Welkom bij de Tifosi!
Tifosi di Marco Borsato is de officiële fanclub van Marco Borsato. Sinds 1994 ben ik voorzitter van deze fanclub en tegenwoordig run ik hem samen met  Esther Dekker,  Bianca den Harder,  Diana Verschoor en Kimberley Vaessen. Verder kan ik daarnaast ook altijd rekenen op Martine,  Eric, Tamara en Lunarda, die ieder hun eigen bijzondere talenten hebben.

Op deze weblog lees je hoe het achter de schermen van de fanclub gaat. Een kijkje in de keuken dus! Bevalt een recept je? Laat dan gerust een berichtje achter!

Groetjes,

Nathalie Thielen
Tifosi di Marco Borsato!
Mailen? *klik*!Onze helpende handen!Lid worden van de fanclub?
* 2x per jaar de Tifosi ontvangen op a4 formaat!
* Voorrang kaartverkoop stadionconcerten
* Een eigen Borsatoweblog
* Een eigen Tifosi ledenpas
* Marco op de fanclubdag ontmoeten?


Word dan nu lid van de Fanclub!
Kijk op onze website voor meer informatie.
 

Voor altijd in ons hart

Bianca Heemskerk (heartbounce)

3 juli 1972 - 18 juli 2013 
Twitter - TifosidiMarco
Volg mij!
Bezoekers
Op dit moment zijn er 2 fans ;
en 2 gast fans .
Nieuws van Marco
Het gaat weer een spannende periode worden met de extra Duizend Spiegels concerten en alles rondom The Voice of Holland! Wat ga jij dit najaar doen, ?
Tifosi's nabestellen!
Ben je op zoek naar één of meerdere oudere Tifosi's om je verzameling aan te vullen?Wij hebben nog diverse nummers op voorraad, klik op het plaatje voor een overzicht!

Zoeken
Merchandise shop
E-mail alert
Foto album
Tifosi Tripje 2012
Klokje
Wij zijn ook te vinden op:
    
Niet vergeten!
2 januari (1969)
Lunarda Thomas

4 januari (1970)
Edwin de Groot

10 januari (1990)
Marieke Dollekamp

21 januari (1975)
Diana Verschoor

23 januari (1962)
Sandra Sahupala

1 februari (1969)
Nathalie Thielen

11 februari(1970)
Esther  Dekker

1 maart (1973)
Bianca den Harder

5 maart (1973)
Corine (Moderator)

27 maart (1973)
Paula (Moderator)

1 april (1956)
Kees ten Dam

14 april (1984)
Yaiza (Moderator)

30 april (1959)
Rob Winter

8 juni (1983)
Bernadette (Moderator)

16 juli (1981)
Arno Schlijper

16 augustus (1981)
Eric Bus

22 augustus (1955)
Ton Dijkman

17 september (1988)
Kimberley Vaessen

23 september (2001)
Senna Borsato

30 september (1968)
Eric van de Bovenkamp

3 oktober (1982)
Tamara van Wijk

7 oktober (1986)
Martine Westerlaken

29 november (1964)
Giovanni Caminita

30 november (1998)
Luca Borsato

3 december (2002)
Jada Borsato

6 december (1968)
John Ewbank

6 december (1965)
Marja (Moderator)

9 december (1967)
Armando Borsato

10 december (1967)
Leontine Borsato

11 december (1973)
Lodewijk van Gorp

21 december (1966)
Marco Borsato
Mijn laatste reacties
Oh ja, toevallig ben ik...
14:48, 9 okt 2014
top hoor!
13:03, 9 okt 2014
Wat superleuk, daar was...
11:43, 9 okt 2014
oh dat is wel heel dapper...
10:42, 9 okt 2014
Van harte gefeliciteerd...
21:53, 7 okt 2014
gefeliciteerd
21:32, 7 okt 2014
Gefeliciteerd en fijne...
17:41, 7 okt 2014
Hartelijk gefeliciteerd!!
16:48, 7 okt 2014
Van harte gefeliciteerd!!
16:46, 7 okt 2014
Gefeliciteerd Martine 
15:11, 7 okt 2014
Bijzonder duet op de FanClubDag!
Op de fanclubdag van 2006 trad Marco met band op, was er een Idols wedstrijd, maar er was nog een memorabel moment waar we even naar terug willen kijken.

Bennie, destijds Nathalie's rechterhand, was 7 jaar als medewerker volop betrokken bij de fanclub. Hij was medeverantwoordelijk voor de ledenadministratie, mail, weblogjes en allerlei andere hand- en spandiensten. Toen hij stopte met zijn werkzaamheden voor de fanclub, kwamen er 3 nieuwe mensen voor in de plaats, dus dat geeft al aan hoe goed Bennie in zijn werk was.

Het organiseren van zo'n fanclubdag is een hele klus, zolang Marco op het podium staat, heb je natuurlijk wel kijkers, maar wat als Marco zich met de jury achter de schermen terug trekt...

Daar hadden Nathalie en Bennie wat op gevonden!!

Samen zouden ze het nummer 'Zij' gaan zingen. Via MSN hadden ze afgesproken wie wat zou gaan zingen, en zonder ook meer 1 keer gerepeteerd te hebben stonden ze daar op het podium de sterren van de hemel te zingen.
Nathalie is gek op zingen maar in die tijd zong ze in principe nooit waar andere mensen bij waren, maar als Bennie het aan durfde kon Nathalie niet achter blijven. Bennie, die zonder zijn hoortoestellen niks hoort en daar toch maar even met Nathalie op het podium dit mooie duet ging zingen, dat is toch wel ontzettend dapper!Kijken jullie even mee naar dit bijzondere moment?


Groetjes, ook namens mijn Tifosi collega's,
Lunarda
Martine is jarig!

Hoera, we vieren een feestje vandaag, want Martine is jarig.

Hoewel ze een stille voorliefde heeft voor SpongeBob is ze met regelmaat te vinden bij de concerten van Marco. Ze is zelfs in mei meegegaan naar Curacao, maar het is ons nog niet duidelijk of ze dat deed om Borsato's Duizend Spiegels, of om Bikinibroek (thuisbasis van die gele spons) onder de zeespiegel tegen te komen.Martine is een echt creatief persoontje, ze was de eerste die een platinaweblog kreeg van Marco en ook de eerste die weblog van de maand werd. Dat is niet voor niks!
Ze is heel goed in het bedenken van bruikbare ideetjes, altijd alert, handig, schrijft lekker, lief, hulpvaardig, inspirerend en ook nog eens erg grappig. Onvoorstelbaardat dat al die eigenschappen in 1 persoon verenigd zijn, maar het is toch echt waar. Mede daarom is ze sinds jaar en dag niet meer weg te denken uit ons team.
We zijn dan ook erg blij met haar helpende handjes, die ze vandaag in de lucht mag steken omdat ze alweer 28 jaartjes wordt.

Lieve Martine, van harte gefeliciteerd, met jou is altijd een feestje, dus op je verjaardag al helemaal.

Liefs, Diana, Bianca, Esther, Kimberley, Eric, Tamara, Lunarda en Nathalie.
 
Jouw hulp gevraagd!
April 2015 klinkt misschien nog ver weg, maar over iets minder dan 7 maanden is het al zo ver. Met de Fanclubdag in combinatie met het 25-jarig  jubileum van Marco belooft het een meer dan bijzondere maand te worden. Het stilstaan bij 25 jaar Marco Borsato doen we natuurlijk niet alleen, daarbij willen we graag ook jullie hulp inschakelen.

Welkom!
Al een poosje geleden hebben Ine, Mariëtta en Ellen hun werkzaamheden bij de moderators moeten neerleggen. Dit was voor het Moderator Team wel even slikken want nu bleven ze nog maar met drie moderators over. Het moderator zijn is niet iets wat je er zomaar even bij doet. Dit is een serieuze taak waar best nog heel veel tijd in gaat zitten.
We zijn dan ook eigenlijk wel bijzonder trots op Marja, Bernadette en Yaiza dat ze dit een aantal maanden met zijn drieën hebben weten te redden!

Er zijn een aantal capaciteiten die je moet hebben om een goede moderator te kunnen zijn, buiten dat je integer en heel creatief moet zijn, moet je er ook de tijd voor en plezier in hebben.
De moderators zijn in overleg gegaan en kwamen niet geheel verassend uit bij Paula en Corine.
We hebben namelijk al 2 maal met ze samen mogen werken bij een workshop waar ze hun creativiteit hebben getoond, ook zijn ze nog eens heel aardig en behulpzaam.


Dat deze twee meiden er zin in hebben om de mooiste creaties te maken mag dan ook heel duidelijk zijn. Ook kunnen alle loggers rekenen op hun steun en expertise met betrekking tot het maken van een logje!
Op de log van de moderators stellen ze zich uitgebreid aan jullie voor!

Welkom Corine en Paula bij het Team Moderators!

Groetjes

Team Tifosi!


Merchandise
Zoals jullie wellicht weten is er dit jaar geen fanclubdag, geen fanclubdag betekent ook geen mooie merchandise wat er gekocht kan worden.
Dat is, ondanks dat het nog wel even duurt, toch wel heel jammer zo voor de feestdagen.
Want wie vind het nou niet leuk om in de zak van Sinterklaas of onder de kerstboom een leuk item te vinden wat met Marco te maken heeft?


Denk maar eens aan een koude vrijdagavond, je ligt heerlijk op de bank naar The Voice of Holland te kijken, maar je begint het koud te krijgen. Hoe fijn zou het dan zijn om naar zo’n mooie fleecedeken te grijpen en over je heen te trekken?
Maar hoe zou je geliefde het wel niet vinden om een foto van je te krijgen in een mooi
fotolijstje met de tekst ‘Ik Hoor Bij Jou’?
Of wat dacht je van een mooie snoeppot, ik denk dat die ook heel mooi op je bureau of in de keuken zal staan. Gevuld is het vast een heel succes bij je collega’s of bij je kinderen.

Dit is maar een kleine greep van de merchandise artikelen die vanaf nu besteld kunnen worden via onze webshop!
Schroom niet en bestel, wij sturen ze met liefde snel jaar je toe!

Klik HIER om naar de webshop te gaan!

Groetjes

Bianca
Ook namens mijn Tifosi collega’s
Stemmen op Heksen Bestaan Niet.
De superleuke en spannende film 'Heksen Bestaat Niet' draait al enige tijd in de bioscopen.
Hij heeft lovende recensies en dat snappen wij helemaal met o.a. Leontine en Senna Borsato in de cast. De film heeft inmiddels meer dan 100.000 bioscoopbezoekers gehad! 
Daarmee hebben ze de 'Gouden Status' behaald, die nodig is om geselecteerd te worden voor 'UPC Gouden Kalf Publieksfilm’. Het zou natuurlijk fijn zijn als die ook daadwerkelijk door de film gewonnen wordt, dus we hebben jullie stemmen hard nodig!

                             


Wat je daarvoor moet doen is het openen van deze link, je voorkeur films selecteren en na het invullen van je gegevens, je keuze versturen. Let op, je dient dit nogmaals te bevestigen, je ontvangt namelijk een mail op het door jou opgegeven mailadres.
Wat het extra aantrekkelijk maakt om mee te doen is dat je kans maakt op een volledig verzorgd en exclusief VIP-arrangement voor twee personen op het uitreikingsgala t.w.v. €500! 
Meedoen kan tot middernacht op 24 september. De dag erna, de 25e dus, kun je vanaf 17:00 uur zien welke films in de Top 3 staan om vervolgens weer aan het stemmen te gaan. 
Op vrijdag 3 oktober wordt 'Het Gouden Kalf' voor de Beste Publieksfilm uitgereikt. 
Kunnen we op jullie rekenen?


Vriendelijke groetjes, ook namens mijn collega's Team Tifosi,

Lunarda 
Terug naar Fanclubdag 2006
Ook deze maand nemen we jullie even mee naar één van de vele bijzondere momenten van de Fanclubdagen van Marco.

Dit keer naar 2006 te Westzaan, waar op die dag een onderdeel geïnspireerd werd door het populaire progamma Idols.
Borsato Idols was een heuse wedstrijd waarbij het de bedoeling was dat je een liedje van Marco live ging zingen en er een originele draai aan gaf. Pittige opdracht dus! Voor veel publiek én een jury waarin HenkJan Smits (inclusief zonnebril ), Edsilia Rombley én, last but not least, Marco Borsato himself zaten die vakkundig commentaar gaven!

Verschillende fans hadden de moed hun zangkwaliteiten te laten horen.
Zo ook de destijds 7-jarige Siebe, die ieders hart stal door zijn perfecte performance van 'Laat me gaan', inclusief de handbewegingen die Marco maakte tijdens de tour 'Zien'.
Hoewel alle kandidaten hun beste 'keeltje' hadden voorgezet, wist Siebe deze wedstrijd glansrijk te winnen.
Als jullie dit filmpje bekijken, begrijpen jullie vast helemaal waarom.De hoofdprijs die aan deze wedstrijd was verbonden was ook niet de minste! Siebe won een lunch met Marco waarvan hier ook nog een leuk filmpje.Vriendelijke groetjes, ook namens mijn collega's van Team Tifosi,

Lunarda
 
Aansteker Award
Marco en de Ziggo Dome zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden! Op 24 juni 2012 opende Marco deze geweldig mooie muziektempel!
De ontvangst, de sfeer, de zaal, het eten, de stoelen, de akoestiek, alles ademde een warm welkom en klasse entertainment uit.
Marco heeft inmiddels 5 keer op dit podium mogen staan (eigenlijk 6 met de try-out erbij dat gewoon een superconcert was, zoals we van Marco gewend zijn).


Bij het eerste Duizend Spiegels concert in de Ziggo Dome werd Marco aangenaam verrast door een bijzondere afbeelding. Een scene uit die Duizend Spiegel Tour,  in de Hall of Fame. Het publiek zal er nog bijgevoegd worden, want iedereen weet; Marco en zijn fans zijn één!Inmiddels heeft Marco weer wat leuks van de Ziggo Dome in ontvangst mogen nemen. Een award voor het mooiste aanstekermoment! Het staat voor Marco symbool voor de prachtige momenten die hij daar heeft beleefd met  zijn band en zijn fans in de Ziggo Dome. Door middel van stemmen van het publiek is hij als winnaar naar voren gekomen.

En daar kunnen we ons helemaal in vinden, want we zijn allemaal ooit eens 'aangestoken' door Marco om vervolgens nooit meer uit te gaan.........
Gefeliciteerd lieve Marco!!


Vriendelijke groetjes,

ook van mijn collega's uit Team Tifosi,

Lunarda
Dromen Zijn Bedrog...
Op 20 augustus 1994, precies 20 jaar geleden dus, kwam er een Droom uit voor Marco Borsato. 'Dromen Zijn Bedrog', zijn eerste Nederlandstalige single, kwam de hitlijsten binnen!
Na een wat moeizame start, hij kroop via de tipparade de Top 40 binnen wat al een gevoel van euforie had verzoorzaakt bij Marco en John Ewbank, kwam hij uiteindelijk op die felbegeerde eerste plaats om daar vervolgens 13 weken te blijven staan. Het werd dan ook de best verkochte single van 1994, hij stond immers maar liefst 28 weken in de top 40!
Nadat dit lied werd opgepikt door de radio veroverde het het grote publiek, dat naar Marco's eigen zeggen in de kroonluchters hing boven de bar in de café's bij het horen van dit nummer. Dit gegeven leverde een record op en werd vermeld in het Guinness Book of Records, dat 18 jaar stand hield.
Hierna heeft Marco's carrière een vlucht genomen die zijn weerga niet kent.
Inmiddels kunnen verschillende generatie's 'Dromen Zijn Bedrog' meezingen, want het is immers al 20 jaar geleden...

We kunnen ons een concert niet meer zonder dit geweldige feestnummer voorstellen.
Al moest België het één keer missen en stonden daar de kranten ogenblikkelijk vol van. 

Marco heeft talloze versie's van deze tijdloze song gespeeld, hierbij de Cubaanse versie, zoals hij tijdens de tour 3Dimensies werd gespeeld. We weten heus wel dat hierbij menig hart sneller gaat kloppen. Lieve Marco, wat zijn we blij dat je 20 jaar geleden deze keuze hebt gemaakt, want je liedjes zijn gewoon bij ons leven gaan horen.


Groetjes

Team Tifosi

 
Eric is jarig!
Vanaf het begin van Marco's carrière was het hem duidelijk dat hij graag zijn fans de aandacht wilde geven waarvan hij vond dat ze het verdienden en ook antwoorden op de vele vragen die er kwamen. Omdat hij dat niet in zijn eentje kon doen is er destijds in zijn Italiaanse begintijd een fanclub opgericht om zijn publiek zoveel als kan ter wille te zijn. Een leuke tijd met magazines, bijeenkomsten maar helaas bloedde het dood.
Na een periode van stilte heeft Nathalie de fanclub nieuw leven ingeblazen in 1994.
Inmiddels werken de fanclubmedewerkers en helpende handjes hard mee om die taak zo goed mogelijk te kunnen uitvoeren, de fanclub is dan ook actiever dan ooit!

Eric is inmiddels een Helpend Handje, maar hij is eigenlijk meer dan een helpend handje, je kunt wel spreken over een helpend brein waar we niet meer zonder kunnen. Niet alleen op de fanclubdag neemt hij alle techniek op zich, we doen met regelmaat een beroep op zijn ervaring, intelligentie en expertise rondom het dagelijks reilen en zeilen van de fanclu. Veel dingen die vaak omslachtig zijn, worden door Eric praktisch, handiger en makkelijker gemaakt. 
Hij is daardoor een zéér handige hulp! Eric is samen met Tamara nog altijd actief voor de fanclub, daar zijn we allemaal dan ook superblij mee en niet in de laatste plaats Marco.
Voor de meesten van ons is hij ook nog een fijne vriend, waar je nooit tevergeefs een beroep op doet. En vandaag is het een speciale dag! Want vandaag is hij jarig en mag hij weer een extra kaarsje op de taart uitblazen. 
Dat betekent ook dat hij weer een jaartje éxtra ervaring heeft waar wij weer graag dankbaar gebruik van willen maken, hihi!

Lieve Eric, van harte gefeliciteerd!
En natuurlijk een hele fijne dag samen met Tamara Lieve verjaardagsgroetjes,

Team Tifosi
"Ik zat in het donker, verdwaald en moe
Maar zij bracht me zo weer naar je toe"