Welkomsttekst

Muziek is Emotie,
Emotie is mijn leven,
Mijn leven is muziek.


Welkom op:
annette.borsatoweblog.nl

Hier zul je al mijn muzikale noten
mee kunnen spelen.
Veel kijk plezier


mijn mooiste marcomomenten
Bezoekers
Op dit moment is er 1 toeteraars ;
en 1 gast toeteraars .
Nieuws van Marco
Zie ik jou bij de Clubtour annette? Groetjes, Marco
Foto album
Kalender
November 2017
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    
Profiel
Naam: Annette
Leeftijd: 54 jaar
Uitgebreid profiel
Zoeken
E-mail alert
Archief
Mijn laatste reacties
Misschien mag ik hem ook...
05:12, 27 jan 2017
Wat leuk dank je wel
11:25, 3 okt 2016
jaaaaa Abraham....... †
13:22, 7 sep 2016
De eerste avond van...
06:57, 8 dec 2015
Leuke enthousiaste log...
17:15, 10 sep 2015
gaaaf
15:43, 21 mei 2015
Leuk leuk leuk
15:41, 21 mei 2015
Wat waren nu de nummers...
07:22, 21 mei 2015
De cclips best...
21:35, 20 mei 2015
Alleen filmpje 5 niet...
21:29, 20 mei 2015
kookworkshop Allerhande

Onze mannen kregen nog niet zo lang geleden een uitnodiging om mee te doen aan een klaverjasavond voor het goede doel.
Daar ik niet zo een ster in alleen zijn ben,vroeg ik Jolanda of wij dan samen iets zouden gaan doen,

In de AH allerhande zagik een advertentie voor een kookworkshop Italiaans.....
Zo gezegd is zio gedaan we schreven ons in....
Achteraf was onze workshop overdag en het kaarten vanavond hahahah 

In het Miele inventioncentre in Vianen,werden we om 10.30 verwacht.
Na een bakje koffie werden we welkom geheten en naar de kookruimtes gebracht.
Eerst werd er door 2 koks kort verteld wat de bedoeling was,een uitleg gegeven hoe de gerechten bereid moesten worden en hoe de apparaten bij ons kookeiland werktte.

Met zijn 2tjes mochten we bij kookeiland 6,waar nog 3 andere koppels een plekje zocht.
Op de werkplek lag een stappenplan en de recepten van de gerechten.

We begonnen met de tiramisu.....zodat deze kom opstijven.
Na de tiramisu maakten we polpetella...gehaktbrood,
Deze moet een uur in de oven.
Ondertussen maken we een vitello tonato 
Als tussengerecht wat we gelijk op mochten eten maakten we een bruschetta van ciabatta.
Op de bruschetta maakten we 2 toppings...1 van witte bonen met olie en 1 van asperges en prosciuto.
Daarna was het tijd voor gnocchi met wortel die we eerst moeten smoren,daarna af laten koelen en dan nog met boter bakken.
Maken we courgettekoekjes,
De gerechten die warm zijn bewaren we in de warmhoudla,de gerechten die koud gaan in de koelkast.

Tegen half 2 komt 1 van de chefs vertellen dat we met onze vitello tonato aan tafel mogen.
Gezellig keuvelend met andere deelnemers genieten we van onze creatie.

Als het voorgerecht op is en de borden opgehaald,mogen we weer naar onze werkplek om het hoofdgerecht af te maken en op te dienen.
Als dit klaar is gaan we weer aan tafel.

Aan het dessert hoeft niet veel meer te gebeuren,dus mag 1 van de kokers de tiramisu halen.

Als afsluiter krijgen we nog koffie.
Tegen 4 uur is onze workshop ten einde en vertrekken we weer richting Bodegraven.

Even bijgekomen en daarna nog filmpje gepakt....
 

 

Australische kip

Afgelopen week kreeg ik van dochter Cyrille een recept  uit Australie.

Kip met zelfgemaakte rode pesto en aardappels uit de oven.

gepofte aardappel

2 vrij grote aardappels,
Met schil en al, een snee in de boven kant maken,
En dan 45 minuten in de oven op 180 graden.
Niks speciaals.
Dan als ze klaar zijn roomboter er tussen en lekker dat het is! 

rode pesto

- 200 gram zongedroogde tomaten
- 4 eetlepels geroosterde pijnboom-pitten
- 75 gram Parmezaanse kaas
- 50 gram verse basilicum
- 3 tenen knoflook
- 4 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels (balsamico) azijn

Bereidingswijze:
Je neemt de staafmixer of de keukenmachine, daar doe je alle ingrediënten in. Dan maal je alles goed fijn totdat je een lekker pesto prutje hebt, nu neem je de olijfolie en die schenk je er heel voorzichtig bij het gemalen prutje totdat het een mooi egaal geheel is.

Echt super lekker en super simpel. Het is veel lekkerder dan uit een potje.

kip

rode pesto
2 rode paprikas
1 ui
2 kipfilets
2 teentjes knoflook geperst


Oven voor verwarmen op 200 graden.
In een ovenschaal de bodem met olijfolie of boter in vetten,
De paprikas in reepjes snijden en dit over de bodem versprijden,
De ui er over heen gooien, dan de kipfilets er op.
In smeren met de pesto en
Dan wat verse kruiden er op.
Zo een 40 minuten in de oven en klaar.

Hoop dat t duidelijk is! Eet smakelijk 😄
 

dinsdag high tea met marcodinnetje Anneke

Ik kreeg een aantal weken geleden van mijn Marcodinnetje Anneke de uitnodiging om met haar een high tea† te gaan nuttigen.
als ik dit zo lees denk ik dat ik nu alvast maar niet meer eet hahaha.
Water loopt me nu al in de mond†

Heb er zin in lieve anneke

High Tea
Elk dag kunt u bij ons terecht voor een heerlijcke "High Tea". Onze uitgebreide "High Tea" bestaat
uit heerlijcke en dagverse producten:

?Scones met slagroom en jam
?Diverse muffins
?Brownie
?Slagroom soesjes
?Bonbons
?Rolletje van zalm met roomkaas
?Mini sandwiches Vitello Tonato
?Mini sandwiches gerookte kalkoen/eiersalade
?Mini quiche
?Saucijzenbroodjes
?En uiteraard thee (Dilmah thee)


GeschiedenisDe high tea is ontstaan doordat Hertogin Bedfort iedere dag rond 4 uur 's middags trek kreeg. In die tijd werd de lunch vroeger geserveerd en het diner later dan tegenwoordig. De tijd hier tussen duurde te lang en daarom liet ze haar bediendes diverse kleine hapjes serveren. Op een gegeven moment werden de hapjes dagelijks geserveerd en nodigde ze haar vriendinnen regelmatig uit om tijdens de high tea smeuÔge roddels te vertellen. Tegenwoordig houden veel Engelse nog steeds high teas en verovert het langzaam de wereld.
mijn favoriete recept

Het recept staat al standaard in een word document op de aanrecht....lekker makkelijk.

Vindt het heerlijk om iets bij de koffie te bakken,en moet mezelf soms bedwingen om niet ieder weekend aan de koekenbakkerij te beginnen.
Maar met grote regelmaat....minstens 1x per maand....bak ik toch wel mijn:


Appelnotentaart

Benodigdheden:


Voor de vulling
∑ 4 appels (granny smit)
∑ 100 gram cashewnoten
∑ 100 gram hazelnoten
∑ 25 gram blanke rozijnen
∑ 25 gram krenten
∑ 1 eetlepel citroensap
∑ 50 gram witte basterdsuiker


Voor de taartbodem
∑ 330 gram bloem
∑ 1 theelepel bakpoeder
∑ 150 gram witte basterdsuiker
∑ 1 theelepel vanille-extract
∑ 200 gram roomboter (kamertemperatuur?

Voor de afwerking
∑ 1 eetlepel abrikozenjam
∑ 10 gram boter




Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180įC.
2. Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd de appels in stukjes. Schenk het citroensap eroverheen en roer door elkaar. Was de rozijnen en krenten en schep door het appelmengsel. Zet apart.†
3. Meng de bloem, het bakpoeder en de basterdsuiker in een kom. Snij de boter in blokjes en voeg samen met het vanille-extract toe aan het bloemmengsel. Wrijf de boter in de droge ingrediŽnten tot het mengsel op broodkruim lijkt. Kneed het nu samen totdat het deeg soepel is en een bal vormt.†
4. Beleg een springvorm van 24 cm met bakpapier en vet de randen in.†
5. Hou een bolletje (de grootte van twee pingpongballetjes) achter en duw de rest van het deeg in de vorm. Verdeel over de randen totdat de bodem en de randen bedekt zijn met het deeg.†
6. Meng de hazelnoten en cashewnoten met het appelmengsel. Schep het appelmengsel in de deegvorm. Verdeel evenredig over de bodem en duw de deegranden eventueel wat terug als ze wat te hoog zijn. Bestrijk het appelmengsel met de abrikozenjam.† 7
7. Rol van het overige deeg 6 langwerpige deegslangen. Leg er drie horizontaal en drie verticaal over de taart. Smelt de boter en bestrijk de bovenkant van het deeg ermee.†
8. Bak de taart in de oven voor 50 ? 60 minuten of totdat de bovenkant goudbruin is. Laat de appeltaart afkoelen in de vorm, haal hem er dan uit en serveer koud of warm.†

serveer met een heerlijke ''dot'' slagroom

Herman's merinque maken
Afgelopen zaterdag stond in het AD een (zo lijkt het) overheerlijk desert van Herman den Blijker.
Nu komt vanavond Cyril hier eten....en morgen zijn†Ben en ik†3 jaar en 10 maanden samen dus ik denk.......dat ga ik ook is proberen.

Boodschappen in huis gehaald,
eiwit met suiker stijf geklopt in de vormpjes en de oven in 30 minuten op 180 gr


Van het vers fruit maak ik een deel aan met creme de cassis en ga ik straks pureren,en een deel bewaar ik voor garnering.


vanavond wat ijs en slagroom erbij zou het er volgens herman zo uit moeten zien:


water loopt nu mijn mond.......................mmmmmmmmmmm
noodrantsoen....

Omdat hier (bijna) altijd alleen eet,maar ik vaak voor meerdere dagen tegelijk.
Bewaar dat dan als ''noodrantsoen'' in de vriezer.
Als het dan wel is ''moeilijk'' wordt aan het eind van de maand heb ik altijd nog wel iets in de vriezer........normaal gesproken.

Vandaag was zo'n dag dat er weer iets uit het ''noodrantsoen'' aangebroken zou moeten worden.
Tot ik net bij de vriezer in de schuur kom......................
alles ontdooid....en beschimmeld

zou de stroom eraf zijn....???
Nee de koelkast doet het wel.
Heeft de deur niet goed dicht gezeten.....???
Nee ook dat blijkt niet waar te zijn.....
Kortom........mijn noodrantsoen.....ligt nu in de grijze container.

gaat de liefde van de man echt door de maag????
Ria Valk zong het ooit al is....''de liefde van de man gaat door de maag''
Dat wilde ik dus dit weekeind wel is uitproberen.

Na al diverse malen bij Ben aangeschoven te zijn met eten,die trouwens verrukkelijk kan koken,was het dit weekeind mijn beurt om mijn''keukenprinses''is uit te proberen.

Zaterdagmorgen al vroeg de hamlappen op het gas staan,zodat deze aan het eind van de middag echt gaar zouden zijn.
En zaterdagmiddag de hutspot voor zaterdagavond en de lasagne voor zondag alvast klaar gemaakt.

Best gespannen(hoe komt dat toch telkens) tel ik de uren af tot het sms-je van Ben komt dat hij klaar is met taxirijden.
Wauw dat kwam veeeeeel eerder dan verwacht,want wordt het bijna iedere zaterdag wel 19.00 uur nu was er om 17.00 uur al het sms-je dat hij onderweg naar mij was.
Nu stond het eten al wel zachtjes aan....maar vergde nu toch ook wel wat meer gas eronder.
Tegen 18.00 uur konden we aan tafel.....doe je als je alleen ben al niet zo gauw ...dus dat was al feest.
Wel 2x schepte Ben van de hutspot op,en nam ook heerlijk veel vlees.
Voldoening van mijn werk dus.

Zondag na het duiken hoefde ik dus enkel de lasagne maar in de oven te zetten.
Afgesproken was dat we bij Ben zouden eten,hoefde hij na het duiken de deur niet meer uit.
Ook hier werd gretig uit de schaal gegeten.
Heerlijk om is voor meer dan jezelf te mogen koken.

"Want het kan geen toeval zijn dat je naast me ligt
Met je armen om me heen en je ogen dicht"