weblog v/d week
Klokje
Brabbelboek

Zoenen!!
Liefde....
Omarm ons..
Binnen!!!
Foto album
E-mail


Hier kun je mij een mailtje
sturen!!

Mijn laatste reacties
E-mail alert
Archief
Bezoekers
Op dit moment is er 1 gluurder ;
en 1 gast gluurder .
Ik heb genoten....
van afgelopen vrijdag.
Kevin had die ochtend het afscheid van school, en ik mocht mee kijken.

Alle 3 groepen 8 zaten klaar op het podium, alle klassen kwamen in etappes de aula in om persoonlijk afscheid van ze te nemen.
Alle leerlingen hadden een afscheidscadeau'tje gemaakt voor de leerlingen.
Ilse mocht uiteraard aan Kevin haar zelfgemaakte deurhanger geven.

Ook hadden ze allemaal een afscheidslied gemaakt die ze dan luidkeels allemaal meezongen. Uiteraard moesten de groepen 8 ook nog nummers van hun afscheidsmusical zingen en dat deden ze dan ook tot 3 keer toe 2 dezelfde nummers!!
Je zag ze genieten, dit was het einde, het einde van hun basisschool periode. Op naar een nieuw begin. Een nieuw begin van de rest van hun leven.

Nadat ze uit handen van de directeur allemaal een herinneringsboek hadden gekregen van hun schooljaren in beeld was het dan toch tijd om de school hun cadeau te overhandigen.
Elk jaar krijgt de school een gezamelijke foto van alle groepen 8 bij elkaar die dan in de school wordt opgehangen. Dit jaar kreeg de school ook nog nieuwe naamborden, helaas was er wat mis mee gegaan en kregen we de verkeerde borden. De nieuwe zijn nog in de maak!!
En toen was het dus ook echt het einde, er werd afgeteld van 10 naar 1 zodat de directeur een oudewetste schoolbel kon gaan luiden. En toen stormde de brugpiepers met zijn allen de school uit! De grote mensen wereld in!!
Dag kindjes..............Welkom pubers!!! 
feesten en partijen

Momenteel was ik heel druk met het afscheid van Kevin bezig, en ben ik er nog niet aan toe gekomen om over de andere dingen die hier aan de orde zijn te loggen.

Vorige week was hier het grote dorpsfeest, waar ik geen foto's van gemaakt heb, omdat ik eens wilde gaan genieten zonder toestel in mijn handen. Er waren er zat die foto's gemaakt hebben, maar net als ik in tijdsnoot zitten en die heb ik dus nog niet gehad.
Weet ook niet of ik die foto's persé zien wil. De foto's moeten jullie er maar zelf bij denken. 

Om 14.00 uur ging het terrein open en wij waren er met een hele grote groep om half 3 dan ook aanwezig. Ja hee er kan je maar wat ontgaan.
Eerst hadden we gewoon wat lokale bandjes die de sfeer er al heel goed inbrachten, niet dat dat nodig was, want hee wij zijn van onszelf al heel gezellig.
Dat vond een jongen van de crew van Jan ook, hij liep met 2 raketijsjes langs, en ow nou die zou ik ook wel lusten, maar ik had gewoon pech, want die waren voor zijn vrienden. Beetje jammer........... maar ineens staat hij weer voor me met een lekkere cornetto, speciaal voor mij. Kijk 36 jaar maar toch heb ik nog die charmes

YesR was ook aanwezig, en echt waar ik kon niet 1 zin mee zingen. Het werd even tijd om wat in mijn maag te gooien, want anders zou ik het niet redden tot half 8 als Jan zou komen. Ondanks dat ik gewoon drank in mijn lijf had, blijf ik wel een verstandige meid!!

Een rode helikopter vloog over, en ja daar hadden we Jan. Hij lande vlak naast het terrein, dus hij kon beginnen!! Om half 8 beklom hij dan ook het podium en daar kon het echte feestje beginnen!!
In Volendam was het die middag tijdens zijn optreden met bakken uit de lucht komen vallen, maar wij hadden dankzij Annet de hele dag gewoon zon, bloedheet, percect weer gewoon de hele dag!! Nog heel erg bedankt voor het sturen van de zon Annet!!

Even voor 21.00 uur was het gedaan, en konden we naar huis!

Het was een geweldig leuk feestje, ik kan er aan gaan wennen. En dat is maar goed ook, want aankomend weekend heb ik nog een leuk feestje in Enschede met niemand minder dan Alain Clarck, Ilse de Lange en als toetje hebben we dan Guus Meeuwis!!
Hoe slecht hebben we het??

Een paar dagen later wordt ik geacht me wederom in een feesttent te gaan begeven, dan bij de marine en daar hebben we dan als artiest Frans Bauer, en ja hoor Frans weet er over het algemeen ook wel een feestje van te bouwen.

Ow en dan heb ik aankomende week ook nog een activiteitendag staan met mijn werk met aansluitend een bbq. Verderop in de week nogmaals een bbq maar dan van school uit. Tjeee ik ben straks echt aan vakantie toe!!!

Wat een leven heb ik momenteel............ druk heel druk........ maar ik geniet ervan!!!


 

Afscheidsmusical!!
Super super super trots ben ik op mijn kleine grote man!!!
Met een dubbel gevoel ging ik naar de afscheidsmusical van groep 8!
De groep waar Kevin nu nog 2 dagen inzit, nog 2 dagen dat hij deel uit maakt van de basisschool.

Kevin heeft het niet makkelijk gehad, al die jaren, hij was het mikpunt van pesterijen.
Het ergste vond hij toch altijd wel dat hij uitgemaakt werd voor slome slak...... tja een feit, Kevin is niet snel, kevin zal nooit snel worden.
Want Kevin heeft een lichte heupafwijking, waardoor zijn heupen niet helemaal goed in de kom staan. Met het gevolg dat hij motorisch niet snel is, niet kan rennen, en het bewegen hem dus ook niet goed afgaat.
Een makkelijke prooi voor pesters, want tenslotte kan hij er toch niet achteraan rennen om ze te pakken, want ze zijn hoe dan ook altijd sneller.

Dit jaar heeft hij daar een weerbaarheidscursus voor gedaan, en dat heeft hem goed gedaan, heel goed. Hij kan er beter mee omgaan weet nu hoe hij het allemaal het beste naast zich neer kan leggen, maar soms...........

En toch, toch is dit ook heel dubbel, vandaag had hij zijn afscheidsmusical, hij had een van de hoofdrollen, en moest de hele voorstelling in zijn zwembroek op het toneel staan! En het intreseerde hem geen donder, hij ging helemaal in zijn rol op!!
Hij speelde het fantastisch, de complimenten die we kregen over hem na afloop, die deden hem zo ontzettend goed! Hij straalde helemaal.
Het was een onwijs leuke musical "Hi Bey" en Kevin was Theo!!!

Misschien ben ik bevooroordeeld maar ik denk echt dat een carriëre als acteur hem totaal niet zou misstaan. Hij voelt zich als een vis in het water daar op het toneel!

Nog 2 dagen en dan is het klaar, vrijdag hebben ze nog het afscheid van de hele school en dan, dan heeft hij vakantie, zijn welverdiende vakantie.
En na de vakantie dan gaat hij naar de MAVO, waar hij dan een nieuwe start kan maken.

Kevin, we zijn super super trots op je! Je bent een geweldig kind, lief, sociaal en vooral jezelf!!
Blijf wie je bent, je bent goed zoals je bent!!


We houden van je!!!


Helium
Vanochtend om 7 uur werden wij, moeders van de OWG, op school verwacht.
We moesten in een record tijd 580 balonnen voorzien van Helium.
Die zouden voor het afsluiten van de feestweek (100 jarig bestaan van Julianadorp) om 9 uur de lucht in gelaten worden.

De planning was in eerste instantie om dat dondermiddag te gaan doen, maar dat werd afgeraden, want de kans dat ze de volgende ochtend leeg zouden zijn zat erin.
Nou lekker dan, daar ging mijn vrije middag die ik er voor opgeofferd had en zat ik dus vanochtend om 7 uur al op school.

Tjeee dat was werken heel hard werken, gewoon een race tegen de klok, het vullen is zo gedaan, maar met 2 van die flessen schiet het gewoon niet op en gaat het dus tijd kosten.
Groen, Rode en Gele balonnen, de kleuren van Julianadorp.

Even voor 9 uur stonden de kinderen dan toch ook allemaal klaar om ze de lucht in te laten, het vliegveld was op de hoogte gesteld, de wind stond goed. Dus hup gaan!!!!
De zwarte lucht die eraan kwam heeft niks gebracht, geen regen, helemaal niks. Eindelijks was het weer ons goed gezind!!

Linda belde vanavond nog op om te zeggen dat ze een foto ervan gezien had op TV, bij het weer op RTL4. Leuk dat ze dat gezien had!!

En vanmiddag kakte ik in, kapot, moe was ik, drukke tijden gehad en ook nog een paar drukke weken te gaan. Dus toen Rob thuis kwam ben ik gewoon even een uurtje heerlijk mijn bed ingedoken. Dat had ik even echt nodig en heeft me goed gedaan.
Ik kan er weer even tegen aan.

Zondag komt Jan Smit naar het dorp om hier ook het feest mee te vieren, vanuit Volendam wordt hij dan overgevlogen om hier ook zijn ding te doen.
Heerlijk heb er zin in, feesten dat gaat het worden!!!

En dan volgende week dinsdag gaan we naar de musical Hibey met Kevin in een van de hoofdrollen, hij heeft daar zo ontzettend veel zin in.
Logisch het einde is in zicht, de afscheidsmusical van groep 8!!!

Fijn weekend voor iedereen!!
van kindsoldaat tot rapper
Het boek had ik alweer een poosje in huis liggen en ik was er ook al driftig aan begonnen. Op een gegeven moment legde ik hem weg, want echt ontspannen lezen is het boek niet. In het begin was het zelfs lastig om in het verhaal te komen, hoe zat het nu precies, de namen, een beetje onsamenhangend en vond het niet echt makkelijk weg lezen.
Maar toch na een paar weken pakte ik hem weer op en las gewoon verder.
Hoe verder ik in het boek kwam hoe lastiger het nu werd om hem weg te leggen.

Vanmiddag heb ik hem in het zonnetje dan ook uitgelezen. Het is een triest boek, heel triest. Ondanks dat het eigenlijk een wel goed einde heeft, blijft het triest.
Ik heb wel ongeloofelijk veel respect voor Emmanuel Jal, wat een man!!!
Wat heeft hij ongeloofelijk veel geluk gehad dat hij zoveel lieve, meestal vreemde mensen in zijn leven is tegengekomen die hem op de goede weg hebben geholpen!!

Vooral de laatste hoofdstukken hebben de grootste indruk op me gemaakt, hij die zoveel in zijn jonge leven heeft meegemaakt, probeert en doet zoveel voor andere kindsoldaten die alle ellende ook hebben meegemaakt. Een oorlogskind dat heeft geleerd om alleen te overleven, geen emoties te tonen voor anderen, vrienden zijn in de oorlog tevens je vijanden.

Zijn hart is een tijdlang van steen geweest, niemand kon er doorheen komen, het kon hem allemaal niks schelen, overleven en aan zichzelf denken dat moest hij!!
En daar zomaar ineens zijn daar dan mensen die hem helpen, die hem naar school laten gaan, die hem niet veroordelen en er domweg voor hem zijn.
Heel en heel langszaam brokkelen de stukjes steen van zijn hart af..............

Een pittig boek maar zeer zeker de moeite waard!

Emmanuel Jal...........van kindsoldaat tot rapper............ RESPECT!!!!
gaat het zo mee??
Donderdag liep ik in de lunchpauze met een collega even door de stad op zoek naar iets voor een andere college.
We liepen langs een speelgoedwinkel en daar zag ik hoepels buiten staan.
Ik wist dat Ilse er heel graag 1 wilde hebben, en ach ik wilde er wel een voor haar kopen.

Ik loop naar binnen, leg de hoepel op de toonbank en ik reken af.
Waarop de verkoopster aan mij vraagt, gaat het zo mee????
Ik kijk haar aan en antwoord dan ook, nou als u een tasje voor me heeft.

Waarop zij mij verbaasd aankeek en zei, uhhh nee mevrouw dat gaat niet passen.
Joh!!!

Domme vragen ze bestaan!!!!
Wie helpt haar vader???

Gebed van een dochter voor Papa!!! 

"Lieve God, a.u.b. kan Jij kleding zenden
voor al die arme vrouwen
in Papa 's computer, Amen."

artiestenteam

Toen we zaterdagnacht van Guus weer thuis kwamen doken we meteen ons bed in.
Na een barre nacht, iedere keer als ik bijna weer in slaap dommelde werd ik opgeschrikt door een kabaal naast me. Manlief lag driftig te snurken. Normaal hoef ik dan maar te zeggen draai je ommmmmmm maar nee met teveel bier op luisterde hij niet naar me.
Hele verhalen stak hij ook af, wat voor een taal het was weet ik niet, maar ik kon er in ieder geval geen touw aan vast knopen.
Ik twijfelde nog of ik naar Ilse haar bed zou gaan verhuizen, de kids waren tenslotte toch onder gebracht, hem het bed uit bonjouren was geen optie, hij zou me toch niet horen.
Maar nee, ik bleef liggen, want ik was als de doods dat ik de wekker niet zou horen die zondagochtend om 9 uur af zou gaan.
Belachelijk vroeg voor een zondag maar affijn dat had ook zo zijn redenen.

De zondag stond namelijk goed vol gepland hier, 2 verjaardagen en in de middag zouden we bij het voetbalveld gaan kijken, want het artiestenteam van sbs zou daar komen voetballen tegen de plaatselijke bijelkaar geraapte ploeg!!

De sterren die er waren, waren niet de minste, tenminste dat wilden sommigen sterren doen geloven, sterker nog als ik ze op straat tegen zou zijn gekomen zou ik er zo langsheen gelopen zijn zonder dat ik ze herkend had.
1 was gewoon eigenlijk niet te missen, dat was Herman van Idols, jawel de dancer!!
Die wil je maar wat te graag missen, maar door zijn uiterlijk en zijn doen en laten is hij gewoon niet te missen

De volgende sterren schijnen aanwezig te zijn geweest, het zal, ik heb er een aantal in ieder geval niet herkent:

1 richard witschge (ex-ajax, barcelona, bordeaux, oranje, etc),

2 bryan roy (ex ajax, not.forest, oranje etc)

3 danny muller (ex-ajax, barcelona b, standard luik),

4 bert aipassa (ex-fc utrecht),

5 pieter van zwieten (ex-az, telstar)

6 andre gieling (ex ajax)

7 raymond havelaar (presentator)

8 jeremy sno (presentator + hoofdrol the lion king)

9 johan vlemmix (nederlandgek)

10 Kevin Hellenbrand (Chipz)

11 Hicham (Onderweg naar Morgen)

12 Dennis Mulder (Klussen met Kijkers)

13 Eric Franc (ex PSV- Willem 2)

14 Herman Berghuis (Idols)

15 Appa (Rapper)

16 Martyn Valkhoff (promotor)

17 Anoep Doerga (Zanger)

18 Rob Geus (Smaakpolitie)

19 Luciano X factor
 


Maar ach, eerlijk gezegd had ik me er meer bij voorgesteld, maar toch was het wel leuk!!

Helemaal toen "ons" team gewoon won van de "profs" met 3-2.

Toen we dan ook weer thuiskwamen om 19.00 uur waren we dwars af, maar konden we toch weer naar een leuk, fantastisch weekendje terug kijken.

Guus, Marco, Guus
Maanden geleden kreeg ik een telefoontje van een vriendin van mij, of ik zin had om mee te gaan naar Guus in Heerenveen.
Daar hoefden we niet lang over na te denken, en algauw hadden we kaarten.
Een aantal weken geleden hoorde ik al het gerucht dat Marco als gastartiest in Eindhoven zou komen.......... stiekem hoopte ik natuurlijk toen ook dat hij in Heerenveen zou zijn.
Hoe gaaf zou dat zijn, dat zou toch wel helemaal geweldig zijn. Je gaat naar Guus en krijgt Marco er gratis bij.
En ja, Marco zou dus ook gewoon naar het noorden afreizen.

Ook zouden er heel veel loggers komen, hoe leuk!!! Met een aantal had ik sms contact want ja ondanks dat ik niet met loggers zou gaan, ik wilde ze toch wel zien!!!
Dat ik een andere ingang had dan de loggers kon de pret niet drukken, want ach ik zou ze tenslotte wel op het veld zien. Ik bedoel op mijn kaart stond ook gewoon dat het veld-kaarten zouden zijn.
Toen we dus ook via ingang E het stadion binnen liepen, was de verassing dan wel heel groot, dat we dus gewoon vooraan tegen het podium aan konden staan, terwijl er achter ons ook nog hekken waren. Het bleek dus gewoon, ik stond in het Gold vak!!
Gold!!! wat een verassing. Tja ik kon dan wel niet naar de loggers toe, maar heee zwaaien ging me best goed af!!!

(dit was de laatste foto die ik met mijn camera kon maken, en toen waren de batterijen leeg........)

Mijn vriendin had haar huiswerk goed gedaan, want we kregen in de auto op de heenweg al het reffein van het Friese volkslied toegestopt, want die zouden we nodig hebben.
kevin is weer thuis!!

 Kevin is weer veilig terug van kamp!!
Met bijna bloeddoorlopen ogen, rode koontjes en een lach van oor tot oor kwam hij weer terug aan fietsen.


Hij heeft genoten, hij heeft gezwommen, hij heeft een nachtverhaal in het bos gedaan, dat was zo eng dat hij het bos niet meer indurfde.
Hij heeft gevliegerd, dat vond hij geweldig.
Het varen op een zeekotter om garnalen te vangen vond hij saai.
De domper was dat er 2 terug gestuurd werden wegens het plassen in de cola van een andere jongen. Tja dat zijn geen leuke geintjes...........
Een kamergenoot had een comdoom gekocht, die hebben ze opgeblazen en gevuld met water meer weten ze er gelukkig nog niet mee te doen

Hij had verhalen, heel veel verhalen, hij heeft voor zijn zusje nog een knuffel gekocht.
Hij is en blijft mijn Ventje!!!
Na het douchen ging hij linea recta door naar bed.............
en nu...........

is hij heel ver weg, en ik vermoed met geen 10 paarden wakker te krijgen!!!


Kevin is weer thuis!!!!

"Steek de handen in elkaar, want dan staan we sterk
Nee, we kijken niet, we gaan aan het werk"