Welkom bij de Tifosi!
                                                 
Tifosi di Marco Borsato is de officiële fanclub van Marco Borsato. Sinds 1994 ben ik voorzitter van deze fanclub en tegenwoordig run ik het dagelijks bestuur hiervan samen
met Bianca den Harder, Diana Verschoor, Kimberley Vaessen en Yaiza Kessels. Verder horen bij dit team Corine, Eric, Esther, HillieImke, Lunarda, Marja, en Martine op wie ik altijd kan rekenen.

Op deze weblog lees je hoe het achter de schermen van de fanclub gaat. Een kijkje in de keuken dus! Bevalt een recept je? Laat dan gerust een berichtje achter!

Groetjes,

Nathalie Thielen
Tifosi di Marco Borsato!
Mailen? *klik*!



























Lid worden van de fanclub?
* 2x per jaar de Tifosi ontvangen op a4 formaat!
* Voorrang kaartverkoop stadionconcerten
* Een eigen Borsatoweblog
* Een eigen Tifosi ledenpas
* Marco op de fanclubdag ontmoeten?


Word dan nu lid van de Fanclub!
Kijk op onze website voor meer informatie.
 

Voor altijd in ons hart

Bianca Heemskerk (heartbounce)

3 juli 1972 - 18 juli 2013 
Twitter - TifosidiMarco
Volg mij!
Bezoekers
Op dit moment is er 1 fan ;
en 1 gast fan .
Nieuws van Marco
Hebben jullie ook zo'n zin in de bingo en de fanclubdag? Groetjes, Marco
Tifosi's nabestellen!
Ben je op zoek naar één of meerdere oudere Tifosi's om je verzameling aan te vullen?Wij hebben nog diverse nummers op voorraad, klik op het plaatje voor een overzicht!

Zoeken
Merchandise shop
E-mail alert
Foto album
Tifosi Tripje 2012
Klokje
Wij zijn ook te vinden op:
    
Niet vergeten!
2 januari (1969)
Lunarda Thomas

4 januari (1970)
Edwin de Groot

10 januari (1990)
Marieke Dollekamp

21 januari (1975)
Diana Verschoor

23 januari (1962)
Sandra Sahupala

1 februari (1969)
Nathalie Thielen

11 februari(1970)
Esther  Dekker

1 maart (1973)
Bianca den Harder

5 maart (1973)
Corine (Moderator)

16 maart (1973)
Hillie Hop

1 april (1956)
Kees ten Dam

14 april (1984)
Yaiza Kessels (Moderator)

16 juli (1981)
Arno Schlijper

16 augustus (1981)
Eric Bus

22 augustus (1955)
Ton Dijkman

17 september (1988)
Kimberley Vaessen

23 september (2001)
Senna Borsato

30 september (1968)
Eric van de Bovenkamp

3 oktober (1982)
Tamara van Wijk

7 oktober (1986)
Martine Westerlaken

26 oktober (1973)
Imke (Moderator)

Arnold van Dongen
2 november (1964)

29 november (1964)
Giovanni Caminita

30 november (1998)
Luca Borsato

3 december (2002)
Jada Borsato

6 december (1968)
John Ewbank

6 december (1965)
Marja (Moderator)

9 december (1967)
Armando Borsato

10 december (1967)
Leontine Borsato

11 december (1973)
Lodewijk van Gorp

21 december (1966)
Marco Borsato
Mijn laatste reacties
Spannend... Vrijwilligers FCD 2016!
Maanden hebben we er met het team naar toe gewerkt en de spanning begint een beetje op te lopen... want hoewel er al veel geregeld is, zijn we er nog niet!


De fanclub, bestaande uit 13 enthousiaste medewerkers, zal uiteraard deze dag diverse activiteiten begeleiden, maar we hebben nog meer vrijwilligers nodig die de mouwen opstropen. Er zijn uiteenlopende taken deze dag, maar voor elke taak geldt: handen uit de mouwen en beste beentje voor!
Jullie hebben je weer vol enthousiasme opgegeven, waarvoor ik jullie hartelijk wil bedanken. Geen stichting kan zonder vrijwilligers, dus we zijn blij dat we altijd in grote getale op jullie kunnen rekenen!

Ik heb een lijst van maar liefst 57 mensen die deze dag mogen helpen. Hierin zitten, naast de fanclubmedewerkers, ook mensen die al eerder geholpen hebben, maar ook hebben we veel mensen die nog nooit of anders een aantal jaar niet, vrijwilliger zijn geweest. Het is dus een gezonde mengeling van ervaren en minder ervaren mensen.
 
Aftellen naar het fanclubweekend!
Het komt nu toch wel heel dichtbij! Over veertien nachtjes is het eindelijk zover, en breekt wat ons betreft het allerleukste weekend van het jaar aan!
Achter de schermen wordt er nog keihard gewerkt door het hele team en door de 'werkgroep fanclubdag' nog net iets harder! De lootjes liggen allemaal geniet en wel, klaar, de enveloppen met daarin wel hele leuke prijzen zijn dichtgeplakt, de bingokaarten met de prachtige geluksloten worden met zorg en veel liefde ingepakt en zo zijn er nog vele klusjes die gedaan worden.

Hebben jullie je outfit al klaar hangen, de afspraak bij de kapper al gemaakt? Want stel je voor dat jouw wens nu eens uitkomt of dat Marco opeens met jou op de foto wilt? Dan wil je er natuurlijk opperbest uit zien!

Om alvast nog een beetje meer in de stemming te komen nemen wij jullie nog even mee terug naar de fanclubdag van vorig jaar. Als jullie deze beelden zien dan weten wij zeker dat iedereen die erbij was met een grote glimlach terug denkt aan dat geweldige weekend in het Hart van Holland te Nijkerk.
We hopen dat Hotel Zuiderduin het laatste weekend van oktober helemaal blauw/wit gaat kleuren en dat we er met z’n allen weer een fantastisch fanclubweekend van gaan maken!
Wij hebben er in ieder geval onwijs veel zin in en kapitein Marco met ons!



Ahoy,
Namens Team Tifosi
Martine is dertig!
Met dertien vrijwilligers die voor de fanclub werken en een wisseling van de wacht om de aantal jaar, heb ik al heel wat mensen in mijn team mogen verwelkomen die een positieve bijdrage aan de fanclub leveren. Maar zo af en toe zit er iemand tussen die veel meer is dan een medewerker, en dat geldt absoluut voor Martine!

Ze heeft ontzettend veel kwaliteiten, waar ik omdat ze dus ook nog gewoon een fulltime baan heeft, lang niet zo vaak gebruik van kan maken als ik zou willen, want dan kon ik het zelf tenminste wat rustiger aan doen, hihi.

Martine kan goed schrijven, heeft ongelofelijk veel humor, is handig in photoshop, bijzonder creatief en denkt altijd in oplossingen. Martine kan ook met iedereen door één deur, wat samenwerken met haar heel makkelijk maakt. 

Martine is een echte Weegschaal, vind beslissingen nemen en knopen doorhakken vaak lastig (daarin vullen we elkaar aan want ik vind dat niet moeilijk) maar kan om die reden ook altijd de twee kanten van een verhaal zien. Ze heeft een heel goed inlevingsvermogen, een groot hart waar plek is voor heel veel mensen, en kan ontzettend geduldig zijn op momenten waar een kleine ontploffing volkomen gerechtvaardigd is.
Martine is een vriendin om te koesteren en van te houden, en dat doe ik dan dus ook. Zowel binnen de fanclub als in mijn eigen leven, zal er altijd plek voor haar zijn.
En nu is ze jarig! Het is bijna niet te geloven, al zag ik het wel een beetje aankomen toen ze vorig jaar 29 werd, maar ze is dus gewoon 30 geworden. Dertig jaar! Wat een mijlpaal! 
Namens ons allemaal: Gefeliciteerd!
We wensen haar een geweldig feest toe! Op naar de veertig 

Liefs,

Nathalie en al mijn lieve collega's!

 
Kimberley is jarig!
17 september is het vandaag en dat betekent dat Kimberley vandaag haar verjaardag viert en ze met haar kersverse 28 jaar nog steeds de Benjamin van ons team is!

Als verpleegkundige op de Spoedeisende Hulp weet Kimberley alles van plotselinge ademnood, van een overslaand hart, knikkende knieën en klamme handjes. Kennis die ons binnen het team heel erg goed van pas komt, omdat we vaak meemaken dat onze leden hier spontaan last van krijgen op het moment dat Marco in de buurt is. ;-)
Kimberley is al vanaf klein meisje enorm fan van Marco en we vermoeden dan ook dat haar fan-zijn iets te maken heeft gehad voor de keuze van haar beroep. 
Eigenlijk is Kimberley gewoon een retestoere meid want dat haar beroep een pittig beroep is, dat staat vast! Hoe serieus haar werk ook is en hoe groot haar verantwoordelijkheid hierin, we betrappen Kim zelden op een slechte dag. Altijd is ze goedlachs, vrolijk en ziet ze, ondanks het leed dat ze op de SEH aantreft, vooral de zonnige kant van het leven. Af en toe kunnen we schateren van het lachen om Kimberley wanneer er weer een foto van Marco in onze groepsapp verschijnt en Kimberley meldt dat ze maar even gebruik moet gaan maken van alle reanimatie-apparatuur op het werk. We vragen ons eigenlijk af of ze daar ook gebruik van heeft gemaakt nadat Marco met een enorme lading knuffels voor patiëntjes bij Kimberley in het ziekenhuis verscheen.

Alle gekheid op een stethoscoop, als je zo positief in het leven staat als onze Kimberley dan kun je ervan uitgaan dat ze haar nieuwe levensjaar met net zoveel enthousiasme omarmt als ze dat de afgelopen jaren heeft gedaan.

Gefeliciteerd lieve Kimberley! We hopen dat je net zo blijft stralen in je komende levensjaar en vandaag natuurlijk een beetje extra!

Een dikke kus en veel liefs van ons allemaal!

Bianca | Corine | Diana | Eric | Esther | Hillie | Imke | Lunarda | Marco | Marja | Martine | Nathalie | Yaiza
Feestelijke oproep!

Zoals jullie wellicht weten vieren wij dit jaar een hele speciale verjaardag, want Marco hoopt dit jaar 50 jaar te worden. (Je zou het niet zeggen  

Dit kunnen we natuurlijk niet zomaar voorbij laten gaan. Het lijkt ons dan ook ontzettend leuk als Marco op vele verschillende manieren wordt gefeliciteerd met zijn verjaardag.

Zo willen wij graag handgeschreven felicitaties in de nieuwe Tifosi plaatsen die natuurlijk weer bomvol zal staan met allemaal mooie interviews, foto’s, een fanclubweekend verslag en natuurlijk dan ook de felicitaties voor Marco!

Geef toe, daarin mag jouw felicitatie toch niet ontbreken? Dus lijkt het jou  ook leuk om Marco op deze manier te feliciteren, doe dan snel mee en wie weet lees je jouw lieve, leuke of grappige felicitatie wel terug in de Tifosi. Om zoveel mogelijk van jullie mooie felicitatie wensen te kunnen plaatsen mogen het maximaal 3 zinnen zijn.

Belangrijk is wel dat je deze handgeschreven felicitatie duidelijk op een blanco a4 papier schrijft met een zwarte stift! Vermeld hierop je naam en de feliciaties die je Marco wenst. Maak hiervan een duidelijke foto of scan hem in en stuur hem voor 15 oktober naar:
info@borsato-fanclub.nl
Let op! Je foto of scan moet minimaal 1MB zijn. Is hij (veel) groter, stuur hem dan via WeTransfer. Niet zelf uitknippen, niet bewerken, niet verkleinen :-)

Dan maken wij er een feestelijke pagina van!

Liefs, namens Team Tifosi

 
Geweldig Strandfestival ZAND
Zaterdag 27 augustus was het dan eindelijk zover en reden Jolanda en ik richting het Almeerderstrand, waar we rond kwart over twaalf onze auto parkeerden op een parkeerterrein vlakbij het station. Na een flinke wandeling van een minuut of 20 belandden we in de rij voor de ingang. Het was mega druk, maar het zonnetje scheen heerlijk, we raakten aan de praat met andere wachtenden en voordat we het wisten was er een uur voorbij en liepen we het strand op. Het eerste optreden hadden we gemist, maar dat vonden we helemaal niet erg, er was er maar één (en zijn bandje) die we echt niet wilden missen,haha. Op de klanken van de muziek van Nielson baanden wij ons langs groepjes mensen op handdoeken een weg over het strand, richting het voorste vak. Overal stonden eettentjes, er was een insmeertent waar je je kon laten insmeren met zonnebrandcrème, fanatiekelingen waren aan het beach volleyballen en er stond een groot reuzenrad vlakbij het hoofdpodium. Er heerste een heerlijk ontspannen sfeertje en iedereen was in een uitgelaten zomerse stemming. We vonden een mooi plekje in het voorste vak in de hoek bij het podium, waar een heerlijk briesje voor verkoeling zorgde. Ons feestje kon beginnen. Lekker met de blote voetjes in het zand genieten van fijne muziek. Beter kon gewoon niet! Ergens tussen die 25.000 feestgangers waren ook mijn collega's Nathalie, Bianca, Martine en Kimberley, waarvan Kimberley pal achter mij stond in het voorste vak en ik Martine per toeval tegen kwam bij het eten halen. 
Na nog even heel sexy (ahum) gedanst te hebben op de muziek van Nielson was het de beurt aan Bløf, een band die ik heel graag eens live wilde horen en zien spelen. Nou met het horen ging het even heel erg mis, want er kwam me toch een herrie uit één van de geluidsboxen, wat je door merg en been ging. En nee, dat lag niet aan Bløf. Die box knalde er bijna uit en toen er ook nog enorm veel rook uit de box kwam stonden we toch even iets minder prettig op dat mooie plekje bij het hek. Gelukkig kwamen ze er snel bij met de brandblusser en werd de stekker er snel uit getrokken, probleem opgelost.
Tussen de optredens door werden we vermaakt met de muziek van de Originals, waarvoor je verzoekplaatjes kon opgeven die dan mogelijk werden gezongen. De middag vloog voorbij en voor dat we het wisten had Douwe Bob al opgetreden, hadden we staan springen bij Typhoon, waar ik overigens nog nooit van gehoord had en liet Guus Meeuwis ons dansen op ‘Mag Ik Dansen’. Nog veel meer bekende liedjes uit zijn repertoire kwamen voorbij en onder een stralend blauwe hemel schreeuwden we luidkeels mee met ‘Het Dondert En Het Bliksemt’, waarvan we natuurlijk hoopten dat het echte noodweer uit zou blijven.
Inmiddels was het kwart voor negen en duurde het nog maar een half uurtje voordat Marco zou komen. Dat moment voordat hij opkomt krijg ik toch altijd vlinders in mijn buik, BIJNA!!! Alle instrumenten van de band werden klaargezet, ondertussen zongen de Originals diverse verzoeknummers en ineens was er plotseling een flits in de lucht en een donder, waarna er een enorme warme, zomerse plensbui over ons heen kwam. Neeeee, niet nu!!! Onder grote hilariteit van mijn omstanders ging ik een gevecht aan met een regenponcho, eerst hoofd in armsgat, daarna capuchon aan voorkant en toen de bui voorbij was had ik hem eindelijk goed aan. Haha het leidde me in ieder geval af van het onweer dat in de verte zeer nadrukkelijk aanwezig was. Gelukkig trok de ellende van het onweer ons voorbij en was ik het heel snel weer vergeten toen ik de intro van ‘Muziek’ hoorde en niet veel later Marco op het podium verscheen, de hemel deed opklaren met ‘Branden Aan De Zon’ en het feest verder losbarstte. Zand tussen mijn tenen, zand overal, kletsnat van de regen, het deerde allemaal niet meer. Ik kon alleen nog maar heel blij zijn en genieten. Hier hadden we de hele dag op gewacht en wat was het gaaf! Marco bracht een energie mee en spetterde van het podium, wat een geweldige man is het toch! Zo leuk ook als hij je herkent in het publiek, zijn duim opsteekt, glimlacht of een blik van herkenning geeft. Hihi ik kijk dan altijd nog om me heen of dat nou wel echt naar mij was.
Ik blijf het ook zo bijzonder vinden hoe Marco je met zijn muziek van de ene emotie naar de andere kan brengen. Op het ene moment kunnen alle remmen los op een up tempo nummer zoals ‘Vrij Zijn’ om dan even later, met het kippenvel huizenhoog op je armen, een traantje weg te pinken bij ‘Kleine Oneindigheid’ en ‘Afscheid Nemen Bestaat Niet’. Jeroen van Koningsbrugge, die het festival samen met Lieke van Lexmond presenteerde, zong 'Wit Licht' met Marco in het achtergrondkoor. Haha wat was dat leuk om te zien, Marco stond daar zo te genieten, maar ik zie hem toch liever op de voorgrond.  Ook het duet 'Ik Zou Het Zo Weer Over Doen', dat Marco voor deze gelegenheid met Marieke zong, mocht niet ontbreken. Nog even heerlijk springen bij ‘Rood’, waarbij we bedolven werden onder een lading rode slingers. Ook 'Dochters', 'Margherita' en 'Wat Zou Je Doen' kwamen voorbij. Als laatste schalde ‘Binnen’ over het strand en toen de laatste klanken waren weggstorven knalde er een prachtig vuurwerk boven het water de lucht in. Man, man, wat een heerlijke afsluiting van een mooi feestje was dit! Dat ik genoten heb hoef ik vast niet meer te vertellen. Wat een dag, wat een avond!
Wil jij ook graag nog even (na)genieten van dit geweldige festival? NPO3 heeft op 27 en 31 augustus een samenvatting van deze dag uitgezonden, die je hier terug kan kijken.  
 

Liefs Hillie, Team Tifosi
De fanclubdag 2016 zit VOL!
Nog ongeveer acht weken te gaan en dan staat het allerleukste weekend van het jaar voor de deur. Jullie zijn vast al heel hard aan het aftellen. Op dit moment zijn wij nog heel druk met alle laatste voorbereidingen. Zo moeten er bijvoorbeeld nog lootjes aan elkaar worden geniet, enveloppen aan het touw geregen, toegangkaartjes verzendklaar gemaakt en noem maar op. Tijd zat nog toch? 

 

Net als in andere jaren was het ook dit jaar weer spannend of er wel voldoende interesse in een fanclubdag zou zijn en hoeveel kaarten er verkocht zouden gaan worden. Maar vanaf het eerste tipje van de sluier dat we oplichten was het enthousiasme van de fans gewekt en zodra de kaartjes in de verkoop gingen, vlogen ze als warme broodjes over de toonbank. Sterker nog, sommigen hadden het hotel al geboekt nog voordat ze de kaartjes voor de fanclubdag besteld hadden!
Hoewel we ons realiseren dat het voor diegene die om welke reden dan ook nog geen kaartje hadden gekocht een teleurstelling zal zijn, zijn wij heel blij dat we kunnen melden dat de Fanclubdag 2016 vol zit!
  

Zoals jullie eerder al hebben kunnen lezen, vindt de fanclubdag dit jaar plaats in Hotel Zuiderduin in Egmond aan Zee. Gelegen pal aan het strand in een nautische omgeving, met de Marine die deze mooie kust bewaakt. Een omgeving die natuurlijk helemaal past bij Marco en waar hij zich helemaal thuis voelt. En we willen zo’n sfeertje natuurlijk ook graag creëren tijdens de fanclubdag. De elementen nautisch/Marine/strand hebben we daarom samengevoegd en is het thema van de fanclubdag 2016!
 
Om het helemaal in stijl te doen, hebben we ook gekozen voor een dresscode.
Het lijkt ons heel erg leuk als jullie op 30 oktober allemaal in blauw/wit verschijnen!
 
Tot 30 oktober op de fanclubdag of misschien al wel een dag eerder op de Borsato Bingo? Wij hebben er zin in, jullie ook?



Team Tifosi

 
Hoera! Eric is Jarig!

Vandaag vieren wij feest, want onze leuke, grappige en enige mannelijke collega Eric wordt vandaag 35 jaar jong!
Hij is onze held op het gebied van alle technische vragen voor de fanclub en hij is een ster in photoshoppen! Loopt je computer vast? Kom je er niet uit met al die verschillende computer programma’s vraag het Eric en hij helpt je graag! Eric is een stille kracht in ons clubje maar van onschatbare waarde! Zonder hem zou de fanclubdag onder andere niet zo soepel verlopen. Alle beelden die deze dag vertoond worden zijn het mooie werk van Eric! En daar zijn we hem heel dankbaar voor. Dat hij het soms best zwaar heeft in onze groeps app met allemaal vrouwen dat is een feit dat waar is. Maar vandaag laten we je lekker met rust Eric! Deze dag mag je lekker gaan genieten en je vooral laten verwennen door je lieve vrouwen. Tamara en Marit lusten vast ook wel een stukje taart vandaag!

Lieve Eric, wij wensen je een hele fijne verjaardag toe en je weet een kroonjaar moet je extra vieren!

Een dikke felicitatie kus van ons allemaal,
Nathalie, Bianca, Diana, Esther, Kimberley, Lunarda, Martine, Yaiza, Hillie, Corine, Marja, Imke en uiteraard Marco! 

 
Werken voor de állerleukste FanClub van Nederland!
Vanaf het moment dat ‘Dromen Zijn Bedrog’ door de radio knalde ben ik fan! Hoeveel concerten ik de afgelopen jaren inmiddels heb bezocht weet ik eigenlijk niet meer. Maar dat ik alles rondom Marco op de voet volgde is zeker. Toen het digitale tijdperk alweer een tijdje zijn intrede had gedaan ontdekte ik ook de chatbox op Marco zijn site, in eerste instantie een beetje huiverig logde ik in. Chatboxen hadden voor mijn gevoel toch een negatief tintje maar deze chatbox was eigenlijk gewoon leuk, iedereen deelde daar dezelfde hobby en werd er over van alles en nog wat gekletst. Er waren ook momenten waarop Marco inlogde en dan was het een gekkenhuis in de box, maar o zo gezellig! Na een aantal maanden waarop ik geregeld in de chatbox te vinden was werd ik benaderd met de vraag of ik niet operator wilde worden. Een operator hield de boel in de gaten en daar waar mensen vervelend waren om welke reden dan ook werden ze erop aangesproken en kon je ze als operator verwijderen, zodat het gewoon gezellig bleef!
Hierdoor leerde ik heel veel mensen kennen en mocht ik ook voor het eerst als vrijwilliger helpen op de fanclubdag! Helaas hield de chatbox op te bestaan maar gelukkig hadden we de logjes nog waardoor je van elkaar op de hoogte bleef.



Inmiddels waren we alweer een aantal jaar verder en kwam daar ineens in september 2013 een audioberichtje binnen van Nathalie waarin ze vroeg of ik er wat voor voelde om het team (tijdelijk) te komen versterken daar ze handen te kort kwamen in aanloop naar de fanclubdag die in oktober zou plaatsvinden. Eerder had ik al eens aangeven best heel graag te willen helpen bij de leukste fanclub die er is, dus ik hoefde niet lang na te denken over mijn antwoord!
Nadat ik had “bewezen” dat ik gewillige handen heb ging mijn proeftijd over in vast dienstverband
In september maak ik dan ook alweer 3 jaar deel uit van een ontzettend leuk team met mensen waarbij Marco en zijn fans centraal staan en wij het voor iedereen ontzettend naar zijn/haar zin te maken. Iedereen binnen ons team heeft zo zijn eigen taken al helpen we elkaar waar mogelijk. Ik houd mij voornamelijk bezig met de mails die er dagelijks binnen komen voor Marco, en hier kennen we pieken en heel soms dalen in. Ten tijden van een concertreeks, een nieuw album of bij een aankondiging van een fanclubdag komen er soms wel honderden mails per dag binnen, soms moeten we met een aantal tegelijk alle zeilen bijzetten om ze te kunnen beantwoorden. Als er een kaartverkoop gaat starten dan weten we al dit gaat een gekkenhuis worden en zitten we op zulke dagen ook uren achter de computer om iedereen te kunnen voorzien van de juiste link voor de kaartverkoop. Gelukkig hoef ik ze niet alle dagen te beantwoorden en hebben we dit heel mooi opgedeeld zodat ik mij ook nog met andere taken bezig kan houden. Zo ben ik verantwoordelijk voor de Tifosi nieuwsbrief die elke maand bij de leden in de mailbox belandt maar help ik ook mee aan de Tifosi. Ook zorg ik ervoor dat de prijsvragen elke vakantie op de website staan en maak ik ook deel uit van de werkgroep Social Media en de werkgroep Borsato.nl. Eens in de zes weken reis ik ook af naar Almere waar we met het bestuur dan overleg hebben over van alles en nog wat en hoe leuk is het dan dat Marco ook wel eens aanschuift! Hele diverse maar vooral leuke taken, er is dan ook nog geen dag voorbij gegaan dat ik me verveel.


De afgelopen jaren heb ik dan ook heel veel mooie dingen mogen meemaken met en rondom Marco, de vrijwilligersetentjes, de vaartochtjes  maar wat er toch wel met kop en schouder boven uit steekt is dat Marco voor opnames van The Voice of Holland bij de Marine zou komen en de hele dag aan boord van de Zr.Ms. Karel Doorman zou zijn. En laat ik nou ook bij de Marine werken en zo mocht ik de hele dag aanwezig zijn bij deze opnames, dit was zo bijzonder en kijk hier dan ook nog steeds met een heel blij gevoel op terug!
Ondanks dat er heel veel tijd in de werkzaamheden van de fanclub gaat zitten zou ik het niet willen missen, ik haal er zo veel voldoening uit maar ook leer ik er zo ontzettend veel van.
Ik ben Nathalie dan ook nog steeds dankbaar voor het feit dat ze mij de audio heeft gestuurd en ik de kans heb gekregen om deel te mogen uitmaken van een fantastisch team met lieve mensen!

Liefs, Bianca
Werken voor de allerleukste fanclub van Nederland
Het is alweer 7,5 jaar geleden dat dat ene zinnetje mijn MSN binnenviel, het zinnetje waarin de vraag gesteld werd of ik het leuk zou vinden mijn eigen e-mailadres van de fanclub te krijgen. Dat het antwoord een volmondige 'ja' was, dat is de afgelopen jaren wel heel duidelijk geweest! 

In de jaren daarvoor liep de muziek van Marco al zo lang mee met me door mijn leven. Heel in het begin van zijn carrière trad Marco op op een feestje van mijn werk in Utrecht en dat was eigenlijk de eerste kennismaking. Bij onze verhuizing een paar jaar geleden, waarin ik alles weer eens door mijn handen liet gaan, kwam ik de single 'Dromen Zijn Bedrog' zelfs tegen. Eigenlijk wist ik niet eens meer dat ik die ooit gekocht had maar het zat er duidelijk al vroeg in bij me. Na het overlijden van mijn vader kreeg mijn moeder het destijds nieuwe album 'Marco' van een vriendin cadeau. 'Waarom Nou Jij' was zo treffend dat mijn moeder er niet naar kon luisteren en het album belandde bij mij waar het vaak geluisterd werd maar waarbij dat nummer steevast geskipt werd. En ook nu blijft het een nummer dat ik lastig vind. Nog voordat ik trouwde, voor 1995, bezocht ik de eerste concerten, niet vaak, maar wel met regelmaat. De Rijnhal in Arnhem met collega's, hoogzwanger van Thijs op de tribunes in De Kuip en het werd steeds een beetje vaker. Ik zat vaak op het forum, werd lid van de fanclub, leerde steeds meer mensen kennen, bezocht fanclubdagen en startte mijn eigen weblogje. En zo raakt het balletje aan het rollen! 



Toen ik startte bij de fanclub hadden we Borsato.nl, de Tifosi, de weblogjes en de niet aflatende stroom mail die er steeds weer binnen blijft komen. Alle social media van nu, die was er nog helemaal niet! Als ik nu terugkijk heeft alles zo'n enorme vlucht genomen en is het team zoveel meer uitgebreid. 

Mijn eerste taak voor de fanclub was een interview met Marco voor de Tifosi. Ik was heus niet zenuwachtig, heb me niet 80 keer omgekleed en heb ook helemaal niet 100 keer getwijfeld of mijn vragen wel goed genoeg waren. 😇 Maar toen waren daar Marco en Nathalie die grapjes maakten, me op mijn gemak stelden en ervoor zorgden dat het een superleuke en toch eigenlijk ook wel ontspannen middag werd. Ik mocht mee naar het naastgelegen zwembad waar de o zo geliefde introductieduik plaatsvond en waar ik zag hoe enthousiast Marco op iedereen reageert, voor iedereen de tijd nam en zelfs drijfnatte dames in zijn armen liet vliegen voor een foto. Ik had al een paar keer meegemaakt dat Marco na de concerten met mensen op de foto ging, maar zo ontspannen, spontaan en gemoedelijk als dit ging was te gek om zo voor het eerst mee te maken. Ik zag hoe leuk hij het zelf ook vond en hoe betrokken hij was en dat bracht voor mij absoluut het beetje meer! 

Ik heb zoveel mensen leren kennen, vrienden gemaakt waarvan ik kan zeggen dat het oprechte vrienden zijn. We zijn dan wel door (de muziek van) Marco bij elkaar gebracht maar Marco is niet wat ons samenhoudt en dat is er het bijzondere van. We zien elkaar regelmatig, hebben het superfijn en praten over zoveel meer dan Marco en zijn muziek. Dat je dat als extraatje mee kunt krijgen is toch wel echt een cadeautje want dat is natuurlijk helemaal niet je eerste uitgangspunt als je een artiest bewondert en lid wordt van zijn fanclub.  



Als je zolang voor de fanclub werkt komen er ook nog eens bijzondere dingen op je pad en dat zijn de herinneringen die ik koester. Er zijn er zoveel die direct of indirect met Marco te maken hebben. Mijn meisje dat 9 werd en voor haar verjaardag een kaartje van ons voor Antwerpen kreeg. Marco las dat op mijn log en nodigde haar als VIP uit. Dat koppie op die dag staat nog altijd diep in mijn geheugen gegrift. Op de vraag van Marco of ze 'net als mama ook ging staan' zei de, toen nog, kleine dame dat ze van mama moest zitten maar dat ze heel veel liever wilde gaan staan. Tsja..., ik had duidelijk niets meer in te brengen want ze stond, net als mama, stralend aan het hek! Zo zijn er nog ontelbare herinneringen waarvan scannen voor de diverse tours toch ook zeker mijn favoriete herinneringen zijn. Vaak samen met Diana naar de diverse zalen in het land, gierend van het lachen in de auto. Spontaan in Duitsland rijden terwijl je toch écht in Kerkrade moet zijn, een flightcase die een helling afrijdt in Antwerpen daarbij de tenen van Diana meenemend en de parasolvoet met water voor de Tifosivlag lancerend. En dan Marco die op ons af komt kuieren en vraagt of we het allemaal onder controle hebben en ondertussen de plas water van de parasolvoet mist en niet ziet dat Diana wat ongemakkelijk staat met haar zere tenen. Haha, goud!! Of die keer dat we alleen gingen scannen en om de drukte te vermijden onze auto in Abcoude zetten en vandaar de trein pakten. Als grapje zetten we onze auto op de plek van Marco maar daarvoor zijn we zwaar gestraft. Na het scannen gingen we naar huis om even later aan het verkeerde hek te staan omdat we met pech achter de vangrail stonden. Ruim nadat het concert was afgelopen waren wij pas thuis en nog kunnen we er vreselijk om lachen. Wat als we de auto níet op dat ene plekje hadden gezet?? 

In de loop van de jaren heb ik alle taken binnen de fanclub gedaan, van de ledenadministratie, de Tifosi, het beantwoorden van de mail, social media en Borsato.nl, het behoorde allemaal wel eens tot mijn takenpakket. Met de komst van alle social media werd het alleen maar meer want áls er een nieuwtje rond Marco is moeten juist wij daar toch als eerste induiken. Het team is inmiddels flink uitgebreid waardoor iedereen zijn eigen taken en zijn eigen werkgroepen heeft. En dat werkt goed en geeft meer rust. Voorheen hadden we een grote groepsapp waarin alles gedeeld werd en als er zoveel is, komen er ook zoveel berichtjes en worden dingen onduidelijk of mis je wel eens iets dat je niet moet of mag missen. Ik zit in de werkgroepen Borsato.nl, nieuwsbrief, de werkgroep Weblog en de werkgroep Tour. Van de laatste vind ik dat die snel maar weer actief mag worden. 😊 
Ik doe nu een stuk minder dan voorheen, ben ook meer gaan werken, en wat dat betreft zijn de diverse werkgroepen echt een uitkomst omdat je ook niet overal meer in betrokken hoeft te zijn. Bij het maken van een nieuwsbrief bijvoorbeeld bepalen we de onderwerpen en verdelen we met een deel van het team, de werkgroep, het schrijven van de stukjes. Iedereen binnen de werkgroep doet zijn deel en na het nodige corrigeerwerk belandt er iedere maand een prachtige nieuwsbrief in jullie digitale mailbox. In de werkgroep Borsato.nl proberen we Marco steeds weer te helpen met het up-to-date houden van zijn site. Er is daar zoveel op te vinden dat het voor hem onmogelijk is ieder stukje van bij te houden en daar komen wij om de hoek kijken. 

Wat ik ook na al die jaren werken voor de fanclub bijzonder blijf vinden, niet alleen zijn de fans heel betrokken bij Marco en zijn fanclub en is er een grote schare enthousiaste fans, het team van de fanclub is onverminderd enthousiast en zorgt er, onder leiding van Nathalie, voor dat we overal bovenop zitten zodat er niet alleen leuke dingen voor de leden worden geregeld maar de kwaliteit en dat enthousiasme ook hoog blijft. En ik vergeet Marco hier zeker niet in want hij is zo enorm betrokken bij zijn fans. Dat straalt hij uit en deelt hij en dat straalt dus af op alles. Als ik me de afgelopen jaren iets heb gerealiseerd en vooral ook van binnenuit heb gezien is dat de fanclub in deze opzet heel uniek is, net als de intensieve samenwerking met de artiest, met Marco. 

Ik vind dat we daar best (heel) trots op mogen zijn! 

Groetjes, 
Esther 

"Ik heb teveel moeten verduren
Ik heb genoeg van al je kuren"