weblog v/d week
Klokje
Brabbelboek

Zoenen!!
Liefde....
Omarm ons..
Binnen!!!
Foto album
E-mail


Hier kun je mij een mailtje
sturen!!

Mijn laatste reacties
E-mail alert
Archief
Bezoekers
Op dit moment zijn er 2 gluurders ;
en 2 gast gluurders .
vakantie met dubbel gevoel
Donderdag 18 juli vertrok ik al vroeg met de kinderen en de hond voor een paar dagen naar Duitsland. Met mijn gedachten bij Bianca en een stemming die nou niet bepaald vrolijk was legde ik heel wat kilometers in mijn up af. Lang leve de auto-DVD, en de smartphone met muziek waar mijn kinderen in verdiept waren. Zo kon ik mijn gedachten ook laten gaan, en echt gezellig om te kletsen was ik ook niet.

Ik ging dus eigenlijk met tegenzin op vakantie. Plus dan ook nog het feit dat ik als volwassene alleen was, en ik niet op “niveau” kon praten, maakte het er niet fijner op.
Rob is al sinds half mei weg, en ik vond dat de kinderen daar niet de dupe van moesten worden, en dat zij na een jaar hard werken op school en het behalen van je diploma, recht hadden op een klein weekje vakantie.
Duitsland is toch wel een beetje mijn Heimat, en de plek waar ik heen zou gaan Echternacherbrück, een heel klein dorpje in Duitsland aan de grens van de plaats Echternach in Luxemburg, ken ik op mijn duimpje. Daar ben ik al ontelbare keren geweest en de eigenaars van de vakantiewoning zijn als een soort familie, waardoor ik bijna all-inclusive zat.

Barry ging voor het eerst ook mee op vakantie, dat wilden Kevin en Ilse graag want zo dachten ze het is onwijs leuk om daar met hem door de bergen en bossen te wandelen. En dat bleek, die hond had de tijd van zijn leven, stoere kerel, bij elke boom in het bos ging zijn poot omhoog. Alle soortgenoten moesten weten dat hij geweest was.
Mede door het weer wat natuurlijk echt geweldig was, heb ik toch kunnen genieten. Het was wennen zo zonder Rob, ik moest nu alles alleen regelen en berijden. En op bepaalde momenten mis je dan toch wel je maatje, logisch natuurlijk. Maar eerlijk is eerlijk, Kevin en Ilse waren geweldig. En hebben we ons er met ons drieën goed doorheen weten te slagen.
We hebben een dierenpark bezocht waar Barry ook mee naar toe mocht, we hebben gewinkeld, heel veel gelopen in de bossen en bergen. Maar ook hebben we heerlijk gezwommen. Elke dag waren we wel op pad, gewoon heerlijk!
Uiteindelijk kan ik alleen maar zeggen dat we een paar top dagen gehad hebben.

En eigenlijk ben ik best wel trots op mezelf dat ik het toch maar helemaal alleen allemaal heb weten te berijden, maar volgend jaar moet Rob gewoon maar weer mee op vakantie.


Turgutreis
Doordat Rob op 12 mei voor 4 maanden is vertrokken voor zijn werk zit er voor ons een gezamenlijke zomervakantie er niet in.
Wij besloten om in de mei-vakantie te gaan. Wat ook nog wel heel spannend was, want we zouden op 30 april vertrekken. Op zich niks spannends aan, maar ineens toen wij al geboekt hadden besloot toen nog de Koningin nu de Prinses even wereldkundig te maken dat ze juist op die dag zou stoppen met Koningin zijn. Oeps…… Rob militair, en voor die gelegenheden worden er altijd een aardig vol blikje opengetrokken, en zou zo maar kunnen zijn dat zijn verlof ingetrokken zou worden.

Maar gelukkig hij hoefde niet, en wij konden op 30 april om 6.00 uur in het vliegtuig stappen richting Turgutreis in Turkije.
Nu zijn we al een aantal keren in Turkije geweest maar nog niet eerder aan de kant van Bodrum. Hier is de omgeving veel mooier en heuvelachtiger. We hadden dan ook een prachtreis naar ons resort, Aegean Dream.

De recensies over dit resort waren erg goed, en mijn verwachtingen waren dan ook heel hoog. En eerlijk waar het viel niks tegen, sterker nog dit was bovenverwachting. De mensen waren vriendelijk, het eten was super en het uitzicht die was gewoon fantastisch. We mochten gratis gebruik maken van de banaan/matras hangend achter een speedboot, als de zee rustig was mocht je zelfs gratis waterskiën (helaas heb ik dat niet kunnen uitproberen).
Kevin heeft daar zijn eerste echte duikles gehad, eerst in het zwembad oefenen en daarna mocht hij de zee in. Geweldig vond hij het! Hij wil dit graag nog eens doen.

Ook zijn we nog een dag naar Kos gegaan, grappig hoor, zo met 20 min. ben je in Griekenland. Het is net van Den Helder naar Texel.
Ik was ook nog nooit op Griekenland geweest en het was dus heel leuk om dit ook eens te zien. Leuk plaatsje Kos, en heerlijk eten.
Maar aan al het leuks komt veels te snel een einde, we hadden prachtig warm weer en het was gewoon een geweldige vakantie waar we zeker nog eens heen zullen gaan.

Inmiddels is Rob vertrokken voor 4 maanden, zit Kevin midden in zijn examens, wat ik rete-spannend vind, en is Ilse druk aan het oefenen voor haar afscheidsmusical groep 8.
Er breken spannende tijden hier aan, ik sluit dit schooljaar wel met heel veel mijlpalen af. Ik vind het wat!

Jihaaaa ik zit in een film
†Al een hele poos geleden had ik besloten om de laatste week van de vakantie nog een week vrij te nemen. Rob zou dan alweer weg zijn, maar ik wilde de laatste week nog wat leuks gaan doen met Kevin en Ilse.
Martine had ook nog niet echt vakantie gehad en ik zei dat als ze wilde wel de laatste week van augustus vrij kon nemen zodat ze wel met mij en de kids mee kon. Wat we precies wilde gaan doen had ik nog geen idee van.

Martine had er wel oren naar en zo konden we plannen voor die week gaan maken.
Op de reclame zag ik iets van Movie Park en Spongebob voorbij komen, een prima combi dacht ik zo. Leuk voor de kids en helemaal leuk voor Martine. En zoals ik al verwacht had ze was razend enthousiast. Spongebob gewoon de echte kon ze gaan ontmoeten.

Via Google kwamen we op een camping uit, die nieuwe caravans verhuurden in de buurt van het park. Lekker centraal gelegen en konden we ook nog andere dingen doen.
Een caravan van alle gemakken voorzien, tja vroeger misschien of een generatie terug. Maar bij aankomst bleek dat we gewoon afgesloten waren van alle multimedia. Geen radio, geen tv en zelfs geen Wi-Fi???. Maar de MC hadden we wel gevonden, mocht het zo blijken dat we echt ontwenningsverschijnselen kregen konden we altijd nog naar de MC.
Maar bikkels die we zijn, we hebben het volgehouden.

Nadat zondag mijn schoonzus weer naar huis vertrokken was, begon ik de spullen bij elkaar te pakken en vertrok ik al richting Enschede naar mijn ouders. Linda was de maandag jarig en daar wilde ik wel naar toe.
Dinsdag zou Martine dan met de trein komen. Niet dat ik dat ver van te voren wist, want tja wat zou ze doen? Auto, trein, met de auto al naar het park. Ze wist het Dinsdagochtend pas.

Nadat we de boel in onze ruime caravan die voor 7 personen geboekt kon worden hadden ingeruimd gingen we op pad voor de boodschappen. Ik ben goed bekend in de Duitse supermarkten ik weet wat er te koop is, dus de kar had ik al vrij snel goed gevuld. Martine maakte het toch allemaal niet uit. Die vond alles goed?.
In de avond hebben we onze tijd gevuld met Uno en Skipbo.

En dan eindelijk was het woensdag, de dag dat we naar spongebob park gingen. En gelukkig was hij er. Hij was in goeden doen, want hij bleef maar lachen. Helaas zat een foto samen met hem er voor Martine niet in. Ze wilde niet op het bankje tussen Dora en Diego. We hebben leuke attracties gedaan, we zijn nat geworden, we hebben veel wespen gezien en weg geslagen. We hebben Shrek gezien (die wel op de foto wilde met ons), en ik heb een winkel gezien die over het algemeen helemaal geel was van binnen.

Na een heerlijk ijsje gegeten te hebben in het dorp, fatsoenlijke restaurants konden we niet vinden,† kwamen we helemaal op in onze caravan aan, waar het douchen geen succes was, of het was gloeiend heet of heel koud. Een mix kennen ze niet. Best lastig! Na een potje Catan (die Martine won, omdat ze heel gemeen gewoon de langste route van een kind van 11 afpakte) zijn we het bed ingedoken, om de volgende dag weer vroeg op te staan. Want dan zouden we naar de dierentuin gaan in Gelsenkirchen.
Wat een mooi park is dat zeg. De beesten hebben daar een pracht ruimte, en niks geen hokken of tralies gezien. Een heerlijke dag was het.
We hadden trouwens allebei de dagen prachtig mooi weer, echt mazzel hoor na het weer wat we de hele vakantie hier gehad hebben.

Later op de avond hebben we weer een potje catan gespeeld (Wifi deed het nog steeds niet, en een tv hadden ze ook nog niet geplaatst) die ik won. En nee niet omdat ik de kinderen opstookte, ik hielp ze alleen. Ilse stond namelijk al heel erg ingebouwd door een niet nader te noemen persoon en ze kon geen kant meer op, dat arme kind.

En helaas vrijdag was het alweer afgelopen, en ook deze dag moesten we vroeg op, we moesten om 10 uur de caravan al uit zijn. Ik denk dat Martine al wel weer aan vakantie toe was, het was niks luieren en uitslapen. Nee het was vroeg op en heel veel lopen.

Maar wat was het leuk, we hebben genoten. Morgen begint hier weer de school en is het afgelopen met vakantie vieren. Nog 5 weken en dan hebben we weer vakantie. Dat is nog 35 nachtjes slapen. En hihi dat weet ik heel goed, want ook dan, dan komt Rob weer thuis!

Martine heel erg bedankt voor de leuke dagen, ik heb genoten!


Onze vakantie
Zaterdag 30 juli 2011:
Rik en Linda zijn vanmorgen weer vertrokken nadat ze nog gezellig langs gekomen zijn voor de verjaardag van Kevin. Het was hartstikke gezellig en Romy is al een echte peuter aan het worden.
Nu ze weg zijn kan ik de boel gaan opruimen en alles in orde maken voor morgen. Morgen, dan komt Rob weer. Oww wat heb ik er zin in, heb gewoon de kriebels in mijn buik.
Ik hoop maar dat ik een beetje fatsoenlijk kan slapen. We moeten er wel vroeg in, want om 6 uur morgen vroeg landt hij al.

Zondag 31 juli 2011:
Mijn wekker zou om half 5 gaan, maar ik heb flink liggen draaien en woelen veel te bang dat ik me zou verslapen dus om 4 uur maar mijn bed uitgegaan. Een kop koffie kon ik wel goed gebruiken, de kids maak ik om half 5 wel wakker.
Zo tegen 5 uur stappen we in de auto richten Schiphol, alle drie zijn we opgewonden, eindelijk na 4 maanden kunnen we Rob weer in onze armen sluiten. Heerlijk 2 weken genieten van elkaar.
Als we op Schiphol aankomen is Rob al gewoon geland en komen we elkaar in de aankomsthal tegen. Hello Goodbey moment was geweldig!!
Om 8 uur waren we gewoon alweer in huis, zo heb je nog wat aan de dag!
Rob had een nacht overgeslagen en dook in de middag even ons bed in, in onze nieuwe slaapkamer die hij helemaal prachtig vond. Toen hij lekker lag te slapen kon ik met goed fatsoen gaan spelen met mijn nieuw gekregen Ipad2. Jihaaa ik ben ook hip, ik heb ook een Apple apparaat! Leuk leuk leuk!!

Maandag 1 augustus 2011:
Ik heb heerlijk geslapen, gewoon weer mijn mannetje naast me, voelt toch goed, zo hoort het te zijn.
Rob is in de middag met de kids even de stad in gegaan, hij moest nog even het een en ander kopen en zo had ik mijn handen even vrij om de laatste dingen in orde te maken voor de vakantie.
De rest van de dag gewoon lekker aangerommeld.

Dinsdag 2 augustus 2011:
De koffers staan gepakt, Barry onze hond hebben we naar vrienden gebracht waar hij de aankomende dagen zal blijven logeren.
Rob heeft vanmiddag geslapen en ik ga met de kinderen om 8 uur plat. Om 1 uur gaat de wekker want om 3 uur moeten we weer op Schiphol zijn. Ik ga het nog normaal vinden die tijden.
Van slapen komt weinig terecht, veel te blij dat we morgen gewoon de zon gaan zien en voelen. Ik ga het bed maar uit en houdt Rob gezelschap tot we de kids wakker kunnen maken. Wat eigenlijk overbodig is, want ze zijn al wakker en kunnen niet wachten om te gaan.

Woensdag 3 augustus 2011:
Zo tegen 12 uur komen we aan op onze vakantiebestemming, we zijn in Turkije. De zon doet goed zijn werk, en ik heb het zowaar warm. Maar wat is het heerlijk, ik ben er klaar voor mijn batterij kan worden opgeladen.
Helaas was onze kamer een grote tegenvaller, we zouden tuinzicht hebben en centraal gelegen. Niks was dan ook erger om te zien dat we in het uiterste hoekje van het park zaten en we uitkeken op een weg en alleen maar rotzooi zagen. Normaal ben ik helemaal geen klager, maar hier bleef ik echt geen 11 dagen zitten. Daar heb ik niet zo lang naar uitgekeken en zoveel geld voor betaald.
I.p.v. de koffers uitpakken, liepen we meteen weer naar de receptie om ons beklag te doen, en ze begrepen ons meteen en konden we zelfs een ander appartement uitzoeken. Alleen zouden we daar dan pas de volgende dag in kunnen. Nou ja 1 nacht was te doen, en de service dan ook uitstekend.

Donderdag 4 augustus 2011 tot vrijdag 12 augustus 2011:
Nadat we ons in onze nieuwe kamer hadden geÔnstalleerd kon voor mijn gevoel de vakantie dan echt beginnen.
Deze zal ik dan ook niet dag voor dag gaan beschrijven, het zal namelijk een beetje saai worden.
Het was veel liggen, veel zwemmen en heel heel veel eten.
Veel lezen, veel genieten, veel insmeren en nog veel meer eten.
We hebben een boottocht gedaan over de Green Canyon. We hebben de markt in Manavgat bezocht. We hebben onderhandeld, we hebben goede namaak gekocht.
We zijn een avond naar Side geweest, waar we heerlijk aan de haven hebben gegeten. Ook daar hebben we geshopt en weinig gekocht.
We hebben leuke mensen ontmoet, maar bovenal hebben we genoten gewoon echt GENOTEN met ons vieren. Van ons samenzijn, van het mooie weer en gewoon echt van de vakantie.
Voor mijn gevoel was het dan ook al weer veel te snel voorbij en stonden de koffers vrijdagavond alweer ingepakt om de volgende dag weer te vertrekken naar het koude druilige Nederland. Bah!! Ik was nog lang niet klaar met vakantie vieren.

Zaterdag 13 en zondag 14 augustus 2011:
Om half 9 werden we opgehaald vanaf het park om naar het vliegveld te gaan. Helaas bleek bij aankomst op het vliegveld dat we een vertraging hadden, om 18.00 uur landen we dan weer op Nederlandse bodem. Mijn vader stond ons al op te wachten en bracht ons naar huis, waar mijn moeder samen met de hond op ons stonden te wachten.
Heel dubbel allemaal, aan de ene kant was ik ook wel weer blij om thuis te zijn, maar dat zou ook betekenen dat er weer een afscheid zou volgen. En dat was iets waar ik nu helemaal niet naar uit zat te kijken.
We konden dan wel terug kijken op een heerlijke vakantie waar we volop van de zon en van elkaar hadden genieten, maar het druilerige weer wat we nu weer hadden, drukte ook meteen de stempel op mijn gevoel.
Zondag deed ik niks anders dan wassen en strijken en opruimen, de koffers moesten zo snel mogelijk weer leeg, en de spullen van Rob moesten zo snel mogelijk weer gewassen worden.
Want morgen zou hij alweer weg gaan, en aangezien dat zijn bestemming nog een tikkie warmer is dan de 40 graden Turkije had hij zijn zomerkleren toch echt weer nodig.
Het was dan ook een rare dag, meteen weer druk met van alles en nog wat, en ook weer een naderend afscheid, ik was niet zo in mijn hum.

Maandag 14 augustus 2011:
De dag van het afscheid, wederom.
En dit maal had ik er meer moeite mee dan de kids, zij gingen er heel relaxed mee om, het was tenslotte nog maar een paar weken, over 8 weken zou hij er alweer zijn. En de afgelopen maanden waar toch ook best heel snel gegaan? Tja, het klopt ik wist het allemaal wel, maar het gevoel zei mij heel wat anders.
Weer alles alleen moeten doen, nu al weer weten dat ik op een aantal gevraagde uitjes nee heb moeten zeggen. Was het gewoon zo even een boel zat!
Maar gelukkig ken ik mijzelf een beetje en weet ik mezelf ook alweer heel snel bij elkaar te pakken en hup schouders eronder en door gaan.


Ik heb niet te klagen, ik heb een geweldige vakantie gehad, met mijn mannetje en kids. Ook hebben we toch nog een leuke korte vakantie in de planning staan over ruim een week, en als de kids 5 september weer naar school gaan dan is het nog maar 5 weken later dat we wederom naar Schiphol zullen gaan, en hoogstwaarschijnlijk zal het dan weer zo achterlijk vroeg zijn.
Verder stond afgelopen week gewoon weer in werken, huishouden doen, shoppen en bij vrienden langs.

Maar owww wat hebben we een te gekke gave vakantie gehad, mijn batterij is weer opgeladen, ik kan er weer even tegenaan. Alhoewel ik nog wel hoop dat ik mij van het weekend in mijn bikini kan hijsen en op het strand hier kan gaan liggen. Want klaar zijn met vakantie ben ik nog niet!

En hoe was jullie vakantie?

voorjaarsvakantie
Wij zijn er even lekker tussenuit geweest in de voorjaarsvakantie.
Even geen internet, telefoons die uit stonden, gewoon even quality-time voor en met ons gezin.
Er komen weer drukke periodes aan, periodes waar ik er alleen voor sta. En dan is het even heerlijk om even de batterij weer op te laten, proberen hem voller dan vol te krijgen.
Ik geloof dat dat best gelukt is.

Wij waren in Centerpacs de Vossemeren vlak over de grens onder Eindhoven.
Bij aankomst konden we nog niet het huisje in en aangezien we onze hond ook mee hadden mochten we de Plaza ook niet in. Dan maar even naar het dorpje daar even wat rondlopen en wat drinken en al gauw is het dan ook tijd dat je wel het huisje in mag.
Nadat we ons geÔnstalleerd hadden wilden de kinderen uiteraard richting het zwembad. Het zijn echte waterratten dus de rest van de week hebben we dan ook veel doorgebracht in het zwembad.

Ook hebben we heerlijke lange wandelingen met de hond gemaakt daar in de bossen.
We zijn veelvuldig uit eten geweest, en ik heb zelfs nog een potje poolen gedaan, die ik uiteraard glansrijk van Rob won maar dat wil hij niet horen, verliezen van een vrouw die nooit zo?n stok in de handen heeft.
En sinds de fanclubdag op centerparcs, hoort bingo nu ook bij centerparcs. Dus ook daar waagden wij een gokje. Ik mocht me een van de gelukkige prijzen die Bingo had, wel heel jammer dat ik niet de enige was en dus moest dobbelen voor de karafset wat de prijs was. En uiteraard verloor ik van een 11-jarig jochie. En ging ik met een fles The Pfaffs wijn weer richting plek.

Al met al hebben we een top week gehad, zijn we weer heerlijk bijgetankt en kijk ik vol goede moed de aankomende maanden tegemoet.


optie geboekt
Afgelopen week had ik nog vakantie, die heb ik heel goed kunnen invullen.
Het stond alleen vooral in het teken van uitslapen, zo min mogelijk doen, en gewoon alles heel heel rustig aan doen.
Eigenlijk net zo rustig als ik in de zomer ook doe als ik op vakantie ben.
Ik houd namelijk heel erg van niks doen, het komt zo weinig voor dat ik daar de kans voor krijg dat ik er dus dubbel en dwars van geniet als het wel eens kan.
Doordat ik toch niks te doen had, ben ik ook even langs het reisbureau gegaan en heb ik wat vakantieboeken opgehaald.

Het zoeken kon beginnen. Ik weet wat we allemaal willen, en ik weet ook wat we allemaal niet willen.
Allemaal zijn we hier gek op Turkije, het all inclusive, de zon, de zwembaden, en gewoon verzekerd van mooi weer.
Ik opperde nog wel even Griekenland, of Egypte, maar eigenlijk was het thuisfront hier het unaniem eens, nee Turkije.

Ik verdiepte me in de boeken, ik zag wat leuks, ik maakte keuzes, liet de kids hun keuze maken. Rob kon het niks schelen, wij mochten bepalen.
Ik hakte de knoop door en vrijdag gingen Rob en ik op pad naar het reisbureau, we hadden een ressort uitgezocht en een optie genomen. De vragen die ik had kon ze me niet beantwoorden, wilde het wel opzoeken, maar dat kon ik thuis zelf ook wel.
Toen ik dat dan thuis ook deed, voelde het ineens toch niet zo goed meer. Ik zag foto's verschijnen van mensen die er geweest waren en die foto's spraken mij ineens gewoon niet meer aan. Kreeg het gewoon benauwd, nee dat wilde ik niet dat park.
Gelukkig was daar de optie, en nog een andere keuze, en hop zo zat ik zaterdag wederom bij het reisbureau om het om te zetten.

Nog steeds een optie, en ik hoop dan eigenlijk deze week groen licht te krijgen van het werk of het echt kan in die periode. De optie staat, 1 belletje en hij is van ons.
Nu maar duimen, maar ik heb goede hoop.

Dit is het geworden, op vakantiereiswijzer zijn ze er goed over te spreken.†Lijkt het wat??

Club Ali Bey, hoe leuk die naam alleen al!

Heb er nu al zin in.

het was maar een weekje...
maar in dat weekje hebben we genoeg gezien, genoeg gedaan, veel gewandeld, veel genoten, lekkere ijsjes gegeten, gerodeld, berg beklommen, ook nog gezwommen, lekker gegeten, shoppen geweest,†Ilse haar roeping heeft gevonden: schapenhoedster.
Ook hebben we nog een geboorte mee gemaakt van een lammetje, erg leuk, vooral Ilse was onder de indruk.

Maar vooral genoten met zijn vieren.

Geen zin dit keer in een uitgebreid verslag, foto's zeggen meer dan woorden.
Kijk maar mee.
Woorden overbodig dan toch??

vakantie 2009.
Zo nu zal ik dan ook maar eens beginnen aan mijn vakantieverslag.
We zijn inmiddels alweer een aantal dagen thuis, de was is zo goed als weg, en alles begint weer zijn normale ritme aan te nemen. Sterker nog de laatste week is hier al ruim ingegaan en maandag is de eerste schooldag alweer een feit.

Maar goed het verslag.

Zaterdag 1 augustus vertrokken we om 6 uur ?s ochtends voor een week richting Willingen in Sauerland.
We hadden een hotel geboekt, met ontbijt en avondeten erbij in, de kids konden zelfs tussen de middag zichzelf voorzien van eten. Nog nooit hadden we via de ANWB geboekt, maar eerlijk is eerlijk het is ons heel goed bevallen.
Na een rit van bijna 6 uur met de nodige tussenstops kwamen we om 12 uur al aan in ons hotel, het was zo onwijs rustig op de weg, zowel in Nederland als in Duitsland dat we eigenlijk rekening hadden gehouden met files. Gelukkig konden we meteen onze kamer al op.
Gauw brachten we de spullen in het mega grote hotel naar boven en daarna gingen we ons te goed doen aan een heerlijke curryworst met daarna een Italiaans ijsje! Daar waren we aan toe.
Meteen maar even langs de supermarkt om wat vreetzooi in te slaan en daarna meteen maar even langs de rodelbaan. Kevin is daar wel achter gekomen dat het niet handig is om achter je moeder en zusje aan te rodelen, want die samen gaan niet zo snel. Daar had hij ook van geleerd!

Na het avond eten hebben we nog even heerlijk een duik genomen in het zwembad, en uiteindelijk rolden we doodvermoeiend ons bed in.

De zondag stond er na het ontbijt een info-ochtend op het programma en dat was wel zo fijn, want de mensen bij de receptie waren aardig maar niet scheutig met informatie.
Daarna zijn we mee geweest met het verkennen van de omgeving, en we kwamen er al gauw achter dat er genoeg te doen was voor iedereen. En dat dit niet echt een relaxed vakantie zou worden maar meer een doe vakantie.

In de middag hebben we een bezoekje gebracht aan de glasblazerij, en daar hebben Kevin en Ilse een prachtige bal zelf mogen blazen.
Ok ik zal even door het weekje speren anders wordt het wel een hele lange log.

Maandag zijn we naar een atractiepark Fort Fun geweest. Daar was ik vroeger als klein kind al eens geweest en tja dan moet je dat toch ook je eigen kinderen laten zien. Kon me buiten de enorme rodelbaan die ze daar hebben weinig tot niks meer herinneren van het park. Maar onwijs leuk was het wel. We hebben zelfs met zijn allen gevlogen, hoe hoog het was weet ik niet, maar we werden de hoogte in getrokken en toen gelanceerd. Zo dat was echt wel gaaf! Kevin vond de rodelbaan helemaal te gek, en had bedacht dat hij nu maar als eerste moest gaan. Niks achter zijn langzame moeder en zusje aan. Maar ik had Ilse bij Rob gedumpt dus ik zat Kevin mooi op de hielen.
Zo gek als Ilse op de achtbanen is, over de kop, kan haar allemaal niks schelen, maar dit moest steeds langzamer. hahaha


Dinsdag zijn we met een hele grote groep wezen kanoŽn, wat ook weer heel erg leuk was om eens te doen.

Woensdag was het prachtig mooi weer, en nadat we de kinderen in het Indianendorp hadden gedumpt waar ze zelf een vuurtje mochten stoken en een eigen stokbroodje mochten bakken, liepen wij richting de skischans die er naast lag. Wisten jullie dat de wereldsgrootste en hoogste skischans in Willingen staat?
Nou ik weet het nu wel, sterker nog ik ben dus gewoon die grote hoge wereldgrootste skischans omhoog gelopen. Hoeveel trappen er aan de zijkant waren heb ik geen idee van. Ik was me aan het focussen op mijn ademhaling. Kapot, gebroken was ik toen ik eindelijks boven was.
En toen??????.. toen zag ik Pot*&*&( dat er dus ook een karretje naar boven ging. Gewoon betalen en hup je werd naar boven gebracht. Nee ik (Rob ook hoor) was gewoon zo dom, stom om dat niet te zien. Nee wij waren bekaf!!
Maar goed het loonde zich wel en het uitzicht wat we daarboven hadden was dan ook prachtig. Even voor de duidelijkheid, we zijn wel met het karretje naar beneden gegaan!!


?s Middags lagen we heerlijk uit te blussen bij het zwembad!!
Maar in de avond hebben Ilse en ik nog even op de schaatsen gestaan, ongeloofelijk schaatsen in je t-shirt, wat een aparte gewaarwording was dat. Maar wel heel erg leuk!

Donderdags zijn we mooi op tijd in de ochtend vertrokken richting de ettelsberg, dat daar een bak op ging hadden we bij aankomst in willingen al gezien, want dat ding was niet over het hoofd te zien, en besloten dan ook om gewoon met zo?n bakkie omhoog te gaan. Boven aangekomen had je echt een prachtuitzicht over het hele dorpje. En konden we daar heerlijk lopen in de bossen.

?s Middags werd het bloedje heet dus kon je ons weer bij het zwembad vinden.
In de avond stond er een bingo gepland, en je snapt daar wilde ik heen. Ik bedoel ik kon me alvast een beetje gaan opwarmen voor de fcd. En jawel hoor Ilse had bingo, en nee niet zomaar een lullige bingo voor een rijtje of wat, nee gewoon bingo voor de volle kaart!!
Ze mocht zelf wat uitzoeken, en ze koos een knuffel uit, die ze bij thuiskomst meteen bij Tante Linda in haar armen drukte, want die knuffel past precies bij de baby kamer en moest in het bedje.

En toen was de laatste dag alweer aangebroken.
De vrijdag, de dag dat we wederom richting de berg vertrokken. Nu alleen niet zo hoog maar midden op de berg bevond zich het Wildpark. Een prachtig mooi park midden in de bossen, waar ze wat beesten hadden. Maar vooral ging het ons om de roofvogelshow die daar zou zijn.
Kevin had zich voor de papagaaien op de grond neer gezet, en had zowaar sjans met zo?n beest. Wild werd hij, hij maakte zich mooi en ging tekeer. Alles wat Kevin deed deed hij na. Maar owee als Kevin toch even de aandacht gaf aan een papagaai in de kooi ernaast, dan werd hij woest!!
De roofvogelshow was echt onwijs leuk, de vogels vlogen zo laag over dat je gewoon echt moest bukken. Prachtig om te zien. Een onwijs grote vogel (ben zo de naam even kwijt) belande achter ons in de bosjes. Mijn hemel wat een joekel van een beest. Maar o zo mooi!

Toen we het zo rond het middag uur bekeken hadden gingen we nog even langs de plaatselijke rodelbaan zodat de kids er nog een keer vanaf konden gaan. En daarna was het met het mooie weer, vonden wij weer tijd om een ligbed bij het zwembad op te zoeken.
Had ik al verteld dat de glijbanen die ze daar hadden, onwijs gaaf waren. Hard dat ze gingen, voelde me weer helemaal kind. Glijbanen en achtbanen ik houd ervan!

?s Avonds was er dan een afscheidsavond georganiseerd was ook heel leuk en gezellig was.

Zaterdag zijn we na het ontbijt ook meteen weer vertrokken richting huis, want we hadden nog een lange reis te gaan. Onze week vakantie die we hadden was dan ook zeer zeker geslaagd en we hebben onwijs veel gezien en gedaan. Een prachtige omgeving!!
Nu zijn we dan de laatste dagen van onze vakantie ingegaan, en maandag begint het normale leven weer hier.
Behalve voor Kevin die heeft gewoon nog een weekje extra!


Vakantie 2009, Willingen (Sauerland)


Vakantie begon eerder dan gedacht.

Mijn vakantie begon vandaag eerder dan dat ik gedacht zou hebben.
Vanochtend om half 7 ging mijn wekker en na nog een half uur gesnoozerd te hebben besloot ik er dan toch maar met hele erge tegenzin uit te gaan.
Rob lag nog heerlijk te slapen en de kids hebben de week Jevak (hutten bouwen) en die sliepen gister in de gymzaal met alle andere kids. Dus ik moest helemaal alleen voor mijzelf eruit. Verschrikkelijk toch??

Maar goed, Rob kwam er toch ook maar uit en eenmaal beneden zette we het nieuws er even op. Daar zagen we tot onze verbazing dat het (Replica) VOC-schip compleet aan het afbranden was. Zo zonde, het was een prachtig schip en was de blikvanger van dat stukje haven.

Zo rond 8 uur stapte ik in de auto om naar mijn werk te rijden, en bij aankomst kon ik al duidelijk het in vlammen staande schip zien liggen. Mijn werkplek ligt namelijk tegenover het schip. Ik stapte de auto uit en de stank van de rook kwam me al tegemoet.

deze hoort eigenlijk toch ook nog bij......
Zon, zee en strand.
Ik heb er al een logje over gemaakt, maar ik heb toch nog 1 foto die ik jullie niet wil onthouden.

Deze foto is vorig jaar gemaakt op het strand op het mooie Curacao.
Rob zit zoals de meesten wel weten bij de Koninklijke Marine en was voor een half jaar varen. Ze deden die 6 maanden hoofdzakelijk de ABC-eilanden aan.
Rob zou in mei voor 2 weken binnen liggen in Curacao, precies in de mei-vakantie van de kinderen. Een prachtige gelegenheid voor ons om over te vliegen.

Rob en Ilse die samen naar de zee lopen............
Hier heb je toch geen woorden meer voor nodig??
"Lijk je kompleet op jezelf te staan
Je bent niet alleen"