Welkomsttekst
'Het leven is één groot theater!'
Foto album
Nieuws van Marco
Geen nieuws van Marco.
Met Marco!
 
Profiel
Naam: Amanda
Leeftijd: 31 jaar
Uitgebreid profiel
Bezoekers
Op dit moment is er 1 borsatie ;
en 1 gast borsatie .
Mijn agenda
3 december
Sinterklaas met Anna, Anne en Maike

4 december
De avonden - 't Spant

5 december
Sinterklaas met mn ouders

9 december
Clubtour Jurk! - Eindhoven

23 december
Tentamen
Wintercircus - Apeldoorn

5 januari
Tentamen

22 januari
Shane Shu - Patronaat Haarlem
E-mail alert
Archief
Mijn laatste reacties
Afgestudeerd? Ja! Afgestudeerd!!
Over dit weekend kan ik ook wel een logje vullen, maar first things first:

23 december had ik een tentamen en 5 januari nog een. Mijn kerstvakantie werden dus 'slechts' een paar vrije dagen, want de rest van de tijd was ik aan het leren. Twee vakken van bedrijfskunde (mijn minor), waarvan ik er een moest halen om af te studeren.
Na 5 januari begon het wachten op het resultaat en dan duurt wachten lang.  Ik had bij beide tentamens helaas niet het gevoel van 'die heb ik wel binnen'. Ik wist wel dat ik er alles aan had gedaan en mezelf dus niks kon verwijten als het weer niet gelukt was.
Maar gisteren kwam het eerste mailtje binnen, het resultaat van 5 januari en na de laatste 1,5 jaar écht héél hard gewerkt te hebben, is het dan eindelijk toch gelukt! 


                              Ik ben Bachelor of Arts!!!!!


(oftewel, ik heb mijn bachelor theaterwetenschap afgerond) en nu is het tijd om feest te vieren! Want ook voor het eerst in 1,5 jaar hoef ik me, als ik vrij ben, niet meer druk te maken om studiedingen die ik nog moet doen. De zomervakantie heb ik mijn scriptie geschreven, dus ook toen kwam er weinig van echt ontspannen. Nu dus wel, en oh, wat geniet ik ervan!
Mijn decembermaand...
.. stond vooral in het teken van keihard leren, maar uiteraard waren er ook nog leuke dingen! Te beginnen met Sinterklaas. Eindelijk een jaar waarin ik alles netjes op tijd af had en niet de nacht van te voren nog zat te stressen om surprise en gedicht op tijd af te hebben. Sinterklaas kwam mij dit jaar twee keer cadeautjes brengen. Vrijdagavond vierde ik het met Anna, Maike en Anne. Voor Anna maakte ik al surprise een tas, van Maike kreeg ik een remake van een van de boeken van Jill Mansell (al haar boeken staan hier in de boekenkast) en daar ben ik toch wel heel erg blij mee. Hij is echt heel mooi geworden! Kijk maar:9 december ging ik naar Jurk! In Eindhoven. In het voorprogramma stond die avond Guus Meeuwis en de hele avond was één groot feest! En natuurlijk maakte ook ik een rondje door de omgeving toen er zoveel sneeuw gevallen was. Vanaf de plek waar ik woon, loop je zo de hei op en die is altijd mooi, maar sneeuw geeft toch net dat beetje extra!

         
Mijn stokje 2010!
Al voor kerst  kreeg ik het stokkie van Bastiaan toegeworpen. Dankje daarvoor, Bas! Maar tijdens de kerstdagen heb ik mn laptop niet aangeraakt en afgelopen dagen was ik een tentamen aan het voorbereiden, dus hier issie dan, op de valreep, maar wel voordat 2011 daadwerkelijk zijn intrede doet, mijn stokje!
Voor mij, van Lisanne
Ik kreeg dit mooie Sinterklaas gedicht van Lisanne!
Ik ben er blij mee, dus dankjewel piet :-D

Lieve Amanda,

Jij bent al 22 jaar en hebt het zo te lezen maar mooi voor mekaar.
Je studeert aan de universiteit en je lijkt mij een gezellige meid.
Lekker winkelen in amsterdam, dat lijkt ook mij super.
Ik mag dat helaas nog niet want ik ben nog maar een puber(piet)
Lekker werken bij de kwantum dat vind je erg leuk.
Deze piet heeft het wel gezien, jullie liggen vaak in een deuk.
Muziek is ook favoriet, je speelt al 12 jaar klaarinet
En dat gaat dan van retteketet.
Op het poodium bij Marco dat was wel heel erg bijzonder.
En dat jij prijs had tussen al die mensen is een wonder.
Dat werd een mooie foto samen met marco.
Het eind in zicht van dit gedicht.

Een supergezelige pakjesavond
Liefs van piet Lisanne

En nu ga ik snel mijn profiel aanpassen
Voor Erica
      
       Ik zal je vanavond ook nog mailen!

Liefs, Amanda

Time flies II....
En dan het tweede (langere) deel:

Maar Londen was niet de enige plek die ik bezocht dit jaar. Met een aantal vriendinnen ging ik naar Lissabon. Een stad die op zeven heuvels gebouwd is en dat hebben we geweten. Wat hebben wij veel naar boven of naar beneden gelopen. Maar wat is het ook een mooie stad! De Ponte de 25 abril is de brug over de Taag en lijkt ontzettend veel op de Golden Gate Bridge. Hij is vanuit veel punten van de stad te zien. Waaronder vanaf Castelo de Sao Jorge de hoger gelegen delen van de stad. Midden in de stad staan ?Elevadors? die je naar een hoger gelegen gebied brengen, zodat je niet zelf al die trappen hoeft te beklimmen. Niet alleen de binnenstad van Lissabon is prachtig ook Belém kon niet achterblijven. Ze beweren daar de aller lekkerste pasteitjes te verkopen en wat mij betreft is dat ook zeker waard! Wat was dat smullen! En vanaf het Scheepvaardersmonument is de stad heel goed te overzien. Een adembenemend uitzicht! Maar ook zagen we de Torre de Belém, het klooster (Mosteiro dos Jerónimos) en zijn we ook de kleine steegjes in gedoken om steeds weer te ontdekken dat als je naar boven klom en achterom keek, je gewoon een heel mooi uitzicht had. In de omgeving van Lissabon brachten we een middag door op de boulevard van Estoril en aten we twee keer in Cascais, we reden met de bus langs het meest westelijke punt van Europa (vorig jaar stonden we op Kreta op het meest zuidelijke punt) en gingen naar Sintra. In Sintra gingen we eerst het kleurrijke paleis (Palacio da Pena) die op de top van de berg staat binnen. Toch altijd weer leuk om te zien hoe er vroeger geleefd werd in dit soort paleizen. Daarna vertrokken we naar het morenkasteel (Castelo dos Mouros), of eigenlijk de muren die nog overeind staan. Een plek die op de foto?s erg doet denken aan de Chinese muur. Ook daar was het uitzicht prachtig! Ik heb van begin tot eind genoten van deze week, ook van de middagen dat we ergens op een grasveldje in de stad zaten te lezen en konden genieten van de rust terwijl het verkeer langs het park in raasde. 

      

Time flies I....
Afgelopen maart schreef ik mijn laatste logje. Niet omdat ik er geen zin meer in had, maar omdat ik simpelweg geen tijd en/of geen inspiratie had om te schrijven. Dat wil echter niet zeggen dat ik stil heb gezeten. Ik heb dat wat ik heb geschreven opgesplitst in twee logjes, want het is nogal een lang verhaal geworden. Er is zoveel gebeurd!
Om maar meteen antwoord te geven op de vraag hoe het met me gaat: Afgelopen maart schreef ik dat ik een afspraak bij de fysio had staan en daar heb ik tot en met begin juli gelopen. Het was best zwaar om twee keer per week naar de fysio in Soest te gaan als je daar niet woont. Waarom ik geen andere fysio heb gezocht? Ik ben ergens anders een keer heel slecht behandeld en ben daardoor bij deze praktijk terecht gekomen. Hier hebben ze alles weer recht kunnen zetten, wat die andere manueel therapeut niet goed had gedaan en daardoor ben ik een beetje huiverig geworden om ergens anders heen te gaan. Ik ken de mensen, ik weet dat de behandelmethodes goed zijn en heb er alleen nog maar goede resultaten geboekt. Inmiddels weet ik dus ook dat er niet echt iets verkeerd zat, al heeft de therapeut in het begin wel drie wervels goed gezet, het grootste probleem zat in het feit dat mijn nekspieren het werk van mijn hoge rug- en schouderspieren over hadden genomen. Je kunt je voorstellen dat je dan de hele dag met een verkrampte nek loopt en dat dit echt heel vermoeiend is. Dat was het ook en nu ik al een paar maanden met de behandeling gestopt ben merk ik dat ik echt goed op moet letten dat ik met tillen de juiste spieren gebruik, want terugschieten in het oude is nog zo makkelijk?.
Verder had ik deze zomer eigenlijk af willen studeren, maar doordat ik twee vakken van mijn minor helaas niet haalde in juni, is dat niet gelukt. De zomervakantie heb ik bijna in zijn geheel gebruikt om mijn scriptie te schrijven, dus die is afgerond. Inmiddels moet ik nog één vak halen, dus ik hoop in januari dan toch echt afgestudeerd te zijn. Voor nu betekent dit dat het nog even heel hard bikkelen wordt, want ik vind het alles behalve makkelijk.
Maar ik heb zeker ook hele leuke dingen gedaan. Niet alleen heb ik weer een hele lading theatervoorstellingen bezocht (variërend van een kleinschalig toneelstuk en cabaret tot de grote Joop van den Ende en V&V musicals). Aanraders van dit seizoen? Legally Blonde en Petticoat, verder wil ik heel graag nog naar Soldaat van Oranje, maar door de extreem goede kaartverkoop schiet het nog niet echt op met de kortingsacties, dus wachten we nog rustig even verder. 

      

Sport goed voor je gezondheid?
Nu ik nog student ben kan ik bij het Universitair Sport Centrum goedkoop allerlei sporten uitproberen. Hartstikke leuk, ik heb al een cursus sportduiken gedaan dit jaar en na een korte pauze begon ik begin februari met een cursus vechtsporten. Ik vind het leuk, maar mijn lichaam denkt daar toch anders over.....

Al twee keer eerder verloste de manueel therapeut mij van mijn nekklachten. De eerste keer was ruim 3 jaar geleden....
Ik was op orkestweek in Oostenrijk, hartstikke leuk, leuk zwembad ook bij de burcht, dus wij besloten te gaan zwemmen op een van onze vrije uurtjes. Maar voordat ik in het zwembad wilde springen, lag ik al op de grond. Bij de ingang van een torentje waar we ons moesten afspoelen was ik, van binnen naar buiten, tegen de deurpost aangelopen. Niet slim, nee. Maar de deurpost was laag en een nutteloos klosje hout maakte de doorgang nog smaller. Ik was de laatste, de rest lag al in het water, dus ik wilde er ook snel heen. Ik knalde vol met mijn hoofd tegen dat klosje, gleed onderuit, belandde op mijn rug en ving de klap op met mijn schouders en nek. Gevolg? Nee, ik ben niet buitenwesten geraakt, had wel een gat in mn hoofd, dus naar het ziekenhuis en laten hechten.
Eenmaal thuis bleef ik last hebben van mijn nek, dus manueel therapeut bezocht en toen ging het weer een poosje goed. Maar nog geen paar maanden later bleek het helemaal niet goed te zijn. Een andere therapeut heeft me er toen wel weer bovenop geholpen, dus kon ik weer even vooruit.
Voetbalplaatjes

Ik ben twee weken geleden naar Londen geweest, wil daar nog steeds een logje over schrijven, maar ik heb een gedeelte van de foto's nog niet en geen tijd om er even voor te gaan zitten. Komt dus nog.
Maar aangezien ik op de logjes nog allemaal oproepen voorbij zie komen voor voetbalplaatjes, we hier nog een stapel heb liggen en ze anders de prullenbak ingaan, bij deze de nummers die ik hier nog heb liggen.

008, 009, 018, 039, 043, 045, 061, 069, 085, 096, 117, 120, 124, 138, 145, 150, 160, 166, 171, 212, 214, 223, 242, 270, 253

Zelf spaar ik geen plaatjes, dus ik hoef niks terug, maar stuur gerust een mailtje als je een of meerdere plaatjes wil hebben!

 

Maand januari
Heb ik eindelijk weer een logje geschreven, loopt ie vast Dus maar weer opnieuw... Ongeveer dan...

De eerste maand van het jaar is alweer bijna voorbij en ik heb nog geen logje geschreven, dus even een overzichtje van afgelopen maand.
Mijn nieuwe jaar begon met Anna, Anne en Maike bij Anne thuis. De hele avond Kolonisten van Catan gespeeld en na de jaarwisseling vertrokken Anne en Anna naar Volendam. Maike en ik wilden niet mee, dus wij besloten Ciske de Rat te gaan kijken. Prima nachtbesteding, de andere twee doken hun bed in toen ze thuis kwamen, wij zochten om 5 uur ons bedje op... Veel te vroeg werden we weer wakker gemaakt door de andere twee.. Dus wij zaten brak te brunchen...

Het nieuwe jaar begon rustig. Niet zo heel veel wat moest (in vergelijking met de vorige maanden). Ging naar het theater, was bij de uitreiking van de Koninklijke Onderscheiding aan Linda van Dyck, toch bijzonder om mee te maken. Was bij de cd-presentatie van de musical Dromen... zijn bedrog en was de rest van de tijd druk bezig met het bijwerken van twee verslagen en het leren van een tentamen.
Het eerste verslag kreeg ik terug met een 9, een veel te hoog cijfer als je het mij vraagt, maar ik ga natuurlijk niet klagen Van het andere verslag en het tentamen moet ik het resultaat nog terugkrijgen. Ik blijf voorlopig dus nog even duimen, want ik hoop natuurlijk dat ik het gehaald heb!
"Geluk is mooi als het naar je lacht
Niemand hoeft dat uit te leggen"