Welkomsttekst
'Het leven is één groot theater!'
Foto album
Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Met Marco!
 
Profiel
Naam: Amanda
Leeftijd: 31 jaar
Uitgebreid profiel
Bezoekers
Op dit moment is er 1 borsatie ;
en 1 gast borsatie .
Mijn agenda
3 december
Sinterklaas met Anna, Anne en Maike

4 december
De avonden - 't Spant

5 december
Sinterklaas met mn ouders

9 december
Clubtour Jurk! - Eindhoven

23 december
Tentamen
Wintercircus - Apeldoorn

5 januari
Tentamen

22 januari
Shane Shu - Patronaat Haarlem
E-mail alert
Archief
Mijn laatste reacties
Sport goed voor je gezondheid?
Nu ik nog student ben kan ik bij het Universitair Sport Centrum goedkoop allerlei sporten uitproberen. Hartstikke leuk, ik heb al een cursus sportduiken gedaan dit jaar en na een korte pauze begon ik begin februari met een cursus vechtsporten. Ik vind het leuk, maar mijn lichaam denkt daar toch anders over.....

Al twee keer eerder verloste de manueel therapeut mij van mijn nekklachten. De eerste keer was ruim 3 jaar geleden....
Ik was op orkestweek in Oostenrijk, hartstikke leuk, leuk zwembad ook bij de burcht, dus wij besloten te gaan zwemmen op een van onze vrije uurtjes. Maar voordat ik in het zwembad wilde springen, lag ik al op de grond. Bij de ingang van een torentje waar we ons moesten afspoelen was ik, van binnen naar buiten, tegen de deurpost aangelopen. Niet slim, nee. Maar de deurpost was laag en een nutteloos klosje hout maakte de doorgang nog smaller. Ik was de laatste, de rest lag al in het water, dus ik wilde er ook snel heen. Ik knalde vol met mijn hoofd tegen dat klosje, gleed onderuit, belandde op mijn rug en ving de klap op met mijn schouders en nek. Gevolg? Nee, ik ben niet buitenwesten geraakt, had wel een gat in mn hoofd, dus naar het ziekenhuis en laten hechten.
Eenmaal thuis bleef ik last hebben van mijn nek, dus manueel therapeut bezocht en toen ging het weer een poosje goed. Maar nog geen paar maanden later bleek het helemaal niet goed te zijn. Een andere therapeut heeft me er toen wel weer bovenop geholpen, dus kon ik weer even vooruit.
Oktober = borstkankermaand
Sinds een aantal jaar is oktober borstkankermaand. Een maand lang wordt deze vorm van kanker extra onder de aandacht gebracht. Niet alleen is sinds afgelopen week het nieuwe Pink Ribbon weer verkrijgbaar, ook het KWF is weer goed zichtbaar en zo wordt geprobeerd extra donateurs te krijgen. Dit jaar overigens ook met een loterij. Geen idee hoe duur de loten zijn, maar werd aangesproken op straat.
Stichting Pink Ribbon is in 2003 opgericht, dankzij een gezamenlijke inspanning van Borstkanker Vereniging Nederland, KWF Kankerbestrijding, The American Womens Club The Hague en Estee Lauder. Dankzij hen wordt nu het jaarlijkse Pink Ribbon Gala georganiseerd en was afgelopen maandag het Koninklijk Theater Carré weer voor even roze gekleurd.
Er worden gedurende de hele maand door heel Nederland activiteiten georganiseerd en bij diverse winkels zijn ook weer de armbandjes te koop. Ik zag ook een tassenhanger en het armbandje met een mooi doosje eromheen liggen. De opbrengst van deze ?Pink Ribbon? artikelen gaat naar de stichting. En het lintje van Pink Ribbon zal iedereen nu wel herkennen.

Maar wat doe jij met deze acties? Ga je in Meteren meefietsen, in Utrecht meelopen of ga je naar een voorlichtingsavond?
En koop je het tijdschrift, een armbandje of iets anders? Of doe je er niks mee?

                                       

Ik heb hier zelf inmiddels een armbandje liggen. Ik ben benieuwd wat jullie doen!
Auw! Mn rug....
Gisteravond ging ik zonder ergens last van te hebben slapen, maar vannacht rond 4 uur werd ik wakker met heel veel pijn in mn onderrug.. Ik kon niet meer liggen, zitten, staan of lopen zonder dat ik er last van had. Maarja.. het was 4 uur 's nachts en dan zijn er toch maar weinig mensen wakker.
Dus een houding opgezocht waarbij ik wat minder last van mn rug had en geprobeerd weer te slapen. Het is een beetje een sluimerslaap geworden, maar om half 10 weer geprobeerd op te staan. En papa maar even gebeld. Beetje gelopen, aangekleed, maar elke beweging deed pijn, dus echt een pretje was het niet.

Later op de dag toch de dokter maar even gebeld en pijnstillers moeten de pijn minder laten worden en zo moet het langzaamaan overgaan. Ik kan er nog wel een paar dagen last van hebben, maar moet wel gewoon leren voor mijn tentamen van aanstaande donderdag. Vervelend als je niet pijnloos kunt zitten. 
Maar het ene moment gaat het beter dan het andere moment en ik heb er al iets minder last van dan vanochtend.. Toch maar weer verder leren dus....
Ik hoop dat het snel wegtrekt, want dit is nou niet bepaald prettig te noemen....
*****Update*****
Sinds zondag ben ik weer echt helemaal pijnvrij! Gelukkig maar, want ik was het ook wel goed zat na 10 minuten :P
"Oh ik zou wel willen vluchten
Maar ontsnappen heeft geen zin"