Welkomsttekst
Welkom op mijn weblog! 

Met plezier schrijf ik logs over de dingen die mij bezighouden en gebeurtenissen die ik zoal meemaak.

Warme groet,

Angelique.

Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Laatste Reacties
Gefeliciteerd!! Goed... 21:06
Gefeliciteeerd, wat ene... 10:23
Gefeliciteerd! Mooi... 12:33
Gefeliciteerd ! 22:03
Dat is nog eens slagen... 21:23
Wat goed!! Gefeliciteerd!! 21:07
Gefeliciteerd! Goed gedaan! 21:03
Ik kreeg van de week een... 18:46
Je hebt helemaal gelijk,... 12:15
Lieve angelique, Ik... 08:09
Leuk dat je er weer bent!... 06:53
Hallo Angelique Leuk om... 22:21
Gelijk heb je, waarom zou... 20:08
Nog steeds fan van Marco... 19:12
ik snap wat je bedoeld,... 19:07
Heel veel succes... 15:18
Altijd die stomme kilo's!... 09:48
... 12:10
Heel veel succes met... 00:11
Succes ermee ! Ik doe met... 22:03
Succes. Ga je lukken.    16:14
Dat is inderdaad enorm... 20:12
Dat is zeker geen leuk... 17:45
Hey Angelique Ik ben er... 22:38
Heel graag gedaan, weet... 23:01
Hoi Petra, Wat een... 20:11
Hey Angelique, Wat een... 19:40
Hoi Angelique, Ik vind... 22:31
Hoi Martine, Geen idee... 12:47
Hoi Angelique Ik vind het... 12:07
ziet er heelijk uit !!!  22:57
Het ziet er heerlijk uit,... 19:56
ziet er heerlijk uit hoor... 13:06
Mmm lekker hoor! Wie weet... 21:30
Het ziet er heerlijk uit... 21:06
Wauw, dat ziet er... 19:01
Dat ziet er erg lekker... 17:16
Knap. Succes en sterkte.... 20:24
Mooie actie! Altijd goed... 10:31
Sterk van je en heel veel... 22:32
Ik spaar ze ook,... 22:23
Wat een goede actie ...... 21:43
wij sparen ze ook!!... 19:26
ik spaar ze ook en breng... 16:15
Knappe zet, Angelique! Ik... 22:27
Echt een lieverd en zoals... 21:49
Hoi Jolanda, Jaaaa, ik... 21:46
Helemaal waar wat je... 15:09
Wat een lieverd, mooi... 08:31
Wat fijn om te lezen dat... 18:51
 
Laatste 100
Kalender
Mei 2019
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Profiel
Naam: Angelique
Leeftijd: 44 jaar
Uitgebreid profiel
Zoeken
Archief
E-mail alert
Bezoekers
Op dit moment is er 1 bezoeker ;
en 1 gast bezoeker .
Mijn laatste reacties
Wat leuk dat ik een...
17:52, 14 dec 2016
Hoi Petra, Wat een...
20:11, 12 dec 2016
Hoi Yvonne, Zoek even...
19:38, 12 dec 2016
Hoi Martine, Geen idee...
12:47, 2 dec 2016
Echt een lieverd en zoals...
21:49, 3 nov 2016
Hoi Jolanda, Jaaaa, ik...
21:46, 3 nov 2016
Geslaagd!!!
Ondanks dat ik een drukke baan met een 36 urige werkweek, wilde ik toch dit logje plaatsen op mijn vrije dag, met leuk nieuws.

Als gastvrouw in de zorg moest ik de training HACCP volgen, omdat ik regelmatig met voeding te maken heb. Sommige dingen wist ik namelijk al van de praktijk maar het is altijd goed om nieuwe dingen bij te leren. 
Natuurlijk heb ik er wel wat voor moeten doen ik moest bepalen hoofdstukken lezen uit een boek voor een toets. 

De dag van de toets was ik niet nerveus en heb het over me heen laten komen, mocht ik niet in 1 keer slagen, kon ik de toets nog herkansen.
De uitslag van de toets zou ik per mail krijgen, ik heb wel 100 keer mijn mail gecheckt een aantal dagen later kwam eindelijk het verlossende antwoord via de mail of ik geslaagd was of niet. 

Joehoe, ik was dus geslaagd met een dikke vette 9!
Echt, totaal niet verwacht ik dacht op z'n minst dat ik een 5 of 6 zou halen, maar een 9 nee.
Toen ik heugelijke nieuws vertelde aan mijn collega's waren die dol enthousaist wat goed!

En ik, ik ben best trots op mezelf... 

Respectloos.
Het is alweer een tijdje geleden,dat ik hier iets geplaatst heb.

Er moet me toch iets van mijn hart, waarom zijn mensen toch altijd negatief?
Als je enthousiast verteld dat je een Marco-fan bent, zijn muziek je raakt en er graag naar luistert. Dat je finaal word uitgelachen omdat je Marco boven je bed hebt hangen of lid van de fanclub bent. Dit ik vind zò respectloos!
Dit begin ik ook gewoon eens zat te worden als je dit vaak te horen krijgt, misschien is mijn reactie wat overdreven maar ik laat niet over me heen lopen ookal ben ik een gevoelsmens. Het is jou keuze dat je niet van Marco's muziek houdt, dat zegt meer over jou dan over mij! Moet ik dan ineens van een andere muziekstijl gaan houden? No way! 
Ik moet daar eigenlijk bovenstaan, maar soms, ja soms denk ik pfffff ja het zal allemaal wel.
Maar je mag wel een beetje respect tonen, ik respecteer ook de muzieksmaak van anderen, ookal is dat niet de muziek waar ik van hou.
Je hoeft trouwens ook niet mee naar een concert en uberhaubt zijn muziek te luisteren. Ik vind het belangrijker dat mensen me nemen zoals ik ben!
Het is niet leuk als mensen op je neer kijken als je een groot Marco-fan bent, net of dat je niet spoort. Waarom doen mensen hier nou zò moeilijk over? Kom op, er zijn erge dingen op de wereld en maken van een kleine mug een grote olifant. Die negativiteit rondom Marco, zijn liedjes klinken allemaal het zelfde wagelijk! Elk liedje is anders en heeft een andere dimensie, liedjes die uit het leven gegrepen zijn, er zit een kern van waarheid in.
En dan ook nog een mening hebben dat Marco overgewaardeerd is, bla,bla,bla...
Doe gewoon normaal en respecteer iemand's zijn muziek-keuze.

Zò dat lucht op!


 
Op dieet.
Maandag is goede dag van de week om met lijnen te beginnen, dus ben ik vandaag gemotiveerd gestart. Mijn doel is om 20 kilo af te vallen ik ben benieuwd hoe ver ik kom. De weegschaal is momenteel niet mijn beste vriend, behalve dan als ik wat overtollige kilootjes ben kwijt geraakt. Mijn eetgewoontes heb ik drastisch omgegooid dat betekent minder eten van koolhydraten, bewuster eten en niet te vergeten gezond. Als je iets wil bereiken moet je er volledig achterstaan ik ben van mening dat het dan niet lukt. 
Hoe ga ik mijn chocolade verslaving weerstaan? Gelukkig bestaan er nog alternatieven zoals Atkins daar zitten minder suikers en koolhydraten in hier staat ook de stelregel voor met mate.

Daarbij drink ook 2 liter vocht geen cola of andere frisdranken die bevatten megaveel suikers. Alleen een kop koffie slaat ik s’ ochtends niet over. Met koffie kan ik tenminste de dag goed beginnen. 
Aangezien ik mijn overtollige kilo’s nog heb, ben ik wel iemand om meer van te houden, je hebt gewoon meer om beet te houden. Met humor zeg ik altijd ik ben niet dik ik heb gewoon pretvet hahaha. 
Hopelijk ga ik het lijnen volhouden en geen honger gevoel krijg tot nu toe heb ik daar nog geen last van.
Mijn motto is ik wil slank de zomer tegemoet gaan.
Wish me luck…

Word vervolgd.
Hoera mijn moeder is weer thuis!
Donderdag was ik nietsvermoedend op weg naar mijn werk, nadat ik mijn koffie had opgedronken gemotiveerd aan het werk gegaan.

Om een uur of 12 keek op mijn telefoon 1 oproep gemist nog niet wetende dat er iets aan de hand zou zijn. Direct mijn vader terugbeld ik kreeg de boodschap dat mijn moeder in  het ziekenhuis lag. Wat er dan door je heen gaat is niet beschrijven, mijn hoofd dwalende naar gedachte's het leek of ik door een achtbaan van emotie's ging.

Mijn collega's waren vol begrip en medeleven, ik eerst mijn werk afgemaakt want ik wilde niet mijn collega's daarook nog eens mee belasten. Vrijdag heb ik een vakantiedag opgenomen dit was geen enkel probleem. Ik wilde er voor mijn moeder zijn, uiteraard ook voor mijn vader.

Gearriveerd in het ziekenhuis op de SEH was ik blij om mijn moeder te zien, toen ze mij zag werd ze emotioneel. De arts concludeerde dat mijn moeder na vele onderzoeken geopereerd moets worden door middel van een kijkoperatie. 

Toen de tijd daar was heb ik haar samen met een verpleegkundige naar de operatiekamer gebracht, ik gaf haar een dikke knuffel en zei tot straks mam.
Samen hebben mijn vader en ik gewacht in het ziekenhuis, dan duurt wachten echt lang uur na uur ging voorbij. Vanuit mijn ooghoek zag ik dat mijn vader zat te huilen, ik vroeg gaat het pap? Ja, het gaat wel meisje ik ben gewoon bezorgd kreeg ik als antwoord. 

Uiteindelijk werd om ongeveer kwart voor zes gebeld dat mijn moeder boven lag, de operatie heeft totaal 4 uur geduurd. Ik was onzettend blij dat alles goed gegaan is. 
Mijn dank gaat dan ook uit naar het ziekenhuis wat een toppersoneel! 

Vandaag mijn moeder opgehaald uit het ziekenhuis ze mocht naar huis!
Nu kan ze rustig aan herstellen van de operatie, ze heeft nog wel pijn hopelijk verloopt het herstel spoedig.
Helaas was dit geen goed begin van het nieuwe jaar...

 Kerst geen leuke gebeurtenis.
Mijn gevoel bedruipt me als ik aan de kerst denk, want is die niet meer ver weg, ik heb duidelijk geen zin in kerst want ik zie enorm tegen die dagen op. Voor de èèn heeft kerst een waarde en voor de ander niet. 
Rond de kerst heb ik het altijd moeilijk, ik had gewoon liever gewerkt op beiden dagen. Kerst is voor mij een emotioneel gebeuren, vroeger was het gezellig met al mijn familie-leden nu is er haast niets meer van over ze zijn bijna allemaal overleden. Ik ben alleen ik heb geen partner om mee te knuffelen en een fijne kerst toe te wensen, dus dan maar mijn kat Balto een extra knuffel geven. Gelukkig heb ik wel mijn beiden ouders nog en kan ik ondanks dat mijn moeder die nare ziekte heeft overwonnen en schoon is verklaard blij zijn dat ik omringd word door haar aanwezigheid met kerst, mijn vader mag hier uiteraard niet bij ontbreken. 

In huis heb ik A, geen kerstboom en B er heerst geen kerststemming in mijn huis. Misschien ben ik saai? Ik kan het zelf wel invullen maar je kan niet voor een ander denken.

Of ik naar kerstliedjes luister? Mijn antwoord is een duidelijke nee!
Ik ben een gevoelsmens en dan komt mijn gevoelige/emotionele kant naar boven. Ook naar Marco zijn kerstliedjes niet wat ik oprecht heel moeilijk vind, ik kan het gewoon niet. Ik voel me gewoon bijna schuldig. 

Ik respecteer de waarde en normen van mensen ondanks dat ik niks met kerst heb. Wil ik toch iedereen hele fijne kerstdagen toewensen!

Warme kerstgroet,

Angelique.
Spiritualiteit
Toen ik erachter kwam via de blog dat je ook kon loggen over spiritualteit, nooit gedacht eigenlijk, dacht ik, ik ga hier een log over schrijven omdat mijn intresse daar ligt.
Ik vind het nogal een intressant onderwerp en ik kan wel zeggen dat ik spiritueel gevoelig ben. Op dat vlak heb ik wel wat ervaringen mogen opdoen voorspellende dromen, boodschappen via dromen, dubbele getallen zien ( dat heeft ook een betekenis) engelenveertjes vinden, knipperen van lichten in huis, de laatste tijd bemerk ik me dat mijn intuitie op volle toeren draait met name met  het aanvoelen van dingen bijvoorbeeld de stemming van mensen, emoties  maar ook het aanvoelen van iemands karakter. Soms krijg ik tekens die me waarschuwen dat er iets gebeuren gaat. Ik weet niet of ik wel of niet blij moet zijn met z'on gave. In het begin dacht ik wat is dat toch? Nu ben ik eraan gewend geraakt omdat dit een deel van mijn leven is geworden. Hoe meer je, je in het spirituele verdiept des te meer je de dingen gaat begrijpen en vallen alle puzzelstukjes op hun plaats.

Ik heb vele boeken gelezen over engelen, ontdek de kracht van je zesde zintuig, chakra's, engelengetallen, boeken over Bep het medium en Peter van der Hurk.
Zo, heb ik een stapel engelenkaarten en een doosje Lenormand tarotkaarten die ik kan lezen. Heel soms pendel ik ook. Het rare is dat dingen ook uitkomen.

Toch heeft het spiritueel zijn toch iets magisch, vanwege een bepaalde situatie die ik heb mogen ervaren het staat nog duidelijk in mijn geheugen gegrift. Nietsvermoedend op weg naar huis rijdend op mijn brommer, kwam ik bij een bepaald punt iets waarschuwde me, een stem die me zei, je moet stoppen! Uiteindelijk ben ik ook gestopt terwijl ik voorrang had moeten krijgen reed een auto gewoon door ondanks de haaientanden! Ik ben dus gelukkig bespaard gebleven met een aanrijding. Pfff, dat was wel even schrikken opzich maar zo blij dat een innerlijke stem me waarschuwde onbeschrijfelijk.

Engelen zijn mijn favoriete spirituele wezens, ik heb daar gewoon iets mee. Engelen zijn gewoon prachtig!

Ik ben totaal niet zweverig ingesteld, ik blijf met mijn beiden voeten op de grond.
Al hoewel sommige mensen denken dat je van een andere planeet komt, ik zeg altijd ik ben ik! 

Passie voor koken.
Vandaag op deze zaterdag ben ik aan het koken geslagen dan heb ik het niet over de hollandse pot maar over Indisch koken het ruikt gewoon heerlijk in mijn huis.
Indisch koken is 1 van mijn favoriete bezigheid pffff wat een werk zeg soms sta ik uren in de keuken maar het is gewoon leuk om te doen en het smaakt altijd goed.

Indisch eten is echt mijn favoriet je kan je me erbij wijzen van spreken voor wakker maken! Ik ben gek op eten hoewel ik toch een aantal dingen niet lust, als ik zou mogen kiezen tussen Italiaans of Indisch dan ga ik toch voor Indisch, ik ben niet echt een fan van de pasta's.

Geef mij maar een Indische rijsttafel, spekkoek, risolles, pasteitjes, sate kambing, tjendol (een heerlijk indisch zoet drankje) nasi goreng en redang. 

Ik heb geen idee waar het vandaan komt Indisch koken misschien heb ik wel Indische roots? Dat zal het vast zijn. 

Het lijkt me super om naar Indonesie af te reizen helaas vind ik vliegen geen leuke bezigheid de reis alleen al duurt ongeveer 16 uur misschien ooit?

Het blijf een droom...
Blindegeleidehonden.
Al enige tijd zet ik me in voor het goede doel, namelijk doppen verzamelen voor blindegeleidehonden. Ik heb al heel wat doppen verzameld zakken vol.

Ik doe het voor de opbrengst omdat het  ten goede gaat aan de opleiding van blindegeleidehonden. Want blindegeleidehonden zijn onmisbaar!


Er zij ongeveer 11 miljoen doppen nodig om een hond op te kunnen opleiden, een basisopleiding kost 5.000 euro.

Het hondje krijgt in zijn eerste levensjaar een goede basis die onmisbaar is om geleidehond te worden. Alle kosten zijn hierin inbegrepen; te denken aan voer, medische onkosten en professionele begeleiding van het pleeggezin en KNGF-instructeurs. 


Stoppen met roken!
Dat roken ongezond is weten we allemaal, ik heb een moedig besluit genomen vind ik zelf want ik wil stoppen met roken!

Het ten eerste beter voor je gezondheid en je conditie die is echter bij mij ver te zoeken.

Als ik de keuze maak om met de trap naar boven te gaan en eenmaal boven ben, ben ik buitenadem dan sta ik hijgend bij te komen. Ook mijn longen hoest ik zowat uit mijn lijf je kan wel stellen dat ik een rokershoestje heb.
Tegenwoordig staan er van die nare/enge plaatjes op pakjes sigaretten dat is best indrukwekkend. Ik sta er 100% achter om te gaan stoppen want anders lukt het niet.

Waar een wil is, is een weg.
Motivatie krijg je niet op recept, dat moet je creeren.
Elke sigaret kost je 28 minuten van je leven.
Het geheim om je doel te bereiken bestaat slechts uit 1 woord: DOORZETTEN!!!

Ik ga ervoor!

Als ik deze vlog schrijf rook ik mijn laatste sigaret dan is mijn pakje leeg.

Dag laatste sigaret...
Balto.
Mijn kat Balto is mijn echte maatje en onzettend lief, soms wat ondeugend dat neem ik er voor lief bij.

Balto heb ik vorig jaar december uit het asiel gehaald, omdat dat ik alleen woon wilde ik graag wat gezelsschap een maatje voor het leven.

Eenmaal in het asiel betrad ik de katten-afdeling, ging een kamertje in en ja hoor dat kwam een leuke zwart-witte kater op me aflopen. Balto gaf kopjes over mijn schoenen echt hilarisch! Balto had mijn hart gestolen dus was de keuze gauw gemaakt. 

Ik ben een echt gevoelsmens in het asiel zag ik een dame met een hond aangelijnd zitten, ik observeerde haar en zag haar verdriet wat er precies aan de hand was geen idee. Op een gegeven moment ben ik met tranen over mijn wangen het asiel uitgerend, ik kon niet meer aanzien. 
Gelukkig kon ik Balto gauw meenemen.

Balto zoals ik al eerder typte is soms ondeugend, het was warm weer het seizoen hartje zomer. Niets vermoedend sta ik s'ochtends op Balto was echt nergens te bekennen want als ik roep komt Balto me altijd begroeten met miauw. Ik heb werkelijk me hele huis doorzocht, Balto was in geen velden of wegen te bekennen tja ik moest naar mijn werk. 

Ik heb mijn ouders gebeld van help, ik kan Balto niet vinden! Ik was totaal in paniek. Mijn ouders gingen pols hoogte nemen, wat bleek Balto was 1 hoog uit het raam gesprongen en zat in de bosjes aan de overkant.

Helaas was Balto moeilijk te pakken te krijgen, arme beest was helemaal nat van de regen, gestressed logisch want er waren bouwvakkers in de straat bezig met een gigantische herrie.

Terwijl ik aan het werk was ben uiteindelijk naar mijn manager gegaan, huilend kwam ik haar kamer binnen, vertelde dat Balto uit het raam was gesprongen en in de bosjes zat. Ik mocht even naar huis om Balto te gaan zoeken! Erg lief en begripvol want mijn manager heeft zelf ook dieren dus begreep het vokomen.

Eenmaal gearriveerd in mijn straat dook ik gelijk de bosjes in, oei als dat maar goed gaat! Nou nee, ik bleef dus haken met mijn schoenen in de takken van de bosjes. Balto kreeg ik niet te pakken. 
Snel weer naar mijn werk terug.

Ik was blij dat mijn dienst er bijna op zat.
Eenmaal weer terug op de bewuste plek te zijn, zat Balto nog steeds in de bosjes en weer kon ik mijn kat niet te pakken krijgen. 
Later op de dag heb ik het nog een keer geprobeerd met 1 van de bouwvakkers helaas tevergeefs. 

Uiteindelijk besloot om toch naar binnen te gaan want ik was in een mum van tijd natgeregend. Omdat ik aan het gezelsschap gewend was geraakt voelde ik een gemis.

Tegen de schemering heb ik tevens nog 1 (laatste) poging gewaagd met een bakje voer in mijn hand Balto zoeken.
Ergens zag ik iets zwart-wits in de bosjes zitten, ik riep mijn kat's naam en jahoor daar kwam Balto uit de bosjes wandelen.
Direct opgepakt en hups snel naar huis.

Balto mijn lieve/ ondeugende vriendje was weer thuis! 


 
"Jij hebt mijn masker nooit gezien
Je zag alleen maar mij"