weblog v/d week
Klokje
Brabbelboek

Zoenen!!
Liefde....
Omarm ons..
Binnen!!!
Foto album
E-mail


Hier kun je mij een mailtje
sturen!!

Mijn laatste reacties
E-mail alert
Archief
Bezoekers
Op dit moment zijn er 2 gluurders ;
en 2 gast gluurders .
30 sec. genot
normaal maken reclame's geen indruk op me.
Maar deze...........
Al moest ik toch eerst een paar keer kijken waarvoor ze nou eigenlijk reclame maken.Ook ik..........Merry Christmas!!

En uiteraard een heel goed uiteinde en een heel goed en vooral gezond 2010!

3 jaar geleden.
3 jaar geleden liep ik op dit tijdstip al hyperend door de stad, ik moest nieuwe kleren hebben. Ik had die avond ervoor via de radio kaartjes gewonnen voor het besloten feestje van Marco. Hij werd 40 en gaf een feestje in Amsterdam, eerst een overheerlijk etentje en daarna een mini concert!!
En daar toen, 3 jaar geleden, kreeg ik mijn eerste foto met hem!
Niet wetende dat er nog een heleboel meer zouden volgen, een heerlijke fantastische herinnering!!


†Marco Gefeliciteerd met je Verjaardag!

Let it snow
De vakantie is begonnen, de scholen zijn dicht, en er licht hier gewoon sneeuw.

Echte sneeuw, sneeuw wat wit is, koud en wat kan smelten. Maar ook sneeuw wat heerlijk is om in te spelen, in te lopen en gewoon om alles onder een witte deken te zien. Ik vind het prachtig.

De laatste jaren hebben wij heer geen sneeuw gehad, als heel Nederland bedekt lag onder een wit pak, hadden wij dus niks. Altijd werd dit punt, het uiteinde van Noord Holland vergeten. En nu dus niet.

Ik had voor donderdag nog niet echt het idee dat we eigenlijk al zo voor de kerst stonden, het was gewoon te warm buiten en nee het kerstgevoel was nog ver te zoeken. Ondanks dat ik heel druk was op school met het voorbereiden voor het kerstdiner van donderdagavond.

Ilse was donderdagmiddag vrij van school en Kevin deed mee met een sponsorloop op school, hij kon kiezen tussen skeeleren, mountainbiken of rolstoelrijden. Hij koos voor het laatste, in een rolstoel moesten ze een parcours in de gymzaal afleggen. Hij vond het geweldig leuk om te doen, en had er echt plezier in. Nu maar afwachten of er voldoende geld is ingezameld voor een sportrolstoel.†

Toen we weer thuis waren, konden Ilse en ik ons klaar maken voor het kerstdiner die avond. En zo ineens kwam daar wat sneeuw uit de lucht en het bleef zowaar liggen. Toen we dan ook op het punt stonden om te vertrekken lag er al flink wat. Een kerstdiner op school met buiten sneeuw, het kerstgevoel was aanwezig!!

En nu ligt er nog steeds sneeuw, en er beloofd nog meer en meer bij te komen. De eerste vlokken dwarrelen alweer naar beneden en Kevin en Ilse vervelen zich geen moment.

Leuk toch sneeuw??
borsato's in Enschede
Waarheen gaat de tijd, mijn hemel die vliegt momenteel voorbij en weet soms niet eens wanneer ik de tijd moet vinden om naar de wc te gaan, laat staan om te loggen.
Maar goed, manlief is een avondje weg, en ik vind het heerlijk en ik ga er maar eens even voorzitten.

De Toppers zijn nu op tv, en ik geniet, heerlijke muziek, dus het tikt zo lekker weg.

Ik zal beginnen waar ik gebleven was, mijn laatste log, mijn log waar ik in schreef hoe super trots ik was en nog steeds ben trouwens op mijn kinderen. Afijn dat heb ik al uitvoerig besproken en doe ik niet nog een keer, al kun je dat wel blijven doen.

Ook hoorde ik vorige week nieuws wat me toch weer aardig bezig wist te houden, ergens in februari zal ik een dag in Arnhem te vinden zijn, de reden is niet leuk, maar hoop er tevreden vandaan te komen. Ik kan er voor de rest helaas nog niks over kwijt, al zou ik het heel graag van me afschrijven, maar ik zou er op dit moment meer kwaad dan goed mee doen.

Maar goed,
Afgelopen vrijdag stapten we na het avond eten in de auto om richting Enschede te vertrekken, en dat niet zonder reden.
Er was eens een afspraak gemaakt om op kraamvisite te gaan naar Linda, ik zou daar dan niet bij aanwezig zijn, omdat ik toen al gewoon wat anders had staan. Maar even 1 telefoontje gepleegd te hebben en Marco besloot een in de mode concert te geven in Amsterdam. Ook nog even met de organisatie gesproken en het was geregeld. Iedereen die die dag naar Linda zou gaan, kreeg gratis kaartjes en zo kon mooi die afspraak afgezegd worden. Nou helemaal goed geregeld dus.
Nu moesten ze wel een nieuwe datum plannen, en kijk na de goden even verzocht te hebben kwamen we uit op 13 december. Prima datum, aangezien mijn vader 16 december jarig is, ja dat is vandaag, Gefeliciteerd lieve lieve vader!!! Konden we dat mooi combineren.

Kevin heeft op de middelbare een CJP pas gekregen en hij had al gezien dat je bij verschillende winkels e.d. korting kon krijgen en zo zei hij, Coolcat stond er ook tussen. Eigenlijk wilde hij daar wel eens kijken, nou ik was verbijsterd, mijn zoon die zegt dat hij naar een kleren winkel wil?? Daar maak ik meteen gebruik van, en zo kwam het dat we dus zaterdag met zijn vieren richting het centrum liepen en Coolcat binnen gingen. En zowaar daar konden we goed slagen, Ilse vond zelfs nog een aantal setjes, en echt die is heel moeilijk met kleren. En Kevin vond het zowaar ook heel leuk, en ging zonder morren het pashokje. Helaas hier in de buurt niet echt een Coolcat.
Meteen maar even door naar de mediamarkt, want een poos geleden heeft onze frituurpan het begeven. En ook onze telefoon was hoognodig aan vervanging toe. Wij hadden onze centen weer goed kunnen besteden en mijn vader werd gebeld zodat hij Rob en de kids kon ophalen. Mijn moeder had zich in de tussentijd ook bij ons gevoegd en ik ging verder met haar shoppen. En wederom had ik geen moeite met het uitgeven van geld. ?s Avonds gingen Rob en ik samen weer eens uiteten, we hadden dinerbonnen gekregen en die konden we bij een hele goeie bistro inleveren. Heerlijk gegeten!!

Zondag was het dan de dag, de dag dat de kraamvisite gepland stond. Julian wilde er niet op de afgesproken tijdstip zijn, want zo zei hij, ik ben vrij ben niet verplicht dus slaap eerst uit en dan kom ik. Helemaal gelijk heeft hij, uiteindelijk kwam hij dus helemaal niet, want zijn auto had het begeven.
Jammer hoor, maar helaas niks aan te doen.
En als ik dan toch in Glanerbrug zit, en tegen de grens van Duitsland aanzit, dan kan er patat komen wat er maar komen wil, maar dan toch echt wel uit Duitsland. Niet zo zeer om de patat maar om de Curryworst die je nergens lekkerder kan krijgen dan uit Duitsland. Logisch dat ik dus de grens overging. Helga had ook een nieuw apparaat uitgevonden speciaal voor curryworsten, de Stochelo, veel kan ik er niet over vertellen hoor, want ze gaat er aan mee doen met het beste idee van Nederland. De enige echte Stochelo.

Na het eten was het dan ook voor ons weer tijd om richting huis te vertrekken, we hadden nog een aantal uurtjes te gaan. En de dag erna stond er ook gewoon de werkweek weer in de agenda.

Dinsdag en woensdag, 2 dagen werken, dinsdag waar ik nog een heerlijk kerstdiner had, en toen begon er om 16.00 uur voor mij mijn welverdiende vakantie. Van mijn betaalde baan dan.
Want voor de rest ben ik van de week nog heel druk werkende op school voor kerst.
Morgen is het kerstdiner op school en dat vergt nog heel veel werk, maar wel altijd heel leuk. En dan begint vrijdag dan echt de vakantie. Heerlijk ik ben er aan toe, ik heb het verdient, en ik ga alleen maar leuke dingen doen.

Zondag ga ik onverwachts naar de Ikea, nou niet voor de Ikea maar meer om dochterlief weg te brengen. Ze gaat zondag namelijk 2 nachtjes logeren in Schoonhoven. En daar kunnen we dan mooi het balletjes (Ilse) overgeven. Ze heeft in Lotte een echt vriendinnetje gevonden en Marijke nodigde Ilse uit. Na een beetje twijfel van Ilse haar kant, want pfff dat was toch wel heel eng zo ver van huis en toch wel vreemd zo zonder moeders, was ze overstag toen ze hoorde dat het dan voor 2 nachtjes zou zijn. En laat de Ikea Amsterdam nou dan een beetje in het midden liggen voor ons. Leg de balletjes maar klaar, want Bianca komt er zondag aan!!!
Trots!!!
Trots ben ik, nou wij, Rob en ik zijn supertrots op onze kinderen.

Een paar weken geleden is het al weer inmiddels, hadden we een 10-min. gesprek op school voor Ilse.

Ilse is geen hoogvlieger zal denk ik ook nooit een hoogvlieger worden. Ze heeft moeite met lezen en zit dan ook al een poosje in de molen om getest te worden op dyslexie. Vooralsnog is ze heel moeilijk te testen, en lijkt het nu ze een bril heeft beter te gaan. Maar goed we zullen het zien, in februari wordt ze opnieuw getest.

Ondanks dat ze geen ster is in het lezen, zag haar rapport er onwijs goed uit. Voor het begrijpend lezen, technisch lezen en spelling had ze zelfs een voldoende. Heel verassend was dan ook dat ze voor ?gewoon? taal een ruimvoldoende had. In rekenen is ze ook heel goed want daar scoort ze ook een ruimvoldoende voor. De rest van de cijfers waren ook allemaal ruimvoldoende met zelfs 2 keer een goed.

Maar wat ik toch ook wel heel belangrijk vind is haar werkhouding, tempo en haar sociale gedrag. Dat is heel erg goed allemaal bij haar, ze is een lief sociaal behulpzaam kind, en laat zien dat ze het dus allemaal wel wilt. En die doorzettingsvermogen vind ik mogelijk nog zoveel belangrijker dan op welk niveau ze ook maar leest. Zij komt er wel, is het niet met haar koppie dan wel met haar bekkie.
Het is een lieve meid en wij zijn enorm trots.

En vandaag, vandaag moesten we naar de rapport presentatie van Kevin.
Zijn eerste rapport op de middelbare school, erg spannend allemaal. Hij moest ook zelf mee en moest zijn rapport aan ons presenteren. Hij moest vermelden welke vakken hij leuk vond, waar hij goed in was, hoe hij eventueel aan bepaalde cijfers is gekomen. Wat zijn plannen zijn.
En o o wat was hij zenuwachtig. Hij was zijn presentatie blad al vergeten en Rob kon nog snel terug naar huis om het te halen, kijk een voordeel van de school heel dicht in de buurt.

Hij begon met presenteren, hij vermelde 2 leraren waar hij het niet zo op had. 1 vooral niet, die vond hij te sexistisch (ondanks dat hij blij was met zijn mooie meiden kalender) bepaalde dingen vond hij van hem totaal niet grappig. En tja ik kan me er wel wat bij indenken, maar als een meester met tampons in zijn oren de klas binnen komt, want tjeee dat is toch grappig en 2 bergen op het bord tekent wat eigenlijk doet denken aan borsten??? Nee dat kunnen kinderen van 12 nog niet helemaal volgen en zijn met dat soort dingen nog helemaal niet bezig. Zijn mentor gaf dan ook al aan dat Kevin niet de eerste was met die klacht en dat er meerdere waren. En ook dat ze er al mee bezig waren. Er schijnt nog veel meer door die leraar gezegd en gedaan te zijn, wat wij niet eens horen. Dus afwachten wat ze daar mee doen. Ik vond het al superstoer van hem dat hij dat dus gewoon maar even vertelde tegen zijn mentor. Zomaar klagen over een collega van haar.

Verder vertelde Kevin ons, dat hij het naar zijn zin had, lekker in zijn vel zat en gerespecteerd werd om wie die is. Zijn favoriete vak is Duits, kijk dat was een pluspunt voor hem, want zijn mentor geeft Duits, en sterker nog ze is Duits.

Zijn min punten wist hij ook te vertellen. Hij is wat slodderig??? joh!!!! Verassend.
Wat hij wilde gaan veranderen in het nieuwe jaar, is beter plannen, nu doet hij alles op het laatste moment (heel herkenbaar van vroeger) en nu wil hij meer de tijd nemen om te leren. Nobel streven, maar ook haalbaar?? Afwachten dus.

Zijn mentor was ook helemaal goed te spreken over zijn presentatie en ze wist er eigenlijk niks aan toe te voegen. Ze is goed over Kevin te spreken, hij is een sociale, gemotiveerde en lieve jongen. Ze zou willen dat meer van hem in de klas had.
Ze melde ook nog dat ze Kevin met grote ogen had aangekeken toen nadat hij een hele week ziek was geweest, kwam vragen of hij veel gemist had, en of hij nog wat moest inhalen. Maar dat hij zijn huiswerk van die ziekweek wel helemaal af had. Dat doen namelijk maar weinig kinderen, en wij?? wij groeiden van trots.

Zijn eerste cijferlijst van de Mavo is dan ook super goed, van een 6,5 voor drama tot een 8,6 voor Duits. De rest zit er allemaal tussen in. Ik vind het fantastisch!!

Wij kunnen met recht zeggen, onze kinderen doen het goed!!! Het gaat ze goed, ze voelen zich goed, dat is toch wel het belangrijkste.

Sinterklaas, en nog meer Sinterklaas
Sinterklaas, Sinterklaas en Sinterklaas.
Deze week stond voor mij in het teken van Sinterklaas.

Omdat ik ook in de ouderraadcommissie zit van Sinterklaas, betekend dat een hoop geregel en ook heel veel helpen. Maar zo super leuk om te doen.
Zo gaat er al weken terug een brief mee vanuit school naar de ouders. Er zit een lootje aan, en dat lootje komt dan overeen met een lootje aan een cadeautje die de kinderen dan op school krijgen voor Sinterklaas. Al die cadeaus worden dan ingekocht door de Sinterklaascommissie.
De ouders hoeven zo niet voor een cadeau t te zorgen, want in het verleden is gebleken dat de ouders dan geen genoegen namen met de 5 euro cadeaus die er vanuit school gegeven werd, en deden ze zelf maar wat in de surprise. Dat kan natuurlijk niet, want dat is niet uit te leggen aan de kinderen. Waarom krijgt die wel een groot (lees duur) cadeau?
De bedoeling is dan ook dat de ouders om het lootje heen een surprise gaan maken, die moet vervolgens een week voor dat Sinterklaas op school komt ingeleverd worden, en de surprises worden dan door de hele school als 1 grote surprise neergezet.
In de aula komt een reuze toren helemaal voorzien van allemaal surprises voor de leerlingen. Altijd een supermooi gezicht om te zien. Er zitten werkelijk waar super mooie creaties tussen.

Ilse kreeg dit jaar een boek, mooi gefotoshopt en helemaal Ilse.
Het feest was dit jaar op school dan ook weer goed geslaagd.

Mijn ouders waren vrijdag ook al bij ons gekomen om zaterdag het feest te gaan vieren. Zoals traditie getrouw had mijn moeder alle ingrediŽnten bij voor een grote pan erwtensoep. ?s Avonds hebben we wederom een potje boerenbridge gespeeld, altijd leuk om te doen. Beetje vervelend wordt het dan weer wel dat mijn moeder eigenlijk altijd wint.
En dan zaterdag dan zou ik eindelijk Romy weer gaan zien, Rik en Linda kwamen zo rond half 3 aan. Tjee wat was Romy gegroeid zeg, echt een dikkerdje geworden heerlijk wijfie!!
Ik had het dan ook zo geregeld dat het campingbedje naast mijn kant van het bed stond, zo kon ik mooi ?s ochtends de voeding doen, en had ik haar even helemaal voor mij alleen. Beetje lekker egoÔstisch, heerlijk toch??

Maar goed om een uur of half 5 besloten we dan ook maar te beginnen met het na beneden halen van de cadeaus, mijn hemel wat ongelofelijk veel weer. Het was overduidelijk dat er een persoontje bij was gekomen, zelf had ze er totaal geen benul van, maar aan het uitpakken kwam maar geen eind. Tussendoor hebben we ook maar even een pauze gehouden, en genoten van de erwtensoep van mijn moeder met broodjes. Nou je de rest eet dan erwtensoep en ik houd het alleen maar bij broodjes, ik houd er helemaal niet van. Maar uiteindelijk was alles dan toch uitgepakt, en waren we allemaal weer dik tevreden.

Prachtige mooie cadeaus hadden we allemaal weer, al geloof ik wel dat Kevin super blij was met zijn chocolade aftel kalender met mooie vrouwen aan de voorkant. Enne?.. ome Rik, weet wat je weg geeft de volgende keer, want??? als het hokje open is, en het chocolaatje is eruit, dan zie je wederom een prachtige mooie schaars aangeklede vrouw. Jammer voor je!!En vanochtend moest ik dus wakker worden van de wekker, nee niet van Romy die naast me lag, ze moest om 7 uur de fles hebben, en ik moest haar daarvoor dus gewoon wakker maken, ideaal!! Ik kon haar daarna ook gewoon weer terug leggen en om 10 uur werd ik gewoon wakker van haar gepraat. Ik ging eruit, ik boog me over het ledikantje heen en ik kreeg een prachtige stralende lach.
Ha, helemaal voor mij alleen, even lekker nog met haar getut in bed, zomaar even een momentje van Tante en nichtje alleen.

Het was een heerlijk weekend, ik heb genoten!!

Bedankt!!!
mijn Surprise....
van Renate!!!
Dank je wel Renate ik vind het heel erg leuk geworden en ben er erg blij mee.


Mijn surprise voor........

Voor Sonja!


Mijn hersenen waren flink aan het kraken,
Voor Sonja mocht ik een digitale surprise gaan maken.


Op haar log kwam ik verrassende stukjes tegen,
Met het haar in krulspelden door de regen, kwam ze daar meneer de agent tegen.


Die liet haar voor een alcoholcontrole aan een pijpje blazen,
Glansrijk slaagde ze daarvoor, dat zal je verbazen.


Maar Sonja is ook een bezige bij,
Met taarten maken maak je haar erg blij.


Samen met Guido de liefde van haar leven,
Hebben ze heel wat centen aan het klussen uitgegeven.


In het mooi inpakken van cadeaus is ze super goed,
Ja, zij weet als geen ander hoe dat moet.


Als fan zijn van Marco doet ze het ook niet slecht,
Ze verkleedt zich er zelfs voor als Pieterknecht.


Ook is ze al jaren vrijwilliger op de fanclubdag,
Dit jaar maakte ze daarvoor een rad wat er prachtig uitzag.


Als afsluiter heb ik wat foto?s gevonden,
En als collage samen gebonden.Lieve Sonja je bent een leuke meid,
Blijf wie je bent dan krijg je zeker geen spijt.

Veel liefs,
Sint en zijn Pieten

"Ik was bang om lief te hebben
En mijn hart heeft stilgestaan"