen en zo heel veel mensen blij maakt. Er is een ding dat heel stom is aan zo’n middag. Hoe het kan, ik snap het niet, maar een uur wordt ineens hooguit een kwartier en binnen no time vliegt de tijd voorbij. 

Aan alle gezichten die ik deze zondagmiddag heb gezien heb ik kunnen aflezen dat deze zondagmiddag een supertoffe was en dat eigenlijk iedereen, ook zonder hulp van die straffe wind, bijna naar huis vloog. Zo fijn dat wij hierbij mochten zijn!

Groetjes van het hele team!
Esther
 
"Mijn sterkte en mijn zwakte
Je krijgt ze allebei"