Welkomsttekst

WELKOM

Ik zal me even voorstellen ik ben Aukje, ben 25 jaar!  

Ik zal hier vooral schrijven om mijn hart te luchten. En zo kan ik vertellen wat er in me omgaat, wat ik heb beleefd, het zijn vooral mijn eigen gedachten. Ik zal niks schrijven wat niet uit mijn hart komt. Wat ik schrijf is wat ik ben. 

Reacties zijn altijd welkom in mijn gastenboek!
Veel lees plezier...Weblog van de maand!
IrisKroesFans.nl


Klik op de animatie hierboven om naar de Iris Kroes fansite te gaan!
Music
Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Gastenboek
Klik op het onderstaande plaatje om naar mijn gastenboek te gaan:

Agenda
Mijn agenda:

20 januari 2012
Als V.I.P naar de finale van The Voice of Holland incl. limo & hotelovernachting in het Hilton

22 januari 2012
100% NL The Voice of Holland concert in de Vorstin te Hilversum


16 maart 2012
Finale 538 voor War Child te Groningen


28 april t/m 6 mei 2012
Vakantie naar Zuid Spanje


 10 juni 2012
Optreden Iris Kroes - Drachten &
Dichtbij on Tour - Martiniplaza Groningen

22 t/m 24 juni 2012
Weekendje Ameland met VIOD damesafdeling (voetbal)

24 juni 2012
Marco Borsato - ZiggoDome Amsterdam

15 juli t/m 2 augustus 2012
Op vakantie naar Almerimar - Zuid Spanje

22 augustus 2012
The Voice of Holland - de Battles

23 augustus 2012
CD Presentatie Iris Kroes - Amsterdam

30 & 31 augustus 2012
Glemmer Festival te Lemmer


14 oktober 2012
Fanclubdag Marco


14 december 2012
V.I.P naar de finale van The Voice of Holland

12 januari 2013
Duiken met Marco Borsato te Alkmaar


15 t/m 22 februari 2013
Op vakantie naar Egypte

1 t/m 22 augustus 2013
Op vakantie naar Almerimar - Zuid Spanje

23 augustus 2013
Glemmer Beach Festival te Lemmer


2 september 2013 t/m 30 januari 2014
Stage in Suriname - Zuid Amerika
Kalender
Mei 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Zoeken
Profiel
Naam: Aukje de Vries
Leeftijd: 30 jaar
Uitgebreid profiel
Mijn laatste reacties
E-mail alert
Bezoekers
Op dit moment is er 1 bezoeker ;
en 1 gast bezoeker .
Gefeliciteerd Marco
Lieve Marco,

Vandaag ben jij 50 jaar geworden natuurlijk wil ik deze dag niet ongemerkt voorbij laten gaan. Langere tijd heb jij altijd filmpjes voor fans ingesproken, vandaag heb ik dan ook speciaal voor jouw verjaardag een filmpje ingesproken. 
(Klik op de foto hieronder voor het ingesproken filmpje)
Maak er een mooie dag van met alle liefdevolle mensen om je heen, vier het leven!

Liefs, 
Aukje 
Afgestudeerd!
Naar aanleiding van een aantal reacties die ik heb ontvangen, merk ik dat er onrust ontstaat omdat ik alweer enige tijd niets meer van mij  heb laten horen. Mijn laatste logje dateert alweer van 16 juni 2014, bijna een jaar geleden. Mijn stilte heeft een reden, want op de eenvoudige vraag ‘hoe gaat het met je?’ heb ik geen duidelijk antwoord. En wat moet ik dan aan jullie melden? Dat het eigenlijk met mij wel redelijk goed gaat? Ondanks de thuissituatie en de vele tegenslagen die ik afgelopen tijd te verwerken heb gekregen? Maar ik heb jullie ook ontzettend leuk en positief nieuws te vertellen. Donderdag 19 februari j.l. had ik mijn eindpresentatie voor mijn studie, de laatste loodjes. Mijn presentatie verliep echt enorm goed en ik heb mooie positieve feedback ontvangen. Owja en het belangrijkste, ik kan jullie mededelen dat ik inmiddels officieel ben afgestudeerd als HBO Social Worker (Cultureel Maatschappelijke Vorming).Wat ik nu ga doen is nog even onzeker: werken of dat ik nog ga reizen. Dus ideeën en tips zijn altijd welkom. ;-) 
Te koop
Zoals ik gisteren al liet weten in een logje heb ik vorige week tijdens de voetbaltraining mijn kuitbeen gebroken. Vandaag moest ik terug naar het ziekenhuis voor controle, dit omdat vorige week mijn been nog veel te dik was om in te gipsen. De afgelopen week heb ik mijn been niet mogen belasten en heb ik languit moeten liggen met mijn been om, gelukkig is vandaag de gipsen spalk verwijderd en omgeruild voor een mooi roze kleurtje gips.

Stiekem had ik gehoopt dat ik vanaf nu er ook weer op mocht staan, maar helaas. De komende 2 weken mag ik absoluut nog niet op mijn been staan om de kans zo klein mogelijk te maken dat mijn enkel verschuift of dat het bot niet goed aangroeid. Over twee weken moet ik dan weer terug komen en zal er weer een röntgenfoto worden gemaakt, als mijn bot dan goed is aangegroeid en niet is verschoven zal ik niet geopereerd hoeven worden.

Dit betekend dat ik op vrijdag 30 mei ook niet zal afreizen naar Amsterdam, ten eerste zat ik al met een probleem 'Hoe komen we daar?' Ik mag namelijk ook niet autorijden & om daarnaast de hele avond te staan is ook geen optieop dit moment. Vandaar dat ik pijn in mijn hart twee kaartjes (e-tickets) te koop aanbied, het gaat dus een sta-plaatsen. Mocht je ze over willen nemen of iemand weten die belangstelling heeft, let me know!

 
Pijnlijk!
Je hebt gewoonlijk twee enkels, dat weet je, maar je voelt ze niet. Ze zitten aan je vast en voeren vlekkeloos commando's uit die ze doorgeseind krijgen. Zo was dat voor mij ook. Gewoon, normaal, daar denk je niet overna.

Tot woensdag 7 mei 2014 tijdens een normale voetbaltraining. Tegen het eind van de training kwam ik ongelukkig terecht na een duel met een teamgenootje. Met enige moeite ben ik nog richting de kantine gelopen (vanaf het 2e veld) om mijn enkel/been te koelen. Die avond kon mijn linkerbeen zijn spiegelbeeldige even-been niet meer boven op zich hebben. Hij geeft venijnige steken onder de deken als dat wel gebeurd. Goed, daarien. Hij mag boven op. Dat helpt niks. Een kussen er tussen gelegd, ook niet.


Helpen jullie mee?
Naast mijn individuele afstudeer opdracht bij de Culturele Hoofdstad 2018 (Provincie Fryslán) heb ik de afgelopen maanden samen met negen andere studenten het 100 STAGES project opgezet. Onderzoek, Verbinden en Kennis delen zijn onze kernwaarden. We hebben allemaal een opdracht voor de ´Mienskip´ van Friesland. Onze groep heeft geen hierarchie, maar centraal staat: 'Wie het weet mag/moet het zeggen.' Meer info over ons is te vinden op onze website http://www.100stages.nl/
 
Nu is het zo dat wij zijn genomineerd voor de NHL Academy Award 2014. De winnaar van de publieksprijs is degene met de meeste stemmen. Vandaar deze oproep aan jullie, zouden jullie willen stemmen op de #1 in de lijst: 100STAGES. De stemmen worden geteld per apparaat, dus graag stemmen met pc, laptop, tablet en telefoon. Stemmen kost geen geld en er wordt niet gevraagd om gegevens.

Stemmen kan via: http://www.nhl.nl/award

Alvast heel erg bedankt voor jullie stem(men)!
Jaarwisseling
Het einde van dit jaar is alweer bijna een feit. Een jaar met mooie momenten, een jaar met gezelligheid. Maar ook een jaar met mindere dagen, met verdriet en tegenslag. Een jaar met ook een traan, naast elke gemeende lach. Een jaar dat ik nu opsla in de herinnering van mijn leven. Zodat ik mij in het nieuwe jaar weer helemaal kan geven. Want 2014 komt eraan. Nieuwe kansen en nieuwe wensen. Ik hoop op een heel mooi jaar. Voor mij, voor jou & alle mensen. Ik wens jullie allen dan ook vanuit het warme Suriname een ontzettend fijne jaarwisseling toe.En Marco jij nogmaals ontzettend bedankt voor je lieve reactie op mijn logje `Onvergetelijke dag`. Ik ben ook trots op jou!

Onvergetelijke dag!
Ik wil iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan de Sinterklaas actie voor de kinderen van het Parelhuis uit Paramaribo in Suriname ontzettend bedanken. De kinderen hebben een onvergetelijke Kinderdag gehad in de Paramaribo Zoo & nadien gingen ze met vele cadeautjes terug richting 'huis'. Ze waren enorm blij, allereerst omdat dat ze met de hele groep naar de Zoo mochten maar toen ze cadeautjes zagen kun hun geluk niet meer op. Vele kinderen hebben mij dan ook bedankt met een dikke knuffel & lieve woorden.

Het doel van het Parelhuis is om HIV-besmette jonge kinderen op te vangen waarvan de ouders/verzorgers niet zelf de verzoring op zich kunnen nemen. Momenteel wonen er in het Parelhuis 15 kinderen in de leeftijd van ongeveer 5 tot en met 12 jaar. Aan veel van deze kinderen kun je ook daadwerkelijk zien dat ze ziek zijn. Ik heb er dan ook respect voor hoe dapper, sterk & positief deze kinderen zich opstellen. Het Parelhuis wil deze vaak verstoten kinderen een echt thuis bieden, waar veiligheid, zich geaccepteerd & geboren voelen centraal staan. De kwaliteit van het leven is hier belangrijker dan de lengte van het leven. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik de kans heb gekregen om te werken met specifiek deze kinderen, zij verdienen het echt!

Het liefst had ik een ieder die een bijdrage heeft geleverd aan de totstandkoming van dit project een foto willen toezenden, echter is het uit privacy redenen niet mogelijk om foto's van deze kinderen te maken.

Mede dankzij JULLIE hulp was het een TOP dag & heb ik dit kunnen realiseren, bedankt!
Tattoo laten zetten!
Eerlijk gezegd ben ik altijd tegen tatoeages geweest bij mezelf, want is het eigenlijk niet zonde van je lichaam? Totdat ik tattoos tegen kwam met ‘echte’ betekenissen. Tattoos die mensen de hoop gaven om bijvoorbeeld verder te leven of tatoeages waar mensen steun & kracht uit haalden. Ik heb altijd tegen mezelf gezegd als ik een tattoo ga nemen dan wel eentje met een betekenis, dit omdat het wel iets blijvends is voor de rest van je leven. 
Geniet van elke dag!
Soms zou je willen dat je even de tijd terug kon draaien, even terug naar toen en dan weten wat je nu weet. Zou de wereld er anders uitzien als we dat zouden kunnen doen? Waarom met zoveel techneuten en wetenschappers kunnen we binnen een paar seconden wel met de hele wereld in contact komen, weten we de snelheid van het licht maar kunnen we deze dingen niet in hun achteruit plaatsen.

Zouden we dat echt willen? Terug in de tijd, voor veel mensen zou het een uitkomst zijn. Je kunt geliefden een ongeluk besparen, je zou die lening nooit opnieuw afsluiten je zou nooit met hem of haar een relatie aangegaan zijn, je zou de tijd ten goede kunnen keren. Ik zou zelf veel dingen willen herbeleven en ja, ook veel dingen misschien wel anders doen. Maar als je alles terugdraait verlies je ook dat zalige zorgeloze niet weten wat je toen had, het gewoon genieten van een moment omdat je weet dat het straks anders wordt. Als je de wereld terugdraait komen ook de negatieve figuren terug die hun herkansing misschien wel anders zouden gebruiken zodat ze bijvoorbeeld niet gepakt worden, de oorlog niet verliezen. Zelfs de kans op herschrijven van de geschiedenis hoeft niet altijd een voordeel te zijn.

Geniet van elke dag die je is gegeven & weet dat je van alles in het leven kunt leren, ook van je fouten als je het zelf maar wilt. CARPE DIEM! 
Kinderdag gaat één GROOT feest worden...
& dat met dank aan velen van jullie. Ik had nooit verwacht dat iedereen zo ontzettend enthousiast zou reageren op mijn logje: 'Helpen jullie ook mee?'

Afgelopen periode heb ik geld ingezameld voor de kinderen van het Parelhuis in Paramaribo om met hen Kinderdag (Sinterklaas) te vieren. In het Parelhuis wonen kinderen die HIV besmet zijn, deze kinderen worden daar opgevangen doordat de ouders/familie niet zelf de verzorging op zich kunnen nemen. Het Parelhuis wil deze vaak verstoten kinderen een echt thuis bieden, waar veiligheid, zich geaccepteerd en geborgen voelen, centraal staan. De kwaliteit van het leven is hier belangrijker dan de lengte van het leven.


 
"Bind mijn handen langs mijn lichaam
En dan nog hou ik je vast"