My life
life is like a box of chocolate, you never know what you`re gonna get ........
Welkomsttekst
Welkom op mijn weblog,
kijk gezellig rond en laat gerust weten wat je er van vindt ........
                  
Zussen moment.....(-;
Mijn Gastenboek....


 

Profiel
Naam: Chantal(lie)
Leeftijd: 50 jaar
Uitgebreid profiel
Archief
Foto album
Bezoekers
Op dit moment is er 1 Borsatie ;
en 1 gast Borsatie .
Mijn laatste reacties
Kerst en tradities....
Ik ben zot op kerst en elk jaar wordt er dan ook geroepen dat bij mij echt amerikaans bloed door mijn aderen stroomt. Ik vind het heerlijk om alles te sieren, zowel binnen als ook buiten.
Maar kerst gaat zeker ook over tradities en bij ons thuis was het altijd tradities dat zo rond kerst Johhny Blenco in het maastrichts uit de speakers klonk.
Groot was dan ook mijn verdriet dat ik mijn cd niet meer kon vinden, al enkele jaren niet meer . Bestellen kon je hem niet meer, denk dat de oplage niet meer zo groot was.            
Je kunt je dus voorstellen dat ik een gat in de lucht sprong toen mijn lieve man de zolder op was gegaan en met mijn kerst cd`s de kamer in kwam lopen.
Ik heb er gelijk een kopie van gemaakt, dit zal me niet meer gebeuren.
Luisterend naar mijn muziek maak ik een logje en geniet, met heel mijn hart en ziel !


                                   

Rotspapier alias grottenpapier..
Deze week schreef ik ergens dat ik geen rotspapier kon vinden.
Al snel begreep ik dat er meer mensen zijn die niet weten wat het is en waar het voor dient.
Nou heb ik het natuurlijk weten uit te halen en het inmiddels gebruikt,maar nu ben ik zelf toch nieuwsgierig geworden of het dan echt iets Limburgs is .
Toen ik grottenpapier opzocht op Wikipedia kreeg ik de vraag : bedoelde U grottenBIER ?
Weten ze daar ook al dat ik uit Limburg kom......
Dus hier een foto en laat maar weten of jullie het herkennen en zelf gebruiken

Kerstmarkt Valkenburg


Sinds mijn geboorte woon ik hier al in het zuiden,maar nog nooit ben ik naar de kerstmarkten in de grotten van Valkenburg geweest.
Ook nu was dit niet de planning, nee ik zou naar Vught gaan, waarom dichtbij als het ook veraf kan. En ergens had ik wel het twitterbericht van Kyra gezien, maar ik negeerde het ,Vught MOEST leuk zijn !!!
Maar nadat ik vanmorgen het sms-je van mijn zus had gelezen, kon ik ook mijn buikgevoel niet meer negeren.
Ik besloot mijn vriendin te bellen en te zeggen wat ik gelezen had en na mijn uitleg waren we het eens: Wij gingen gewoon naar Valkenburg, want ook zij was er nog nooit geweest.
Ondanks de wetenschap dat het superdruk zou zijn in het weekend.
We stapten in de auto en zijn 20 minuten later waren we al op onze eindbestemming, lekker, zo`n kort ritje..Wat een goede keuze hadden we gemaakt. Doordat we er zo vroeg waren was het nog helemaal niet zo druk en konden we op ons gemak heerlijk snuffelen en kon ik ook nog prachtige foto`s maken van de grotten in combinatie met de kerstsfeer.In de fluweelgrot was het thema Charles Dickens en kon ik mijn hart ophalen. De combinatie van de muurtekeningen en de kersstsfeer in de Gemeentegrot vond ik gewoonweg betoverend. Zelfs leden van ons koningshuis sierden de muren.
Bovendien werden er hele leuke artikelen aangeboden , waarvan de meeste verreweg met kerst te maken hadden, of gewoon leuk zijn om kado te krijgen of te doen.
Met mijn handen heel erg vol liepen we tevreden en voldaan naar buiten, waar de rij wachtenden inmiddels zo lang was als de Cauberg zelf ,we waren dus echt op tijd gegaan en wat heb ik genoten.
De kado`s hebben  een mooi papiertje gekregen liggen nu tewachten onder de kerstboom op hun tijd die nog komen gaat.
En volgend jaar....dan ga ik gewoon nog een keer naar de grtten in Valkenburg.

  


Kerstmarkt Köln ....
  
Afgelopen zondag zijn we met de bewoners van onze en de omliggende straten naar de kerstmarkt in Köln gegaan.
 

`s Morgens om 8.30 uur stopte er een grote touringcar in  de straat, waar we met zijn allen instapten, om 1.5 uur later afgezet te worden in het centrum bij de Kölner Dohm.
Binnnenin de kerk was een kerststal die groter was dan mijn hele huiskamer ?!?!
Aan de Dohm begon al gelijk de 1ste markt en waren er veel gezellige kraampjes te bekijken, wat een genot om te zien die houten mini winkeltjes.
Ik heb mijn ogen uitgekeken .......Onderweg zijn we gestopt bij de schaatsbaan, zodat Max weer even kon proberen of hij nog steeds kan schaatsen. En tot zijn eigen verbazing kon hij het nog steeds, wat wij natuurlijk al lang wisten !
Op ons gemak zijn we verder geslenterd en voor de lunch zijn we een duitse Bierstube ingedoken en hebben we genoten van een heerlijke schnitzel met friet en salade in een bijzonder gezellige omgeving.Er waren drie markten die je kon bezoeken, die nog een behoorlijk stuk lopen uit elkaar lagen, maar het was heerlijk zonnig weer , dus die wandeling was heerlijk.
Nadat we de markten hadden gezien zijn we het water opgegaan en hebben we een rondvaart van ruim 2 uren gemaakt op een hele gezellige in kerstsfeer aangeklede boot,  waar ook de kerstman nog even kwam binnenwippen.
Nadat we de boot verlieten wilde mijn man nog een broodje met echte duitse Krakauer Wurst hebben en gingen we de markt weer op, om het kraampje te zoeken waar ze deze verkochten. Met onze handen warmend aan het broodje worst, zijn we richting opstapplaats gelopen, waar we hebben staan verkleumen totdat de bus weer kwam.
Al met al was het een heerlijke dag , druipend van het kerstgehalte, waar ik optimaal van genoten heb ........."Je zwijgt en lacht
Verzacht de pijn voor even"