Welkomsttekst
Hallo allemaal! Ik ben dus Annick, en net zoals jullie allemaal een fan van Marco. Mijn lijstje met vrienden is nog wat kort, dus voeg jezelf maar toe als je wilt! Snuffel verder maar wat rond en laat gerust reacties achter!Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Laatste Reacties
Kalender
Januari 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    
Profiel
Naam: Annick
Leeftijd: 32 jaar
Uitgebreid profiel
Archief
Mijn laatste reacties
Bezoekers
Op dit moment is er 1 Borsatie ;
en 1 gast Borsatie .
Foto album
Broertje 5 maanden weg
Afgelopen woensdag heeft Egbert een mailtje gekregen met de vraag wanneer hij op stage kon vertrekken. Daarop heeft hij geantwoord dat dat eigenlijk al zo vlug mogelijk kon. Daarop kreeg hij op donderdagochtend een telefoontje dat hij op maandag al kon vertrekken. En dat was gisteren. We hebben er maar vier dagen tegenop kunnen zien, het ging ontzettend snel. Ook vooral voor Eline, zijn vriendin, die heel wat afgehuild heeft afgelopen weekend.

We hadden geregeld dat we ook naar de haven mochten om hem uit te zwaaien, dus zijn we gisterenochtend vertrokken richting Rotterdam waar het schip ligt. We moesten ons eerst inschrijven (strenge controle, door een heel vriendelijke man die heel wat van Rasta Rostelli weghad) en daarna konden we naar het schip rijden.

We stapten uit, de bemanning was al aan het kijken wie er gearriveerd was, en toen moesten we echt afscheid nemen. Egbert zal vijf maanden wegblijven en we houden er geen rekening mee dat we hem binnen die vijf maanden kunnen zien.
aankomst haven

Als eerste begon mijn vader te huilen, al heel snel volgde Eline en toen konden we het geen van alleen meer drooghouden. Vijf jankende mensen en de bemanning stond er op te kijken.

janken!

Egbert pakte zijn koffers en liep de loopbrug op. Hij schreef zich in, ging een ladder op, zwaaide voor de laatste keer en verdween toen uit het zicht. Daarna volgden er nog meer tranen en we wachtten nog even voor we zouden vertrekken.

even met koffers sleuren, de bemanning kwam niet helpen...

nog meer sjouwen

hier verdwijnt hij uit het zicht


Toen verscheen er weer een groen t-shirt! Hij kwam nog 's terug! "Nee! Doe nou niet!" riep Eline nog, want dan zou het hele gedoe weer van voor af aan beginnen. Maar hij kwam vragen of we niet even rond wilden kijken op het schip, want de kapitein had gezegd dat dat wel even mocht! Nou dat laten we ons geen twee keer zeggen!

Dus ook wij over de loopbrug (die best nog wankel was, ik snap niet dat Egbert die met twee zware koffers en een rugzak kon beklimmen), inschrijven, trappetjes over en naar de kantine.
We gingen eerst zijn hut bekijken (op poop deck 4, hihi ) die nog behoorlijk ruim bleek te zijn. Hij leek zelfs groter dan zijn kamer in Vlissingen waar hij drie jaar heeft gezeten! Hij heeft een eigen toilet en douche, een bed, bank, bureau en kast. En als je het raam uitkijkt, zie je direct de reddingscabine dus dat is ook helemaal super natuurlijk .

mijn vader kijkt maar even naar de reddingscabine, die hier overigens niet te zien is...


laatste keer voor vertrek met zijn Eline

ik ook nog wat foto's maken...

Na een paar foto's vervolgden we onze weg en gingen naar de brug, waar we een heel mooi uitzicht hadden op de haven en over de boot zelf natuurlijk.

wij op de brug!


het schip!

We gingen terug en ontmoetten zijn stagebegeleider voor de eerste helft van de vijf maanden. Hij mocht beginnen werken in de machinekamer, de laatste helft moet hij op de brug doorbrengen met de stuurman. Samen met de stagebegeleider hebben we eigenlijk nog de hele machinekamer bekeken (warm! Goed dat de airco werkte...), de diepvriezen (veel ijsjes van Hertog! en scampi's), de motor (wat was het...drie verdiepingen hoog?). Eline dacht iets interessants te zien en maakte een foto...bleek het gewoon de airco te zijn...

Onze rondleiding was voorbij en we moesten nu echt afscheid nemen. Nog wat laatste kussen, omhelzingen en vooral weer tranen, en toen gingen we het schip af. Hij liep nog een eindje mee in zijn overall die hij al had gekregen (Eline zei nog dat hij weg moest blijven, maar liep toch nog eens terug voor een laatste zoen) en bleef op het schip achter toen wij de loopbrug weer afgingen.
vader en zoon, zie de gelijkenissen...


en nu echt afscheid nemen...

We zwaaiden nu echt voor de laatste keer, hij verdween uit het zicht en wij stapten in de auto. We reden weg, zwaaiden ook nog eens naar de bemanning die terugzwaaide en gingen terug richting huis.

We zien Egbert nu waarschijnlijk vijf maanden niet. Hij heeft geen internet aan boord, we kunnen hem alleen via een speciale mail bereiken. Bereik voor zijn telefoon heeft hij niet op zee, dus kunnen we hem alleen horen als hij aan land is.

Aanstaande donderdag of vrijdag vertrekt hij richting Le Havre. Vandaar gaat hij via Algeciras naar Marseille, via het Suezkanaal naar Mombasa (Kenia) en dan naar Durban (Zuid-Afrika).

Het schip vaart verschillende routes en vaart ook regelmatig naar Amerika. Ik hoop dat hij veel van de wereld gaat zien en ons allemaal verhalen kan vertellen als hij over vijf maanden terug thuis is!

Eline heeft ook nog foto's gemaakt en zodra ik ze ontvangen heb, zal ik ze zeker plaatsen! Ze houdt ook een website bij voor Egbert, omdat hij dat natuurlijk niet kan. Alles wat ze weet en hoort, zal ze plaatsen op egbertopzee.waarbenjij.nu. Dus voor de geïnteresseerden, ga gerust kijken, maar ik zal ook regelmatig een logje plaatsen over mijn broertje om jullie op de hoogte te houden!
1. Door: Bea van Rumpt op 21-07-2009 14:49:54
Wat leuk dat jullie een rondleiding kregen aan boord.

Maar nu wel 5 maanden gemis!!

1.1. Door: Annick op 21-07-2009 14:51:41
Het besef dat hij echt weg was, kwam gisteravond pas, het gaat echt wel heel lang duren...
2. Door: Priscilla Braun - de Leeuw op 21-07-2009 15:10:32
wow een heel interessant verhaal zeg is niet niks 5 mnd gewoon erg lang maar voor hem zo leuk en hij gaat denk ik echt veel zien, een hele belevenis
2.1. Door: Annick op 21-07-2009 15:23:47
Hij keek er echt ontzettend naar uit, één nadeel: hij moest zijn Eline achterlaten. Maar hij gaat zeker een supermooie tijd tegemoet!
3. Door: kristel op 21-07-2009 15:20:23
sterkte de komende maanden, het zal wel rustig zijn
3.1. Door: Annick op 21-07-2009 15:22:29
De eerste weken gaat nog meevallen, maar daarna zal het wel beginnen, het gemis...
Reactie toevoegen
Naam:
E-mail:
URL:
Ik ben geen 'spambot':

Of login

Reactie op:
Houd mij op de hoogte:
Reactie:
"Want zomaar weten mijn ogen
Dat het een wonder is wat ze zien"