weblog v/d week
Klokje
Brabbelboek

Zoenen!!
Liefde....
Omarm ons..
Binnen!!!
Foto album
E-mail


Hier kun je mij een mailtje
sturen!!

Mijn laatste reacties
E-mail alert
Archief
Bezoekers
Op dit moment is er 1 gluurder ;
en 1 gast gluurder .
waarheid???

In een eerder logje schreef ik hoe ik onder de indruk was van het boek: Echte mannen eten geen kaas.

Nu is daar de afgelopen week een hoop over te doen geweest. Peter R. de Vries heeft er een uitzending over gemaakt, ook is er een boek over verschenen "echte mannen eten wel kaas" en gister was er ook weer een uitzending op TV waar de "Loverboy" Manou in verscheen en zijn verhaal verteld werd.

Peter zei in zijn uitzending dat elk weldenkend mens na een aantal pagina's te hebben gelezen vragen bij de waarheid kon zetten bij het boek van Maria Mosterd.
En bedankt, ik ben dan geen weldenkend mens, want echt ik geloofde elke letter van a tot z in het boek. Ik heb er nooit mijn twijfels over gehad, want waarom zou ik??
Ik was niet op de hoogte van de politierapporten, wist niet dat er nooit geen aangifte is gedaan tegen Manou. Ik kocht een boek, er stond in dat het waargebeurd was.
Wie ben ik dan om daar aan te twijfelen???
Ik ga ervan uit dat voordat zo'n boek gepubliceerd wordt het een en ander al uitgezocht is.
(Die uitgever zijn naam staat erop, die publiceerd toch niet iets wat niet waar is, wat wel als waar wordt aangeprezen???)
Nu blijkt dus dat dat helemaal niet is gebeurd.

En eerlijk ik voel me genaaid, en niet op de manier zoals Maria in haar boek omschrijft, maar wel door haar!
Het boek van haar moeder heb ik ook hier liggen, en weet dus nu dat hij ongelezen terug gaat naar de eigenaar van dat boek! Heb het helemaal gehad met die familie....

Weet nu niet meer wat ik moet geloven, en ben gewoon echt geschrokken van die uitzendingen. Want...... als het toch eens echt waar is dat dat boek van Maria gelogen is.... wat bezielt zo'n meisje om dit te verzinnen?? Dan heeft ze hulp nodig want dan is ze in mijn ogen echt geestelijk compleet in de war.

Na afloop van de uitzending van gister, begreep ik dat Manou dus aangifte heeft gedaan tegen Maria en haar moeder Lucie.

Ik ben echt heel erg benieuwd hoe dit allemaal afloopt en of de echte waarheid nog eens boven tafel komt.
Volgens Lucie waren de mensen die het verhaal van Manou geloven nu ook slachtoffer van hem.......... is dat zo?? Ik weet niet meer wat ik wel en niet moet geloven maar ik neig nu toch echt eerder naar het verhaal van Manou.

Hebben jullie het ook gezien, en wat vinden jullie ervan??

van kindsoldaat tot rapper
Het boek had ik alweer een poosje in huis liggen en ik was er ook al driftig aan begonnen. Op een gegeven moment legde ik hem weg, want echt ontspannen lezen is het boek niet. In het begin was het zelfs lastig om in het verhaal te komen, hoe zat het nu precies, de namen, een beetje onsamenhangend en vond het niet echt makkelijk weg lezen.
Maar toch na een paar weken pakte ik hem weer op en las gewoon verder.
Hoe verder ik in het boek kwam hoe lastiger het nu werd om hem weg te leggen.

Vanmiddag heb ik hem in het zonnetje dan ook uitgelezen. Het is een triest boek, heel triest. Ondanks dat het eigenlijk een wel goed einde heeft, blijft het triest.
Ik heb wel ongeloofelijk veel respect voor Emmanuel Jal, wat een man!!!
Wat heeft hij ongeloofelijk veel geluk gehad dat hij zoveel lieve, meestal vreemde mensen in zijn leven is tegengekomen die hem op de goede weg hebben geholpen!!

Vooral de laatste hoofdstukken hebben de grootste indruk op me gemaakt, hij die zoveel in zijn jonge leven heeft meegemaakt, probeert en doet zoveel voor andere kindsoldaten die alle ellende ook hebben meegemaakt. Een oorlogskind dat heeft geleerd om alleen te overleven, geen emoties te tonen voor anderen, vrienden zijn in de oorlog tevens je vijanden.

Zijn hart is een tijdlang van steen geweest, niemand kon er doorheen komen, het kon hem allemaal niks schelen, overleven en aan zichzelf denken dat moest hij!!
En daar zomaar ineens zijn daar dan mensen die hem helpen, die hem naar school laten gaan, die hem niet veroordelen en er domweg voor hem zijn.
Heel en heel langszaam brokkelen de stukjes steen van zijn hart af..............

Een pittig boek maar zeer zeker de moeite waard!

Emmanuel Jal...........van kindsoldaat tot rapper............ RESPECT!!!!
Echte mannen eten geen kaas
Vanochtend was ik de stad in om even te gaan shoppen, toen ik tijdens het passen een paar vrouwen hoorde praten over een bepaald boek, hoe indrukwekkend en boeiend het zou zijn. Je zou dat boek in 1 keer uitlezen en niet meer weg kunnen leggen.
Er begon me vaag wat te dagen want ik had daar wat over gelezen.

Vanmiddag ging ik met Ilse even wat kleine boodschappen doen en we moesten nog even naar de bruna om een leesboek voor haar te halen, en zo schoot me dat gesprek wat ik dus gewoon aan het afluisteren was geweest weer even te binnen.
Ik zag het boek, ik las de achterkant, en kocht het.

Zo belande ik vanmiddag om 15.00 uur op de bank. en nu 22.15 uur, heb ik hem uit!
Uiteraard tussendoor gewoon de dingen gedaan die gedaan moesten worden, maar inderdaad ik pakte als ik de kans kreeg het boek weer op schoot.
Hij is inderdaad indrukwekkend, boeiend en het zet je tot nadenken!

Maria Mosterd, een blanke pit die op haar twaalfde haar onschuld verloor, was vier jaar in de greep van een loverboy, een eufemisme voor pooier. Van haar twaalfde tot haar zestiende werd ze verhandeld, geschopt, geslagen en gedrogeerd. In die vier jaar tijd leerde ze haar gevoelens buiten te sluiten. Volgestopt met wiet werd ze van adres naar adres gebracht, door de uit West-Afrika afkomstige Manou en zijn Antilliaanse en Afrikaanse helpers. Ze speelde drugskoerier en ronselde op haar twaalfde al andere meisjes voor het circuit. Meisjes die op zoek waren naar iets spannends, zoals zijzelf, of buitenbeentjes die makkelijk manipuleerbaar bleken.

De recensies die ik las, waren goed, en terrecht. Haar moeder heeft ook een boek geschreven, (ik stond laatst voor een poppenkraam) haar kant van het verhaal, en die ga ik zeer zeker ook aanschaffen!!
Een echte aanrader dit boek.

Wie heeft hem ook al gelezen?
"Dus denk maar even niet aan mij
Doe het echt alleen voor jou"