weblog v/d week
Klokje
Brabbelboek

Zoenen!!
Liefde....
Omarm ons..
Binnen!!!
Foto album
E-mail


Hier kun je mij een mailtje
sturen!!

Mijn laatste reacties
E-mail alert
Archief
Bezoekers
Op dit moment zijn er 2 gluurders ;
en 2 gast gluurders .
cursus
De planning was om mijn log weer een beetje bij te houden, maar toch schiet het er gewoon weer bij in. En waardoor en waarom?? Ik weet het wel, waarschijnlijk dezelfde reden waarom er een heleboel andere ?oude? loggers minder loggen.

Maar toch merk ik soms dat ik het mis. De dingen die ik meemaak, alles wat er hier om mij heen gebeurd en wat uiteraard geschikt is in mijn ogen op het www neer te zetten, vormt dan toch een soort van dagboek en vind ik altijd wel erg leuk om terug te lezen.

Wel eens waar is het hier in huis een hectische tijd, ik had verwacht dat zo na de vakantie de rust wel weer zou zijn terug gekeerd, maar we gaan ook weer heel makkelijk door in het alledaagse. Het sporten is weer begonnen, op school beginnen alle voorbereiding voor alle dingen weer. Maar ook Rob zit nu in zijn drukke periode dat hij veel van huis is, voor zijn aankomende uitzending die eind maart gaat beginnen. Voor 6.5 maand gaat hij dan weg, en dat is toch een hoop geregel. Hij heeft er onwijs veel zin, en ik geniet ervan om te zien hoe enthousiast hij is. Het is nu nog best ver weg voordat hij vertrekt en ik weet dat straks als de tijd daar is, ik er dan toch weer tegen aan hik.

Verder ben ik vandaag ook begonnen met een hondencursus. Voor de eerste puppycursus was Barry al te oud en moest ik in de groep van de eerste gehoorzaamheidscursus. Barry is nu 6 maanden en al ruim 3 maanden bij ons, en weet je??. We kunnen hem gewoon al niet meer missen. Het is een lieverd doet het onwijs goed en vond dat hij al heel goed luistert, en al heel goed de dingen doet die wij hem hebben aangeleerd, zoals zit, poot, en af.
Ook is hij helemaal mijn hond en luistert hij altijd heel goed naar mij. Tot vandaag?..

Ik dacht dus ook van, hee dat doe ik wel even, wij zullen ze wel eens even laten zien wat wij wel niet kunnen. De cursus wordt op een manege geven, heerlijk in de binnenbak en dus overdekt. Kijk ideaal geen openveld waar het nu toch wel heel heel koud is. Nee lekker binnen, gewoon mijn ding.
Om kwart voor 18.45 uur moesten we er zijn, en Barry vond het helemaal leuk. Dat waren een hoop honden bij elkaar, daar kon hij wel leuk mee spelen?. En laat dat nou net niet de bedoeling zijn van die cursus. Het zand in de paardenbak (ja de poep was echt helemaal opgeruimd, maar de geur waarschijnlijk niet) leek toch wel verdomd veel op het strand, dus dat lopen door de bak werd niks. Ik kreeg totaal geen aandacht, liep maar stomme rondjes door de bak, met lekkere snoepjes in mijn zak, maar nee MIJN hond had helemaal geen geur voor die snoepjes. En dat dat kleine kreng dan ook nog zo hard kon trekken wist ik ook niet, helemaal gek werd hij. Ik had het bloedheet en wenste mezelf naar de openlucht en gras, de riem sneed in mijn linkerhand, mijn rechterarm doet nu al pijn van het steeds corrigeren en trekken aan de riem. Echt helemaal top dit!!

 

De rest van de honden liep netjes steeds naast en die baasjes konden zelfs gewoon de riem laten hangen. Mijn riem stond strak, heel strak! Maar op het moment dat de honden moesten gaan zitten, of af gaan, zat of lag Barry als eerste, want hee dat was hem geleerd, dan wist hij dan krijg ik wat lekkers. Alle andere opdrachten die we kregen deed hij prima, maar het merendeel (het naast lopen) lapte hij aan zijn bek.

Misschien een schrale troost, maar dit kan nog wel 5 keer zo doorgaan, vertelde de instructrice daarna kan ik tijdens het lopen zijn aandacht waarschijnlijk wel prikkelen. Deze week maar eens goed oefenen, want het moet niet zo zijn dat ik als een paard door die bak ga lopen draven achter mijn hond(JE) aan. Dat begint op sporten te lijken, en als ik ergens een hekel aan heb??.

Maar wat heb ik er van genoten, ik vond het heel leuk om te doen, Barry had er ook plezier in, en ben bang dat ik hem zo niet eens mee krijg om uit te gaan. Momenteel doet hij het niet meer.

Ahhh wat is hij lief

 Hij is best liefen ook nog heel speels en ondeugend.
 

gezinsuitbreiding
Al maanden lopen we te denken over een hondje, ik was voor de kids waren voor, alleen Rob hielt het tegen al een hele poos?
Heel langzaam en met veel geduld heb ik op hem ingepraat, foto?s van Puppy?s laten zien op marktplaats, en heel langzaam ging hij overstag.
Vorige week zag ik weer een advertentie staan, ik liet hem wederom aan Rob zien, en toen zij hij in bijzijn van de kids, heb je al gebeld voor een afspraak te maken.
Tja dan is het hek van de dam en kan je er niet meer onderuit.

Ik belde en ik maakte een afspraak voor vandaag. Ilse moest een uitwedstrijd voetballen en daarna zouden we meteen doorrijden naar Friesland.
De intentie was om alleen maar even te gaan kijken, er eentje uit te zoeken en hem dan volgende week halen. Maar toch liep het heel anders. Volgend weekend hebben we alle tijd voor hem en konden we hem alle aandacht geven. Volgens de Fokker maakte dat niks uit, of hij nou 1 dag of 2 dagen de tijd had.

Dus besloten we nadat we bij vrienden in Almere geweest waren op de terug weg toch maar weer over Friesland te rijden, en onze uitgekozen hond toch maar mee te nemen.
We kozen voor een mannetje, deze was het brutaalst en de kids waren verkocht. Toch maar niet de zwart/witte nee het moest deze worden.

Hier is hij dan, onze nieuwe aanwinst?.. Barry, geboren op 23 juli 2010!! Gewoon Barry, niks geen vernoemde Barry, gewoon Barry omdat wij Barry lekker in de mond vinden liggen en het ook nog eens heel stoer klinkt en daarbij is het een keer geen gangbare naam is voor een hond.

 Wat is hij lief he??!!

muis in huis
Gisteravond we hadden vrienden op bezoek en zaten lekker te kletsen en zo kwam ook het onderwerp Koninginnendag ter sprake.
En wat zijn jullie plannen voor morgen? Wij hadden nog niet echt plannen en we zouden het wel zien. In de ochtend even door het dorp lopen en kijken bij de vrijmarkt. Altijd leuk en gezellig.
Waarop die vriend vertelde dat hij er morgen ging staan, de bus was al goed ingepakt met allemaal zooi, dus hun waren er klaar voor.

Rob verteld tegen Ilse dat Gerlof en Sander gaan zitten, en stelde voor aan Ilse om samen met haar erbij te gaan zitten.
Ik geloof best dat Rob zich een ongeluk schrok toen duidelijk werd dat Ilse er best wel oren naar had. Maar tja wij hadden nog helemaal niks uitgezocht.
Geen probleem dat werd accuut opgelost en 3 kinderen sterk gingen aan de slag op Ilse haar kamer.
Ze kwam met spullen beneden waarvan ik dacht, owww geen denken aan, dat heeft ons een kapitaaltje gekost en dat wil jij nu zomaar even voor een paar euro van de hand doen? Nee dacht het niet, dan bewaar ik het nog liever voor Romy. Heeft zij ook hier wat te spelen tegen die tijd.

Maar ilse haar kamer is nagenoeg bijna altijd vrij goed opgeruimd, tenminste voor het oog. Achter haar schot gooit ze alles waar ze dan ook maar even vanaf moet.
Dus dat werd ook opengeschoven en daar kwam de zooi!
Maar niet alleen de zooi maar ook een muis!!

Gillen die kids, en hup Rob naar boven. Muisje was verdwenen op de logeerkamer wist Kevin Rob te vertellen dus dan daar maar eens horen. De kids werden naar beneden gestuurd en Rob zou die muis wel even vangen.
Het logeerbed wordt aan de kant geschoven en Rob krijgt de schrik van zijn leven. Daar lagen keutels niet te best. Dit kon nooit maar dan ook nooit van dat kleine veldmuisje zijn die ze hadden gezien. Dit moest op zijn minst wel een rat zijn.

Heel voorzichtig kwam Rob beneden en vroeg Gerlof mee naar boven te komen, hij komt van het boerenland en zou er wel even verstand van hebben.
Gerlof inspecteerde ook de keutels en ze kwamen dan tot de conclussie dat dit dus niet gewoon was. IEKSSSSS
Rob bleef op het bed zitten, want hij vond het toch niet zo heel fijn.
Totdag er ineens een lichtje bij hem ging branden, die keutels........... die leken wel verdomde veel op konijnenkeutels.......

Naar beneden werd Ilse even op het matje geroepen......... Heb jij die konijnen wel eens op de logeerkamer gehad?? Hoezo dan, vraagt ze?? Nou niks hoezo dan, een ja of een nee? Uhhh het was dus een Ja!
Maar waarom laat je ze dan achter het bed lopen, dat slaat toch nergens op?
Volgens Ilse waren ze nog nooit achter het bed geweest. Dat moet wel want hoe anders komen die keutels daar??

En ja daar kwam de aap uit de mouw, ze hadden iets gekeuteld op de logeerkamer en Ilse had het gewoon achter het bed gegooid...........

Gelukkig had ze dat vorige week ergens gedaan, maar zoiets verzin je toch niet?
Ik geloof dat het nu wel duidelijk voor haar is, dat dat erg belachelijk was, en de konijnen hebben nu dus een huis verbod, anders gaan ze weg!

De opluchting dat het konijnenkeutels waren ipv rattenpoep was  voor Rob toch groter dan de boosheid. Hij zag zijn geest al dwalen..........

Kinderen, hoe verzinnen ze het.

Het muizenprobleem is nog niet opgelost trouwens, al denkt ilse van wel, anders had ze geen oog dicht gedaan. Maar daar wordt vandaag aan gewerkt, weg moet dat beest ik wil ze niet in huis!!
safari porno ;)

Ik kreeg gister een mail, met een filmpje erbij!!

Ik kon het toch niet laten, ik vind hem hylarisch!!
Fluffy
We liepen al een poosje te twijfelen of we weer een dier zouden nemen in huis.
Ik wilde alleen wel heel graag weer een hondje, maar zag ook de belemmeringen die het met zich mee bracht. En Rob wilde eigenlijk liever geen hondje meer.
Rob wilde eigenlijk wel weer een vogel, en dat wilde ik pertinent niet.
En de kids, die wilden alleen maar een huisdier!!

Vorige week kwam Ilse thuis van school met de mededeling dat een klasgenootje jonge konijntjes had, 5 stuks, maar 1 was nog zo klein die moest met de fles groot gebracht worden. Die andere 4 zochten nog een nieuw huisje.............
Ilse vroeg, Ilse smeekte, Ilse beloofde.............
En wij...... overlegde, wikte en weegde............. en besloten toen eens een keer ja te zeggen!!

Nu wilde ik vroeger ook altijd zelf een huisdier en wij kregen ook nooit een dier, ja een vogel hebben we gehad en vissen. Maar een dier waarbij het aaibaai gehalte groot was nee dat nooit!!

Toen ik in 1992 intern was bij de Marine en doordeweeks een kamer op de kazerne had, hebben een collega en ik in een vlaag van verstandsverbijstering een mooi lief grijs konijntje aangeschaft............ totdat de hogere legerleiding erachter kwam, het mocht niet.
Raar he?? Affijn het beestje mocht gelukkig weer terug naar de dierenzaak en ik had wel 2 weken een konijn gehad.

Toen we Ilse dan ook vertelde dat ze er wat ons betrefd 1 mocht uitzoeken was ze door het dolle!!
We gingen dan ook maar even kijken............
4 konijntje zagen er exact zo uit als moederkonijn, wit met beige vlekken en er zag er 1 uit als papa konijn, wit met zwarte vlekken.
Ilse keek, Ilse aaide, en toen we vroegen welke ze hebben wilde zei ze heel zachtjes, ik vind die zwarte wel lief. Ik wilde wel een yes gebaar maken, want stiekem had ik voor deze gekozen!!

7 juni mogen we HET gaan halen, nog geen idee wat het geslacht is, maar dat maakt niet uit.
Nu nog op zoek naar een perfect hok, en ons verdiepen in het wel en wee van het beestje, qua voeding e.d.

Maar ik heb mijn konijn!!! Ok officieel is hij dus van Ilse....... maar gelukkig zit ze heel vaak op school!!

Is het geen schatje???p.s. tips zijn altijd welkom!!!
"Ik wil met je delen
Wil jij dat ook met mij"